Sommardag

Idag har varit en underbart ljuvlig sommardag i Skövde!

Juli månad har hos oss varit sådäääär när det kommer till vädret och det säger jag inte bara för att jag är svensk och det ligger i mitt blod att klaga på väder. Men idag så. Idag small det till och högsommaren var här på riktigt.

Vi har varit i stugan. Mest hos grannarna.Inte helt fel färg på den där himlen.Vi grillade kyckling och korv, käkade sallad, melon och andra göttigheter till lunch.Mys.Lillemans kompis har tatuerat sig. Två år gammal. Ja jag säger då det. Dagens ungdomar.

Ännu en smalmetod

Jaha ja.

Nu kan vi inte bara äta, sova, träna, fuska, dricka, banta, blinka, tänka och skita oss smala.

Nu kan vi även gå ner 6 kilo i en blink med hjälp av harmoni.

Jo jag tackar.


Snedsolad

Om jag jämför mina armar med mina lår ser jag aningens... snedsolad ut.

Onekligen.

Lite som att min kropp kommer från olika världsdelar.Nyansskillnad.Idag chillar Spider på en filt i skuggan.

Kompis på semester

En kompis är på semester utomlands för tillfället.

I veckan ringde hon.

Kompis: Vi har jättefint väder här.
Jag: Vi har fint väder här hemma också.
Kompis: Har ni?
Jag: Japp.

HAHAHAHAHAHA! HOHOHOHOHO!

Oh my...

Kan ni komma på något mer tillfredsställande än att få tala om för en semestrande människa att vädret är precis lika fint hemma?? Va? Kan ni det?

Näe inte jag heller.

Ny grej

I helgen har jag lärt mig en ny grej.

Att äta ostbågar med en stekpinsett. Så jädrans smart!

På så vis håller man näven ren och slipper kleta av ostbågegojs på brallan var femte sekund.
- Hööö hööö, asså bah ja har lärt mig nått nytt liksom.

1-års kalas

Idag har vår kompis fyllt ett år vilket vi firat med dunder och brak.

Min kille föreslog att vi skulle köpa en rubiks kub i present, men lilleman valde ut en brandbil istället som han sedan inte ville lämna ifrån sig.

- Den är inte till dig den är till födelsedagsbarnet, förklarade jag.
- Men åh FAIL! utropade lilleman med en stor suck innan han motvilligt överlämnade fordonet till sin ettåriga vän.Blev inte den här i present.Kalasklädd Spider von Chick.B-day boy i ett hav av pressys.Lilleman ville vara med och öppna presenter.

Noterat under vår semester i Tyskland

TopShop i Kiel är INTE samma sak som TopShop i Sverige.Jädra skitconcealer

Den här concealern har inte bringat annat än olycka.

För det första visade den sig vara helt fel färg för mitt fejja. Mina svarta ringar under ögonen täcktes förvisso, men bara för att ersättas av två stycken kritvita ringar, med resultatet att jag såg ut att lida av en exotisk hudsjukdom.

Till råga på detta har nu concealern haft mage att kleta ut sig i halva min sminkväska.

Gah!

Ursäkta mig lilla sminkprodukt men när ska eländet med dig egentligen ta slut?? Jag bara undrar.Bra budskap

Glöm "fånga dagen", "carpe diem", "njut av stunden", "glöm inte andas" och allt vad det nu är.

Det HÄR är ett budskap värt att påminna sig själv om ibland.


Datorn med in på tjotta

Har man en deadline idag så har man.


Gästblogg - att ha en ätstörning

Den här gästbloggen är skriven av en tjej som vill vara anonym. Texten handlar om att ha en ätstörning. Hoppas att ni inte skräms av längden på inlägget för budskapet är så otroligt bra.

Jag läste en gång om en kvinna som var trött på att vara familjens projektledare. Hon var också trött på att vara familjens samordnare, semesterplanerare, städerska och så vidare. Så hon skrev ett brev till sig själv och sade upp sig.

Jag har också ett yrke jag vill säga upp mig ifrån. Ett jobb jag haft länge, i snart tio år nu. Jag har vart självhatare, självmisshandlare, en riktig elaking. Inte ett konstant arbete kanske, men som säsongare. I tio år, utan lön. Min främsta arbetsuppgift har varit att plåga mig själv genom att inte ge mig själv tillräckligt med näring, och att lura mig själv att jag av någon anledning skulle vara fläskigare än alla andra, fulare än alla andra, och inte värd mat. Eftersom jag inte fått någon lön som sagt, har jag vid upprepade tillfällen försökt strejka. Hävda min rätt!

” Men jag är ju så hungrig och sugen, jag borde få äta! Jag har ju bevisat att jag kan gå ner massor i vikt, jag orkar inte mer. Jag orkar inte gå ut gå nu, jag är så trött, och jag har kramp i benen och hela kroppen skriker att det här är felfelfelfel”

Men det har vart svårt att strejka, jag är ju både chef och anställd
på det här löjliga företaget. Kanske har strejken lyckats ett tag, en bulle, en frukost med både yoghurt, musli och två smörgåsar. Ibland en dag. Och sen har mitt gamla jobb gjort sig påmint igen. En kommentar från en snäll, välmenande person som blivit helt fel i mina öron ( en gammal självhatar-yrkesskada), ett misslyckande som jag lyckas vrida om till att ”jag borde straffas, jag kan ingenting, där ser du!”. Och sen har jag plikttroget klivit upp på vågen i sovrummet och börjat jobba igen.

Men, vem vill jobba i tio år utan lön?
Någon form av belöning måste jag väl fått under den här tiden, eller? Dom där korta, korta sekundrarna efter en vägning när vågen pekat nedåt – den euforiska känslan. Det har vart min lön. En lön jag njutit av en timme, för att sedan bli rädd för att inte få lön igen. Jag som skulle äta glass till kvällsfika om vågen visade nedåt... Glasskålen förblir tom. Jag sparar på min lön, tänk om det inte blir någon nästan vecka? Men varenda vecka har jag fått lön, och varenda gång har jag inte spenderat en krona. Man blir lättlurad när man är trött och hungrig. Hjärnan tror på det första bästa alternativet som ploppar upp i huvudet, för man orkar inte tänka någon ny tanke, det känns som slöseri med energi.

Jag var lättlurad när jag skrev på anställingskontraktet.
Det verkade så bra! Jag ville ju bara fortsätta att vara smal, och att tappa lite i vikt gör ju ingenting...
 På mitt kontrakt lovades trygghet, osårbarhet, kontroll, ett avundsvärt utseende, kanske till och med en efterlängtad pojkvän? 
Självklart skrev jag på, för när man är i en stressad period i livet, eller när man är tonåring, eller sårad och deprimerad, då vet man inte bättre. Man glömmer bort att läsa det finstilta, eller att vända på pappret och läsa baksidan av kontraktet. Och nu, när jag vänt på bladet känns det här arbetet inte alls lockande längre.


På baksidan står det att jag aldrig kommer få betalt eller semester.
Jag kommer få jobba obekväma tider, och alltid ensam. Folk i min omgivning kommer inte förstå att jag är så inne i mitt arbete (och dom som försöker få mig att sluta, dom ljuger ju bara, för dom vet ju inte vilket fantastiskt kontrakt jag har) och sakta men säkert kommer jag känna att det bara är besvärligt att umgås med dem, jag har ändå inget tillföra, och dessutom stör alla mitt arbete.

På kontraktets baksida står det också om förslitningsskador man får av arbetet. Det är inte en fråga om ifall dom kommer komma- utan när. För så är det, ett faktum, man blir förstörd i kroppen av det här yrket. Man blir frusen, man skadar sin fertilitet, man utsätter hjärta och njurar för hård press, man får brister med alla möjliga obehagliga följder och man blir håglös, aggressiv, deprimerad och ibland rent självmordsbenägen.
 Tycker du inte baksidan låter lockande längre?

Det låter ju helt fruktansvärt, vilket avskyvärt jobb jag haft. I tio år! Nu till det enda bra med den här anställningen, det som jag velat komma fram till i hela texten:

Jag är fri att gå. När jag vill. Jag kan riva kontraktet när jag vill. Och då är det jag som bestämmer, JAG, mitt sunda förnuft. Inte min otrevliga sida, min elaka chef. Jag är ingen svag underordnad, jag är en starkt och självständig kvinna. Jag behöver inte ta order av en lögnare. Eller hur?

Och när jag ser en tjej som är smalare än mig och av gammal vana börjar avundas henne – då tänker jag på kontraktet. Vad finns det att avundas och längta efter? Den tjejen kanske är i ”arbete” just där och då när hon går. Jag är fri och ledig och har alla möjligheter att vara vem jag vill. 
Och när min ”gamla chef” försöker kalla på mig igen, kanske lurar i mig att jag är sugen på något lätt, smalt och fräscht  till lunch eftersom jag ska iväg på middag ikväll, då tänker jag på mitt gamla yrke, och alla lögner. Allt jag blivit tillsagd och tvingad att göra. Jag river kontraktet en gång till i huvudet, och känner efter.

Jag var ju sugen på en god soppa med bröd och ett iskallt glas apelsinjuice till lunch. Jag är ledig nu. Jag jobbar inte längre.

//Anonym.

Gravid igen

Till skillnad från mig är Anna gravid igen. Säger hon i alla fall.

Men jag vet ej sjutton? Jag tycker magen är misstänkt lik en attrapp.Varberg baby!

Vi befinner oss hos våra vänner Anna och Johan i Varberg.

Guu så roligt att träffas!

Jag och Anna var kollegor när jag bodde i Göteborg. Vi var gravida tillsammans, hade samma ultraljudsdag och förlöste ungefär samma datum.

Tillsammans har vi gått igenom alla funderingar, symptomnojor och googleanfall som första-gångs-gravida genomgår. Anna kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.Hej hej! Jag erkänner. Familjen Spiderchic...

img_2688 (MMS)

Hej hej! Jag erkänner. Familjen Spiderchick befinner sig icke i Skövde. Vi har rymt iväg till kompisar och har större delen av dagen vältrat oss i deras gästfrihet. Kan ni se i vilken stad dom bor?

Family match

Att ha matchande träningsoveraller inom familjen är sååååå 1991.

År 2011 är det matchande skor som gäller.


Lyhört

Igår när jag satt i trapphuset och försmäktade utan nycklar insåg jag att det är lyhört i vårt hus.

Till exempel kunde jag tydligt höra hur min granne höll på att förlora i ett tv-spel.

- Neeeeeej, utropade han. Jäkla c*cksucking game!!!
- Oh no, I feel ya brotha´, pep jag in genom postinkastet för att visa mitt medlidande.

Not.

Pockolocko

Igår var vi på stan jag och min kille för att uträtta ärenden innan vi skulle åka till stugan. När ärendena drog ut på tiden bestämde vi oss för att vara effektiva - jag skulle gå hem, packa alla stugsaker och sedan hämta upp min kille med bilen.

Bara det att när jag traskat hela vägen hem insåg jag att jag varken hade dörrnycklar eller bilnycklar med mig.

Dom hade min kille. I sin ficka. På stan.

SUCK!

Typiskt oss.

Ibland känns vi som ett par där båda två är konstant gravida*.
* Gravida människor kan ofta vara lite/väldigt snurriga.

Jakten på glaset

I natt drömde jag att jag träffade en pojke som var helt förtvivlad för att han inte kunde få tag i ett grått glas från McDonald´s. Han hade alla andra färger i samlingen, utom det grå.

Jag bestämde mig genast för att hjälpa den arma pojkstackarn.

McDonald´s in och McDonald´s ut travade jag tills jag slutligen fann ett grått glas.

Pojken blev SÅ lycklig.

Gu vad snällt av mig! Ja menar jag hade kunnat växla dröm till precis VAD SOM HELST men ändå forsatte jag jakten på glaset.

Jag visste väl att det bodde en Moder Teresa inom mig.
Just nu känns det inte helt idealiskt att ...

img_3402 (MMS)

Just nu känns det inte helt idealiskt att vi utsåg mig till grillmästare.

Skönsång

Jag går runt i vår stugträdgård och sjunger Roxettelåtar för fulla muggar. Härligt! Tycker jag.

Men varje gång jag wailar mig igenom It must have been love får min kille något dött i blicken.

????????

Present

Jag har fått en present av min kompis Anna.

Att hänga på dörren till vår stuga.

Perfekt! I synnerhet eftersom det är Anna som ÄR grannen.


Spiderchick provar jeans

Jag provade jeans på Monki i måndags.

Tillåt mig punktera upp förloppet:

• In i provhytten.
• Av med legginsen
• AAAAAV med legginsen säger jag.
• På med jeansen.
• Guuu så svettigt och varmt här är!
• Strider det inte mot mänskliga rättigheter att ha en temperatur på 150 grader i en provhytt?
• Jeansen sitter nu vid knäna, bara halva vägen kva...
• RIIIING!
• Pratar i telefon iklädd bh, sladdertrosor och ett par jeans fastklistrade i knähöjd.
• Vill extremt gärna INTE att någon öppnar provhyttsdörren nu.
• Mobilsamtal avslutat. Okej vart var jag?
• Jo just det ja jeansen skulle upp över röven.
• BRÖÖÖÖÖÖÖL!
• Blir lite orolig att folk ska tro att jag står inne i provhytten och föder barn.
• BRÖÖÖÖÖÖÖL!
• Så där ja. Jeansen på plats.
• Känner mig svettig men nöjd.
• Och snygg!

Det blev ett köp. Tjoho!Spider i provhytt.

Skicka tillbaka?

Ni skriver till mig att jag ska skicka tillbaka påsen med ostbågarna utan färg och smak.

Problemet är bara att jag ätit upp nästan alla.

Kan man skicka en tom påse?

Hej hej OLW,
Jag är lite missnöjd med dessa bågar. Jag har visserligen ätit upp allihopa men det betyder inte att jag njöt särskilt mycket. Kan jag få en ny påse? Tack på förhand // En hoppfull.Ett stycke omotiverad bild.


Roten till glädje

Idag har det grävts upp trädrötter i den Spiderchickska stugträdgården.

Fyra människor och en baby (läs: lilleman) grävandes, sågandes, stånkandes och svettandes över en stubbe och så jag och Anna på första parkett. Guu så spännande det var!

Ska di klara´t ska di klara´t?

Sedan ett stort ljubel och spontana aplåder när stubben gav vika och trädrötterna så äntligen brölade sig upp ur marken!

Inte visste jag att en simpel rot kunde bringa så mycket glädje, spänning och lycka.

Ormskämt

- Titta här har någon lagt en skämtorm, sa jag idag när vi var vid vår stuga.

Förutom att det INTE VAR EN SKÄMTORM!! Det var en riktig orm!!

En livs levande... död. Tyvärr.
RIP fina ormen. Förlåt att jag trodde du var ett skämt.

Ha!

I helgen råkade min kille köra på en trottoarkant med bilen och vips blev det punktering på ett av däcken.

- Åh nej vad tråkigt, säger ni nu.
- Tvärt om, svarar jag. DET ÄR JU HELT UNDERBART!

Min kille kommer aldrig mer, never ever, kunna klaga över att JAG är vårdslös med bilen (typ att jag inte undviker gropar i vägen och sånt där trams). Han har så att säga satt en abrupt punkt för sina "jag talar för bilens bästa" kommentarer.

Ha!


Rea

Jag fyndade en jacka på Monkis rea igår.

100 kronor!!! Som hittat.

Visserligen är jackan i en storlek mindre än vad jag brukar ha men för hundra kronor kan jag leva med lite stram över ryggen.


Albinobågar

Jag är ytterst missnöjd med gårdagens ostbågar.

Dom hade ingen vidare smak och absolut ingen färg.

Jag måste ha trillat över ett gäng albinoexemplar.Obs! Dom är inte lika gula IRL som på bilden.

När...

...barnet sover dansar föräldrarna på bordet.

Kan man kanske säga. Om det här.


Allsång

Hör 22.000 människor tillsammans sjunga Spending my time (i en ganska falsk tonart).


Bilder från Roxettekonserten

Det var riktigt roligt att se Roxette live igår. Vi var ett helt gäng tjejer som käkade innan och sedan gick på konserten tillsammans. Spelningen må ha vart lite ringrostig på sina ställen, men Roxette är alltid Roxette. Så är det bara.

Innan bandet började spela hölls en tyst minut för offren efter terrorattackerna i Norge. Det kändes fint att starta så.Mat (på Vasastan i vasastan).Jag och min kompis Stina.Jag och Stina funderade på att förpassa den här lilla hälsningen till Per och Marie. Di kanske behöver´t tänkte vi.Jag shoppade.Fett mä röj. Borde förresten inte människor på 161.5 cm (och under) få stå längst fram?

Idag fick Spidermama  lön och har i samban...

img_1917 (MMS)

Idag fick Spidermama  lön och har i samband med detta släppt sig själv lös inne på Monki.

Vi lyxar te't med storfrukost denna regnig...

img_2157 (MMS)

Vi lyxar te't med storfrukost denna regniga morgon i Göteborg.

Godmorgon Göteborg

Har precis vaknat hemma hos min killes syster i Götet. Spiderpapa och Spiderkid är också med här. Snart ska vi traska iväg till några kompisar och äta frukost. Roxette var för övrigt fett bra igår! Jag ska posta bilder och en film när jag kommer tillbaka till Skövde. Har ingen dator med mig nu (känner mig halv och aningens amputerad, bloggskadad som jag är, men jag ska klara det I can do it I can do it!). Något förberett inlägg kan säkert trilla in under dagen. Om jag känner mig själv rätt.

YES!

img_4068 (MMS)

YES!

Roxette i Göteborg

Befinner mig i Götet. Jag och min fina vän Stina ska se Roxette ikväll!

Vi har en alldeles speciell relation till Roxette. Vi lyssnade JÄMT på dom när vi bodde i London och jag har SÅ många galna, roliga, sorgliga och härliga minnen till deras låtar.

Bli inte förvånade om ni ser Spidermama stå längst fram i publiken och svänga som en vilde med cigarett-tändar´n.

Längtar!!She´s got the look! Bildkälla.

Monki

Svenska Monki finns i Hamburg. Upptäckte jag.

Men det finns inte i Skövde???????????????

En skam.

Det här med dubbningHaha!

Den sjukaste dubbningen jag varit med om är för övrigt den gången mina ukrainska flatmates i London tittade på en amerikansk action med Sylvester Stallone. Givetvis var filmen dubbad till ukrainska och för att jag skulle förstå handlingen var mina flatmates snälla och valde svensk text.

Tillåt mig alltså reda ut:

Amerikansk film - urkainsk dubbning - svensk text.

Gotta love it.

Sovchock

Idag vaknade jag klockan 10.00 av mig själv.

Resten av familjen sov till klockan halv elva. GALET! Vi är helt sovchockade här nu.Vad hände?

Tyst bloggkväll

Det känns lite konstigt att blogga på som vanligt efter allt fruktansvärt som hänt i Oslo och på Utöya.

Några av er har undrat över min kompis som bor i Oslo och hon är okej! Hon är inte i Norge just nu. Skönt!

Jag tar nu en tyst bloggkväll (ungefär som tyst minut kan man kanske säga) så hörs vi imorgon.

Kram och ta hand om varandra lite extra idag ♥

Hemma

Jo tack.

Vi hade det minsann bra på vägen hem från Tyskland. Åt gott, lekte, shoppade taxfree och sov som små grisar.
Vi bodde längst upp.Supersköna sängar.Badrum.Utanför rummet fanns en louge där vi kunde förse oss med det mesta. Jag käkade massa dumlekolor och vindruvor och kunde riktigt känna hur lyxen flödade i mina ådror.Vi käkade smarrig buffé. Lilleman schtekte med skaldjur.Nicke Nyfiken lekte med barnen. Lilleman blev ledsen när Nicke var tvungen att gå. "Han ska hem till sin mamma och dricka välling", förklarade jag. Lilleman tyckte att den förklaringen lät vettig. "Makes sense", sa han.Målarverkstad. Lilleman undvek noga pappret och målade istället på pojken som satt bredvid (någonstans i Sverige vandrar det nu runt en mörkblå pikétröja med målarfärg på) (sorry).Frukost idag innan vi steg av båten.Hemma i Sverige igen. Tjoho!


Godmorgon Schweden

Nu har vi precis rullat av båten i Göteborg. Den här morgonen går mina tankar till Norge. Vilken fruktansvärd tragedi som drabbat vårt grannland. Helt ofattbart.

Bästa

Bästa i Hamburg.Bästa djuret.Bästa gatunamnet.Bästa tunnelbanestationsnamnet.
Bästa filmtiteln.

Tysk mataffär

Jag älskar att gå in i den lokala mataffärer när jag är utomlands. Det är så spännande att se vad dom har för utbud. Och nej jag är inte ironisk.I Hamburg kan man köpa Marabou mjölkchoklad för dubbla priset jämfört med hemma. Men så är ju förpackningen gjord av guld också.Man kan även köpa svenska Gifflar.Och Starbucks latte. Varför har vi inte det hemma? Sverige är verkligen ett U-land när det kommer till Starbucks.


Fascination

En sak som fascinerar mig med Tyskland är att all utländsk tv och film är dubbad.

Vi såg fram emot lite härlig filmtajm på hotellrummet om kvällarna, men tjena. ALLTING är dubbat!

Nu undrar jag en sak. Har till exempel Tom Cruise samma tyska röst i alla filmer? Eller har han basröst i Top Gun för att senare i Mission Impossible halka tillbaka till målbrottet?

Är det inte tråkigt för tyskarna (och alla andra länder som dubbar film för den delen) att aldrig få höra hur skådisarna låter på riktigt?

Och hur gör man med Eurovision song contest? Det är ju livesänt. Akutdubbar man programledarna och poängröstningen då?

Herre min ge. Många frågor här som kräver svar.


Middag i Hamburg

Det var jättekul att träffa kompisen igår, käka god mat och höra skvaller om Hamburg och tyskarna.

Nu ska vi snart checka ut från hotellet och bege oss mot Kiel och senare Sverige. Hoppas vi får samma båthytt som vi hade på vägen hit because mama CRAVES IT!!

Pass opp några bilder från gårdagen:
Dag två Hamburg

Det är himla fint här i Hamburg och tyskarna är så trevliga att jag tuppar av!

Inte en enda otrevlig människa har vi mött. Tvärt om bara leenden, pratsamma och hjälpsamma människor. Tummen upp för det. Eller ska jag säga - Die tümmen üpp for das!Frukost på Starbucks imorse.Mumma!


Vi tog tunnelbanan till Hagenbecks Tierpark (djurpark).Apornas rumpor var verkligen inte att leka med! Så det gjorde vi inte. Lekte med rumporna alltså.Jag och darling passade på att slappa lite medan lillen sov.Strosade på stan.Mera stros.

Mitt i allt turistande kom min kille på att han har en barndomskompis som jobbar på H&M:s lokala huvudkontor här i Hamburg. Vi travade in i en H&M-butik, fick numret till kontoret och tio minuter senare var vi plötsligt bjudna hem på middag till kompisen.

Gu så trevligt!

Nu ska hela familjen Spiderchick polera sig och sedan beger vi oss iväg på bjudning.

Hepp hepp.

Jägermeister etc

På Hamburgs motsvarighet till Ica samsas spriten på samma hyllor som halstabletterna.

Di hör la ihop på nåt vänster. Antar jag.


Ligga lågt

Jag vet inte hur ni är när ni semestrar, men jag försöker alltid ligga lågt med sådant som signalerar turist.

Sovplats

- Pappa sova där! utropade lilleman igår när han såg den här sängen.

Och så bäddade han ner sig här istället.Gutenmorgen

Vaknade klockan åtta här i Hamburg efter en sömnfylld natt. Idag har vi planerat besök på zoo. Sedan får vi se. Vi tar dagen som den kommer, precis som igår.

Nu ska jag väcka min lilla familj så vi kan tåga iväg till Starbucks och äta frukost (om mamman får välja).

Jag har såklart tidsinställt ett gäng inlägg som ploppar upp under dagen.Avenymamma (som just blivit med hus), jag och Jennifer i Göteborg tisdags.

Dagen i Hamburg

Vi är precis hemkomna efter ett restaurangbesök på stan.

Här kommer några bilder från dagen.Hotellrum med gräddvit heltäckningsmatta. Maybe it will be not so gräddvit efter att vi bott här. Ehum...Vi inledde Hamburgbesöket med vad jag antar är stadens nationalrätt??Lillfis fick bada fötterna i en bäck och ville aldrig sluta. "Vi går till ett annat ställe där du kan bada", ljög jag och darling på ett ytterst pedagogiskt sätt för att få med vår son där ifrån...En minut senare stod vi helt magiskt öga mot öga med typ en... badplats? Mitt i stan? Lögnen blev en sanning.Efter bad och sandlek i park gick vi på de tyngre grejerna.Tror ni mama var nöjd eller tror ni att hon var nöjd??


De obligatoriska chipspåsarna som fick följa med upp på rummet = semestertecken. Visst är det något alldeles speciellt med att mumsa chirre så smulorna sprutar mellan stärkta hotell-lakan?

Framme!

Tro det eller ej, men vi är i Hamburg! På hotellet. Ja vi kom faktiskt fram för ganska många timmar sedan. Efter några om och men.

Tillåt mig redogöra för resan hit:

09.00 Vi åker av båten i Kiel.
09.30 Vi styr kosan mot Lübeck.
09.31 STOOOOPP!!! Backa motorvägen. Vi ska ju till Hamburg!
09.32 Mild panik uppstår i bilen.
09.33 Spidermama tycker sig se ett gatunamn hon känner igen från googlemap. Von-kaupfbane-tjingtjong-strasse-nånting. Eventuellt kan den leda till Hamburg!
09.45 Von-kaupfbane-tjingtjong-strasse-nånting leder inte till Hamburg.
09.46 Spidermama travar in på en bensinmack för att fråga om vägen.
10.00 Spidermama kommer ut med en karta signerad hjälpsam tysk.
10.01 Tydligen ska familjen köra i ett kors, förbi en överkryssad plupp, runt i en gigantisk cirkel för att sedan styra bilen hyfsat rakt fram.
10.15 På rätt väg mot Hamburg!!
11.00 Framme i Hamburg.
11.01 Ofrivillig sightseen kring hela staden startar.
12.00 En hjälpsam ambulansman samt en vänlig polisman senare är familjen framme vid hotellet.

PJUH!

Har jag nämnt att vi är vägmässigt efterblivna?

Hotell

Så här ser hotellet ut som vi ska bo på i Hamburg.
Om vi hittar dit.

Det ligger två storstäder och en aoutobahn mellan hamnen och det här stället.

Med lite tur hittar vi dit till på fredag och hinner i alla fall med att checka ut.

På autobahn

Min kille hade ett samtal med mig imorse.

Min kille: Vi måste hålla oss lugna på tyska vägarna!
Jag: Jaja!
Min kille: Ingen panik.
Jag: Nä nä.
Min kille: För i så fall får du köra.

Jag?? Köra??

Jag är visserligen världsbäst på att köra bil, men om jag befinner mig vid ratten vem ska då sitta i baksätet och gapa och tro att hon vet bäst?

Va?

VA??

Gosh jag ogillar när min kille ska hålla på och mixtra med rollerna så där.

Några pics

Oj vad vi har haft det bra!Spider the kid har fått en present av StenaLine. En nalle. Tack!Det var MYCKET spännande att spana på havet och båtar.Lek i minifärja.Lillen käkade korv med pommes och sen fick han en glass till efterrätt...Medan lillen mumsade glass fick mamman och pappan skynda sig att äta smarrig oxfilé (matfriden varade ungefär lika länge som pinnglassen räckte).Nicke Nyfiken kom på besök och barnen fick leka skattjakt.Senare blev det trollerier. Lillen tyckte inte att det var så värst roligt att sitta i publiken så han travade upp på scenen istället.Idag har vi käkat frukost på däck! Rena rama utlandsfeelingen. Vilket ju är en korrekt feeling med tanke på att vi nu far över tyskt vatten.Najs!

Nu ska vi packa ihop alla våra grejer och snart är det dags att äntra Kiel.

Har tidsinställt några inlägg.

Update från båten

När vi kom ombord på båten fick vi en ytterst najs överraskning. Vi har blivit UPPGRADERADE och bor nu i flådig hytt på översta däck. Champagne (och festis) hälsade oss välkomna.MAN, I COULD GET USED TO THIS!!!

Guuu va gött vi kommer sova i natt.

Helst vill jag att båten ska köra vilse och aldrig komma fram till Tyskland. Eller i alla fall dröja en smula.

Mot båten

Nu sjappar vi mot båten efter en soft eftermiddag med Göteborgsvännerna.

Finns gratis internetuppkoppling ombord så mig blir ni inte av med.

Utbyggnad

Vi funderar att bygga ut vår bil likadant som den här.
Supersmidigt ju att kunna slänga upp ongarna en våning om di kivas i baksätet.

Mot tyskland

Det känns skönt att båten till Tyskland avgår ikväll.

När vi åkte till Legoland sist tog vi en båt som gick tidigt på morgonen. Det var väl inget fel med det egentligen, förutom att familjen Spiderchick är värdelösa på att mäta ut tid, vi kom nästan för sent till avgång och Spidermama hann skita ner sig ett antal gånger i baksätet innan vi visste huruvida vi skulle hinna med.

Men nu åker vi alltså på kvällen och har sålunda hela dagen på oss att komma i tid till avgång.Ibland blir det nervöst i bilen. Dock inte idag. Förhoppningsvis.

Gutenförmiddag

Idag far vi iväg på semester till tyska Hamburg.

Båten går ikväll från Göteborg. Vi ska alltså sova ombord och är framme utvilade och alerta i Kiel imorgon bitti. Känns himla mysigt att "hytta" till det en natt.

Göteborg åker vi dock till redan nu. Vi tänkte avverka några vändejter innan båten avgår.

Jag har tidsinställt en drös inlägg så att bloggen känns levande och fräsch tills ikväll.
Påklädning

- Vad ska du ha på dig idag? frågade jag min son nyss.
- Kjääääder (kläder), svarade han.

Bra svar på dum fråga!

Han är klipsker vår onge.Påklädd.

På lekplats

Vi hängde på en lekplats i eftermiddags.

Unge (försöker sälja sandkakor): Billigt billigt. Koooom å kööööp!
Kompis: Vad säger han? Kom och DÖ??

Eh?

Nog för att samhällsklimatet har blivit hårdare, men jag tror ändå att det dröjer några år innan barnen börjar sälja arkebuseringar till varandra.Gammel random bild. Bättre än inget?

Hej hopp!

Nu vet ni anledningen till varför jag brinner så mycket för kropp och självkänsla. Det smärtar mig när tjejer inte är nöjda över sig själva, för jag vet vilket helvete bantning och kroppsnojor kan leda till. En ätstörning är något jag inte ens önskar min värsta fiende!

Ibland får jag frågan av er läsare om jag lever som jag lär. JA! Det gör jag. Jag ÄR snäll mot mig själv. Alltid. Jag tycker om mig själv! För jag är värd det.

För fjorton år sedan lärde jag mig den hårda vägen att lycka inte hänger ihop med en viss kroppstyp eller en viss vikt.

När jag skriver inlägg i size hero skriver jag orden som jag själv hade velat höra när min självkänsla var trasig.

Kram ♥
Ps. Har fått mail av en tjej som skrivit om samma ämne. Så. Himla. Bra. Hennes text dyker upp som gästblogg så småning om. Håll utkik.

Del två av "trasig självkänsla"

Läs del ett här.

Jag hade tur.

Mitt beteende uppdagades på ett tidigt stadie. Mamma och pappa såg till att jag fick komma till en ungdomsmottagning för tjejer med ätstörningar.

Jag fick prata med en psykolog, gå i gruppterapi, träffa dietister samt väga mig varje vecka. Att vägas kändes jobbigt. Jag var inte stolt över sin låga vikt. Snarare skämdes jag, jag visste att jag vägde för lite och att det var ett resultat av att jag behandlade mig själv illa.

Jag var mycket väl medveten om att jag skadade mig själv. Varje dag hade jag ångest över min sjukdom. Jag oroade mig över långsiktiga skador på min kropp och att jag kanske inte skulle kunna få barn i framtiden på grund av att jag bantat bort min mens.

Jag hade dåligt samvete när jag åt och precis lika dåligt samvete när jag inte åt. Jag hade dåligt samvete när jag gick ner i vikt, men fick panik om jag gick upp. Det var en ond, jobbig cirkel.

På något vis tog jag mig ändå igenom sista året på högstadiet med bra betyg. Jag började mediaprogrammet på gymnasiet och... Någonstans där började jag må bättre.

Jag umgicks med min dåvarande pojkvän och mina kompisar. Jag slutade med sport och började skriva för skoltidningen. Jag hade inte längre tid eller ork att nära min sjukdom.

Plötsligt en dag insåg jag att jag inte hade reflekterat över kaloriinnehåll eller fettförbränning på flera veckor. Jag gick upp i vikt, men jag blev inte olycklig eller mindre omtyckt. Tvärt om började jag må bra och hade plötsligt massa energi över till att göra roliga saker!

Jag insåg att det gick att leva ett liv utan att ha kontroll över minsta matbit. Jag insåg att livet inte alls gick ut på att förbränna så många kalorier som möjligt.

Fortsättning följer i nästa inlägg.

Trasig självkänsla

När jag var 14 år drabbades jag av en ätstörning.

Jag var en sådan där "duktighets tjej". Duktig i skolan, duktig på sport. Jag var omtyckt, hade många vänner och en fin familj.

Jag tyckte aldrig att jag var tjock. Ändå var det en spricka i min självkänsla som sa att nu skulle jag minsann inte bara vara bäst i skolan och proffsigast på sport, nu skulle jag vara smalast också!

Det som började med att jag skulle vara "nyttig" gick snart över styr.

Jag la upp strikta matscheman över vad jag fick och inte fick äta, vilka tider jag skulle äta och hur mycket mat det skulle ligga på tallriken. Jag visste exakt vad varje livsmedel innehöll i form av fettprocent och energi.

Jag var besatt av att röra på mig. Jag trodde att varenda sekund av dagen gick ut på att förbränna kalorier. Jag kunde inte ens sitta ner i lugn och ro och titta på ett vanligt tv-program eftersom jag ansåg att det var att sitta still för länge. Tänk vad många kalorier jag skulle missa att förbränna!

Blev jag erbjuden mat hemma hos någon tackade jag alltid nej, bara tanken på att äta något som jag inte visste exakt vad det innehöll gjorde mig panikslagen. Jag kunde aldrig göra något spontant med mina kompisar eftersom hela min tillvaro styrdes av mat och träningsschemat. Frångick jag min "kontroll" blev jag stressad och arg.

Jag skämdes över mitt beteende. Jag ville absolut inte att någon skulle få veta vad jag höll på med. Jag förnekade mitt problem inför klasskompisar och vänner även fast de såklart såg att något inte var bra.

Fortsättning följer i nästa inlägg.

Kan inte skriva. Än.

Jag älskar att det står "not able to sign" i min sons pass.

Så sött.


Ångest

Idag har jag serverat mig själv en skopa ångest. Jag gör det ibland. Har ångest och oroar mig över saker.

Just nu sitter jag och nojar mig över att jag använt ordet "muskort" till nästa nummer av SN (muskort som i "väldigt kort kjol").

MUSKORT!

I en familjetidning liksom!!

Nu kommer jag väl köns-chocka hela Skövde stad. Barnen kommer drömma mardrömmar och föräldrarna kommer känna sig smutsiga och besudlade över morgonkaffet.

Eller?

Snälla säg att jag fjantar mig.Spider och Frida igår.

Skit

De som hade stugan innan oss har lämnat kvar en jädra massa skit.

Bokstavligt talat.
En toalett med tillhörande innehåll. Ehum...

StrippklubbEnligt facebook var jag på strippklubb igår.

Gotta love the grej med att kunna "checka in" på ställen där man egentligen inte är.

Sommarfest

Bjussar på ett gäng blurriga bilder från gårdagen.

Det var en skitkul kväll och nu ska jag inte dricka vin på hm... låt mig tänka... tänk tänk... ETT BRA TAG!!

Utebliven sovmorgon

Idag skulle jag få en lång sovmorgon.

Vad händer?

Jo jag slog naturligtvis upp ögonen klockan 07.46 exakt och kunde absolut inte somna om.

A meeen vad tusan! Sov kroppen. SOV säger jag! Det är en befallning. Koooom igen somna om nu. Klockan är inte ens åtta. Ner i djupsömnen igen, you can do it you can do it!

Men icke. Det är som att min kropp ställer in sig på extrem pigghet så fort den fattar att jag inte måste gå upp i ottan.

Nästa gång jag tilldelas sovmorgon måste jag se till att först glömma bort det för att på så vis lura min kropp att inte vakna olustigt tidigt.Bild från igår.

Spajder har fixat te sig

Ikväll ska jag iväg på sommarfest till kompis Frida.

Frida är lillasyster till min vän Marie. Marie envisas ju med att bo i Stockholm så då får jag helt enkelt ta den syrra som finns tillgänglig. Tur att Frida är världens goaste tjej!

Känns ytterst roligt att fixa till mig och dricka några glas vin ikväll.

Erkänn förresten att ni kan min fotomin vid det här laget? Det är viktigt att ha en fotomin! Jag rekommenderar det. Så slipper man bli helt vilsen och ambivalent när kameran åker fram.
Spiderchick vet hur hennes fotomin ska dras.

Trevlig kväll önskar jag er!

Trädskulptör

Min kille älskar att gå loss med motorsåg, häcksax och diverse sekatörer.

Han tycker att det är så roligt med trädgårdsarbete att han funderar på att sadla om från musiker till trädskulptör.

På bilden här nedan har han skapat ett magiskt bonsaiträd av en simpel gran.

Jo jag tackar!
Vi funderar helt klart på att låta skapelsen stå kvar.

Tidsinställt inlägg

Idag ska vi greja med stugan några timmar.

Rabatter ska rensas, buskar ska klippas, väggar ska skrapas, monstercypresser ska köras till tippen... Med mera med mera.

Antar att ni vill se bilder senare! Oh yes.

Jag kan riktigt höra hur det i detta nu skapas en grupp på facebook som heter "vi som är hyperintresserad av allt som har med Spiderchicks stuga att göra".

Hej hopp!Pimpade för en dag i stugan.

Morgonmys

Jag morgonmyser med lillälsklingen.

Vi tittar på "pilm", "Bäjjan". Ja film alltså, Bärgans hejdlösa historier. Den är sjukt rolig! Jag rekommenderar den till alla åldrar.

Finns förresten inget bättre än att mysa med lillen. Både jag och min kille inser att det kommer en dag i framtiden då vår skrutt inte alls vill sitta särskilt mycket i våra famnar så vi passar på att gosa så mycket det bara går medan vi får ♥
Romantisk flickvän

Idag köpte jag en bukett rosor till min darling samt skrev en tillhörande romantisk lapp.

Jag har överraskat med middag också! Fetaostbiffar med klyftpotatis som vi nyss avnjutit.

Mmm...

Om det hade funnits en kategori i VR Blogawards som hette "Årets mest hejdundrandes romantiska flickvän yea yea oh baby yea", ja då hade jag vunnit den. Lätt!!
Ikväll skulle jag tippa på att vi inte helt otippat drar en rulle.

Stort test!

Hur facebookberoende är du?

Hur ofta kollar du din facebook?
A. Några gånger om dagen.
B. En gång varje halvår.
C. Hela tiden. Du är konstant inloggad. Med undantag för en stund mitt på natten.

Hur många vänner har du på facebook?

A. Cirka hundra.
B. Tretton.
C. Ettusensjuhundraelva.

Hur ofta statusuppdaterar du?
A. En gång om dagen.
B. Aldrig.
C. Så fort du har något och säga, vilket brukar bli ungefär var femte minut.

Hur sköter du ditt jobb?

A. Bra.
B. Exemplariskt.
C. Du har senaste tiden haft lite svårt att komma ihåg vad det egentligen är meningen att du ska göra på din arbetsplats, förutom att fejsbokka. Jobba??

När du ska kontakta en vän:
A. Messar du.
B. Ringer du.
C. Skriver du ett meddelande på facebook för att sedan bli ytterst irriterad när personen fortfarande inte har svarat efter en hel kvart.

När facebook har inloggningsproblem:
A. Provar du logga in igen en stund senare.
B. Bryr du dig inte.
C. Blir du panikslagen och är övertygad om att någon försöker sabotera ditt liv.

När din partner vill kommunicera med dig:
A. Pratar han/hon med dig.
B. Sitter ni båda ner i lugn och ro och diskuterar sakligt.
C. Gör han/hon det via din minifeed.

När blev du senast bekräftad som människa?
A. Igår av din partner.
B. Förra veckan av en snäll kollega.
C. Igår på facebook. Du hade addat din grannes, kusins, jobbarkompis dvärgschnauzer som nu accepterat din vänförfrågan.

Senast du blev upprörd var:
A. När du läste om en hemsk nyhet i tidningen.
B. När du fick höra om en orättvisa på jobbet.
C. När du nekades att gå med i en grupp på facebook.

Flest A
Du är inte så värst beroende.

Flest B
Du är totalt oberoende.

Flest C
Sök vård.

copyright©spiderchick.nu

Grattis Stina!

Grattis Stinalee till dina fina webshop!

Det här med inredning passar dig som handen i handsken. Stort lycka till!

Jag skulle förresten kunna tänka mig de här knopparna till vår sommarstuga.Lycka!!

Strax efter att jag postat popcorninlägget igår hittade jag faktiskt en bit choklad i min väska.

Det är sant!!!!

Jag har inte varit så lycklig sedan min son föddes.


Sugen

Guu va jag är sugen jag var på något sött!

Helst choklad.

Men det enda vi har hemma är popcorn.

- Låt gå, sa jag för en stund sedan och poppade upp en skål.

Men alltså... Att käka popcorn när man egentligen är sugen på något sött (och gärna fett) är ju som att bli serverad ett glas med fun light när man egentligen vill röka crack.

Ja nu har jag visserligen aldrig rökt crack men jag kan tänka mig att jämförelsen är exakt.Bläääää!!!!! Nä nä okej jag har ätit typ hela skålen.

Muuu

- Muuuuu, utbrast lilleman nyss och pekade på mina bröst.

Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka detta?

Lekdejt

Idag har vi hängt hos några kompisar en sväng.

Vi var i lekparken. Jag grävde i sanden, klättrade i träd och åkte rutschbana.

Barnen var också med på ett hörn. Vill jag minnas.


Letande

Igår kväll letade jag och darling halvt ihjäl oss efter bilnyckeln.

Vi genomsökte hela lägenheten, över allt, högt och lågt, här och där, hit och dit. En halvtimma och inget resultat senare fanns det bara en sak kvar att göra - skylla på varandra.

Efter att ha bollat ett gäng halvdana anklagelser fram och tillbaka somnade vi hittelösa.

Men så idag fann jag äntligen den lille luringen!!

Vi behöver alltså inte MacGyvra* upp vår egen bil. Pjuh!Var ääär nyckeln??DÄR är nyckeln.

* MacGyvra betyder att man startar ett motordrivet fordon med hjälp av ett gem och ett tuggummi.
Döpt efter den legendariske MacGayver.

Ti-bridge

Igår var jag, min mamma, bror och lilleman på Zoo i Tibro.Öppet till 17 alla dagar i veckan. Även helg alltså.Min bror blev lite bekymrad över fårens ull. Han tyckte att det verkade jobbigt att ha så mycket hår och sedan bli smutsig. Jag lugnade honom och sa att fåren säkert har massa glansgivande superschampon att tillgå (because they are worth it).Undrar vad grisarna använder för schampo? Något mot torrt, strävt (och möjligen lite livlöst) hår antagligen.Marsvinen är så söta att jag tuppar av! Den här vill jag klippa ut och placera i min header.Spiderchick i Tibro city.

Fikakväll

Har tillbringat kvällen i solen med mina bloggkollegor Anna och Caroline.

Alltid roligt att träffa sin egen sort.


Slut på viktigt inlägg.

Program

Tv-program jag ska anmäla mig till med anledning av att vi har köpt en stuga:

1. Sommartorpet med Ernst.
Kirchen (som jag säkert kommer kalla honom så fort vi blivit vänner) får gärna komma förbi och fixa i vår trädgård så att ute blir som inne.

2. Grannfejden.
Våra kompisar har stuga mitt emot oss. Tjoho vad roligt! Det skulle dock inte förvåna mig om vi snart börjar tjuvkoppla oss in på varandras el eller stjäl varandras färskpotatis. Lika bra att låta Aschberg rycka in i förebyggande syfte.

3. Arga Snickaren.
Han kan komma förbi en sväng och skälla på oss för att vi har varit för lata med både det ena och det andra. Superbra spark i baken!

4. Bygglov.
Vi kommer säkert tröttna på Arga Snickaren vad det lider och då drar vi hem BygglovsMatte istället som får renovera stugan medan vi är på semester.

5. Fuskbyggarna.
Kan man lita på Bygglov? Va? Kanske bäst att Martin Timell kommer förbi och checkar hur Matte egentligen har placerat takpannorna.

6. Lyxfällan.
Perfekt när vi överskridit vår renoveringsbudget och slutat öppna våra räkningar.

7. Du är vad du äter.
Skipper kan komma förbi torpet oc... Näe vet ni vad. Nu räcker det. Nu vill jag inte ställa upp i fler program.Shabby chic

Vi har fått trädgårdsmöbler av min mamma.

- Är dom inte väldigt slitna? undrade jag.
- Näe dom är shabby chic, svarade mamma.

Touché!Shabby chick i trädgården.När möblerna kommer med ett obebott getingbo, ja då vet man att det är ÄKTA shabby chic. Inget fejkat trams.

Överlevare

De här rosorna fick jag på min födelsedag den 18 juni.

OCH DE STÅR FORTFARANDE KVAR med huvudena högt.

Jag är imponerad.

Antar att de tänker härda ut till min nästa födelsedag.


Diskriminering

Tydligen måste man vara smart för att använda Twitter.
Tuffa tag

Idag har vi gått tufft åt i stugträdgården. Massa att fixa.

Tur att vi var många!

Jag, darling, kompis, pappa, svärfar, bror Jonas (som blev "sjuk" efter några timmar), bror Peter, svärmor, mamma, mormor och lilleman.Monster-enen (eller vad det nu är för trädras).Monstret borta. Kvar är ond bråd död mark. Och en stubbe.Den här får stå kvar till 24 december då den blir till julgran i det Spiderchickska varadsgrummet (inget nöjd jag var när jag kom den idén).Lunch i solen.Familjen som hade stugan innan oss gillade fåglar. Eller vad vet jag? Nu far jag med vilda gissningar.Undrar om Ernst Kirchsteiger också har baggy byxor och ballerinaskor när han påtar i sin trädgård?

Väggord?

Vi kanske ska måla väggord i nya stugan? Finns ju många fina fraser att välja mellan.

Jag kan tänka mig:

Fånga dagen!

Lev i nuet!

Njut av studen!

Glöm inte handla kaffe!

Eller något annat som det är viktigt att man kommer ihåg.Från väggord.se

Stugvisioner

Jag har SÅ många tankar gällande vår stuga!

Jag: Jag ser mig själv sitta vid stugan på vår framtida altan i våra framtida rottingmöbler med min älskade dator och en svalkande drink! Åååå...
Min kille: Du ser inte din familj i visionen?

Hm...

Näe.

Inte som det är nu.

Men det kommer säkert.

Stugägare

Jaha ja. Igår blev vi stugägare!

Vi har en stuga vi har en stuga la la la la...

Nu måste jag akut springa ner på stan för att köpa mig ett par foppatofflor. SOM jag har suktat efter att få släntra runt i foppisar, nu har jag plötsligt en legitim anledning!Solen skiner över Spiderchicks liv.

Vi ska förresten röja som tusan i stugan idag så jag kommer inte kunna sitta vid datorn ett endaste dugg. Har dock förberett ett gäng inlägg som ploppar upp under dagen. Jag skulle aldrig lämna er i sticket!

Ikväll kommer blidregnet ni inte visste att ni ville ha.

Nästan inget kaffe

Ursäkta men hur mycket kaffe dricker jag egentligen??

Idag var skiten typ slut IGEN! Smärta.

Ja ja.

Det är bara för mig att skrapa ihop så många kaffekorn som det bara går för att brygga en liten, liten genomskinlig kopp kaffe. Bättre än inget.

Komsi komsi små korn där i botten på burken. Kom till Spidermama, se så ner med er i bryggaren. Ååååhh så några korn till komis komsi. Mama needs her coff... OKEJ EVERYBODY STAND STILL! DO NOT MOVE UNTIL I SAY SO! Jag har tappat ett kaffekorn på golvet!! Men ååå vart tog det vägen? Hallå hallå lille korn I neeed you.

Ungefär så.Skriva kontrakt

Antal personer jag har bjudit på grillkväll till vår sommarstuga: 11 (eventuellt fler).
Antal sommarstugor jag ännu äger: 0

Måtte vi få skriva på det där kontraktet ikväll!!

B-day

Idag fyller min pappa år. Grattis!

Tyvärr läser pappa min blogg, annars hade jag kunnat berätta för er att jag just har köpt en paddel till honom i födelsedagspresent.

Julafton av något slag

I lördags gungade jag och en kompis.

- Jag mår illa av att gunga, konstaterade min kompis. Det känns som när man snurrar kring en pinne och leker sånt där... Ryskt rollspel. Eller jag menar rysk roulette. Eller, nej inte roulette. Det heter nåt med polsk riksdag typ... Eller Polsk julafton. Nej IRLÄNDSK julafton menar jag ju!!

Rollspel, roulette, riksdag... Irländsk julafton!!

Ibland jobbar hjärnan i märkliga omvägar.Irländsk julafton. Bild stureplan.se

Lattemamma?

Imorse byggde jag och lilleman sandkakor med hjälp av en take-away-kaffe-mugg.

Är jag en lattemamma nu?


Tidig måndagsmorgon på lekplats.

Frukostdryck

Because I´m worth it.

Filmkväll

Helgen har varit späckad av umgänge, spex, utflykter, häng, sol, fika, mat, romantik (i samband med mitt fläskfilélagande), vänner, familj, konsertbesök etcetera etcetera.

Nu avrundar vi med en middag och filmkväll i goda vänners sällskap.

Vad gäller kvällens snacks har jag naturligtvis ratat de vanliga Bilarna och istället valt Husvagnar.

Är det semester så är det.Va??

Jag läste lokaltidningen idag och alltså... Varför vill inte folk bli firade på sin födelsedag????
Att fylla år är superbra! Det är den mest rika och ekonomiska dagen på hela året.

Det är ju bara att håva in och håva in och inte ge ett jota tillbaka förutom möjligen en bit tårta och lite kaffe.

Sköning

You like LillSpidys style?
Ja, han vilar middag alltså.

Knotten är också värdefulla!

Min mamma bryr sig om alla djur.Knottholk hemma hos mamma.

Förstummad

Ibland höjer jag både ett, två och fem ögonbryn när jag läser andra bloggares kommentarer.

Engla till exempel. Igår postade hon en bild på sig själv i baddräkt.Print screen från Englasshowroom.


Engla får här höra negativa kommentarer om sin kropp, hon är tydligen alldeles för porrig, baddräkten hör hemma i en herrtidning och det anstår inte henne som mamma att klä sig så.

Ursäkta?

1) Baddräkten är inte ett dugg mer avslöjande än en bikini. Engla visar ingenting mer än vanlig människohud. Rätta mig om jag har fel, men sådan är vi väl alla täckta av? Hud alltså.

2) Varför kan man inte ha en trendig baddräkt på sig för att man är mamma? Vad är det för jäkla madonna/hora fasoner. Har ni någonsin hört folk avfärda en mans kläder som "opassande" för att han är pappa?

3) Varför skriver människor elakt för att sedan försvara sig med argumentet jag säger bara sanningen. Lider folk av någon knepig form av tourettes som gör att de alltid måste vräka ur sig sin  egenskapade "sanning" så fort de inte tycker att något/någon är snygg? Gör de så IRL också? Stackars deras omgivning i så fall.

Jag är faktiskt förstummad.

Krönika och annat

Innan helgen är slut ska jag helst ha skrivit två krönikor plus lite annat kåserimaterial (skriver i kapp för att kunna vara helledig tre veckor).

Som vanligt vägrar min hjärna att arbeta på ackord. Ja alltså, den blir så himla motsträvig när jag säger åt den att vara kreativ.

Undrar förresten ifall SN-läsarna märker om jag kopierar Börjes krönikor (Börje jobbar också för SN, han är skitrolig)?

Så himla märkbart kan det väl aldrig vara?Ja jag har spillt kaffe på Börjes krönika.

Barnvakt

Igår var lilleman på Borås Djurpark med sin morbror, morfar och morfars sambo.

Sedan sov han över hos morfar.

Jag är aldrig orolig för lilleman när vi lämnar bort honom, han dyrkar sina mor/farföräldrar och jag vet att han är i ytterst god händer.

Där emot kan jag bli bekymrad över själva barnvakterna.

Kommer di å orka? Tänk om di inte får sova en endaste blund? Tänk om di går in i vägga? Ska jag kanske åka dit och hjälpa till med barnvaktandet en smula? Di kanske behöver lite avlastning?

Jag glömmer liksom bort att pappa, mamma, svärmor, svärfar plus deras respektive har uppfostrat sammanlagt TOLV ungar och med andra ord har en del erfarenhet i bagaget.


Kolla tiden

Vill bara posta ett inlägg så att ni kan se vad klockan är.

Idag gick jag upp 05.30!!

Inte för att lilleman domderde det, han är inte ens hemma. Nej jag gick upp helt frivilligt för att skjutsa en person till en plats.

Hur snällt??

Jag avstod alltså från en frodig sovmorgon samt spelade ytterligare rysk roulette med mina växande ringar under ögonen (dom har liksom gått och blivit permanenta, det enda som förändras är storleken).

Godmorgon får jag säga!


Hur gott?

Hur gott låter inte det här då?
Nogger på paket. Kan inte bli bättre.

Sms från Marie

Fick ett sms från min vän Marie förrut.

"När kommer tidningen Bubbelroom ut som du är med i?"

Bubbelroom?? tänkte jag.

Är jag med i Bubbelroom??

ÄR JAG MED I BUBBELROOM??

Va? Hur kommer det sig att jag är med i Bubbelroom Magazine utan att veta om det? Är jag med på någon lista? Har dom gjort reportage om mig? Vavavavavavava?

Ja.

Tills jag inser att Marie måste skrivit fel, hon menar naturligtvis Egoboost.

"Menar du Egoboost där jag har skrivit en krönika?"

"Ja!"

Jo just det.

Och jag som för en sekund trodde att jag hade blivit en mikrodelsbit B-semikändis. Lite som Kenza och Blondinbella fast absolut ändå inte.Jag och Marie förra sommaren.

Romantik

Ikväll jädrarimej ska romantiken flöda genom det spiderchickska palatset!

Jag tänker överraska min darling med flådig middag, otända ljus (behöver inte värma upp lägenheten ytterligare) och bubbel!

Igår marinerade jag en fläskfilé och nu... Vet jag inte riktigt vad jag ska göra med den? Vad skulle ni göra med vitlökssmekt köttbit?

Tips mottages tacksamt.Vad göra med denna korv?

Lycklig

Vi var som sagt hos min pappa igår och hängde. Åt mat, solade och badade.

På kvällen åkte vi förbi vår stuga igen, den som vi inte har betalat ännu.

När vi står där i stugträdgården ser jag hur lilleman sätter sig på huk vid vinbärsbuskarna. Kvällssolen smeker hans runda kinder (som är lite smutsiga efter en dag av lek och bus) och han stoppar förnöjt in det ena bäret efter det andra i sin lille mun.

Vid åsynen av min son känner jag hur hela kroppen fylls av lycka!

Jag är vanligen skitkass på att stanna upp och njuta av nuet, men igår var jag lycklig där och då. Lycklig och tacksam. En härlig känsla.

Ute hos pappa

Jag har här tidsinställt ett inlägg för att meddela att vi befinner oss hos min pappa som bor i hus utanför Skövde.

Hos pappa backas mitt liv tio år bak i tiden (på grund av en radioskugga) och jag kan varken ringa, sms:a eller surfa på min telefon.

Rätt gött faktiskt.

Hoppas ni har en fin kväll!
Senast vi var hos pappa.

Hjälp i karriären

Har du alltid drömt om det där superballa yrket inom media? Pass opp! Du KAN ge dig själv den där häftga titeln utan att ha en endaste fjuttig kontakt eller ens någon erfarenhet.

Spiderchick tipsar:

Hur du blir författare
Öppna ett word dokument. Skriv rubriken "Självbiografi", "De sju svåra åren" eller något annat pretentiöst. Stäng sedan ner dokumentet, knalla ut på gatan och kalla dig författare.

Hur du blir fotograf
Köp en systemkamera (finns hyfsat billiga) och en proffsig kameraväska (viktigare än själva kameran faktiskt). Gå ut i naturen och smäll av ett gäng närbilder på löv, gräs, sten, grus och andra menlösheter. Vips kan du kalla dig fotograf.

Hur du blir radioprofil
Ring in några gånger till ett radioprogram och önska låtar. På så vis får du ett gäng välbehövliga sekunder i etern och kan kalla dig för radioprofil.

Hur du blir storbloggare
Starta en blogg och hävda att du har "svinmånga" unika läsare i veckan. Var noga med att skryta om alla "mail" du får och alla "hemliga projekt". Var extremt kryptisk angående intäkter och ingen kommer få veta att din blogginkomst uppkommer till cirka 0,00 kronor årligen.

Hur du kan "jobba med tv"
Det diffusa begreppet att "jobba med tv" är något som öppnar dörren till många olika möjligheter. Det kan innebära att du varit statist i en 90-tals såpa, att du har en egen kanal på youtube eller att du ansvarar över mediaavdelningen på Ica Maxi. Bara din fantasi sätter gränser.

Hur du blir frilansjournalist
Bombardera lokaltidningen med krönikor och hoppas på att få någon publicerad. Om inte det fungerar kan du skriva insändare och hoppas på att dessa publiceras. Om inte det heller fungerar kan du alltid kalla dig själv för Vilande Frilansjournalist.

Hur du blir mångsysslare
Gör lite av allting som listats här ovan och vips är du en mångsysslare. Inte fy skam.Tipsar´n.


Yrke

Häromdagen träffade jag lillemans nya förskolefröken.

Fröken: Vad jobbar du som?
Jag: Jag eh... Jag är... Öh... Jag är frilansjournalist.

Va?

Nog för att jag har svårt att definiera vad jag gör, men FRILANSJOURNALIST??

I didn´t see that one coming.

Dirrrrty dancing

Har ni sett Dirty Dancing? Åååh jag älskar den filmen!

Jag såg den nu senast när den gick på tv i helgen.

Tankar som gick genom mitt huvud:

1) Jag vill börja pardansa! Det ser så härligt ut att dansa två och två, jucka, snurra, gnida lite här, gnida lite där eller gå ner i en simpel spagat om en känner för´t.

2) Modet på 60-talet var tamejtusan ursnyggt med ultrasmickrande klänningar. Jag ska från och med nu backa min garderob femtio år i tiden. Ut med det nya in med det gamla!

3) Varför vill en halvvuxen kvinna bli kallad för "bebis"?

4) Musiken! Vilken ljuvlig musik di hade på 60-talet! Så glatt, härligt och icke Basshuntrig.Stugköp

Vi tar´n! Stugan alltså. Om allting går som det ska är vi ägare på måndag.

Alla som på något vis har en relation med familjen Spiderchick - SLUTA OMEDELBART UPP ATT PLANERA ER SEMESTER! Åk för jössenamn ingenstans.

Vi har förråd som ska rivas, tak som ska läggas, golv som ska slipas, hus som ska målas, enbuskar som ska sprängas i tusen bitar och hundra år gamla komposter som kan fara åt pipsvängen. Med mera med mera.

Vi behöver all hjälp vi kan få!

Ja. Om allt går som det ska vill säga.

Wihooo!Del av trädgård.Öppen spis. Watz up med pensionärer och anskrämliga plastblommor undrar jag???Det är en del att göra.

Mina bröst

Historien om mina bröst.

Spiderchick 12 år gammal
Mina bröst började växa och jag hatade det! Mamma hintade bh-användning men för min del hade hon lika gärna kunnat föreslå att jag skulle gå naken till skolan. Jag behövde minsann ingen BH! Om jag bara ignorerade knölarna länge nog så skulle dom nog bli platta igen.

Spiderchick 16 år gammal
Jag ville ha större bröst. Jag stoppade omsorgsfullt upp BH:n varje morgon med tre kuddar i vardera kupa och så en korvskinnstunn, slimmad t-shirt över det. Kuddöverdriften bidrog till att mina tuttar såg aningens deformerade ut, men hey! Dom var i alla fall stora.

Spiderchick 22 år gammal
Jag ville ha mindre bröst. Ju plattare desto bättre. Helst lika platta som Nicole Richies. Jag tryckte ner tuttarna i trånga små sport-bh:ar för att dom skulle bli så osynliga och ickeexisterande som möjligt. På nätterna drömde jag om en bröstförminskning.

Spiderchick 28 år gammal
Efter 28 år är jag himlans nöjd över mina tuttar! Dom sitter inte direkt och flaggar i höjd med nyckelbenen längre, men dom är lagom för mig och min kropp. Det är faktiskt mina tuttars rätt i samhället att få vila i var sin trevlig bh-kupa, istället för att ligga hopklistrade i en trång sport-bh eller tryckas upp i en 3 decimeter tjock pushup-historia. Dessutom förtjänar mina bröst en jädrans massa kärlek efter så många år i krig.Gästkrönikör

Idag damp Egoboost Magazine ner på hallmattan och gissa vem som har skrivit numrets gästkrönika?

*trumvirvel*

JAG! Eder tillgivne Spiderchick.

Jag blev SÅ glad (och lite mallig) när Josefin mailade och frågade om jag ville skriva för Egoboost. Det gör jag gärna! Igen och igen och igen och igen... Keeeeep it coming!Hej hopp!Snyggt omslag!

Mitt horoskop

Följ min blogg med Bloglovin


Från VR.

Min ekonomi kommer tydligen att få en uppsving.

Gött!

Hello pretty money! Come to mama, oh yes, coooooome to mama.Följ min blogg med Bloglovin

Summering av gårdagen

08.00 Vaknar ur ett vaket tillstånd (det är min lott i livet att inte kunna sova nu förtiden, men det vänder säkert snart).

10.00 Vi åker och tittar på en stuga.

10.15 Jag känner mig inte intresserad av ett köp.

10.20 Ytterligare en spekulant kommer för att titta på stugan.

10.21 Jag känner mig akutintresserad av ett köp.

12.00 Vi äter lunch på stan.

12.15 Jag har i mitt stilla sinne renoverat och inrett hela stugan samt haft besök av tidningen Lantliv som tydligen fått nys om vår oas och nu vill göra ett reportage.

17.00 Vi fikar hos svärföräldrarna.

17.01 Svärmor får en present av mig (svärmödrar bör alltid strykas medhårs).

20.00 Vi tittar på en film.

22.00 Jag läser några kapitel ur en tegelstenstjock bok (skulle egentligen behöva en liten lyftanordning för att orka hålla boken uppe några längre stunder).

22.30 Godnatt!Svärmor fick ett halsband från lillalyckan. På baksidan av staven står det någonting, men det är privat.

Dille

Jag har fått dille på te!

Dricker en varm kopp Ginger and Honey nästan varje kväll.

Jag tror att det är mitt sätt att säga till sommarvädret att det suger (så här långt).


Jag är spontan till en viss gräns

Jag blir oerhört stressad när det plötsligt ringer på dörren och jag inte har en susning om vem det kan vara.

Men guuu vem kan det vara? En försäljare? Tänk om det är en RÅNARE?? Eller ännu värre en bekant! Herregud hur ser det egentligen ut här hemma? Vi har ju inte städat på evigheter och tog jag förresten upp mina smutsiga trosor från badrumsgolvet i morse?? Tänk om det är en sådan där JOBBIG bekant som aldrig går hem när den väl blivit insläppt? Har jag något att bjuda på?? Gaaaah!

Näe tacka vet jag folk som ringer några timmar innan och meddelar att de tänker vara spontan.Men guuu vem kan det vara!?

Stugesyn

Idag har vi som sagt tittat på en stuga.

Det är otroligt mycket som behöver rustas upp, men den har potential. Dock har jag och min kille inte bara en utan flera tummar mitt i händerna... Kommer vi palla?

Imorgon ska vi träffa säljaren och bestämma oss.Rosenbuskar.Nedgången trädgård.Efter stugesynen åt vi lunch och pratade igenom det eventuella köpet.

Vi drog även en veva på staden för att kolla in gardiner och tapeter eftersom att jag i mina tankar redan har flyttat in i stugan. Faktum är att i min hjärna sitter jag redan på en nyrenoverad altan och bloggar i sällskap av ett glas rosé. Hoppsan!

Godmorgon!

I natt har jag legat och försökt sova mellan två stycken högljudda snarkmaskiner. Jag har i regel ingenting emot människor som lever och andas men hallå, någon måtta får det ändå vara på snarkandet!!

Ja ja.

Nu ska vi åka iväg och titta på en sommarstuga.

Åh vad jag hoppas att den kan vara något för oss!

Huset fullt

Ikväll har vi haft huset fullt av Skellefteåkompisar. Urtrevligt!

Vi hoppas SÅ att de tar sitt förnuft tillfånga och flyttar tillbaka till Sveriges pulserande mittpunkt - SKÖVDE!!

Skämt åsido.

Kompisarna har faktiskt sina rötter här på schlätta och det vore SÅ kul om dom blev hemvändare precis som familjen Spiderchick. Vi får väl se.

Nu ska jag ligga på soffan och släppa lite väder (har käkat en hel del mat ikväll), sedan blir det bokläsning innan ögonlocken trillar ihop.Näääj!

Ongen har lyckats tråckla in en motorcykel i häströva!
Eller ja. I svansen på hästen sitter motorcykeln fast. För att vara korrekt.

Stora läppar!

På midsommar gick booster lipbalm från StylebyTyra laget runt bland alla festdeltagare. Ja, det är alltså ett läppbalsam som ska ge större läppar.

Jädrar i mej sicket sting det satte på truten!

Jag vill nog inbilla mig att vi alla fick ett aningens större plut. Min kille sprang till och med in på toaletten för att akut tvätta bort kletet eftersom han var rädd att det skulle ge ett permanent resultat.
Lite balm utanför truten kanske...

Spiderchick och bloggspråket

Tidigare i min bloggkarriär har jag varit rädd för språkpoliser och tänkt att "dom vet bäst". Eller så har jag inbillat mig att det finns en nämnd någonstans som bestämmer hur alla människor ska skriva. Men dom som styr över språket är VI! Du och jag.

I just bloggvärlden vimlar det dock av människor som anser sig veta bättre.

Dels finns typen som tycker sig vara utsänd i syfte att stävja språkbruket. Denne klagar över fraser som vardagslyx, dagensoutfit, cravings och me like. För "så kan man inte skriva".

Sedan finns typen som gärna vill visa sig smart och belevad genom att påpeka bloggares minsta stav eller syftningsfel.

Jag tycker att båda typerna är sorgliga. Hur ska vår kära svenska komma vidare i utvecklingen om vi inte får hitta på nya ord? Ska skriftspråket bara tillhöra dom som har tunga utbildningar inom grammatik?

Näe vet ni vad. Jag har lärt mig att ingenting vad gäller skrivandet är oriktigt. Det är bara sammanhanget som kan vara fel.

Bloggar anser jag aldrig kan befinna sig i fel sammanhang. En privatblogg ska spegla personen som skriver och därför finns inga bestämda regler hur texterna ska vara utformade.

Enda gången det blir tokigt är när inlägg är så pass knasiga att läsarna faktiskt inte förstår. Då är bloggaren ute och cyklar eftersom att hela poängen med språket är att vi ska kommunicera med varandra.

Som sagt det är VI alla tillsammans som äger språket. Blogga och var glada! Häng inte upp er på petitesser. Det viktigaste är att vi förstår varandra!Spiderchick, som inte ens är en gnutta språkpolis.

Blogawards 2011
Det börjar ryktas om Blogawards 2011... I år kan alla vara med och nominera. Kul!

Ni minns väl att jag var nominerad i Guldpennan och Roligast i bloggvärlden förra året? Ni minns väl även att jag inte vann? Själv minns jag det väldigt tydligt.

Jag brukar vakna om nätterna ibland och tänka på Alex Schulman den åpne gamle räven, han som snodde Guldpennan mitt framför näsan på mig. Jag brukar undra om han behandlar priset så där ömt som jag hade gjort om det hade hamnat i min vård.

Jag hoppas det.Jag och Tyra på BA 2010. Tyra var lång, snygg och ett antal nyanser brunare än jag.

Metal

Min kille vill prompt titta på Big Four som visas på tv ikväll.

Hittills har två olika metalband spelat och alltså... Jag erkänner. Jag hör inte någon musik.

Jag hör bara oljud.

Jag hör någon som skriker upprepat i en mikrofon, någon som rafsar på en gitarr och någon som spelar trummor ungefär så där som lilleman gör när han river av en låt på sitt trumset.

Jag tar det som ett tecken på att jag och musikgenren metal är högst ogjorda för varandra.


Inköpslista är viktigt!

Jag vet inte hur ni brukar göra när ni ska handla, men vi gör alltid ett ordentligt matschema innan. Vi bollar ideér, stöter, blöter och bestämmer dag för dag vad vi ska äta. Baserat på matschemat stolpar vi upp en gedigen inköpslista.

När vi är redo att åka iväg till affären glömmer vi så traditionsenligt inköpslistan hemma på köksbordet. Väl i affären tvingas vi sedan försöka teleportera våra ögonglober tillbaka hem till köksbordet för att på så vis försöka få en glimt på vad det var vi skulle köpa. Teleporterningen lyckas sällan/aldrig och hem kommer vi med en hel drös livsmedel som alla avviker från planeringen.

Japp. Så gör vi när vi ska handla.Roadtrip

Idag har familjen Spiderchick roadtrippat runt på schlätta tillsammans med kompisarna Elin och Andreas.Först ett besök till Hajtorp vid Göta Kanal.Vi lunchade goda pajer i solen som lös härligt med sin frånvaro.Thihi.Lilleman var mäkta imponerad av alla båtar! Här med Elin.Sen åkte vi på loppis. Jag blev sugen på att införhandla en livsförbrukning av suspekta plastväxter. Ja menar, titta priset!!Lilleman tyckte att loppisen var en guldgruva och traskade där ifrån med en leksaksbuss som hade kostat 40 kronor men som Spiderpapa prutat ner till tjugo efter order från Spidermama (jag är för feg för att pruta själv).

Nu: Iväg på kalas.

Ser ni vart vi är?

img_4847 (MMS)

Ser ni vart vi är?

Orolig natt

Jag sov inte överdrivet bra i natt.

Min kille var ute och svirade vilket jag naturligtvis var tvungen att oroa mig över.

Tänk om han råkat träffa på ett farligt kickersgäng, nysniffade på aggressivt lim? Eller tänk om han råkat få i sig för mycket öl och nu virrar han runt på stan helt vilse i sitt lokalsinne? Ska jag måhända ringa till polisens hittegodsavdelning för att kolla om de fått in en bortkommen liten 30-åring med tillfälliga svårigheter att hitta hem?

Nå väl.

Min kille kom senare hem med lokalsinnet intakt och noll nysniffade kickers i släptåg.

Pjuh!Dricker kaffe och tittar på morgontv.

Softish kväll

Lillfis är iväg på weekend hos sin mormor, min kille ska på spelning och själv ser jag fram emot en soft filmkväll med min vän Elin.

Jag har varit SÅ trött idag och hela veckan faktiskt. Jag ligger extremt mycket minus på sovkontot. En utekväll, en midsommarafton, en utvecklingsfas, en febertopp, ett brutalt födelsedagsuppvak och allmänt tidiga morgonar har tillsammans bidragit till min totala sömnbrist.

Ja jag säger då det.Den här förr-i-tiden-appen på iPhone är perfekt när man inte riktigt vill visa exakt hur sliten man är under öger´a.

Hoppas ni har en fin lördagkväll!

Bokstavering

Lilleman har börjat förstå saker och ting väldans bra.

Jag och darling har därför trätt in i bokstaveringens förlovade land.

Min kille: Har vi K-A-K-O-R hemma?
Jag: Ja det finns i K-J-Ö-K... eller nej jag menar det finns i K-E-J... Nej jag menar...

HUR FASEN STAVAR MAN KÖK???

Gah!

Oklart för övrigt varför jag kände mig manad att bokstavera köket??

It doesn´t make any sense.Gud

I höjd med Ica Maxi i Skövde kan man koppla upp sig mot Gud.

Amen to that!Om ni undrar vilken blogg jag surfade in på när Gud plötsligt signalerade nätverk, så var det den här.

A meeeeeeen!

A meeeeeeen vad faaaaaan (brukar inte svära i min blogg men här känns det plötsligt relevant).

JUST NÄR JAG FLYTTAT DÄR IFRÅN!!


Källa GP.


The yes-man

Det här var för typ tre månader sedan och lillfis var inne i en ja-period. Svarade ja på allt.

Så jädra charmig ♥

Dråpliga semesterminnen

Pass opp! Här kommer tre av mina dråpligaste semesterminnen.

1) Kaninlortscampingen
Jag och min familj var på bilsemester en sommar och stannade för att övernatta på en camping i Skåne. Snart upptäckte vi att varenda kvadratcentimeter av campingens mark var täkt av små, stenhårda bajslortar signerade vildkaniner. Att sova i tältet var som att ligga på en matta av illaluktande puttkulor.

2) Mörkertoan
Vi befann oss på en skrumpen färjebåt någonstans kring Bali då jag började känna hur min mage gjorde revolt mot den asiatiska bakteriefloran. Den enda toalett som fanns att tillgå var ett mörkt rum där folk uträttade sina behov lite varstans för att sedan torka sig med oklara medel. Det var bara för mig att 1) göra det samma eller 2) försöka smygbajja ut över relingen. Jag valde det första alternativet.

2) Frysveckor i Nya Zeeland.
Vi hade just backpackat i Asien och skulle nu avsluta trippen med några veckor i Nya Zeeland. Tyvärr var väderleken den kallaste på länge och där gick vi runt klädda i resterna av en solsemester. Pengar att köpa nya, varmare kläder för hade vi inte så det blev till att leva, verka, sova, äta, skita och backpacka i samma långärmade tröja tre veckor i sträck. Mys!Bild från Nya Zeeland. Jag står i profil i grått linne. Där hade jag tydligen driftat mig till att ta av mig min långärmade tröja.

Ps. Till er Skövdebor: Jag bjussar på fler dråpliga semesterminnen i nästa nummer av SN.

Inga problem att memorera texten

Kissies brolla Peter har släppt en låt. Ja det var i och för sig ganska länge sedan nu, men ändå.

Måste säga att jag är ytterst imponerad av hur man kan bygga en tre minuter lång låt på TRE meningar.

Respekt!


Google

Igår skrev jag "är det farligt att..." på google och fick upp följande:

Är det farligt att leka med en tiger?

Är det farligt att dricka urin?

Haha! Varför i jössenman måste man googla det?

Oj nu klev det visst in en tiger i vardagsrummet. Undrar om det är safe att leka med den? Ja menar gillar di å leka tigrarna eller är di mer för å slappa? Bäst att googla!

Eller:

Jaha ja då ska vi se, nu sitter jag alltså här med ett glas rykande färskt urin framför mig... Dricka eller inte dricka? Det är frågan. Bäst att googla!