The Killing

Ikväll börjar så äntligen The Killing med dregelvänliga Joel Kinnaman i en av rollerna.

Men alltså... starttid 22.30? Hej sent! Det känns som en lätt diskriminering mot tröttna småbarnsföräldrar men ja ja. Jag ska försöka orka hålla mig uppe.

Nu kan ni förresten läsa en miniintervju med mig på Livskick.nu. Här finner ni den. Mia Törnblom har också blivit intervjuad. Kul!
Flyttlass

Ikväll har jag hjälpt en kompis att flytta.

Inte för att skryta men... FASEN VAD BRA JAG ÄR PÅ ATT FLYTTA!

Efter fem boendebyten på ungefär lika många år besitter jag en oerhörd erfarenhet, rutin och precision gällande denna konstform. Dessutom kände jag mig idag sjukt pepp på att svettas en smula extra.

Imorgon är det jag som kommer vakna med träningsvärk. Hepp hepp!Den obligatoriska flyttpizzan.

Size heros budord

Här kommer budorden a´la size hero.

1) Du skall icke missbruka dieter.
Strunta i alla konstiga dieter som media försöker pracka på oss. Lev och var glad! Unna dig av livets goda. Reklamuttrycket "because you´r worth it" har aldrig varit mer relevant än just här.

2) Visa aktning för din kropp.
Var snäll mot dig själv och din kropp, misshandla dig inte med extrem bantning, överdriven träning eller negativa tankar.

3) Du skall icke dyrka andra framför dig själv.
Visst är det roligt att bläddra i glossiga modemagasin eller surfa runt på bloggar och låta sig inspireras av coola tjejer. Men kom ihåg att dyrka dig själv först och främst. Innan du "dyrkar" någon annan.

4) Du skall icke vittna falskt mot dig själv.
Sluta tänk att du är ful, fet, tråkig, värdelös eller vad det nu kan vara för fånerier. Det är lögn! Alla människor är fina, roliga, intressanta och framgångsrika på sitt eget sätt. Vi måste bara tro på oss själva!

5) Du skall icke dräpa din person.
Låt dig aldrig tryckas ner av taskiga "kompisar" eller dumma pojkvänner. Lyssna alltid till ditt hjärta och till din magkänsla. Bli aldrig någon som du inte är.

6) Du skall icke hava begär till kändiskropp.
Det är lätt att vilja se ut som kändisarna med deras platta magar, släta lår och perfekta solbrännor. Men tänk på att det oftast ligger i alla fall en operation, en personlig tränare och minst två suspekta dieter bakom varje oklanderlig kändiskropp.

7) Du skall hava begär till dig själv.
Hemligheten bakom att få en "perfekt kropp" är väldigt enkel - VÅGA tyck att du är skitsnygg och omgivningen kommer snart att tycka det samma.

Falskt alarm räknas det?

Imorses luktade det bajs om lillemans blöja och det var min killes tur att byta (vi kör varannan-gång-metoden)

Ut kommer han (min kille alltså) från toaletten efter två sekunder med ett triumferande leende på läpparna.

- Lillen hade inte bajsat, det var falskt alarm och nästa gång är det DIN tur att byta. Mohahahahaah!

Eh va?

Ursäkta? Nu känner jag mig lite lurad här. Det kan väl ändå inte räknas som ett byte om blöjan var en falskis??? Hallå! Det måste finnas regler kring detta???Upprörd.

Stört nöjd

Inget nöjd jag är över den här oversizetröjan som jag fyndade igår på Ica Maxi!!


Underskatta aldrig en stormarknad.

Skor gånger två


Idag hittade jag ett par finfina sandaler hemma hos mamma som jag snabbt norpade åt mig. Mamma kan ändå inte ha dom för hennes stortår är för "kurviga".Lite halvknäckande att inse att min mormor, som är 83 år, har både snyggare och trendigare skor än jag. Ja ja. Jag bjuder mormor på det.

Fräsch onsdag

Vet inte varför jag valde ovan rubrik? Det bara kändes rätt på något vis. Fräscht.

Idag var lillfis först på föris några timmar och jag jobbade. Sedan har vi hängt med mamma och mormor.

Jag råkade för övrigt få med mig lillemans solhatt hem efter att jag lämnat honom på förskolan. Fick megaångest när jag upptäckte min blunder och såg framför mig hur lillens huvud skulle bli helt vändstekt av frätande UV-strålar. Men det klarade sig. Pjuh!

Senare vägde lilleman upp sin mammas fadäs genom att ha på sig solhatten inomhus några timmar.
Ännu ett grilltips

I samarbete med Nybergs Deli kommer här ytterligare ett snajsigt grilltips.
Köttets celler och membran spricker vid en temperatur över 60°C, vilket medför att köttsaften inuti cellerna rinner ut och köttet kan bli torrt. En bra digital köttermometer är därför en god investering.

Det krävs många års erfarenhet att känna köttets stekgrad endast med handen så idag arbetar nästan alla kockar med en bra köttermometer.

Här finner ni fler grilltips (igår satte jag eld på en flintastek, undrar ifall den typen av grillning finns med bland rekommendationerna?)

Ni kan fortfarande gå in på Nyberg Delis hemsida och delta i en recepttävling där första priset är en resa till New York (hade jag inte tackat nej till). Här finner ni tävlingen. Lycka till!

Mailbomb

Imorses hade jag sex (6) stycken mail i min inkorg. Det är mycket för att vara Spiderchick!

När jag annars skriver att jag har "svarat på mail" är min förhoppning att ni ska få någon form av massmailsvision framför er. But it is all fake.

När jag skriver att jag har "svarat på mail" handlar det om ett, max två.

Men imorse alltså. Sex stycken!

Eller fem och ett halvt för att vara exakt. Ett av meddelandena var en notifikation om att någon börjat följa mig på twitter. Tyvärr uppdaterar jag aldrig min twitter. Trist, men bloggen och facebook tar upp all min cyberspacetid i anspråk.Sexmailaren.

Boklån

Igår lånade vi så många böcker på bibblan att det hela barnvagnen fylldes och själva barnet fick inte plats.

Jag lånade bland annat en roman av Ken Follet som är så tjock att bibeln känns som ett fjuttigt reklamblad i jämförelse. Nu ska här plöjjas i sommar!

Ska dock ner en vända till i veckan för att kolla upp en del av de snajsiga böcker som ni har tipsat om.

Plikt och undran

Ikväll har vi gjort vår plikt i sommarvärmen och haft en frodig grillafton hemma hos min mamma. Nu börjar snart sommarplikt nummer två: Allsång på Skansen!

Jag lär sitta bänkad.När den här bilden togs var vi alla mätta och belåtna.

Jag tycker förresten att ni är lite tystlåtna idag kära läsare? Till exempel har jag vikt ut mina bröst men verkar av kommentarerna att döma inte ha tuttchockat en enda människa??

Vad har ni för er? Har ni haft en göttiga utedag?

Pratglad

Lillemann har börjat prata riktigt mycket nu! Inte bara enstaka ord, utan flera på rad.

I helgen såg han hur en katt sprang in under vår parkerade bil vart på han (lilleman alltså, inte katten) säger:

- Katten! Under bilen.

Först hamnade jag i chock över detta plötsliga ordflöde. När jag sedan hämtat mig började jag leta efter den buktalare i miniatyr som jag förmodade satt bakom lilleman och pratade. För inte kunde det väl vara lillen själv som uttalat meningen?

Men jo. Det var det.

Jisses, vår son som har blivit så stoooor!

Det känns som att det var igår jag krystade ut honom.


En älskad Spiderkid ♥

Lite knythjälp på traven

Idag på badhuset insåg jag att jag inte riktigt fyller ut min trekantsbikini lika väl som förra sommaren. Juni 2010 var mina rattar fortfarande stora och mjölkstinna och befann sig alltid ett steg före mig.

Nu för tiden befinner vi oss alltid på samma steg, jag och brösten.

Idag fick jag lov att knyta bikinisnörena svinhårt kring hals och rygg för att på så vis erhålla i alla fall lite stuns i behagen.

Där med inte sagt att jag inte tycker om mina bröst! Nä nä, I love them! Di behöver bara lite kärleksfull knythjälp på traven. I vissa sammanhang.Solig tisdag

Idag skiner solen över ett somrigt Skövde och vi tänkte bege oss till äventyrsbadet för att lära lillemannen åka Turbo, Skräcken, Livsfarliga fallet, Dödshoppet och allt vad dom nu heter, di dära rutschbanorna.

Jag har rakat benen dagen till ära men glömde visst bort en hårig strimma (ser jag nu) så jag har en landningsbana av mjuk ull på höger smalben. Ja ja. Im gonna rock it!Bild från gårdagens kvällspromenad.

Tack för boktips!

Tack för alla era härliga boktips!!

Jag är en allätare när det kommer till böcker och har betat av de flesta genrer.

Egentligen spelar det inte så stor roll vad historien handlar om, vem som skriver eller hur högt "ansedd" boken är - bara språket är tilltalande! En bok kan verka hur spännande som helst, men har den inte ett språk som slukar mig, ja då kan det kvitta.

Vad vi faller för är såklart individuellt.

Tack återigen för tipsen!

Det blir helt klart ett besök ner till biblioteket senare i veckan.En något rörig bokhylla.

Hela familjen

I nya numret av SN är hela familjen Spiderchick med på var sitt hörn.Först min kille med sitt band.Sedan jag med min spalt.Och så lillfis med grisarna på Tibro minizoo.

Se där.

Herregu! Nu är di över allt den dära familjen Spiderchick. Nu har di snart monopol på hela Västgötaschlätta.

Ännu ett grilltips

Hej hopp,

I samarbete med Nybergs Deli kommer här ännu ett grilltips.
Tänk på att alltid låta köttet vila i ugnsfolie lika lång tid som köttet stekts i ugn eller har grillats. Hemligheten är att all tillagning av kött skall ske skonsamt!

Skulle köttet bli kallt kan du linda in det i ugnsfolie och värma på det i ugnen igen innan servering. Vilotiden är även optimal för att hinna förbereda övriga tillbehör.

Om ni vill kan ni gå in på Nyberg Delis hemsida och delta i en recepttävling där första priset är en resa till New York! Här finner ni tävlingen. Lycka till!

Vinköp

Jag skulle köpa vin åt mamma häromdagen.

- Jag vill ha en flaska som heter Augusta, sa mamma. Kommer du ihåg det?
- Jajjemen, sa jag och glömde bort namnet i samma sekund som jag klev in på systemet.

Men ååå vad hette vinet nu då? Något kvinnonamn... Anna? Amalia? Albertina? Siv?

Inget namn kändes klockrent så jag slog till på en tetrapak Fare & Square istället.

När man inte vet det exakt rätta är det lika bra att sikta in sig rejält fel.Godmorgon

Idag gick min kille upp tidigt, innan övrig familj.

Efter att väckarklockan ringt hade han av någon anledning otaliga ärenden tillbaka in i sovrummet. Lådor drogs in och ut, garderobsdörrar for hit och dit, fram och tillbaka. Som en osmidig elefant stökade darling runt i sovrummet i vad som kändes som en evighet!!

Tillslut inväntade jag nästan att han skulle börja tapetsera en brötig fondvägg eller slagborra upp något tungt och otympligt ovanför sänggaveln. Det var liksom bara det som fattades.

Godmorgon förresten.Boktips?

Det är himla skönt att Big Brother har slutat så att jag kan ägna mig åt vettigare aktiviteter om kvällarna. Jag har totally hamnat i ett läsrejs igen! För tillfället plöjer jag Stockholm Rosé (en bok jag skrivit om i veckans SN).

Den är hysteriskt ytlig och hysteriskt rolig! Jag rekommenderar den.
Snart är Stockholm Rosé slutläst och jag sträcker därför ut en bedjande och något desperat hand till er - VAD HAR NI LÄST FÖR BRA GREJER SENASTE?!

Jag vill bli tagen med storm! Gimme some deeeeep shit man. Eller ja... Tips på någon bra bok bara? Tack.

Gammeldags eftermiddag

Vi har haft besök från Skellefteå idag. Min killes barndomsvän och hans fina familj har varit här. Mucho trevligt. Fika blev till middag som blev till spex i parken. Mys!

Tidigare idag tipsade Marie mig om appen OldPhoto Pro och sedan dess har min värld inte varit sig lik.1800-tals Spider.Här förbereder jag en stenåldersfika.Lilleman hissas upp i luften på ett gammeldags vis.

Pass opp! Här blev världen 2011 igen:


Lillemans Skellefteåkompis kramas.

Summa summarum: Jag kan inte klaga på den här dagen.

Spontanfika

Fick ett ska-vi-fika-sms av Marie strax innan lunch.

Eller "StockholmsMarie" som jag kallar henne eftersom hon numera har sitt residens i Hufvudstaden där hon jobbar som kostrådgivare.Latte och cheesecake. Sånt får man tydligen äta även om man är kostrådgivare.Alltid alltid alltid lika roligt att träffa Marie!!Me! I bakgrunden skymtar ni ett livligt söndagsSkövde.

Nu vankas det snart besök och jag ska svänga ihop en blåbärspaj likt den ömma husmoder jag är.

Shopping!

Nu står det shopping på schemat!

Åh vad roligt tänker ni och ser framför er hur det ska inhandlas virkade klänningar, minimala jeansshorts och Jeffrey Campbell klackar som är så svindlande höga att det krävs en rullstol för att frakta sig från punkt A till punkt B.

Men nej nej. Inget sådana glammigheter.

Idag ska det shoppas förvaringskorgar förstår ni. Mucho in needo i vårat hushåll.

Hepp hepp!

Midsommardagen

I eftermiddag/kväll har vi varit hos min pappa.

Vi har grillat och haft det gött i den där solen som igår endast lös med sin frånvaro men som idag behagade sig fram bakom molnen.Barfota Spider.God mat!- Jädrar va gött, sa lilleman och högg in på en köttabete.Softish.

Nu drar vi en rulle.

Dessertbuffé

Jag och tjejerna hade bestämt att vi skulle fixa var sin dessert till midsommarafton = dessertbuffé.

Jag bakade vit kladdkaka, Anna bakade "brun" kladdkaka (som hon själv uttryckte det), Kristin gjorde marängbakelser och Sofia bidrog med jordgubbsmousse.

Dock erkände Sofia att moussen inte var så värst hemmagjord. Eventuellt kunde det vara så att hon blandat pulver med vatten. Och eventuellt kunde det vara så att det inte ens var hon som hade vispat ihop det hela, utan fästmannen Kalle.

???

Jaja.

Vi förlät Sofia för fusket och kom fram till att fästmansvispad fejkmousse är bättre än ingen mousse alls!Dessertbuffé.Mousse.Kladdkaka med daimgrädde.Vitt kladdkaka.Marängbakelser med smak av jordgubbe och passionsfrukt.

Midsommarafton i bilder

Jösses vad roligt vi hade det igår!

Ska man se det hela ur en traditionell synvinkel var aftonen totalt misslyckad. Regn, blåst, kyla, ett partytält som ideligen hotade att flyga iväg, glömd skattjakt, glömda midsommarkransar, en grill som aldrig ville glöda... Men vem bryr sig? Vi hade så jäkla roligt och jag älskar våra vänner för dom är så opretentiösa ♥

Det blir vad man gör det till!

Pass opp. Här kommer bildregn.Ute i kompisens stuga. Vi grillade barnvänlig lunch.Försök till uppdukning av midsommarlunch.Mitt under lunchen blåste det upp till regnstorm.
Vi fick nog av partytältslivet...... packade in allt i bilarna och drog hem till Anna istället.Lite bråttom hade vi visst.Pjuh! Hemma. MYCKET trevligare att äta inomhus. Torrt, varmt och vindstilla.Sofia hittade ett oklart objekt i sin grädde.Som ni ser på mina strumpor hade jag inte riktigt räknat med att behöva ta av mig skorna.Hahahahhahahahahahaha! Osv osv, Den här bilden är BÄST! Det ser så sanslöst deppigt ut. Två karlar i konstiga glasögon, en påse chips och en naken katt som luktar på tåbira (min). Guuu vad jag hoppas att folk googlar MIDSOMMAR (eller ännu hellre "swedish midsummer") och får upp den här bilden! Klockrent.Nöjd Spider.

Som sagt, vår midsommar blev inte så värst traditionell eller idylisk. Men vi hade roligt, barnen var happy, maten var god och ja... Vem behöver en blomsterklädd stång när man har sina vänner?

Godmorgon midsommardagen!

Jag vaknade av det här sprudlande sms:et idag.
Från Anna.

Nu har jag jag gjort´et igen

Jag har dragit till med en favorit i repris och bakat vit kladdkaka till idag, midsommarafton.

Tänkt att serveras tillsammans med färska hallon och ett glatt humör.Nybakad.

Pass opp! Här kommer receptet (igen).

Vit Kladdkaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
3 msk apelsinjuice
100 g smält vit choklad (jag hade dock nästan 200 gram, lika bra att fläska på)
100 g smält margarin

Gör så här
Rör ihop ägg och socker.
Ner med vaniljsocker och mjöl.
Tillsätt apelsinjuicen, den smälta chokladen och margarinet.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader cirka 30 minuter, eller om ni vill att den ska bli lite "kladdigare" 20-25 minuter.
Servera med bär.

Glad midsommar!

Glad midsommar fina ni!

Idag ska vi vara i några kompisars stuga. Jag har tidsinställt ett inlägg och kommer säkert att mobilblogga också.

I övrigt hörs vi imorgon!

Hoppas ni får en fin dag ♥Dagens outfit. Blurrigt fotad i spegel och allt. Becuz Im a blogger. And I am proud of it!

Midsommarafton tjoho!

Dagen har börjat lite skakigt:

1) Vi ska iväg på knytmidsommarfest hela dagen lång och jag har just råkat hårdkoka färskpotatisen.

2) Jag har missat att handla jordgubbar! Det heligaste av alla heliga bär. Nu kommer det säkert inte finnas några svenska gubbar kvar någonstans och vi får nöja oss med något substitut från Vitryssland.

3) Jag har eventuellt glömt bort att rodda barnens skattjakt, OM det låg på min lott. I sådana fall får barnen ingen skattjakt och jag har sabbat hela midsommar för en tiomånaders, två ettåringar, två tvååringar och en fyraåring. Gah...

Jaja det löser sig.Hoppas springa över en blomsteräng senare idag...

:isar

Gotta love it.Mjukglass med strössel

Ja läser om mjukglass i Josefins blogg.

Mmm så gott!

Jag älskar mjukglass med strössel på. Uj uj uj så jag mufflar och äter! Så länge det finns strössel kvar. När strösslet är slut är tyvärr även njutningen slut och då står jag där med en renslickad klump mjukglass och känner mig tom och osugen.

Att bara slicka glass är liksom inte gott. Inte alls.

Faktum är att det borde vara en mänsklig rättighet att kunna få erhålla strössel-påtår!Bilden är obarmhärtigt och utan prut tjuvad av Josefin. Jag inväntar nu att hon ska stämma mig.

Grilltips!

I samarbete med Nybergs Deli kommer jag (SpiderChef) i dagarna att ge er finfina grilltips!

Här kommer första tipset:

När du grillar ditt kött ge det först en fin yta, flytta sedan upp det till en högre nivå (alternativt flytta det till kanten av grillen) där det får grillas färdigt. På så sätt sänker du tillagningstemperaturen och låter köttet grillas färdigt utan att brännas vid.
Ni kan även gå in på Nyberg Delis hemsida och delta i en recepttävling där första priset är en resa till New York! Här finner ni tävlingen. Lycka till!

Hur mycket midsommar är du?

Med anledning av morgondagen...

Stort test - hur mycket midsommar är du?


Vilken är din favoritmusik?
A. Tysk eurotechno.
B. Allt med Tommy Nilsson.

Vad är din favoritmat?

A. McDonalds.
B. Matjessill.

Vem är ditt frikort?
A. Marilyn Manson.
B. Thomas Ledin.

Vad brukar du göra när du får en stund över?

A. Gå igenom bilderna på min iPhone.
B. Dricka Prips Blå på en solvarm klippa tillsammans med mina tjugo närmsta vänner.

Vad ser du helst på?
A. TopModel.
B. Solnedgångar.

Vad brukar du ha under huvudkudden?

A. Näven.
B. Sju sorters blommor.

På fester brukar du spela?
A. Svår.
B. Dragspel.

Vad hittar man mest troligt i ditt hår?
A. Mjäll.
B. En blomsterkrans.

Om någon säger "spanska jordgubbar" så säger du?
A. Gott.
B. FEJK!

Vad hoppar du helst över?
A. Städningen.
B. En gärdsgård.

Vad dansar du helst?
A. Inte nykter.
B. Kring en stång.

Flest A
Det är ytterst lite midsommarblod som flyter i dina ådror.

Flest B
Du är själva sinnesbilden av midsommar.

För svårt

En tvättmaskin har äntrat vårt hushåll. Lyx!

Jag har precis slängt in ett lass med smutsiga kläder. Tyvärr kan jag inte stänga luckan. Det verkar nämligen som att barnsäkerhetslåset även är för komplicerat för en 28-åring.

Jag fattar inte hur jag får upp det??

Gah!

Det kommer sluta med att jag får traska ner till tvättstugan och tvätta precis som våra vanliga dödliga grannar.


Så korkat

Min kompis har en son som är ett år. Han är go, glad, söt som socker med blonda lockar och pigga ögon. Han är liten också. Liten till växten.

Precis som andra barn kan vara stora till växten. Alla barn är olika!

Men just den här "litenheten" är det tydligen svårt för en del människor att ta in. Flera gånger har min kompis blivit utfrågad angående sonens storlek. Nu senast förra veckan.

Okänd kvinna: Men guuuuud vad liten din pojk är!
Min kompis: Eh... ja.
Okänd kvinna: Hur gammal är han?
Min kompis: Ett år.
Okänd kvinna: Men guuuud är han sjuk???

När min kompis berättar om dialoger likt den här blir jag chockad. Chockad över att vuxna människor, ofta med egna barn i släptåg, kan vräka ur sig sådana saker.

Jag tycker inte att man ska "blunda" för sådant som möjligen sticker ut från normen. Men det är skillnad på att vara välmenande nyfiken och på att vara en idiot.

Att stövla fram till någon man inte känner och fråga om dennes barn är sjuk är så korkat att jag inte finner några ord.


Snälla svara på dagens fråga i min blogg

Är det bara hemma hos oss som toalettbesökens längd har ökat med si så där 500% sedan iPhone blev en del av hushållet?Jag bara undrar?

Spiderchick bloggtipsar

När man som bloggare "fläker" ut sitt liv på internet kan det vara en bra idé att ha en gräns för vad man ska dela med sig av och inte.

Här kommer några tips på hur du kan vara personlig i din blogg, utan att bli för privat.

1. "Lite men inte allt" infon.
Det klart att dina läsare ska ha ett hum om vad du gör om dagarna, vart du bor, din relationsstatus osv. Annars blir bloggen totalt ointressant. Men de behöver inte veta dina exakta rutiner, din adress eller namn på alla dina vänner. Tänk på att det finns sjuka människor där ute, dela med dig lagom mycket!

2. "Lite men inte allt" fotografierna
Har du till exempel varit på middag är det såklart kul om läsarna får se foton också. Men istället för närbilder på samtliga vänner kan du visa vad ni åt, festdekorationer, antal skor i hallen, din outfit eller dylikt. På så vis får läsarna känslan av hur tillställningen var, detta utan att du viker ut dina omgivning.

3. Fråga först!
Vill du ändå ha med dina vänner och bekanta på bild i bloggen ska du självklart ALLTID fråga först innan något publiceras (detta gäller även facebook). En del vill gärna synas, andra inte. Respektera var persons önskan.

4. Lämna ut dig själv, inte andra.
Det är helt okej att du gör dig lustig på din egen bekostnad, men det kan bli fel om du gör dig lustig över andra. Om någon i din närhet skulle göra något roligt/pinsamt/korkat (hey! det händer) skriv gärna om det men låt personen vara anonym.

5. Lämna inte ut din arbetsgivare
Har ditt jobb inget alls med bloggen att göra, håll dessa faktorer isär. Din arbetsgivare kanske inte alls vill förknippas med ditt varumärke? Dessutom - går du ut med företagets namn blir du automatisk en ambassdör, vare sig du vill det eller inte. Är det ett ansvar som du vill axla?

6. Tänk på google.
Är du tveksam till om du ska blogga om ett visst ämne - tänka google! Om någon söker på ditt namn nu eller i framtiden, vill du då att just det där inlägget ska ploppa upp? Tänk även på din familj, om någon googlar DERAS namn vill du då att din blogg ska hittas? Antingen är svaret ja eller nej. Bara du vet.

7. Följ magkänslan!
Viktigaste punkten av alla - följ din magkänsla! För en del känns det bra att blotta hemmet, för andra är det helt otänkbart. För en del känns det okej att blogga om barnen, medan andra tycker det känns fel. Det är helt olika. Du känner i din mage vad som är rätt.


The no-man

Lilleman är inne i en nej-period.

Jag: Ska du hoppa i badkaret!
Lilleman: Nej.
Jag: Vill du inte bada?
Lilleman: Nej.
Jag: Men du gillar ju att bada!
Lilleman: Nej.
Jag: Säger du nej till allt?
Lilleman: Nej.

?


Mamma till en no-man.

Sommarlovshjälpen

Idag gör jag som BK och Prinsessan och skänker en slant till majblomman, sommarlovshjälpen.

Det gör så ont i mitt hjärta när jag tänker på att det finns barnfattigdom i Sverige!

 

Utlandssemestrar, datorer, mobiltelefoner och märkeskläder i alla ära... Men tänk att som förälder inte har råd att låta barnen följa med på fritidsgårdens utflykter, inte kunna köpa glass eller ta bussen till stranden. Det ska inte behöva vara så!

 

Hjälp till att hjälpa fattiga barn att få ett bättre sommarlov!

 

Här kan du läsa mer om hur du med ett enkelt sms kan skänka en slant till majblomman. Här kan du läsa vad pengarna går till.


Sprid gärna budskapet vidare på din blogg eller på facebook. Tack fina ni!

Happy day

Idag blev jag överraskad!

Jag och lilleman åkte till kompis Kristin för att planera midsommar och när vi kom dit hade tjejerna dukat upp till tårtkalas. Till mig! För att jag fyllt år. Jag blir seriöst rörd och även förvånad varje gång någon vill fira mig. MIG?

TACK TJEJER! Jag blev skitglad.Mumsig, hembakad jordgubbstårta.Fick presentkort på AW och bio. Märk väl att brevet rimmar. Respekt!Fick även en bloggbikini (Kenza har den på sig på Solos omslag). "One size fits all" tydligen. Jag får vara glad om nederdelen täcker i alla fall myntinkastet.Efter kalas åkte vi till svärmors stuga.Dom har det så fint! Hej lantliv.Odlar vindruvor gör svärmor. Nu ser jag fram emot att få komma dit och trampa vin i sommar.

Vinets gång

Vi vet alla hur lite vin kan föra människor samman på en fest.

Tillåt mig punktera upp vinets gång i gruppdynamiken.

Efter inget vin: Du känner ingen på festen men småpratar artigt med alla. Fullständiga namn, boende, sysselsättning samt vädret avhandlas.

Efter lite vin: Stämningen känns gemytlig. Nu vet du vad alla heter, vart dom bor, jobbar med samt vad deras åsikt om sommarvädret är so far. Samtalen glider över på personligare ämnen.

Efter lite mer vin: Taket har blivit högt! Genom lekar där alla ska erkänna vad de aldrig i sitt liv har gjort har du nu stenkoll på vad alla faktiskt HAR gjort.

Efter ännu lite mer vin: Du är bästa polare med samtliga personer på festen och börjar via din iPhone att "live adda" folk på facebook.

Efter rätt mycket vin: Toalettbesöken uträttas inte längre separat utan är en aktivitet som sker i grupp. Ooops jag måste prutta, säger du ogenerat med rumpan på vattenklosetten och så skrattar ni alla gott till ljudet av fisar och skinkor som fladdrar.

Efter för mycket vin: Det känns som att du har känt övriga festdeltagare hela ditt liv och ni börjar planera framtiden tillsammans. Guuuvibordeverkligenhittapånågotnåndagvimåsteträffas vimåstegöradetochvimåsteåkadit!

Nästa morgon vaknar du upp med lätt huvudvärk samt 12 rykande färska bekräftelser på facebook.

Gotta love it.

Reafynd

Igår fyndade jag den här fina klockan som sänkts ner från 199 kronor till 60 kronor. Från Indiska.

Tjoho!

Gu så gött det smakar att handla billigt.
Åh nej jag kommer bli en sådan där gammal snåltant som vecklar upp rabattkupong efter rabattkupong ur sin lille nötta portmonnä och som tycker det är skäligt att kräva tillbaka 0,45 öre om kassörskan råkat slå in fel äppelsort.

Åh neeej!

Jag vet inte varför men jag bara såg den visionen framför mig just nu.

Tellekiosk

Igår ville lilleman prompt ringa från en telefonkiosk.

Jag förklarade för honom att sådana där grejer är hopplöst omoderna och att linjen kanske inte ens är i bruk. Och även om den fungerar skulle vi ändå inte få kontakt med någon eftersom folk i regel inte svarar när det blinkar konstiga nummer på mobildisplayen.

Lilleman begrundade, förstod och gick vidare.


Bullshittad

Det verkar som att jag har blivit bullshittad.

The Killing börjar inte alls idag utan, enligt er skarpsynta läsare, den 30:e.

Men pass opp! Ni behöver inte gå dreggellösa för det. Kinnamannen är nämligen med i Falkfilmen på fyran istället. Jag har dock redan sett den så jag tänker läsa böcker istället.Nu: Ligga på sofflocket med god bok.

Lägenhet köpt

Min BFF Carolina har köpt en flådig lägenhet i centrala Oslo tillsammans med sin kille.

Hej hopp vad roligt!

Nu ser jag fram emot att åka dit på weekend och vräka mig bland originalstuckaturer, öppna spisar och parketlagda golv. Förhoppningsvis blir det av alldeles snart. Jag ska möjligen bara låta Carolina och hennes sambo flytta in först.

Men sen. Sen kommer jag som ett skott!Oslo blir det i sommar, den saken är säker!

Fasen vad jag är snygg!

För ett gäng år sedan hade jag en kompis som utmärkte sig. När vi andra tjejer stod och beklagade oss framför spegeln och tävlade om vem som kunde klanka ner på sig själv mest, gjorde den här kompisen tvärt om.

- Fasen vad jag är snygg, kunde hon utbrista åt sin egen spegelbild.

Inte på ett självgott sätt. Inte heller på sättet att hon ville trycka ner någon annan. Nej hon sa det som ett konstaterande. Så här är det. Jag är snygg!

Första gångerna jag hörde min kompis egoboosta sig själv tänkte jag men gud vad säger människan? Jag blev rent av provocerad. Vem trodde hon att hon var? Men efter ett tag vande jag mig vid hennes sätt. Jag började tycka att hon var en inspirerande människa!

Dessutom höll jag med om hennes ord. Säger hon att hon är snygg, ja då ÄR hon det.

Så här tio år senare känner jag mig fortfarande inspirerad av min kompis. Det klart som korvspad att man ska tycka om sig själv och sitt utseende! Om inte JAG tycker om mig, hur ska jag då kunna förvänta mig att andra ska göra det?

Det är skitviktigt att du är ditt eget största fan! På ett bra sätt.

Och min kompis? Ja hon är precis lika snygg idag ♥

Aufwiederzen

Vi ska åka till Tyskland i sommar!

Hamburg rättare sagt.

Vi har bokat resan med StenaLine som är en samarbetspartner till mig (det har jag berättat förr, men säger det igen).

Ska bli sjukt gött att få nyttja min skoltyska igen! Ich habe copfmerze, Ich bin eine kleine zimmer, du bist ein hund osv osv är bara några av alla de braiga meningar jag kan och säkert kommer att få användning för.

Finns det förresten någon som har några roliga tips på vad man kan göra i Hamburg?Men ååå...

Jag tyckte väl att lilleman var lite väl tyst...

Han var visst i färd med att smörja in halva soffan med smoothie.
Så kan det gå.

Vid det här laget borde jag verkligen veta att tystnad är lika med bus.

Tystnad är INTE lika med att lilleman har slagit sig till ro på golvet för lite stillsam scrapbooking eller dylikt. Nej nej nej. Tystnad tyder på djup koncentration av någonting hans mamma inte nödvändigtvis kommer vara ett fan av.

Påminn mig

Påminn mig om att jag ska slå på tv4 klockan 22 på imorgon.

Mmm... Kinnaman!

I belive the dreggelfaktor will be hög.

Äldre och smartare

Igår kväll blev jag akut sugen på sushi.

Jag (till min lillebror): Om du går ner till stan och köper sushi åt mig så får du en tia.
Min bror: Eh... Nej tack.
Jag: Du får vara med och titta på film!!
Min bror: NEJ TACK.

Nähä?

Dom där mut-tricken fungerade utmärkt när min lillbrolla var 12 år.

Nu är han 23 visserligen.

Så himla trist när folk tvunget måste bli äldre och smartare.Gick iväg och köpte sushin själv.

Uppvärmning

Vädret värmer upp inför midsommar.

Antar jag.Kom te baka kära sooool!

Finfin födelsedag

Jaha. Då var jag 28 år fyllda. Ni vet ju vilken ångest jag haft inför denna ålderssiffra. Men nu har jag förlikat mig med tanken. Det känns bra. Jag mår bra.

År 27 har varit ett högst förvirrande år med många snurriga tankar.

År 28 ska bli året då bitarna faller på plats. Oh yea! Hoppas jag.Fika. Jag skulle eventuellt ha önskat mig ett tårtfat.Mormorskoppen är den nya lattekoppen!Fina paket!Jag fick bland annat Snacka Snyggt. Den ska jag lusläsa inför mitt föredrag i höst.Sen fick jag finaste skålen från Indiska. Jag ponerar att ställa den på köksbordet och fylla den med stora gula citroner. Snacka om att folk kommer känna värsta medelhavsvibrationerna när dom kommer hem till oss!En väska från min kille. Älskar´n.

Fick massa andra fina grejer också. Tack så mycket kära familjen för er generositet!

Fredagen

I fredags var jag på fest. Ytterst trevligt!

Igår, med start av dagen klockan 05.17, mådde jag som jag förtjänade. Om man säger så.

Pass opp här kommer ett bildlass:Sofia, Elin och jag.Vinet och ananasen flödade.En så kallad "in the moment" bild som ska signalera "oj oj oj titt så roligt vi hade".En till "in the moment bild".Elin och jag.Här blir jag påkommen av övriga festdeltagre med att fota mig själv i spegeln på bästa bloggmaner. Jaaaaa jaaaaa. Let me do my filthy business i fred okej?


Trött

Jag har haft världens mysigaste födelsedag med nära och kära! Massa paket och tårta.

Nu är jag så trött att det mycket möjligen kan vara så att jag skriver det här inlägget sovandes. Högst troligt faktiskt.

Återkommer imorgon med bilder från både gårdagens fest och dagens kalas.

Godnatt och återigen tack för alla gratulationer!Tårta med flaggor i = då vet man att man fyller år.

Parkförmiddag

Jag var så trött imorse att jag inte orkade göra någon frukost. Istället drog jag och lillfis ner på stan och köpte med oss lyxfrulle till parken (spiderpapa jobbade en sväng på förmiddagen).

Jag köpte macarons också, dagen till ära. Denna überhypade lilla mandelkaka som egentligen inte smakar något speciellt. Faktiskt. Men jag kände mig jädrit fashion när jag satt där i parken och knaprade parisiska sötsaker.

Lillfis å sin sida var föga imponerad och bjöd istället in sig till en främmande familjs bullpicknick. Jahapp.

Nu vankas det gäster!Lyxfrulle.Föllsedagsbarn.Lilleman med bulle från främmande familj.

Med en enkel macaron

Med en enkel macaron uppå bemärkelseda´n.

Jag har den äran jag har den äran att gratulera
(mig själv).

Lalalalala...
Tack för alla ERA gratulationer! Gu va goa ni är, jag blir så glad!

Kram!

Idag är ingen vanlig dag...

...för det är Spiderchicks födelsedag!

Tjoho.

Den här morgonen började med att Spiderpapa och Spiderkid tågade in i sovrummet med sång och presenter klockan TJUGO ÖVER FEM! 05.17 för att vara exakt. Jag tittade på klockan.

Sedan for papa iväg på tidiga jobb-bestyr och lilleman ville absolut inte somna om efter morgonens festligheter.

Det hela hade naturligtvis varit mer än okej om det inte vore för att jag gått och lagt mig bara tre timmar tidigare.  Hujeda mig vad jag är sliten just nu.

Känner mig som en illa åtgången 99-åring snarare än en ung och viril 28-åring.

Men skit samma, nu jädrar ska jag rocka den här födelsedagen!

För-gratulation

Idag har min fina mormor varit här och gratulerat mig. Jag fyller år imorgon.

Äntligen har jag fått mina pioner!! Som jag längtat.

Nu ska jag svira om lite snabbt och sedan möta upp kompis Elin, vi ska festa te´t ikväll.

Hepp hepp!


Piooooner!Ljusa färger... Kronljuslykta... Modetidning... Shabbychicky vas. Jo men visst. Ho ä minsann en riktig bloggerska, den dära Spiderchick.V-fingrar och bajsnödig min.

Trevlig kväll fina ni!

Gravidsymptom

Nej jag är inte gravid.

Men häromdagen tog jag ett trip nedför "memory lane" och mindes plötsligt alla olika "symptom" jag hade i början av min graviditet med lilleman.

1. Molvärk
"Nu kommer mensen vilken dag som helst", tänkte jag och trodde att jag gick runt med menssvärk. Men istället var det ett litet embryo som låg i min ömma livmoder och växte så att det knakade.

2. Aggressivitet
Då och då förvandlades jag från en ganska lugn och sansad tjej till en sabeltandad tiger med svår snedtändning. Hej hej hormonsvallningar!

3. Svullen mage
Jag befann mig i graviditetsvecka 1,0 men såg på magen ut att vara redo att låta vattnet gå vilken sekund som helst.

4. Förstoppning
Jag kan inte minnas att jag bajsade någonting den första tiden (detta faktum kan eventuellt ha föranlett punkt tre). I vecka 14 någon gång satte jag löst mot hårt och tryckte i mig en påse plommon, moooot toaletten och vips var det nära att bli stopp någon helt annan stans.

5. Känslostormar
Extreme home makeover på tv, bebisar på stan, låtar på radio, ett torrt löv på marken... Ingenting var för litet eller för obetydligt att inte fälla en tår åt.

6. Pamela Andersson bröst
Mina tuttar svullnade upp till dubbla storleken och var så pass hårda och ömma att jag funderade på om jag möjligen råkat operera in en hög dos silikon och sedan glömt bort det?

7. Trötthet
Klockan artonhundra (18.00). Var min fasta läggningstid under de första veckorna.I vecka 36+2 kom den här underbara lille filuren. Fast han var förstås mycket mindre då.

Crejjving

Det är inte så värst ofta jag akut crejvar saker, men när jag såg den här balla klockan kände jag plötsligt och ganska oväntat en förnimmande känsla av... ha-begär!Från inreda.com

Ååååh jag måste ha retat gudarna

Måste gjort nåt fel.

Det låter väldigt underligt.

Men jag har bara.

Regn hos mig.

Typ så. Det regnar över Skövde idag.

Bildspel där jag sjunger Orups Regn hos mig. Orup är kung!

Sämsta med iPhone

Det sämsta med att ha en iPhone är att jag helt plötsligt ska upp och talla med nävarna på min datorskärm. Ideligen försöker jag klicka på olika sidor med fingrarna.

Men se den gubben går inte.
Tio för mycket

ETT kort ville jag framkalla av det här fotot.
Men det råkade visst bli elva stycken. Tydligen har jag råkat skriva två ettor (11) istället för en etta (1) när jag gjorde beställningen på Fujis hemsida.

Nu känner jag mig lite förgrymmad över att Fuji inte reagerat över detta fatala misstag. Tror dom på allvar att jag vill framkalla elva kort på mig själv i flytväst och Dame-Edna-glasögon?? Va??

Nä nä okej jag förstår att jag inte kan bealsta Fuji.

Jag hoppas verkligen att jag vid framtida beställningar aldrig råkar skriva tre ettor (111) och sålunda framkallar hundraelva kort av en bild. DET hade varit svettigt.

Kundhyfs

Jag och mina kompisar hade en intressant diskussion häromdagen. Vi pratade om kundhyfs i servicesammanhang.

Jag har själv jobbat i olika affärer och tycker att följande INTE är okej:

1. När en kund på ett otrevligt sätt beordrar personal att öppna fler kassor bara för att det råkar stå en halv person framför denne i kö.

2. När kunden inte hälsar eller ens skapar ögonkontakt med kassapersonal. Hallå kassapersonal är också människor!

3. När kunden pratar i mobiltelefon samtidigt som den betalar. Väldigt nonchalant. Det går faktiskt att pausa samtalet i en halv minut.

4. När kunden öser upp varor på kassabandet i stora högar. Det går inte snabbare att betala bara för att varorna staplas på höjd.

5. När kunden i kassan kommer på att "a just det ja jag glömde en sak" och sedan springer iväg och är borta i en kvart.

6. När kunden inte respekterar stängningstid och strosar runt i butiken som om den vore exklusivt extraöppen enkom för denne.

7. När kunden i klädaffär slänger kläder på golvet / lämnar kvar plagg i provrummet / inte hänger tillbaka galgade plagg på galgen.

Vilket beteende tycker ni INTE är okej i affären? På restaurangen? I baren? På fiket?

Vad uppskattas? Vad uppskattas inte?

Glasstajm

Igår hade vi glassmys i eftermiddagssolen med några kompisar.

- Kom så går vi och sätter oss, sa jag till lilleman.
- Okej, svarade han och placerade sin lille rumpa direkt utanför kiosken.

Varför gå längre än nödvändigt?Älskade sötnos ♥Märk väl hur balanserat lillemans kompis placerat sin glass på bordet. RESPEKT!

Whooops

Det verkar visst som att jag lämnade er hängande i en form av cliffhanger i inlägget här nedan. Jag ber om ursäkt.

Ja hon öppnade en kassa till.

Ja jag hann först!!!


Vissa dagar är sannerligen lite mer lyckade än andra.

Minizoo idag

Jisses vad många söta små djur det fanns på minizoo!

Jag blev nästan, NÄSTAN, sugen på att köpa ett marsvin när jag såg den här lille lurvisen springa runt:
Som en livs levande liten tuopé.

Det ambivalenta köandet

Idag stod jag i kö på Ica. En lång kö med bara en kassa öppen.

Plötsligt ser jag en kassörska komma gående mot en av de andra kassorna. Min puls stegrar.

Tankar som hinner gå igenom mitt huvud:

• Tänker hon öppna kassan? Va? Ja? Nej? Ja? Nej? Vad avslöjar hennes kroppsspråk? Men gu, skitsvårt att avgöra!

• Ska jag gå ur kön, ställa mig redo vid den tomma kassan och chansa på att tjejen faktiskt öppnar den?

• Tänk om hon inte alls öppnar den? Då har jag gjort värsta felbedömningen och tvingas skamset att lunka tillbaka till gamla kön bara för att ställa mig LÄNGST BAK. Snacka om walk of shame.

• Ja menar jag kan inte förvänta mig att jag ska få tillbaka min ursprungliga plats i kö. Har man en gång klivit ur - ja då har min klivit ur for evva.

• Men tänk om jag fegt står kvar och så öppnar tjejen faktiskt den andra kassan. Då kanske andra kunder bakom mig hinner fram före och plötsligt är båda köerna lika långa och där står jag som en kömässig förlorare.

• Alternativet är att jag placerar mig i HB (Hemlig Beredskapsposition). Det vill säga jag ger sken av att lugnt stå kvar i kön, men egentligen är jag redan halvvägs på väg till nya kassan OM tjejen skulle öppna den.

• MEN GUUU HUR SKA JAG GÖRA???

Asså vissa situationer är så sjukt kniviga.


- Some situations are knife:iga, says Spiderchick med tofsen på sidan.

Stand up nästa?

Hannes Hervieu (som är både snögger och rolig) har gett mig snajsiga tips inför min föreläsning på biblioteket i höst.

Hannes tycker att jag ska börja med stand up. Själv kan jag nog inte komma på något värre att utsätta mig själv för. Jo det skulle möjligen vara att hoppa fallskärm utan skärm.

Nu ska jag och lilleman iväg på minizoo med några kompisar.

Ploppar upp ett tidsinställt inlägg här lite senare. Hej hopp!Är jag rolig nu? Lite? Inte? Nänä okej.

Dagens icke-tips

Försök inte att diska en skärbräda med Milda Culinesse.

Det blir inte alls rent.Jaaaaa jag tog kort på mitt misstag. Såklart. Ursäkta mig att jag är bloggskadad.

Sömnlös morgon

Idag hade jag en SÅN morgon.

04.00 Vaknar. Är klarvaken.

04.01 Försöker tvinga mig själv ner i sovande tillstånd.

04.05 Känner mig sken-kissnödig.

04.10 Kommer på en rolig bloggidé.

04.11 Är det väldigt nördigt att gå upp och blogga klockan fyra på morgonen?

04.12 Ja det är lite väl nördigt.

04.15 Kommer istället på olika saker som jag kan oroa mig över.

04.20 Oroar mig som tusan.

04.30 Oroandet fortsätter.

05.00 Lillfis vaknar och avbryter mina ser-mig-själv-sittandes-på-parkbänk-med-plastpåsar-på-fötterna-kokandes-soppa-på-brännvin-och-bark tankar.

05.05 Jag förklarar för lillen att det fortfarande är natt och att vi ska sova vidare.

05.06 Lilleman blickar mot fönstret (där solen strålar in genom gardinen) och ser otroligt skeptisk ut.

05.30 Vi lyckas somna om båda två.

8.00 Klockan ringer.

Hej hej Icapåsar under ögonen!

Hemma

Är sedan ett tag hemma efter en jobbdag i Göteborg, eller Åsa närmare bestämt.

När jag steg innanför dörren var här fullt av folk i form av min killes trevliga bandkamrater och lillfisen den lille godingen höll hov. Som sig bör när man är 1,5 år och olagligt söt.

Nu har vi precis käkat late-mans-middag och snart stundar det tydligen filmkväll.

Softish!


Strandtyperna

Spiderchick listar typerna du kommer att möta på stranden i sommar.

Strandgänget

Består oftast av tiotalet bröliga personer. Strandgänget bjuder oombett övriga beachgäster på bollar i huvudet, uppsprättad sand på handduken och högljudda remixer av diverse sommarhits.
Badkläder: Badshorts eller H&M-bikinis beroende på kön.
Du finner dem: Mitt på stranden, så centralt som möjligt.

Lädertanten
Den här damen sitter som fastklistrad i badenbadenstolen och flyttar sig endast för att vrida sin brända lekamen efter solen. Ser ut som en cancersvlustig läderbit men verkar själv vara synnerligen nöjd över vad UV-strålningen gjort mot hennes kropp.
Badkläder: Är naturligtvis toppless för maximal solåtkomst.
Du finner henne: Absolut inte i skuggan.

Den osäkra.
Den här personen har lämnat självförtroendet hemma och omger sig av en ytterst osäker aura. Medan övriga strandgäster solar och badar har den här personen fastnat invirad i en handduk.
Badkläder: Oklart.
Du finner honom/henne: I utkanten av stranden.

Självutnämnde hunken
Den här killen har tränat noga inför beachsäsongen och tänker nu skörda frukten av allt sitt slit. För att fresta det motsatta könet maximalt pryder han sig själv med tribaletatueringar, halsband med hajtand, vattenfast gelé i håret och en bränna som sitter kvar sedan förra året.
Badkläder: Billabongshorts (fejk, inhandlade på partyresan till Turkiet -08).
Du finner honom: Cirkulerandes. Om han möjligen tar en paus på handduken gör han det halvliggandes för att inte råka missa något som går förbi.

Småbarnsfamiljen
Är alltid först på stranden och kommer inte bara med barn utan även med badringar, simpuffar, parasoll, tält, leksaker, kylväskor, filtar, badenbadenstolar, engångsgrillar osv osv. Pappan gräver i sanden med barnen medan mamman står med händerna i sidorna småpratandes med en FSHBPSF (Förälder Som Har Barn På Samma Förskola).
Badkläder: Varierande beroende på kön och ålder.
Du finner dem: Så nära vattnet som möjligt.

Fler typer?

Workshop

Just nu befinner jag mig ganska exakt 36 km utanför Mölndal.

Jag och tre andra tjejer har workshop/planeringsdag. Rasandes trevligt!Vägriktning i Anna-Marias vardagsrum.A-M insuper kunskap i en fatboy.Lyxlunch!

Godmorgon från tåget

Nu befinner jag mig på tåget ner till Göteborg. Det är jobb som gäller hela dagen, berättar mer om det sen.

Fick just en internetuppkopplingskod gratis av konduktören och blev skitglad. Det kallar jag att bry sig om sina medmänniskor!


Dagen idag

Idag har jag (utan inbördes ordning):

Skrivit klart en krönika om foppaskor.
Varit på högskolan.
Skrivit på min bok.
Handlat.
Lämnat in viktiga papper till kommunen.
Kåserat.
Lunchat med en norrman. Och Carolina. Och Carros syrra.
Bloggat (som ni kanske har märkt).
Hängt på lekplats.
Besvarat mail.
Lekt häst.
Lagat mat.
Städat.
Skruvat ihop en bokhylla.
Hämtat ut paket.
Blåst en en miljard såpbubblor.
Tackat ja till att föreläsa på biblioteket (det får bära eller brista).
Tackat ja till att åka med till minizoo i Tibro i veckan.

Hey! En´ hinner mä rätt möe under en da.

Nu: Filmkväll med darling.


Lillfis på lekplats med kompis.

Svettigt

Inget svettig jag skulle bli om det helt plötsligt stod 1500 personer och stampade utanför dörren.


Sniff sniff

Jag har haft en sådan otrolig längtan efter Marabou Mintkrokant senaste tiden!

Tyvärr har den sorten varit slut i butik en längre tid, men igår såg jag att den åter hade kommit in.

- YES!, flämtade jag och slet åt mig en förpackning.

Sedan förde jag kakan under näsan och sniffade drömmande på den med slutna ögon. Ni vet så där som dom gör på film när dom hittar värdefulla saker, typ pengar eller guld. Då ska dom ju av någon anledning alltid lukta på det?Mmmm...

I höst

Min kompis som jobbar på biblioteket har frågat om jag vill komma dit i höst och föreläsa.

Guuu... Blir nervös bara jag tänker på att jag skulle göra en sådan sak!

Varför?

1) Tänk om det inte kommer något folk??
Så får bibliotekspersonalen sympati-sitta i publiken. Pinigt!

2) Tänk om det kommer folk??
Då skiter jag ner mig.

Fast jag vet att jag skulle ångra mig om jag tackade nej.


Spiderchick in the car (bilden har ingenting med inlägget att göra).

Lite tufft

Idag var det lite tufft i mammahjärtat att lämna lillfis på förskolan.

Han var ledsen och ropade ett hjärtskärande mammaaaaaaa efter mig.

Han har varit ledsen vid lämning andra dagar också, men då har det mer varit arga tårar av typen nu jädrar klämmer jag i här så mamma får känna att hon lever. Idag var det dock mer ledset gråt.

Som tur är känner jag mig helt trygg med att förskolepersonalen tar hand om lillfis på allra bästa sätt.

Det är verkligen A och O. Förtroende!

Vidrig "pizza"

Det gick bra på Ikea idag. Nya möbler inköpta! Hej hopp.

Alltså. Måste bara visa er... Jag köpte en "Calzone" på Statoil idag. Den såg såååå smarrig ut på bilden ovanför kassan. Som en göttig, läcker pizza liksom.

Jag betalade, fick förpackningen med pizzan i, traskade nöjt ut till bilen där jag plockar upp... Ja jag vet inte vad? Inte Calzone i alla fall.

Snarare en torr bit surdegsbröd med någon form av oidentifierbar vätska innuti som rann ut på sidorna när jag klämde på skiten.

Jag dristade mig ändå till att smaka en bit och något inom mig dog (och är fortfarande dött) i samma sekund.
Ja ni ser ju.

Sommarsvensk

Pass opp kära medborgare.

Det här är vi svenskar på sommaren:

• Vi glömmer bort hur mycket vi har klagat på kylan och klagar istället på värmen.
• Vi hoppar som grodor kring en enorm blomsterklädd penis.
• Vi hoppas på den Ultimata SistaMinutenResan! Ni vet den där resan där vi tror att vi ska få bo på lyxhotell för en spottstyver. Ni vet den där resan som aldrig händer.
• Vi häver i oss enorma mängder röda bär.
• Vi glömmer bort vår ursprungliga musiksmak och tycker plötsligt att Tomas Ledin och Gyllene Tider är Guds gåva till mänskligheten.
• Vi glömmer även bort att vi är nordbor, tror istället att vi har våra rötter i Latinamerika och struntar därför i solskyddsfaktor.
• Sedan bränner vi oss. Illa.
• Vi mörklägger sovrummen till förbannelse men vaknar ändå klockan fyra på morgonen av att solen lyser oss i fejjat.
• På midsommarafton är det minst en i gänget (ofta fler) som kläcker den sprudlande kommentaren "nu går vi mot mörkare tider".
• Vi klämmer våra fingrar i baden-baden-stolar.
• Vi grillar. Frukt, grönsaker, kött, potatis... Allt!
• Vi förlorar blod till bevingade insekter.
• När den soliga sommaren är över inbillar vi oss att det har regnat varenda dag.

Men jädrar vad vi älskar sommaren! Eller hur?

Födelsedag

Nästa vecka fyller jag år. Jag önskar mig följande:

1) Ett fat från Indiska som jag har beordrat mamma att köpa. Fort! Innan det tar slut.

2) En väska från H&M som jag tror att min kille har köpt för jag var med och pekade ut den och följde honom möjligen även till kassan (ja min kille alltså).

3) Elaine Bergqvists bok Snacka Snyggt som pappa ringde igår för att frågan vad den hette. Han befann sig visst på bokhandeln.

4) Pioner! Jag fick aldrig en sådan bukett på morsdag så nu gör jag ett tappert önskningsförsök igen.

Kommer bli en bra födelsedag det här! Känner det på mig.Suddig bild på fredagens Spiderchick. Klännigen är från H&M för er som undrade.

Nu gör vi nåt åt´et

Nu har mina utbrott över hemmets bristfälliga förvaringsmöjligheter kommit med så pass täta mellanrum att det är hög tid att vi gör något åt den! Ja, den bristfälliga förvaringen alltså.

Idag åker vi sålunda till Ikea. Det ska inhandlas möbler till hall, vardagsrum och sovrum. Antar att ett eller annat paket med värmeljus kommer slinka ner också. Plus massa andra grejer.Ikeapepp!

Ps. Har tidsintällt två inlägg som ploppar upp under dagen.

Lördagsmys med naken katt! Ja en nakenkatt...

img_7217 (MMS)

Lördagsmys med naken katt! Ja en nakenkatt alltså. Nu ska vi se skräckfilmen Paranormal Activity så vi får väl se hur länge till kvällen känns mysigt...

Filmkväll

Vi har rätt trökigt väder här i Skövdetown så idag sitter det fin fint med en filmkväll!Uppbullning.Min kille kallar mig för "The Photo Poser". Jag förstår helt ärligt inte vad han pratar om? Det förstår säkert inte ni heller.

Landet

Idag har vi gjort en visit ut på landet, till kompis Carolinas stuga. Vi fikade och myste en sväng med henne och hennes snajsiga familj. Mycket trevligt!Lilleman ville väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt gärna klippa gräset.Tyvärr är lillemans ben ännu lite för korta för att kunna navigera en hel åkgräsklippare, så han fick lite hjälp på traven.Ett lamm kom på oväntat besök.- Det är nog bäst du går hem igen lille lamm, sa Carolinas familj.Lammet hemma igen.Hunden Wilma satt i fönstret och filosoferade. Sånt gör man på landet.

Lammbilderna klev jag för övrigt rakt in på Carolinas facebooksida och snodde. Ursäkta på förhand Carolina!

Vem är jag?

Vilken typ är Spiderchick på facebook? Det undrar ni nu.

Svaret är "den trökiga".

Jag är den där typen som nästan aldrig uppdaterar min status, aldrig lägger in några ny bilder eller deltar i smaskiga konversationstrådar. Den där som folk glömmer bort att hon finns men som ibland hoppla! dyker upp lite otippat i news feeden.

Ja. Den Trökige alltså.

Jag har min blogg istället. Det är här jag fläker ut mitt liv och uppdaterar med diverse mer eller mindre värda "statusar".

Med det sagt - Länge Leve Facebook! I love it.Spiderchickan igår.

Facebooktyperna

Tillåt mig lista de olika statusuppdaterings-typerna som finns på Facebook.

Den ovärda.
När den här personen statusuppdaterar antecknar intresseklubben frenetiskt. Not! Den ena statusen är om möjligt ännu mer ovärd än den andra. Ingenting är för litet att dela med sig av om den här personen får bestämma.
Typisk statusuppdatering: Hittade en dammpartikel under sängen igår.

Den Fantastiskt Lyckliga.
Den här personen verkar leva i en saga och livet är FAB alla dagar i veckan. Personen verkar även ha begåvats med de allra mest fantastiska vännerna på jorden och all status översvämmas av diverse superlativ.
Typisk statusuppdatering: Precis hemkommen från ett helt FANTASTISK, ljuvlig middag med fiiiinaste vännerna. STRÅLANDE god mat! TACK för en oförglömlig kväll! UNDERBART!

Bekräftelsesökaren.
Den här personen lider av bekräftelsebehov och älskar därför att hinta den ena halvsagda statusen efter den andra. Detta för att på ett uträknat sätt få minst tio nyfikna kommentarer som alla säger vad då, snälla berätta!!??
Typisk statusuppdatering: Spännande dag idag...

Spammaren.
Den här personen har antingen ett eget företag, ett band, en blogg, en jajagvetintevad. Men något har den här personen i alla fall som denne ideligen känner sig nödgad att göra reklam för. Inbjudningar till event, reklam, nyhetsbrev, gruppinbjudningar och diverse andra olustiga trakasserier är sådant som personen frekvent låter hamna i vännernas inkorgar.
Typisk statusuppdatering: Snälla gå in och rösta på mitt företag/band/blogg/whatever i den här tävlingen!!!!!

Den extrema.
Den här personen verkar ha lagt allt annat i livet åt sidan och fokuserar enbart på att dagligen mosa ut så många statusuppdateringar det bara går. En varje timma. Minst. Av förklarliga skäl är den här personen inte helt sällan portad från många vänners news feed.
Typisk statusuppdatering: Inget. Frågan är snarare, vad har den här personen INTE haft som status?

Studenten!

Idag tas det studenten här i Skövde. Vi ska snart iväg på två olika studentskivor.

Kul!

Jag Facebok:ade förresten med en gammal klasskompis för ett tag sedan.

"Nu är det tio år sedan vi tog studenten!", skrev jag.
"Nio år sedan är det väl ändå", skrev kompisen tillbaka.

Jaja. Ett år felräknat hit eller dit...

JAG VAR IG I MATTE B! Remember?
Har tidsinställt ett inlägg som ploppar upp lite senare.

Kram så länge!

Tight

Det här är nog den tightaste klase druvor jag någonsin råkat på.
Jaja. Se så. Ni kan sluta vifta med era intresseflaggor nu.

Jag söker en illustratör

Som ni vet håller jag på med en bok. Det är ingen roman eller så utan mer en "Best of Spiderchick" grej, med samlade texter och krönikor.

För att göra boken spexigare söker jag nu någon som kan illustrera (i svart/vitt) en del av texterna. Du ska vara kreativ, fantasirik och gärna komma med egna förslag och ideér.

Vill du ha en rolig grej att sätta på ditt CV / ha något att visa upp för framtida arbetsgivare, ja då är det här något för dig!

Är du intresserad maila mig på spiderchick.blogg@gmail.com så får du mer info.

Ej längre aktuellt.

Godmorgon

Jag har fortfarande ont i halsen, men det är bättre än igår!

Lustigt... När jag inte har ont i halsen kan jag inte minnas att jag sväljer särskilt ofta (förutom när jag äter). Men nu när mandlarna smärtar sväljer jag hela tiden! Jag har kommit in i något form av salivrace där jag bara sväljer och sväljer och sväljer och det gör så ont!

A ja. No more klaging.

Jag fick en teckning på mailen igår.

Ser ni vem det är?


Ritat av Sara. Tack!

Ajjjjjjjj!

Jag mår INTE bra i halsen alltså.

Jag får sjukanmäla mig från bloggen för resten av kvällen. Ligga i soffan, knapra halstabletter med laxerande effekt och tycka synd om mig själv. Kanske tigga lite fotmassage av darling (det hjälper mot allt).

Puss till er!

Vi hörs imorgon.


- Min hals is hurting, says Spiderchick och markerar med näven där det gör ont.

Ont i hals

Jag har så ont i halsen! Aaaaaaj... Vaknade upp igår med onda smärtor i mina mandlar.

Det blev aningens bättre under after worken. Efter två glas vin ungefär tror jag att det värsta släppte.

Ja.

Men idag känns det illa igen.När den här bilden togs mådde jag rätt bra i halsen.

Lån av kortkort t-shirt

Igår lånade jag min killes t-shirt. Tänkte att jag skulle skrota runt lite chickt i den så där som tjejerna gör på film när dom ska vara romantiska av sig.

Ja.

Bara det att på film är killarnas kläder alltid stora på tjejerna. Typ nattlinnestora. Typ ner-till-knäna-stora. 

Men min killes t-shirt var inte ens i närheten av att komma i kontakt med mina knän. Nej den stannade snarare lite olustigt precis ovanför grenen.

?
Hoppla! Nu fick jag visst till en lårbild också. For you Eggan. For you.

Obs! Jag har trosor på mig. Ni behöver alltså inte slänga er som i slowmotion över era barn samtidigt som ni skriker BLUUUUUNDA FOR GOD´S SAKE BLUUUUUUUNDA!!!

Dagens provvo

En sak som provocerar mig är missunnsamhet. Fy!

Exempel:

Vanliga kommentarer när det gäller Blondinbella...

Hon har bara lyckats tack vare sin pappa.
Jag fattar inte att hon får ha sin egen tidning, hon har ingen utbildning.

Och Kenza...

Hon är bara framgångsrik för att hon är snygg.
Hur kan hon vara modell? Hon ser ju lika dan ut på alla bilder!

Osv osv osv i alla oändlighet.

GÖR DET BÄTTRE SJÄLV DÅ vill jag säga till dom personerna.

Stig in på Blondinbellas redaktion och säg hej här är jag ge mig chansen så ska jag skriva skiten ur er. Eller kliv in på Kenzas modellagentur och säg hej hopp nu jädrar ska jag visa hur man varierar sig på bild i all oändlighet.

Okej så kanske man inte gör, men ni fattar min poäng.

Det är inte alltid dom som är "bäst" eller "förtjänar" det mest som når framgång. Så är det bara. Många andra faktorer spelar också in, vilja och driv till exempel. Och att våga!

En sak är i alla fall säker och det är att man inte blir mer framgångsrik för att man är missunnsam.

After work igår

Hade en väldans najs kväll igår, rosé på uteservering med goda vänner kan liksom inte gå fel.Gu så varmt det var igår!Att välja Glädje.Wallenbergare på rad.Jag delade en snaxbricka med Anna.Jag och Anna.Efterrätt i form av sorbe och rabarber.Drinkarna flödade. Dock inte ner i min strupe. Jag höll mig till rosé. Annars går det så här.Goa vänner! Ellinor stod bakom kameran.Så roligt att Christoffer hakade på! Han är så jädrans go den lille dalmasen.


Spidermama lyxar till'et idag! Befinner mi...

img_1535 (MMS)

Spidermama lyxar till'et idag! Befinner mig på after work med vännerna.

Laga mat

Min kille: Kan du laga maten idag?
Jag: Näe jag orkar inte. Kan inte du göra det?
Min kille: Men du är mycket bättre på att laga mat!
Jag: Näe du lagar godare!
Min kille: Du lagar godast!
Jag: Du är bäst!
Min kille: Näe du.
Jag: Näe du.

Osv osv osv.

Det är helt sjukt vad vi uppskattar varandras matlagning vissa dagar.

Macproblem

Jag sitter här och försöker förstå mig på min killes Mac.

Det är INTE det lättaste. Bara att lista ut vart snabel-a sitter (alfakrull) (vet att jag har en del norska läsare) tar en halv dag. Att hitta hur man högerklickar, sparar ner bilder, klipper ut, klistrar in och kopierar ska vi inte ens tala om. Så det gör vi inte.
Här med dubbar jag mig själv till dagens mesta I-landsproblemare!

Dammsugarförsäljare

Jag trodde att dammsugarförsäljare var en myt. Eller möjligen ett yrke som fanns förr i tiden men som dött ut i samband med butikskedjornas framfart.

Men för ett tag sedan berättade min kompis att hon haft besök av just en dammsugarförsäljare. Så uppenbarligen lever och verkar yrkeskåren i allra högsta grad.

Det blev inget köp för min kompis, där emot köpte hennes granne en dammsugare för...

Håll i er nu.

40.000 kronor!!!

Fattar ni? En dammsugare för 40.000 spänn! Det är ju helt sjukt. Hur kan en dammsugare vara så dyr? Vad kan den möjligen göra mer än att suga? Gå ut med hunden? Servera frukost på sängen?

Näe vet ni vad.

Jag hade hellre åkt till Thailand med hela familjen för dom pengarna. Men hey! That´s me.- I rather go to Thailand than dammsuging my home, says Spiderchick.

Det här är varför jag bloggar

Jag är superbra på att belysa negativ kritik här på bloggen (obs ingen bra egenskap) men idag tänker jag göra det motsatta. Jag har fått ett mail som gick rakt in i hjärtat.

Har kortat ner och cencurerat det lite med respekt för avsändaren.

Hej,

För några månader sen blev jag extremt sjuk väldigt plötsligt. Jag låg på intensiven och helst av allt bara ville gråta för att hela mitt liv plötsligt hade gått från att vara stenfrisk till dödssjuk. Då kom du som en räddare i nöden!

Jag kan säga att du är bättre än allt morfin och andra smärtstillande i hela världen! För varje gång som jag läste något du skrivit eller ens bara tänkte på dig, då fanns inte döden, sjukhus eller något som gör ont ens med i mina tankar. Du fick mig liksom att stänga av allt annat och bara kunna glädjas åt det som du skrev.

Tack vare dig så har jag hittat tillbaka till min tidigare livsglädje och jag är så sjukt tacksam för att du finns!

"Anna"

Förstår ni hur mycket det betyder för mig att få sådana här mail? Jag blir så fantastiskt rörd, glad och tacksam att jag trillar av stolen.

Att få höra sådana här ord gör det värt att blogga fem gånger om dagen i hundra år till (jag kommer alltså att blogga som 128-åring).

Tack "Anna" av hela mitt hjärta ♥Pussss alla ni fina tjejer och killar där ute!

Regn hos mig

Guuu vad det regnar idag! Och åskar!

Vi har varit på stan en stund. Det var inte torrt att ta sig hem där ifrån det kan jag meddela.Fika.Ett chokladlass.Spajdrus von Chickus (mitt adliga namn på latin).Idag behövde man gummistövlar för att shoppa i köpcentrat.


Uj vad det åskar och mullrar över Skövde nu! Och här sitter jag framför datorn och bloggar och riktigt tigger om att bli elektrifierad. Allt för er!

Just nu

Jag har precis kokat makaroner till lilleman, mig själv, min kille och våra sjutton ofödda barn.

Skulle man kunna tro.Det är gravt mycket mer makaroner än vad det ser ut.

Red riding hood

Vi såg på Red riding hood igår.

Den var ganska spännande faktiskt.

Dock störde jag mig en del på skådespelarna. Filmen utspelar sig på järnåldern (typ) men både rödluvans mamma och farmor verkade vara pumpade med både restylane och botox. Det gick inte heller att utesluta näsjobb.

Nu undrar jag, fanns det sådana skönhetsmöjligheter på järnåldern??

Kunde man må hända gå till smeden i byn och ge snoken en omgång? Kunde man gå till någon form av medecinkvinna för att få sig ett sprut mellan rynkorna?

Eller??

Ja jag vet inte. Jag levde inte på den tiden.
Rödluvan her self.

Idealiskt

Minns ni jag skrev att jag ogillar vår soffa? Well... Nu har jag kommit på att under de intensiva småbarnsåren är det faktiskt idealiskt att ha en soffa som jag inte gillar.

Ja menar när kidsen (eller någon vuxen för den delen) kladdar runt kring dynorna höjer jag knappt ett ögonbryn. Tvärt om smygnjuter jag.

Det spelar liksom ingen roll att det kladdas. Mina känslor för soffan är ändå lika med noll.

Nu kör vi skiten ur skiten ett par år och sedan kan den åka till tippen!


Spiderchick i GP

Igår var det ett stort reportage om mig i GP. Uppfläkt över flera sidor!!

 

Eller ja... Om vi ska vara petnoga handlade reportage om en annan bloggare, men jag var med.

Mitt bloggnamn var med.

På ett hörn.

Ett litet hörn.

Tittade man noga kunde man se hela mitt bloggnamn uppfläkt i ett litet litet hörn. Så.

 

 

Inte Spiderchick.

 

 


Stoooort bloggreportage.

 Och så Spiders bloggnamn i en hörna. Hej hopp!

Vinnare av solkit

Tack alla ni som deltog i solkrämstävlingen.

Vinnare är Vanessa.

Värsta missen måste varit när jag gick på högstadiet och jag och en kompis skulle cykla och bada (typ en timmes cykling) och smorde in oss med olja för att få "lite bränna" Var så solbränd att hela ansiktet svullnade upp och utvecklade blåsor.. Nu? Spf 50 på både mig och lillfis. För nej, du blir inte snabbare brun utan solskydd.

Grattis! Checka din mail.

Nationaldagen

Idag har vi firat nationaldagen i Boloungerskogen tillsammans med kompisar.

Vi käkade pastasallad, jordgubbstårta och tjittchattade. Barnen passade på att jaga änder. 1,5-åringar är sjukt uthålliga jägare det ska ni veta! När dom väl har fått vittring på en and kan dom springa for ever. Respekt!

Pass opp! Några bilder:

BB

Såg ni finalen av Big Brother igår? 

Simon vann efter 106 dagar i huset.

ProgramledarGry: Vem är den första du ska ringa nu?
Simon (funderar): Hm... Morsan och dom är ju här. Så det får bli någon som inte är här.

Haha!

Underbart bra svar.


Idag är ingen vanlig dag...

... för idag är det Sveriges nationaldag!

Vi har firat på morgonen med hemgjord smoothie. Mumma!

Lilleman har även firat lite extra genom att måla en festlig teckning på elementet. Till landets ära förmodar jag. Tjoho! Tur det går att tvätta bort för det är ju inte nationaldag året runt.


Size zero blir size hero

Jag fick ett mail i helgen (som här är nedbantat).

Jag känner att jag måste vara perfekt för alla hela tiden. Jag hatar det! Kan inte ens baka en kladdkaka utan att tänka att folk kommer tycka jag är tjock. Jag tänker på hur mycket åt jag nu, vad innehöll det, hur många kalorier, åhnej vad ska vågen säga..

Jag orkar inte mer.

Har du några råd? Jag vill också ta den där glassen nu i sommar utan ångest...

// Anna


1) En ny identiet.
Har du "mixtrat" med maten länge är det lätt att känna sig rädd inför en förändring. Vad händer om jag tillåter mig själv äta vad jag vill? Vem blir jag om jag inte har stenkoll på min vikt? Många tankar går igenom huvudet. Det krävs mod att ändra sin "identitet". Var modig!

2) Testa och se.
Våga trotsa rösten inom dig som säger att du inte är värd den där glassen. Prova hur det känns att inte veta exakt vad du väger hela tiden. Se vad som händer! Det är tufft till en början, men jag lovar dig att du kommer märka att lycka, gott självförtroende och god självkänsla inte är synonymt med att väga en viss vikt eller se ut på ett visst sätt.

3) Livet är för kort.
Tänk vad mycket enklare vardagen kommer bli när du slutar räkna kalorier. Tänk vad mycket energi du kommer få över när du slutar ha ångest över mat. Tänk vad BRA du kommer att må när du slutar döma dig själv så hårt. Var snäll mot dig själv, du är värd det!

4) Anförtro dig åt någon.
Det är skönt att prata av sig. Anförtro dig åt någon som kan vara ditt stöd och peppa dig dom dagar du känner dig låg.

Kom ihåg...
Om dina vänner skulle tycka sämre om dig för att du mår bra, äter vad du vill och kanske väger något kilo mer, ja då är dom vännerna inget att ha.

Kom också ihåg...
Det där med att killar vill ha "perfekta" tjejer har vi fått om bakfoten. Det finns säkert en eller annan nöt där ute med oproportionerligt höga krav på hur en tjej ska se ut, men då tycker jag synd om den killen för han kommer ha svårt att finna någon att hålla om. En bra och mogen kille skulle aldrig låta en cellulit hit eller en putmage dit stå i vägen för kärlek.

Imorgon: Välj rätt förebild.
I övermorgon: Rensa ut det destruktiva.

Tidsinställt inlägg

Pass opp!

Vill påminna er om att idag är sista chansen för att delta i tävlingen där du kan vinna ett snajsigt kit med solskydd.

När ni läser det här befinner jag mig troligt vis vid Silverfallen i färd med att picknicka.

Vi hörs när jag kommer hem.

Ps. Ikväll kommer fler size hero tips.Pööss.

Rehab

Om ni undrar varför det är så tomt i våra fönster så kan jag berätta att mina älskade växter är på rehab hos mamma.

Dom ska vila upp sig, få nya jord och bli allmänt omvårdade.

Mamma ringde dock och berättade att Benjaminfikusen inte har klarat sig. Han orkade inte. Tyvärr. Farväl Benjamin, det var en fröjd att ha dig hemma så länge det varade!

Övriga växter hoppas jag tar sig igenom behandlingen.Snart kommer di hem igen, växterna.

Spänd väntan

Sedan klockan nio imorse har vi suttit i spänd förväntan framför tv4 Nyhetsmorgon.

Inväntar vi att kungen ska ge en djupgående och historisk intervju? Inväntar vi att stadsministern ska hålla ett tal till nationen? Eller inväntar vi resultatet av en superviktig sifoundersökning?

Nej nej.

Vi inväntar att Tilde de Paula ska intervjua Big Brother finalisterna.

Hepp hepp!Dagen i bilder

Här kommer några bilder från dagen i svärfars stuga.Lillemans farbror visade hur man blåser såpbubblor (eller blåsbubblor som jag sa när jag var liten).Vi åkte båt i fyra knop. Det vill säga sakta. Passade mig bra. Mår illa bara av att gunga på en vanlig gunga.Lillfis placerades i en ficka i fören. Där stod han och trivdes som ett litet kuttersmycke med vinden fladdrandes kring solkepsen.Hej hopp.Jag älskar grusvägar! Dom är vackra på något vis och jag drabbas av flytta-till-landet-bo-i-röd-stuga-skaffa-trofast-kossa-som-heter-Rosa sug. Ni vet nog vad jag pratar om.Hembakat fika. Mums!

Nu: Filmkväll.

Ut på sjön

Nu ska vi sjappa iväg till svärfars stuga. Grilla och hänga på sjön. Najs!

Ni brukar förresten alltid påpeka att jag är lik olika personer. Caroline Kull, Lady Gaga och Whitney Port är de populäraste jämförelserna. Det tackar jag för!

Idag tycker jag dock att jag är förvillande lik Dame Edna.Dame Edna?Spiderchick?

Ingen vet.

Diskmaskin på G

Idag har vi tittat på en diskmaskin!! Det är sant!!

Snart kära läsare slipper ni alla foton på berg av disk. Snart är dessa inlägg bara ett smärtsamt minne.

Håll ut.

Köpet är nära.

Fritt fall

Min mammas trädgård slutar i en cirka tre meter brant slänt.

Under gårdagen står lilleman och blickar ut över slänten, med mig en halv meter bakom. "Han förstår att han inte kan GÅ ner där", hinner jag tänka innan jag ser hur han tar ett kliv ut i luften... och faller!!

- Näääääääj, skriker jag samtidigt som jag reflexmässigt slänger mig ut över stupet (nåja) efter min son.

Lilleman, som inte är så tung, slutar glida efter bara någon meter. Jag där emot har ingen chans att hejda den tyngdkraft som nu satts i rullning. Likt en berusad elefant dundrar jag vidare ner över lupiner och maskrosor innan jag slutligen landar på en hög av ogräs.

Gah!

Jag kan eventuellt komma att behöva både kryckor och terapi efter det här händelsen.Svårt skadat ben. Ehum...

Ps. Lilleman klarade sig högst oskadd.

Årets varmaste dag

Jag låter termometern tala för sig själv.
Lär känna Spiderchick del två

Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? 
Ja. Första gången var jag elva år och min "pojkvän" hade precis gjort slut. Vi hade varit tillsammans i en månad och jag var övertygad om att det skulle hålla för resten av livet. Men icke. Jag grät intensivit i 24 timmar. Sedan tog jag tag i mitt liv och frågade chans på en ny kille.
Ljugit för någon? Vita lögner drar jag ibland.
Träffat någon från internet IRL? Yes! Jag har träffat både bloggkollegor och andra goa tjejer som sedermera blivit kompisar.Spiderlicious för ett år sedan.

Antal…
Gånger du varit kär? Fem, sex gånger tror jag. Jag är ganska lätt-kärlig av mig.
Gånger ditt hjärta brustit? Ingen gång direkt. Klart jag varit ledsen och arg över killar, men inte hjärtekrossad. 
Hjärtan brustet på grund av dig? Vet ej, några kanske? Jag kan vara ganska självisk när jag lägger den sidan till.
Tjejer du kysst? Otaliga. Jag och mina kompisar hade en märklig fas då vi skulle hångla upp varandra varenda gång vi druckit ett glas vin.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Varannan vecka. Bokstavligen. Eftersom jag skriver krönikor.

Senaste…

Personen du fick e-mail av? Någon nisse som ville att jag skulle börja blogga på hans nya portal.
Personen du fick brev av? Förmodligen någon hyresvärd som ville att jag skulle betala någon tramsig hyra eller dylikt.
Personen du fick sms av? Kompis som skrev "Haha jag med ;-)"
Saken du köpte? Finfina linnen till min son.

Lär känna Spiderchick

Kanske har jag någon ny färsk läsare där ute som crejvar att få veta mer om mig?

Lista snottad av Lise.

Namn: Moa
Tatueringar: Nej. Jag är alldeles för ombytlig för en sådan permanent grej.
Längd: 161,5 cm.
Skostorlek: 36 innan graviditet. 37 efter. And I love it! Vill gärna ha större fötter.
Hårfärg: Musbrun i grund.
Motto: Ångra aldrig det du gjort, bara det du inte gjort. Du ska inte leva för att jobba, utan jobba för att leva.
Tycker du att du är attraktiv? Skönhet ligger i betraktrens öga. Men jag är nöjd med mig själv.
Vilket schampo använder du? Vilket schampo har jag INTE använt?
Vad är du rädd för? Att det ska hända min familj något.

Favorit…

Låt: True Colors med Ane Brun är bra.
Sak att göra: Resa, skriva, vara med min familj och vänner.
Sport: Att se hur många delar mina oklippta hårstrån kan klyva sig i. Rekordet är än så länge fyra delar.
Kläder: En skön, flirtig klänning med rum för mage, lår och rumpa.
Film: Ps. I love you. Jag grinade så mycket att ögonen höll på att trilla ur sina glober. Det är gött att grina av sig ibland tycker jag. Sen gillar jag komedin The Boat that Rocked. Guu som jag skrattade!
Bil: Vilken som helst där topplocket är intakt. Topplock är nämligen dyra och inte att leka med.
Serie: The Office, Vänner, BigBrother, DEXTER!!!Spiderchick sommaren 2010.

Nästa inlägg: Spider avslöjar vem hon senast sms:ade med, om hon gråtit över en kille och huruvida hennes hjärta någonsin brustit. 

Insmort var det här

Nu sjappar jag och lillman upp till mamma för att sola och bada i hennes trädgård.

Vi skyddar vi oss givetvis med solskyddsfaktor från topp till tå.

Lilleman har den här morgonen även passat på att smörja in en matta med tandkräm. Perfekt! Nu kan ingen klaga på att här inte har smorts.

Förresten kan ni fortfarande tävla om att vinna ett snajsigt solkrämskit.Liten smörjer in sig själv...... och mattan.

Katastrofen nära

Precis innan vi skulle natta lilleman ikväll upptäckte vi att vällingen var slut.

Katastrof! Det är ungefär som att SVT skulle få tillfälligt avbrott under upplösningen av Melodifestivalen. Det får bara inte hända.

- Du får åka till affären FORT, beorade min kille mig. Go go go!

Och fort åkte jag. Riktigt sladdade in på parkeringen av Ica Maxi. Slängde mig in i butiken, högg en låda med välling och kutade till kassan.

- Plipp it fort! Its an emergency!, skrek jag till kassörskan. Inte. Men nästan.

Hann hem precis innan lilleman började sakna sin favoritdryck för mycket.

Slutet gott.Gaaaaah! The välling is out.

Playdate

Idag har vi varit hemma hos några kompisar.

Lekt, fikat och käkat godingar.Yum.Lilleman har idag på sig mjuggings* från Lindex, tröja från jagminnsintevadmärketheter och scarf från GeKås, Ullared.

* Mjuggings = mjukis-jeans. Kom ihåg vart ni läste ordet först!

Bakfyllorna jag minns

Bakfyllorna jag minns:

Scenario:
Jag är ung och dum och tar det sinnessjukt dåliga beslutet att smaka på hembränt. Big misstake. HUGE! En timma senare har bakfyllan redan startat, jag vinglar hem från förfesten och kräks ner hela mitt rum. Tapeten blir så illa åtgången att min pappa sedermera tvingas tapetsera om hela rummet.
Lärdom: Drick INTE hembränt!

Scenario: Jag bor i London och är ute och festar med en kompis. Dagen efter ska vi åka till Ikea och när klockan ringer på morgonen har vi sovit i en timma. Men upp skulle vi, mot Ikea! Efter att ha skumpat runt på olika bussar i över två timmar (London är rätt stort) med bakfyllespyorna jojjandes i halsen, kom vi så slutligen fram till det svenska möbelmeckat. Bara för att upptäcka att skiten är STÄNGT!! Jaha ja. Bara att svälja kräket och skumpa hem igen.
Lärdom: Åk inte buss. Bakfull. Till ett stängt Ikea.

Jag visste´t!

Nu har jag tröttnat på vår soffa.

Varje gång jag kommer in i vardagsrummet känner jag mig otroligt störd av den. Varför? Vi har inte haft den alls länge.

Samma var det med vårat förra köksbord. Det tog inte lång tid innan jag fick bryt och sålde skiten på Blocket. Tv-bordet slängde jag med i annonsen när jag ändå höll på.

Varför tröttnar jag på just möbler? Varför kan jag inte tröttna på bordstabletter, tvålpumpar, ljuslyktor eller andra lätthanterliga ting?

Nä nä.

För jag måste tvunget ledsna på saker som är både dyra, otympliga och omöjliga att byta ut så att inte ens partner märker.
Toalettbesök

Tillåt mig punktera upp gårdagens toalettbesök.

1. Jag sätter mig tillrätta på toaletten.
2. Åh så gött det ska bli att släppa fördämningarna en smula.
3. Njuuuter...
4. Mammaaaaaaaaaa mammaaaaaaa!
5. Lilleman brottar sig in på toaletten.
6. Lilleman vill prompt sitta i mitt knä.
7. Två personer sitter nu alltså på toalettstolen.
8. Hej, vad gör ni? Pappan i familjen släntrar in på toaletten och börjar skölja av ett par shorts i handfatet.
9. ???
10. HERREGUD HUR SVÅRT SKA DET VARA ATT FÅ BAJSA I FRED!!

Blod svett och tårar

Nu känner jag mig äntligen nöjd med bloggdesignen. Efter tusen om och men. Blev inte så stor förändring i slutändan, bara några nya bilder och nya färger. Jag var inte mogen för något mer drastiskt.

Det är skitkänsligt med bloggdesign! Jag blir helt orolig i magen om det inte känns rätt.

Men nu så.

Tack till Lise som hjälpt mig och som jag flåsat ihärdigt i nacken på gmailchatten senaste dagarna. Tack även till Sara som kommit med fina förslag.Så här ska det se ut nu!

1 juni i Götet

Idag träffade jag Anna-Maria för låååång fika (fyra timmar) i Göteborg.

Det är härligt att träffa andra bloggnördar! Jag nördar mig så mycket med A-M att jag stundom blir mörkrädd.  Gotta love it.A-M på Espressohouses uteservering.Jag käkade min favoritlyxmacka med brieost, svamp och tomat (det göttiga ligger mellan två brön).Drack islatte. En dryck som tyvärr är alldeles för lätt att slurpa upp i en stöt.Det var soligt i Göteborg, men det blåste kallt = jag lyckades pricka in rätt outfit trots allt.
Hann med ett besök på Monki. Det står Moa stämplat över samtliga plagg i den butiken. If you know what I mean.

http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna

Problem utsuddat

Jädrigt taskig karta anser jag, den verkar inte stämma över huvudtaget!

Skönt att ni kunde sudda ut mina problemområden! Slipper jag bekymra mig över dom.

Ni är bäst ingen protest!

Problemområden

De blå plupparna på kartan här nedan visar vart ni som läser min blogg bor någonstans. Jag har till exempel många läsare i Skövdeområdet. Inte helt otippat.

Men sedan finns det några områden där blå pluppar lyser med sin frånvaro (inringat på bild).

Problemområden, kallar jag dem för.

Dessa gör mig bekymrad.


Dagen D (som i djur)

Jag vet att det någon gång kommer att komma en dag då lilleman vill ha ett djur, ett husdjur. Alltså. Verkligen. Vilja. Ha.

Alla barn har väl perioder då de crejvar ett husdjur? Eller?

- JAG GER UPP DU KAN VÄL FÅ EN DVÄRGSCHNAUZER DÅ!!!, höll jag nästan på att skria till lilleman häromdagen. Som en för tidig reaktion inför vad som komma skall.

Eventuellt har jag tänkt på det här med husdjur lite för mycket.

Götlaborg

Snart sjappar jag till Göteborg över dagen.

När jag steg upp imorse var det strålande solsken! Nu är det plötsligt mulet. Men termometern visar 22 grader. Vad sjutton ska jag ha på mig? Klänning? Leggings? Jeans? Öppna skor? Inte öppna skor? Bikini? Termobyxor?

Ååååh jag hatar när vädret inte kan ge tydliga signaler!

Jag tar nog på mig jeans till att börja med. Och så får en blommig klänning följa med i väskan. Då har jag tagit alla eventualiteter i beaktning.

Jag vägrar låta vädret mindfucka mig.
Ps. Har tidsinställt två inlägg. I övrigt hörs vi senare!