Spiderchick

Poängtera

Jag vill poängtera angående nedan att för människor med farlig övervikt är det naturligtvis bra att tänka på vad man äter (det förstår ni ju). Jag förespråkar inget hejdlöst frossande, det mår ingen bra av.

Jag förespråkar där emot att man ska vara snäll mot sig själv och sin kropp. Inte utsätta den för påfrestande dieter eller andra "fix idéer".

Som jag skrev i första inlägget så är jag ingen kostexpert. Jag är bara en helt vanlig tjej. Att vara snäll mot sig själv innebär olika för alla, vi har alla olika förutsättningar.

Hm... Jag kanske ska ha med en liten fotnot under varje size hero tips? Min absoluta rädsla är nämligen att texten ska missförstås eller tolkas på fel sätt.

Godmorgon föresten!

Jasmina

Är man en efterbliven idiot så misstolkar man med all säkerhet dina texter.Är man dock en normalt funtad människa så förstår man innebörden av den =)Skriv vad du vill Moa, dom som vill får misstolka det, vi andra som har celler, vi kommer förstå! ;) :)

mormor karin

Jag tillhör dem som behöver tänka på vad jag äter. Dels beroende på att min ämnesomsättning är låg.

(Hypothyreos = för låg produktion av sköldkörtelhormon)

Dels för att jag är en lat person, haha! Behöver mycket motion!!

Jag går upp lätt, ner är det oerhört segt.Vad jag ville säga är att jag förstod mycket väl vad du menar och tycker det är bra att du kan vara en förebild, då du har många unga besökare på din utmärkta blogg.

Som en person som är nöjd med sig själv(med all rätt) och tycker om sig själv.

Det är jättebra, keep up the good work!

Rumlan

Hehe, nu vet vi vad du har drömt om i natt ;) !

spiderchick

mormorkarin: Tack för feedback och snälla ord :-)/spider

En Liten Emma

Jag tror nog alla förstår vad du menar, tror bara att folk är ute efter att 'hitta fel' och försöka trycka ner dig..

Och jag tycker du sagt flera ggr tidigare när du skrivit såna vikt-iga inlägg att det inte gäller de med sjuklig övervikt.. Jag gillar inläggen skarpt! :)

Emma says style, love & rock and roll.

hahaha, men alltså alla förstår ju vad du menar men vissa människor klarar helt enkelt inte av att hitta & märka fel och viljan att poängtera detta, ständigt.

Linda

Jag måste säga att jag verkligen ääälskar din blogg! Love it! Men när jag läser allt gott du äter så tänker jag 1. hon har sjukt bra ämnesomsättning, 2. hon äter inte så mycket mat eller 3. hon rör på sig väldigt mycket. Vilket utav dem är det? :)

Carro

Jaha nu ska man inte kunna kommentera utan att folk tycker att man försöker trycka ner dig heller. Jag ville bara poängtera att vara snäll mot sig själv innebär inte alltid att man ALLTID ska äta precis det man vill. Iaf om det man vill äta alltid är skräpmat och godis, för det är faktiskt inte snällt mot kroppen. Men självklart ska man unna sig gottigheter också! Jag hoppas du inte tog illa upp av min kommentar?

Sandra

diggar dig till tusen!! :)

spiderchick

Carro: nej gud jag tog absolut inte illa upp av din kommentar! Jag ville bara poängtera att jag inte menar att man ska frossa och trycka i sig onyttigheter, vem mår bra av det? I mitt inlägg försökte jag vara så tydlig det bara gick med att man ska vara snäll mot sig själv, äta god mat och vara glad. God mat innebär inte för mig McDonalds varje dag eller annan skräpmat. God mat är vanlig, redig mat. Alltså inte lightprodukter eller barnmat.Kände att jag nog får skriva en fotnot i inläggen eftersom att jag brinner väldigt mycket för ämnet och absolut inte vill att ngn ska missförstå mina intentioner.Bara så :-)

Kram

spiderchick

Linda: Min hemlighet är att väga upp onyttigheter med att röra på sig mycket i vardagen! Och att äta nyttigt där emellan.:-)/Spider

Lixy

Fin blogg =)

Carro

Skönt att ha det uträtt spider ;)

Kram!

Oscar

Jag tycker du är klok! Det handlar ju ändå om att ta hand om sig själv och alla vi är olika.

mormor karin

Nu tror inte jag att man måste vara en efterbliven idiot för att missförstå saker.

Glömde säga att det ju finns massor med nyttigheter som är jättegoda.

e

Underbara inlägg i detta ämne! Nä, inte behöver du någon fotnot, inte :). Finns alltid de somm vill missförstå och vara lite viktigpettriga. Jag blir jätteglad över inlägg som dessa - har växt upp med diverse dieter eftersom mamman min ville bli smal. Nu ger jag också tusan i allt vad dieter heter och försöker äta det jag vill, samtidigt som det så klart också ska vara bra mat. Och choklad. Det blir man mest bara glad av :). Kolla här tex:www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8394758.ab

spiderchick

Mormor karin: Absolut, jag har som sagt inte skrivit ngnstans att "vara snäll mot sig själv" betyder att man måste äta onyttig skräpmat eller godis varje dag?:-)/Spider

Alex

Det du säger måste ju var och en ta med en nypa salt och lite kritiskt - i grund och botten ska man ju älska sig själv, men man älskar väl inte sig själv om man skadar sig själv genom farlig övervikt eller farlig undervikt? Det är inte ditt fel om människor uppfattar det felaktigt :)

Cecilia

Allt kan missförstås om viljan finns!Jag tycker att det var ett väldigt bra inlägg!!! Om folk bantade mindre skulle de må bättre på många sätt och kanske till och med gå ned lite i vikt!

Anonym

Dina inlägg av det här slaget är fantastiska! Jag hoppas att massor av unga tjejer läser detta och tar det till sig!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress