Romantik
Jag tänker överraska min darling med flådig middag, otända ljus (behöver inte värma upp lägenheten ytterligare) och bubbel!
Igår marinerade jag en fläskfilé och nu... Vet jag inte riktigt vad jag ska göra med den? Vad skulle ni göra med vitlökssmekt köttbit?
Tips mottages tacksamt.

Vad göra med denna korv?
Jag ses gärna onsdag om ni båda kan (och småpöjkarna får gärna haka på) :) Vi kan skriva på fejjan? ;)
Angående den vitlökssmekta fläskiga biten ;) Så kan du alltid skära den i bitar och göra en fläskfilégryta ihop med ris? Eller pasta? Med lite craime fraishe eller matlagningsgrädde? ;)
Fin blogg! :-)
Fin blogg! :-)
Linda in den i aluminiumfolie och helsteka den i ugnen, det är fantastiskt gott. Till det tycker jag att potatisklyftor med flingsalt och en krispig sallad och lohmanders bea är awesome :)
Sv; hehe thanks, de är mina skitbrillor men bättre än inget ;-)
Åhh snälla låt mig tipsa dig, för jag har VÄRLDENS bästa tips, eftersom vi käkar fläskfile rätt ofta hemma!
Bra med marinaden så brukar jag också göra, då är steg 1 redan klart.
Värm pannan, med lite smör eller olja.
När den är apvarm lägger du i HELA fläskfilen som den är. Använd en grilltång/pincett och bryn ytan på den, hög värme. Bryn runt om, så du håller i fläskisen medan den steks, fyra sidor en i taget. Utan att bränna, men så den får en sjyst färg liksom.
Sen tar du en skitvarma fläskisen ( akta så du inte bränner dig) och rullar in i folie, så den ser ut som en korv. knip åt båda ändarna, men lämna ett litet hål i ena änden, där du sticker in en grillsticka ( en sån där man kan se temeraturen inutti köttet på). värm till ca 75 grader på stickan i ugnen ( tar ca 20 - 30 min). Ha ugnen på 175 - 200 grader. Ta ut kolla värmen på stickan om den står på 75 är det ok, INTE över 80!
Ta ut filen låt den ligga kvar i folien och "vila" i minst 10 gärna en kvart. Sen är det bara lägga upp den och skära skivor.
Den blir liksom supermör och apgod, känns inte som att äta fläskis. ( om du gillar vitlök och inte redan har det i marinaden rekomenderar jag att lägga i det innan, kan ju lägga några bitar i folien också om man vill )....
hoppas du provar mitt awsome tips ,-)
Låt fläskisen stekas¨å kör sen i Dragon, dijonsenap och creme fraiche, låt puttra loss, gärna med röd paprika å champinjoner... Eller kör en variand av cör de filé... vitlökssmör å potatis i ugnen... puss
Melinda: Mmmm det vattnas i min mun ;-)
/S
Lyssna på Stewis! Det blir svingott och mört som tusan när man gör så :) Och istället för att servera med potatisgratäng eller ris så var lite crazy och gör matvete eller mathavre till. Supersmaskigt!
Hoppas du och spiderpapa får en riktigt trevlig kväll!
mmm...man skulle inte läsa kommentarerna här. kurrade i magen redan innan..
Grillat är godast! :)
Hej snygg blogg! :)
Sprid detta o rösta för att Dede blir offentlig!
D.DEDE är världens VACKRASTE kille i bloggvärlden!
Han skriver helt OTROLIGT VACKRA kärlekstexter! Genialiskt och helt sagolikt. Man förstår först när man läser. Han har inte kunnat vara offentlig för att tjejer gått på hans fotbollsmatcher och är helt galna i honom.
Bloggvärldens vackraste!
http://dedeprivat.blogg.se
Lägg filén i en avlång bakform, blanda 3 dl grädde, 1 dl lingon och 1 tsk sambal oelek, 1/2 dl soja och en buljongtärning. Häll vätskan på filén och släng i i ugnen på 175 grader i ca 1½ timma. mumsi mumsi... det blir så himla mört och gottigt så...
Hej! Jag vill tipsa om vart jag FYNDAR MÄRKESVAROR på nätet. Te.x Odd Molly, Ed Hardy, Rayban, smycken skor, inredning, barnsaker och till och med konsertbiljetter upp till 70% av ordinarie pris....
http://campadre.se/tipsa/7817.
Låter som du har laddat för en lyckad kväll!:)
Jag skulle lägga fläskfilén på grillen - grillfantast. Annars kan man ju lyxa till det med att bryna den i panna, eftersteka i ugnen och sen sista kvarten ta ut den, rulla in den i smördeg - pensla med ägg och sen in i ugnen igen. Mums! Klyftpotatis eller potatisskivor i ugn ihop med lite färska kryddor till och sallad...:) Gillar man kryddsmör är det supergott att blanda smör med vitlök och några teskedar samal oelek.
Jag skulle grillat den, de bästa knepet är att : Bara hälla i kol på sidorna av grillen och sen grilla med locket på. På de viset så omsluts köttet av röken och värmen utan att bli bränd. Och låt köttet vila efteråt, de blir skillnad. Sen tycker jag du ska köra på en egen potatissallad! Färsk potatis, creme fraiche, senap, dragon och rödlök. Rör ihop och de blir fab!
Borde du inte grillidilla den lite???
Känns som att det är något barnförbjudet med denna bild haha
N: Jasså säger du det? :-)
/S
Till er som finner intresse: Vi har ju ingen grill i lägenheten så det fick bli helstek fläskfilé i ugn. Till detta tsatsiki och klyftpotatis. Mycket smarrigt!
Kram
S