Sommarlovshjälpen

Idag gör jag som BK och Prinsessan och skänker en slant till majblomman, sommarlovshjälpen.

Det gör så ont i mitt hjärta när jag tänker på att det finns barnfattigdom i Sverige!

 

Utlandssemestrar, datorer, mobiltelefoner och märkeskläder i alla ära... Men tänk att som förälder inte har råd att låta barnen följa med på fritidsgårdens utflykter, inte kunna köpa glass eller ta bussen till stranden. Det ska inte behöva vara så!

 

Hjälp till att hjälpa fattiga barn att få ett bättre sommarlov!

 

Här kan du läsa mer om hur du med ett enkelt sms kan skänka en slant till majblomman. Här kan du läsa vad pengarna går till.


Sprid gärna budskapet vidare på din blogg eller på facebook. Tack fina ni!


Kommentera gärna!
Nadja

Nog är det hemskt.. :-( Gör ont i en när man vet att vissa familjer inte ens kan köpa en glass åt sitt barn!

2011-06-22 ♥ 10:22:49 » URL: http://sweetladysoul.blogg.se/
Ladynova

Man blir illa berörd av detta man hör om barnfattigdomen. Själv brinner jag lite extra för barn som mår dåligt. Enl BRIS ökar den psykiska ohälsan bland unga kvinnor... kommer skriva en del i min blogg.

Kika gärna in på min blogg om du har lust :) Ladynova.blogg.se

Min blogg handlar om Livet runt 30: Att vara ung kvinna i dagens samhälle med allt vad det innebär, ska man leva "enligt mallen:skaffa kille, förlova sig, gifta sig, skaffa barn, köpa radhus osv" eller ska man leva sitt egna liv och följa sin inre röst, den behandlar att göra karriär, vara ute i svängen, mode, shopping, psykologi och relationer, psykisk ohälsa, min väg tillbaka från utbrändheten och ett liv fri från ångest.2011-06-22 ♥ 10:23:18 » URL: http://ladynova.blogg.se/
Johanna

Väldigt bra initiativ. Väldigt bra!

2011-06-22 ♥ 11:51:09 » URL: http://healthaboveall.blogg.se/
Kajsa

Precis, arbetslöshet o utförsäkring kan drabba vem som helst. Alltid är det barn som kommer i kläm. Oavsett om man är en ung eller äldre förälder så är det lika för alla, har man inte pengar så har man det inte... Levnadstandraden var ju dok lite lägre förr så då märktes det inte lika tydligt.

2011-06-22 ♥ 12:33:25
spiderchick

Kajsa: Ja det kan verkligen hända vem som helst och då är det viktigt att vi hjälper varandra!Barnen ska inte behöva lida! Ja menar alla kan inte åka till Thailand, men ALLA barn har rätt att kunna åka till stranden, göra en utflykt och äta glass på sommaren!Kram

S

2011-06-22 ♥ 12:44:32
Zebran

Bra där spider! Jag var själv ett av de där barnen som plötsligt blev "sjuk" när det till exempel vankades kostsamma utflykter eller liknande i skolan och nu när jag själv pluggar till lärare är dessa barn en av mina hjärtefrågor, det jag brinner mest för.

2011-06-22 ♥ 13:46:31 » URL: http://enzebraiettradhusghetto.blogspot.com
EMELIE

ja det är hemskt att det är så i vårt "rika" land, bra initiativ! :)

2011-06-22 ♥ 16:46:23 » URL: http://emelieida.spotlife.se/
Cassandra

Har självklart skänkt. dom flesta av oss har råd att skänka 50 kr ! :)

2011-06-22 ♥ 20:04:45 » URL: http://cassandra87.blogg.se/
Ellinor

Alltså ja, det kan ju kännas som att vi har sådana självklarheter i Sverige. Minimumrättigheter liksom. Men jag kan inte låta bli att fråga, vad är värst? Ett barn som inte har känt värmande kläder, som knappt får ett mål mat om dagen, som inte får rent vatten, som inte har rätten att göra egna val, ELLER barn som inte får åka utomlands, åka buss till stranden, får köpa datorer, får köpa nya skor?Jag tror inte på att svenska barn har det dåligt i jämförelse. Vi måste arbeta där det är värst.

2011-06-23 ♥ 17:51:01
spiderchick

Ellinor: Men måste det ena utesluta det andra?Ska vi strunta i att uppmärksamma barn vars föräldrar inte har råd att köpta dem nya kläder, glasögon, en bussbiljett till stranden... Bara för att det finns barn i andra länder som har det värre? Kan vi inte ge lite här och ge lite där?Igår skänkte jag en femtiolapp till majblomman och uppmärksammade det även i min vällästa blogg.Månaden innan det gav jag till hjärt/lung fonden för att jag just haft en släkting som avlidit i hjärtsvikt.Nästa månad kanske jag skänker en slant till ngt annat. Det är så jag jobbar.Jag förstår din tanke, men som sagt - måste det ena utesluta det andra?Kram

S

2011-06-23 ♥ 20:12:07
Ellinor

Självklart, men nu snackar jag om de större beloppen staten står för. Som privatperson väljer du själv var du ska lägga pengarna, men att säga att svenska barn har det dåligt är inte riktigt rätt tycker jag. För vi har det fruktansvärt bra i Sverige och det får vi inte glömma bort.Ska man utrota fattigdom måste man börja där det är värst. Fokusera på det område där vi förlorar liv på grund av fattigdom. Inte där barn får stanna hemma i stället för att åka till stranden. Barnfattigdom i Sverige löses med jobb för föräldrarna.Självklart förstår jag att det är svårt att känna förståelse för saker vi i princip aldrig stöter på i Sverige, t ex extrem fattigdom. Det är lätt att prioritera hemmaplan.För övrigt tycker jag att barnfattigdomen i Sverige är rejält överdriven. Rejält. Det handlar också väldigt mycket om prioritering och egna medvetna val (för föräldrar alltså) Man väljer vad man ska göra av sitt liv.Kram!

2011-06-25 ♥ 22:26:22
spiderchick

Ellinor: Jag förstår helt klart din tankegång och givetvis har vi det väldigt bra här i Sverige. Tex lever vi inte i krig vilket bara det är ngt att vara oändligt tacksam över.Jag tycker bara det är lite tråkigt att det ska "klagas" när ngn gör ngt bra. Förra gången jag länkade till barncancerfonden var det också ngn som ville påpeka att pengarna kan gå till ngt bättre. Trist tycker jag.Sen är det självklart alltid bra när det droppar in olika tankar och åsikter.Ha det gott!

Moa

2011-06-26 ♥ 10:22:57
Ellinor

Nej nej, det är ju skitbra att man som privatperson skänker pengar. Sånt är ju bra.

2011-06-26 ♥ 15:58:07
spiderchick

Ellinor: Gött :-)/Moa

2011-06-26 ♥ 20:31:53

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback