Spiderchick

Jag är förbannad


Håkan Juholt tjänar 144.000 kronor i månaden.

Jag upprepar - HUNDRAFYRTIOFYRATUSEN KRONOR I MÅNADEN!!

Ändå känner Juholt att han behöver BIDRAG till att betala sin och sambons lägenhetshyra på 6.500 kronor i månanden. Jag har all respekt för att politiker ska ha ordentligt betalt. Dom har ett stort ansvar och stundom även ett riskfyllt jobb.

Men helt seriöst - om jag tjänade 144.000 kronor i månaden (36.000 kronor i veckan) då hade jag betalat min egen hyra MED GLÄDJE!

Faktum är att jag hade kunnat betala hela kvarterets hyror och amorteringar och ÄNDÅ ha sinnessjukt mycket pengar över varje månad.

Om ni inte har hängt med i cirkusen kan ni läsa om det här.
Linda

Jag håller med helt och hållet. När min ekonomi låg i botten så fick jag inte ens bostadsbidrag för att min lägenhet var för stor. Den var på 37kvm. Och det är ju så lätt att hitta en ny mindre lägenhet sådär huxflux.Nä det är fan ett hån att politiker ska kunna casha in bidrag med den månadslönen medan andra knappt klarar av att betala sin hyra med lönen.

ERIKA

6500 Kronor är ju ändå inte så fasligt mycket för en hyra! Det borde knappt synas med den lönen.

carina

Jag hade aldrig klarat av hans jobb och påtryckningar även om jag fick den månadslönen och ärligt talat, så tror jag inte att han uppsåtligt har gjort detta misstaget. Det har fått löjligt mycket uppmärksamhet nu, så det börjar nästan kännas som någon slags förföljelse tycker jag.

Carros Beauty

Håller helt och hållet med dig. Den där lilla hyran märks ju knappt av i den stora summan ändå.

Malin

Jag håller med! Helt sjukt!!

spiderchick

Carina:Jag hade heller aldrig velat ha hans jobb och jag tycker absolut att politiker ska tjäna bra.Jag vet inte vilka mer än de stora tidningarna som skrivit om detta, vilket är helt rätt. Tack för att vi har yttrandefrihet i Sverige och tack för att media är fria att granska våra politiker, hur skulle det annars se ut?Jag blir sjukt förbannad när jag hör om sådant här. Och så finns det folk som knappt har ett öre kvar efter hyran...Jag vet inte om Juholt är skyldig eller ej. Han säger ju att han är oskyldig och kanske är det så. Men det är upp till rättssystemet att bevisa./SSnigelpickan

Förstår verkligen inte politiker som gör på det sättet. Fattar han inte att det kan sätta hela hans karriär på spel och hur illa det rimmar? Uppenbarligen inte, och då är man mindre lämpad som topp politiker och eventuellt statsminister i framtiden...

Lollo

jag kan hålla med om att den hyran är skrattretande i förhållande till lönen. jag är förvånad över att han inte bor glassigare.

men bidraget får han väl för att han har två boenden? om jag förstått det rätt har han en övernattningslägenhet och ett "hem". troligtvis skulle han ha råd att betala båda hyrorna med sin månadslön.

Gun

Håller med dig, de ska inte ha bidrag överhuvudtaget och det är helt sjukt konstigt att de inte fattar att sånt här späder på politikerföraktet ytterligare något otroligt.

spiderchick

Lollo: Ja han har sin sambos bostad som en övernattningslägenhet. Han har bara rätt till halva bidraget, vi skattebetalare ha alltså betalat även sambons del av hyran.//S

Sofia

Helt rätt!!

carina

Jag tycker självklart också att det ska uppmärksammas och att en politiker som han borde ha stenkoll på sådana här skattelättnader, men det har varit med i stort sett på alla nyhetssändningar i veckan som gått, i flera program och det har diskuterats vilt på Twitter o.s.v. SÅ hemskt är det inte om han har missat och gjort fel, så att det rättfärdigar så mycket mediautrymme, tycker jag. Alla kan göra misstag, även en partiledare och sedan finns det såklart olika grader av misstag.Men som du skriver, tack och lov för yttrandefriheten! :)

Anonym

Typisk sossementalitet. Finns det bidrag så ska man roffa åt sig. Även av det man inte har rätt till.

Någonstans i vårat land finns det människor med så mycket mindre som ändå blir nekade hjälp.

Jag hoppas verkligen att Saddam Husseins dubbelgångare blir petad från sin tron.

v

Ingen har väl missat det. Helt psyko. Undrar vad han gör för sina pengar egentligen?

tjofftjoff

Oj herrejävlar, det är jäkligt mycket pengar!!

Bra inlägg, och vad sant du har!

tjofftjoff

Oj herrejävlar, det är jäkligt mycket pengar!!

Bra inlägg, och vad sant du har!

Caroline

Jag hoppas att ni är är medvetna om att det inte bara är Juholt och andra socialdemokrater som får s.k bidrag för sina hyror ?? Låter inte så, och då är det väldigt lätt att börja med den vanliga jargongen (sossar = bidrag). Och det är fel tycker jag..Sen kan man självklart fundera över varför politikerna ens behöver få sina hyror betalda med sina jättelöner. Men samtidigt, det är inte bara Juholt. Det han gjort fel var att man betalade hela hyran när det egentligen var halva.

Emma

Just det att han har så mycket lön får mig att tro att det inte var med mening. De pengarna är en struntsumma för honom och jag har svårt att tro att han vill riskera hela sin politiska karriär för det. Den stora frågan är dock om han lyckas få tillbaka förtroendet.Borg betalade ju inte sin TV-licens och han har klarat sig rätt bra

Luucy

håller med!

Anonym

Caroline: Det är oförskämt att förklara bort det som ett "misstag" då han är skyldig att känna till reglerna. Vid minsta lilla osäkerhet ser man till att kolla upp hur regelverket ser ut.

Hur kan han ens få för sig att det skulle vara helt okej att få fullt bidrag för en lägenhet som hans sambo bor i på heltid?

Ofantligt korkat är vad det är.

Borde människor som är så pass korkade ens bli betrodda med sådant ansvar som han faktiskt har?

Jag tycker inte det.En "vanlig" människa skulle tex inte kunna komma undan böter efter en trafikförseelse genom att hävda att h*n inte kände till reglerna. Man är skyldig att hålla sig uppdaterad. Det gäller även Juholt i detta ärende, så jag hoppas innerligt att han inte enbart betalar tillbaka det han har fått för mycket av utan även får en saftig bot.Anonym

1. Ja det är helt sjukt!

2.Inser du att du räddat mitt liv?! Ska skriva en ledare om Håkan Juholt och hittade inte så många artiklar men sen länkade du en!

Kajsa

Helt stört är det, dock gäller ju detta bidraget väldigt många fler än mr. Juholt. Annie Lööw var på tapeten för bara någon månad sedan men hon tillhör ju alliansen och alliansfolket är inte lika studerade eller skyldiga. Tydligen. Så går det när Bonnier äger halva media-Sverige.Hur som helst är det ju helknäppt att man ens har rätt till detta. Det gäller ju även taxiresor, flyg osv. Känns rätt oskönt att veta att vi får stå för exempelvis Sverigedemokraternas dyra taxiresor bara för att de har en "hotbild" på sig. Ja, om det finns något att bli upprörd över så är det ju politik.

Kajsa

Men som sagt, det här bostadsbidraget de har, det gäller ju ALLA som inte bor i sthlm och som är invalda i riksdagen. Så att slänga fram att sossarna är bidragskåta är ju löjligt.

Ida

Det är ju ett bidrag som ALLA politiker i riksdagen får söka om de har dubbla boenden (sedan kan vi diskutera hur smart han är när han utnyttjar mer än vad som är tillåtet, men jag antar att han inte är mer än människa (mycket vill ha mer) och börjar de gräva hittar de nog fler inom alla partier som gör exakt likadant).Det är sjukt att de kan få det där bidraget, men allt som har med riksdagen och regeringen känns sjukt för mig. Att politiker får fortsatt lön fast de hoppat av sina uppdrag och alla dessa gigantiska fallskärmar får mig att må lite illa. Mer än att Juholt snuvar staten (riksdagen) på tretusen kronor i månaden faktiskt...

Caroline

Mamma J

Tycker precis som du.Köper inte ens i två sekunder att han skulle vara oskyldig - eftersom jag tycker att det är hans förbannade skyldighet att hålla reda på sådana saker. Han har ju uppenbarligen hållit koll på att han KAN få bidraget överhuvudtaget och på något sätt redovisat hur mycket det rör sig om.Och nej, det är absolut säkert inte bara sossarna som skor sig på andras bekostnad på det här sättet - men de skriker alltid i högan sky när någon annan gör dumheter och vill gärna slå sig för bröstet som de som ser om de minsta i samhället. Jag tror det stavas D U B B E L M O R A L och därför smakar den här soppan lite extra beskt.

Caroline

Får svara tillbaka på kommentaren antar jag..Klart det är korkat, men media hänger ju ut en person och jagar samtidigt på att sossar vill ha bidrag, och det är också korkat!Jag blir frustrerad när det blir såhär eftersom moderater gärna vill få en bild av Socialdemokraterna som ett bidragsparti, vilket det inte är!

Sen har han självklart gjort fel för att han inte tagit reda på reglerna, vilket han har bett om ursäkt för. Som en annan läsare kommenterat ovan, just själva grejen att han tjänar så mycket får mig att tro att det var ett misstag eftersom hyran för den lägenheten är så låg.Och att betala tillbaka 160.000 på två dagar ser jag som en ganska saftig bot... Lär ju bli en ganska skral månad sen :-)

sofia

okej serious, du kan inte mena att du ENBART är sur på Juholt? Alla politiker, och till och med de som inte ens JOBBAR som politiker längre, tjänar mer av vad man kan tycka de förtjänar. Han är inte den förste, eller den siste som kommer att ertappas i en sån här skandal.ps. kan alla som inte vet någonting om ämnet bara vara tysta?

Mikaela

Som några redan har sagt så får alla politiker i riksdagen som inte kommer från Stockholm bidrag till sin hyra. Detta just för att deras jobb kräver att de har en bostad i Stockholm. Detta gäller alltså även moderater, sverigedemokrater, centerpartister osv. Det är egentligen inte jättekonstigt. Vissa företag gör samma sak med anställda som förflyttas till annan ort.Är det då lika fel att även alla andra politiker får bidrag? en vanlig Riksdagspolitiker har en lön på över 50 000kr per månad, partiledarna betydligt mer. Det är ju en bit ifrån 144 000 men ändå en herrans massa pengar.Kajsa

Sofia: Word!Visst är det skandal att Juholt fått hel ersättning när han bara ska ha ersättning för halva hyran, det säger jag ingenting om. Men det är ju knappast en nyhet att partiledare (riksdagsmän i stort förresten) tjänar väldigt mycket pengar och att samma personer kan utnyttja en himla massa förmåner. Men Spider, du låter som en riktigt oläst alternativt väldigt blå person om du drar upp detta som ett enskilt fall?Vill du bli upprörd så kan du fortsätta läsa om Carl Bildt, Annie Lööw, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. De har alla gjort en himla massa fuffens och har också oerhört höga löner.

tuzz

Verkar inte finnas en enda rumsren politiker.

Emilia & Matilda

Hej cool blogg;) Kolla gärna in våran blogg;)

Linnea

Usch jag håller med dig! Fyfasen! Det hackades på Mona när hon köpte toblerone och blöjor (!) för skattepengar, detta ger lite perspektiv tycker jag.

Jessica

Kan inte låta bli att tycka att det känns så klockrent (kan man säga klockrent i negativ bemärkelse?) att det är just en socialdemokrat som gör något sådant.

moa

åhhhhh vad jag känner att jag börjar koka... jag TÅL bara inte att folk som redan tjänar alldeles för mycket inte är nöjd med lönen och söker bidrag till allt möjligt... jävla pappskallar!!

jag och min sambo tjänade TILLSAMMANS dryga 15.000 i månaden (jag ville ta ut så få dagar som möjligt och pappsen var sjukskriven) och vi klarade oss med en hyra på 5.700... ok, det var inte länge det varade men man vi kände oss stenrika då vi började få fulla lönar igen, och det är inte ens i närheten av 144.000/mån...

oj, detta blev vost en novell

- silly dreamer

Med den lönen borde han verkligen kunna betala 6500kr i hyra..

Jag undrar bara vad han lägger pengarna på, eftersom han "var tvungen att ha bidrag".

Ellen

Visst, det var dåligt av Juholt - det är alltid dåligt när politiker utnyttjar sin ställning för privat räkning. MEN, är det inte helt sinnessjukt hur media bara bryr sig om "politik" när sådana här saker händer? Politiken har gått från att handla om ideologi och ställningstaganden till att bara handla om politikers liv och vad de är för personer. Ett exempel på detta: en valaffisch från i början av 1900-talet har antagligen en bild på något som illustrerar det partiet står för. I valrörelserna nu förtiden ser man bara affischer med partiledarnas ansikten på, möjligen en abstrakt pepp-slogan.DET gör mig förbannad.

Emilys Resa

Kanske därför han var så förlåtande med att sin fru snodde pengar från sin gamla arbetsgivare "Fritidsresor". Det var ju bara sisådär 50 000 kronor. En piss i havet om man jämför med 6500 kronor i månaden åren runt.Äckligt sniket par.

Anonym

fast det handlar väl om att han har dubbelt boende pga jobbet.

Fjutt

Nu blir jag bara irreterad här känner jag! När Annie och andra borgare tabbar sig, vilket dom gör hela jävla tiden så tystas det ner. ÄVEN att dom flesta NEKAR till allt dom gör. Här har vi en som gjort fel och ERKÄNNER det och ber om ursäkt. Dom där 6papp svider inte i närheten så mkt som de. Där SD-killen som går hemma utan att göra ett jävla skit och ändå få ut mer än 50tusen i månaden. Varför ska det vara skillnad på hur vi reagerar? Bara för att 80% av media ägs borgligt och därför kan dom mörka och framhäva bäst dom vill. Och nej, jag är varken sosse eller bidragstagare. Inte riktat mot dig spider, men kommentarerna här kändes elaka och riktade mot socialdemokrater, och sånt är jag så less på!

Sussi - Från fet till lagom knubbig!

Men på den tiden han gjorde detta hade han samma lön som nu?

Sussi - Från fet till lagom knubbig!

Fjutt: fan vad bra skrivet! Jag håller verkligen med dig till 100%... less på att media alltid ska smutskasta socialdemokraterna... finns inte en enda politiker som är heligare än den andre. dock tycker jag att Juholt och Salin var starka som tog kritiken och bad om ursäkt och verkligen kämpar vidare med att göra rätt för sig! :)

Sussi - Från fet till lagom knubbig!

Fjutt: fan vad bra skrivet! Jag håller verkligen med dig till 100%... less på att media alltid ska smutskasta socialdemokraterna... finns inte en enda politiker som är heligare än den andre. dock tycker jag att Juholt och Salin var starka som tog kritiken och bad om ursäkt och verkligen kämpar vidare med att göra rätt för sig! :)

Linnea

Håller med dig!

Jag vet hur det är att leva på existensminimum (iprincip)och inte ha nåt kvar till annat än hyra. Och att bli nekad bidrag. Så ska man få ha bidrag när man har typ över en halv årslön i månaden..

Känns sådär faktiskt.

Elin

Sen hade ju också Juholt blivit varnad om att han inte fick ta ut bidrag för hela hyran för TVÅ ÅR SEDAN. Att sen justifiera det som "misstag" blir ju skrattretande.

Politiker bör ha koll på reglerna från början för det första, om de sedan även blir informerade om att de gör fel går det ju inte att 2 år senare säga "oj då..."

EmelieCABEZOS

ja det är sjukt. men det är fan ännu sjukare att hon... vad heter hon nu? vänsterpartisten som hade dragit av resor för typ 200kakor på ett år?! jag har skrivit det i min blogg under kategorin "tänkvärt". hon kan inte flytta men om man är arbetslös o får ett jobb 100 mil norrut så är man TVUNGEN att flytta. DET ÄR SJUKT OM NÅGOT! O har ni tänkt på att juholt ser ut som PRINGLESGUBBEN?

Sandra

Ja nu har han verkligen gjort bort sig totalt ! Jag vet inte riktigt om ja tror på att han inte ha gjort de med flint, de åter står att se . Intressant blogg du har !

Victoria

Fast de var ju KULBO, dvs att det tydligen var okej att låta staten betala hyran....snacka om cirkus!

Matilda

Jag tycker det självklart är fel det som hänt, oavsett om Juholt själv kände till reglerna eller inte.Men ändå tycker jag det inte är något alls jämfört med Carl Bildts affärer. Kanske är han inte direkt involverad, men man tycker han borde ha bättre koll och inte stå för företaget som gör detta..Läs länken som är mitt namn .

Titti

Det är sinnessjukt!Jag förstår inte hur Juholt kan bedriva en politik som är raka motsatsen till hans handlingar. Näe! När ska Socialdemokraterna få en vettig partiledare?Tacka vet jag Olof Palme.

Suck.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress