Gäster på G...

Spiderpapa och Spiderkid är för kvällen ivägskickade till annan del av Skövde och jag inväntar nu finfina gäster.
 
Kyler rosévin (alkoholfritt för min del), förbereder lax med färskpotatis och annat göttigt. Har än så länge inga fläckar på kläderna. Bådar mycket gott.
 
Trevlig lördagskväll!
 
 
 
 

Jag vågar inte ta av mig mina jeans

Ikväll ska jag ha middag för några personer och det ska bli såååå trevligt. Förutom den där parantesen att jag inte har några kläder. Jag varvar mellan två fladdriga stackars plagg typ.
 
Plockade för skojs skull fram ett par gravidjeans för att se om dom möjligen gick att trä över vaderna. Döm till min förvåning när jag insåg att dom gick hela frekking vägen över röven!! Jag har alltså fått på mig ett par jeans. Inte fladderbyxor. JEANS! Crazy.
 
Problemet är att jag måste duscha innan gästerna kommer men jag vågar absolut inte ta av mig byxorna för då kanske jag aldrig får på mig dom igen.
 
Mvh // Flottig tjej med dilemma.
 
 
Modell boot cut en gång i tiden. Nu har mina svullna vader fyllt ut den cutten.
 
 

Bamse på danska

Ett tips till alla småbarnsföräldrar som kanske "tvingas" se (eller i alla fall höra) sina barns favoritfilmer lite för ofta är att byta ut språket. Bamse har till exempel blivit hysteriskt rolig sedan inställningarna på vår DVD gick sönder och lilleman endast kan se historien på danska.
 
Bara att Vargen hetter Ulven, Skalman heter Uppfinnar-Ole och LilleSkutt heter Lille Hoppsan (liiiileee hööööpsen - sagt med danska accent) gör hela min dag! I love it!
 
Lilleman tittar glatt oavsett språk.
 
 
 
Uppfinnar-Ole.

Rästojangbesök

Igår var vi och käkade på ett orientaliskt ställe i Skövde. Från en buffé väljer man vilka råvaror man vill ha i sin wook och sedan tillagas läckerheterna. Ja så vida man inte vill snaska rått kött, det är naturligtvis upp till var och en.
 
 
Tillagning pågår.
 
 
 
Gravid kvinna inväntar mat.
 
 
 
 
Göllongen. Som vi kallar honom.
 
 
 
Jag misstänker att min pappa har blivit med blogg för han var helt galen med kameran igår.
 
 
 
Dessert. Allt i miniatyr (känner jag mig nödgad att påpeka).

Middag ute

Nu ska vi ut och äta på "rästojang" som lilleman säger.
 
Jag. Är. Så. Hungrig.
 
Sen ska jag vanka hem och sova. Bums. Gick upp klockan 05 imorse. Frivilligt. Vaknade ultrapigg och kunde absolut inte somna om på några villkor. Jag är så bökig med sömnen ibland.
 
Hoppas ni har en finfin fredagskväll!
 
 
 
 

Statistikbesatt

Jag har skaffat Google Analytics till bloggen. Vilken fröjd!
 
Nu kan jag hålla en nästan skrämmande god koll på era besöksvanor här inne. Ha!
 
Nej nej jag kan inte se exakt vilka ni är. Gamla klasskamrater, ex-pojkvänner och ytligt bekanta kan alltså helt riskfritt fortsätta läsa utan att jag vet om det.
 
Noterat:
 
Klockan 04.00 imorse var ni 23 personer här och samsades om utrymmet.
 
 
 
 
 
 
Klockan 10 var ni 606 personer samtidigt inne och läste.
 
 
 
 
 
Ni har idag stannat i snitt 50 sekunder på bloggen. Eh... Borde jag skriva längre inlägg? *bekymrad*
 
 
 
Om jag från och med nu kommer viga mitt liv åt Google Analytics och på ett osunt sätt följa mina läsares minsta steg? Svar ja.

Tecken på att jag är gravid

Ett tecken (bland många andra) på att jag är rätt mycket gravid:
 
Mina kläder blir inte längre fläckiga över magen under dagen. Nej nej nu är jag alltså så himlans rund och gravid att kläderna är fläckiga redan när jag tar ut dom från tvättmaskinen. Färdigsölade och klara så att säga.
 
Rätt gött faktiskt. Slipper jag lägga manken till så värst.
 
 
Kalaskula klädd i nytvättat linne med fläckar på magen.

Dagen har kommit

Jag måste förnya mitt körkort som jag tog när jag var 19 år gammal.
 
Jag måste alltså knäppa ett nytt kort på mig själv, skriva under papper, skicka in papper och massa sådana där trökigheter som inte är speciellt tidskrävande alls men som gör att min själ dör en smula bara jag tänker på det.
 
ZZzzzZZZZzzzZZZ.
 
Man borde få alla dessa förnyelsepapper ett år innan körkortet går ut MINST. Helst två år, så att en stackars latmask som jag hinner förbereda mig mentalt inför alla moment.
 
 
 
Hyfsat inaktuell bild.

Stughäng och andäktig dryck

Vi har hängt ute i stugan med kompisar hela eftermiddagen och halva kvällen.
 
Grillning, umgänge, bus, lek, skratt och skitiga ungar.
 
Najs!
 
Kompis köpte med Starbucks islatte till alla. Gott! Men SÅ dyrt för det lilla man dricker. Det är inte många slurkar i en kopp. Man får verkligen inta drycken med andakt och helst be en liten bön mellan varje klunk.
 
 
 
Dyra droppar.
 
 
 
 
Den som höll i korvgrillningen missade visst att göra sitt jobb.
 
 
 
 
Somrig bild nr 1.
 
 
 
 
Somrig bild nr 2.

Paris och handledsskenorna

- OJ! Har Paris Hilton också karpaltunnelsyndrom?? tänkte jag när jag vid första anblick såg den här bilden.
 
 
 
 
 
Men sen förstod jag att neeeej, det är inga handledsskenor Paris Hilton har på sig. Det är fashion!
 
Kom inte och säg att jag och mina domnande nävar är omoderna.
 
 

När barnet ej vill borsta tänderna

Det finns roligare saker i livet än tandborstning, det anser nog många barn (och kanske en del vuxna).
 
Vanliga tandborstnings-undanflykter i vårt hushåll:
 
- Jag vågar inte!
Barnet spelar här en fejkad rädsla för tandborsten och hoppas att förälderns empatiska sida ska kika fram.
 
- Mamma jag har feber i benet!
Glöm-min-mun-foka-på-mitt-ben tricket. Klassisk fint! Jag går inte på´n.
 
- Men mamma jag har redan borstat tänderna tidigare!
Tidigare IGÅR ja. Ha! Går inte på den heller.
 
- Men jag har ju inte tappat några tänder!
Här kan det vara så att mamman i vår familj råkat berättat om en hund som tappat alla sina tänder på grund av bristande munhygien. Barnet gör då en jämförelse mellan sig själv och det tandlöse djuret med förhoppning om att mamman ska tänka "just det DU har ju fortfarande alla gaddar kvar i munnen! Då kan du få slippa rengöring tills vidare".
 
 

Preppning av frys

Oj oj oj idag blir det en fin och varm sommardag i Skövde. Solen lyser från en klarblå himmel.
 
Jag har redan under tidig morgonkvist tagit min plikt som familjens ömma moder och preppat frysen med förnödenheter.
 
 
 
 
 
 
Och så en islatte på det.
 
 
 
 
God förmiddag på er!
 

Packning som magiskt växer

Idag har vi varit hos mamma en sväng. En okomplicerad tripp som kräver typ inget. Vi hade med oss lillens ryggsäck och min fotoväska. That´s it.
 
När vi senare på kvällen kom hem hade denna lighta packning på något konstigt sätt vuxit sig helt abnorm i storlek och bestod plötsligt av ryggsäck, fotoväska, böcker, leksaker, bandyklubbor, en plastpåse proppfull med prylar och även en pappersbag knökad med diverse saker.
 
Faktum är att packningen OFTA växer så här när vi är iväg.
 
Var kommer alla prylar ifrån och vad vill dom mig?? Det kan jag undra.
 
 
 
 
 
 

Idag tog jag ansvar

Mamma fick en chokladask i morsdagpresent av mina bröder. När inföll morsdag? Ja jag minns inte exakt, men det var ett BRA tag sedan i alla fall.
 
Idag kom jag hem till mamma och upptäckte att den där asken fortfarande inte var helt tom efter all denna tid. Eh... Hallå??
 
Vad jag gjorde?
 
Ja jag snaskade naturligtvis upp alla stackars chokladbitar som fanns kvar. Fort som attan! Någon i familjen får ju lov att ta lite himlans ansvar.
 
 
 
Tom ask tack vare mig.

Undrar hur bebis-i-magen kommer sova?

En sak som ska bli spännande att se med bebis-i-magen är hur hen kommer sova.
 
Lilleman var ingen sovbebis. Alls. Jisses vad vi skumpade den älskade lille skrikhalsen. Flera timmar varje kväll turades vi om att sitt-hoppa på sängkanten, bara för att sedan få chansen till möjligen tre timmars sammanhängande sömn. Djupsömn var jag inte nere och snuddade vid speciellt ofta och min kille misstänker att han krympte sig själv åtminstone fem centimeter i längd under den värsta skump-perioden.
 
Ja, vi kämpade verkligen som blådårar hela första året och med facit i hand är jag STOLT att vi fixade det! Vi fixade sömnbristen jag och darling, med både förståndet och kärleken i behåll.
 
Och vi var INTE dåliga föräldrar, det har vi också facit på. Även om det är lätt att börja tvivla på sig själv när ingenting fungerar och bebis aldrig är nöjd. "Alla" andras bebisar verkade ju sträcksova 25 timmar per dygn. Typ.
 
Nu fungerar sömnen fint i vårt hushåll sedan en lång tid tillbaka. Lite nervöst känns det därför att vi kanske ska börja om igen med skumpning och vaknätter. Men OM det nu blir så - då vet vi att vi fixar det!
 
 
 
 
 
 
Oavsett, lille bebis, spelar det ingen roll om du är en skumpbebis eller om du är en sova-hela-natten-bebis eller om du är något helt annat. Du är otroligt välkommen och väldigt efterlängtad! Snart ses vi wieeee ♥

Vara gravid och röka

Det här med att röka pipa under graviditeten tycker jag verkligen inte är hela världen.

Själv har jag just puffat i mig tre på raken och mår bättre än någonsin!!
Hårdhandskarna

I vår familj har det nu tagits i med hårdhandskarna vad gäller den där saken som man så lätt kan missa att plocka med sig i all hast.
 
 
 
 
 
 
Hjälper det här inga minnen på traven så vet jag inte.

Nyinflyttade i stugan

När vi köpte vår stuga plockade vi ner säkert tjugotalet tomma fågelholkar som satt uppspikade runt om fasaden (överdriver icke). URGAMLA, vinda, sneda och ruttna sådana. Ja, i alla fall hälften av dom var så gamla att dom måste ha varit trippelt k-märkta.
 
En skraltig holk långt uppe vid taknocken blev dock kvar och döm till vår förvåning när vi i våras förstod att det flyttat in en liten fågelfamilj där.
 
Hej och välkomna!
 
Jag vågar inte ens tänka på hur inredningen ser ut i den där gamla holken men di verkar trivas, pippifamiljen. Till nästa år får vi nog hjälpa dom att renovera en smula.
 
 
 
Titt-ut!
 
 

Moas måsten

Jahapp nu ligger nyaste Moas Måsten uppe på webben. Den här gången har jag skrivit lite om den här graviditeten vs min förra. Plus lite annat smått och gott. Som vanligt.
 
 
 
 
Läs här.

Förbjuden lunch

Idag käkade jag lunch redan klockan 10.20. Det kändes galet och lite förbjudet. Man äter liksom inte lunch så tidigt. Det gör man bara inte. Typ.
 
Är man hungrig då tar man sig en macka eller en banan och så väntar man till klockan tolv. Möjligen halv tolv. Möjligen möjligen klockan elva.
 
Men jag har de senaste veckorna ruckat på rutinerna och acceptansen för vad som är en okej mat-ätar-tid blir bara tidigare och tidigare på dagen (morgonen?). Fortsätter utvecklingen så här äter jag snart lunch redan vid läggdags kvällen innan.
 
 
 
Dagens.

Längtan efter lille Jesus

Vi längtar efter vår fjärde familjemedlem.
 
Spiderpapa pratar med bebis var kväll och då vill lilleman inte vara sämre utan brukar trycka in sitt lockhåriga lilla huvud mellan pappas mun och mammas stora mage.
 
- Heeeej bebisen, säger han med pipig röst.
 
Sen pussar Spiderpapa på magen och då ska lilleman göra likadant. Det är en väldigt väl-pussad bebis, den där Lill´Jezaz.
 
Faktum är att jag nog måste börja införa någon form av trängselavgift vid min mage. För att hålla folk i schak.
 
 
 
Populär kanonkula.
 
 

Jag - en ond människa

Jag måste säga att jag med tanke på mitt heliga tillstånd smygnjuter av sommarens frånvaro. Juni månad har aldrig tidigare uppmätts vara så här regnig, enligt tv4.
 
- Stackars alla som suktar efter sommarvärme, mumlar jag för mig själv och blickar ut över en kall, våt stad.
 
Sedan klappar jag mig själv över gravidmagen.
 
Och skrattar. Rått.
 
- MOHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA MOHHAHAHAHAH MOHAHHAHAHAHAHAHHAHA...
 
Ja, jag skrattar så där högt och omotiverat länge som bara en riktigt ond människa iklädd stödstrumpor kan göra.
 
 
 
 
 

En sådan där kväll

Med tanke på att det har regnat prick hela dagen kändes det naturligt att vägen slutligen bar till ett sådant här ställe.
 
 
 
 
 

Ny barnvagn på G hem till oss...

Ni vet ju att vi har funderat på barnvagn till bebis och jag tog tacksamt emot era tips och råd om olika lösningar hur att frakta två kids.
 
Jag har sedan dess mailat en del med Evelina (som driver en av mina favvobloggar) och hon jobbar med Crescent barnvagnar. Evelina har tipsat och guidat mig i barnvagnsdjungeln och nu inväntar vi en vagn från just Crescent.
 
Jag ska delge er vilken färg och vilken modell när den anländer. Tjoho!
 
 
 
 
 

Att låsa om sig

Igår gick jag på toaletten och driftade mig till att låsa dörren. En lyx jag unnar mig ibland.
 
I samma sekund som min rumpa nuddar vid toalettringen: "Mamamamamamama" *häftiga ryck i dörrhandtaget*
 
Förklarar för min son att jag sitter på toaletten och att jag kommer ut snart.
 
Detta tycker lilleman låter ytterst märkligt. "Men mammma vad göööör du äjentligen?"
 
Jag svarar med LOAF-tricket (Lock Om Andra Föräldern) "Gå till pappa, titta vad han gör för spännande".
 
Så. Äntligen lugn och ro på dass.
 
"Älskling vad gör du?" Nu står min kille utanför dörren och rycker i handtaget. Han måste ha moppen som står inne i badrummet. Jo, helst med en gång!
 
A men vad tusan?! Vi moppar ungefär en gång om året (nåja) och 2012-års moppning måste alltså infalla just precis exakt när jag sitter på toaletten med låst dörr. Okej. Låt gå.
 
Pillar ut moppajäkeln genom en springa i dörren.
 
Så. Nu kanske jag äntligen kan få sitta ne...
 
"Mamma mamma mamma öppna jag måste kissa!!"
 
Jaaaa jaaa. För all del. Låsa om mig på toa kan jag göra när jag blir gammal.
 
 
 
 

Att gravidvakna

Ni skulle se mig när jag vaknar på morgonen.
 
Först brölar jag rätt ut som den värsta tyngdlyftare i samband med att jag ska komma ur sängen. När jag väl har kommit på fötter är jag så stel och öm i ryggen att jag ser ut som en blandning mellan en person som just har gjort i brallan och en mycket gammal människa som har stelopererats ihop helt fel.
 
Låt som inte spelas upp i mitt huvud just precis exakt då:
 
 
 
 
 
 

Vad ni inte vet om mig

10 saker ni inte visste om mig (så vitt jag vet):

1. Jag är en ångestperson. Kan få ångest för alla möjliga småsaker. Men det går i perioder.

2. Jag är social och gör mig lätt nya vänner.

3. Men det är svår att komma mig in på livet.

4. Jag kan inte ha långa naglar. Får panik.

5.
Jag hatar när saker går långsamt. Vill att allt som händer och sker ska gå fort fort.

6. Ibland leder punkt fem till en del impulsiva handlingar.

7. Jag har telefonskräck. Ringer det från ett nummer jag inte känner igen ska det mycket till för att jag ska svara.

8.
Jag har även mailskräck. Har jag ett mail från en "viktig" person i inkorgen kan det ta en dag innan jag vågar öppna det. Det är sant! Sjukt fånigt.

9.
Jag är som det heter "konflikträdd" men förstår inte varför den egenskapen ses som något negativt. Egentligen? Jag väljer mina strider och långt ifrån allt är värt att dividera om. "Konfliktväljande" kanske det ska heta istället?

10. Jag är en spara snarare än slösa och älskar känslan av att ha tjoffat in pengar på sparkontot.
 
 
 

Nitlott och paj

Idag ringde min bror på dörren lite spontant.
 
Perfekt tyckte jag för vi höll på att storstäda och plocka i ordning här hemma så det var bara för brollan att börja hjälp till. Snacka om otur för honom dock. Men man kan inte alltid ha flyt här i livet.
 
Efter städningen kom några kompisar över på rabarberpaj. För det är jag som är The master of paj. Det vet ni ju.
 
 
 
Spiderbrollan plockar ur diskmaskinen.
 
 
 
 
Pajfika.

Same same but different

Lilleman sovpausar inte längre dagtid, men en del dagar märker vi att han behöver en tupplur ändå för att orka med. Idag var en sådan dag. Jag placerade därför lillen i vagn och gick ut på en promenad.
 
100 meter.
 
Så långt kom vi innan min mage gav ifrån sig vilda protester och blev hårdare än den hårdaste medicinboll. Jaha ja. Jag fick helt sonika sätta mig ner och promenera min son från en bänk.
 
- Same same but different, förklarade jag för lillemannen som somnade i sin vagn efter en minut.
 
Gött.
 
 

Slappardag med regn

Det regnade under eftermiddagen igår.
 
- Does my face look bovvered to you? frågade jag vädret.
 
Näe just det. I could not care less.
 
Det var bara alldeles ypperligt att vädret var kass, så slapp vi ha dåligt samvete för att vi gjorde mest ingenting under senare delen av dagen och kvällen.
 
 
 
 
Spiderpapa och Spiderkid slappade i soffan (kiddet med en morot i näven).
 
 
 
 
Jag läste nya boken. Intet ont anande om handen som närmade sig bakifrån... *Dun dun dun dun dun* (skräckfilmsmusik)
 
 
 
 
Plötsligt kom det ett spöke *dun dun dun dun dun* (mer skräckfilmsmusik).
 
 
 
 
Med keps på huvudet?? Värst va di sa va moderna nu förti´n. Spökena.

Mamma, pappa, barn...

Idag har mina fina killar varit iväg på skojjigheter med några kompisar.
 
Jag och Lill`Jezaz har slappat här hemma.
 
Fick ju boken Helgonet i födelsedagspresent men då tyckte ni att jag skulle läsa de andra böckerna i Hammarbyserien först och då tyckte jag också det. Idag började jag sålunda läsa Mamma, pappa, barn. Första boken Pepparkakshuset har jag redan plöjt. Den är bra - läs!
 
 
 
 
 

En midsommarafton utan regn??

Hade ni en regnfri midsommarafton?
 
Det hade vi!! Tro det eller ej. Kändes lite konstigt och ovant till en början, men vi förlikade oss slutligen med tanken.
 
I övrigt var det en helt vanlig, trevlig afton. Mat, jordgubbar, grädde och umgänge. Ingen dans runt stång, men väl lekar. Jag är en sådan jobbiga människa som alltid måste styra upp lekar så fort jag håller i något.
 
Några pics:
 
 
Passade på att peta näsan när ingen såg.
 
 
 

Midsommarafton

Imorse åkte vi iväg till stugan för att förbereda massa saker inför dagens midsommarfirande.
 
Efter detta intog vi lunch på en känd hamburgerkedja. Vi drog en drive in. Jo jag vet det är 1,555 tragikpoäng på den (minst) och ja - jag gömde mig i baksätet när min kille beställde maten. Men en stressad barnfamilj gotta do vad en stressad barnfamilj gotta do. Oavsett högtidsdag.
 
Nu är vi hemma en snabbis för dusch och ombyte. Sen blir det stughäng, grillning, jordgubbar och lekar med ett helt gäng kompisar. Både vuxna och barn. Ska bli jättekul!
 
Glad midsommar önskar jag er alla!
 
Kram!
 
 
 
Vår gräsmatta som min svärmor hade överraskningsklippt åt oss. TACK!!!
 
 
 
 
Pimpat långbord.
 
 
 
 
Nya grillen är nu redo att användas.
 
 
 
 
Lunch.

Härlig dag och sovglutt

Wunderbart väder idag! Vi har hängt i svärmors torp hela eftermiddagen.
 
Nu har vi precis kommit hem och lilleman vill prompt in till grannens barn och titta när dom sover (säger han). Spännande idé! Jag tror dock att det möjligen kan upplevas lite creepy om grannarna vaknar och upptäcker att det står ett litet barn och en stor, rund kvinna (iklädd stödstrumpor) i mörkret och gluttar.
 
Vi får se hur vi gör.
 
Tre random pics från idag:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Två bra saker med midsommar

Två bra saker med midsommar:
 
1) Det är enda tiden på hela året då jag på förhand vet vad det blir för väder - dvs regn.
 
2) Potatisen har ett helt okej pris.
 
 
 
 
 
Okej nu var jag väääääl negativ gällande vädret. Förra året haglade det förvisso, men i år har jag hört rykten om uppehåll. Hoppas att det stämmer!

Evigt glömd curry

NÄE!
 
Nu har jag glömt bort att köpa currykrydda IGEN!
 
Vi planerar att göra en kycklinggryta förstår ni, men har tvingats att skjuta upp denna eminenta middag gång på gång för att vi ideligen glömmer att handla curry (ett måste).
 
Nu har jag tröttnat. Grytan SKA lagas IDAG! Om jag så ska plantera, skörda, mortla, stöta, blöta, tugga och spotta ut min egen curry.
 
Eller motvilligt tillaga utan. Vi får se.
 
 
 
Ser ni någon curry? Näe inte jag heller.

En oljuv men bekväm hemmaoutfit

Gravida kvinnor i olika reklamer ser ofta så ljuva ut. Dom har slanka, osvullna kroppar och en perfekt avrundad kula på magen.
 
Dessa reklampreggosar ser ut att aldrig ha hört talas om vare sig foglossning eller en vätskefylld vad. Och naturligtvis behöver dom bara sätta ett litet gem i jeansmidjan för att på så vis kunna bära sina vanliga byxor genom hela graviditeten.
 
Jaha ja.
 
Själv vankar jag just nu runt här hemma i stödstrumpor, handledsskenor och mammas klänning från 80-talet. Klänningen har alltid minst en fläck på magen (hinner verkligen inte tvätta i samma takt som jag sölar ner mig).
 
Inte speciellt reklamljuvt kanske. Men himla bekvämt.
 
 
 
 

Bamse är en slacker

Idag fick vi veta att Bamse och Lilleskutt skulle befinna sig på ett köpcentra i Skövde mellan en viss tid. Inom angiven tidsram for vi dit men väl där kunde vi inte se skymten av varken björn eller kanin?
 
- Vart är Bamse? frågade jag en kille i personalen.
- Bamse vilar, svarade personalkillen.
- När kommer han tillbaka? undrade jag.
- Inte mer idag.
 
URSÄKTA?? Bamseslackern och LilleFjant hade alltså stämplat ut TIDIGARE än angivet! Lilleman blev besviken. Jag blev skitsur (lägg till några gravidhormoner på det).
 
Vi fick köpa glass som tröst.
 
Jag skickar fakturan till Bamse.
 
 
 
Surt läge. Fast gött med glass.
 

Fnissattack på toa

Häromdagen satt jag på dass och skrattade så jag kluckade i hela min vätskefyllda kropp. Jag kunde icke låta bli.

Anledningen var min son som skulle "hjälpa" mig att knipsa av en bit toapapper. När barn ska hjälpa till blir det ibland som det blir.
 
 
Jag ska hjälpa dig mamma.
 
 
 
Då ska vi se...
 
 
 
Jo jag kan!
 
 
 
Ooops.
1) Ja jag hade med mig min iPhone in på toa. Pinkar ni utan era tellys? Nej jag menar det.

2) Ja som småbarnsförälder har man oftast/alltid sällskap inne på toaletten.

Spiderchicks humoristiska tips

Min favvo Karin Adelsköld ska släppa en humorbok "Våga stå upp". Den ser jag ytterst mycket fram emot att läsa.
 
Själv vill jag inte vara sämre utan giver eder här mina bästa humortips, för bloggformat:
 
1. Igenkänningsfaktor!
När du skrattar gott och hjärtligt åt något är det ju ofta för att du känner igen dig själv, eller hur?
 
2. Bjud på dig själv
Det är befriande med människor som vågar bjuda på sig själva och som vågar vara sårbara. "Hej hej här är jag med alla mina fel och brister". Jo det är läskigt att blotta sig men i slutet av dagen är vi människor mer lika varandra än vad vi tror.
 
3. En bild säger...
... mer än tusen ord. Ibland ja. Har du till exempel sett en rolig skylt på stan eller vill beskriva hur tokig du ser ut i håret, då är det roligare om även ett bildbevis finns.
 
4. Vad är din punchline/slutkläm?
Ibland kan det vara smidigt att fundera ut din punchline innan du har skrivit själva blogginlägget. Vad är det du vill få fram? Vad är det för rolighet du vill bjuda på? Forma inlägget efter det.
 
5. Håll dig kort och koncis
Försöka att inte sväva ut för mycket i dina inlägg. Plocka bort onödiga ord och förklaringar.
 
6. Blotta din fantasi
Skriver du om en händelse i vardagen kanske det du faktiskt GJORDE inte var så himla spännande. Där emot vad du TÄNKTE eller vad du innerst inne VILLE göra - DET kan vara roligt.
 
7. Hitta din humorstil
Har du bara glimten i ögat kan du skämta om det mesta. I längden kan det dock underlätta om läsarna vet vart de har dig och vilken typ av humor du bjuder på.

Bli buren till förlossningen

Vi står utan vår bil en kort period i sommar. Pyttelite svettigt med tanke på eventuell förlossning. Tänk om det inte finns taxi, ingen skjuts etc etc etc...
 
- Det är lugnt jag kan bära dig till sjukhuset i så fall, lovade min kille halvt på allvar (mest på skämt).
 
BÄRA den heliga gravidkon en mil?? Jo jag tackar.
 
Nu hoppas jag nästan att det blir så.
 
Jag skulle nämligen extremt väldigt gärna vilja se detta med mina egna ögon.
 
 
 
Bära??
 
 
 
Jo jag tackar.
 

Flera tusen timmar fotmassage

Stackars min kille.
 
Han får bara massera och massera mina fötter. Dom är så svullna och ömma nu för tiden och kräver omvårdnad vareviga kväll.
 
 
 
 
 
Fast... När jag tänker efter så motsvarar en graviditet minst tretusen timmar fotmassage. Jag har ju genomgått TVÅ stycken graviditeter (den ena håller på as we speak) och då är vi alltså uppe i SEXTUSEN timmar av fotmassage! Herre min ge.
 
Det är med andra ord bara för min kille att knåda på.
 
Oklart för övrigt om det finns fakta bakom dessa massagesiffror eller om jag helt enkelt kom på dom själv just när jag skrev. Det låter i vilket fall otroligt vettigt.
 
 
 

Jag ska läsa Helgonet rejsersnabbt

Jag fick en bok av mamma igår. Helgonet. Den ska tydligen vara himla spännande.

- Läs den fort så jag kan låna den sen, beordrade mamma.

Det här med att köpa presenter till familjen som man själv kan utnyttja är ett grepp jag själv friskt brukar använda mig av. Inget fel med det. Nu förstår jag att det är något av en gen i vår släkt.


Annars har jag två andra böcker på G just nu.


En möjligen misslyckad bakning

Igår bakade jag cupcakes till mitt kalas. Det gick så där.

Tillåt mig punktera upp bakförloppet:

• Kommer hem från affären och inser att jag har glömt den viktigaste ingrediensen av alla - mörk choklad.

• Överväger att åka tillbaka till affären men bestämmer mig sedan för skippa chokladen och baka efter HÄKDB-devisen (Hur Äckligt Kan Det Bli).

• Ska hälla upp mjöl i bunke. Missar bunken med cirka en meter (lätt hänt) och häller istället allt över mig själv.• Blandar ner socker i mjölet.

• Inser att sockret ska vispas med äggen. INTE mjölet. Faaaasen...

• Funderar en kort stund på att separera mjöl från socker men inser att det kommer ta mig minst hundra år och kosta mig åtminstonde en svindyr sil-maskin. Börjar istället om på nytt.

• Muffinsjäklarna blir slutligen klara.

• Jag provsnaskar. Konstaterar att muffinsen smakar papp med bismak av papp och eftersmak av mer papp.

• Lilleman provsmakar och deklarerar snabbt att han inte vill ha "den äckliga kakan". Nähä nä. Av barn och fyllgubbar får man veta sanningen som min mormor brukar säga.

Tur att jag är bra på många andra saker.

Förresten SER ju cupcaksen himla fina ut. Alltid något.
Lyxfrukost till mamman

Imorse åkte Spiderpapa och Spiderkid iväg till affären och handlade färskt bröd och annan smarrig frukost.

Själv låg jag kvar i sängen och drog mig med min 29-åriga smärta kropp. Lyx!

Idag när jag loggade in på bloggen fann jag ett helt nytt, uppdaterat bloggverktyg. Fräsigt värre. Nu kan jag bland annat svara på era kommentarer direkt under kommentaren om ni förstår. Najs! Blir mycket lättare att följa en eventuell konversation.

Om ni vill kan ni lämna mailadress och då får ni mitt svar i mailen.

Trött efter dagens kalas

Herre. Min. Get.

Jag är så trött att jag tror att jag svimmar snart. Att fylla 29 bast tar helt musten ur mig.

Lite bilder från dagens kalas:Fick bland annat en korg med Mo:iga saker i.

 Tårtan som min kille panikhandlade för att mina cupcakes smakade torr papp.
Jag ställde fram cupcaksen på bordet i alla fall, som prydnad. Min bror föreslog att jag kunde bespruta dom med konsveringsmedel och toppa med hårspray eller dylikt. Så kan vi plocka fram dom varje år. Smart.

 Tårtan smakade mums!


 

Justdetja. Tack för alla gratulationer! Ni är så jädrans goa att jag skulle vilja ta hit varendaste en av er och bjussa på tårta. Kram!!

Födelsedagskalas

Nu vankas det gäster här och jag håller på att plocka upp den köpt... Förlåt hembakade eh... smörgåstårtan.
Jag har för övrigt bakat chokladcupcakes med hallonkräm idag. Dom ser ut som ett gäng osedvanligt sorgliga trafikolyckor. Inte ens lilleman ville smaka = baaaaaad sign = very very bad sign = HUGE VERY bad crazy bad sign.

Mer om det sen. Nu måste jag återgå.

Det är gött att bli äldre

Apropå min födelsedag...

Fyra bra saker med att jag blir äldre:


1) Jag har en bättre självkänsla
Stor del av den goda självkänsla jag har nu hade jag aldrig kunnat träna mig till. Den har helt enkelt kommit med ålder och erfarenhet.

2) Jag har fått mer insikt om mig själv
Som yngre tyckte jag många gånger att "alla andra" var knäppa. Nu vet jag att jag själv kan vara minst lika god kålsupare. Jag har många mindre bra sidor och är inte alltid den bästa medmänniskan, mamman, sambon, syrran, dottern eller vännen. Det är okej så länge jag är medveten. Ingen är perfekt.

3) Jag tänker mer kritiskt
När jag var yngre och andra människor kom med kritik kring min person eller mitt utseende kunde jag bli hemskt deppig. Numera tänker jag mer klarsynt och kritiskt. Vad spelar den där personens åsikt för roll? Är hen allsmäktig och står för vad alla i hela världen tycker? Är hen SJÄLV perfekt? Svar nej.

4) Jag gör inget som jag mår dåligt av
Som yngre gjorde jag ibland saker mot min vilja. Allt ifrån att umgås med människor som stal min energi till att gå på fester fast jag egentligen ville stanna hemma. Nu vågar säga nej till sådant som jag faktiskt inte har lust med. Världen går inte under.
Tummen upp.

Idag är ingen vanlig dag...

... nej för idag är det min födelsedag!

Tjoho! Dagen då man mäter sitt människovärde i antal gratulationer på facebook.

Närå. Först ut att gratta var Christoffer som skickade ett sms kl 00:02, följd av min vän Rebecka klockan 06:46 och på en hedrande tredjeplats plingade Carolina in ett mess klockan 07:48. Haha, jag är imponerad!

Själv är jag sämst på att komma ihåg födelsedagar. Till exempel grattar jag min egen moder varje år den 15 februari trots att hon fyller år den 5 februari. Tydligen. Tror jag? Eller om det är tvärt om.

29 små fjuttiga år blir jag i alla fall och har ingen åldersångest alls. Nopp.Glad...29-åring!

Förlossningen idag

Jaha ja. Nu har vi varit en vända på förlossningen igen.

Tidigt imorse vaknade jag av att jag hade ont långt ner i magen. Blev kall inombords eftersom känslan påminde om den jag hade dagen då lilleman kom till världen. Tog i alla fall en alvedon och kunde tillslut somna om.

När jag sedan steg upp (klockan 10.20 som sagt) var magen stenhård och stod rätt ut, det kändes som att den höll på att separera sig själv från resten av kroppen. Då blev jag orolig på riktigt. Jag ringde till förlossningen och blev ordinerad vila.

Under eftermiddagen när jag fortfarande kände smärta i stenhård mage, även i vilande tillstånd, ringde jag återigen till förlossningen och då tyckte dom att det var bäst att vi kom in. För att vara på den säkra sidan.

Efter en del kontroller visade det sig att allt är fint. Lill`Jezaz ligger fortfarande på jäsning och planerar inte att komma ut. Än. PJUH!

- Förlåt för att jag är så himla orolig och mesig, ville jag nästan ursäkta mig till personalen.

Himla skönt att bli lyssnad på i alla fall. Nu känns det bra i magen.
Smygplacera ut ett piggt barn

Vi sov hos lillemans morfar i natt, min pappa.

07.20 imorse slog lillen upp sina guldbruna ögon och ville kicka igång dagen.

- Psssst kom här, viskade jag.

Tog lilleman i handen, gick till pappas sovrum, gläntade på dörren och smygplacerade försiktigt ut piggebarnet vid sängkanten. Sen tassade jag osynligt ut med förhoppning om att min far skulle vakna och förbarma sig över sitt barnbarn.

Det gjorde han. Själv sov jag till 10.20.

Göööööööööööött!


Smygplacerar´n

Att känna sig trygg bak i bilen

Scenario igår:

- Jag kan inte minnas när jag senast körde bil! utbrast min bror när han satte sig bakom ratten i vår Renault.
- Inte? svarade jag.
- Det var väldigt länge sen. Jag kommer nog inte ens ihåg vart pedalerna sitter.
- Jo då du kommer visst ihåg, svarade jag lugnande.
- Jag antar det.
- Javisst. Men innan du startar motorn... SLÄPP AV MIG!!

 

Gah!

Vissa bilförare kan verkligen konsten att sprida trygghet till sina medpassagerare.
Fotnot: Bilfärden gick fint.

Konstig dag

Alltså, igår var vädret så märkligt att jag blev nästan rädd.

Ena stunden hur fint som helst med strålande sol, för att i nästa stund slå om till regn och åska. Sen sol igen. Och så regn. Och så sol. Och så regn. Och så sol. Och s... Ska jag fortsätta?Lördagsgrillmat i strålande sol.Tio minuter senare???
Ja jag sitter mest och brötar i första närmsta stol nu förtiden.
Aldrig utan mina stödstrumpor. Mina textilbaserade livbojar till en dräglig gångtakt.

Nybakad fika

Idag har en kompis varit på besök.

- Hm... Vad ska vi bjuda på? funderade jag.

Vi hade ingenting hemma direkt så jag bestämde mig för att svänga ihop en simpel sats med kanelbullar. Sånt går ju fort och uppskattas av alla.


Näääää nääää okeeeeej dååå. Jag bakade inte bullarna själv. Snälla nån, sånt där tar ju dagar av planering. I alla fall för mig.


Att diskutera barnuppfostran

Att "diskutera" barnuppfostran anser jag vara en knepig balansgång. Särskilt i skrift och särskilt med människor som man inte känner. Att via tre rader i en blogg jämföra hur helt olika barn i vitt skilda situationer beter sig och hur man "bör" agera som förälder är för mig... Konstigt.

Att "tävla" i föräldraskap är något som jag håller mig långt borta från. Jag är inte intresserad av det alls, speciellt inte i mitt eget forum som jag vill ska vara fritt från pekpinnar.


"Man måste vara hård annars lär sig barn aldrig"

"Du borde göra si och så för så gjorde vi"

"Man måste vara konsekvent och aldrig vika sig"Jag blir konfunderad av sådana kommentarer för det låter som att erfarenheterna jag ibland delar med mig av skulle vara onormala. Lilleman är inte ens tre år fyllda. Personligen tycker jag inte att det är konstigt att han ibland tjuter efter godis i affären. Eller blir ledsen när vi nekar honom att handla i leksaksaffären.

Innan jag blev förälder trodde jag att det beteendet var lika med dålig uppfostran eller slappa föräldrar (det kan det säkert vara i vissa fall men långt ifrån alltid). Nu tycker jag inte att det är speciellt konstigt alls. I min värld är det barns sätt att testa gränser och det händer även i den mest perfekta familj.

I min värld är det också helt normalt att som förälder inte alltid ha orken att vara konsekvent, inte alltid vara den där principfasta, starka och tålmodiga individen. Herregud, föräldrar är också människor!

Vår son är en social, glad, verbal, fantasifull och lugn kille. Han hänger med på det mesta vi gör i princip alltid utan problem. Att till exempel renovera en hel sommarstuga med lilleman närvarande har inte varit några konstigheter alls, han kan tillsammans med sin stora fantasi roa sig länge på egen hand.

Att vara trött och gravid med nummer två har inte heller varit speciellt kämpigt rent föräldramässigt eftersom vår förstfödde är en lugnis.

Med det sagt kan alla ha en dålig dag. Alla kan bli arga, ledsna, trötta och av olika anledningar få utbrott. Även på allmän plats. Det är helt okej! Och det är helt okej att somliga stunder vilja sälja bort övriga familjen på Blocket eller låsa in sig själv på toaletten och bajsa bort nyckeln.

Kärleken, tryggheten och respekten finns där ändå. I alla fall i vår familj och säkert i era med.

ALLTID! Oavsett.


Att tvingas byta flingsort

Jag har mumsat chokladpuffar en del det senaste.

I veckan fick jag dock abrupt nog och köpte hem en annan flingsort istället.

Om jag tröttnade?

OH JA!

Förstår ni hur TRÖKIGT det är att få samma leksak om och om och om och om igen?? Vi har säkert FEM likadana minifotbollar hemma vid det här laget. Nu vill jag ha en häftig StarWars-sked istället.

Mvh // En liten tjej på 28 år
Då.

 

 

 

Nu.
Antar på er tv med?

 

Vi har några kompisar här.

 

- Kaaan det inte bli måååål då koooom igen, ber killarna och hoppas att gammalt hederligt tiggeri ska leda Sverige fram till en vinst.

 

Hoppla! Nu blev det faktiskt mål. 1-1. Kul!

 

Nå väl.

 

Underskattad chipssort:Varning varning!

Pass opp. Nu kommer det ett sådant där "vilken underbar dag" inlägg.

Det HAR varit en underbar dag. Jag och familjen har hängt på uteservering, lunchat, umgåtts, fikat och så har jag blivit minifirad på födelsedagen i förskott.

Dessutom har solen kikat fram och mina fötter har fått plats i tofflorna hela dagen.

Kan icke klaga.Tack tack.


 

 

Lilleman med sin morbror.

 

 

 

Fika.

 

 

 

Jag och min buk.

Att lägga ifrån sig saker...

Jag är expert på att på ett disträ sätt lägga ifrån mig saker för att sedan inte komma ihåg vart. Särskilt mina böcker gillar jag att lägga ifrån mig på mysko, icke uppenbara, ställen.

- Eh... Jaha då ska vi se. Vart la jag den nu igen...

Så måste jag försöka minnas vad jag har gjort den senaste timmen och bara det är en utmaning. När jag väl har har kartlagt mitt rörelseschema får jag följa mina spår bakåt i tiden och förhoppningsvis kommer jag fram till platsen där bokakraken ligger.

Livet är inte lätt när det är svårt.


Några punkter

• Har inhandlat stödstrumpor. Färg svart = elegant och bra. Nu jädrar ska de vattenfyllda vaderna stävjas.

• Fick en oväntad crejving efter kändisar och "chocker" av olika slag (di chockas så himla lätt di dära tidningarna) och köpte mig en skvallerblaska.
• Igår var jag hur glad som helst och hade lyckokänslor. Idag har jag av oklara anledningar känt mig låg, deppig, ensam och less på allt???

• Nu - teknikfri kväll.


En fälla

Jaha och vad har vi här då.

Ett kaffemått säger ni. Nej nej säger jag. Det är en FÄLLA!


 

Måttet har nämligen legat på golvet superlänge och skräpat. Själv vägrar jag att plocka upp det. Istället tänker jag se hur lång tid det tar innan någon annan i familjen förbarmar sig över dess felplacerade existens.

- Borde du inte kommunicera problemet med min familj istället för att gillra fällor? säger ni nu.
- Absolut inte, svarar jag.

 

Ibland vill jag inte kommunicera. Ibland vill jag bara sätta dit.


Äggsugen så in i bängen

Jag har blivit så jädrans sugen på ägg igen! Jag kan bli det ibland. Få värsta ägga´suget och vill äta allt med ägg i.

Nyss svängde jag ihop en lättare lunch i form av omelett med fetaost och tomat. Till det avokado. Persiljan la jag på för bloggens skull och för att mitt liv ska verka liiiiite mer glammigt än vad det egentligen är.

Antar att ni går på´t.Spajdan äggar loss.


Jag fyller år nästa vecka

- Vad önskar du dig i present? frågade pappa.
- Ja vad önskar du dig? undrade även bror.
- Ingenting. Jag köper ju aldrig något till er, svarade jag.
- Näe oke...
- MEEEEEEEN om ni tvunget måste tjata så önskar jag mig:

• Bidrag till ny kamera
Karin Adelskölds nya bok
• Aminingskudde
Fler böcker, vilka som helst som är bra
• Presentkort på Indiska
PionerGuuu va fölk ska tjöööta om presenter ideligen!! Blir så trött att jag bara måste få och få.

Bollibompa och vres

Våra grannar har två barn i lillemans ålder. Ibland öppnar vi dörrarna mellan våra lägenheter och så springer kidsen fram och tillbaka och leker. Det är härligt.

Idag ville barnen väldigt gärna titta på Bolliobompa hos oss och det klart dom fick. Mammahjärtat bankade varmt när tre goa lintottar myste upp sig i soffan med kuddar och filtar. 

 

Mindre kärleksfullt bankade mitt hjärtat när jag helt plötsligt ser hur pappa M ligger på soffbordet och vresar upp rumpen mot publik. Så anständigt. NOT!

 

 

 

Ja pappa M är alltså en docka. Han heter så. Det är med andra ord ingen människa vi pratar om. PJUUUUUUU!!! Tur att jag redde ut det åt er.Fladderbyxa nummer tre

Okej jag erkänner. Jag har köpt ett tredje par fladdriga byxor. Dom är så fruktansvärt sköna!

Dessutom tänker jag att fladderbyxor även kommer väl till pass efter förlossningen när det känns som att jag just har genomfört en Ironman sjutton gånger på raken och kroppen är öm precis eh... över allt. Göra nummer två? Nej det är lugnt jag kan hålla mig några månader till. Ehum... Typ.


Svarta, nyshoppade fladdrisar.


Det här med att koppla iPhone till datorn

Det är lite halvsegt att koppla min iPhone till datorn ska ni veta. Det tar nämligen hundra år innan jag kommer till poängen - mina bilder.

Först ploppar det fram den ruta som meddelar att något avbröts senaste gången jag gjorde.... Vad det nu kan vara. Sedan bakas iTunes upp under några extremt långsamma sekunder.

Sedan frågar datorn om jag vill uppdatera telefonen? NEEEJ förijössenamn svarar jag då. Senaste jag gjorde det försvann alla kontakter, bilder, anteckningar ALLT! Vill aldrig mer uppdatera något i mitt liv.

Efter att jag nekat till detta ska något tjofräs synkroniseras, sedan kommer en varningsruta upp som jag aldrig orkar läsa vad den säger och sen - SEN - börjar iPhone slappna av och bilderna laddas in på datorn.

Pjuh.

Ja ni hör ju hur svårt jag lever.
En annan trevlig detalj...

En annan trevlig detalj på lill´Jezaz nya kläder är den här:
Jag har med andra ord ett stöldgods hemma hos mig!! Som jag tyvärr har betalat för. Det var ju orutinerat.

Skämt åsido, hur kom jag ens ur butiken med ett larm i påsen? Nu måste jag trava tillbaka och be personalen plocka bort det. Tur att jag har kvar kvittot, kan ju kännas lite misstänkt annars.

Nya kläder till lille Jesus

Idag har Lill´Jezaz fått första plaggen till sin garderob. Köpta på rea (ni vet att jag gillar att fynda).


En chic sjömanstopp.

 Byxor i baggy modell med plats för laddade blöjor.

 


Och så rutig detalj i linningen.

 


Mysdress med förstärkning vid knä. Så bebis inte får knäskav i famnen på någon.


 


Ljusgul kofta. Passar till vardags så väl som fest.

 


Blev några bodies och tights också. Allt i storlek 50-56. Annars har vi massa bebiskläder sparade efter lilleman. Jag har inga problem med så kallade "killfärger" vs "tjejfärger", det spelar verkligen ingen roll.

Lilleman har nog det mesta representerat i sin garderob. Det enda jag motar i grind (så länge jag får bestämma och kidsen inte bryr sig) är blaffiga Disneytryck och dylikt. Det har jag svårt för. Men smaken är som baken - gropig. Eller ska det vara delad?

Bloggen i årstider

Inte bara vi människor påverkas av årstiderna. Bloggar gör det också.

Bloggen i årstider:

Höst
Det här är en bra tid för bloggar. Människor är tillbaka i vardagen efter sommarens semester och har all tid i världen på sig att att läsa bloggar istället för att plugga. Eller för all del sitta på jobbet och smygsurfa bakom ryggen på chefen. Bloggarnas besöksstatistik skjuter i höjden och nya läsare tillkommer.

Vinter
Också en bra tid för bloggar. Här inträffar ofta trevliga events eller galor som pushar trafiken åt ytterligare rätt håll. En dipp kring jul, men annars håller besöksstatistiken en jämn nivå.

Vår
Nu blir det ljusare om dagarna och människor letar sig bort från sina datorer. Fler och fler läser sina favoritbloggar utomhus via mobilen något som bidrar till färre kommentarer (den så kallade "iPhone effekten"). En del sorgliga dippar i besöksstatistiken inträffar de dagar vädret är allt för bra.

Sommar
En bloggårstid som bara kan beskrivas med ett enda ord - död. Besöksstatistiken sjunker drastiskt och kommentarsfälten ekar tomma. Blogginläggen blir enformiga och rubriker som "härlig dag" och "grillkväll" avlöser varandra. Överlägset sämsta tiden för en blogg. Men misströsta ej för snart kommer hösten...Mjölkstinn med bara två tuttar

Nyfiket litet barn (pekar på min barm): Vad är det?
Jag: Det är mina båda tuttar.
NLB: Tuttar?
Jag: Ja.
NLB: Har du fler tuttar?

Svar nej.

Nog för att jag är gravid, mjölkstinn och stundom känner mig lite som en ko (inget fel med det). Men nej jag har faktiskt bara två tuttar.

Än så länge.


Att skratta när man inte ska skratta

Den här morgonen har varit knepig.

Först fick jag världens lyckokänsla i hela kroppen. Så härligt när det händer. Jag ÄR lycklig. Väldigt lycklig!

Sedan har jag grinat mig sönder och samman på grund av att jag råkade slänga ett getöga på Extreme Home Makeover. Hatar vad det programmet gör med mig och mina tårkanaler.

Efter grinandet såg jag ett youtubeklipp och har nu istället flabbat halva förmiddagen. Hohohoho hihihihihi. Bebisen har riktigt kluckat upp och ner i min mage.Det som händer 0.17 precis när nyhetsuppläsaren har sagt "riskerar att få hörselskador" är ju helt oslagbart.

Dagens outfit

Dagens man tager-vad-man-kommer-i outfit:

• Pilotglasögon (älskar, sitter aldrig tight)
• Scarf (älskar, sitter aldrig tight)
• Tröja med fläckar på magen (en ständig accessoar) (fläckar på magen alltså) (alltid med oklart ursprung)
• Långkofta
• Pyjamsaktiga fladderbyxor (mucho bekväma)
• Stortrosor (syns ej på bild) (mucho bekväma)
• Tofflor (lagom på morgonen, ytterst tighta på eftermiddagen)

Har trivts bra i den här outfiten.Mina favoritdjur

Ko är mitt nya favoritdjur. Så jäkla söta och otroligt NYFIKNA!

Kossorna som vi träffade i helgen till exempel, oooj vad dom spanade in oss. Länge och väl. Man skulle kunna tro att de aldrig hade sett människor tidigare. I alla fall inte den där sorten från stan.
Eh... Jo just det. Jag har just lagt en kvart av mitt liv på att göra pratbubblor till kor. Ni kan väl vara lite imponerade i alla fall?

För övrigt vill jag ha en ko hemma. Vi kan stå tillsammans i köksfönstret och glo ohämmat på folk som går förbi.

Moas måsten

Nu ligger Moas Måsten ute på webben.

 

 


 

Läs hela krönikan plus lite annat smått och gott här.

Talk to the hand...

Idag blev jag inkallad som akut barnvakt till min bebiskompis Klara, eftersom mamma Anna fick akuttid hos sin tandläkare. Det passade mig bra eftersom jag ändå behövde göra några jobbrelaterade saker på stan. Klara fick hänga med.

Sen tog jag ett kontoutdrag och insåg till min glädje att skatteåterbäringen kommit. Tjoho!

- Skatten har kommit skatten har kommit, tjoade jag med näsan ner i barnvagnen.
- Talk to the hand cuz the face ain´t listening, svarade Klara som hellre ville sova.


 

Di förstår sig inte riktigt på glädjeämnena i livet, di dära små.

V.33

Graviditetsvecka 33 nu.

Om Lill´Jezaz ska födas likt lilleman så blir det om typ nio dagar.

Crazy att tänka så. Men jag hoppas inte och tror inte heller att den här bebben har lika bråttom. Den kan gott götta sig i magen ett tag till. Även om mamman får på sig noll komma noll kläder (det enda som passar någorlunda i klädväg är handledsskenorna) och har fötter svullna som två genmanipulerade falukorvar.

Dessutom har vi massa att fixa. Typ plocka upp spjälsängen och alla andra bebisgrejer från källaren. Och vagn! Vi har ingen vagn!

Frågor på det?


Dagtids-doula finnes

- I framtiden skulle jag vilja vara med på en förlossning, funderade mamma häromdagen.
- Du får bli doula, föreslog jag.

Doula är ju en person som ger födande kvinnor stöd under förlossningen och det tyckte mamma lät som ett bra förslag. Ända tills hon kom på att många förlossningar faktiskt startar nattetid = väl segt.

Med det i åtanke utformade vi en jobbannons som skulle se ut ungefär så här:

Pigg och alert doula finnes. Dagtid mellan 10-18. Inga helger. Absolut ej röda dagar.

Vi ANTAR att många gravidon skulle nappa.


En bukett blommor till födande kvinna kan dagtids-doulan tänka sig att ta med.


Katastrofpatrullen till min tjänst

Nu är Spiderpapa äntligen hemma! Han har varit på Sweden Rock i några dagar.

När mina nära och kära är bortresta hälsar Katastrofpatrullen vanligen på hemma i min kropp. Det vill säga en patrull som gör att jag tänker en rad hemska tankar. Tänk om det händer något, tänk om, tänk om...

Hur det ska gå för mina stackars nerver när mitt barn helt plötsligt blir stor nog att på egen hand bege sig utanför kommunskylten, det förstår jag inte.


Finaste jag har!

En helt okej söndag

Jag halkade visst över till grannen förut (TopModel fick kliva åt sidan).

Först blev jag serverad en andra frukost bestående av latte, yoghurt och scones. Mums mums. Sen hängde jag i grannens soffa några timmar innan middag serverades i köket. Bomchackalack tack!

Sämre söndag har jag haft. Helt klart.


Eventuellt var kaffet inte hemmabryggt.

 

 

 

Så här mätt i magen blev jag av allt mumsande.

 Instagram måste vara uppfunnet av en gravid för den appen kan verkligen sudda ut vilken toalettspringande vaken-natt som helst från vilket trött fejja som helst.

 

 

Vad jag ska göra idag

Jag är ensam hemma nu och några timmar framöver.

Om jag tänker passa på att jobba, tvätta, städa, handla, rensa garderober eller uträtta andra nyttigheter?

Eh... näe.

Det har jag absolut inte tid med:
En dag på landet

Idag har vi varit ute på landet på gården där min mormor växte upp. Den är fortfarande i drift. Min mormors bror bor i det lilla huset på gården och min mammas kusin med familj bor i det stora huset.

När mormor berättar om sin barndom och hur dom odlade allt själva, lagade all mat från grunden, bakade, skördade och så vidare kan jag nästan skämmas för hur jag lever idag. Allt var verkligen inte bättre förr, men det här med att fixa saker en smula mer själv och inte bara köpa sig till allting är något jag gärna anammar.Vackra vyer.

 

 

 

Traktor.

(kreativ bildtext)

(jag vet)

 

 

 

Världens snällaste vovve! Han heter Nalle inne hos mormors bror och Ludde inne hos mammas kusin. Lite kluvet kanske, men funkar tydligen bra.

 

 

 

- Vill du ha lite gräs? frågade lilleman katten för gräs hade vi ju precis matat kossorna med.

 

 

 

Fika intogs i växthuset.

Godmorgon i ottan!

Spiderpapa är fortfarande bortrest så jag och lillen har sovit hos mamma i natt.

Idag vaknade lilleman okristligt tidigt bredvid mig i gästsängen. Jag började genast att idka tankeöverföring/hypnos.

- Pliiiis somna om somna om somna om somna om... Koooooom igen blunda plis plis plis plis. Close your eyes slooooowly, listen noga to mina tankar... One, two three aaaaaaand SLEEP!

Det fungerade inte.Piggar upp mig med en kopp te.


När alla kanaler hamnar på rätt plats

Förra helgen var vår tv helt knasig och ville inte fungera.

Efter lite joxande och pillande med diverse inställningar fick vi slutligen fason på åbäket igen. Döm då till min förvåning när jag använder tv-kontrollen och inser alla kanaler helt plötsligt befinner sig på RÄTT PLATS??

Och jag som just lärt mig att fyran är på trean, trean på femman och femman på sexan.

Typiskt.En ny typ av respekt

Idag infann sig en helt ny typ av respekt hos mig. Inte respekt för människor som gör goda gärningar eller något sådant trams. Nej nej respekt för bloggare som fotar sig själva i spegel!! Med systemkamera.

Denna ädla konstform som det ses ned på i alla bloggvärldens hörn - förstår ni hur svårt det är? Att hålla kameran, hitta skärpa, inta position, posera och knäppa bilden samtidigt är precis asklurigt. Testa själva vettja.Skärpan är vart?

 Hoho vart är jag?

 Du kliver ur biiiild Spiderchick.

 

 

Jag sa, du kliver ur biiiild!

 Jaha ja. Så här då?

Myskvällsfest

Spiderpapa är bortrest så igår passade jag och lilleman på att dansa på borden.

Först tatuerade lilleman båda armarna (sleeves), sen bjussade vi hem våra kompisar på myskvällsfest. Vi käkade köpemat, snacks, tittade på film och var uppe till låååååångt efter läggdags. 21.30 närmare bestämt.

Crazy!

Idag är vi rätt slitna båda två. Särskilt den större modellen av oss.
Himlans massa himla

Lilleman har börjat lägga till "himla" i sina meningar.

- Det är så himla roligt.

Eller:

- Jag är så himla törstig.

Undrar vem han kan ha fått det ordet ifrån? För jag kan inte påstå att jag säger det så himla mycket.Multifunktionella skenor

Det bästa med mina handledsskenor är att jag kan använda dom som grythandskar. Perfekt! Tidigare idag till exempel skulle jag plocka ut en stekhet soppskål ur micron.

Förr: Fick springa och hämta grythandskar.

Nu: Bara att plocka ut skålen.


 

 

Inget karpaltunnelsyndrom som inte för något gott med sig! Som jag brukar säga.

Och svar ja. Mina skenor kommer snart att få sin egen kategori här på bloggen.

Oro då och nu

Jag känner igen mig i det som Blondinbella skriver här. Om rädslan i ungdomen över att aldrig bli kysst, aldrig få en pojkvän, för evigt vara ensam...

Saker jag bekymrade mig över som tonåring:

Aldrig bli kysst
Jag och en kompis tungövade oss på frukt för det hade vi hört skulle vara likställt med en kyss. Sen blev vi 14 bast och insåg att det här med att finna kyssvilliga killar var det minsta vi behövde bekymra oss över.

Aldrig bli av med oskulden
Det blev vi också till slut.

• Aldrig få en vettig pojkvän
Jag var verkligen paniskt rädd för detta. Mamma fick på heder och samvete lova mig att "jo det finns någon för alla". Och ja efter en del nitar fann jag min stora kärlek. 18 år gammal. Vi är fortfarande tillsammans.

Saker som bekymrar mig nu, ett gäng år senare:

Jag kommer aldrig att hitta mitt drömjobb
Ni vet det där jobbet som jag älskar, utvecklas inom och tjänar bra med pengar på. Det där jobbet som helst imponerar skiten ur gamla skolkompisar.

Jag kommer aldrig ha råd med hus
Mina barn kommer antagligen drabbas av både D-vitaminbrist och benskörhet till följd av den där stora, lummiga, lekvänliga trädgården som uteblev för att jag aldrig hade möjlighet att ge dom någon.

Eh ja...

Jag får väl uppdatera den senare delen av listan igen om tio år.

En tjej i flaggstången och djur som äter varandra

Efter nationaldagsfirandet i Hjo igår åkte vi förbi mamma en sväng.Dagen till ära kändes det lämpligt att hissa upp lillemans Ida-docka i flaggstången.

 Mamma hade köpt små djurfigurer till Lilleman. Lillen är mästare på att fantisera så sånt där passar honom perfekt.

 Hoppla! Plötsligt började flodhästen helt oprovocerat att käka på giraffen. Om det var lillemans påhitt? Nej nej det här var MAMMAS påhitt. Så dumt. Ja menar 1) makabert 2) totalt overkligt eftersom flodhästar inte ens äter kött. Någon måtta får det väl ändå vara på fantasierna.

Nationaldagsfirande

Idag har vi firat nationaldagen i Hjo tillsammans med kompisar.

Eller ja firat och firat. Vi har väl mest hängt i hamnen, kollat båtar, ätit mat, promenerat, lekt, käkat glass... Men så plötsligt trumpetade en parad förbi och då kändes det riktigt nationaldagigt.

Ska vi kanske toppa den här svenskdagen med filmkväll och Sällskapsresan åker till Mallorca? Eller Änglagård månne?
Att vara svensk

Nationaldagen idag! Det firar Spiderchick med att generalisera en smula och punktera upp ett gäng "tecken" på att du är svensk.

Tolv tecken på att du är svensk:


1. Du klagar på vädret när det är kallt.

2. Och när det är varmt.

3. JA JA! Ursäkta men du kan faktiskt inte rå för att det ligger i dina gener att klaga på all typ av väderlek. Du menar egentligen ingenting illa med det.

4. Vid utlandsvistelse har du minst en gång presenterat dig med frasen "Hej I am from Sweden, Abba you know?"

5. När du var liten trodde du att kebabpizza var något man åt i Italien.

6. Det var med andra ord med visst mått av besvikelse du sedan kom till Italien, beställde in pizza och fick något... Helt annat. Do you have kebäbbpizza? Käpprischåsa with chicken and nuts and pömfritts? No?

7. Det var även med visst mått av besvikelse du insåg att människor i övriga Europa INTE äter fil, flingor, gröt, smörgåsar, ägg, kaviar, juice och kaffe till frukost. Dagens viktigaste mål förijössenamn!

8. Du har minst en gång tänkt att det här med att tränga sig före i en kö borde vara belagt med bötesstraff.

9. Du fick påminnas om att det var Nationaldagen idag. Midsommarafton där emot är planerad sedan länge.

10. Du blir mallig när du gör något "o-svenskt".

11. Fast det här med att vilja vara o-svensk är ju ändå otroligt svenskt.

12. I slutet av dagen är du himla stolt över köttbullar, midsommarstänger, solvarma klippor, Ikea, Abba, Zlatan, H&M, syrenblommor, kräftor, rena gator, röda stugor och det goda rykte som det ryktas om att svenskar eventuellt har utomlands.

Grattis på din dag idag Sverige!


 

 

Copyright © Spiderchick.nu

Fikaeftermiddag och griniga humör

En kompis ringde förut och frågade om jag ville fika med henne och en annan vän.

- Vi är på asdåligt humör bara så du vet, tillade kompis.

Dåligt (eller i alla fall lynnigt) humör är ett konstant tillstånd hos mig numera så det passade mig alldeles utmärkt. Vi intog café Förr och satt där och ondgjorde oss över livet.

Kompis 1 var grinig på vädret, kompis 2 var grinig för att hon är trött och jag är... Allmänt grinig. Men efter en stund började vi känna oss muntrare och visade till och med glädje över att solen kikade fram.

Det slutade med att jag vankade hem från stan och kände mig riktigt pepp. Najs kalajs!


Ett inlägg om mina blommor igen

Mina orkidéer alltså. En historia för sig.

Dom har blommat och blommat och blommat ända sedan vi flyttade till Skövde för 1,5 år sedan. Crazy! Just när jag tänker att det här var sista blomman på ett par månader så ploppar det upp nya knoppar. Igen!

- Ursäkta men vad GÅÅÅR ni på egentligen?? brukar jag med viss misstänksamhet fråga för man ska ju prata med sina blommor.

Har icke fått något vettigt svar.


 

Mamma mamma mamma...

Barn är imponerande uthålliga varelser. Det ska ni veta. Till exempel kan dom upprepa ordet "mamma" tusen gånger utan att tröttna ens för en sekund.

- Mamma, kan lilleman säga.
- Ja? svarar jag.
- Mamma.
- Ja?
- Mamma.
- Ja?
- Mamma.
- Vad vill du älskling? (jag byter taktik).
- Mamma.
- Vad vill du?
- Mamma.
- NEJ! (försöker förvåna barnet för att på så vis få fram om han vill något).
- Mamma.
- Nej.
- Mamma.
*ignorerar*
- Mamma.

Gah!

Uthållig var ordet.Nyduschad goding.


Det är fritt fram att bli imponerade

Gårkvällens tweets på twitter:

 


Och där med lämnade jag mitt bidrag till eftervärlden.

Förnedring och nattskenor

Ikväll har jag fikat med Christoffer. Glömde minneskortet till kameran hemma och fick snällt hala fram min iPhone för att fota fikat. Så jäkla förnedrande.

Nå väl.

Nu är jag iklädd mina nattskenor. Jag ska alltså sova med dessa. Lilleman är väldigt imponerad av mina nya accessoarer kan jag tala om. Dom är NÄSTAN lika intressanta och häftiga som Spiderpapas tatueringar.
 


 

Fyra handskenor rikare

Idag har jag varit hos en arbetsterapeut för mitt karpaltunnelsyndrom.

Har fått både natt och dagskenor som ska lindra mina somnande, domnande och numera även ömmande händer (en graviditetskrämpa för min del).

Sjukhuset ringde tidigare idag och jag fick komma dit tre timmar senare. Besöket gick kvickt, arbetsterapeuten var trevlig och hon ska ringa mig och checka läget om två veckor. Snacka om snabb vårdservice!

Det kanske inte finns så många karpatunnelsyndromare i Skövde?


Antar att ni knappt kan bärga er efter att få se skenorna på. Var så lugna. Bild kommer.


Skönhetsregler jag trotsar

Jag läser det här inlägget hos Bloggkommentatorerna och känner igen mig i kommentarerna angående alla olika "skönhetsregler" som finns.

Till exempel:

• Kamma aldrig håret i vått tillstånd
Det har jag ALLTID gjort. Förstår ni hur jag ser ut i hövvet om jag låter mitt hår självtorka? Skalle-Pär med tillplattad hockeyfrilla. Där har ni min självtorks-look.

Kläm aldrig finnar!
Ursäkta? Enda njutnigen med att ens få en finne är ju att jag kan klämma skiten ur den.

OM du tvunget måste klämma en finne, ånga först ansiktet över varmt vatten och kläm sedan försiktigt med en fuktad bomullstuss.
ZZzzZZZZzzz.

• Men alltså...
Jag minns en gång på högstadiet när en finne större än Vatnajökull hade placerat sig på min näsa. Den var så fet att folk riktigt ryggade tillbaka i skolkorridoren. Men klämma det skulle jag INTE göra för så sa skönhetsregeln. Jag höll mitt löfte i en dag sedan klämde jag finnjäkeln all världens väg!! Kan fortfarande erinra mig njutningen det gav.

Fila naglarna åt ett håll.
Jag får panik av långa naglar, klipper direkt. Men de gånger jag har försökt att spara ut en liten franskaktig tipp har jag filat hej villt åt alla håll. Inget överdrivet hemskt hände.


Vart tar di vägen?

Är det bara hemma hos oss som alla deciliter och matskedsmått ideligen försvinner?? Jag förstår inte vart dom tar vägen mer än att jag anar att dom lever sina liv kvarglömda i olika matförpackningar.

Totalt ovärda halvdecilitermått där emot har vi TRE (?) stycken av. Dom ligger troget kvar i kökslådan. Alltid överst. Väl synliga.


Problemet med en systemkamera

Det stora problemet med en systemkamera vars lins ser ALLT är att jag måste börja ha det så himla snyggt hemma.

Jag måste:

• Skaffa städhjälp.
Minsta dammkorn fastnar ju på bild.

• Käka brunchaktig hälsofrukost varje dag.
Har ni sett en systemkameraägare dricka blaskigt kaffe och äta Cocopops till frulle? Nej just precis.

• Prenumerera på flashiga modetidningar, typ Vouge.
Vad ska annars synas halvsuddigt i bakgrunden när jag fotar till inlägg med rubriken "vardagslyx"?

• Köpa hem färska blommor varje vecka.
Först uppfanns systemkameran. Sekunden senare fotades den färska blomman. Har jag hört.

• Inhandla porslin som ger Leila-Bakar-känsla.
Kantstötta Ikeatallrikar och udda glas med företagsloggo bygger inga stilleben.

Det är inte gratis att springa runt och fota hemma. Om någon nu trodde det.Färskblomman.Från det ena till det andra

När brunchen lagt sig till rätta och makat en gnutta plats i magsäcken blev jag redo för tacokväll.

Har ni sådana här tacoskal-ställ som vi har?


 

 

Dessa "ställ" fanns alltid med i paketen för tacodinner för många år sedan men sedan dess har jag icke sett skymten av dylikt. Betyder det att vi sitter inne på en värdefull skatt? En sällsynt och unik tacoställsamling?

 

Otroligt praktiskt i vilket fall.En tretimmars brunch senare...

Jag har brunchat på stan med min vän Marie.

Å herreminge säger jag bara. Jag. Är. Så. Mätt. Det var på ren vilja (och en gnutta snålhet) (hallå man vill ju äta av allt) jag tryckte i mig den sista pannkakan med glass.

Nu står jag mig till förlossningen.
Århundradets sämsta jag

Hej hej,

Århundradets sämsta mamma/sambo här! Den här förmiddagen har jag varit SÅ trött och förvandlats till den där aströkiga människan som jag egentligen inte är. Fräsig och irriterad med obefintlig stubin.

Stackars min lilla familj.

Det är väl inte så lätt för lilleman att veta att hans mamma inte vill gå skallgångskedja efter Pino klockan sju på morgonen (ska fasen binda fast den jäveln någonstans, han försvinner JÄMT) (Pino alltså). Och hur lätt är det för min kille att veta att jag drack upp den sista mjölken igår HARDUINTESETTVIMÅSTEHANDLA!!

Nu har Spiderkid och Spiderpapa flytt fältet och skoj ska dom ha hela dagen. Själv ska jag ha en ultra-egodag för det behöver jag. Börjar med lunch på stan.It will be svetty

Vi har tvättat överdragen till vår soffa och jag bävar nu inför att de ska träs på dynorna igen... Gah!

Ett nytvättat, stelt, halv-krympt sofftyg är icke att leka med.

Senast jag och min kille skulle göra detta stånkade den ena som om det vore VM i kulstötning medan den andra svettades så mycket att ett mindre spädbarn helt riskfritt hade kunnat dyka ner i pölen som blev. 

Jo just det. Det är alltså lördag cirkus kl 19.00 och jag har precis bloggat om våra sofföverdrag. Fancy. Men det blir en lugn kväll för mig. Måste faktiskt jobba. Har missbrukat en deadline. Inte okej.

Hej Bullen jag har ett problem

Hej Bullen,

Jag är en liten tjej på 28 år som precis har fått låna en systemkamera. Den har gjort mig helt crazy! Idag har jag till exempel knäppt 22 olika kort (exakt) av en gurka i min svärmors växthus. Är det normalt?

Mvh // Orolig


Ett av många gurkkort.

 

 

Lilleman med sin farmor.

 

 

Pajfika.

Så här ser det ut hos oss

En filmhylla hemma hos en familj med många barn i omlopp: 

De understa hyllorna har på något mystiskt vis lämnats helt barskrapade.

Något som glädjer och filmkväll

Vi har haft lekdejt här hemma med goa vänner. Jag fick en bukett vita rosor. Bara så där. Åh vad sådant kan glädja en gammel gravidräv!

Kidsen röjde loss ordentligt och dynorna i soffan for all världens väg. Det gjorde inget för vi behövde ändå dammsuga upp förra veckans fredagsmys som låg där under och grodde rötter.

För en stund sedan kom lillemans morbror hit med pizza. Filmkväll stundar.

Hoppas ni har en fin fredagskväll kära läsare. Tack för att ni skriver så värmande kommentarer och gör mig så glad varje dag! Kram!


Tack!


 

Bortröjda dynor.
-Knuckle bang! har morbror lärt lilleman säga och så......tjong ihop med nävarna.

En negativ lista

Idag är en dag då jag är så där småirriterad och liksom stöööör mig på saker. Allt möjligt.

Saker som gör mig irri just nu:

1. Bilförare som bräsar på i typ 90km/tim mitt inne i stan. Nackskott i pannan på sådant.

2. Företag som mailar och erbjuder mig att delta i en tävling som går ut på att vinna chansen att eventuellt få hålla en annan tävling där jag sedan har 0.5% chans att kanske få erhålla en rabattkod som tack för jobbet. Ungefär så.

3. Angående punkt nummer två har jag god lust att svara något oerhört dräpande. Men jag håller mig. Vem tror jag att jag är liksom?

4. Bloggannonser som ploppar upp och täcker hela datorskärmen och där det tar en inbillad evighet att hitta klicka-bort-krysset men så klickar jag snett och slussas vidare till en hemsida jag absolut inte vill in på och sekunderna bara tickar iväg och så har jag slösat bort massa viktig tid av mitt liv. GAH!

Eh... Jo visst.

Nu ska jag gå vidare med mitt liv.


Is och chailatte

Jag har unnat mig att köpa hem vaniljsyrup och chaipulver från Espressohouse.

Vaniljsyrupen blandar jag i min islatte istället för vanligt socker och chaipulvret gör jag chailatte av, både varm och kall. Möms! Vardagslyx skulle jag kalla det.
 


Tack för fototipsen förresten! Jag fortsätter öva. Känner mig fruktansvärt tillfredsställd var gång jag lyckas få till sådan där skärpa med oskärpa runt om.