Spiderchick

Size hero tips 4

Behandla dig själv med respekt.

Många tjejer har lätt för att klanka ner på sig själva och sina kroppar, stå framför spegeln eller inför kompisar och klaga högt på det eller det.

Jag har själv gjort så en gång i tiden, klämt på osynliga valkar och kritiserat min kropp. Som för att förekomma det jag tror att andra ändå tänker dom tycker säkert att jag är tjock och ful och att min mage står ut, lika bra att säga det högt.

Näe vet ni vad.

Det är väldigt oattraktivt med tjejer som ber om ursäkt för sina egna kroppar.

Dessutom går du väl inte runt och anmärker högt hur andra är skapta? Nej precis. Samma behandling förtjänar din kropp. Behandla dig själv med respekt!Sandra

Okej du har nog rätt

J

Tja, jag vet inte, jag har distans till min kropp, ser den inte som ett objekt på något sätt och kan då säga saker som att jag inte bryr mig om min dallriga mage etc. till andra. Mitt jobb är liksom inte att ha en enligt normen perfekt kropp så vad spelar det för roll tänker jag. Tycker folk att jag är tjock och ful så spenderar de sin tid åt helt oväsentliga saker (vilket är bra för mig för då blir det mindre konkurrens i ämnen som verkligen spelar roll ;)).

Maddiiiie!

Spiiiiiiider! Jag älskar HUR du skriver och jag diggar hur lätt och roligt du uttrycker självklara grejer som alla tänker men ingen säger!

Du bara MÅSTE göra nåt mer av din talang.... skriv en bok! Snälla!!! Jag köper den direkt!;)

Hade!

ida

kloka kvinna!

charlotte

jag håller med till 110. skulle aldrig drömma om att klanka ner på min egen kropp.. den funkar skitbra fast lite skulle väl behöva finjusteras :) men det är ju inte samma sak att klanka ner som att konstatera ett faktum o så beror det ju på hur man menar det

Linda

Det konstiga är att det alltid är det smala tjejerna som säger högt att "åh, jag är så tjock". Brukar alltid undra vad jag då är om de är tjocka och jag väger 20-30 kilo mer än dem...

Hanna

Du bra och inspirerande på rätt sätt, tips till alla, gå till badhuset och kolla in alla olika storlekar och former, vi är alla vackra!

Alex

Det borde inte stå "Gilla" på den där knappen, det borde stå "Älska"! Spiderchick gillar man inte, man älskar henne! :P

Ina

Bra skrivet! Fast de som behöver de tipsen allra mest, typ 13-17åringar, klankar faktiskt ner på andras kroppar och antagligen på sin egen för att ingen annan ska hinna före. Jag minns att på högstadiet fick jag ofta höra kommentaren "Du skulle vara så fin OM.." och sen kom en harang om att ögonbrynen inte var nog formade eller håret inte nog uppklippt osv. Det var väl inte det bästa för självförtroendet.Men KRAM för att du skriver så bra saker om att vara nöjd med sig själv!

Ullis

Mycket bra skrivet! :)

isabelle

Vilken glad och mysig blogg! Bra skrivet! Nu får det vara nog med överdriven fixering och onormala kroppsuppfattningar. Har själv behandlat min kropp sådär från 12 års ålder och för några år tillbaka. Huvva!Kram/ Isa

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress