Solig onsdag

Efter en något kaosartad morgon mötte vi upp kompisar ute i solen.

Lek på lekplats (där vi även hann med att stalka en katt) (lilleman hade gärna förföljt katten in i kattens hus om inte jag satt punkt för stalkandet), fruktstund och långpromenad. När kidsen helt lägligt somnat i sina vagnar samtidigt (plötsligt händer det) satte vi oss mot en solvägg, käkade räkmacka och drack chailatte.

Sol och promenad har totally tagit musten ur mig så nu ska jag slagga.Chailatte.Räkmacka.Spider i sol.Sovande barn i vagn.

En rivig start

Hej hopp. Nu är vi hemma igen efter en helt underbart snajsig dag. Ja dagen blev alltså bättre, efter en rivig start.

Tillåt mig beskriva morgonen:

08.00 Mamma och barn stiger upp och brötar sin väg ut till köket, en inte helt lätt uppgift med tanke på att lägenheten ser ut som en rabiessmittad soptipp som just exploderat i symbios med tre ton gössel.

08.15 Mamman inser att barnet är på ett uselt humör, detta i kombination med hennes egna usla humör gör att de tillsammans når en extrem topp av uselhet.

09.00 Dags för en uppfriskande dusch.

09.01 Nähä det blev visst ingen uppfriskande dusch för det finns inget varmvatten. SOM VANLIGT!! Detta trots att vaktmästaren lagat duschen tre gånger. Grrrr...

09.30 Vill ha maaaaaat, säger barnet. Frukost igen? frågar mamman med håret i en flottig kotlett (eftersom hon inte kunnat duscha). Maaaaat, propsar barnet.

09.40 Mamman lagar den kanske tidigaste lunchen i landets historia.

10.30 Det ringer på dörren. Vaktmästaren undrar om duschen fungerar.

10.31 Mamman trycker upp vaktmästaren mot väggen och väser hotfullt do I look like I have been dusching? VA??? NO! Nä okej så gör inte mamman alls.

10.45 Vaktmästaren går och mamman får ett städryck. Nu jädrar ska jordkucklorna i hallen BORT!

11.00 Lille barnet snubblar och trillar rätt in i mopphinken med huvudet före. Vrååååååååååål...

11.15... vråååååååååååååååååååååååååååååål...

11.30 Mamman inser att mopphinksolyckan var droppen som fick eländesbägaren att rinna över. Nu måste dagen räddas, omgående.

Sen drog vi ut. Och dagen blev bättre.Efter mopphinksolyckan.Vilken morgon!!!!!!

Hahahahahahahahahahaha herreminge vilken morgon. Jag säger bara K.A.O.S. Kan verkligen bara skratta åt det. Återkommer med mer info.

Nu ska jag ut och träffa en preggo som är lika härligt hormonig som jag själv är. Vi ska så att säga slå våra hormoner ihop.

Hepp!Oklart vad jag vill illustrera med den här bilden.


Deppig start på onsdagen

Men jag aaaaaavlider!

Har bläddrat igenom nya Miokatalogen och känner mig deprimerad. Varför har inte jag det så där snyggt i mitt hem??? Varför har inte jag orangea stolar i köket med en blå matta under och matchande vetekross i hyllan??

Jag bara undrar.

 

Hej hej glada kök.


 

 

Så här ska vi i alla fall ha det på altanen i stugan. Annars är inte jag med.


Vårskor och gummistövlar

Idag införskaffades våriga skor till lilleman.

Tjejen i affären var himla kunnig.

- Dom här skorna innehåller gortex som står emot väta, berättade hon och höll upp en sportig modell. Förstärkning vid tån, smutsavstötande yta, enkla att ta på, sula med mätfunktion, foträta, sköna OCH snygga. Dessutom blir alla barn som bär dessa skor enormt framgångsrika i livet!!!!!

Okej det sista kan jag inbillat mig att hon sa. Men ändå. Klart jag köpte skorna.


Förutom vårskor fick lillen även nya gummistövlar. 50% rea. You know Spidermama loves a fynd.
En dag som gått i ett

Den här dagen har gått i ett, som min mor skulle ha sagt.

Bland annat har vi röjt ute i stugan som så ofta förr. Spiderpapa och svärfar har lagt klart taket och kallade sig själva, inte helt oblygt, för "genier". Själv är jag en genialisk, högst stillasittande, bullätande, d-vitamin insupande, flitigt facebook-kollande chef över projektet. Och DET mina vänner är en roll icke att förakta.


Har inte knäppt så värst många bilder idag. Som ni kanske förstår.

Bambi och könet

Ni har fullkomligt pepprat mig med bevis för att Bambi är en kille och inte en tjej (jag har icke sett filmen).

 

Tack för input Sandra, hehe.

Men jag är fortfarande inte helt övertygad. Varför?

1) Bambi kan vara homosexuell.
2) Bambi kan även vara transexuell.
3) Bambi och partnern kan mycket väl ha nyttjat inseminering.
4) Bambi kanske skönhetsopererar dit sina horn. Konstigare operationer har väl skett.

Ha! Vad säger ni nu då?


Spiderchick ej övertygad.


Vilken utveckling!

Lilleman går från att vara tanborstvägrare till att briljera en komplicerad dubbelfattning. Vilken utveckling!Borsta borsta borsta... (ja vi hjälper till såklart).

 Och sen - smash! Upp med borstarna på tvättmaskinen.

Att ta sig ur en ätstörning

Jag fick en kommentar från en tjej som kämpar mot en ätstörning.

 
Frågan hur man blir frisk från en ätstörning är komplex, det är olika från person till person. MEN! Om jag enkom ska tala utifrån mig själv och hur jag tänkt:

1. Våga släppa taget om din ätstörning.
När jag var ätstörd mådde jag skit, samtidigt kände jag mig trygg inne i min bubbla. Samma mat, träning och rutiner varje dag... Att bryta detta och inte veta vad som väntade var läskigt. Men jag vågade! Jag fick proffessionell hjälp. Sedan tog jag små steg i rätt riktning och insåg sakta att inget hemskt hände. Tvärt om mådde jag bättre. Våga!

2. Du är värd det!
När du börjar släppa taget är det viktigt att du inser att du är VÄRD det. Du är VÄRD att slippa den där rösten som talar om för dig att du inte duger. När jag till slut insåg att jag precis som alla andra har rätt att få äta, njuta och må bra blev livet roligare. Plötsligt behövde jag inte förbereda mig inför en middag genom att träna som dåre bara för att följa upp träningen med lögner om varför jag ändå inte kunde äta. Att komma till en middag, sitta ner vid bordet och käka av maten precis som alla andra DET var en njutning. En frihet.

3. Nya intressen.
För att inte hamna i gamla hjulspår tror jag att det kan vara bra att ändra om i livet en smula. Skaffa ett nytt intresse, börja en kurs eller vad som helst. För min del hjälpte det att jag började gymnasiet. Jag pluggade media och fick göra det jag älskar mest = skriva. Istället för att spela handboll började jag sjunga i kör = noll fokus på träning. Jag la om mitt liv helt enkelt. Plötsligt hade jag varken tid eller lust att nära min ätstörning.

Mina ledord i livet är: Jag är snäll mot mig själv för att jag förtjänar det!

Lite cheesy kanske. Eller väldigt. Men rätt. Det är ingen enkel väg att bli frisk, det händer inte över en natt och det finns inget facit. Men kämpa! Jag tror på dig, du kan!

Slutligen vill jag länka till den här briljanta gästbloggen skriven av den här underbara tjejen.


När livet känns så där rosafluffigt

Älskade lilleman som gör oss så stolta, glada och lyckliga varje dag bara genom att finnas till! 

Tänk hur mycket kärlek det kan rymmas i en 2,5-årings lilla kropp?! Massa kärlek! Hur lillen slänger sig kring halsen på oss, pussar och kaaaamaj och kryper upp i våra famnar som alltid är öppna. Myyyysa med min mamma säger han och låter sin lilla knubbiga hand fara över min kind.

 

Kärlek ♥

Fler utmaningar

Jag älskar att vi är så många stam-gangare. Och jag älskar den här kommentaren från Diana.Det är sjukt klurigt att dela en salt pinne på längden, dom rackarn är så smala och sköra. Men det går om man vill. Ibland när jag vill ha en lättare utmaning brukar jag gnaga av saltkornen tills pinnen är helt naken.

En annan sport är att gnaga av skalet på vindruvorna. Eller överdraget på nonstops så att man bara har den lilla pluppen choklad kvar. Eller blunda, tugga och gissa färgen på godisbilen, ahlgrens alltså.

Ursäkta men vem behöver bugyjump och skydiving när det finns sådana här utmaningar??En extremsportare.


Onödig bild

Men ååå... Varför var jag tvungen att posta en bild på min favvorätt köttbullar??Nu kan jag ju inte låta bli att ideligen skrålla ner till den bilden och varje gång blir jag sjuuuuuuukt läskad.

Först ser jag ut så här:


Mmm... Köttbullisar...

 

Och sen ser jag ut så här:

 

Nam nam nam mama waaaantzz!

 

Blir nog köttbullebak idag igen.

Känslig ekorre

Ni kan säkert sången "Ekorr´n satt i granen".


Ekorrn satt i granen bla bla bla ... stötte han sitt lilla ben och den långa ludna svansen. Sprang han hem till mamma på den gröna ängen. Fick han med detsamma krypa ner i sängen. Beska droppar fick han då, plåster på sin lilla tå. Och ett stort bandage om svansen.Ursäkta? Ekorren "stöter" till benet och blir för denna lilla stöt sängliggande med plåster och bandage?? Eh... Snacka om århundradets känsligaste gnagare.

 

Nästa gång jag dunkar i min tå i en tröskel ska jag kräva omedelbar nedbäddning, omplåstring och bandagering. Plus godis och en film. Och massage.

 

 

 

Bandage?? För en stöt??

Tjockt var det här

Idag var mamma och co förbi och lämnade en sådan där antik variant av tv. Även kallad tjock-tv.

Vi ska ha den i stugan.

Bäst att ha icke värdefulla ting i stugan tycker vi. Saker som inte är så värst lockande att stjäla. Framför allt finns det väl ingen som skulle orka att stjäla en tjock-tv. Vet ni hur tunga dom är??Frisk luft

Idag trotsade vi sjukstugan och begav oss ut i frisk luft. Lite sol har aldrig skadat någon.

Varm choklad till familjen samt en bok till mamman fick följa med. Sen propsade bebis-i-magen på att jag skulle sitta prick stilla i solen, sörpla choklad och läsa. Vem är jag att säga emot en ofödd???


Saltchock och överreaktion

Idag vevade jag till ett fluffigt potatismos till lunch. Mums!

Men vad händer när jag ska lägga den sista lilla salttouchen? Jo jag råkar salta genom det STORA hålet och ut rinner ett helt berg av salt, rätt över mitt kärleksfullt producerade mos. Neeeej!

En normal människas reaktion: Hoppsan nu blev det visst lite mycket salt, det får jag skrapa bort.

En gravid kvinnas reaktion: H******S J***A F*** SKIT J***A B**S F*N R**HÅL K** A**S NU SLÄNGER JAG HELA S****N!!!!! J***A P*SS B***E  F***** APA.

Eh... Har jag nämnt att mina hormoner så att säga är "all over the place"?


Jädra storhål. Varför finns du ens?Fast det gick att rädda det mesta av moset ändå. Pjuh. Och gott var det.

Sjuklördag

Ikväll skulle vi egentligen haft barnvakt till lilleman för att gå ut med några kompisar, men det går inte nu. Kiddet är sjukt och han går först.

Så vad gör jag ikväll, istället för att sitta på fancy restaurang med en fläskmedaljong (el. dyl.) framför mig? Jo jag spontantvättar! Ingen annan boende i det här huset vill tydligen nyttja tvättstugan en lördagkväll??

Folk är så veka nu för tiden.


Schkål på det.

 

 

 

Bebis i magen säger hej.

 

Favoriträtt

Varje gång någon undrar vad som är min favoriträtt har jag alltid känt mig sjukt ambivalent. Hur ska jag kunna välja mellan allt gött som finns i världen? HUR??

MEN!

Den senaste tiden har frågan haft ett allt klarare svar och nu vet jag.

Min favoriträtt alla kategorier är *trumvirvel* hemmagjorda köttbullar med kokt potatis, sås och lingon. Det är en rätt som alltid funkar och som alltid smakar bra. Speciellt tillsammans med ett glas mjölk.

Känns otroligt skönt att ha svaret på frågan som så länge har gäckat mig.


Favvo!

Sjukstuga

Igår kväll fick lillefisen hög feber så natten har inte varit rolig. Men vi har inte varit sjuka på... Ja ett år nästan? Så nu är det vår tur. Bring it on.

Idag förmiddag har jag varit på långpromenad med en kompis och på vägen hem hyrde jag film och köpte lillemans favoritglass Säääänwissh. Jag minns själv när jag var sjuk som liten. Det var inte roligt, men jag fann ändå viss njutning i att bli ompysslad av mamma och pappa med diverse lyxigheter.Film till Spiderkid.

 


Film till de sympatisjuka.

 


Glass får man äta i lass när man är sjuk.Lillen myser i soffan med pappa.


Lite verklighetsfrånvänt kanske

Jag har laddat ner en gravid-app till tellen. Varje vecka kan jag läsa något nytt om mig själv som gravid, bebben eller partnern. Det är en trevlig app.

Men SOM vi har skrattat åt det som stod under "partner" i vecka 13.
Partner trycka smarrig hamburgare? Gravid kvinna istället bli serverad havregrynsgröt??

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Ungefär som det dräktiga, konstant hungriga, rovdjuret (läs: jag) (och antagligen många andra preggon) skulle låta ett sådant horribelt kostövergrepp ske.


Ja tänker la inte äta någon törrer havregrynsgröt heller.


Take away

Jag vet inte hur världsvana era kids är, men mitt kid brukar i alla fall köpa med sig en dubbel espresso non caffeine extra fluffy mega puffy soya latte på väg hem från förskolan.The take away kid.Bloppis

Håll i er! Nu tänkte jag göra som alla andra bloggare och ha en bloppis.

Jag har SÅ många par skor som jag knappt aldrig har använt och som nu söker nya, mer flitiga användare.

Observera att det inte går att kommentera det här inlägget. Vid intresse eller frågor maila spiderchick.blogg@gmail.com. Det är först till kvarn som gäller.Nr 1

Svarta boots. Detaljer i guld.

Storlek 36-37 (ja 37 fast rätt liten)

Pris: 300 kr (nypris 1200 kr) plus frakt. Sålt.

 

 

 

Nr 2

Granitgrå boots. Detaljer i silver.

Storlek 37.

Pris: 200 kr plus frakt.Sålda

 

 

 

Nr.3

Grågröna, ankelhöga boost med snorhög klack.

Storlek 37.

Pris: 150 kr plus frakt. Sålda

 

 

 

Nr 4

Sandfärgade stövlar, fodrade.

Storlek 38 (passar även strl 37 om man lägger i extra sula)

Pris: 150 kr plus frakt. Sålt.


Bästa prinsesspresenten

Prinsessan Estelle. Så otippat. Och väldigt sött.

Av alla gåvor som antagligen strömmar in till Haga slott just nu så måste Expressens present vara den absolut bästa!

En getingdräkt.

Jag älskar att tidningen beskriver hur dom har "tagit fram" dräkten. Att "ta fram" något låter som att man i månader har finslipat på gåvan och att resultatet nu blivit något i absoluta toppklass.

Älskar´t!!
Källa.

Näsblod (inget för känsliga)

Jag känner mig då aldrig så sexig som när jag blöder näsblod!! Oh no. Att stoppa upp en klutt papper i näsan och vidga borren med två storlekar är det absolut snyggaste som finns.

Nooooot.

Jag är förövrigt en riktig näsblödare. Blöder näsblod lätt som en plätt och har alltid gjort. I synnerhet vid graviditet. Då räcker det med att jag snyter mig så strömmar det.

Min pappa är också en näsblödare och nu även min son. Ett litet trevligt arv som går i vår familj.


Hur satt kungabarnen still?

Idag såg jag den här videon på Ebbas blogg. Den föreställer Victoria fem år och Carl-Philip tre år, i kyrkan (!) inför 700 (!!!) inbjudna gäster.

Alltså... Hur nervösa måste inte kungen och drottningen ha varit som småbarnsföräldrar vid så där stora tillställningar? Med kids vet man aldrig vad som kommer att hända eller vad som kommer sägas, något som både är både roligt och nervöst beroende på situation.

Hur fick dom barnen att sitta still vid alla evenemang?? Fick dom lugnande innan? Var dom bara med under korta stunder? Fanns det måhända en nanny i bakgrunden som jagade efter när kronprinsessan bestämde sig för att krypa in mellan benen på statsministern (med säpo ett halvt kryp bakom)?

Det är sådana här frågor jag kan ligga sömnlös över.Hur länge satt Victoria och Carl-Philip still?


Glasstime

Idag är det strålande sol över Skövde (Sverige?).

Barnen är totaly vårspralliga och tjatar om glass, så glass it is. Näe okej Lilleman och hans kompisar har inte tjatat ett dugg. Där emot finns det några mammor som inte skulle tacka nej till en TipTop i solen. Mooooot parken!


På med glajjorna.

Hjälp med städet

Jag kan höra hur det städas och moppas ute i vår trappuppgång.

Om jag ytterst smygsamt öppnar vår ytterdörr på vid gavel och även ställer ut ett gäng diskreta men vägledande koner, tror ni att personen som städar skulle svälja betet och omedvetet fortsätta in i vår lägenhet och moppa även här?!??!???!

Bara en simpel tanke.

Mvh // En lat jäkel som behöver ta tag i sin skit.


En tronarvinge

Idag vaknade jag klockan 04.30. Klockan 06.00 hade jag fortfarande inte somnat om och tänkte att jag lika gärna kunde gå upp och kicka igång dagen.

Jag slår på tv:n och nås omedelbart av den festliga nyheten att det levererats en kungabebis i natt. Vad roligt! En timma senare meddelar Daniel att det blev en Prinsessa!

Wihooooo GRATTIS!!

Om vi flyttar upp till Stockholm kanske kungabebisen och vår bebis-i-magen (aka Jesusbarnet) hamnar i samma klass i skolan???


En hane?

Ikväll har vi läst Bambi på hal is.

- Bambi går först, läste jag för lilleman. Han pulsar fram i snön p... Vänta lite här. HAN???

ÄR BAMBI EN KARL???

Ursäkta men jag fick just en verklighetschock. Jag har ALLTID i hela mitt liv tänkt att Bambi är en TJEJ?!

Ja, inte för att det spelar någon roll direkt. Det inte så att Bambis kön har upptagit en stor del av min tillvaro och tankeverksamhet. Men ändå. Verklighetschock.
Kortaste strået i förhandling

Lilleman ville icke ta på sig sina byxor i morse.

- Du måste ha byxor på dig när vi går ut, försökte jag förklara.
- NEJ.
- Jo.
- NEJ.
- Jo.
- NEJ.
- Då tar mamma på sig byxorna själv då.

Eh... Vad var det där? Var det ett hot? Ett löfte? En lockelse?

Jag får ju inte ens på mig mina egna byxor.


Spider med små små byxor.


Cravingz 3.0

Idag har vi nylanserat Cravingz! Tjoho.

Jag tar åt mig noll cred, för det är Anna-Maria och Lady Dahmer som jobbat fram siten. Supersnygg är den! Skriva för Cravingz ska jag fortsätta göra. Håller just nu på att pilla ihop en intressant intervju med Ensamma mamman/bloggaren Johanna Toftby. Den kommer upp nästa vecka.

Kika in vettja!


Sparkdräkt med plats för mage

Någon yttrade oro för att jag inte kommer få plats i min sparkdräkt när bebismagen blir stor.

Frukta ej!

Ty sparkdräkten har nämligen en två-vägs dragkedja som går att öppna både uppifrån och nerifrån. Det går med andra ord alldeles utmärkt att göra plats för magen vart efter den växer.

Ja det kan förvisso bli lite dragit, men å andra sidan går vi mot varmare tider.Luftar magen i soffan.

En liten parantes

Jag får fortfarande meddelande om att min blogg inte funkar ordentligt för en del av er. Supertrist.

Så här säger blogg.se: Ni som inte kommer åt Spiderchick.nu på vanligt vis måste rensa "cachen" på webbläsaren. Den hittar ni under fliken firefox (eller vilken webbläsare ni nu har) - inställningar - avancerat - nätverk - rensa cachen.

Ni kan googla hur man gör också.

Starta sedan om webbläsaren. Då ska det funka sen. Hoppas jag!

Väl mött.


En solig dag i stugan

Idag har jag suttit utanför vår stuga och pepprat mig själv med D-vitamin. Min förhoppning var att komma hem och, kanske inte vara solbränd, men i alla fall känna mig en nyans färggladare än den vita tapeten i vår hall. Vi har liksom haft samma nyans de senaste veckorna, jag och tapeten. Inte okej.

- Vart ääääär du Spiderchick?
- Jag står ju här!
- Vaaaart då?
- I hallen. Naken. Mot tapeten. Ser ni mig inte?? Va? Har jag gjort mig osynlig? Jaha ja.

Ungefär så.


 

I soooooolen!

 


 

Utsikt.

 


 

Nu börjar taket i stugan arta sig!

Bokrea

Eder nyblivne bokmal Spiderchick kommer gå bananaz på stan imorgon! Om det finns några roliga titlar.

Jag funderar på att starta en bokcirkel. Det låter så festligt men framför allt intellektuellt. Jag behöver lite mer intellektualism i mitt liv. Fast jag vet inte riktigt vad man gör? Ja antar att man diskuterar böcker och förhoppningsvis fikar??


Återigen

Tillåt mig att återigen blogga om gravidjeans...

Jag har inte haft så här lågt skurna brallor sedan högstadiet. Då var det ju svinmodernt med låg midja. Jag hade jeans som var så låga att de med nöd och näppe dolde muffen och så tighta att de gav mig en lättare höftförlamning.

Varför kände jag inte till gravidjeans? Då hade jag travat runt med ballaste jeansmidjan i hela skolan, helt utan plågor.Semledag?

Är det semledagen idag? Imorgon? Ja jag vet inte. Jag har redan ätit så många att jag tröttnat.

Tycker att semlor känns såååååå... Eh... Januari.


Hamnade i Spiders mage för lääänge sedan!

Moas måsten
Kolla in senaste Moas Måsten här.

Go och gla´

Eder tillgivne, oavlönade och högst osponsrade snaktestare har varit i farten igen.

Den var goooooood och får fem Goa Kexchoklad av fem möjliga.

 

Nu ska jag eventuellt drifta mig till att titta på Sofias Änglar. Jag har grinat kopiöst bara av att se reklamen, så vi får se vart det slutar. Program där fina människor hjälper andra fina människor kan bli för mycket för en dräktig.

Crejvings

Min nya crejving är sådana här hårda kex, finn crisp eller vad dom heter. I lööööve! Med smör på. Ja, bara smör. Och så ett glas mjölk till det.

Problemet är att jag blir rätt gasig av kexen. Men spela roll. Än så länge har väl ingen dött av sina egna fisar? Mig veterligen.Överdrivna resultat

Jag såg reklam för tv-shop förra veckan. Det skyltades med en träningsmaskin. Multitasking extreme elctrochock turbo magic machine. Något sådant hette den.

Sen visades det upp en före-bild ("before") på en kvinna. Hon såg... Tja lite lagom tränad ut kanske.

När kvinnan sedan, enligt tv-shops utsago, legat och vevat några veckor i Multitasking extreme elctrochock turbo magic machine, ja då uppvisades ett muskelresultat utan dess like. Oj oj oj oj oj oj. Självaste Magnus Samuelsson hade sett slapp ut i jämförelse. Hon var SÅ glad kvinnan där hon stod och spände sig i all sin muskulösa glans.

Jag bara älskar hur tv-shop alltid måste dra alla resultat till sitt absoluta yttersta.Spiderchick kysser sin icke existerande muskulatur.


Stay ups till en tvååring

Igår kom jag hem från affären och insåg att jag hade köpt fel blöjor till lilleman.

- A meeeeen va faaaaan jag har ju köpt STAY UPS! skriade jag.
- Va? svarade min kille.
- Jag skulle ju köpa vanliga blöjor, men nu har jag köpt STAY UPS!
- Heter det inte up and go?

Ja jaaaaaaaa. Orka märka ord.Feeeel!

I övrigt går potträning av kid åt rätt håll.


Favoritprogram

Jag besitter en dålig tv-smak (enligt många kanske). Jag fullkomligt älskar serier som TopModel, Project Runway och Real Houswives of Beverly Hills. Kan icke få nog!

Ikväll börjar favoritprogrammet av alla favoritprogram nämligen BIG EFFING SUPER JALLA MEGA BROTHER! Eller ja, Big Brother som det heter när jag inte är exalterad. OOOOOOM jag kommer sitta klistrad!!Happy girl.


Hittade en gammal julklapp

Min morfar gick bort i måndags. Alltså dagen efter att vi varit där och hälsat på. Tråkigt och tungt såklart.

Idag har vi varit hos mormor. Ätit mat, umgåtts, skrattat, fikat och gått igenom lite grejer. Bland annat hittade vi ett "presentkort" som jag gav bort till morfar i julkapp när jag var 16 år. Ja "kuvösen" kallade vi mormor och morfars inglasade balkong. Med "kökspojkar" antar jag att jag syftar på mina yngre bröder.


 

Tänk att jag har en sådan diger erfarenhet när det kommer till matlagning? Det hade jag helt glömt bort.

Falskalarmet

Lilleman är en hejjare på att i smyg fingra på min väckarklocka. Igår hade han ställt alarmet på 00:00. Klockan elva gick jag till sängs och en stund senare chockvaknade jag alltså av att alarmet tjöt.

- Herreminge, tänkte jag förvirrat. Vad är det som låter? Är det brandlarmet?

När jag konstaterat att nej vi var inte i färd med att bli innerökta, då gick mina tankar till värsta tänkbara scenario - DET ÄR MORGON OCH DAGS ATT GÅ UPP! Hur är det möjligt?? Det känns ju som att jag bara har sovit i max en timma!!

Och det hade jag ju också. Jädrans falskalarm.


Lille Jesusbarnet

Jesus.

Så ska vårt nästa barn heta. Om namngeneratorn på AFF får bestämma.

 


Mikael, Moa, Spiderkid och lille Jesus. That´s what I call a frekkin fab family! Bara för det var jag tvungen att testa vad namngeneratorn säger när föräldrarna heter Josef och Maria.

 

 

???

 

Mellomys

Ikväll myser vi te´t med några kömpisar, godis (jag frukt-vitaminade ju en massa igår) och melodifestivalen.

Kan ju bli högst intressant att bevittna Björn Ranelid. Han kanske skräller? Annars ligger mina förhoppningar hos EMD-Mattias. Tror jag.Dagens träning

Idag har jag och lillemannen varit ute på äventyr. Bland annat festade vi till det med besök på snabbmatsrestaurang.

- Ja lilleman du ska få mat men vi måste stå i kö först. Så nu är vi fra... Vart tog du vägen? Hoho lilleman? Oj har du redan hunnit springa femton kilometer bort medan mamma unnade sig att blinka till med ögonlocken. Kom här. Nej inte gå in bakom disken och hjälpa farbrorn steka hamburgare. Nu sätter vi oss. Akta älskling, det är farligt att stagediva ner från en stol om ingen tar emot! Vill du smaka av maten? Inte? Nähä.

Pjuh!

Jag lägger ner de där fåniga gymtankarna. Att föräldraskapa en energifylld 2,5-åring är träning av rang.


Innan restaurangbesök.

 

 

Efter restaurangbesök.Höhö.Revenge

Tittar ni på Revenge?

Det är sjukt bra! Förutom att den där karaktären Tyler ska vara ivägen och sabba allting hela tiden. Han drogar sin polare, förstör förhållanden och nästlar sig in hos familjen Grayson på ett väldigt fult sätt.

Så trist att det alltid ska finnas någon i varje serie som inte kan sköta sig.Lägg ner Tyler! Bildkälla.

Middag och tjejkväll

Igår var vi först iväg på middag och sen traskade jag över till grannen där det vankades tjejkväll.

Tjejkvällen gick i fruktens tecken. Melon, mango, ananas... Att frukt är godis är visserligen den största lögnen ever, men det här var mumsigt! Mycket mumsigare än den där chipschocken jag utsatte mig för förra lördagen.

Kvällen får fem spänstiga meloner av fem möjliga.


 

Vanliga kläder och smink

Idag känner jag mig äntligen pigg igen. Har hoppat ur senaste dagarnas myskläder och även SMINKAT mig!! Nu är jag lite orolig att mitt barn inte känner igen mig.

- Who are you? kanske han kommer säga.
- Its me! Your mother, säger jag då.
- NO! My mother lives in sweatpants with Ica-bags under her eyes.
- No, you are my son! I gave birth to you in Gothenburg.

Osv osv.

Ja livet blir sannerligen mer dramatiskt med smink och en gnutta engelska.Skatteåterbäring

Skatteåterbäringen har kommit. Kan man väl säga.

Det där shoppingförbudet jag har pratat om är verkligen helt ovärt. Det finns på tok för många kryphål.Ett kryphål.

Trångsovd pratnatt

Inatt har vi sovit tre personer på en bredd av 80 centimeter. Jag, bebisimagen och lilleman har trängts på min sida av dubbelsängen. Klockan 04.30 hade lilleman ett snack med sig själv.

- Hej vad gör du?
- Jag leker med min hund.
- En hund!
- Ja en hundvalp till och med.
- Vad heter den?
- Den heter Ocky.
- Heter den Ocky.
- Ja det gör den. Förstår du.

Bredvid låg mamman och välde över av kärlek (och fnissade möjligen hårt ner i en kudde). Det finns inget finare än att höra sitt barn fundera högt för sig själv. Ja, till och med halv fem på morgonen är det fint.


Lilleman in pajamabraxes.


Den saftiga stammen

När jag käkar morot brukar jag ha som sport att gnaga ut stammen som döljer sig i morotens inre (eller vad det nu heter, kan ej namnen på rotfrukters inre organ).

Inte bara är det en spännande utmaning att komma runt med tänderna kring lille stammen, när man lyckas har man även det mumsigaste och saftigaste kvar. Stammen är nämligen lite sötare och godare än övriga moroten.

Brukar ni också stam-gnaga?


Stammad och redo att äta.


 

Saftigt och gott.

More relaxed

Under graviditeten med lilleman i magen hade jag STENKOLL på vad jag fick äta och inte äta. En gång råkade jag käka en olämplig sak, fick grav ångest och ville köra in mig själv akut till sjukhuset.

Den här gången är jag mer avslappnad. Skönt.

Fast vips sitter jag väl och dricker sprit och mumsar råbiff med mögelost på. Skandal i så fall! Särskilt eftersom jag inte gillar något av det sedan innan.Här inne ligger det mycket gött.

En otroligt varm dag! Typ

Imorse när jag kollade på termometern stod det att vi hade hela 23 plusgrader utomhus och 64 plusgrader inomhus!!

- Och här går jag omkring i en tjock BH och alldeles för varma trosor, tänkte jag och började svettas.

Tills jag insåg att en klåfingrig liten man varit där och ställt in termometern på farenheit istället för celcius.

Jag meeeeeeeeeeeeenar det.Skenförgiftning

Jag toppade gårdagen genom att lägga en redig pizza i toaletten. If you know what I mean.

Då blev jag faktiskt orolig och gjorde det som jag absolut inte ska göra. GOOGLA! Big misstake. Huge. Alla mina googlevägar någonsin leder nämligen till havandeskapsförgiftning. Så även nu.

Typiskt!

Efter en natt med skenartad förgiftning och ingen sömn ringde jag idag till MVC och dom lugnade ner mig rejält. Jag har inte havandeskapsförgiftning. Huvudvärk med illamående kan tydligen drabba vem som helst.

Just nu mår jag gött. Lite trött bara, med noll matlust.
Näe vet ni vad

Det här blev ingen rolig eftermiddag och kväll.

Jag har haft världens huvudvärk i flera timmar. Förstår ni hur ynklig jag varit??

- Po po po... Pom... Pommes! väste jag utmattat kring sjusnåret vilket betydde att min kille fick pallra sig iväg och köpa pommes frites till mig.

Hoppas på en bättre dag imorgon.


Jag vet inte hur ni ser ut efter ihållande huvudvärk men jag ser i alla fall ut så här.

Flyttlass (mellan rum)

Vi möblerar om hemma här hemma.

Lillen har ett sovrum som är på tok för litet redan nu och ja... Han tar ju inte direkt mindre plats ju äldre han blir. Så nu får lillfisen det största rummet i hela våningen.

Igår fick vi en vit bokhylla på plats. Vi bar och släpade och drog och svettades alla tre familjemedlemmar. Alla stööönade och bröööölade som värsta flyttgubbarna. Spiderpapa och Spiderkid på skoj. Jag på rikitigt.Ett lekrum to be.

Test i nordiska språk

Idag bestämde jag mig för att testa min sons färdigheter i de nordiska språken.

- Behöver du siiiiide pa pådden? ("vill du sitta på pottan" på hemsnickrad danska).

- Nej det behöver jag inte, svarade lilleman utan en blink.

??

- Vill du ädeeee lideee frugosst? testade jag nu ännu mer danskigt (vill du äta lite frukost).

- Ja det vill jag! svarade lilleman.

Tusan också! Nu får jag och darling stryka danska från "språk-att-använda-när-kid-ej-ska-förstå" listan.Nähä det bidde ingen danska.


Gravidjeans

Under graviditeten med lilleman köpte jag inte ett enda preggoplagg. Jag bodde i leggings och tunikor, vilket kändes helt okej. Men den här omgången känner jag inte alls för harva runt i leggings i nio månader, så förra veckan köpte jag mig helt enkelt ett par jeans med mudd och plats för mage.

Och vilka jeans sen!! Guds gåva till den gravida mänskligheten. I tell you.Skööööna

Takjobb och myskväll

Idag har vi spikat upp nytt innertak i stugan, vit träpanel blir det.

Jag var förste pinnhållare! Det vill säga när panelen skulle spikas på plats höll jag upp ena änden av det långa planket med hjälp av en pinne. Utan mig hade det aldrig gått, det ska ni veta.

Nu ska vi ha en smula allahjärtansmys här hemma. Min kille har lovat mig obegränsat med fotmassage!! Han ska alltså massera mina fötter tills jag säger stopp, något som aldrig lär hända.

Kommersiellt jippo eller ej - hoppas ni har haft en mysig dag med dom ni tycker om!


Förste pinnhållaren gör sitt jobb.Taket börjar arta sig.

 

 

Hjärta med pussmun i = jag giver kärlek till er.

En inventeringsskada

Idag har vi varit i byggaffären och köpt material till renoveringen av stugan.

Jag blev helt svettig och darrig när jag såg lådan med mutterbrickor.

- Stackars stackars den som får räkna mutterbrickorna när det är inventering, tänkte jag.

Japp. För så tänker jag alltid när jag ser små ting i stora mängder. Men så har jag även väldigt traumatiska minnen från all inventering jag tvingats utföra i mina dagar.En toffeltjuv

- Har ni sett mina tofflor? frågade jag lilleman och darling igår kväll.

- Näeeeeeeee det har vi inte, svarade båda två unisont.

En ljög.
Alla hjärtans dag

Samtal igår kväll:

- Jag har inte köpt någon allahjärtans present till dig, säger min kille.
- Jag har köpt till dig.
- Har du? utbrister min kille stressat och jag kan riktigt se hur ångesten pyser ur öronen på honom.
- En dyr grej som du jättegärna vill ha.
- Säg att du ljuger!

Klart jag ljuger. Jag har inte köpt någonting. Men inget går upp emot att se andra plågas.


Gjorde sconesfrulle idag. Mycket kärleksfullt.


 

 

Och smoothies i kärlekens färg.

 


 

Tända ljus på det och kärleksdagen var fullbordad.


Svar på preggofrågor

Hur många veckor har du gått?
Svar: Vi har inte gjort rutinultraljud ännu, bara ett tidigt ultraljud. Tippar på att jag är i v. 16-17. Kan stundom känna bebisen rafsa runt där inne och buffa med sina små tassar.

Var det planerat?
Svar: Väldigt planerat! Vi har inväntat den där bebislängtan och den kom till slut, lagom tills vi glömt kvällskoliken och alla sömnlösa nätter med lilleman. Hehe.

Vad ska du kalla honom/henne då? Spiderkid är ju upptaget av lilleman nu.

Svar: Till en början blir det väl Spiderbaby. Sedan får jag helt enkelt freestyla. Kanske något spanskklingande typ El Spidy, El tiny Spidro eller dylikt.

Hur kommer det sig att du väntat så länge med att berätta? Kramar, önskar dig stort lycka till <3
Svar: Tack! Jag hade nog egentligen planerat att vänta ytterligare med att berätta, men vad sjutton jag kunde inte hålla mig. Jag vill ha den här roliga tiden dokumenterad!

Om du mått dåligt i början så har du gjort ett hästjobb med att dölja det, för inläggen har varit lika träffsäkra och roliga som alltid!

Svar: Tack! Jag har mått superbra. Har bara varit otroligt argsint men det dabbar ju inte mig.

Och vad tycker storebror om det hela?
Svar: Han är inte så insatt i det ännu. Det blir han tids nog, än är det några månader kvar. Min mage har han inte reflekterat över mer än att den är ovanligt schwungig att studsa på (hoppas lille bebisen gillar att det gungar).

Hur känns det att bli mamma en andra gång?

Svar: Jätteroligt! Vi tänker att bebisen är på pricken lik lilleman, men så är det ju inte. Det är en helt egen individ som väntas vilket känns svårt att begripa just nu.

Hoppas ni på en liten tjej för jämställdhetens skull?

Svar: En tjej vore roligt! Men jag tror det blir en pöjk. Lika välkommet det!

Vad har ni för namnförslag till det lilla underverket?

Svar: Ingen aning! Jag gillar klassiska namn. Absolut inget som går att rimma på (har själv ett namn som rimmar på allt utom möjligen julgran).

Hur många kiddos ska nu ha?
Svar: Nu hoppas vi bara att allt går väl med den här bebisen, sen får vi se. Kanske ser ni mig i Familjen Annorlunda om några år?

Är sjukt impad över att du fortfarande kan ha jeans! jag fick byta bort mina vanliga jeans mot ett par mamma-jeans redan i vecka 12!

Svar: Kunde du ha vanliga jeans till vecka 12??? Jag fick lägga mina jeans åt sidan i vecka 8 (ingen överdrift). Hehe. Det ni ser på bilden är gravidjeans.

Tack igen för att lyckönskningar!

Med lilleman i v.17


 

Med nytillskottet i v.16-17

Tack ♥

Tack för alla gratulationer! Vad goa ni är och vad glad ni gör mig! Känner mig som Drottning Silvia allra minst. Jag ska nog göra det här med graviditetsavslöjanden till en vana.

Såg att det trillat in frågor. Om ni har fler undringar så blyga inte. Jag svarar i ett annat inlägg.

Kram!


Den här magen är med andra ord inte bara en bilring.

Säg hej till vår lilla bebis!

I sommar får familjen Spiderchick tillökning.

Oj vad vi längtar efter dig, lilla bebis ♥


Krångel och kul grej hej

Jag får fortfarande en del meddelande från er om att det inte går att läsa min blogg ordentligt, så vida man inte trixar sig in via google och sedan arkivet.

Ja ni som inte kan läsa bloggen lär väl inte se det här, men jag tänkte ändå tipsa er om att antingen byta webbläsare eller uppdatera den ni har. Då ska det nog funka att läsa bloggen igen utan problem. Har för säkerhets skull felanmält det hela till blogg.se. Vill ju att allt ska fungera!

Imorgon förmiddag får ni tappert försöka klicka er in här för då tänkte jag berätta en rolig grej som har hänt!


Njöt av solen idag.


Vi har varit hos min mormor och morfar. Morfar har varit svag en längre tid och har inte långt kvar nu. Idag fick jag känslan av att det var sista gången vi sågs och att hejdå verkligen var ett hejdå.

Jag är fruktansvärt rädd för döden och avskyr att ta farväl. Det skrämmer skiten ur mig.

För mig är det så otroligt viktigt att ha tid med familjen. Tid med de jag älskar, tid med de jag bryr mig om och tid med de som ger mig energi. Det, och att få vara frisk, är det mest värdefulla vi har i livet. Ingenting annat spelar egentligen någon roll. Det är lätt att glömma bort det när vardagen rusar fram med alla sina "måsten".

Imponerande

Det är inte ofta jag blir imponerad av akne, men finnen jag har stoltserat med på näsan hela veckan har verkligen min respekt.

På något magiskt vis har den nämligen lyckats placera sig MITT på nästippen. Det verkar nästan som att den har varit där och rekat innan, med diameteruträkningar och vattenpass, allt för att finna näsans exakta mittpunkt.

Well done säger jag.


Nu syns finnen knappt, men ni skulle sett den tidigare i veckan! Den lille spjuvern.


Bakis

Idag vaknar säkert många upp och säger "aldrig mer alkohol".

Själv vaknade jag upp och utbrast (så gott det gick med en mun helt tom på saliv) "aldrig mer chips".

Jag åt på tok för mycket chips igår (hallå det var ju melodifestival = lag på chips), vakande imorse och kände mig helt uttorkad. Nu crejvar jag nyttigheter. Har precis blandat en smoothie fullproppad av antioxidanter och ja... Ni vet sånt där som är bra för kroppen. Känner mig redan stärkt.


 


En tatuerad tvååring

Idag har lilleman testat på tatueringar.

- Meeeeer meeeeer, bad han och snart hade han en hel "sleeve" på ena armen.

- Nä nu får ni sluta tatovera ongen innan han blir krimineller, varnade jag.

Man vet ju aldrig vad sådan där massiv gaddning kan leda till.


Stugfix idag igen

Vi har varit i stugan och fixat. Herreminget... Vad det ser ut! Totalt kaos just nu. Kan inte se att det någonsin kommer bli fint. Men det kommer det såklart.


Åååå vilken lyxig altan! Här ser jag oss verkligen äta frodig grillmiddagar i sommar. NOOOT!Jag hittade LillBabs i taket.Thihi.

 


Upptäckte att någon har besudlat vår trapp med avföring. Himla olustigt.

Lyxmorgon

Idag fick jag och darling frukost på sängen. Lilleman fixade. Ett paket med bröd och en tub med kaviar.

Det enkla är oftast det bästa.Hänt idag

Vad har hänt idag då?

Min blogg har varit med om ett svettigt gisslandrama och legat kidnappad i spamfiltret hos blogg.se. Stackars lille Spiderchick.nu måste ha blivit helt traumatiserad. Men nu är hon fri igen.

Har haft besök av en gammal, gammal vän. Ja HON är inte gammal, men vår vänskap. Har inte setts på tio år så det var ett kärt återseende.

I skrivandets stund har jag gått lös fullständigt på stearinet här hemma. För nu är det MYYYYYYYSKVÄLL!


 
Vad är en finne?

- Vad har du där? frågade lillen idag och pekade på en röd plita som jag har fått på min näsa.
- Det är en finne, förklarade jag.
- Ska den vara där?

Näe den ska inte vara där (helst). Älskade, frågvisa unge.

Förklaring vad en finne är för något (obs känsliga läsare varnas):

En finne är en röd plita med vitt och/eller gulaktigt innehåll. Den skänker bäraren en kortvarig njutning i samband med klämprocessen, men då innehållet är uttömt åsamkar blemman enkom besvär och ibland även smärta. En finne anländer alltid oönskad.


En finne mitt på näsan. Perfekt placering. Noooot.


Kedjestatus - tre typer

Kedjestatus är populärt på facebook, ni vet en status som ska kopieras och som sedan sprider sig runt på fejjan via olika grepp och metoder. Ni har säkert upplevt dom.

Tre olika typer av kedjestaus:


1. Ge andra dåligt samvete-statusen
Genom att ge FB-användare dåligt samvete sprids den här typen av kedjestatus från wall till wall.

Exempel: Sätt den här texten i din status i fem dagar om du har haft en hårlös, enbent hamster som en gång förolyckats och sedan återuppstått för att donera sitt enda ben till välgörenhet. Även om du inte har haft en hamster, kopiera!! Om du inte sätter det här i din status betyder det att du hatar alla djur. Särskilt hamstrar.

2. Gilla-tiggeriet
Här tiggs det gillningar via hot.

Exempel: Om du inte gillar den här statusen inom fem minuter så betyder det att du inte tycker om mig. Du kommer dessutom att lida av kombinerad acne/benskörhet för resten av livet.

3. Hemliga statusen!
Den här statusen består av ett kodat och högst hemligt språk. Betydelsen får under inga omständigheter avslöjas för det motsatta könet.

Exempel: Jag har en snaggad bäverunge i min bralla (betyder något i stil med "jag längtar till sommaren").

Vad hände?

I min fina glas-skål från Kosta Boda kan man numera äta godis från två olika håll. Både ovansidan och undersidan av skålen är så att säga öppna för snask.
Presentsug

Idag kände jag plötsligt ett överväldigande sug att göra någon annan glad med en spontan present. Passande nog är vi bortbjudna på fika i eftermiddag så det var ju ett ypperligt tillfälle att köpa något fint till värdinnan.

Eventuellt bottnar presentsuget i mitt shoppingförbud. Jag får ju som bekant inte handla något mer den här månaden. TILL MIG! Men att köpa till andra har jag inte sagt någonting om. Ha! Snacka om att ha överlistat sig själv.


Hoppis ho blir gla!

 

Besatt av välfärd

Jag har blivit helt besatt av mina växters välfärd.

Igår råkade jag av misstag att bryta av en liten kvist från en av växterna. Går jag då och slänger denna kvist i soporna som en normal människa skulle ha gjort? Nej nej. Istället blir jag helt ifrån mig, tar den stympade växtbiten i min hand som om den vore en bejbi gjord av porslin och sänker ömt ner den i en livräddande kopp med vatten.

Nu hoppas jag att kvisten får rötter och sedermera ett nytt värdigt liv i en ny kruka.


Middag goes filmkväll

Här har vi haft mitt-i-veckan middag för några kompisar och detta har nu mynnat ut i en spontan filmkväll! Jo jag vet vi är allt bra tokiga.

Killarna fick förtroendet att åka och hyra film. Tio minuter senare ringer dom från videobutiken och föreslår en finsk rulle om en kille som åker runt i Uppland (eller om det var Lappland?) och letar efter en digitalbox?? Eller dylikt.

Jag röstade snabbt ner detta förslag (så säg nu inte att den är filmen är bra för då knäckes jag), istället blev det Salvation Boulevard (säg gärna att den är bra).

Nu: Mooooooot soffan.

Hörs imorgon!Historien om mössan och handskarna

I höstas köpte jag en mössa och ett par handskar.

- Det här ska hålla mig varm genom vintern, tänkte jag.

Efter några veckor var mössjäkeln bortslarvad. Såklart. Så gick jag och frös om öronen ett tag innan jag köpte en ny, prick likadan mössa. Härligt. Varm igen! Då försvann handskarna istället.

Jag grät och grämde mig en skvätt eftersom handskarna varit dyra och ganska oersättliga (nåja). I samma veva dök den bortslarvade mössan upp. Hoppla! Nu ägde jag alltså två mössor och noll par vantar.

Just när jag gett upp hoppet om att någonsin få bli varm om nävarna igen, ja då låg plötsligt de saknade handskarna här hemma i hallen, som om ingenting hade hänt. Med sig hade dom även ett extra par vantar?

Nu har jag alltså dubbelt upp av allt. Fattar ingenting.Nakenchock

Igår var jag inne på Andreas Wijks blogg. Helt plötsligt rullar David Beckham ner över sidan som en muskulös rullgardin. Snacka om nakenchock!

Men för all del. Sämre rullgardiner har jag väl sett.
Fåtöljhörnan

Men åååå... Jag älskar min nya fåtöljhörna! Där ska jag sitta och röka pipa och dricka whiskey när jag blir gammal. Eventuellt redan nu. Ska försöka interagera barvagnen in i hörnan så jag slipper sträcka mig så värst efter whiskeyn.


 

 

I affären var min kille skeptisk till fåtöljen och menade att vi inte kommer att använda den. Vad är då det första han gör när vi kommer hem innanför dörren med fåtöljen? Jo han sätter sig i den och tar av sig skorna. Hoppla! Inte använda sa du?

 


Nyshoppat

Okej, glöm det där med att jag inte skulle shoppa något mer.

Idag trillade jag över världens finaste lilla fåtölj på second hand. 100 spänn!! Hallåååå hur billigt??

Antingen har vi fåtöljen i stugan eller så har vi kvar den här hemma. Tänk matchat med ett litet bord, en myspysig läslampa och så en trave Elle Interiör lite nonchalant så där. Kanske en creddig bok också med svåruttalad titel så folk blir imponerade och tänker att "oj i det här hemmet är dom både kreativa och intellektuella".


Ny fåtöljMucho prisvärd

Tillsägelse på skarpen

Okej. Nu ska jag ha en sak väldigt klart för mig. Lyssna nu noga på mig själv:

INGEN mer shopping den här månaden!!

Jag har handlat på tok för mycket den senaste tiden. Jag kan inte rå för det men jag blir liksom helt till mig när jag ser alla våriga plagg i snajsiga färger som nu landat i butik.

Igår stod jag höll i ett par fistunna ballerinaskor. Ursäkta??? Någon måtta får det vara.


Spiderchick bannar sig själv invirad i nyshoppad sjal.


Skönhetstips som är big no no för mig

Alltså. Det här skönhetstipset skulle aldrig fungera på mig.Förstår ni hur liten urinblåsa jag har? Dricker jag ett halvt glas mjölk innan läggdags är jag uppe på toaletten två gånger under natten. Typ.

TVÅ STORA (!) glas vatten skulle innebära skytteltrafik till badrummet och eventuellt en akut kateter framåt småtimmarna. Jag skulle inte få en blund i ögonen och antagligen vakna med ringar stora som tefat under öger´a. Totalt o-skönhetsaktigt.

Låt eder inspireras

Okej nu ska jag sluta lockpocka med choklad och cupcakes (i alla fall på några dagar). Istället kanske jag kan få fresta med en fiskgryta?

Den här är lättare att svänga ihop än korv med bröd.

Du behöver:
400-600 gr vit fisk
1 purjolök
1-2 tomater
1 burk crème fraiche med smaken saffran/tomat
1 dl vatten

Gör så här:
Fräs purjon i kastrull eller djup panna
Tillsätt crème fraiche och vatten
Lägg i den tinade fisken (som du nu hackat i bitar).
Låt firrepirren puttra tills den är genomkokt (typ 5-10 min).
Tillsätt hackad tomat.

Klart!

Servera med pasta, ris eller kanske bara en stor sallad. Ät, njut och tänk på mig eller möjligen Arla för jag har inte kommit på receptet själv.

Och ja. Jag har som vanligt stavat fel på creme fraiche sjutton gånger innan jag slutligen fick ihop det här inlägget rätt. Korrekt gissat.Fiskgryta

Över tusen!

Jisses vad många cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser. 1001 stycken.

 

Skulle man baka en sort om dagen fem dagar i veckan (helgen kan man väl få ledigt?) då skulle man hålla på i... Ja man skulle hålla på i... Eh... Öh... Ehum...

 

Men snälla nån fråga inte mig hur länge man skulle hålla på! Jag är ingen matematisk allvetare heller. Svaret är väl att man skulle hålla på "skitlänge". Helt enkelt.

 

 

Smord medhårs

Häromnatten hade vi en bökig natt. Ni vet hur det kan vara ibland. Klockan 02.33 på morgonen går det alldeles utrmärkt att hålla sig för skratt, om man säger så.

Efter ett tag lugnade lillfis äntligen ner sig. Han la huvudet till räta på sin fars arm och precis innan han somnar om hör vi hur han mumlar:

- Jag älskar min pappa. Och min mamma.

Eh... Tror ni att vi smälte eller tror ni att vi smälte?????

Snacka om att veta hur man ska smörja sina föräldrar medhårs.Fina Flisan

Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag växte upp med en katt som hette Flisan.

Flisan var en social varelse som gärna ville ha sällskap. Även om natten. När jag hade stängt min sovrumsdörr kunde hon ibland stå utanför och krafsa tills jag trodde att hon skulle krafsa in hela dörren. "Nu gör hon snart en liten rundkick med baktassen och så ligger dörren i backen", tänkte jag och öppnade åt henne. Då blev Flisan alltid mycket nöjd och spann (möjligen något omotiverat) som en hel motorsåg.

Ibland ville hon sova i sängen och helst dela kudde. Vet ni hur svårt det är att sova med levande pälsmössa på huvudet??? Ganska svårt. Och ganska mysigt också.

Oj vad jag saknar Flisan ibland.Ytterkläder är för mesar

- 14 minusgrader är väl ingenting! Ytterkläder är för mesar, fnös lilleman idag och var precis på väg att promenera ut i kortbyxor när hans ömma fader hann få honom på något eh... varmare tankar.


Stackars lille Tommy

Jag tycker så synd om Tommy. Tommy i Pippi Långstrump alltså.

Pippi hoppar runt i klänning. Annika har en luftig t-shirt i glad färg. Men stackars Tommy, han får harva runt i en senapsgul, långärmad POLOTRÖJA! Alla årstider. Film efter film. Visserligen får han en lättare dispens i form av pikétröja när dom befinner sig i söderhavet. Men annars. Polo.


Hemma på schlätta igen

Nu är vi hemma igen. Eller ja. Vi är hos mamma. Hon fyller år och det ska firas!

Nu fungerar det förresten att kommentera igen eftersom jag bloggar från en dator. Antar att ni har känt er nakna och kanske även lite rädda när funktionen legat nere?

Tänk förresten att jag skulle behöva åka ända till Göteborg för att få tag i den här godingen:

Den var GOD!

Hejkonbejkon med inläggen

Det verkar som om det inte går att kommentera de inlägg som jag bloggar från mobilen (eller så har jag vips gått och blivit helt oläst och ratad?).

Vi får köra på en vanlig hederlig envägskommunikation den här helgen. Helt enkelt.

Hoppas ni har en fin lördag!

Vi lagar just nu middag, sen blir det lördagsmys och ja - min sparkdräkt är med. 

Övernattning och middag

Det blir övernattning hos våra kompisar här i Göteborg. Trevligt!

Nu har vi precis handlat ingredienser till middagen. Jag föreslog rådjursinnerfile, men det röstades ner????


Uppdatering

Långlunch, shopping, fika, mer shopping... Jo tack vi har det fint här i Göteborg.


Miniweekend

Nu sitter vi på tåget på väg mot hemlig destination! Näe okej, hemlig är den inte. Nu försöker jag bara låta ball. Vi ska till Göteborg, hänga med kompisar och götta oss.

I natt drömde jag förresten om Ryan Gosling!! Det är sant!!! Plötsligt händer det.


Myskväll

Vad pysslar ni med? Är ni ute och ballar er med fräcka drinkar och vevar armen till Basshunter?

Själv vevar jag bara efter chipsen som står på soffbordet.

Vi myser hela lille familjen i soffan. Himla gött för senaste dagarna har varit hektiska, mina mått mätt. Jag har läst tidning och lilleman frågar "vem är deeeeee?" om prick alla personer (lite den fasen han är inne i just nu). Till skillnad från när vi möter okänt folk på stan så kan jag faktiskt svara.


Ledsen

Idag har jag varit runt i TRE olika affärer och kollat efter Marabou saltlakrits.

Men hittade jag kakan? NEJ! Nu är jag så jädra ledsen. Som ni kanske kan se.


 

Nä okej. Jag är inte ledsen. Jag hackar lök.

 

 

 

Chokladlös. Men glad ändå.

 

Kallt som attan

Imorse när jag tittade på termometern trodde jag först att jag såg i syne.

13,5 MINUSGRADER!!! Nu är det "bara" elva minus.

- Äsch det där är väl ingenting, säger ni som bor längre norr ut. Elva fjuttminus, då går vi i kortärmat.

Förvisso. Men här i Skövde har vi inte haft det så kallt på hela vintern. Jag fick panik och började springa runt och leta efter den där björnfällen (med tillhörande björnhuvud att ha på hjässan) som jag inte äger men som jag antar att man bär under sådana här extrema väderförhållanden.


Burr!Kallsen Spider.

Chuggington the refräng

Igår låg jag i min säng och läste. Plötsligt hör jag från vardagsrummet hur min kille sjunger barnprogrammet Chuggingtons signaturmelodi för lilleman.

- Chuuuuugington chaggachagga chuggington!

VAFALLS! Han sjunger ju helt fel.

- Så går den inte! ropar jag från sovrummet.
- Va? svarar min kille.
- Du sjunger fel! Så här går refrängen Chuuuuuugington chaggachaggachaggachagga chuggingtong!

Pjuh. Tur att jag har med mig mina öron över allt och kan steppa in när fatala misstag begås.


Men snälla nån

Jag fick den här bilden länkad till mig på twitter.


 


Skämtar någon med mig??

 

Det här är ju PRICK min smak och min limited edition tourettes är nu intensivare än någonsin!! Har kakan lanserats? Har ni sett den? Vart i så fall? Tillsammans måste vi hålla utkik efter dess existens. Vid upptäckt ombedes ni att omedelbart rapportera direkt till mig. Tack på förhand.

Mästerbarnet

I veckan har lilleman lekt Mästerbarnet i stövlar. Bara svärdet och capén som fattas.

 

 Moas måsten

Nu kan ni läsa min senaste krönika och lite annat smått och gott på Skövdenyheter.se.

Bor ni i Skövde har ni nog redan fått tidningen hem i brevlådan eller så har ni grabbat ett nummer på stan. I hoooooope!

Den här veckan har jag skrivit om vår frodiga flyttkarriär i Göteborg. Bland annat.


Jag avliiiiiider

Min killes bror och hans sambo har fått en ny familjemedlem.

Han är så bedårande att jag avlider!!

Det borde inte ens vara lagligt att ha så här söta husdjur. Att dessutom MMS:a bilder på kissen borde ses som olovlig spridning.

Stackars Benjamin

Igår upptäckte jag att min Benjaminfikus saknade jord i sin kruka. Någon har råkat välta växten och spilld jord låg utspridd över golvet. Men har vederbörande då gjort något åt detta eller ens rapporterat olyckan till blomster-master (som jag kallar mig själv)??

Nej nej.

Istället har lilla Benjamin tvingats stå jordlös och helt naken nedtill. Jag vågar inte ens tänka på hur utsatt han måste ha känt sig.

Du behöver inte vara rädd längre Benjamin, jag ska hjälpa dig! Fylla dig med jord. Vattna dig och låta dig grönska.


Rörd

Idag har vi hängt med kompisar.

Det är så härligt att se hur lilleman och hans vän har gått från att inte direkt bry sig om varandra till att verkligen börja leka med varandra. Det är helt underbart att bevittna barnafantasin som flödar. Jag blir alldeles rörd och får små tårdroppar i ögonvrån.

Idag har dom har lekt spöke, låtsas att dom fikar, dom har lagat mat, vattnat blommor, läst böcker, handlat, badat, si... BRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!!!

Va, vad var det där?

Nähä det var visst bara Spidermama som började grina för att hon är så stolt.Läser tillsammans.Sitter på var sin bakplåt och "fikar".Äter. I samma stol såklart.

Oskördad

Jag kanske slår till på ett par stövletter ändå. Jag har ju suktat efter dom.

På tal om att sukta.

Jag har aldrig köpt mig en skinnjacka. Trots att jag egentligen har velat ha en i flera år. Snålmajan i mig har tänkt att det ändå kommer att bli omodernt snart. Att hypen ska lägga sig.

Men så återkommer den jäkeln år efter år.

Snaaaaaart tänker jag snaaaaaart känns den daterad och då kan jag skörda njutningen av att jag aldrig investerade i en. Men nej då. Skinnjackejäkeln vägrar ge sig. Och där står jag. År efter år. Oskördad och snopen.


Avenymamma i sin asballa jacka.


Modedilemma

Jag behöver ett par skor att ha när jag vill vara lite finare och inte stövla runt i vinterkängorna. Pumps kan jag ju inte ha ute nu såvida jag inte vill ådra mig en chic skyttegravsfot. Och det vill jag inte.

Funderar på ett par sådana här:
Bild från Nilsson.

Jag tycker att dom är rysligt snygga och har så tyckt i flera år. Men! Hur länge till kommer den här typen av stövlett vara modern? Det känns som att dom har varit poppis länge nu. Jag vill gärna inte lägga ut över tusen kronor och så känns dom omoderna i ett kick.

Jo jag vet jag kanske är töntig i det tänket.

Okunskap på morgonkvisten

Kring femtiden imorse låg jag vaken (en liten tradition jag har).

Helt plötsligt hör jag hur det skramlar till någonstans ute i lägenheten. Mitt hjärta stannar, öronen växer till stora paraboler och jag håller andan för att maximera chansen att höra en eventuell inbrottstjuv.

Vad gör jag sen?

Jo jag gör prick det som man inte ska göra. Jag smyger UPP!

Ursäkta har jag inte lärt mig någonting av alla de hundratals skräckfilmer jag har sett genom åren? Följ. Aldrig. Efter. Ljudet.

Nu var det ingen inbrottstjuv utan antagligen en leksak eller dylikt som trillat i golvet. Men ändå. Jag blir rädd över min okunskap.


I did what??