Glad bebbe

Minns ni att jag var orolig för att MiniSpider skulle bli en skumpbebis?
 
Min oro var obefogad. Miniplutten är glad nästan jämt. Så fort han ser en mänsklig rörelse i ögonvrån spricker han upp i ett stort leende. Han ler och skrattar och tjoar. Det är nästan så att jag får dåligt samvete för så roligt är det inte ens i vår familj. Hur kul kan det till exempel vara att titta på sin mamma när hon klipper sina tånaglar?? JÄTTEKUL om man får tro Mini.
 
Fast... Det är underbart såklart. Jag njuter. Med en kolikbebis i bagaget är det roligt att bebbe nummer två får må bra i sin mage och vara mer harmonisk.
 
Snart är Mini sex månader och vips ett helt år. Det ska bli spännande att se vad han blir för en liten person. Just nu tänker jag att han kommer bli prick som Lilleman, men där kan jag ju eventuellt komma att bedra mig.
 
 
Tandlöst leende.

Kommentera gärna!
Saralito

Vad gulligt det är med de där tandlösa flinen :) Vi får vår andra i slutet av februari och vår stora tjej blir två i början av januari. Jag inbillar mig att tvåan både kommer att se ut som och bete sig som storasyster, men jag misstänker att jag har fel.

2012-12-20 ♥ 19:33:50
Luxxie - Kreativt kaos

Naw, vad söt! Skönt att han är glad :)

2012-12-20 ♥ 19:44:23 » URL: http://luxxie.blogg.se
J

Har en kolikbebis nu. Skönt att du överlevde och kunde tänka dig skaffa en till unge . När gick det över för er och gjorde ni något speciellt för att lindra det?

Svar: Usch vad jobbigt, jag lider med dig :-( Vi testade det mesta men inte mycket hjälpte, tyvärr.
Jag tyckte att det blev lättare efter sex månader. Men egentligen var hela första året väldigt väldigt tufft. I efterhand har jag förstått att en bebis inte ska behöva vara så ledsen och konstant missnöjd som vår lille var. Men sen blev han den mest lugna och harmoniska lilla kille. Verkligen verkligen en lungnis! Har man det tufft i början tror jag att man får igen det sen i mer lugna perioder när barnet blir äldre, det kan du se fram emot.

Försök att håll ut! Se till att få prata med någon om du känner dig väldigt utmattad. Det gjorde vi, vi pratade med BVC:s kurator. Det kan också vara idé att dela på föräldraledigheten tidigare än bestämt, om du är hemma kanske din sambo kan vara hemma ngn dag i veckan också? Det är tuffa dagar med en bebis som har ont. Jag trodde jag skulle vara hemma heltid ett år men jag började jobba deltid igen efter sex mån, jag behövde verkligen komma hemifrån ngr timmar i veckan. Det gjorde underverk för orken.

Jag trodde aldrig jag skulle våga få fler barn men vips en dag kom längtan och jag är så glad att vi nu får pröva på att ha en bebis som är mer nöjd.

Kämpa på! kram
Moa DeBruin

2012-12-20 ♥ 20:12:36
Maja

Men åh så sött:) Ingen kan ju vara ledsen eller sur när man ser nåt sånt där!

2012-12-20 ♥ 20:14:40 » URL: http://Http://frokenmmm.blogg.se
2-barns-mamman

Sötis! Skönt att ha en så nöjd kille!

2012-12-20 ♥ 21:11:00 » URL: http://askmolnochrosaludd.blogg.se
Lovisa

Vår nummer två är likadan. Alltid med ett stort leende så fort man närmar sig och går man bara förbi så känner man sig som världens taskigaste för man vill bara stanna och le tillbaka :-)

2012-12-20 ♥ 21:29:05 » URL: http://lattearlivet.blogg.se
Johanna

Underbart! Vår första pojk var väääääldigt gnällig som bebis med krånglig mage, dock inte kolik. Och nummer två är glad och nöjd som en sol prick hela tiden. Får precis som du en skvätt dåligt samvete ibland, tacksamt att ha en guldklimp som sitter och flinar med en papperstuss i näven medan man viker tvätt t.ex. :) Kram fina du!

Svar: Haha ja och särskilt när man tänker på hur mycket tid i famnen som ettan fick... Tvåan har ju inte blivit buren ens en bråkdel så mycket... ;-)
Moa DeBruin

2012-12-20 ♥ 21:54:50
Frida

Samma sak med lillebrorsan här hemma, han är så jäkla nöjd och glad jämt. Så fort man bara tittar på honom spricker hans knubbiga lilla ansikte upp i världens största leende.

2012-12-20 ♥ 21:57:46 » URL: http://minx.blogg.se
Erika - Gravid ♥

Vad skönt! Har inte läst din blogg så länge, men det lilla jag har läst så verkar ju lilleman väldigt hamonisk och fin som treåring iallafall! Skönt för trötta föräldrar och absolut för lilleman också. Eller har trotsen kommit ännu kanske? :)

Svar: Njaaaa trotsen finns den, men det kommer bara ibland. Vissa dagar. Nu under sjukdomstiden till exempel var det lite körigt ;-)
Moa DeBruin

2012-12-20 ♥ 22:15:08 » URL: http://blomman.blo.gg
Melina

Åååhh vad söt<3

2012-12-20 ♥ 23:32:21 » URL: http://melina.blo.gg
Emma

Oj så märkligt det skulle kännnas! Jag vågar knappt drömma om att ha en bebis utan kolik. Jag har fortarande svårt att begripa det där med "bebismys" och "bebisbubbla" som man snackar om. Sömnlöshet/zombietillstånd/dövhet kallade vi det... ;) Du ger hopp! hahaha

2012-12-25 ♥ 20:32:15 » URL: http://minodin.com

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback