Tiden efter ett kejsarsnitt

Jag har naturligtvis haft ont efter snittet.
 
Det har gjort ont att stå, gå, sitta, ligga, nysa, hosta, skratta, pinka, andas... Jobbigast har varit att sova, prick ingen liggställning har varit skön. SERIÖST! Förstår ni hur mycket vi använder våra magmuskler?? Till typ allt hela tiden!
 
- Där sprack såret! har jag tänkt otaliga gånger och väntat mig se ett gäng sladdriga tarmar hänga ut över buken.
 
Som väl är har jag tilldelats en ytterst generös mängd smärtstillande tabletter. Första veckan tog jag även sprutor i magen för att förhindra blodproppar.
 
Summa summarum: Förlossningen med lilleman var jobbigare när den väl pågick (duh!) men kejsarsnittet med Minispider har varit jobbigare efteråt. Med kejsarsnittet upplever jag även att jag gick miste om den euforiska "gör mig till president över världen för jag är bäst" känslan som jag kände efter att ha bråkat ut lilleman ur min ömma livmoder.
 
Men! Jag är ytterst mallig över alla mina två förlossningar. Allt har ju gått bra och jag ser det som häftigt och berikande att ha upplevt båda varianter.
 
 
 
Spajdan med Kejsarkagge.

Kommentera gärna!
Sofia

Himla fin Bild på dig ;)

2012-07-20 ♥ 15:53:51
Mija

Jag höll på att dö på sjukhuset när jag började asgarva på sjukhuset efter mitt snitt. Min Sambo hade aldrig bytt blöja innan och jag var sängliggande, det tog honom 45 minuter och mycket blod, svett och tårar. Jag försökte hålla i mitt snitt och skrattade hela tiden. Haha!

Fick också ta blodförtunnande i sprutor, hemskt, tyckte dom gjorde svinont!

2012-07-20 ♥ 15:54:57 » URL: http://mijauz.blogg.se
Sanna

Ja, nu har du ju upplevt bägge. Kan dock tänka mig att om det blir en spajderbejbi nummero tres så vill du köra a naturell igen!
Skönt i alla fall att allting har gått bra och att den lille slipper sonden nu.

2012-07-20 ♥ 16:17:37 » URL: http://lillaelias.blogg.se
Sanna -mamma till meja

Åh ja, fick akutsnitt med min tjej!
Inga roliga veckor efter det, smärtan i snittet som du säger med hosta och nysa är helt otroligt! Och den härliga sprutan som man ska ta, vet ej om du fått den också men den minskar risken för proppar! Himla härlig spruta!!

2012-07-20 ♥ 16:31:38 » URL: http://sannis1987.blogg.se
Anna

hej är nyfiken på att se mer av vagnen som ni kör. Vore kul om du ville skriva lite om den och jämföra med den ni hade till er första son.
//Anna

Svar: Absolut det ska jag göra! :-)
Moa DeBruin

2012-07-20 ♥ 16:45:51 » URL: http://annasjosten.blogg.se
Saga, ALLT OM SIMS

Vad läskigt det låter med snitt :( tycker att du har gjort det bra! :D

2012-07-20 ♥ 16:49:12 » URL: http://alltomsims.blogspot.se
Tina

men va snygg du är för å va nyförlöst då! själv såg man ju ut som nått som iallafall inte var från denna jord hehe :P

2012-07-20 ♥ 16:53:25
Ania

Det där sprutorna har jag tagit sedan dag ett (även tidigare)... Man vänjer sig. :) Hittar platser där det känns mindre. Jag hade kunnat vara personlig spruttagare åt dig då jag anser mig jävligt grym på det nu efter snart 12 månader. :)

2012-07-20 ♥ 16:58:36
Oddli

Du skriver för j**** bra!! Skrattar i princip lika mycket vid varje inlägg:)

2012-07-20 ♥ 17:06:47 » URL: http://oddli.blogg.se
Karoliina - med K och två i

Hua... Dessa sprutor. Tar dom själv varje dag och har gjort sen v 12 (v 27 nu) och håller på till 6 veckor efter förlossningen..
Inte så kul, men vad gör man inte :)

2012-07-20 ♥ 17:18:22 » URL: http://karrom.blogg.se
Karoliina - med K och två i

Hua... Dessa sprutor. Tar dom själv varje dag och har gjort sen v 12 (v 27 nu) och håller på till 6 veckor efter förlossningen..
Inte så kul, men vad gör man inte :)

2012-07-20 ♥ 17:19:03 » URL: http://karrom.blogg.se
Carin

Mitt första barn kom till världen via ett akutsnitt. KOmmer ihåg att jag hade en hållning a la rullatorstant i några månader och framför allt OOOONT så fort jag ammade, skrattade, rörde mig osv. Å så råkade jag omge mig med folk som sa att jag hade haft tur som "slapp föda och ha ont". Andra barnet föddes vaginalt och jag började storskratta efteråt - dels för att jag kunde, dels för att jag kom ihåg de korkade kommentarerna. Fattar inte varför jag lyssnade på de. Idag är jag som du jättestolt över mina förlossningar men jag var tyvärr tvungen att föda vaginalt för att fatta hur jäkla duktig jag var som tog mig igenom och förbi första förlossningen. Skitdumt.

2012-07-20 ♥ 17:19:11
Gafflan

Ja, man känner sig lite snuvad på själva förlossningen men herregud vad lycklig man är oavsett. Mitt första kom till världen med snitt, som jag fick infektion i. Inte kul då men så värt det!
Kram

2012-07-20 ♥ 18:10:28 » URL: http://gafflan-gafflan.blogspot.com
Mamma Z

Ont är aldrig kul men med eller utan kejsarkagge, snygg ändå!

2012-07-20 ♥ 18:11:18 » URL: http://www.mammaz.com
Elinor

Haha.. Du är så rolig!!:) älskar din blogg:)

2012-07-20 ♥ 21:36:59
Ann-Christin

Jag har kört med akutsnitt och akutsugklocka. Men hade konstigt (eller kanske inte) mer problem efter sugklockan... Var uppe och hoppade och studsade efter snittet. Men visst, jag såg oförlöst ut i flera månader efter :) Men vad är det för sprutor ni pratar om, jag fick inga sprutor... Är jag vanvårdad?

2012-07-20 ♥ 21:54:49 » URL: http://berndtssonlundstrom.blogg.se
Annika

Har också gjort en fl av varje, fast snittet med första och håller med. AJ för att försöka vända sig i sängen. Kan meddela att efter 3,5 år och en fl då ungen kom ut "vanliga vägen" är mina magmuskler inte riktigt med än (fast är väl mitt eget fel)
som Carin säger "rullatorstanthållning veckorna efter snittet...
måste säga att du ser grymt fresh ut för att vara nysnittad

2012-07-20 ♥ 22:35:40 » URL: http://www.elfstrand.blogg.se
Everlasting

Och tänk att det finns de som väljer snitt frivilligt. Helt knäppt!

Förresten, du ser väldigt erfaret nonchalant ut på bilden. Jag fixar barnvagnen med en hand liksom.

2012-07-20 ♥ 23:13:02 » URL: http://everlasting.nu
Frida

Jag måste säga att jag känner igen mig. Min första son kom via "naturlig förlossning" och min andra via kejsarsnitt. Jag hade mycket svårare att återhämta mig fysiskt från mig andra. Jag tänkte att smärtan aldrig skulle försvinna, men det gjorde den ju såklart. Men det var fler än en gång jag hade just den känslan du beskriver, att NUUUUU for minsann såret upp....
Sen upplevede jag också det annorlunda efter kejsarsnittet (jag sövdes dock) rent känslomässigt. Det var annorlunda motför att ha varit med och kämpat ut det "lilla" livet. Istället vaknade jag upp och var liksom mamma igen.
Hoppas du slipper ha ont snart!
Allt gott!/Frida

2012-07-21 ♥ 00:28:48 » URL: http://fridasfunderingar.blogg.se
Matilda

Nej men vad jobbigt och trist att du upplever det så! Så olika det kan vara, jag fick min dotter genom kejsarsnitt för 1,5 år sedan och upplevde ingen smärta alls efteråt. Klart att det var lite ömt och stelt, men det gjorde absolut inte ont. Man fick ju klura ut lite andra sätt att resa sig ur säng osv, och så minns jag när min familj var på besök första gången för att träffa lillan och de gjorde något som fick mig att få världens skrattattack, mindre behagligt samtidigt som det ju var så himla roligt, minns det där dubbla, man ville skratta men samtidigt inte. Haha! Tyckte det var världens bästa förlossning, hade ju varken ont då snittet gjordes eller efteråt. Var bara som sagt lite stel.
Stort grattis till den lilla!

Svar: Jag har allt som allt upplevt det positivt, men ont har jag haft. Väldigt. Men skönt att det finns smärtstillande! Efter förlossningen med lilleman var jag på benen dagen efter. Men alla upplever vi förlossningarna olika. Det finns ju dom som haft vaginal förlossningar som varit en superjobbiga (det var inte min, min gick supersnabbt) och vice versa. Om det blir fler barn så får man ju se hur förlossningen förlöper. Jag är öppen för båda varianter igen, beror ju helt på. Fast... Som det ser ut nu blir det inga fler barn ;-) kramis
Moa DeBruin

2012-07-21 ♥ 11:04:00
Matilda

(Och Everlasting, jag VILLE ha snitt. De som vill ha snitt tänker antagligen detsamma om det andra sättet att föda;-) man är helt enkelt olika, och inget sätt är bättre än det andra. Barnet ska ju liksom bara UT. Det är ju SEN livet börjar;)

2012-07-21 ♥ 11:06:14
Sophie

Så himla skönt att läsa om detta. Har en 7månaders liten tjej här hemma, och förlossningen gick fruktansvärt snabbt(ligger i släkten), och ingen bedövning what-so-ever hjälpte. Det var det värsta jag har upplevt i hela mitt liv, jag kan verkligen inte hantera den typen av smärta. Jag var konstant livrädd. Så när vi planerar att skaffa ett syskon, så tänker jag faktiskt välja planerat snitt. Aldrig i livet att jag utsätter mig för en sådan situation igen. Men jag är riktigt stolt nu i efterhand att jag klarade av det, såklart! Är lite nojig för att missa den där euforiska känslan som du beskriver. Men det får bli som det blir. Smärtan efteråt kanske håller i sig längre men jag tror inte det kommer i närheten av den smärta jag kände sist. hua!

Hoppas det läker fint och blir bättre snart! :)
Kram!

2012-07-21 ♥ 11:31:55
andrea

Jag är själv snittad och väldigt länge fick jag för mig att "nejnujäklar, nu gick det nog upp!", och smärtan var hemsk! Jag insisterade på att vandra omkring samma kväll som jag blivit snittad och trodde jag skulle dö. Fick morfinsprutor i låret och sen var jag halvsovandes i två dygn. Två dygn då jag hellre varit klarvaken för att vara med vår son som just då låg på intensiven. Nu gick det förvisso väldigt bra ändå, men jag hoppas så innerligt på att kunna föda vaginalt nästa gång. Jag missade så mycket de där första två dagarna.

Blir förresten jättenyfiken på om det är skillnad på hur kroppen återhämtar sig beroende på om man blitt snittad eller inte?! Jag tyckte min kropp återhämtade sig förvånansvärt fort, även om jag fortf tycker att min kropp är lite lik en glad gubbe. Bröstögon, navelnäsa och snitt-leende ;p haha. Jag gillar den ändå!

2012-07-21 ♥ 13:25:33
Celie

Tråkigt att snittet gjort ont efteråt.
Fick själv ett akutsnitt och det var bara samma dag som jag snittades som var jobbigt, sen var jag uppe på benen och kände mig Bäst I Världen! Dock var sprutorna värre!!

Nu hoppas jag på en vanlig förlossning och det ska bli spännande om jag kan jämföra vilket som var värst efteråt!

Svar: hehe ja det är roligt att ha "testat" båda! Skönt att du inte hade ont :-)
Moa DeBruin

2012-07-21 ♥ 21:52:03 » URL: http://trolletc.blogg.se
Lisa

Jag akutopererades förra sommaren, 30 cm skar man upp min mage och hittade döda tarmdelar så jag blev sydd både i tarmarna och "i magen".
Efter op vaknade jag utan fungerande smärtstillande, det var ju jävligt skönt. Not.

Månaderna efteråt var inte roliga, i början kunde jag inte ens resa mig själv pga smärtan, kunde inte gå rakt på flera veckor och jag fick inte bära ens en påse sopor själv för då kunde det gå åt fanders.

Folk skrattar lite åt historian men jag tyckte inte alls att det var roligt, det gör faktiskt skitont.

Svar: usch då :-( Hoppas du mår bra nu! kram
Moa DeBruin

2012-07-21 ♥ 22:55:53
Monica

Hej!
Har en förlossning & ett ks oxå!
Förlossningen e nått enormt att gå igenom men tyvärr skadades jag så mkt att jag nu efter 4 år fortfarande har ont.
Därför fick jag ks bviljat på tvåan.
Och jag e så glad att jag inte fick ont av det utan var uppe på fötterna nästan direkt.
Fick heller inga sprutor mot
Blodproppar utan det var bara upp o röra sig!
Men så glad för dig att allt gått bra!

Allt e olika för varje kvinna! Varje kvinna är unik på sitt sätt:)

Svar: så sant :-)
Moa DeBruin

2012-07-21 ♥ 22:57:30
sofie

dessutom heter det ju faktiskt KEJSARsnitt..... :)

2012-07-22 ♥ 01:09:30
lina

jag hade inte det minsta ont efter snittet. kändes som vanligt. men känslorna att man gick miste om en förlossning var inte roliga. jag har "bara" ett barn, som jag fått genom ett snitt. alltså vet jag inte hur en "riktig förlossning" går till. känns verkligen som man blivit snuvad på en förlossning o efteråt började jag känna mej värdelös. förstår ju självklart att det blev kejsarsnitt av en anledning. men jag tycker det var tråkigt att jag inte fick vara med om en naturlig förlossning o få upp min heidi på bröstet förrän fleeeeeera timmar efteråt.. :/ hoppas du slipper må som jag.

2012-07-30 ♥ 18:50:24 » URL: http://millblomskan.blogg.se
"Felicia"

Jag snittades ju med dottern (självvalt). Är egentligen inte så stor skillnad på ett akut snitt och ett planerat snitt, förutom att man har mer tid på sig att förbereda sig vid ett planerat. Men hellre ett planerat eller akut än ett urakut snitt.
Jag har ju inte fött vaginalt men det kändes på något vis som att jag fuskade när jag valde ks...Men nästa gång är planen att jag i alla fall ska försöka!

Jag hade turen att bli förkyld typ på kvällen samma dag som jag gjorde ks. Så oskönt att hosta när man är nysnittad! Tryckte kudde mot magen, då gick det bättre.

Vi har ett liknande skötbord som ni har. Jag vågade inte lyfta det de första veckorna efter ks, så ville jag duscha fick jag göra det när sambon var hemma, eller när min mamma var på besök.

Nu 5 månader efteråt är snittet riktigt fint, är bara en tunn linje. Som inte ens syns när jag har trosor på mig. Fantastiskt egentligen! Och magmusklerna har återhämtat sig. Jag fick köra ligga på sidan och ta sig upp ur sängen-metoden men det var jag van med sen innan pga foglossning, då gick det mycket bättre att komma upp :)

Bara känseln som inte är tillbaka helt 100%, först kände jag inget, sen lite grann och nu det mesta. Men det kan ta upp till ett år. Stack ibland men det är för att nervtrådarna hittar tillbaka fick jag berättat för mig.

Grattis till Minispider och skönt att det gick bra även fast han hade så bråttom ut i världen :)

Svar: Jag kan också känna att känseln i huden kring snittet är borta, men då kommer det tillbaka alltså? Jag tycker inte att man fuskar med snitt för det är kämpigt det med, fast på ett annat sätt :-) Jag tyckte som sagt bara att jag gick miste om den där häftiga "jag klarar allt" känslan.
Moa DeBruin

2012-07-30 ♥ 21:57:59 » URL: http://hivbloggen.blogg.se
"Felicia"

Jajemän! Det blir bättre med känseln. Även om jag fått veta att det kan dröja ett år innan det är normalt igen. För vissa kommer det inte tillbaka till 100% men det blir bättre i alla fall.
Det man får tänka är att man fick ett barn som mår bra :)

2012-08-02 ♥ 19:32:38 » URL: http://hivbloggen.blogg.se
Emma - Mamma till två

Jag blev inte snittad men fick en total sfinkterruptur vid min andra förlossning. Det medförde order om att inte använda magmusklerna och jag håller med om att det är lättare sagt än gjort... Herregud!! Magen är ju för tusan inblandad i allt!!!

2012-08-07 ♥ 07:09:11 » URL: http://emmsaklemmsa.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback