Brev på posten

CSN måste vara en trökigaste avsändaren ever.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa! Jag vet att jag har en studieskuld liksom.

You don´t have to rub it in my face.Kommentera gärna!
Hanna

I know! De värsta breven är de där som dessutom vill påminna om hur stor skuld man har. Inte som att man gärna vill veta det liksom...

2011-10-17 ♥ 18:37:51 » URL: http://bettansss.blogspot.com
Lollo

ja, va f-n är grejen med deras brev de skickar ut för att berätta hur stor skulden är. det spelar ingen roll att jag snart betalat av på min skuld i fyra år (okej inte jättelänge, men i alla fall) det händer ju inte ett skit! att jag dessutom pluggade i hundra år för att arbeta inom socialtjänsten där man är välkommen att jobba sig till ett magsår inom ett halvår, men för knappt inga pengar alls gör ju inte saken bättre. neeeee, jag är inte bitter! eeeeh, det där pms-godiset, du hittade inte det någonstans och kan sända mig en påse? ; )

2011-10-17 ♥ 18:50:43
Mamma J

Får jag ge ett råd?Om ni har ett boende med lånemarginal kvar på så rekommenderar jag att låna upp på det och betala bort den där studieskulden. Du kommer fortfarande att vara SKYLDIG någon lika mycket pengar, men räntorna på bolån är betydligt bättre + att de är avdragsgilla.Vi tjänade många sköna tusenlappar på att göra så.Så slipper du de där kuverten också! :-)2011-10-17 ♥ 19:19:28 » URL: http://mammanj.blogspot.com
Everlasting

Min studieskuld är definitivt i största laget, och som någon sa härovan så minskar den ju inte alls trots att man pumpar in pengar fyra gånger om året. Så nej, inget roligt kuvert att hitta på dörrmattan.

2011-10-17 ♥ 19:28:30 » URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Blopparna-Emmy

Haha, nej sådana brev kan inte vara roliga...

2011-10-17 ♥ 19:28:51 » URL: http://blopparna.blogg.se/
spiderchick

Lollo: Haha näe tyvärr jag har inget godis att sända :-)Förstår inte heller grejen med att få hem brev med höga siffror... Inte så uppmuntrande ;-)kram

S

2011-10-17 ♥ 19:59:15
Sofia

I know the feeling. Det skojigaste är när de skriver hur många år det kommer att ta att betala tillbaka eländet.

2011-10-17 ♥ 20:03:36 » URL: http://nilsens.blogg.se/
LORISSA LOVEBOMB

ååh, jag med... orka liksom. Men skönt att ha en utbildning i alla fall.

2011-10-17 ♥ 20:29:04 » URL: http://lorissalovebomb.se
spiderchick

Lorissa: Haha ja man får se det positivt, en utb är aldrig bortkastad :-)/S

2011-10-17 ♥ 20:31:53
Ninni

Aw ;( f-kassan e inte vidare kul dom heller.. Så fort man får brev av dem så e det typ "vänligen fyll i korrekt", man blir liksom inte startredo för att kunna få ut mamma penning någonsin

2011-10-17 ♥ 20:47:59 » URL: http://Http://ninnzanlee.blogg.se
Lisa

Inte för att vara världens bittraste - men vem tvingade er att ta lånet? Tänker man inte efter innan man tar ett lån?Tycker det är trist att jag som medarbetare på CSN får ta skiten i bla tel för att individer själva inte tänkt till innan.

2011-10-17 ♥ 21:06:57
Edith

Känslorna för CSN är inte direkt fyllda av kärlek. "Hej och välkommen som kund hos CSN! Din skuld är 48 miljoner kronor" Tack för det välkomnadnet.

2011-10-17 ♥ 21:15:17
Elin

Icke att förglömma att vi också fått väldigt många tusenlappar i RENA BIDRAG av CSN. Sedan får vi tillfälle att låna pengar också, relativt förmånligt! Dessutom kostar det knappt någonting i terminsavgift på vanliga universitet i Sverige. Tycker att vi ska vara glada över möjligheterna som finns, så att alla har bättre möjlighet att utbilda sig =)

2011-10-17 ♥ 21:46:36
Saga Niemi

WII, från Sundsvall! Där bor ju jag :D typ.

2011-10-17 ♥ 23:39:10 » URL: http://imemii.blogg.se/
spiderchick

Lisa och Elin: Haha!SJÄLVKLART! :-))))Jag är otroligt tacksam att vi i Sverige har det system vi har. Jag är otroligt tacksam att jag kunnat ta lån och haft möjligheten att studera. Jag är otroligt tacksam att det i Sverige inte är en klassfråga att kunna studera. Det ska vi vara GLADA över. Det är INTE en självklarhet i alla länder.Jag var GIVETVIS medveten om att det skulle bli en skuld när jag tog mitt lån.Jag skulle rekommendera ALLA som är sugna att studera att göra det för en utbildning är aldrig bortkastad. Jag själv fick ett superbra jobb redan innan utb var avklarad. Jag behövde alltså bara ta 1,5 års lån = väldigt lite!! Lånet som kom är ett billigt pris för de arbetsmässiga erfarenheter jag fått.Ja... Ska jag fortsätta?Anledningen till att jag inte skrev allt det här i mitt inlägg är för att det inte hade blitt så värst roligt.Jag räknar med att ni som läser min blogg förstår ironi, har lite humor samt dessutom underförstått förstår att JAG förstår allt det där jag skrivit här i kommentaren (haha hänger ni med?)Läs med en nypa salt liksom.Det blir så jädra trist om alla inlägg hela tiden måste vara snusförnuftiga, pretto och förklarande.Det är liksom inte my kind of blog :-) Menar inget illa med mina svar.Kram till er :-)

Spider

2011-10-18 ♥ 10:25:19
Felicia

Mamma J: Måste bara påpeka att det är det dummaste råd jag någonsin sett. CSN-lånet är så mycket mer fördelaktigt kontra ett bostadslån att ens tanken att höja belåningsgraden på sitt boende för att baka in studielånet inte borde uppstå.För det första är CSN-lånet inte konjukturkänsligt jmf med boendelån, visst boendelånet är avdragsgillt men räntan till CSN är redan reducerad. CSN-lånet avskrivs automatiskt vid dödsfall och vid en viss ålder - det gör INTE ett bostadslån. Det är inte heller en belastning vid en. ev kreditupplysning - vilket en maxbelånad bostad är.Så, hur surt CSN-återbetalning än är så ska man vara medveten om hur fördelaktigt det faktiskt är .

2011-10-18 ♥ 10:43:42
Hanna

Nu har ju Spider redan svarat, men åååh! Tråkiga kommentarer ni lämnar.

Såhär står det när man ska kommentera: "Kära läsare, innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är en smula ironiska och fem smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram! "

Please, klart man fattar att hon inte är otacksam och hatar csn? Liksom, man hurrar ju inte när elräkningen kommer heller. Men el är ju jävligt bekvämt att ha. Eller?

2011-10-18 ♥ 13:35:40
spiderchick

Hanna: Bra liknelse där :-)Kan inte påstå att jag gillar att få hem ngn typ av räkningar, men betalas ska dom ju.Kram

Spider2011-10-18 ♥ 16:54:29

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback