Spiderchick

Färdigt och klart
Nu kan man tydligen gå till affären och köpa en färdig pesto/fetaostblandning, att ha till lax.

- Hur svårt är det att blanda fetaost och pesto själv?? undrar jag i mitt stilla sinne varje gång jag ser reklamen på tv.

Diskussion vi haft på twitter angående "färdigfenomenet":
Haha! Alltså, jag älskar hur företagen tjänar pengar på oss och vår... Jag vet inte, lathet? Jag tycker att det är fascinerande.

 

Linnea

Färdig smuldeg till paj finns ju! Lätt som en plätt att göra själv. Och mycket godare.

Sara

Har sett färdig kokta ägg på pressbyrån....fast de är väl rätt smart frukost till de på resande fot. Men ändå :)

Helena

Kaviar med mjukost. Fanns det inte även kaviar med banan ett tag? Eller var det bara en mardröm... Annars köpte jag nyligen mögelost med päronsmak. Den är god!

spiderchick

Sara: Haha jo men det kan jag köpa! Som du säger kan det ju vara bra när man är på språng.:-)//S

frikadellen

Jag har alltid hakat upp mig på pulverpannkakssmet. Man ska blanda med vatten och smält smör. Vad är det som skiljer den muskelrörelsen från att blanda MJÖL, MJÖLK, smält smör och ÄGG? Det kanske är jobbigt att knäcka och räkna äggen? Sen ska man ju salta schabraket oxå... Misstänker att de som köper pulverpannkakssmet är extreeeemt rädda att göra fel...

spiderchick

Frikadellen: Haha... Ja den varianten är ju knasig... Ihopblanding av smet är ju inte svår, där emot kan jag tycka att stekningen är krånglig (är sååååå kass). Om ngt skulle jag i så fall satsa på att köpa en helt färdig pannkaka ;-)//S

Camilla

Det värsta jag hittills sett är färdig stekt bacon i vaccum pack. Hallå?! Lika länge som det tar att värma det, tar det att steka eget färskt knaprigt bacon!

Nästa steg är nog färdigtuggad mat som bara är att svälja!

Everlasting

Frikadellen: i Holland var färdig pannkaksmix bland det som störde mig mest. Fast där är det ännu värre: bara blanda med mjölk, ägg och lite smör. Så vad är det då i paketet? Jo mjöl. Och en nypa salt.

Diana

Färdig smuldeg, omelett på tetra, äggvita på tetra, hackad lök, vispad grädde... vart är världen på väg?

spiderchick

Camilla: Hahah ja eventuellt ;-)Everlasting: Haha, skojar du? Snacka om att producenten antagligen gnuggar sina händer ;-)//S

simone

Håller värkligen med, det är så enkla saker de kommer med.Det är ju bara att blanda lite fetaost med pesto som du säger, svårare är det inte.Jag vet inte hur mycket sådana produkter det finns men det lär komma mera.Fin blogg förästen^^

Mickan

Haha! Min sambo köpte pannkaksmix. "skitsmidigt, bara blanda med vatten och steka! Men jag brukar ta mjölk istället och knäcka i ett ägg så blir de ännu godare." jag: vet du hur man gör pannkakor? Exakt så fast med mjöl. Gissa vem som fick lång näsa;)

Julias pyssligheter

Haha, herregud. Just det där med pannkakssmeten har jag också funderat på många gånger. Även hackad lök att köpa fryst... Hm, hur många sekunder tar det att hacka en lök? 20? :P

J

Diana: Äggvita på tetra är ju inte en lathets-produkt. Extremt många som tränar fitness trycker i sig äggvita (i olika former) för proteinet och slänger sedan gulan (som innehåller kolesterol och massa kcal). Det är alltså en produkt man köper för att helt enkelt slippa slänga typ 30 gulor per vecka vilket är slöseri med mat och pengar!

Hanna - ny i bloggvärlden

Ja, en kan ju verkligen undra vad som kommer här näst. :/

cecilia

någon ovan nämnde vacumförpackat bacon...här i spanien har dom vacumförpackade koka potatisar och grönsaker (som dessutom är i 1,5 portionsförpackningar)

Matilda

Jag har sett hackade solroskärnor "att strö över salladen". HUR lat får man bli?!

britta bloggar

Det är så konstigt det där. Våffel- och pannkaksmix tex,

SofiaMargareta

Såg en liten burk med färdigpressad vitlök i affären idag. Hur svårt är det att pressa själv egentligen?

Lenore

Fetaosten och peston var faktiskt god (ja, jag har gått på det), och det är så pass billigt att det skulle bli dyrare att köpa både fetaost och pesto och blanda själv. Speciellt om man inte använder hela pestoburken till annat :)

jennie -failsafe-

fast det finns bra grejer också som är "färdigt", som tex risgryndgröt (för ooooorka göra det!). pizzadeg är ju också en sån grej som är hur lätt som helst att göra, eller muffins eller.. tårtfyllning. eller ännu värre.. KRISTYR! typ blanda socker o vatten....

jennie -failsafe-

sen har hon på bilden fel ang havregrynsgröten. man har faktiskt i salt också. hahaha :P

Hilda

Asså. Potatis. PÅ BURK!

spiderchick

Jennie: Ja det klart det finns massa bra färdiggrejer också! Vi köper typ alltid färdig potatisgratäng, fast det är väl inte heller så himla svårt att göra ;-)Man får väl bestämma själv vad man vill lägga pengar på, även om jag kan tycka att färdig pesto/fetaostblandning är i lataste laget ;-)ngn skriver här uppe att man kanske inte vill köpa hem båda produkterna, men grejen är den att pesto står sig hur länge som helst, går att använda till typ allt och använder du inte hela fetaosten till laxen kan du använda den till sallad nästa dag ;-)//S

Nelin - stolt hårunderarming!

Om något så har Abbas reklam resulterat i att fler köper pesto och fetaost för att göra den rätten. Jag och många jag känner har blivit inspirerade men skulle ALDRIG köpa något så enkelt färdigt.

Emma

Det jag reagerat mest över är nog färdig omelettsmet och färdigstekt bacon. Känns sjukt meningslöst eftersom bacon väl ändå är godast varmt? När det är sådär knaprigt liksom, inte kallt och slabbigt och då måste man ju ändå steka upp det igen.

Alicia - Borrelia & Fobi

Hahaha, ja visst är det fascinerande! XD

Elin

Är spiderchick ditt namn på twitter? :)

spiderchick

Elin: Japp :-)//S

Kajsa

Färdigkokta ägg är ändå det knäppaste tycker jag!

Gaymasen

Haha, jag slutar aldrig förvånas.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress