Spiderchick

Dö?

Ursäkta frågan men är det inte dags för mina julstjärnor att dö snart?

Jag har haft dom sedan första advent 2010. I början skötte jag dom omsorgsfullt men sedan nyår har jag slängt på max en skvätt vatten. Av misstag. Detta tycks julstjärnorna njuta något alldeles väldigt av och dom lever och lever och lever som aldrig förr.

?

Skyll inte på mig om jag har julstjärnor i fönstret till midsommar.Lev på då, för all del.

Sara

Gröna fingrar utan att ens försöka, bra!

Karin

Låt de stå lite dragigt så ska du se att det snart tackar för sig. Om du alltså VILL att de ska göra det. Annars är de ju helt okej att låta dem frodas. :-)

Mikaela

Det är därför jag har hintat till folk att jag inte vill ha julstjärnor på julen, för när julen är slut så där de där blommorna aldrig. Så tåliga borde ju alla andra icke-jul-blommor vara istället! ;)

En Liten Emma

Det kanske är så man ska tänka om blommor för att dom ska överleva.. Måste nog prova det då alla mina har en förmåga att dö efter några månader..

AnnaWK

Jag har kvar en julstjärna från julen 2009 (!). Visserligen är det bara de gröna bladen kvar men den vägrar liksom att ge upp...

Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa

Mina vägara också dö. Snart öppnar jag fönstret så dom kolar

Evelina

För ett par år sedan köpte jag en julstjärna, efter jul drog jag bort blombladen och sen stod den i fönstret i nästan tre år, innan jag kastade bort den (den blev för hög och trädlik, d v s med stam utan blad, inte jättefint), den blommade aldrig så det syntes inte att det var en julstjärna, och hade jag inte tjatat så om min julstjärna som levde och levde skulle ingen människa noterat att det var så.

Fia Fit

Vi städar bort dem fort som fan, men så är vi först ut med julpyntet också och dricker glögg i november ;-)sanna

Hahah mina julstjärnor är också hur fina som helst ska dem icke dö snart ?!:P

JHH

Ett år hade vi julstjärnor jättelänge är hemma hos oss. Det var hur fina som helst och det kändes dumt att slänga blommor som var fina bara för att det var jul. Tillslut dog de..tror jag.

Fröken Bovary

och mina kaktusar dör. Orättvist det där. Undrar om det är personligt. Herreminje

mica

har kvar min med, men den vägrar ju att dö?!! har vattnat den med vatten två gånger, sen ramlösa en gång plus att min kille tyckte det var hysteriskt roligt att vattna den med öl. haha

Clemens

Julstjärnor. Livets frukt!

Åsa

Låt dem vara för gud skull! De kan bli som hela träd om man låter dem hålla på och de trivs. Då blir de tills lut helt gröna. Skitfränt!

Anna

Ställ dem i garderoben så lär dem garanterat dö :)

Evalotta

Hörru du jag hade minsann mina julstjärnor från julen 2009 tills nyligen:P haha men så fort jag ställde dem i mitt dragiga köksfönster så dog de på stört!

ida

Jag tycker man får ha jul hemma till MINST mars. Det är helt ok.

Caroline

Har också haft en som vägrat dö. Den dog först när en av mina aupair barn råkade stöta den i golvet...

emmy

Bara öppna fönstret. Dom är jäkligt tåliga inomhus men kyla är dom superkänsliga för. Våra brukar kunna stå till mars-april...

gabrielle

vad tycker du om mamma som ammar sina barn fast dom är över 1 år? Skulle vara kul att höra DIN åsikt :)

ellie

Jag har en Amaryllis som jag inte vattnat sen typ nyår och den blomman som var har vissnat men en ny knopp kom upp och växer nu för fullt.

Jasmike Blumenfeld

Dom gillar att bo hos dig, hihi :>

Karin

Snygga krukor! Dem blev jag lite avis på, faktiskt.Gör som jag. Släng ut dem!Jag betraktar krukväxter som förbrukningsvaror och känner inte att jag måste spara julstjärnorna. De åker ut med resten av julpyntet.Och tänk då på att jag är en gammal mormor!! ;)

Malin

Hejsan!

Jag tänkte bara berätta detta (eftersom att du har småbarn) att julstjärnor sänder ut en viss gas (inte säker på om det är gas, men något ämne typ) som kan framkalla allergi och astma hos småbarn.Anledningen till att jag vet detta är för att min lillebror har problem med astma och massa annat, han läkare har sagt att vi absolut inte får ha julstjärnor hemma pga. risken att det blir värre för honom.Idag är han 8, men vi använder fortfarande bara låtsasjulstjärnor ;)

Mikaela

Har inte så stor erfarenhet av dem där växterna själv men strax innan jul råkade jag tjuvlyssna lite fint på några gamla (typ 70+?) som stod och diskuterade just dessa blommor. Kommer ihåg att den ena sa något i stil med att hon inte behövde köpa någon i år eftersom den hon hade köpt förra året inte hade dött än... HAHA så dem har med andra ord en lång livslängd!

Fauwgel

HAHAHA! Jag var med om samma sak för typ ett år sen. Jag hade mina jääääääättelänge, enda fram till våren. Dom möglade och allting och jag vattnade dom enbart när jag kom ihåg det och så lät jag dom stå i fönstret. Och det verkade dom tycka om, minsann! Den ena tappade alla blad, blev möglig, växte upp igen och blev skitfin! Så jag har riktigt gröna fingrar jag, minsann! :-) Som du!

ErikaA

Kolla att de inte är av plast ;)

Malin

Jag hade exakt samma bekymmer... Men i desperat längtan efter våren kastade jag de stackars blommorna levande... Kanske inte alltför schysst... Må dem vila i frid! :P

Anna

Nej, döda inte julstjärnorna! De har rätt att leva trots att det inte är jul. Det är inte deras fel. Vattna dem och njut av dem istället. :)

Ann

Om du vill bli av med dom så öppna bara fönstret och låt dom stå i tvärdrag en stund sen dör dom garanterat :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress