Spiderchick

Mot föris

Men herregud hur många gånger ska jag hinna skriva den där rubriken innan ni skriker ENOUGH IS ENOUGH!!?

Ja.

Ni får alltså ursäkta att jag snart har skrivit en hel bok om lilleman och hans förskola, men det är lite där jag är i livet just nu. Jag kan inte hjälpa mig själv.

Efter föris idag är vi fett bussy men som tur är har jag förberett inlägg (vi snackar coola tjejer, läsk och porr) som ploppar upp här under dagen. Håll till godo.

Kram!På vift under gårdagen.

Anonym

Jag tycker det är roligt att öäsa om, men så är jag ju snart där själv! :)

Daniela

jädrarimej vilken cliffhanger spajder fick till där då! coola tjejer, läsk och porr. Jag kommer trycka F5 som ett och annat kolli tills de dyker upp:)

Johanna

Att läsa om vad du och lilleman har för sig har jag inga problem med men snälla, sluta kalla det för "föris". Jag är allergisk mot "-is"-omskrivningar! Skulle då arbetet bli arbis, systembolaget bli systis och gallerian bli gallis? I all välmening - snälla sluta! :)

AnnaWK

Cliffhangers må jag säga!Från det ena till det andra, råkade äta årets första semla igår och kom och tänka på dig. När ska du börja?

Lisa

jag tycker att det är mycket trevligt att du kallar förskolan för föris istället för dagis. jag pluggar till lärare och har vikarierat på olika förskolor och tycker att det är viktigt att säga förskola istället för dagis, även om det kan verka som en bagatell att kämpa för en sådan förändring i språkbruket. "föris" är ett trevligt smeknamn för ett trevligt ställe.

bitte

det där med porr lät inressant hshahah

Spiderchick

Johanna: Jag skriver föris som en förkortning på förskolan, istället för dagis som är en förkortning på daghem och daghem heter det inte längre eftersom att förskolan numera går efter en läroplan och alla lärare har minst tre års utbildning.Det är alltså inget töntigt påhitt av mig för att verka som en puttinuttig bebispratande mamma. Jag går alltså inte runt och kallar olika saker för smeknamn med :is på slutet.Så är det med det./Spider

Johanna

Bra! :) Då ska jag med glädje fortsätta att läsa!

Jag får väl se till att vänja mig vid "föris" som en ersättning för dagis, det motståndet är ju helt klart något som ligger hos mig. Jag kommer för den delen inte att sluta kalla det för dagis. Jag tycker ju att dagis ska vara dagis och inte något som har med skola att göra. Jag är lite old på det viset. En tanke slog mig... Om nu definitionen för en förskola är att fröknarna har minst 3 års utbildning, kan det då fortfarande finnas dagis där fröknarna kanske bara har 2 års utbildning? Rent teoretiskt alltså...Nu har jag micropoppat ihjäl min micro och ska landa på soffan, eller soffis om man så vill. ;)Ser fram emot fler och fler och fler Spider-inlägg.Kramis!Nä, jag slutar nu, jag lovar.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress