Spiderchick

En sorglig men ändå fin dag

Dagen har varit sorglig men samtidigt fin.

Det är många känslor som far runt i kroppen på en begravning. Många tankar som surrar i huvudet. Det blir så verkligt att livet faktiskt en gång tar slut. Det känns också absurt att man som anhörig traskar ut från kyrkan efter begravningen och... jaha ja? Nu då? Fortsätter livet som vanligt eller? Ja det gör ju det. En märklig känsla.

Nåväl.

Precis innan begravning skulle starta idag så började en släktings stomipåse prutta så att det ekade i halva kyrkan. Haha! Då får man lov att fnissa. Lite humor i det sorgliga.

Jag skrattar och skojar gärna även om jag är ledsen. Livet blir enklare med humor. Sen är det väldigt viktigt att ta sig tid att sörja också, att vara ledsen. Det är okej att gråta och kanske till och med vara en smula arg. Livet är inte rättvist alla gånger. Tvärt om kan det ibland kännas fruktansvärt orättvist på gränsen till meningslöst.

Jag brukar dock tänka idag hände det jobbiga vår familj, imorgon händer det någon annan. Kanske låter cyniskt, men jag finner lite tröst i det. Alla får liksom sin beskärda del av livets motgångar. Det är så det är.

Nu ska jag natta min älskade son.

Sedan blir det TopModel och Sons of Anarachy. Tjoho!


Gaymasen

Låter som en klok insikt, det "cykliska". För alla har med- och motgångar, sådant är livet.Jag föredrar dock att se det vackra i allt. Döden är något fint många gånger. Och lite humor uppepå den stela stämningen (som det många gånger är) är ju bara härligt. Som med stominpåsen. Haha. :)

bahar

du är så klok:-)beklagar dock.

Fin blogg förresten!

astrid

Du säger så kloka och sanna saker Spider, samtidigt som du har en fantastisk humor.. Kram och styrka till dig och din familj!

astrid

Du säger så kloka och sanna saker Spider, samtidigt som du har en fantastisk humor.. Kram och styrka till dig och din familj!

astrid

Du säger så kloka och sanna saker Spider, samtidigt som du har en fantastisk humor.. Kram och styrka till dig och din familj!

Josephine

Ja, livet har ju sin gång, men hur mycket man än förbereder sig så kommer döden för hastigt. Min sambo förlorade sin farfar idag efter två dagars lunginflammation. Både väntat och oväntat på samma gång eftersom han annars var ganska gammal och sjuk. Sorgligt är det i vilket fall. Och jag beklagar verkligen din sorg!

astrid

Oj, förlåt, var verkligen inte meningen att spamma dig! :S det stod "anslutningsproblem" när jag kommenterade, så tryckte flera gånger när jag trodde det inte kommit fram.

fandango - foto och annat trams

Min farfar ska begravas på fredag och jag är så himla nervös. Jag klarar verkligen inte av begravningar. Att sitta där och visa mina känslor. Det går inte. Skulle vara samma sak som att sitta där naken! Jag träffade inte min farfar så ofta eftersom han bodde så långt bort, men han var (och är) ändå en del av min familj så det känns väldigt svårt ändå.Jag beklagar sorgen! Ha det bra spidey! :)

Lillebror

Moa! Det kan vara för att jag är katt, men vad tusan är "stomipåse" för något??MJAAUU! - Lillebror

astrid

Oj, förlåt, var verkligen inte meningen att spamma dig! :S det stod "anslutningsproblem" när jag kommenterade, så tryckte flera gånger när jag trodde det inte kommit fram.

Anonym

Ja man brukar säga att en olycka kommer sällan ensam, man får en hel drös med motgångar så det ska kännas. Har man inte haft det så får man det säkert. Sad but true

Anonym

Josephine: Ja det är alltid väldigt jobbigt när det händer :-( Jag beklagar. Ta hand om er.Många kramar

Spider

jullan ♥

Hej!

va med och tävla om veckansblogg hos mig.http://svenssonjullan.blogg.se/2011/january/veckansblogg.html#commentpuss ♥

Diana

Har läst din blogg länge, men är allt för dålig på att skriva.Skickar en stor kram och tankarna går verkligen till er. Det är tufft att förlora någon som står en nära, Men kanske är han fri nu och kan göra allt han någonsin drömde om <3Kram

Diana

Sofia

Jag hoppas att du såg Joel på Guldbaggegalan precis.

Lina -Zooda-

Jag har haft den otroliga turen att få ha all släkt fortfarande levande (förutom en syssling som dog bara några månader gammal, men jag var endast 1 år och kan inte minnas detta). Jag har aldrig behövt gå till någon begravning, men jag vet att det kommer att komma och det skär i hjärtat att läsa detta och komma på att en dag kommer jag stå i kyrkan och säga farväl till någon jag älskar.Men jag måste hålla med om att livet blir enklare med humor och det måste man ha! Även vid sorgliga situationer. Jag menar din mammas man hade säkert också skrattat åt stomipåsen och ville säkert att ni skulle göra det också. Om du fattar vad jag menar?Jag hoppas det bästa för er och jag beklagar verkligen sorgen!

Förvirrade Morsan

jag beklagar sorgen. och hoppas du och din familj mår okej. en begravning tär på en...

Förvirrade Morsan

jag beklagar sorgen. och jag hoppas att du och din familj mår okej. en begravning tär verkligen på en... allt blir plötsligt så verkligt.

ida

Jag tycker du verkar se på det hela på ett sunt sätt. I sorgetid är det dessutom tillåtet att tröstäta tills magen nästan spricker.

G

Sprid denna länken till alla som använder blogg.se och inte kan lägga ut youtube klipp i sin blogg helt plötsligt:Här är lösningen:http://gurudas.blogg.se/2011/january/ett-tips-till-bloggande-hackers.htmlMvh G

molly

:/

molly

:/

molly

:/

Veronica

Tänker på er massor!STOR KRAM!

Anna

Klart man får skratta! Jag gapskrattade på morfars begravning, eller precis innan, då prästen började fråga vad alla hette och berätta vad deras namn betydde. Detta ledde till att mormor började prata om hur mamma och moster brukade klä ut morbror i rosa tyll och lägga honom i barnvagnen. Höll på att kollapsa av skratt och gråt på en gång. Sedan fick jag och mamma fnissanfall på farfars begravning då Livet i finnskogarna spelades. Det var så vansinnigt malplacé i ett kapell - fast underbart också.Tankarna går till familjen!

Linn

Stor kram till dig! Kloka ord, man måste få skratta med för att orka.

Sanna {Lycklig gravid]

När jag förlorade mig bästavän så sa jag till mig själv att jag är inte ensam. Någon har förlorat sin mor,far mormor,syskon släkt samtidigt som min vän gick bort.. DÅ blev allt lite lättare..

Men det är konstigt att leva som "vanligt" som du säger efteråt.. Mystiskt hur livet är!

Anonym

när min pappa dog satt jag och mina syskon senare på kvällen och skrattade åt vänner på tvn. man kan inte vara ledsen hela tiden, utan behöver få skratta och glömma det jobbiga en liten, liten stund. Kommer också ihåg att jag blev så förvånad över att allt var som vanligt dagarna efteråt.. Alla runtomkring gick till jobbet, folk var på stan osv, och här satt vi, fastfrusna, med hela livet förändrat... Märkligt det där..

Maria

Begravningar är hemska. Min farmor begravdes dagen före nyårsafton, men det var fint och stämningsfullt. En rolig sak var att när vi gick fram till graven en och en för att kasta ner blommorna så tappade farmors syster sin hatt i graven. Det roliga är alltså att farmor tyckte om hattar och designade hattar själv. ;-) Det blev ju som att farmor tog hatten för att hon tyckte att den var fin!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress