Spiderchick

Första biofilmen
Min killes första biofilm var den här:
 
 
 
 
Första filmen som jag såg på bio var Bernard och Bianca i Australien. Jag var sju år och älskade varje sekund av upplevelsen. Sedan lekte jag och mina bröder Bernard och Bianca i flera månader. Jag var Bianca, mellanbror Bernard och minstebror var... Ja jag vet inte. Han fick väl vara den där skräcködlan Johanna.
 
 
 
 
 
Vilken var eran första biofilm? Minns ni?
Emilie

Antingen var det Bernard o bianca också eller så var det bullerbyn matiné. B& B var iallafall första bion som sågs på bio i en annan stad än falköping

Linda

Min första var Landet för Länge sedan. Jag åt banakola och grät väääldigt mycket!

Xiwi

Oja, det var lejonkungen och jag var tvungen att gå ut på toa och när jag kom tillbaka så hade Simba vuxit upp. :o

Svar: haha!
Moa DeBruin

Lovisa

Emil och griseknoen. Jag var sju tror jag.

Kajsa

Min var lilla sjöjungfrun! Jag ville springa ut när det var otäckt så min pappa fick hålla fast mig!

Svar: haha oh no!
Moa DeBruin

s p i n d e l t j e j e n (och lilla Pyret i magen)

Jag minns inte! Men jag såg också B&B i Australien med brorsan på bio. Och Fievel i Vilda Västern? :)

Lina

Lejonkungen! Har sett den från och till under åren för en nostalgitripp, gråter fortfarande varje gång när Mufasa dör :'(

Camilla

Micke och Molle och jag tror jag var 3-4 år så det borde varit 88 eller 89. Pappa berättade att jag grinade när filmen var slut och vägrade åka hem. Små barn, små bekymmer ;)

Tove

Det står mellan två filmer, antingen var det Bambi eller Landet för länge sedan, på den lilla lokala förortsbiografen i Kärrtorp, Stockholm. Minns att de båda var jätteläskiga, och att de stora barnen gjorde visslor av biobiljetterna och väsnades innan filmen började. Jag borde ha varit ungefär 6 år.

Svar: haha vad sött :-)
Moa DeBruin

Gabriella

Åh, min första var oliver o gänget, kommer inte ihåg hur gammal jag var bara att jag tyckte filmen var läskig :)

Sandra

Min första biofilm var också Bernard och Bianca i Australien! Jag var dock lite mindre, runt 2 år, så jag minns inte det ;) Har dock fått återberättat att jag var mer intresserad av allt folk runtomkring än av filmen.

Sara

Jag såg Pocahontas på bio när jag var fyra!

Elin

Typ 'Emil och Griseknoen' skulle jag tippa på. Tänk att far tog med mig på en bio för att se en gris berusad på jästa körsbär, tur han gick i kyrkan efteråt iallafall så synderna förlåtes! =D Annars var väl reklamen innan filmen lika spännande som själva filmen, för sådär en typ 20 år sedan! ;-)

Svar: haha :-)
Moa DeBruin

Angelica

Min första biofilm var Oliver och gänget, jag var väl en fem år gammal då och tyckte mamma var pinsam som grät åt stackars övergivna Oliver. ;-)

Annars minns jag att jag såg Pocahontas tre gånger på bio. SÅ jävla bra är den ju inte.

Daniela

Min mamma har varit så duktig att hon klistrade in biobiljetten i min bebisbok, så jag vet precis. Det var Lady och Lufsen.

Svar: Åh vad smart, kul som minne :-)
Moa DeBruin

Emma

Mulan var min första! Komplett med popcorn och läsk! Och obligatorisk McDonaldsbesök innan.

Michaela

Ringare i Norte Dame var 6 år tror jag. Kommer ihåg att både mamma och pappa var med (skilda föräldrar). Såg filmen i en liten bybiograf då var den givetvis enorm :)

Heidi

Den absolut första vågar jag mig inte på att försöka gissa/minnas, men jag vet att en av de första jag såg på bio var "Bambi". Lejonkungen såg jag också på bio, den kom väl ut runt 1994 - då var jag redan 10 år.. Bambi såg jag innan dess vet jag.

Tess


Kommer tyvärr inte ihåg :/

men däremot så var det ett väldigt stort ögonblick när jag gick med min lillasyster på hennes första bio :D
hon var 4år gammal, och vi såg Madagaskar 2
hon var så himla förväntansfull och nervös, och hade stora ögon hela tiden ^^ hon var jätte fascinerad av alla stolar i biosalongen och vad många människor som var där, så första 10minuterna satt hon och kollade på dom
sen så kollade hon på filmen med väldigt stor inlevelse, skratta och blev skrämd om vart annat
sen när det var som mest spännande så ville hon gå på toaletten! haha

efter så åkte vi rutschkana utanför innan vi tog bussen hem, och hon berättade för alla på bussen vart vi hade varit och vad hon hade sett

sen pratade hon om Madagaskar 2 i flera veckor!
och ville hela tiden lyssna på "I like to move it" och skaka rumpan till den :D

kommer aldrig glömma det <3

Caroline

Min första var "ensam hemma" med han sötisen mcblahablahakin. Jag var 6-7år och var tvungen att ha högläsning av textrader på typ dallas för mamma å pappa några dagar i förväg. De ville inte låta mig gå om jag inte han läsa. Jag han såklart inte läsa upp raderna men jag han läsa dem i huvudet. Så jag fick gå med mina äldre kusiner och tyckte det var galet spännande!

Jenny

Ja, det var Lejonkungen, tillsammans med pappa och storasyster! Jag var bara typ mellan 3 och 5 år. När Mufasa dog ställde jag mig upp och sa NU VILL JAG GÅ HEM! Det får jag höra ganska ofta ännu, 18 år senare ;)

Caroline

Min var Ensam hemma med han sötisen (som jag tyckte då) Mcblahablahaulkin. Jag var 6-7år och fick ha "testläsning" av texten på typ Dallas med mamma å pappa. De ville inte låta mig gå om jag inte han med att läsa. Jag han såklart inte läsa raderna högt men han med dem i huvudet så att säga. Så jag gick med mina äldre kusiner och tyckte det var så galet spännande..! Minns tom platsen jag satt på =)

Svar: haha åh vad sött :-) Ensam hemma älskade vi!! :-)
Moa DeBruin

Sara

Pinoccio! Med pappa, vi hade hela biosalongen helt själva och jag hoppade mest runt mellan stolarna på aaaaalla raderna, 5 bast!

Svar: gött med utrymme :-)
Moa DeBruin

Lina

Min var också bernard och bianca i australien! (Om jag nu minns rätt) Jag vart skitskraj i början när kameran "flyger" över landskapet. Läskigt ju för en förstagångare.

Svar: vilket minne du har :-) Jag minns nog mest ödlan Johanna hehe.
Moa DeBruin

Saga, ALLT OM SIMS

Första biofilmen jag såg var Lady och Lufsen, älskade den! :D

Ida

Bambi. De första sekunderna visades filmen upp och ner. Haha.

Svar: Oops :-)
Moa DeBruin

Linda

Casper! 8år gammal, Åhh jag va så kär i Casper och minns att jag va så avis på den där vaknaochgörasigiordning maskinen...Åh vilka minnen!

Svar: den har jag hört talas om med aldrig sett faktiskt :-)
Moa DeBruin

Annelie

tror min första var Aladin. :) (stavning?) o sedan Lejonkungen ^^

Camilla

Jag var 7 år och gick på Toy Story med brorsan och grannbarnen. Då kostade bion 50 ynka kronor och man kände sig helt lyrisk!

Mari Karlsson

Åkte på bio med lekis, såg Skönheten & odjuret. Tog lång tid innan jag var på bio igen! Blev jätterädd och gömde mig under stolen haha :p

Jennie

Lejonkungen!
Gick med mor & far. Dock såg jag endast ca; 15 minuter av filmen, ljudet var för högt och skrämde mig. Pappa tog med mig ut och vi fick ett studiebesök på biografen under tiden min mamma satt kvar å ville inte slita sig från filmen. Haha :)
Ett minne blev det ju iaf!

Lomina

Lejonkungen!!! Min mamma kunde inte gjort ett bättre val åt oss. Det är min favoritfilm än idag, 17 år senare!

Ida S

Ånej, det är lite jobbigt för mig. För jag har TVÅ första biominnen. Ett av dem är "Macken" med min första bästa kompis och hennes föräldrar och andra är "Micke och Molle" med samma första bästa kompis, men med mina föräldrar. Där går klarheterna isär. Alltså mina klarheter. Alla minns att vi sett de bägge, men icke i vilken ordning. punkt, punkt, punkt, att det måste vara så petnoga.

Matilda

Min första film jag såg på bio var nog grodan boll, den kommer jag ihåg att vi gick och såg med mitt dagis!

AnnaWK

Min första var också Jakten på den försvunna lampan!!

Men Bernard och Bianca i Australien hör till favoriterna, den citeras fortfarande friskt mellan mig, min bror och vår mamma (senast i förra veckan faktiskt). Johanna, Frank, Wilbur och alla de andra kommer finnas kvar i hjärtat för alltid <3

boosse

Lejonkungen! Det jag minns var att mamma satt och grät floder. Konstant.

AnnaWK

Min var också Jakten på den försvunna lampan!

Men Bernard och Bianca i Australien hör till favoriterna och den filmen citeras fortfarande friskt av mig, min bro och vår mamma (senast i förra veckan faktiskt). Johanna, Frank, Wilbur och koalan-som jag nu inte minns vad han heter- kommer för alltid finnas i hjärtat <3

Fanny

Min första biofilm var Nalle Puh. Jag minns det inte själv men min pappa har berättat att jag satt kvar så länge pop-cornen räckte. När dem var slut ville jag gå ifrån bion. :)

Jenny

Första filmen på bio var Skönheten och odjuret. Jag vet att jag gick tillsammans med en kusin, men minns inte om det var mamma, moster eller båda två som var med oss.

Johanna

Lejonkungen! Var nog 5 år tror jag :)

Karin

Skönheten och odjuret ! Var super spännande att få gå på bio, somnade dock :/

Irma

Kalle Blomqvist 2! Underbart...

Karin

Skönheten och odjuret (som vi också fick så på Disney on ice senare!). Spännande med bio, jag somnade dock ;/

Sandra

Toy Story, första filmen! :)

Kusin

...sen gick vi McD och köpte "Happy Meal" med B&B-leksaker i :)

Sanna

Antingen var det Lejonkungen eller Micke och Molle :) Jag vet att på Micke och Molle så satt jag och mamma några rader bakom mina två yngre systrar (som satt längst fram) och när Molle blir lämnad i skogen, hördes systrarnas gråt över hela biosalongen. Så jädra gulligt :)

Sanna

Jag tror det var Landet för längesedan, men jag såg även Lilla sjöjungfrun och Oliver och gänget på bio när jag var liten så jag är inte helt säker.

Ch

binke kan inte flyga tror jag den hette :) minns inte själv att jag såg den, men har biobiljetten kvar :)

Myh

Såg den tecknade tarzanfilmen när jag var typ åtta år tillsammans med min bästis och hennes mamma. Minns att jag tjöt som en tok, haha ;)

Sofia

Å det var Bambi! Jag var kanske 3 år och åt Ahlgrens bilar! :)

Linda

Djungelboken! Jag var 4 år och enligt min pappa så pratade jag under hela filmen och störde folk. Ljuva 90-talet!

Sandra

Jag såg Lejonkungen när jag var 6 år med min mamma och bästa kompis. Det var en riktig upplevelse och jag ritade och "skrev" om det i min bok på skolan där man berättade om sin helg. Jag har fortfarande kvar "Min Helg" boken och bläddrar i den ibland :)

Sofy - joy is the best makeup

Å det var Bambi! Jag var kanske 3 år gammal och minns att jag åt Ahlgrens bilar :)

Erika

Min första biofilm var Lilla Sjöjungfrun! Åh vad det var länge sen jag såg den nu, borde ta en nostalgikväll kväll snart. Minns också att jag såg Bernhard & Bianca i Australien på bio, jag måste ha varit 5-6 år vid de tillfällena..

Cassandra

Skönheten och odjuret jag var lite rädd för odjurets vrål minns jag kan nog va varit 6 år.. Lejonkungen måste varit andra, grät massor!

Jessica

Pocahontas! Jag var 6 år och gick på bio med min kompis och hans storasyster. När jag kom ut storgrät jag eftersom jag tyckte att filmen var så sorglig :'(

Sofia

Jag var också på Bernard och Bianca! Minns att min pappa somnade och snarkade pinsamt högt...

Minns även att jag tappade en tand under "Lilla sjöjungfrun" Den fastnade i en kola. (En sån där svart och vit snurrad kola som var enormt seg...)

Matilda

Åh jag älskar den där med knattarna!

Kommer inte riktigt ihåg vilken som var min första bio, tror det kan ha varit Pippi. Minns dock att mamma sa till mig att inte somna och att hålla koll på mina popcorn. Halvvägs in i filmen väcker jag min snarkande mamma som blir så förvånad att hon tappar sina popcorn.

Sandra- nybliven mamma till Vilgot

Min va också bernard o nians i australien.. Ja gröt massor! Nåt sorgligt. Oklart vad. Kommer inte ens ihåg den...

Sara

Alfons Åberg! :D Tror jag var typ 5 år.

Anna

Lejonkungen:) jag stod upp under hela filmen och åt inte en enda godis bit ut min godispåsr(vilket var mycket märkligt, för att vara jag)

My

Lejonkungen! Och jag tyckte den var läskig och ville gå hem :)

Sara

Min första var pochahontas tror jag. Kommer faktiskt inte ihåg så mycket från just det tillfället, men jag älskar fortf låtarna!

iA

Haha.

Min var samma som din.

En dagisfröken & jag gick på den en sommar då alla andra barns föräldrar hade semester eller slutade tidigt.

Och min pappa jobbade utomlands och mamma jobbade över. Eller hur det var.

Det var lyxigt när hon klippte av fyra bussbiljetter från dagisens bussbiljettrulle, till bara oss. Och sen köpte hon mig en stor lakrits/citron-klubba som jag åt till filmen.

Hanna

Min första bio var "mitt liv som Kurt Olsson" Jag var väl runt 5 år kan jag tippa. Och efter det var Kurt min stora idol! Hahaha!
Var med min son på 4 år på hans första bio häromveckam. Madagaskar 3, han ställde sig upp mitt i filmen och skrek: "mamma, ska jag kasta godis på apan!!!"

Therese/zill

Min första film på bio var (om jag minns rätt) Resan till Melonia, tecknad av Per Åhlin (Dunderklumpen, Karl Bertil Jonssons Jul) och röster av Allan Edwall, Olle Sarri, Thomas von Brömssen, Robyn, m.fl. Var 8 år och såg den med skolan. Den grep tag i mig, och är fortfarande en av mina absoluta favoriter!

Emma

Min var Dirty Dancing :-)

Daniella

Min första var Babe. Den där grisen du vet?

Lenore

Jag tror (!) att det var Lejonkungen, men det kan vara en efterkonstruktion... dock så minns jag att jag somnade efter halva filmen...

Johanna

Harry Potter och de vises sten om jag inte minns fel! Då var jag 8 och hade läst boken (eller böckerna, minns inte...) och ville se filmen också (: Om jag har varit på bio innan dess så får jag erkänna att jag inte kommer ihåg det...

Miss Nekiya

Det kommer jag inte riktigt ihåg, i min familj gick man inte på bio precis. Jag misstänker dock att det var en Kalle Blomqvist film med skolan, typ i lågstadiet. Jag var mest fascinerad över den stora skärmen och den höga volymen, det minns jag helt tydligt

Preggot Tish

Åh jag minns inte. Men har fått det berättat. Det var lejonkungen och jag var fem år. Såg den tillsammans med min storebror. När apan håller upp Simba viskar jag till min bror "det är han som blir kung sen". För det visste jag allt!

Everlasting

Tror att min första var lilla sjöjungfrun på den lilla lokala bion när jag var typ 6-7 år. Jag älskade den! Min kusin och jag fick sedan den på video och såg den om och om igen, och när vi badade i havet var vi alltid sjöjungfruer.

Jag såg den nyligen igen och slogs av hur mörk den var. Men det var fortfarande världens nostalgitripp.

Jennifer

Min första biofilm var Ringaren i Norte Dame. Jag var rätt liten på den tiden, under 10 i alla fall. Jag var livrädd för the bad guys och var tvungen att lämna salongen med mamma :p

m

Det är ju sådär med filmer, böcker tec vill man kan man se sig själv i det mesta, till och det man inte vill se.
http://www.astridlindgren.se/verken/filmerna/filmerna

Älskar Astrid!
Filmer som Madicken (hon var alltid så snäll har minnen av hur hon hjälper den där fattiga grannfamiljen och är det någon som inte ser madicken framför sig på ett hustak hoppandes med ett paraply?) Vem har inte försökt utmana tyngdlagen med ett paraply? :) Bästa Madicken!

Däremot hade jag svårt för karlsson på taket, sur unge som bara skulle sno köttbullar. Gillade han inte alls, Nils karlsson pyssling kommer jag knappt ihåg, kan inte säga att råtthålstemat satte djupa intressevibbar hos mig...

Bröderna Lejonhjärta, har jag inte heller så mkt minnen av. Tyckte den var rätt mörk och läskig på någotvis.

Angelica

Alladin, kan inte varit gammal...(googlar året den kom ut)..93 i sverige?! Jag var 3år, inte konstigt att vi fick gå efter 10minuter för att jag började gråta. Vill dock minnas att det var för att dom släckte ljuset och sen började de höga ljudet.

Angelica

Alladin, kan inte varit gammal...(googlar året den kom ut)..93 i sverige?! Jag var 3år, inte konstigt att vi fick gå efter 10minuter för att jag började gråta. Vill dock minnas att det var för att dom släckte ljuset och sen började de höga ljudet.

Isabel

Tarzan var den första biofilmen jag var på och innan var vi på en pizzeria... Jag var ganska gammal då, 10-11 år... Det var första ggn vår familj gjorde något sådant så det var väldigt spännande och "stort". Mamma hade precis börjat jobba så vi plötsligt hade lite extra pengar och det firade med pizza och bio. Var nog den första pizzan vår familj köpte... Men denna dagen minns jag starkt! =)

Johanna

Första filmen jag såg på bio var Lotta på Bråkmakargatan :)

sandra

Djungelboken var min första biofilm :)

Saralito

Vet inte om det var den första, men i alla fall den första som jag såg utan föräldrar. Var och såg Den lilla Sjöjungfrun med en klasskompis och var livrädd för Ursula länge efteråt.

Celie

Måste varit Lejonkungen. En klasskamrat till mig fyllde år och ville gå på bio med alla från klassen, var väl 9 år då.
Kom ihåg att inte ett öga var torrt på oss kidsen när vi lämnade bion.

juli

Lotta på bråkmakargatan var min första biofilm

Anonym

Tintin i Hajsjön, de var action det!

Linda

Den första biofilm jag såg själv med en kompis var Ronja Rövardotter. Lite läskigt var det och läskigare blev det när min kompis skulle cykla hem ensam, 4 km i skog. Jag var väl 8 och hon 11 tror jag.

Så efter bion i alla fall, precis när hon skulle cykla, så sade jag "Karin, akta dig för grådvärgarna!"

Not. Very. Smart.

Så mamma fick ta sin cykel, liksom jag tog min, och så följde vi Karin hem eftersom den kommentaren inte direkt gjorde henne sugen på att cykla i skymningen helt ensam.

Haha,....jag kan väl säga att mina barn ännu inte sett hela Ronja Rövardotter just på grund av grådvärgarna. Jag minns ju fortfarande den där spännande skräcken att.....tänk om. Tänk om de faktiskt finns?!

Svar: haha dom är ju lite läskiga ;-)
Moa DeBruin

Chatrine

Micke och Molle,
när jag var 5-6år..
Grinade som en tok,
och mamma skämdes massor..
Ha ha ha

Josse

Den första filmen jag vet att jag såg på bio var den otecknade 101 dalmatinerna tillsammans med mormor. Kommer inte ihåg om jag såg någon innan den. Tror jag var 6, 7 år då... tyvärr minns jag inte så mycket av vad som hände och så bara att jag såg den ^^

Helena

Min första bilfilm var nog Oliver och gänget! Älskade den!!

Anonym

Djungelboken var min första biofilm. Min starkaste bioupplevelse som barn var när jag som 8-9-åring såg Solens rike med min mamma.... Har knappt hämtat mig än ;).

Margherita

I used to love Bernie&Biance when I was little...I haven't seen this is a while. I really should...

Sofie

Alltså, ska man komma ihåg sånt?
Det gör inte jag.. :)

Sanna

Det var den första änglagård och det var på min namnsdag. Tror jag var 11 år då :) åkte 3 mil till en stor stad, tyckte jag då iaf!

Kajsa

Djungelboken! Dock är jag inte född på 60-talet, den hade svensk nypremiär typ -93.

Emma

Min första var väl pokemon om jag minns rätt, kunde inte blivit mer fel ;)

Svar: haha :-)
Moa DeBruin

Fröken Josefine

Min första film på bio var Lilla Jönssonligan och Cornflakeskuppen. Det var 1996 så jag var 5 år. Såg den med min moster och åt små, smala, färgglada klubbor till, hihi :)

Linda

Åh, Bernad och Bianca, vilken nostalgi!
Min första biofilm var Micke och Molle :)

Bea - Stolt mamma till Alexis och med Pytte i magen

Jag minns inte vilken som var den allra första filmen jag såg på bio. Däremot minns jag när jag och min lillasyster fick se en film på bio alldeles själva (mamma och pappa gick på en annan). Vi såg på Tzatziki, Morsan och polisen och det var jättestort att äntligen räknas som så stor att jag kunde ta hand om min syster ensam i en biosalong. Att få köpa sin egen dricka och popcorn och själv visa upp biobiljetten och gå in, det var hur coolt som helst!

Martina

det va 1992 i skövde med min ena moster och min storebror. vi såg Skönheten och odjuret. om jag räknar rätt va jag bara 5 år. tveksam till om jag kunde sitta stilla och tyst hela filmen ut ;)

Emma

Hitta nemo tror jag det var haha, satt längst fram och blev livrädd för hajarna... Hahaha

Fanny

Min första var den tecknade Tarzan som kom ut, tror jag. Är inte helt säker, haha.

Men min pappa kommer ihåg hans första och det var "Djungelboken". :)

Alex

Oj! Jag som var säker på att Bernard och Bianca kom ut under min livstid... född '92 så, oj, vad fel jag hade... Jag vet inte vilken min första biofilm var, men jag minns att jag var på Tiger's film i alla fall. Kom hem med feber (det händer titt som tätt efter ett biobesök), men jag var glad ändå. Hade ju ändå fått en sådan där popcornhink med Tiger som motiv, tihi.

Emma

Om det var den första filmen vet jag inte, men när jag var 6 år var jag med pappa på jobbet i Stockholm under en veckas tid. Efter en heldag tillsammans med vandring runt hela stan och shopping av nya skor och kläder gick vi på bio och såg Lilla Sjöjungfrun. Jag älskade filmen och pappa ro med med på samma film två gånger till hemma. Tack fina pappa!

Marielle

Jag vet inte om jag var på bio innan men som jag minns det var min första biofilm Jurassic Park (av alla filmer) med pappa, syrran och brorsan. Jag var 6, syrran 8 och brorsan 5. Minns inte så mycket av filmen egentligen bara att syrran gömde huvudet i tröjan och pappa försökte hålla för ögonen på brorsan vid de lite läskigare delarna. Men intryck gav den allt för än idag är det en av mina favoritfilmer ;)

Jenny

Jag kommer inte ihåg vilken film jag såg första gången,men när jag gick på mellanstadiet köpte vi alltid ett häfte med biobiljetter,som räckte i flera veckor :) Jag och min 3 år äldre syster brukade gå tillsammans och vi åt alltid AKO kolor (jag tror de heter så)=D

Gaymasen

Aw, haha.

Jag såg Lejonkungen, med min bror (och mamma såklart). Men vi båda sov. ^^

Hannah

Haha ja TYVÄRR minns jag det, Året var 1991 mamma skulle få vara själv med min nyfödda lillebror så pappa tog med mig på den lilla sjöjungfrun. Jag älskade den ungefär i 15min sen snarkade min pappa högt igenom hela filmen. Jag ville aldrig gå på bio med pappa igen! Djungelboken med mormor var så mycket bättre jag köpte hubbabubba läsk och hade våfflat hår och matchande mimmipigg mjukisdress, detta var nog bara nån vecka efter att pappa hade förstört min sjöjungfru upplevelse!

Ida

Första biofilmen jag såg på var nog "Alfons Åberg".. var nog runt 6-7 år då. :)

amanda

En utav de första filmerna jag såg på bio var muminfilmen Kometen kommer. Jag och min lillasyster blev så rädda när kometen kom mot jorden att vi började gråta och sedan fick vi sitta i pappas knä resten av filmen. Jag var omkring i fem-sexårsåldern och blev rädd för kometer i flera år framöver. Kometrädslan är nu borta men respekten för Mårran lever ännu kvar.

Petro

Min första var Anastasia! Som jag var rädd för rasputin flera veckor därefter. Blev helt obsessed i Anastasia och kungafamiljen också. Biosnacks: sugkarameller med apelsinsmak

Sofia - Mamma till Wilbur

Men herregud, var ingen den bästa karaktären i hela filmen? Wilbur! Jag har ju till och med varit tvungen att döpa min son efter den där pippin..:)

Jojo

Min var också Berhnad och Bianca. Jag tyckte det var så pinsamt att skräckölan hette Johanna...för det gör jag med.

Svar: haha oh no ;-)
Moa DeBruin

Karin - tjofftjoff

Åååh, Bernard och Bianca!! :D Min första biofilm var Aladdin, såg den med pappa och lillebror. Minns att lillebrorsan var så rastlös och sprang upp och ner i salongen typ, haha..! :)

Sara

Den där gröna saken, kan han ha hetat flubber? Minns iaf att det var jag min yngre bror och biologiska mamma som gick, sista saken vi gjorde tsm innan vi flyttade :)

Klara

En tecknad Pippi Långstrump film när jag var fem år. Såg den tillsammans med mina föräldrar och min tvilling bror. Minns att pappa sov igenom hela filmen och att vi aldrig såg någon mer tecknad pippi de året!

Titti

Min första biofilm (som jag kan minnas) vad Aladdin :-) Underbara minnen! Det var kväll och mörkt ute och jag vi åt på Mc Donalds efteråt och där fick vi Aladdin leksaker i våra happy meal. Jag och mina syskon fick samma leksak, den där när Alddin och Jasmin satt på flygmattan. Jag minns att allt var av plast, utom själva mattan i mitten som var av tyg. Haha! Och så var det hjul undetill. För att det inte skulle bli bråk om leksakerna skrev mamma alltid våra initialer undertill på leksakerna ^^ Kom ihåg att när vi gick hem efteråt så hjulade jag flera gånger för jag var så lycklig och uppspelt! Och jag har även fått höra att jag störde folk omkring mig i biografen genom att sjunga med (högt!) i alla sånger. Vilket jag gjorde i följande disneyfilmer som kom ut, tills jag blev så pass stor att jag insåg att det var ganska störigt (och pinsamt) att göra så.

Förresten, var det någon annan än jag som såg Lejonkungen i 3D på bio tidigare i år? Jag grät floder. Hehe.

Alexundra Kakansson

Stewart Little! Min lillasyster (som var cirka 3 år) satt och storgrät genom hela filmen eftersom hon var livrädd för den där vita katten... Haha!

Liselott

Lejonkungen va den första jag såg, jag grät när simbas pappa dog, då va jag nio år o bara några månader efter gick min pappa bort.

Veronica

Precis som Daniella: Lady och Lufsen. Mamma har sparat biljetten! Det var i oktober 1977 på Palladium i Lund.

Lisa

Min första var "Skönheten och odjuret" när jag var typ fyra. Jag skrattade tydligen högt för hela biosalongen, när odjuret dog.. Måste ha varit nån sorts chock?! Grät iofs när Scar dog i lejonkungen, så jag KAN ha varit ett ovanligt ondskefullt barn.

Lisa

En av mina första var "skönheten och odjuret" och jag var typ fyra år. Tydligen så skrattade jag högt inför hela biopubliken när odjuret dog... Måste ha varit någon slags chockreaktion va?! Fast å andra sidan grät jag när Scar dör i lejonkungen (inte när mofasa kolar), så jag KAN ha varit ett ovanligt ondskefullt barn..

Elin A

Min första var Tarzan =)

Paula

Lilla sjöjungfrun :) gick med mamma, tror jag var ca 5 eller 6 år

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress