Spiderchick

Mac?

Ni tipsar mig om att skaffa en MacBook för att slippa sega fläktar och virus.

Vi har faktiskt en Mac i hushållet, men problemet är att jag inte kan blogga på den? Inläggen blir jätteknasiga (går inte att göra radbrytning bland annat) och jag kan inte ladda upp några bilder.

Någon som bloggar på blogg.se från Mac som kan tala om för mig att jag har fel?


johanna

jag har samma problem med mina blogginlägg, och jag har en mac!

Joakim - STORBLOGGAREN

Håll ner skift-tangenten när du trycker på Enter, Byter den rad då? Bilderna vet jag inget om för det funkar för mig. :/

Ida

Det där med radbrytningen är sjukt irriterande, har inte kommit mig för att kolla upp än om man kan slippa problemet så jag kodar in dem <br> varje gång, lite meckigt. Hoppas nån här vet! Men annars funkar allt som vanligt. Börjar långsamt lära mig hur macen funkar, tror jag gillar!

Lina

Använd Google Chrome eller Firefox istället för Safari..

Och bilder går bäst om man kopierar och klistrar in i inlägget eller lägger upp via http://tinypic.com och sedan kodar in :)

Radbyte har jag ingen aning om...

Lisa

Har bloggat från en Mac i flera år och aldrig haft några problem...! Ville bara säga det så du tror att alla macar är värdelösa, nejnej TVÄRTOM! Det är typ guds gåva till mänskligheten. Typ.

Joakim - STORBLOGGAREN

Alltså, om du håller ner skift-tangenten när du trycker på Enter så borde radbrytningarna bli som de ska när du postar inläggen. Var kanske lite otydlig i min tidigare kommentar. :)

Hannah

För att få ordentliga radbrytningar så håll nere shift+enter. :-) Det där med bilderna vet jag inte.

Anonym

Ladda ner Mozilla firefox och använd det istället för safari!!! Då fungerar allt finemang :)

Johanna

Tryck shift samtidigt som enter, då funkar det att byta rad utan att det krånglar. Men mac är lite knepig men man lär sig, bilder har aldrig varit något problem. :) Lycka till!

Gun

Det är nig inte Macens fel. Jag har pc, men har samma problem när jag bloggar med Google Chrome och Safari. Använder Chrome till allt, men måste göra inläggen i IE. Jag har mailat blogg.se tidigare och de lovade se över problemet, men det var länge sedan nu..Så maila gärna och klaga, alla som har problem.

(I Firefox funkar det också felfritt, men jag vill ha chrome, för det är snabbast och bäst på allt annat.)

Cecilia

Som några redan har sagt använder du troligtvis Safari. Ladda ner Firefox istället, då funkar det galant!

Härifrån t ex: http://download.cnet.com/Mozilla-Firefox/3000-2356_4-10208569.html

Sofia - ZOFIAS.se

Bloggar enbart från min Mac och kan med glädje meddela dig att alla dina bekymmer (ja, macdatorbloggproblem iallafall) kan lösas genom att ladda ner firefox till Mac:en och blogga igenom.Funkar suuupert!!

Luucy

oj! hmm.. jag kan inte heller göra radbyte men det är för att jag har google chrome som webläsare! Kanske är det som är problemet? :D

Alexander

Varför säger alla shift+enter? Jag kör med ctrl+enter. Blir asbra! Och jag kan för övrigt inte FÖRSTÅ hur jag överlevde utan en mac. Så bra liten pryl! Snygg, bra och virusfri. Tyst som en kyrkråtta dessutom.. Ingen mac i världen har väckt något sovande barn. hint, hint

Matilda

Åh jag har också problem med radbrytningen, visste inte att det berodde på min mac men det kan mycket väl stämma! Dock kan man ju lätt fixa det själv genom att gå in i html koden och skriva <br > där man vill ha det :)

astrid

Jag har ingen aning, men jag undrar en grej :P har du testat marabou mango? recension önskas! :P

Elinor- Matildas mamma

Som säkert andra har skrivit så ladda ner Firefox (gratis) och använd det som webbläsare! Det funkar toppen med blogg.se. Jag hade också problem i början, Safari suger för det mesta (precis som Internet Explorer för pc). Firefox är det man ska köra, pc eller mac spelar ingen roll!Å jag kan bara säga: Köp en MAC! Once you go mac you never go back. Så är det. Skulle aldrig skaffa en pc igen./E

Lizette - Humorblogg -

Annars så är Toshiba tydligen det bästa märket när det gäller fläkten. Jag hade en HP tidigare och fläkten dog säkert 3-4 gånger innan jag kastade den. Toshiban har hittills fungerat klockrent.

Roos

Byta rad ska funka i firefox.. i safari och chrome måste du gå in på HTML och skriva </br> där du vill ha radbrytningen. Bilder ska funka som vanligt.. :S

Saras

Prova att blogga från Firefox!

Johanna

Jag använder Firefox för att blogga på blogg.se, funkar skitbra! Ok, lite drygt att använda en annan webbläsare än safari, men det funkar iaf! :) Lycka till!

Sara

Jag använder en MacBook och bloggar från den :) Det borde funka om du använder firefox ! :)

Spiderchick

Tack för superbra tips allihopa!! :-)Kram

Spiderchick

Nicole

För mig har det funkat utmärkt när jag använt mac på blogg.se men ibland kan det vara problem på Safari så använd Firefox istället är tusen gånger bättre!

Hilda♥

Det funkar finfint för mig, jag har en liten macbook :)

Anna

Radbyte = ctrl + enter

Ang. bilderna är det hela panelen som saknas eller bara att det inte funkar med bilderna?

Är det panelen så testa trycka "ändra redigerare". Älskar min mac ;)

.sandra

Jag har ingen mac, men det där med radbrytning löser du med shift+enter som vissa sagt. Jag själv behöver använda mig av det när jag har windows 7 och använder google Chrome.

Hääna Banääna

Jag har en mac och på min gamla blogg var det aldrig några problem, men på den nya (jag fick hjärnsläpp och tog bort den gamla, idiotmedalj till mig) har jag problem med radbrytningarna, men ibland hjälper det med shift+enter. Bilder har jag aldrig haft problem att få upp, så i övrigt är det helt underbart med mac som aldrig (jämfört med acer i alla fall!) krånglar!

emelie

ne de suger att man inte kan göra mellanrumm i radbyten, men bilder kan i alla fall jag ladda upp :O konstigt... hoppas du löser det!

C H A R L O T T E

Jag har också problem med det. Använder Google Chrome eftersom det är snabbt och bra. Dock kan jag inte blogga med det. Får byta till Internet Explorer när jag ska blogga.. lite störigt! :P

Jenny

Använd Firefox!

Det är kalasbra & funkar galant.

Ser att många andra tipsat om det tidigare, men det är verkligen det bästa när du har en MAC.

ida somfan.

den vanligaste webläsaren till mac är ju safari. testa att byta till firefox, det borde nog funka!

Kajsa

Men va? jag har mac och jag bloggar från den(inte så frekvent, men allt blir rätt och riktigt). Håller med om att safari inte är den bästa browsern, men om du har problem så kör på firefox! Så skaffa mac nu kvinna!

Tove

Det var knas för mig när jag bloggade... men det kanske funkar med firefox? ;)

Mikaela

Hej! Har precis bytt ifrån alltid ha pc till mac,d bästa beslut på länge! Lite krångligt ibörjan att lära sej allt,ser ju helt annat ut en pc ju..men jag tog hem firefox o det mesta funkar nu! Förresten moa så gick vi i samma handbollsgrupp! Kul hihi..

Ida

Skönt att ALLA måste svara shift+enter... Kan meddela att jo då ser det ut som att det blir radbrytning, men det ser det ut som även utan att hålla nere shift. Problemet är att den inte fastnar när man postar oavsett. Jag passar på att tacka för firefoxtipset! Ska köra på det och hoppas det funkar bättre :)

Susanna

Problemet med en mac är ju att det inte går att lägga in saker som man jobbat med i ett program på en mac-dator till en pc. Min kompis har alltid jättemycket problem med det. Går även inte att öppna alla filer i en mac, osv.

Pia

Skaffa Firefox.. tror någon ovanför här tipsade om det.. Jag har också blogg.se och höll på att bli galen.. men foxen fixar biffen!

sofie

finns massa tips på apples hemsida om mac,

när man väl lär sig så är det såå mycket bättre än pc!

Alba

Hej Spider! :)

Ang radbrytning: håll ner enter och ctrl knappen samtidigt, då blir det radbrytningar.

Varför du inte kan lägga upp bilder vet jag faktiskt inte....funkar på min MacBook.

Lycka till med dina macbook besvär!

Och tack för världens bästa blogg :) :)

Johanna

Hellu!

Jag bloggar från Mac på blogg..

Tyvärr är vårat firefox så segt så använder safari, bilder är inga problem men brytningen får man gå in och skriva <br /> när man gjort klart inlägget. Jobbigt som f-n i början men nu går det snabbt och lätt. Välkommen in till min blogg vetja :) Kraam.

Malin Pousette

Jag hade det problemet med tills jag började använda mig av firefox i stället för safari :)

HANNA THE SWINGHEAD

firefox i mac funkar fett med bra!

eva, ju

Nu upprepar jag säkert vad 30 personer innan skrivit redan men: Använd Firefox så ska det inte vara några problem, varken med bilder eller radbrytning. Bilder har jag inte haft problem med i någon webbläsare faktiskt (Internet Explorer räknas INTE som webbläsare ;)), men det går tyvärr inte att använda Chrome om man vill slippa gå in i html-koden för att göra radbrytningar...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress