Spiderchick

Gammalt
Kul att ha käkat ägg till frukost och sedan inse att dom gick ut FÖRRA ÅRET!!


Tarawyn

Enligt stället mina föräldrar köper ägg på (stor gård) så kan ägg hålla flera år, bara ägghinnan (innanför skalet) är oskadad. De som köps i butik och är genomlysta eller så har oftast redan legat ett tag, men brukar vara ok efter att datumet gått ut också. Sedan ska man ju alltid lukta på dem för att se att de inte är dåliga (efter att ha skalat då).

jordii

haha bara nåra dagar gamla :)

Sandra

Om man har ägg i kylskåpet så håller dom en månad längre än utgångsdatumet. Har för mig att jag hörde det på "Landet Brunsås".

Carita

Ingen fara :) Använd luktsinnet så märker du om dom är gamla! Oftast håller ägg jättelänge!

Sandra

Aldrig kul... Även om förra året var en vecka sen.

Malin

Bara man har äggen i kylskåp håller de länge. :)

Emma says style, love & rock and roll.

haha, det låter ju sannerligen värre än det är ;)

Heffler

Som många redan sagt, det finns alltid lite äggstra marginal. :)Jag rostade bröd en gång, och upptäckte efter en rostomgång att brödet som låg i påsen var grönt och ludet. Det var mindre festligt. Men som tur är så överlevde jag det med. :)

ida

Haha! Äggstra!

michaela gravid v40

just ägg tror jag inte är någon större fara med..och kände du inget lustigt när du åt dem så har du nog klarat dig..;)

Mimmi

Om du har dem i kylen håller de en månad längre än bäst före datumet, BFDn är satt för rumstemperatur av någon outgrundlig anledning.

Anna - Mamma till Saga och i längtan efter pyret i magen med BF 1/7-2011!

Japp, som många här innan nämnt.

Ägg håller betydligt längre än vad det står på dem :)

Så du klarar dig nog fast du åt ägg från förra året, haha!

Kimi

Mitt tips när det gäller utgångna ägg är att lägga äggen i en bunke med vatten. Flyter äggen är de sura, sjunker de är de okej. Råkade en gång knäcka ett surt ägg i smeten när jag bakade... Kan säga att jag helt tappade sugen både på att baka och att käka. Luktade sjukt illa.

Janet

Jag håller med >Sandra, en månad efter bäst före är helt ok om man förvarar äggen i kylen. Bäst före datum gäller om man förvarar dom i rumstemperatur. Jag brukar knäcka dom i en kopp för att titta och lukta efter en incident med ett ruttet ägg men Kimis tips verkar ju ännu bättre!

Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Haha, förra året! ;)

Du lurade nästan mig!

Tänkte att det måste ha smakat hemskt när de gått ut för jättelänge sen! :O

Men sen kom jag på att det bara var ca. en vecka , men ändå!

Sofie

ha ha den var kulSaralingon

Vi (=sambon) råkade göra omelett på två månader gamla ägg en gång. Den godaste omelett jag ätit!

Milla

Kändes lärrigt tycker jag. Ägg har ju oftast en hel månads bäst-före-datum när man köper dom i affären och har de gått ut efter det så känns det som om de verkligen är JÄTTEGAMLA. Fast läser man dina kommentarer så verkar det inte så farligt med någon månad hit eller dit. Jag håller mig dock ifrån gamla ägg.

Hannah

hahhaha, bästa skämtet hittills! jag skrattade ihjäl mig nästan :'D

Gaymasen

Auuuch! Blir en stor sanering av lägenheten när jag kommer på besök. ;)Och du ska allt få svar på din fråga. ^^Ja. Vi får ta och ses snart tycker jag. Har tenta nästa fredag och har knappt börjat plugga till den. Men jag har räknat med att göra omtenta så det är nog lugnt. När kan/vill/orkar du? Trevlig lördag. Äntligen fick jag till det rätt. Har sagt söndag till alla idag. Skönt att lura sig själv. Speciellt när man vaknar upp imorgon. ^^

elin

HAHA, jag brukar aldrig skratta högt när jag läser saker osv men du har verkligen min humor och då kan jag inte hålla mig , älskar din blogg sluta aldrig blogga :)

Mary

Men du, chilla. Jag har en bekant som är konditor och han lärde mig att ägg håller hästlänge i kylen. Säkert femti år.

Marica

Ägg håller mycket längre i kyl men om du någon gång skulle vara osäker är det bara att göra vattentestet. Ta ett stort glas och fyll det med kallt vatten. Lägg ned ägget i vattnet. Ligger ägget längst botten så är det färskt. Börjar den flyta upp mot ytan men fortfarande nuddar botten med toppen av ägget är den ätbar. Nuddar den inte botten eller rent av flyter på ytan, ÄT INTE! Super enkelt. Så jag kollar aldrig på datumen längre utan gör vattentestet. :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress