Spiderchick

Ny garderob
I egenskap av småbarnsförälder har jag insett att min nuvarande garderob besitter vissa ehum... brister.

Jag skulle behöva regnkläder (har icke ägt den typen av plagg sedan mellanstadiet), överdragsbyxor, vindjacka, varma vinterskor (med fördel innehållande sånt däringa GoreTex), sittunderlag (obs ej ett plagg men än dock nödvändigt) och kanske viktigast och mest revolutionerande av allt TERMOBYXOR!

Jo men visst.

Nej, det klart jag inte måste ha allt det där. Men det skulle underlätta vardagen. Helt klart.


Så här ser sittunderlag ut för er som glömt (från Biltema).
Nadja

Jadå, jag har allt det där! Mycket välbehövligt som småbarnsförälder :D

Mad

Ja jag mår faktiskt riktigt dåligt. Ovanpå allt kom en kompis hit men fick gå när dagis ringde för sonen är magsjuk. Så nu mår jag illa också..Jag har sanerat sovrummet. Hittade två små larver. Tanken på att behöva tvätta allt får mig att inse att vi nog måste köpa oss en tvättmaskin eller kanske fyra? Dem har inte angripit våra kläder. ÄN!Nu måste jag leta med lupp i resterande rum. Eller så får vi flytta ;)

AnnaWK

Jag har allt det där utan att vara småbarnsförälder. Jag tycker inte om att frysa...

My Failed Life

Haha ibland är jag väldigt glad att jag inte har barn! Eller ja det är jag ju ganska ofta. Mest eftersom jag inte ens har fyllt 17 än. Så det hade varit lite jobbigt.

Mie

Du behöver besöka gekås med andra ord! ;)

Ninni

Sittunderlag kan man väl använda som pulka oxå, eller skjärtlapp kanske de heter. Regnkläder måste jag oxå skaffa men det är ju så sjukt äckligt att ha på sig..

Isabelle

Jag hittade snygga och billiga regnkläder på IcaMaxi för ett par år sedan. Håller än så länge! =)

Lisa

Jag var alltid det dar barnet som hade en tidning i en plastpase som sittunderlag pa utflykterna, sa det gar bra nu med! :P

Matilda

Tips från en inte-mamma men blivande förskollärare:Köp:

- Kånken-väska (innehåller sittunderlag, är snygg och har plats för termos under era Knoppbesök i skogen.

- Vind/regntäta, tunna byxor.

- Underställ.

- Vind/regntät jacka

- Fleecetröja

- Fodrade gummistövlar.

- RaggsockorDå är det perfekt utrustad för vilket väder som helst. På vintern kör du bara lager-på-lager, har för mig att man inte ska ha typ bomull som först lagret för då blir man kall ändå men minns inte det där exakt. Men lager-på-lager är grejen även i skogs-och småbarnsmammavärlden.

Annika

Nej så ser inte sittunderlägg ut. Sittunderlägg för mig är tidningar inslagna i icapåse. med tejp runt. Så såg sittunderlägg ut för mig när jag var liten och gör så än idag.

Nettan

Än så länge har jag ett regnställ samt en skaljacka när det kommer till praktiska kläder men har insett att ett par gummistölvar nog vore en bra investering. Är minst sagt trött på att vrida ur sockorna efter en promenad med vagnen i regnväder.

spiderchick

Lisa: Haha Lisa, du ska veta att jag och lilleman har kört "tidning i plastpåse underlag" i flera veckor nu :-) Jag börjar dock tröttna, sittunderlag är ju inte så dyra ;-) kramMatilda: Åh tack för tipsen! Superbra!Isabelle: Ska kolla där :-)/SAngelica

Haha, jag har fortfarande kvar mina termosar(termobyxor) ifrån mellanstadiet ;) Så sjukt bra kvalité och dem passar ju fortfarande så dem slängs inte förrän det slits hål i dem!

Ingela

När jag läste inlägget tänkte jag "självklart behöver hon de där kläderna och skorna, gör inte alla människor det?" Men till saken hör väl att jag är förskollärare :-)

K

Ha ha! Jag funderade precis i de banorna häromdagen. "Hm...man kanske skulle handla ett par thermobrallor...eller kanske några fler sittunderlag?" :) Prioriteringarna har sannerligen ändrats. För fem år sedan visste jag knappt vad en regnjacka var. Regnar det stannar man inne och glor på MTV liksom. Numera står man utomhus och fryser röven av sig medan småkidsen gör lera i sandlådan.

spiderchick

Ingela: Haha näe jag har faktiskt inte ägt regnkläder eller thermobyxor sedan barnsben :-) Jag har ju inte varit ute i reg och rusk om säger så. Men nu förtiden finns det inget dåligt väder bara... Ja du vet.:-)/S

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress