Den gränstagande vispmodern

Vi var och handlade förut, jag och lillen. Frukt och grädde (till fruktsallad).

Vi kommer hem. Innan vi ens hunnit få av oss skorna vill lille barnet börja vispa grädden.

Nej, förklarar jag. Grädden vispar vi sen. Först lagar vi middag för nu är vi hungriga.

Känner mig mycket nöjd över att vara en mamma som sätter gränser. Exakt så har jag föreställt mig själv vara som moder. Bestämd men rättvis. Cool men...

Viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiispa!

Nej. Nu lagar vi middag.

Barnatårar sprutar.

Jag tänjer aningens på gräddvisparförbudet och lovar att grädden ska vipsas så snart jag har ställt in potatisen i ugnen. Okej?

NUUUUUUUUUUUUUUUU!

Jag känner att den där gränstagande modern inom mig på något vis börjar flyta iväg.

Viiiiiiiiiiiiill viiiiiiiiispa grädde grädde grädde grädde gr...

Okej okej!! Vi vispar grädden nu. Och ja du får slicka vispen sen.

Lilleman mycket nöjd.

Jag intalar mig själv att jag ändå hade tänkt att vispa grädden innan middag och innan jag knappt hunnit få av mig skorna. Det är alltså INTE barnet som har fått sin vilja igenom.

Eh...


Jo just det.


Kommentera gärna!
Ida

:) precis så! Du fick väl kanske lite mer lugn i matlagningen när lilleman kunde slicka grädde?

2012-01-30 ♥ 21:03:46
Stina

Bara inse att det är barnen som bestämmer, eller som jag försöker intala mej - det gäller att välja sina fajter (att barnen vinner de flesta i min familj väljer jag att bortse ifrån...)

2012-01-30 ♥ 21:11:18 » URL: http://mylifemamastina.blogspot.com
andrea

Haha, vad jag känner igen mig! Här slutar det ofta likadant. Ibland lyckas vi dock avleda lillen med ngt annat kul, typ bad. Det är nog det enda som funkar när han verkligen vill något! Viljan de har alltså, den är på både gott och ont :p

2012-01-30 ♥ 21:14:20
Karin

Hot om köp av färdigvispad spraygrädde?

2012-01-30 ♥ 21:16:39 » URL: http://jagsyrminaegnaklader.blogg.se/
spiderchick

Ida: Haha jo det blev ju betydligt lugnare. Men jag förskte i alla fall verka som att det är jag som bestämmer ;-)//S

2012-01-30 ♥ 21:38:15
spiderchick

Andrea: Ja bada är det som brukar funka bäst här också. Eller film... Ehum ;-)//S

2012-01-30 ♥ 21:38:57
Lenore

Ibland måste man välja sina fajter, du är ingen sämre mamma för att du lät honom vispa grädden före maten!

2012-01-30 ♥ 22:56:22 » URL: http://lenoresmakeup.blogg.se/
Mimmi

Som andra skrev du är säkert inte en sämre mamma för du gjorde detta. MEN nyfiken som jag är, undrar jag då om detta inte gör att barnet kommer att fortsätta med det beteendet? Det blir ju en slags belöning att få vispa eftersom han skrek(?) och tjatade. När jag passar min systerdotter och hon skulle få för sig att göra så säger jag bestämt nej och stålsätter mig men när hon väl har slutat skrika/tjata så är det ok för då är det jag som bestämmer det och ett barn på några år ska inte styra och bestämma enligt min åsikt...Nyfiken på svar! :)

2012-01-31 ♥ 01:50:18
Nicklas

Hej där!Skriv ett inlägg om oss på din blogg så har du chansen att vinna 5000:- att shoppa kläder för hos nelly och asos. Tipsa gärna dina läsare om tävlingen. <3

Emma

Haha! Underbart med envisa barn! ;o)Du har en ny följare på Bloglovin´! =)

2012-01-31 ♥ 08:25:09 » URL: http://www.missrockangel.se
Karolina

Appropå grädde..

Facebooks nya tidslinje eller inte? Ska man följa strömmen eller ska man ståndaktigt våga vägra tidslinjen? Vad säger Spider?

2012-01-31 ♥ 08:37:50 » URL: http://annakarolina.webblogg.se/
Nettan

Helt rätt! Inte va det lilleman som fick bestämma där inte! Det är absolut min bestämda uppfattning så jag är helt på din linje.Det där kallar jag barnuppfostran du skötte dig utmärkt måste jag säga.

Eller inte... men vad gör väl det? Det viktiga är väl ändå att du gör det som känns bra för dig. Ibland får man ge sig o ibland står man emot, världen går inte under för det ju.

Det var iallafall roligt o underhållande att läsa som vanligt.

Go spider go spider!!Kram Nettan

2012-01-31 ♥ 09:02:01
spiderchick

Mimmi:Man väljer sina fajter.Förstöra saker, vara elak, bete sig illa, äta glass innan maten osv ALDRIG okej. Vispa grädde innan maten så att mamman sedan slipper tjat och skrik i örat å kan laga mat i lugn och ro = okej. Han kommer inte tro att skrik leder till belöning, då vi är konsekventa inom det områden som faktiskt är viktiga (som vi har valt som viktiga). Men jag förstår hur du tänker :-)Sen är barn oftast lättare med andra än sina föräldrar. Min son tjatar aldrig när han är med mormor el dyl, där emot mamma eller pappa. Oj oj här ska det testas, hehe.Sen är han bara två år och har inte riktigt förstått grejen med att vänta inte heller förstår han innebörden av snart. Ännu!Mitt misstag från första början var att ens berätta om fruktsalladen, sånt ska man berätta exakt innan det ska sättas igång ;-)Nä men det är väldigt svårt att sätta ner sådana här tankar i skrift. Ingen dag är den andra lik. Ingen fas är den andra lik.Jag följer alltid min magkänsla och det har funkat ypperligt hittills :-)kram!

M

2012-01-31 ♥ 10:15:40
Cicci Feinstein - Fotograf

Haha! Kan tänka mig att detta var jättepåfrestande i verkligheten men jag kan inte låta bli att skratta högt när du berättar om det!

2012-01-31 ♥ 10:36:17 » URL: http://ciccifeinstein.blogspot.com
spiderchick

Nettan: Haha ja men så är det ju, ibland känns det okej att ge sig och ibland inte. Vissa fajter är värda att ta andra kan kvitta för husfridens skull.Ibland har man ork till tusen ibland inte. Som jag skriver till Mimmi ovan är den ena dagen aldrig den andra lik. Bara man är konsekvent när det väl gäller, gällande de områden som för mig och min kille känns viktiga.Att följa magkänslan is the grej ;-)kram

S

2012-01-31 ♥ 10:46:23
JOLINE&MIO

Det blir inget fjösigt "haha" på det här inlägget, utan snarare: HA-HA-HA!Klockren beskrivelse, som skulle kunna vara tagen direkt ur min vardag.

2012-01-31 ♥ 12:10:25 » URL: http://familyforever.se
Maggan

nä.när lär sig barn att vänta...? undrar fortfarande det.. Min Molly är 3 år..När man säger till henne typ "ikväll kommer farmor"

NEJJJJJ inte imojjon idaaaaaaa!!!

jo men asså..ikväll är idag..fast sen...idag...ikväll alltså!!

Å sen blir det världskrig om NÄR verkligen farmor skall komma...

jesses...asagobbajobbigt...men så är det väl att vara småbarnsförälder!Tjing!

2012-01-31 ♥ 12:27:34 » URL: http://margu.blogg.se/
Henrik Stigell

Det gäller att vara hård och stå fast vid att nej betyder nej och ingenting annat, annars tar det bara längre tid för barnen att lära sig det.

2012-01-31 ♥ 16:23:12 » URL: http://henrikstigell.blogspot.com/
Fia

Ja, sant att just den grejjen inte var värd att bråka om men kanske svårt för lillen...han vet ju inte vad ni tycker är värt att vara konsekventa om. Lite förvirrande för honom kanske, tror nog att det är värt att tjata om allt om han får ja ibland? Eller vad tänker du?

2012-01-31 ♥ 17:47:40
Fia

Ja, sant att just den grejjen inte var värd att bråka om men kanske svårt för lillen...han vet ju inte vad ni tycker är värt att vara konsekventa om. Lite förvirrande för honom kanske, tror nog att det är värt att tjata om allt om han får ja ibland? Eller vad tänker du?

2012-01-31 ♥ 17:48:01
Lisa

Men man KAN ju inte bråka/vara hård om allt som man kanske egentligen vill, det går ju inte. De som skriver det har nog inte barn själva.

2012-01-31 ♥ 18:38:21
spiderchick

Fia: Haha alltså vad stor den här grejen blev?? :-)Jag vill påstå att jag beskriver vad varenda förälder någon gång går igenom (jag geeeeer upp känslan).Min son är inte förvirrad för att hans mamma ger efter ibland när det gäller obetydliga ting. Vår vardag påverkas inte negativt.Jag håller med Lisa här ovan att nej det går inte vara hård exakt precis jämt. Det känns som att det är ganska... Mänskligt?Ha det gott!

M

2012-02-01 ♥ 09:24:44
Em - mamma på NZ

Hahahaha nu skrattar jag så att tårarna sprutar. Du är så himla härlig, älskar sätter du beskriver saker och ting! Och just här känner jag igen mej så himla mycket, min lille parvel är bara 16 månader än men med en riktig järnvilja. Och då jag oftast har som mål att vara en konsekvent mamma som håller på reglerna så ooooorkar man inte alltid. Härligt att höra att det inte bara är jag som då o då tar en liten genväg (och sen intalar mej själv att det ändå var ett beslut som kom från mej och var rättfärdigt/okej/lägligt hehe). Kram till dej spider!

2012-02-01 ♥ 10:18:25 » URL: http://emsliv.blogspot.com
Cissi

Äh jag håller med, man får välja sina fighter. Det är skitjobbigt med "uppfostringsregler" som folk tycker att man ska följa. Alla barn är olika, alla dagar är olika osv.. man får ta det lugnt och ta det som det kommer tycker jag :)

2012-02-01 ♥ 13:30:19 » URL: http://spiritseal.blogg.se/
Birgit

Ha ha, tänk så enkelt det hade varit om man nångång kunde säga "ja" på en gång... ist för att måsta ge med sig sen..

Ha det gott!

2012-02-01 ♥ 21:02:34 » URL: http://birgitz.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback