Tjejtidningar

Jag läste hos Lady Dahmer att hon och Cissi Wallin ska snacka tjejtidningar i radio idag.

Bra ämne!

Jag har ju "dissat" en viss tjejtidning här tidigare. Jag tyckte om den där tidningen för några år sedan. Men när jag läste den igen, 28 år gammal, fick jag ärligt talat en chock. Är det det här som jag har matat mig själv med under alla år?

Nej allting är inte hemskt med tjejtidningar. Det är HELT okej att tycka om mode, smink, killar, frisyrer och kändisar. Men det är den nedrans fixeringen som jag motsätter mig. Alla dolda budskap.

Gör så här. Bli så här. Ha sex så här. Ät som kändisarna. Därför går du inte ner i vikt. Det här gillar killarna. Få din drömkropp...

Jag minns när jag var 14 år och läste en specifik tjejtidning. Det fanns med en "kroppsspecial" (såklart). En expert uttalade sig och sa att "äter du för mycket en dag kan du äta mindre nästa dag".

Jag minns den meningen glasklart. Den etsade sig fast i min hjärna och ekade i mitt huvud under hela min ätstörningsperiod. Experten menade antagligen att man ska äta balanserat.

Men vad är "för mycket" mat? För dig? För mig? Jag tyckte att jag åt för mycket varje dag. Oavsett.

Självklart skyller jag inte min ätstörning på en tidning, för en sådan sjukdom ligger djupare än så. Men den där "kroppspecialen" hjälpte knappast till åt rätt håll.

Kommentera gärna!
Elliot

Kan du helt ärligt säga att du är helt frisk från din ätstörning i dagsläget? Händer det aldrig att du får ångest över vad du ätit och sedan försöker kompensera för det?Tacksam för svar, PUSS!

2011-10-26 ♥ 14:54:51
Annie

Gnäll, gnäll, gnäll. Jag vet inte när det hände, men senaste månaderna har jag stört mig mer och mer på dina inlägg. Är det inte inlägg om bajs och vaxproppar (jag är jättekänslig, kunde inte klicka mig in på din blogg en vecka de inläggen) så gnäller du på allt och alla. Dina andra inlägg älskar jag verkligen, så då blir det tråkigt när du skriver (i mitt tycke) gnälliga inlägg, eller inlägg med bilder och text som får mig att må illa. Jag tror jag gör så att jag tackar för alla fina år jag läst din blogg, och alla skratt du gett mig, men nu slutar jag läsa din blogg. Ta hand om dig! Kram

2011-10-26 ♥ 15:13:42
Carola T

Älskar dina inlägg (nästan precis alla), och absolut de som handlar om den kroppsfixering som finns ute i världen. Jag är själv överviktig och har hela livet levt med en fixering mot min kropp, ända fram tills för nåt år sen, då jag insåg att jag ska sluta lyssna på andra. Det är bara jag själv som kan bestämma över mig!!Vill att du ska veta att det du skriver påverkar en väldigt positivt, och att dem gör skillnad.Fortsätt så!!Tusen kramar!

2011-10-26 ♥ 15:30:57 » URL: http://katatrof.blogspot.com
Ina

Jag tycker det är jätteviktigt att sådant här tas upp till diskussion! Däremot vet jag att den här diskussionen har funnits i åtminstone de tio åren som jag har varit medveten om tjejtidningar och ändå händer ingenting. Frågan är väl kanske snarare HUR man ska komma bort från det här? Man kan inte tvinga tidningar att skriva om något annat, då kanske man måste påverka målgruppen så de inte är intresserade. Och hur gör man det då?Kram!

2011-10-26 ♥ 16:05:42 » URL: http://snowstars.blogg.se/
Anna

Precis, för snart tio år sen var det så för mig med, men det är inget emot vad det är idag. Då tyckte jag att det hela tiden kom nya råd om hur man skulle vara, leva o äta. SOM UNG SVÄLJER MAN ALLT, MAN HAR INTE DEN ERFARENHETEN ATT ANALYSERA. Men nu tävlar ju tidningar om att ge de mest extrema tipsen. Tex. hur man tyglar sin hunger, för att inte värka vulgär. Som om vanlig kost är fel... Håller helt med dig -nu kämpar man mot strömmen -förr var det inte så utseendefixerat som nu.

2011-10-26 ♥ 16:14:49
Luucy

Så bra inlägg!!!

2011-10-26 ♥ 16:21:45 » URL: http://laughinglouise.bloggplatsen.se
Chivone - i Manchester

Helt rätt Spider. När ja e hemma i Sverige tycker jag tidningarna är helt hysteriska,även Aftonbladet, Expressen etc. Här i England är det väl såklart mycket fixering vid kändiskroppar osv men inte samma matning som att du ska äta så lite & si & så och inte till 14åringar! När jag var yngre mådde jag skitdåligt för jag hade inte sådan kropp.

2011-10-26 ♥ 16:24:56 » URL: http://xchivonex.blogg.se/
Malin

Bra, att nån idag vågar ta upp ämnet i all hysteri om träning och kost... Din blogg är jättebra och inspirerande för tjejer och kvinnor med olika livssituationer... Det är bra med folk som vill dela med sig om sitt liv både bra och jobbiga stunder. Annars är det bara en massa fb inlägg om hur perfekt och effektiv man är. Kram

2011-10-26 ♥ 16:47:19
Tovish

Bra inlägg! Är sjukt trött på alla krav som tjejer har på sig!! Borde tex finnas mer artiklar som skriver om hur man stärker sin självkänsla och att man duger som man är.

2011-10-26 ♥ 16:49:23
tuzz

Bra inlägg, håller med dig till fullo.

2011-10-26 ♥ 17:01:55 » URL: http://tuzzangoessmartshopping.blogspot.com
Everydaywords

Jätte bra skrivet. Allt är inte svart eller vitt, och visst är tjejtidningar till viss grad underbart kul läsning. Men det är just det där som du skriver, att man blir påtvingad nåt slags "såhär ska du vara", och DET är INTE okej.

2011-10-26 ♥ 17:20:11 » URL: http://everydaywords.blogg.se/
Ninni

Riktigt bra skrivet. Kan inte annat än att hålla med

2011-10-26 ♥ 17:21:44 » URL: http://ninnzanlee.blogg.se/
Linnea <3

Vad " kulig" blogg :) Allt bra idag ? :D

2011-10-26 ♥ 17:25:07 » URL: http://labo.blogg.se/
Linnea <3

Vad " kulig" blogg :) Allt bra idag ? :D

2011-10-26 ♥ 17:26:38 » URL: http://labo.blogg.se/
David

Väldigt bra inlägg!!!!Och njäää vad gör du med ditt hår i bilderna om jag får fråga?? ;)

2011-10-26 ♥ 17:39:41
spiderchick

Annie:Jag tycker att det fult av dig att kalla mig "gnällig" när jag tar upp min före detta ätstörning. En ätstörning som tog två år av mitt liv och som jag har känt skam över ända sedan dess. Det krävdes en sjuhelskottas massa mod innan jag vågade outa det här på bloggen, även om det var tio år sedan.Du skriver att jag har gett dig många fina skratt under åren. Ändå väljer du att "tacka" för din tid här med en kommentar vars enda syfte är att såra mig. Jag kan verkligen inte se på vilket annat sätt du har tänkt dig att jag ska ta till mig dina ord.Jättefint tack själv, Annie. Verkligen.Att våga vädra sina tankar, att kunna skämta om allt som hör livet till, att blotta sina känslor öppet inför människor - det är MODIGT! Inte gnälligt./S

2011-10-26 ♥ 17:53:32
spiderchick

Elliot: Jag är fullkomligt frisk! :-))Jag kan inte ens påstå att det ligger latent. Det var så många år sedan nu och jag fick hjälp fort.Jag hade inte kunnat skriva om det om det inte vore för att jag har lagt det helt bakom mig, sedan många år.Där med inte sagt att jag inte tycker det är jobbigt att rota upp dom minnena igen.kram!!

S

2011-10-26 ♥ 17:55:40
Karin - tjofftjoff

Håller helt med dig! Jag förstår inte hur tidningarna kan skriva såna där rubriker.. Bra att du tar upp det i bloggen :) och bra svar till "Annie" förresten!

2011-10-26 ♥ 18:03:05 » URL: http://tjofftjoff.blogg.se/
Linnéa

ÅÅ, jag hatar verkligen tjejtidningar! Står inget vettigt i dem för 5 öre, plus all reklam :/

2011-10-26 ♥ 18:54:23
Emelie

det är det som är så sjukt, man är uppvuxen med alla "gömda" krav på hur man ska vara, tänka och agera. Vi få inte lära oss att alla är olika, har olika behov och intressen och att det viktigaste faktiskt är att lära känna sig egen kropp och utgå från den, vad den behöver och trivs med. Nej, det ska man komma på när man är sådär 22 år eller nåt. sick!

2011-10-26 ♥ 19:19:36 » URL: http://emelieida.spotlife.se
Jennie

Jag är så glad för att ni bloggare lyfter fram den här frågan. Jag hade helt ärligt inte tänkt så mycket på det förrän du och Lady Dahmer tog upp det. Det är så det ska vara tänkte jag, det är så dom tidningarna är. Sen när man tänker ett steg längre så är det ju helt sjukt! Det är inte ALLS så det SKA vara!! Nu har jag inte läst så väldigt mycket Cosmopolitan och de där andra (skit)tidningarna, ibland när jag åkt tåg och när jag var yngre. Och jag minns när jag var yngre, då var det ju så spännande att läsa Cosmo (och de där andra skittidningarna), läsa sexgrejerna som stod där och horoskopen, bantningstipsen osv osv.. jag vet nu att jag blivit matad med total dynga!

2011-10-26 ♥ 20:07:54
Alice

Jag läser inte tjejtidningar. Jag blir påverkad trots att jag inte vill. Får bara massor av tankar på att jag inte duger. Det är så mkt "vad killar vill ha" och dylikt. Det är som att bli hjärntvättad.

2011-10-26 ♥ 20:11:18 » URL: http://alicesnation.blogspot.com
emma

Men word!Jag reagerar så himla mycket på alla rubriker i tjejtidningar om hur tjejer ska tillfredsställa killarna, typ "Såhär vill han ha det i sängen..", vad hände med att bejaka sin egen sexualitet till att börja med och ta reda på hur en själv vill ha det innan en börjar bry sig om någon annan?Du är himla himla bra Spider!

2011-10-26 ♥ 21:04:48
Anna

Skulle du inte kunna berätta lite mer om din ätstörningsperiod?

2011-10-26 ♥ 21:05:15
e

Återigen delar du dina kloka åsikter! Har varit i fällan själv och tyckte att tidningarna var liksom det som hjälpte ifall man ville gå ner i vikt. Så ska det inte vara!! Alltså förstår ej varför man har så svårt att fatta detta...

2011-10-26 ♥ 21:37:11
isa

Först: Superbra Moa! Du är så himla bra som belyser detta. Det är dumt att det ska vara så och att det inte gör något åt det? För jag tyckte själv under min ätstörningsperiod att tidningarna påverkade mig mycket, jag visste att jag kunde vända mig dit ifall man ville gå ner i vikt. Som 15 åring?? Inte okej!Sen tycker jag Annie några inlägg ovan kan vända sig till en annan blogg om hon ej klarar av bästaste Spiderchick! Förstår inte kritiken? Moa du inspirerar som tusan, glöm aldrig det! Kram.2011-10-26 ♥ 21:40:11 » URL: http://web.me.com/isabellemaria
isa

Först: Superbra Moa! Du är så himla bra som belyser detta. Det är dumt att det ska vara så och att det inte gör något åt det? För jag tyckte själv under min ätstörningsperiod att tidningarna påverkade mig mycket, jag visste att jag kunde vända mig dit ifall man ville gå ner i vikt. Som 15 åring?? Inte okej!Sen tycker jag Annie några inlägg ovan kan vända sig till en annan blogg om hon ej klarar av bästaste Spiderchick! Förstår inte kritiken? Moa du inspirerar som tusan, glöm aldrig det! Kram.2011-10-26 ♥ 21:40:49 » URL: http://web.me.com/isabellemaria
Lisa

WORD! Jag har inte läst en enda tjejtidning sen kanske 15-års ålder. Just av de anledningar du skriver om. Tror dock inte man kan göra så mycket åt det förutom just att uppmärksamma det precis så här. Härligt Spider!

2011-10-26 ♥ 22:16:53
Emma

Moa. Vill först bara säga att jag verkligen inte hoppas att du tar åt dig av "Annies" kommentar. Anledningen att jag (och många andra) följer din blogg är att du är fantastiskt rolig men också för att du är smart och vågar ta upp sådana här saker. Faktum är att första gången jag läste din blogg var när du hade en gästbloggare som skrev om ätstörningar. Det var väldigt bra skrivet av henne och jag började klicka mig runt och fullkomligt älskade din humor och började följa bloggen. Det behövs de här seriösa inläggen också.Du är fantastisk och väldigt modig. Om du vill läsa om mina erfarenheter av ätstörningar kan du göra det här http://angestochlycklig.blogspot.com/2011/09/atstorningar.html .

Ta hand om dig. Kramar

2011-10-26 ♥ 22:25:14 » URL: http://angestochlycklig.blogspot.com
SaraMy

Jag tycker att det är skitbra att du tar upp sånna här saker och jag tycker aldrig att man kan tjata ut det för det är så förbannat viktigt. det är väldigt väldigt svårt att stå emot all hets och man glömmer alltför snabbt bort varför och hur man står emot.

Så fortsätt att ''gnälla'' som annie så fint kallar det - det BEHÖVS. Och bara för att hälften av oss passerat tonåren för längesen så finns det ju nya tonåringar, som verkligen verkligen behöver få höra vettigare tankar än de som tidningarna försöker indoktrinera oss i.

2011-10-26 ♥ 23:41:11 » URL: http://heartsandiunicorns.blogspot.com
Anna

Annie: Anser man detta inlägg som gnäll så har man uppenbarligen inte hjärnkapacitet nog att läsa texter som handlar om annat än skvaller, så gå du och gör det istället.

2011-10-27 ♥ 05:37:08 » URL: http://imfeelingalittlepeculiar.blogg.se/
Anna

Bra inlägg Spider, stolt över dig när du trampar in på ämnen som detta. Det behövs verkligen, det är faktiskt inte acceptabelt att tidningar som t.ex. VR och Frida och allt vad det finns ska få skada unga människor så som de gör genom sina såkallade "tips". Jag läste dessa flitigt när jag var mellan ca 11-17 år, inte fan mådde mitt hjärta bättre av det. Det borde finnas fler tidningar som ger STÖD och kloka ord till unga, och färre som bidrar till osunda tankegångar och livsstiler.

2011-10-27 ♥ 05:41:13 » URL: http://imfeelingalittlepeculiar.blogg.se/
LADY DAHMER | postpatriarkal feministfitta

(sv. jag såg det!)Annie! Vad tycker du att Spiderchick ska göra med den informationen? Du GNÄLLER på att hon gnäller. Vad är syftet med det annat än att göra ner och förminska hennes tankar och åsikter?Nej, ibland ska man bara vara tyst.

2011-10-27 ♥ 10:52:01 » URL: http://ladydahmer.se
Lisa

Det är så rätt, man ska äta balanserat! Det har jag också insett nu vid 25års ålder.

I mitt skafferi står en burk för varje behov. Piller för sex lust och cirkulation - allt för att göra min kille nöjd.

Ett flertal magiska bantningspiller - allt för att få den perfekta kropp jag (tror jag) vill ha.

Och så lite vitaminer för mitt vackra hår jag alltid fått så mycket beröm för - allt för att inte förlora det enda som fortfarande känns äkta.2011-10-27 ♥ 13:43:11
therese

Superbra skrivet spider och bra att du tar upp detta och modigt framförallt! Tycker du borde skriva mer om detta!

Alldeles för många småtjejer som får helt fel bild av sig själva och tror att de måste vara si och så för att bli omtyckta. man vet ju själv hur det var då man var i den åldern. Nu vet man ju att man duger som man är men herregud vilka nojjor man hade då!och Annie herregud, orka skriva en sån kommentar och anonym dessutom....tragisk människa!

inget att bry sig om! =)

2011-10-27 ♥ 18:14:49 » URL: http://theresethunell.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback