Prestationsångest

Idag har det snackats prestationsångest i Efter Tio.

Saker som jag spontant kommer på att det ger mig prestationsångest:

• Pressen att vara framgångsrik. Det är viktigt med ett bra jobb som generar hög lön. Gärna ett jobb där man får resa massa och som tillåter att man sitter inne på Facebook halva dagarna och uppdaterar status av typen "drar på möte i Shanghai över helgen".

• Man ska bo i stort hus med stor trädgård och tillhörande vräkig altan (med plats för rottingmöbler i tusenkiloklassen).

• Huset ska även ha en trendig, personlig och långsamt inredd möblering.

• Man ska ha råd med semester. Gärna en längre solresa innan jul, skidresa efter jul och så solresa igen under sommaren.

• Man ska ha sommarstuga, bil och all den nya tekniken.

• Även barnen ska ha den nya tekniken. Mobiltelefon, egen dator, tv-spel...

• Man ska ha ett stort och otvunget umgänge.

• Den där skidsemestern efter jul till exempel, den ska man åka på tillsammans med sina fjorton närmsta vänner.

• Man ska vara smart och kunna massa saker. Vara insatt i genus, könsroller, politik, ekonomi, litteratur och de senaste rönen om barnuppfostran.

• Maten man lagar ska vara varierad, ekologisk, närodlad, svanenmärkt och innehålla minst en grönsak/rova som man inte kan uttala namnet på.

Pjuh!

Träffande status på FB:Kommentera gärna!
Emelie

Fasiken vilken rolig blogg du har! Keep it up!

2011-10-17 ♥ 12:36:43
ERIKA

Glöm för gudarna inte hur snygg och vältränad man ska vara!

2011-10-17 ♥ 12:37:01 » URL: http://ikaaan.blogg.se/
snigelpicka

Precis. Guud vad jag är trött på att känna pressen över "hur man borde" leva sitt liv. Man tappar ju bort sig själv till slut om man inte jobbar med att "kämpa emot". Bra skrivet och viktigt ämne de tog upp, ska nog se reprisen sen...

2011-10-17 ♥ 13:20:49 » URL: http://snigelpicka.blogg.se/
michaela med tiger

verkligen sant det du skriver. jag vill gärna gå emot det känner jag, göra som jag själv vill liksom.. men shit vad svårt det är!

2011-10-17 ♥ 13:43:12 » URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Åsa

Huvudet på spiken.

Jag funderar ofta på hur folk ha rråd med semester 4-5 gånger om året. Vi knepar och knåpar nästan ett år för EN utlandssemester. Tilläggas ska att vi inte är låginkomsttagare, utan normalinkomsttagare.Skulle jag gissa iallafall...

2011-10-17 ♥ 14:28:00
Nettan

När jag blev gravid insåg vi att det var dags att byta mini 2:an till något större. Vi hittade ett hus att hyra för 6000:- /mån (klart man ska bo i hus på landet med trädgård och altaner när man har barn?) men nu funderar vi på om vi tagit oss vatten över huvudet. Bara hyra och el äter upp hela min FP och sambon tjänar inte mängder med cash så varje månad går + - 0 och det tär på oss som par. Innan åkte vi på semester, sparade pengar, unnade oss bio och middag ute ibland men nu kan vi inte göra något av detta. Vi har helt seriöst börjat fundera på att flytta till lägenghet igen, det kan iaf sänka vår boende kostnad med 2500:- / mån och dom pengarna kan gå till roligare saker än att ha tak över huvudet.

2011-10-17 ♥ 14:34:31
Åsa

Jag tror många, i alla fall jag, gör felet att man jämför sig med många andra. Någon har sturt hus, någon annan åket till Thailand på vintern, en annan åker på vintersemester varje år, en annan byter till nyaste bilenvarje år, samtidigt som någon annan i vänskapskreten har senate tekniken hemma. och så vill man (jag) ha alltihopa!

2011-10-17 ♥ 14:41:07 » URL: http://asassecondtime.blogspot.com
storasyrran

Ja jösses, det är inte konstigt att folk mår dåligt i dessa tider. Sen ska man ju träna och se snygg ut också, inte att förglömma..Kram till dig som har en sund inställning till livet!

2011-10-17 ♥ 14:58:10 » URL: http://storasyrran.blogg.se/
Malin

Fast genus och könsroll är samma sak så då blir en mindre grej att hålla koll på iaf ;)

2011-10-17 ♥ 16:22:15
Alicia - (att leva med panikångest & spyfobi & borrelia)

Ja det finns MYCKET att få prestationsångest över, dumt :/ Vem presterar vi för egentligen? Inte är det oss själva i alla fall, för vi går ju in i väggen tillslut.

2011-10-17 ♥ 17:55:59 » URL: http://attlevamedoro.blogg.se/
Emma

Åh du har så rätt! Du lägger upp det på ett komiskt sätt men det är ju typ så det fungerar i mitt huvud. Hemskt!

2011-10-17 ♥ 18:02:47 » URL: http://angestochlycklig.blogspot.com
Linnea

Åh. Håller med dig. Har dock inga barn..

Men fasen va allt måste va perfekt jämt

2011-10-17 ♥ 18:58:44 » URL: http://stegdagboken.blogg.se/
Everlasting

Det där har du minsann alldeles rätt i. Själv tycker jag inte att jag lyckats särskilt dåligt i livet, men jag är ju långt ifrån Framgångsrik med stort F. För mig räcker det att ha tillräckligt med pengar för att inte behöva oroa sig, och om man kan skrapa ihop lite extra sparpengar och åka på semester eller köpa något fint så tycker jag att man uppskattar det mer.Kort sagt, jag är nöjd precis som jag har det.

2011-10-17 ♥ 19:26:18 » URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Lovisa

Vilket fantastiskt inlägg. Har aldrig sett någon pränta ner det sådär svart på vitt, men det är ju bara så - självklart!Så fånig man är som går i alla fällorna. Jag lovar härmed att avsäga mig minst 5 av ovan punkter!

2011-10-17 ♥ 19:30:27 » URL: http://lattearlivet.blogg.se/
Marie

Förutom att du skriver på att underhållande sätt så älskar jag att din blogg är så opretentiös och inte ger mig prestationsångest utan bara liksom glädje :)

2011-10-17 ♥ 20:18:31
Fabiola

Mitt i prick!! Skrattar ihjäl mig-tack som f*n det behövde jag!!!!

2011-10-17 ♥ 21:09:31
lynntyra

Håller med dig! Kan bli mega avundsjuk några gånger om dagen på det mesta som folket gör! =)

2011-10-17 ♥ 22:17:35 » URL: http://lynntyra.blogg.se/
Ulrika

Haha, väl skrivet. Du påminde mig om en text jag skrivit om hur man skaffar en härlig stresskollaps lagom till jul. Lika bra att börja jobba på den direkt =)http://naracoaching.se/node/692011-10-18 ♥ 09:15:46 » URL: http://www.ulrikasandstrom.com
bananprojektet.se

Får man prestationsångest av din lista, kan jag tycka att man inte har uppnått den trivsamma nivå av storhetsvansinne som egentligen är ett måste för att kunna överleva mitt ibland MTV-generationen.Det där. Det där är ingenting jämfört med vad man borde uppnå innan man dör. Tänk större. Tänk bredare.Annars går det bra att sätta sej på golvet med en flaska valfritt så kallat "rötjut" och genom lömska lögner lura ner sin potential i fallluckan och helt sonika stänga in den tillsammans med ambitionen och engagemanget som redan borde försmäkta där nere på botten, i mörkret - bland möglet.Först då går det att fungera någotsånär som en människa bör fungera för att inte känna en påfallande stress kring t.ex. avsaknaden en idolkarriär.

2011-10-18 ♥ 15:35:34 » URL: http://bananprojektet.se
Amanda

Herregud jag kan inte mer än hålla med dig till TUSEN!!! All denna press, orka!!

2011-10-18 ♥ 17:52:55
Emilys Resa

Gött!Jamenar..Bra att du sätter ord på dessa tankar, det tydliggör hur sjukt allt har blivit. Ett jävla prestationssamhälle där människor inte tillåter sig att andas ut..2011-10-19 ♥ 03:28:06 » URL: http://www.emilysresa.se
Maria

Visst är det sjukt! Jag är glad och nöjd med att bli äldre. Jag är blott 24 höstar gammal men med tiden har jag insett att man inte behöver allt det där. Det enda som verkligen betyder något är mina vänner, min pojkvän, min familj och att jag har sysselsättning (just nu pluggar jag, men har jobbat i några år innan dess). Min pojkvän och jag är sambos och knappt något i vår lägenhet är nytt. Vi har tjock-TV, "gamla" möbler och vårt kök är en salig blandning av antikt och nytt. Jag trivs väldigt bra med det och det är det som är det viktiga. Jag får knappt några räkningar för jag väljer att inte ha den senaste mobilen (har kontantkort), köpa saker på avbetalning, ha bil, etc. Jag sparar hellre mina pengar till något roligare, som en resa. Jag hoppas att fler, som jag, en dag inser att man inte behöver allt det där för att må bra!

2011-10-21 ♥ 00:15:01

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback