Spiderchick listar kö-typerna

Köat tillsammans med andra människor har vi alla gjort någon gång.

Spiderchick presenterar fyra olika kö-människotyper:

Fluktaren
Fluktaren lider av den felaktiga uppfattningen att kön går snabbare ju närmre varandra alla står. Slugt, men ytterst bestämt, glider personen in i kön och låter snart sin andedräkt vina i nacken på personen framför.

Snigeln
Snigeln lider av både en overkligt långsam rörelseförmåga, en förkärlek till rabattcheckar samt en plånbok av det mer svårhanterliga slaget. Kombinationen gör att de köande människorna bakom får skatta sig lyckliga om de kommer hem från affären innan midsommar.

Försvinnaren
Försvinnaren har en tendens att väl framme vid kassan komma på att denne glömt en eller flera varor. "Jag är strax tillbaka" säger personen till kassören och försvinner iväg bland hyllorna. Kvar lämnas en lång, otålig kö där samtliga personer känner sig... lurade.

Den vänlige
Den vänlige har inga som helst problem med att köa. Tvärt om verkar den här personen se köandet som en trevlig social sammankomst. Den vänlige älskar att se andra människor gå före, sprider otvungen glädje och skulle lätt kunna beskrivas som köernas Moder Teresea.

Kommentera gärna!
Jennie

det finns ensamma (kanske äldre mest) ensamma människor som har så lite närhet och samvaro i sitt liv att de gärna går och handlar samtisgt som 'alla andra' bara för att få träffa människor och kanske stå nära någon i kö. lite tragiskt.

2011-11-23 ♥ 12:31:24
spiderchick

Jennie: Fluktaren är någon som inte riktigt känner av den sociala gränsen, som helt enkelt inte tänker på att den står obehagligt nära personen framför. Råkar ut för det då och då. Har för övrigt säkert varit "fluktare" själv ngn gång ;-)Den vänlige kan ofta vara ngn äldre som gärna vill prata och inte har bråttom, mysigt tycker jag :-)Ibland är jag själv den som inte har bråttom alls, då känns det lite roligt att låta ngn gå före eftersom det oftast är otroligt uppskattat :-)Jag har minsann varit snigeln och försvinnaren också. Ja jag har varit alla typer, faktiskt :-)kram

2011-11-23 ♥ 12:35:20
Gaymasen

Den vänlige är jag många gånger. Men är det någon kö-typ jag skarpt ogillar så är det försvinnaren, MORR! Jag kan ta snigeln. Det är frustrerande men låt gå. MEn försvinnaren? AAAAAH!!! Vill bara springa efter och trycka i personen en påse M&M-kulor för att sen springa före i kön.

2011-11-23 ♥ 13:20:05 » URL: http://gaymasen.se
Madde

En liten kö historia:Jag stod i kö inne på ÖoB och i kassan stod en tant som skulle betala en stekpanna (har jag för mig) med rabattkuponger, trisslotter och små pengar, till guds förbannelse. Efter mycket om och men var stekpannan betald och kön kunde rulla vidare. MEN kort därefter kommer denna söt lilla (jävla) tant tillbaka och ska prompt veta VART stekpannan är gjord. Alltså inte vilket märke,kvalité eller liknande utan VART, i vilket land är stekpannan gjord?! I den stunden kände jag faktiskt för att dra till tanta i huvudet med stekpannan!

2011-11-23 ♥ 13:34:25
Bitte Kråkbo

Jag är den otåliga, står och hoppar på platsen och vill mörda alla sniglar. Snabbt ska det gå.;-P

2011-11-23 ♥ 13:42:40 » URL: http://www.lovemercury.se
snigelpicka

Fy. Jag hatar att köa :P

2011-11-23 ♥ 13:43:32 » URL: http://snigelpicka.blogg.se/
Sussa

hahaha underbart! Men du glömde en...den otålige.. med alla svordomar till höger och vänster. AKA min man! Ha det gott :D

2011-11-23 ♥ 13:58:27 » URL: http://sussalarsson.blogspot.com
spiderchick

Madde: Haha aj då, ja då gäller det att man gräver fram sitt tålamod ;-)//S

2011-11-23 ♥ 14:00:51
tjockismamman

Jag är nog den vänliga...

Har absolut ingen stress i mig (harkel harkel)

Försöker allafall tänka ingen idé o stressa kommer ju inte fram sabbare för det ;-)

2011-11-23 ♥ 14:26:41 » URL: http://timaki-timaki.blogspot.com/
Monica

Hahaha jag har nog tillhört alla på på kölistan. Fast jag kör inte med rabattkuponger utan med smskuponger, det går som på räls, jag säger numret och de skriver in i kassan.

Voila 4 gratis Skyr som det blev i går.

2011-11-23 ♥ 14:31:15 » URL: http://barbamamma.bloggagratis.se/
Karin - tjofftjoff

Varsego ;) och javisst, koppa på! :D Jag har ju koppat den också ;)Haha och vilken härlig lista. Jag är nog mest Den vänlige.. aldrig Försvinnaren iallafall, även om jag vet att jag glömt nåt springer jag inte iväg och hämtar det när det är kö :P Däremot kom jag att tänka på att jag ofta råkar ut för folk som tränger sig. Inte så kul. Bara klämmer sig in hursomhelst! Självklart säger jag aldrig till heller.. :P

2011-11-23 ♥ 14:40:06 » URL: http://tjofftjoff.blogg.se/
Luucy

jag är "den otåliga" haha som står och suckar och kan inte stå still hahaha. Sen har jag en tendens till att ALLTID välja den kö som går långsammanst :-P

2011-11-23 ♥ 14:44:55 » URL: http://laughinglouise.bloggplatsen.se
Förvirrade Morsan

jag har nog varit allihopa jag också vid nåt tillfälle... Men oftast är jag nog den irritarade/otåliga, den som står och stampar med foten och tycker att allt tar onödigt lång tid ;D (jag hatar köer ^_^*)

2011-11-23 ♥ 14:45:25 » URL: http://nextpage.blogg.se/
Veronica - med lite onödigt vetande ;)

Haha! Så roligt att se hur du beskriver de olika typerna. Jobbar själv i en matbutik. I vår utbildning så får vi lära oss om just fyra sorters kunder. Hunden - vänlig och är som en kompis som frågar och bryr sig mer om kassören och hur den har det om deär långa köer. Återkommer till samma kassör när den handlar för den känner igen den. Krokodilen - känns igen på sina "små öron och stora mun", som hörs mer än den lyssnar (även syns med utstickande utseende t.ex stort hår, mycket parfym, pälsjacka och smycken)Vill gärna prata om sig själv. Ugglan - den kloka och prismedvetna som har koll på allt och även har med sig kuponger och egen frysbox till affären. Lägger upp alla varorna fint med koden rätt. Är inte där för att småprata utan handla och allt ska bli korrekt. Till sist har vi Noshörningen - Drumlar sig fram, slänger upp varorna och har bråttom. Pratar gärna i mobilen samtidigt och gapar. Betalar oftast med kort och inget kvitto. Stressad och multitaskar samtidigt. Det finns även kombinationer av alla. :-)

2011-11-23 ♥ 14:53:55
Mella

Åh, fluktaren och snigeln träffar man väldigt ofta! Det värsta var en gång när jag var på McDonalds och stod längst fram vid kassan, då kom en hel familj och liksom ställde sig runt mig, jättenära. Hade jag rört mig minsta centimeter åt något håll hade vi fått kroppskontakt, något jag verkligen inte vill ha med främlingar. En hel familj av fluktare med andra ord, det kanske går i arv?

De stod så nära så personen i kassan antog att vi var i sällskap. Jag var inte lite irriterad.

2011-11-23 ♥ 15:02:13 » URL: http://mellas.se
Mella

Åh, fluktaren och snigeln träffar man väldigt ofta! Det värsta var en gång när jag var på McDonalds och stod längst fram vid kassan, då kom en hel familj och liksom ställde sig runt mig, jättenära. Hade jag rört mig minsta centimeter åt något håll hade vi fått kroppskontakt, något jag verkligen inte vill ha med främlingar. En hel familj av fluktare med andra ord, det kanske går i arv?

De stod så nära så personen i kassan antog att vi var i sällskap. Jag var inte lite irriterad

2011-11-23 ♥ 15:05:00 » URL: http://mellas.se
Anki

Känns lite som snigeln oftast (dock inte alltid) är en pensionär...som i värsta fall också ar glömt blort sin kod men envisas med att " det är ju rätt kod jag tryckt".

2011-11-23 ♥ 15:18:59
Sepideh

hahaha....jag är alternativ nummer 4...du beskrev mig jättebra:-d Jag skojar inte...länge leve köernas Moder Teresa:-P:thumbup:

2011-11-23 ♥ 15:19:31 » URL: http://chicmamascloset.blogg.se/
Malin

Usch vad jag hatar fluktaren!!! Blir så stressad av att ha någon som i princip "trycker på" mig att packa upp varorna snabbare.... grrrr

2011-11-23 ♥ 15:31:18
Tinaballerina

Haha! Läs här: http://www.intealltid.se

så får du se massa historier om gulliga kunder. Eller så går du in på min blogg och läser kategorin "jobbet". Har varit med om en hel del mysiga kundisar jag själv;)

2011-11-23 ♥ 15:36:43 » URL: http://satinas.blogg.se/
fia.

jag är så den vänliga, till en början.sen när alla gått före mig och jag stått och sett glad ut och sagt att det är lugnt, så kommer jag på att det inte är lugnt och börjar istället klaga högljutt på att alla tror dom har mer bråttom än mig.

köschizot skulle man kunna kalla det.

2011-11-23 ♥ 15:47:39 » URL: http://orkalasabloggen.blogspot.com/
pubes

hahah, veronicas "ugglan" - det är jag! men som student så är det noga att ha med sig rabattkuponger, herreguuud vad man går miste om pengar annars! fast.. frysbox har jag aldrig haft med mig på affärn förr. kanske vore nått? :)

2011-11-23 ♥ 17:01:24 » URL: http://pubes.blogg.se/
Petra

Men du glömde den lilla detaljen att fluktaren alltid lyckas få upp sina varor innan man själv är klar!

2011-11-23 ♥ 17:10:34
Sara L

Jag HATAR fluktaren!

2011-11-23 ♥ 18:35:17
spiderchick

Veronica: Haha vad roligt :-) Kul att du delade med dig ;-)kram

S

2011-11-23 ♥ 19:35:39
Yris

Var och storhandlade idag,väl på COOP insåg jag att jag hade glömt mitt MEDMERA kort...svor ve och förbannelse över mig själv :mad: kunde inte självscanna...så drygt.Bara att snällt ställa mig i den där vanliga kön...där folk inte har insett att det faktiskt går fortare med själscanner :-s

Brudarna bakom mig kom närmare och närmare för att tillslut ha kundvagnen upp i arselt på mig när jag böjde mig fram för att ta upp det sista. Inte fan hade de heller vett att be om ursäkt att de stod för nära.

Nästa ggn är det jag som dubbel, nä trippelkollar att jag har med mig ALLT innan jag drar i väg och handlar.

2011-11-23 ♥ 19:50:03 » URL: http://vildvaeder.wordpress.com
Rebecca/Sugarangel

hahahahahaaa! åh vad roligt!

2011-11-23 ♥ 21:15:11 » URL: http://sugarangel.blogg.se/
Helén

Du har glömt en grupp. Jag kallar dem såskopparna. För att de såsar runt. De lägger otroligt lång tid på att packa upp varorna och lägga varorna med streckkoderna mot kassan. Vilket resulterar i varorna kommer åkandes en och en med en halvmeters mellanrum mot kassören. Sen ska det betalas, när kassören slagit in alla varor börjar man leta efter plånboken. Sen korten, tar upp icakortet och tittar misstänksamt på kortläsaren. Drar ica kortet sakta. Studerar kortläsaren igen. Stoppar omständigt ner kortet i plånboken och börjar se sig efter betalkortet. Hittar kortet och drar det sakta genom kortläsaren. Tittar en stund innan hon slår koden. Tittar igen innan hon trycker på den gröna knappen. Och sen ska varorna packas.En tisdageftermiddag efter jobbet kan detta beteende göra mig oresonligt tokstressad. Jag vill bara rusa fram och hjälpa till med det hela. Kasta upp varorna på bandet och hojta åt tanten (som det ofta är) att börja dra korten! Men än så länge har jag lyckats uppföra mig.

2011-11-23 ♥ 21:48:08 » URL: http://runtoyou.devote.se
ida plantin

den elaka också.. den som INTE erbjuder kunden bakom med endast 4 varor, att gå förbi dennes överfulla kundvagn.. ack! ;)

2011-11-23 ♥ 22:31:02 » URL: http://plantinida.blogg.se/
ida plantin

den elaka också.. den som INTE erbjuder kunden bakom med endast 4 varor, att gå förbi dennes överfulla kundvagn.. ack! ;)

2011-11-23 ♥ 22:31:18 » URL: http://plantinida.blogg.se/
Sofie

Du glömde snokaren. Den som alltid står och försöker tjuvkika ner i andras vagnar och korgar för att sedan fnissa lite förnöjt för sig själv.

2011-11-23 ♥ 22:52:30 » URL: http://sofieberglund.se
Marcus

Tycker att de absolut värsta är de som har en överfull vagn som de ska packa ur och lägga upp på bandet.. Då står fa*nskapen och håller i plånboken med ena handen och står och plockar med enbart en hand. Givetvis överarbetar de även streckkoderna och letar till Gud och förbannelse så att det verkligen blir rätt. Vidare har de oxå glömt sin kod och ska bara berätta lite grann kring senaste utlandsresan för kassören.... :)

2011-11-24 ♥ 00:33:26 » URL: http://Almasinnerstrom.blogspot.com
Cicci

hahah!! :D Själv är jag "den vänliga" som HATAR "den otålige".. Haha.. hatar när folk står och frustar och svär över att det är kö.. är det kö så är det kö! Det kommer ju inte gå fortare för att man står och sprider otrevlig stämning bland folk.. :) Jag är i hemlighet och framför allt inombords den otålige.. men det håller jag för mig själv! :)

2011-11-24 ♥ 14:07:19 » URL: http://kikkiola.blogg.se/
Josse

Du glömde den stressade som står bakom dig i kön, kanske är det lite lik han/hon med andedräkten men den stressade har en tendens av att frusta och pusta, stampa med foten i golvet och klicka med mynten lite var stans ;)

2011-11-24 ♥ 22:30:41

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback