Spiderchick

Dirrrrty dancing
Har ni sett Dirty Dancing? Åååh jag älskar den filmen!

Jag såg den nu senast när den gick på tv i helgen.

Tankar som gick genom mitt huvud:

1) Jag vill börja pardansa! Det ser så härligt ut att dansa två och två, jucka, snurra, gnida lite här, gnida lite där eller gå ner i en simpel spagat om en känner för´t.

2) Modet på 60-talet var tamejtusan ursnyggt med ultrasmickrande klänningar. Jag ska från och med nu backa min garderob femtio år i tiden. Ut med det nya in med det gamla!

3) Varför vill en halvvuxen kvinna bli kallad för "bebis"?

4) Musiken! Vilken ljuvlig musik di hade på 60-talet! Så glatt, härligt och icke Basshuntrig.Maria

Då måste jag ju bara tipsa om att musikalen ska uppföras i Sverige!

http://www.dirtydancingstockholm.se/

michaela med bebis

jag såg faktiskt fimlen för första gången i januari (minns det tydligt för min plutt var precis nyfödd) och föll direkt. så himla bra ju! nu förstår jag varför folk hela tiden sa "men har du inte sett den? det MÅSTE du göra!".

och för övrigt håller jag med dig i alla dina punkter!

Gun

Har sett den många gånger! Typ varje gång den går på tv. Och på bio på den tiden. Haha, ja, vem vill heta bebis, det är lite konstigt kanske. Annars är den helt perfekt.;)

Mica

Jag älskar också den filmen!!! Tror jag sett den närmare sådär 100ggr...och kan gladeligen se den igen!Tänk att ha en alldeles egen Patrick Swayze att virvla runt med!:-P Tyvärr verkar det ont om killar som när en dröm om att dansa fram i bästa Dirty Dancing-anda...Undrar varför?Bebis lever ju dock kvar... Det verkar vara det mest populära smeknamnet på en partner i USA och även England...Baby...Babe är kanske aningen bättre fast det får mig alltid att tänka på den lilla grisen. Han är söt.

Anonym

Min absoluta favo film!

Tixe

OK, det har väl inte allt från filmen, men dagens pardans har helt klart många av de viktigaste emelenten (snurrande, juckande, gnidande - check).Och tro mig, det finns faktiskt killar med Patrick Swayze-kvaliteter som gärna låter sig lånas för en dans eller två.Så jag måste tipsa om en tur ner på stan på onsdag, när Sannex (=väldigt bra modernt, ungdomligt dansband som spelar musik som är långt från både sista ljuva åren och basshunter) spelar på Hertig Johans torg. Sedan följer ytterligare två onsdagar efter det. Jag har inte varit där faktiskt, men måste dit på onsdag. Tror att Glädje grillar, och Rådhuscaféet har servering, så man kan bara äta, njuta av sommarkvällen, och titta på när andra dansar, om man inte känner sig redo för att gnussa loss själv ;) Kolla här: http://skovdecity.se/

Everlasting

Nobody puts Baby in a corner!

Erika

Fy bövelen vad jag älskar den filmen!

Jag har sett den otaliga gånger och den är alltid lika slående bra.

Jag älskar också kläderna, bilarna, musiken och allt annat därtill.

Gillar verkligen Patrick Swayze i den filmen med. Han lyckas nästan alltid framkalla lite trosjuice.

Lise

Så tänkte jag en gång, det där med pardans, och anmälde mig och ett gammalt ex till en buggkurs (kanske ingen juckdans men man tager vad man haver) fatta besvikelsen när jag fick dansa sammanlagt en minut med min man och restrerande 59 minuter med svettiga medelålders män. Not so hot.

Bitte Kråkbo

Åh jag älskar filmen spec låten Hungry Eyes som är min absoluta favoritlåt.

Anonym

Följ mitt liv i Australiens tredje största stad Brisbane.http://idas.myshowroom.se

Åsa

Världens bästa film, helt klart! Men man saknar ju Patrick Swayze när man ser den nu...:(

jellis

Mina vänner kallar mig bebis. Fast sen är jag ju "bara" 20 år, så det går väl bra ett tag till...(?) :/ haha. Men ja, världens bästa film!

Elsa

Åh håller helt och hållet med dig! Underbar film på alla sätt! :)

Everlasting

Men herregud, funkar verkligen sådan spam som den här ovanför? Jag vänder i alla fall alla taggarna utåt när jag ser det.

Maria

Jag tror att jag är konstig, har aldrig tyckt om den filmen. Såg den för flera år sen och kände på en gång att det var en engångsfilm.. Slutet är jättefint, ja.. men.. nää..

Å andra sidan tyckte jag inte om Titanic heller.;P

spiderchick

Jellis: Haha okej man får bli kallad bebis om man vill :-) Helt okej med mig :-)Kram

S

desperatemoments

HAHAHA * 100 åt nummer tre!! Nu när du säger det så.. =)

Ylva

baby säger i inledningen av flmen att hon kallas baby och hon bara inte kommit på än att hon borde bry sig om det . "...everybody called me baby and it didnt occur to me to mind" ja jag har sett den för många gånger =) grym film!

Camilla

Fi fään va bra den filmen är!Jag vill med kunna hoppa ner i spagat när ja känner för´t. I höst kommer jag vara utbildad Zumbainstruktör och det är väl en bra början i alla fall?Jäklar va jag ska hoppa i spagat när jag lär mig det.Tack för en skrattattack, behövde det!Lesthi

Jag tycker du ska införskaffa en 60-tals klänning :D Du skulle vara jättefin i en sån ju!

Myaraq

jösses ja den filmen har jag sett MÅÅÅÅÅÅNGA gånger. så bra. så fin.och hon hade liksom inte kommit sig för att inte bli kallas baby ju. säger hon ju precis iu början.förresten är "nuunu" ett ganska vanligt tjejnamn på grönland och det betyder bebis. :)

louise

bäbis är ett hemskt smeknamn! men konstigt nog klingar baby lite sött, å vafan heter man frances så kanske d mesta är bättre haha

Anonym

"Oh, come on, ladies. God wouldn't have given you maracas if He didn't want you to shake 'em."Yääää

Haha gillar't! Tack Spajder för en underbart rolig blogg.

spiderchick

Anonym: tack för din snällingcomment :-)/Spider

Sandra

åååh, jag har ju inte sett den ännu!

Anonym

Fin blogg!:D snälla kolla på min videoblogg, hehe..?:)

kram!

Ayse-26årig tvåbarnsmamma o gravid med nr 3.

Jag älskar oxå Dirty dancing...har sett den MASSOR av ggr. Lika bra varje gång. :)

Anna

Vaddå 60-tal? Den är ju gjord i slutet av 80-talet...

spiderchick

Anna: Jo men den utspelar sig på 60-talet./S

Kamilla

Googla dirtyfox och se om du hittar någon kurs nära dig. Kanske inte riktigt som i Dirty dancing, men trevligt att dansa i alla fall. Eller också går du bara ut på någon dans när det är ett modernband som spelar och lär by doing.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress