Spiderchick

Om bebisen inte har något hår?
Vi har köpt "Min första bok" till MiniSpider där vi ska skriva ner roliga minnen och milstolpar under hans första år.
 
 
 
 
 
På en av sidorna ska man lämna bebisens handavtryck, fotavtryck, hårlock och foto.
 
 
 
Hårlock alltså. Jaha ja. Lite diskriminerande kan jag tycka. Tänk om lille bebisen inte har några lockar??
 
MiniSpider har inget hår alls. Ska jag måhända raka av det lilla, lilla fjun som stackarn har i nacken och med hjälp av pinsett och förstoringsglas limma fast det på sidan?
 
Johanna - mamma till 3

Min dotter hade inte heller något vidare rapunzelsvall så jag klistrade dit hennes första hårlock när hon var över året. Första som första, right? ;)

Svar: haha ja men precis :-)
Moa DeBruin

viki

WOW! den här bloggen triggade verkligen igång mina bra gravidhormoner, fick mig ett gott skratt av alla härliga inlägg :) den här ska bevakas :)

Michael

eller... vänta tills minispider får en hårlock? :S

Malin

Oerhört kränkande!!
Men ju senare det kommer, ju senare faller det av. Som man brukar säga. Så misströsta icke!

Elvira

Jag vet i alla fall att jag fram tills att jag var ca två år gammal inte hade. Något. Hår. Alls. Det första mina föräldrar gjorde när jag hade odlat ut en lock, var att klippa av den. Nåja, jag fick ju ett ordentligt hårsvall till slut, så jag behöver väl inte misströsta!

Svar: haha ;-)
Moa DeBruin

Camilla

Haha! Spidermamma! Efter en jättejobbig dag fick du mej att skratta till! Tack för det!

Svar: :-)
Moa DeBruin

Johanna

Är det krav att det måste vara inom första året? Nu har jag dålig koll på exakt ålder men han kanske hinner spara ut? Om han liksom jobbar lite extra på det. Fasen vad tidigt i livet ungarna måste prestera asså ;)

Svar: näe man kan nog ta den där locken när man känner för det :-)
Moa DeBruin

Mamma till tvillingar

Jag har exakt samma problem! Hår? Nä du! Skallig? Japp

Malin

I min bok, från mina första år sitter en liten lock från när jag var sex. År! Det var först då min kalufs kunde avvara några strån... :-)

Svar: naw vad sött :-)
Moa DeBruin

Jenny

Klippte ungarnas första lockar när de va 2år ..plus ..haha :-)

Svar: Jag får nog göra det samma :-)
Moa DeBruin

Diana

Haha, jag har en bild från "mitt första år" där jag är typ 2½ (ja, mamma överskred det där första året aningens) där det står "titta, Diana kan ha lockar". Jag var flintskallig tills dess... typ.

Svar: haha :-)
Moa DeBruin

Jennie

Jag har en sådan bok från när jag var liten, och jag råkade även vara ett sådant barn som inte hade speciellt mycket kalufs som spädbarn. Så min mamma löste det genom att illustrera det med en bild på min flint och skriva att jag inte hade några lockar att avvara tyvärr. Och jag är lika glad för det! Jag har det hellre dokumenterat så som det var, det berättar en roligare historia, än ha en tråkig lock från när man var ett år. Men det är min syn på saken :-)

Svar: Vad roligt, smart mamma :-)
Moa DeBruin

Liselotte mamma till Liiam

Jag kunde klippa första locken/hårtussen på neo, men det kändes riktigt hemsk att gå och harva med saxen det första man gjorde :D

Svar: Man måste göra vad man måste göra liksom ;-)
Moa DeBruin

Jennie

Min dotter föddes med värsta hårsvallet, hon har fortfarande fint och jämt hår (peppar peppar ta i trä)
Men istället som ni ha "hårlock" i boken men inget hår, så har vi massa hår men ingen "hårlock" i boken! Haha ;)

Johanna

Min son hade så mycket hår på huvudet när han föddes att kusin Det (Familjen Adams) bleknar i jämförelse :-) Så du kan få låna lite av oss så länge ;-)

Svar: haha tack :-)
Moa DeBruin

Sara, mamma till William

Har samma problem här, William blir 10 månader imorgon och han har inte många hårstrån på sitt huvud. Börjar bli lite längre bak i nacken men inte tillräckligt för någon hårlock.

Har dessutom problem med hand och fotavtrycket då vi aldrig gjorde några när han var nyfödd, stor ångest i efterhand!! Nu är ju både händerna och fötterna så stora..

Helena

Först, vilken lättsam och rolig blogg, den besöker jag varje dag!
När jag föddes hade jag så mycket kolsvart hår så barnmorskan satte upp en tofs med ett vitt hårband. De trodde även det var nå fel på mig för jag hade så mycket hår och markerade ögonbryn så de gjorde nå tester, men de var som tur var inget fel :-) Hade bara en jädra kalufs. Dock har jag tunt och fjunigt hår nu 32 år senare :-(

Svar: haha vad sött :-) Synd att det inte höll i sig.
Moa DeBruin

Anna

Jag försökte hitta en sån bok till min kompis bebis, men det gick inte. Det är en dk-insem och alla böcker jag sett hade rader som "jag är lik min pappa när jag...", "jag tycker att pappa är rolig när han..." osv. Kändes liksom inte ok att kryssa över pappa och skriva dit sitt eget namn istället.

K

Hahaha diskriminering ja! Det var nog tur att inte mamma köpte en sån till mig när jag var liten. Jag tror jag var flintskallig tjej i flera år innan det sakta sakta lyckades gro fram några små strån!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress