Spiderchick

Kurslitteratur

Igår var vi på biblioteket för att se om jag kunde låna några av alla de böcker som ingår i kurslitteraturen till retorikkursen jag ska plugga.

- Okej nu gäller det att ni vässar ögongloberna, sa jag till lilleman och Spiderpapa. Ni två finkammar hyllgångarna till höger så finkammar jag gångarna till vänster, go go go!!

Efter lite letande lyckades vi hitta två av böckerna.

Gött.

Bara tio stycken som fattas.Två av tolv.

Anonym

Åh Dysthe... Rena sömnpillret. Bland det första jag läste på Lärarprogrammet och tvingades att skriva läslogg (som det så fint heter) på.

Lycka till med Dysthe, du kanske gillart :)

Anna

Å har läst Dysthe och läst retorik nu i höstas, så sitter inne (läs: borde sitta inne) på en del info om du är diskussionssugen!

Emma

Bibliotek brukar kunna beställa hem en hel del av de böckerna man behöver om man frågar. Blir ju billigare än att behöva köpa dem :)

AnnaWK

Spännande med kurs i retorik! Fast just Dysthe är väl inte den roligaste i böckernas värld.

Nina

Dysthe rules! Jag har nog flera av de böckerna du behöver, maila mig så kan jag skicka dem om du betalar frakten =)

Sanna K

Haha, kan se er framför mig som två (tre) detektiver där bland hyllorna :P

Evelina

Ja usch ja, kurslitteraturen kostar alldeles för mycket. Varannan månad lägger jag ut cirka 1700-1800 kr. Sen blir det nudlar resten av månaden...

ida

Man kan ju fråga en bibliotekarie också. höhö

Carro

Dysthe är skitbra! Bläddrar fortfarande i Skriva för att lära vid behov. Inte världens roligaste men otroligt läsvärd och användbar!

prinsessanadia

Brukar det inte finnas en dator där man kan slå upp om boken man behöver finns inne, och vart den isf står?! Lite enklare än att leta :)

E

Hej Spajder!

Undrar bara om du har klämt någon semla ännu (hör verkligen inte alls till detta inlägg, men va sjutton) Pratade nyss med min kompis som inte kunde motstå att köpa en kartong igår så hon hade finurligt nog ätit en till frulle i morse och då kom jag såklart att tänka på dig, hehe!

Chriszy

Jag kan skicka min "att skriva för att lära" fall du inte vill behöva låna den från biblioteket ;)

SUNKSNYGG

VIlka böcker behöver du? Kanske kan avvara nån åt fröken... by the way, gillar din nya dokusåpaidé, haha!

Johanna

Pröva att fjärrlåna från biblioteket. Då beställer de böckerna åt dig och det kostar inte mkt alls! Det är så jag överlever all min kurslitteratur! :p

Alex

Bibliotek är trevliga... När de har det man söker det vill säga. Men jag undrar, Spider, varför du inte använde dig av bibliotekets härliga databas hemifrån först, för att se vilka böcker de har? Eller det gjorde du kanske?

Torsten

måste man ha alla böckerna då? jag brukar nöja mej med en eller två, några är ju viktigare än andra så...

Sophie

Ohhh, Dysthe lär man sig att älska efter 6 år på lärarhögskolan :)

Sus

Skirva för att lära-kursen är det roligaste jag läst! Dock suger boken, som all annan kurslitteratur.

(ja, enligt mig dåra)

Malin

Om du inte vill köpa alla kanske det kan vara värt att göra ett besök på Falköping bibliotek eller några i närheten. KOlla in katalogerna på nätet innan och ta dig dit =)

eva, ju

Jag har "Retorik idag - Introduktion till modern retorikteori" av Jens Elmelund Kjeldsen, om du behöver den ;)Cassirers bok är hm... ja, för det mesta hatade jag den, Tyvärr. Men alla säger att den är jättebra att slå upp saker i! Och jag vill minnas att det fanns ett kapitel som var riktigt intressant.Jag föreslår att du pratar med den kursansvariga och frågar om du verkligen behöver ALLA bäckerna. Låter väldigt mycket, ofta behöver man egentligen bara en fåtal av de som står.Och precis som läsare tidigare föreslagit: Fjärrlån! Sök på lycknis begagnde böcker, eller kurslitteratur.se för att köpa dem begagnat annars.

Tuva

har en bok som heter "Retorik" om du har den på listan? isf kan du få köpa den.

Grodan

Jag köpte nyss kurslitteratur för 2100 spänn :S

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress