Oro då och nu

Jag känner igen mig i det som Blondinbella skriver här. Om rädslan i ungdomen över att aldrig bli kysst, aldrig få en pojkvän, för evigt vara ensam...

Saker jag bekymrade mig över som tonåring:

Aldrig bli kysst
Jag och en kompis tungövade oss på frukt för det hade vi hört skulle vara likställt med en kyss. Sen blev vi 14 bast och insåg att det här med att finna kyssvilliga killar var det minsta vi behövde bekymra oss över.

Aldrig bli av med oskulden
Det blev vi också till slut.

• Aldrig få en vettig pojkvän
Jag var verkligen paniskt rädd för detta. Mamma fick på heder och samvete lova mig att "jo det finns någon för alla". Och ja efter en del nitar fann jag min stora kärlek. 18 år gammal. Vi är fortfarande tillsammans.

Saker som bekymrar mig nu, ett gäng år senare:

Jag kommer aldrig att hitta mitt drömjobb
Ni vet det där jobbet som jag älskar, utvecklas inom och tjänar bra med pengar på. Det där jobbet som helst imponerar skiten ur gamla skolkompisar.

Jag kommer aldrig ha råd med hus
Mina barn kommer antagligen drabbas av både D-vitaminbrist och benskörhet till följd av den där stora, lummiga, lekvänliga trädgården som uteblev för att jag aldrig hade möjlighet att ge dom någon.

Eh ja...

Jag får väl uppdatera den senare delen av listan igen om tio år.

Kommentera gärna!
Marianne

Men du har ju stuga nu Moa! Där kommer väl dina barn kunna springa omkring i solen?

2012-06-07 ♥ 13:33:38
Wendela Johansson

http://www.facebook.com/#!/kicks?sk=app_262506463822083Gå in och rösta på Annie Johansson i kicks tävling inom facebook! Du är bäst om du gör det!

Det vore jätte roligt om du röstade!

2012-06-07 ♥ 13:34:28
T

Det är klart du kommer ha råd med hus! Jag och min sambo fick huslån utan nåt som helst sparande, ingen kontantinsats och TROTS att jag har en prick hos kronofogden. Dock inga skulder kvar hos dem men den där pricken stannar ju kvar i tre år.Drömjobbet har jag dock också ångest över. Kommer väl aldrig ha råd att utbilda mig... Oh well får väl jobba i fabriken där jag är anställd nu och får slita som ett djur för nästintill obefintlig lön tills jag går i pension.

2012-06-07 ♥ 13:38:31
spiderchick

T: Låter lovande, då kanske det finns en chans ändå även om det känns lååångt borta just nu ;-)Marianne: JA! Vi har vår fina lilla stuga. Den är vi väldans nöjda med :-)kram

S

2012-06-07 ♥ 13:42:36
barnvakt stureplan

snacka om att perspektiven vidgas =)

2012-06-07 ♥ 14:04:42 » URL: http://www.tendea.se/barnpassning
Julias pyssligheter

Oj, jag oroade mig inte alls för de där sakerna som tonåring. Jag verkar vara väldans förskonad från sånt, jag tänkte inte ens på det. :P Jag har fullt upp med att bekymra mig över alla jobbiga kompisrealtioner och huruvida jag kanske inte skulle få MVG i precis alla ämnen... Vet inte vad som är värst. Hur som helst klarade jag mig ur gymnasiet både okysst och utan pojkvän men med mvg i 22 ämnen. ;) Sen mötte jag min kärlek som är det fortfarande snart 4 år senare och jag har bara 2 terminer kvar på min utbildning, så ja, även det ordnade ju sig. Nu oroar sig mig dock som du över att jag inte kommer få mitt drömjobb (trots utbildning). Men, eftersom det mesta hittills har ordnat sig så borde väl även det lösa sig. OCH, jag oroar mig massor för att jag inte ska kunna bli gravid. Har ingen orsak till det, det kommer säkert gå bra, men bara tanken på det skrämmer mig så mycket att jag skulle vilja testa nu bara för att se, trots att vi inte riktigt är på bebisstadiet än... Så, där har du en (viktig!) sak mindre att bekymra dig för, spiderMAMA! :D

2012-06-07 ♥ 14:15:41 » URL: http://juliaspyssligheter.se
Shimo - Extrem kvinnlig skönhet är alltid provocerande

Haha tonårs klassiker näre gäller oro :PNu är dagens sextips för killar upplagt!Puuuss på er bitcheees! ;) ♥

*

*

*

*

*

*

//Shimo - Extrem kvinnlig skönhet är alltid provocerandehttp://shimoangel.blogg.se

2012-06-07 ♥ 14:17:36 » URL: http://shimoangel.blogg.se/
Malin

Jag är 20 och undrar fortfarande var all kyssvilliga killar håller hus...? fattar inte var folk hittar dem.

2012-06-07 ♥ 14:34:15
LORISSA LOVEBOMB

Jag känner igen mig.Kyssarna och oskulden kom fort nog, jag hann aldrig oroa mig över det... men dina nutida oro. Drömjobb. Hus. CSN!? Det kommer aldrig gå... eller jo. Men jag har panik redan nu, och jag är bara 22.

2012-06-07 ♥ 14:39:22 » URL: http://lorissalovebomb.se
Alexxa

Jag känner igen mig till tusen.Föreställ er en 18 årig tjej som blir huvudstupa förälskad i en kille som sedan gör en på smällen och tjejen tror att allt ska bli röda rosor så fort barnet är fött och för att sedan förstå 3 år senare att det blir aldrig röda rosor och rosa moln så hon lämnar allt och står där ensam med den finaste lilla pojke i en handen och tomheten i andra.22 år och oroar mig över att jag inte ska lyckas skrapa ihop till hyran, strömmen och maten. Tänk om jag förblir ensam resten av livet? Jag vill också vara kär och känna pirret i magen för det var så länge sedan och jag VILL INTE leva ensam resten av livet. Drömjobbet? Hur ska man veta vad man vill göra i framtiden?Ja, inte är livet lätt alla dagar.

2012-06-07 ♥ 15:00:02
spiderchick

Alexxa: Näe det är inte lätt alla gånger... Men du det löser sig och PEPP TILL DIG!:-)kram!

S

2012-06-07 ♥ 16:09:37
Emeli

Jag känner igen mig i precis allt!

2012-06-07 ♥ 22:04:34 » URL: http://emeliochnathalie.blogg.se/
Sara

Jag är snart 28 och oroar mig i allra högsta grad över att inte hitta en vettig pojkvän :/ Vart håller di små rackarna till liksom??

2012-06-08 ♥ 00:16:41
Johanna

hahaha vad skönt att se att det inte bara är jag som oroar mig ;) har också oroat mig för för dessa saker. visst, första kyssen och oskulden är avklarat, men vettig kille?? är 25 bast nu och ingen vettig kille i sikte. här snackar vi inte längre oro utan snarare PANIK hahaha och en hel del tjat från omgivningen... gaaah

2012-06-08 ♥ 08:42:49 » URL: http://johannawithlove.blogg.se/
Johanna

Hahahaha... Aldrig att man är unik. Här sitter en fredagsmysare och tittar på hemnet och funderar på framtiden. Och kommer aldrig veta vad jag ska bli stor och inte heller vad vi ska ta vägen. Och det MÅSTE man ju veta när barnen börjar närma sig skolålder.

2012-06-08 ♥ 22:39:05 » URL: http://www.ornsbergsmamman.blogspot.com
Michelle

Blev så glad när jag läste att du och din sambo varit tillsammans sen ni var 18. Det får mig att tro på kärleken :) jag träffade min kärlek för fyra år sen (då, 17 år gammal) och jag får alltid höra att det aldrig kommer funka och att man inte vet vad man vill ha osv. Har följt din blogg länge, SÅ himla bra. När jag är på taskigt humör måste jag läsa lite här så blir jag glad igen :) stor Kram!

2012-06-11 ♥ 01:00:45
spiderchick

Michelle: Ja är det rätt så är det lätt :-) Även om man får kämpa ibland och vårda sin relation.kram!

S

2012-06-11 ♥ 09:18:52

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback