Nyinflyttade i stugan

När vi köpte vår stuga plockade vi ner säkert tjugotalet tomma fågelholkar som satt uppspikade runt om fasaden (överdriver icke). URGAMLA, vinda, sneda och ruttna sådana. Ja, i alla fall hälften av dom var så gamla att dom måste ha varit trippelt k-märkta.
 
En skraltig holk långt uppe vid taknocken blev dock kvar och döm till vår förvåning när vi i våras förstod att det flyttat in en liten fågelfamilj där.
 
Hej och välkomna!
 
Jag vågar inte ens tänka på hur inredningen ser ut i den där gamla holken men di verkar trivas, pippifamiljen. Till nästa år får vi nog hjälpa dom att renovera en smula.
 
 
 
Titt-ut!
 
 

Kommentera gärna!
DAVID

sv: å, tack! :) Blir så glad när en storbloggare tar sig tid att skriva kommentarer på mindre bloggar! :)
haha, vad söt fågel! ^^

2012-06-26 ♥ 19:28:23 » URL: http://ProjectFairTrade.blogg.se
Frida

Det är en jättemysig sak att göra med barn. Här i skogarna runtom sitter det hundratals holkar som jag och kusinerna byggt och satt upp när vi var små. Det finns säkert lätta beskrivningar till hur man bygger fågelholkar på internet och sedan blir det ju en (både för barn och föräldrar) spännande följetång under våren/sommaren när man ser/hör hur det flyttar in en lite fågelfamilj där som får ungar :)

2012-06-26 ♥ 20:51:56 » URL: http://minx.blogg.se
Charlotte

Roligare än något tv-program eller till och med dataspel var när mina föräldrar hade en webbkamera uppsatt i sin holk. Vi kunde sitta en timma och titta på äggen som låg där, mamman som flög in och ut och låg på dem...det var helt otroligt engagerande och då var det inte ens kläckningsdags när vi var där. Så det är en inredningsdetalj som man nog kan uppskatta även "utifrån". Tips.

Svar: haha vad roligt, en webbkamera?? älskar!! :-) Det är faktiskt fascinerande att nu sitta på altanen och bara se mamman (pappan?) komma med mat i omgångar till kidsen. Och varje gång hon lämnar ngt pips det massa massa innefrån holken. Ibland kikar ngt av kidden ut. Hej hej ropar jag då. hehe
Moa DeBruin

2012-06-26 ♥ 21:27:37 » URL: http://ansgarssyskon.se
Amanda

Åh! Min morfar är väldigt intresserad av fåglar och har massvis av holkar ute vid sitt torp. Förra sommaren fick jag följa med och titta på de alldeles nykläckta ungarna i en av holkarna. Oerhört fascinerande, även för en 20-åring ;) Webbkamera tycker jag låter som en fantastisk idé!

2012-06-26 ♥ 22:38:09 » URL: http://anyonebutme.soclog.se
Anna

Jättemysigt med fågelholkar, men inte på huset! Vi hade så och fick in loppor som bet sönder oss totalt på nätterna. Anticimex fick komma och blåsa rent hela stugan. De sa att de små jäklarna kom från fågelholken! Då kändes det helt plötsligt som lite mindre mysigt med fågelholkar på huset, för jäklar vad loppbett kliar!!!

Svar: Usch då... ja du kan ju tänka dig hur stugan såg ut först. Den var helt klädd i fågelholkar.
Moa DeBruin

2012-06-27 ♥ 09:28:37 » URL: http://annawretling.blogspot.com

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback