Spiderchick

Att rensa bort inlägg eller kommentarer
Någon skrev att jag ofta plockar bort inlägg när jag får kritik. "Ofta" är att överdriva. Av 7238 inlägg (exakt) som jag har producerat har jag kanske plockat bort fem stycken. Och det är min fulla rätt att så göra.

Min tankegång senaste månaderna (obs det här mynnar INTE ur SizeMe-inlägget utan det här är något som jag har överlagt med mig själv under en tid):

Under 2011 fick jag många tråkiga kommentarer. Inte varje dag, men oftare än vad som kändes roligt. Det var kommentarer som tog min energi och stal av glädjen till att blogga. Det kunde vara alltifrån hur jag stavar och uttrycker mig till rena dumförklaringar. Jag hade ångest och ont i magen varje gång jag skulle skriva något, men jag härdade ut för som bloggare ska man tåla allt. Annars är man "dålig på att ta kritik" och det är enligt många läsare den värsta egenskapen man kan ha. Det används till och med som ett skällsord.UnderbaraClaraKring jul stod jag i valet och kvalet huruvida jag skulle orka fortsätta att verka på nätet. Glädjen över skrivandet hade helt försvunnit. Men så bestämde jag mig för att ta min blogg i egna händer. JAG styr över stämningen här. Vill jag att stämningen ska vara trevlig med en god ton, då blir det så.

Tro då inte att jag härjar loss hej vilt och rensar bland kommentarer och inlägg. Det gör jag INTE. Långt ifrån! Men känner jag att något har misstolkats, att stämningen är tråkig eller att ett inlägg som är menat att vara roligt istället blir till något som stjäl min energi då gör jag något åt det. För jag är inte skyldig en endaste människa någonting. Jag är bara skyldig mig själv att må bra och känna glädje över det jag gör.

Lady Dahmer

 


Jag kan faktiskt bli förbannad på mig själv när jag tänker på hur många konstiga, taskiga, tönt-pretentiösa rent av barnsliga kommentarer jag har låtit stå kvar i MIN blogg. Jag kan bli förbannad när jag tänker på den energi jag har lagt ner på att besvara och förklara mig inför (oftast) anonyma, humorbefriade människor. Så onödigt.

Den tiden kunde jag istället ha lagt på er läsare som ger glädje och det tänker jag göra från och med nu.


UnderbaraClara

 

 

Att veta att det är jag som bestämmer vad som gäller på MIN blogg, i MITT forum, under MITT namn känns tryggt. Det gör att jag vågar fortsätta bjuda på mig själv, mina tankar, mina brister och mina styrkor.

Jag älskar trots allt att blogga och det påminde ni mig om här. Tack igen för all kärlek! 2012 ska bli ett roligt bloggår. För det har jag bestämt.Mia Skäringer (haha jag älskar Mia)

Åsa

Bra skrivit!

Du är inne på helt rätt spår, såklart DU lägget tonen i DIN blogg!! (Bloggen jag för övrigt älskar... har följt dig ända sedan crazypill-tiden)

Tixe

Helt rätt! Heja dig! :)

Annah

Härligt och jag håller helt med!Du är underbar!!!

Everlasting

Du har helt rätt. Det finns de som påstår att stora bloggare har något slags ansvar att se till att läsaren underhålls, men det är ju helt fel. Om det inte är dina tankar och infall du delar med dig av, då blir ju bloggen ytlig, kall och opersonlig. Och det vill vi absolut inte.Det är synd att en stor blogg automatiskt innebär rötägg. Jag har sett elaka inlägg hos så överhärliga människor som Egoina och Fredrik Backman, så det händer alla oavsett hur fantastisk man är. Ta åt dig av de tusentals glada, trevliga och konstruktiva kommentarerna och strunta i de elaka. Eller ge svar på tal. Det är din rätt!

MärtaElisabeth

Tråkigt med människor som bara häver ur sig en massa dumheter "för att man kan". Det är så lätt att vara anonym på nätet. Antar att det också då blir lättare att vara taskig. För man ser inte hur den drabbade personen reagerar. Jag har svårt att förstå varför man först lägger energi på att läsa nått man inte verkar gilla för att sedan fälla nån taskig kommentar om det hela. Så jäkla onödigt!

Lotta

Så bra skrivet! Tycker att du gör helt rätt! Energitjuvar finns det gott om i vardagen ändå, så när man kan göra något åt det tycker jag absolut att man ska ta saken i egna händer.Hmmm... hej förresten. :) Har inte kommenterat förut. Började att följa din blogg för ett par veckor sedan bara, men måste säga att den har helt klart seglat upp i topp på min lista av bloggar. Gillar dessutom dina krönikor i SN. Gillar din humor och är imponerad över hur du bjuder på dig själv. Stå på dig i den här frågan!

Kram Lotta

Linnéa

Heja dig!

karolina

Det gör du helt rätt i! De som vill "bestämma" på din blogg skulle kanske skaffa en egen istället, så kan de skriva vad de vill och vi slipper det.Du är toppenbra och jag blir glad för varje inlägg du publicerar! Kram

eine

Ja kära hjärtanes så folk kan hålla på. Att de orkar. Att de medvetet väljer att lägga sin tid på att vara en jädra ragata rakt igenom. Vad de tjänar på det har jag nämligen ingen aning om.Jag har följt din blogg ack så länge nu, och jag tröttnar aldrig på dina små finurligheter. Är jag lite nere så brukar jag alltid gå in på din blogg, skratta lite åt något inlägg, och fortsätta med dagen- lite lättare till mods. Du är himla vettig och rolig, och den som säger annat är en bajs rakt igenom. För det bestämmer jag.

Ellinor

Du är bäst!

Frida

Helt rätt!! Man ska fan inte ta skit bara för att någon jävla anonym mupp kallar det för konstruktiv kritik. Heja dig!

Anna-Karin

Helt rätt!! Försök att inte ta åt dig åt de idiotiska anonyma kommentarerna (lätt sagt). Du får mig att le varje dag och för mig är det viktigt (har fått en depression i samband med att jag är gravid) och det är en av mina höjdpunkter varje dag att klicka in här! <3

Johanna

Precis så det ska vara, var och en bestämmer om sin egen blogg!

Fick dessutom tummen ur häcken och postade i inlägget du länkade till.. Bara för att jag kan!

Marica

Å jag visste inte att det varit så för dig. Jag beklagar stort att människor ska vara så trångsynta och inte kunna ta saker med en nypa salt och inte över reagera på något som egentligen inte betyder något. Lika så människor som heller inte kan stå för vad dom säger. Man kan vara så tuff när man sitter bakom skärmen men kan man inte stå för vad man säger, då tycker jag att man inte har något att säga heller.Jag är glad att du tagit kontrollen. Jag älskar att läsa din blogg och jag hoppas att du finner glädjen och orken att fortsätta långt framöver. Du sprider glädje och det är en ren lycka att läsa din blogg. Låt aldrig någon ta det ifrån dig.

Clara

Hej! Min vän Emmanuel har blivit utvisad ur Sverige trots att han skött sig och gjort vad han ska. Anledningen är att han "inte har någon anledning att stanna" - vilket han faktiskt har. Han är kristen och tillhör därför en väldigt utsatt grupp I Nigeria. Han är oerhört godhjärtad så kan du SNÄLLA dela denna video om honom på den blogg. Det skulle betyda grymt mycket...

http://vimeo.com/41290439

Moa

Helt rätt! Ta ingen skit alltså, fortsätt blogga på ditt fantastiska vis!Hejja hejja!

Emeliie

Jag har även fått en del tråkiga och dumma kommentarer och precis som du har jag övervägt att sluta och inte bara en gång utan fler.Jag tycker du har all rätt till att ta bort inlägg och kommentarer bäst du vill, du verkar vara en underbar människa som har mycket att ge.

Och klart att man tar åt sig av kommentarerna, jag gör det iallafall, jag tar åt mig något otroligt och jag kan många gånger må dåligt, framför allt när folk hotar min familj med mera.Men tur att du valt att det ska bli ett bra bloggår för dig, jag hoppas du får en fin dag!

Monia - mamma till Tuvalie

fyfan vilka härliga citat :D

AnnaWK

Helt rätt, vem har bestämt att en blogg ska vara demokratisk där alla ska få komma till tals? Håll stenhårt på din diktatur, det gör du helt rätt i. Varför läser ens trångsynta människor din blogg om de inte uppskattar ironi?Kram från Göteborg

Lollo

folk ibland alltså.. suck. mycket bra skrivet :)

Ida

Det är bara patetiska människor som orkar lägga ner energi på att anonymt dissa någon på nätet. Själv hoppas jag på att kharma faktiskt existerar.

Klart att alla vi vill att du ska fortsätta, men du måste också må bra!

Osynlig klapp på ryggen,

Ida

Hanna

Riktigt bra skrivet, fortsätt att stå på dig!

Djurskötare Kolmården

Kloka ord från en klok, vacker och förnuftig person! Stå på dig =)

Johanna - Tvåbarnsmamman mitt i kaoset

Hihi visst var den, massa bra saker också!

Ja brödet har vi mumsar i oss, kakorna har fikats upp, energidrycken tyckte ingen av oss om, alla lotions och allt sånt hamnade i min "goodie-låda" där jag fyller på och tar fram från när det behövs. :)

Men ja, det var mycket grejjer, med "flunsan och flussen" jag har nu så tror jag detoxen kan passa mej när jag blir kry. ;)Gick Pino hem? :)

Cornelia

Menåh. För det första så tyckte jag jättemycket om size me inlägget och jag tror att jag tog åt mig precis som du menade det, jag hade inte en tanke på något negativt eller liknande. För det andra så är din blogg underbar! Glöm aldrig att det är just din blogg, du gör/skriver/skriver inte exakt vad DU vill! Det är då det blir bäst :D jag älskar din blogg och är in varje dag (minst en gång) och bara blir glad av dina roliga, kloka, tänkvärda inlägg. Folk som är neggiga och små surisar som inte vet bättre än att ta livet lite med en klackspark, de behöver man inte ägna någon tid åt alls. Även fast det är svårt att inte ta åt sig, tyvärr. Hmmm... Vart ville jag komma med allt svammel??! Du är bäst, precis som du är! Kram!!

Ellen C

Woop woop!Du är ju också en människa, och alla människor har rätt att må bra, och se till att de gör det.Det här är din värld, det är du som bestämmer :)

Anonym

Fina, goa spiderchickDu ær så himla bra precis som du ær:)

ellen

Jag tycker du är så himla bra! ÄLSKAR din blogg och lämnar den alltid med en positiv/fin/bra/eftertänksam känsla. Kör i vind!

Sussi

Helt rätt, att ta ansvar betyder inte alltid att ta ALLT!

Antonia

Du är verkligen helt bäst! :D Jag tycker alltid att du skriver bra och roliga saker, och jag sparar alltid dina inlägg till sist för jag vill alltid ha det bästa sist! Tack för att du förgyller mitt liv med kloka, roliga och underbara ord!

Johanna

Haha, jag älskar också Mia skäringer! Och jag älskar ta mig sjutton dig och dina inlägg också! Tack för att du fortsätter förgylla min vardag, trots tråkiga kommentarer från folk.. Har de inget bättre för sig än att kritisera, undrar jag?! Kram på dig!

Emma

GO SPIDER!

vikki

Du har så rätt så Spider! Tycker det är jättetråkigt att du känner att det ändå är så pass många kommentarer som är rent av elaka och dryga att det påverkar dig personligen, så ska det absolut inte vara! Att folk sen inte har vett nog att hålla käften istället utan bara måste klanka ner så fort de har chansen, det är bara beklagligt. Men så är de också idioter :) Skit i dom!Jag älskade för övrigt Size Me inlägget och tycker det är synd att du kände att du behövde ta bort det, tyckte det stod väldigt mycket bra i ditt inlägg likväl som Bellas.Men kära Moa, du förgyller så mångas dagar, så många människor som du inte ser eller hör ifrån, folk som inte kommenterar och håller på, vi finns också här och vi älskar dig precis som du är! :DHaters will be haters ;)Puss och ta hand om dig!!

Stina

Fy var tråkigt att en del människor är som de är...Själv älskar jag din blogg och tycker du verkar ha en helt underbar humor och många vettiga tankegångar många gånger har jag faktiskt själv fått en funderare efter att ha läst en del inlägg. En funderare till det bättre!Jag vet att jag ibland kan uttrycka mej lite klumpigt och om jag något gång skrivit en kommentar som på något sätt sårat dej så ber jag verkligen om ursäkt!!

Gottegris

Jag tycker de är skittrist när man måste klaga på andra... Jag tycker din blogg är toppenkul.. Du "stavar som en kratta ibland" å jagillar´t.. De är ju de som piffar upp de hela.. Stå på dig Tjejjen å forstätt rita... Din blogg är ju beroendeframkallande.. Goo girl goo

astrid

Helt rätt Spider! Du sysslar inte med taskiga och onödiga påhopp, så du har inte gjort dig förtjänt av något sådant!! Jag hoppas verkligen att du får fortsatt framgång med din blogg och att idioter utgör ett undantag som du kan stå ut med. Ingen ska få ta ifrån dig detta som du har byggt upp, detta är som du säger DIN skapelse. Tack snälla Spider för att du förgyller mina dagar och stor kram till dig och bebben där i magen. :)

Madde

Bra skrivet!

Har följt din blogg ett par år och gör det just för att den känns väldigt positiv. Som en liten ljusglimt även om man har en lite sämre dag :)

Theresa

Helt rätt tycker jag, bra inlägg!

Förstår inte att det finns folk som gör sådant! Att man har så lite tid så man måste besvära sig att göra dumma kommentarer, skaffa ett liv....Keep up the good work, jag gillar din blogg skarpt!

Nina

Alltså Moa. Du är fan världsbäst. Skönare brud fårman nog tusan leta efter. Fortsätt vara du och fortsätt skita i dem som inte gillar det./ Nina

Linda K

Du är fantastisk! :) Sluta inte blogga, vi är alldeles för många som älskar dig och din blogg. Du vill väl inte krossa våra hjärtan? :D

Si

Fortsätt skriv som du gör, älskar din blogg! :D

Julias pyssligheter

Åh du har så rätt. DIN blogg = DU bestämmer. Och du gör det bra tycker jag! :) Du behövs i bloggvärlden.En helt annan sak, apropå Mia Skäringer. Du vet i Mia & Klara så har de ju två karaktärer som heter Mona och Ansi som jobbar i en klädbutik som heter Modekometen? Den finns ju på riktigt!! I Göteborg! Jag var där i helgen och blev helt paff när jag såg skylten. De _måste_ju ha tagit namnet därifrån (eller tvärtom). Klara är väl göteborgare och Mia bor väl där? Tänkte att du kanske visste som bott i Gbg. ;) Kram!

carolina -bakar bebis i magen & cookies i ugnen - vecka 39!

HELT rätt, jag tar bort inlägg,kommentarer osv. Jag bloggar ju för att det är kul, och känner jag att det inte är kul av någon anledning, ja då har jag ju makten att vända det, hehe ;)Angående räkorna, jag tar dem ganska sällan,för det GÖÖÖÖR ont i samvetet, men nu är jag höggravid och gnällig och tänker att "jaja". Av 25 bitar sushi var 4 räkor, så.

Var beredd på kommentarer, blev nästan förvånad att det bara blev en, haha!Stor kram!

Elin

Helt underbar skrivet!! stå på dig för du gör verkligen min dag de där dagarna man hellre vill göra annat än att sitta på jobbet :) vet inte vad jag hade gjort utan din blogg. tack! <3

Louise

Din blogg är alltid den jag surfar in på först, du är grym på det du gör och jag läser alltid med ett leende på läpparna:)

MsSophi

Kommenterar mer eller mindre aldrig, inte min grej. Men idag vill jag bara säga en sak fina, söta lilla glädjespridare där.PUSS!!!

Emelie

Fan vad du är bra! Älskar din blogg, och skulle typ inte överleva om den försvann ;) Keep up the good work! ;D

Jenny

Spajder, du är grym! Du blandar humor och allvar på ett alldeles ypperligt sätt. Och självkart är det du som bestämmer över bloggen, den är ju trots allt din :) Keep up the good work!

jessica

Väl rutet! :)Älskar allt, ja nästintill i alla fall, som du skriver!Tilde

Väldigt bra skrivet och du har helt rätt! Människor som bara läser för att leta fel och kritisera, visst blir man ledsen när man kommer på sånt?Tycker ändå det är tråkigt att du tog bort inlägget, har inte haft tillgång till nätet på ett par dagar och nu har jag ingen aning om vad det pratas om! Vad kan vara så illa att det måste plockas bort? Eller blev det vänt och vridet på som så mycket annat?Hur som, tack för en bra blogg, keep up the good work :)

Martina

Jag är glad för ditt beslut. Brukar inte kommentera, men det kanske jag borde. Din blogg är underbar och mitt liv skulle inte vara detsamma utan den!

Lena

Bra sagt (och väldigt bra skrivet)! Blir förstås jättenyfiken på vad som stod i size me-inlägget som jag missade, men ibland blir det missförstånd och då är det ju skönt att kunna rätta till det, på internet såväl som i verkliga livet! Go Spider, och sluta aldrig blogga!

Hulda

Underbara Spider!! Min värld skulle gå under om du skulle sluta blogga. haha skämt och sido, jag kan logga in på din sida flera gånger om dagen.SPIDER FOR PRESIDENT!!! <3 <3 <3Sara L

Du är fantastisk och gör precis vad du vill med din blogg. Punkt.

Marri

Du är SÅ klok spider! Helt rätt! :)

Hanna

Spajder! Vad glad jag är att du valde att fortsätta blogga! Du skriver så roligt och gör så roliga och peppande inlägg! Din blogg är den blogg jag följt längst, alla andra bloggar har jag tröttnat på men aldrig på din.

Du är en fantastiskt person och du behöver aldrig känna att du är skyldig oss läsare något. En glad och nöjd Spajder vill vi alla ha, även om det är på bekostnad av bloggen.

Kram från Umeå

Diana

Heja Spider!! Du har såå rätt och jag håller med dig till tusen!! Hejaheja!

Tove

Åh vad jag gillar dig!!Måste erkänna att jag irriterade mig på varenda kommentar som sa "du borde låtit det stå kvar!!" eller " upp med det igen!!"Det är ju upp till dig och jag tycker det var rätt av dig att ta bort det med tanke på responsen. inte så kul att blicka tillbaka på och läsa arga kommentarer kanske.Kram på dig!

linsan

Men guuu vad du gnäller!(nääädå, skojade bara haha. Det hoppas jag du förstod)Gillar din blogg, du är min "hemliga låtsaskompis"

Astrid

Så himla rätt!Du lyckas helt med att få till en skön, lättsam och glad stämning på bloggen! Och självklart, SJÄLVKLART är det du som bestämmer vad som ska få vara kvar här; DIN blogg - DINA regler.Jävligt coolt att du står på dig såhär, jag looovar att vi som faktiskt tycker om din blogg är tusen gånger fler än de få fegisar som är avis på din stil:)

trettiokg - följ min kamp mot drömvikten

BRA!!!!!!!!!

Himla bra att du tog upp detta. Man blir verkligen nedslagen när man får tråkiga kommentarer. Jag har fått en hel del just för att jag bloggar om hälsa. Folk som tror de vet allt och skriver utan att tänka sig för. Jag har inte tagit bort inlägg men jag har tagit bort kommentarer som varit riktade mot mig som person. Sån skit ska man inte behöva ta! Visst får folk komma med åsikter och kritik, men personangrepp är inte okej.

Du är bäst Moa! Vet inte vad jag skulle göra utan din blogg. Man blir alltid på bra humör och får sig ett gott skratt när man kikar in här. Heja dig! Kram

Ingela

you go girl! =)

Moa

Du har så rätt! Det är så förbaskat trist att internet många gånger blir en skyddsmur för de med halvtomma glas & nedåtpekande mungipor. Jag skulle själv nog inte orka med att verka i ett forum där jag själv står som mål för pessimister och "rätta're".. Men du är grym och jag vill för allt i världen fortsätta läsa dina inlägg!

Kram!

-Sofie

Jag tycker du är genuin och ärlig på din blogg och det lockar mig att läsa. Sen att du skriver med humor gör ju allting bara bättre. :) kram

Johanna

nämen! jag blir helt bestört när du skriver att folk ger dej elaka kommentarer! :( din blogg är ju en sån feel good-blogg, du är så galet rolig, jag vet inte hur många asgarv du gett mej, säkert så det förlänger mitt liv med minst 10 år ^^ hur kan folk vara så feltolkande o hurmorbefriade??

såg förrsten att du svarat på en av mina kommentarer i min blogg, höll på att ramla av stolen! funderarpå att skriva ut den o rama in eller nåt ;D

Jenny

Du är fantastisk Moa! Ingen är tvingad att läsa din blogg och passar det inte kan de gå någon annanstans och gnälla!Tack för alla underbara, roliga och söta inlägg!!

stor kram!

Jenny

Så jäkla rätt!!! Ge inte neggosarna ngn uppmärksamhet, jag fattar verkligen inte vad det är för människor som orkar hålla på.. Du är grym, dina texter är alltid roliga eller kloka.. Hann inte läsa size me inlägget men det var säkert eftertänksamt och klokt.Fortsätt med diktaturen och gör som du mår bra av! Ha en härlig dag!

Linn

Du är underbar! Jag crejvar dig och din blogg. Fortsätt vara du!

Stina

Heja dig Spajder! :)

Fredrik

Faaaan!!!! va du gjorde så jag fick en skön känsla i kroppen! Keep on skriving!! Hoppas du har en go' dag! För det har jag, fått se mitt lilla underverk för första gången idag....i min kärleks mage :P Tjo på dig!

Linnea

HEJA HEJA!

Tove

Du e helt fantastisk tycker även jag! TACK för att du delar med dej av ditt liv! Du har nog bidragit med så många sköna skratt o skratt förlänger ju livet så Tack för det oxå!:) fortsätt precis så! heja heja!

Hannah

Superbra skrivet! Jag älskar din blogg och tycker att du verkar som en fantastisk person. Du ska ha ett stort tack för att du låter oss få en inblick i din vardag!

Ingrid

Jag är glad att du fortsätter blogga, för min värld har blivit lite roligare sedan jag hittade hit! Du är grymt bra på alla sätt och vis :)Keep up the good work!

Elin

Fortsätt blogga! Har läst bloggen varje dag i 2,5 år, skulle bli otroligt tomt om du slutade! Stå på dig! Kram

Lotta

Du har så rätt Moa! I din blogg är det du som bestämmer, inga sketna små människor som genom att såra andra och fälla elaka kommentarer får för sig att de betyder något. näeh, stå på dig, du är bäst!

sandra

Vill bara flika in och säga att jag uppskattade verkligen ditt SIZE-ME-INLÄGG. Det fick mig att må bra. Och det var skönt att höra att det finns fler som tänker i samma banor.Du inspirerar varje dag och jag älskar att klicka in på din blogg och läsa om din vardag. Du verkar vara en supergo tjej!

Laura

Helt rätt!

Helena

Heja dig! :)

Lovisa

Heja Moa! Mycket bra skrivit.

Linnéa

Säger som många andra: Heja dig!

Din blogg - du bestämmer, dom som inte gillar det kan helt enkelt leta sig vidare till en annan blogg som uppföljer deras krav, istället för att klaga på andra! Det är absolut okej att ha åsikter, men det ska uttryckas på ett snyggt sätt!Keep it up spider!! :):)

Jessica -The Truth And Other Disasters

Så jävla rätt! Finns ingen anledning till att sitta och ta emot kritik som inte ger något. Jag tror även att de flesta läsare föredrar en skön stämning på bloggen framför en massa försvarsinlägg och tråkigheter som bara gör folk upprörda. Självklart ska DU bestämma vad som gäller på DIN blogg! :)

we will never walk alone

Tack!

Inte bara tack för att du klargör klart och tydlig vilka regler som gäller för oss bloggare, utan även för att jag nu slipper skriva ett inlägg om detta för du stal mina ord till punkt och pricka!

Kanonbra skrivet!

AnnaIncognito

Så jäkla rätt, rätt, rätt!Förstår mig inte ens på människor som orkar vara sådär anonymt vresiga mot människor de inte känner mer än genom de inlägg de skriver. Varje gång jag själv blir irriterad över någon skitgrej på nätet eller i övriga verkligheten (för det blir man ibland) så får man påminna sig själv att det inte är värt MIN egen tid att slösa negativ energi på någon annans misstag. Lika lite är det rättvist att ta ut sin spontanirritation på den personen som har skrivit det. Näe, blä för sånt! Och det är himlans skönt att du fortfarande är kvar i bloggvärlden för att göra mig många skratt rikare :)Kör bara köööööör!

sandra

Word spider!

Karin - tjofftjoff

Du är så himla himla klok! Det här var så bra skrivet, så rätt! Och jag älskar också Mia Skäringer :D

Matilda

Eller som Grynet brukade säga; Ta ingen skit! ( och "frukt är inte godis")

Karin

Ojojoj nej du får inte sluta blogga nej! Din blogg är mitt kvällsnöje mellan bajsblöjor och treårstrots =) Har nog aldrig skrattat så åt nån blogg som ditt inlägg om att grannarna borde skickat morsekoder för att din pelargon var avbruten =) Fortsätt sprida glädje! Skriv vad du vill, ta bort vad du vill och framför allt ta inte åt dig av elaka kommentarer! Vi är många som gillar dig =)

nana

<3 <3 <3

Soffy

Ja jag undrar alltid vilka dom där personerna är som orkar lägga tid av sitt liv till att kommentera elaka saker till andra, gärna anonymt. Skulle aldrig få för mig att göra det även om jag nu tyckte något så elakt som folk verkar gå runt och göra. Stackars, olyckliga människor :/ Stå på dig, heja dig osv! Du är en riktigt fin fin fin tjej och jag blir alltid superglad av att läsa din blogg! superKRAM / Sofie

Lillanna & Minimupp

Jag tror att vi som älskar din blogg, tycker att du skriver oerhört roligt, bra och underhållande är dåliga på att berätta det för dig. Det känns som att de som har något dumt att säga gärna gör det, medan vi som trivs och uppskattar dig inte ger dig det beröm du förtjänar. -Och det är fel. Jag är inne allt som oftast och läser din blogg, blir själv inspirerad, och roas oerhört (du har en tuff och charmig stil) men säger det inte ofta till dig. Men så du vet, så är vi fler som älskar dig än som retar sig på dig, för annars skulle du inte varit så stor. Stor stor kram till dig och din fina familj!

Linda

Helt rätt Spider!

Ida

Håller helt med Lillanna och Minimupp här ovanför. Du är grymmast Spider

Mella

Man är verkligen inte skyldig att ta en massa skit bara för att man har en blogg, vilket vissa människor verkar tycka. I min lilla blogg så rensar jag bort alla kommentarer som innehåller minsta lilla otrevlighet eller respektlöshet. Jag är helt okej med att folk inte alltid håller med mig eller vill framföra kritik, men kan man inte göra det på ett respektfullt och trevligt sätt så tas kommentaren bort och ip-addressen blockas direkt. Jag är snäll och respektfull mot mina läsare och förtjänar därför inga elakheter. Och det gör inte du heller!

Så rensa på bara och bort med alla dummisar som ändå inte tillför någonting! Låt inte idioter förstöra din underbara blogg!

BEUNDRAR

otroligt bra och starkt och underbart! fortsätt så!

Josse

100% helrätt!! Fortsätt med din positiva ton och var en frisk fläkt i bloggosfären! Det finns så mycket tråkigt man kan hänga upp sig på i världen ändå. Och de läsare som inte kan respektera din härliga inställning har inte här att göra! Keep it up! :)

Em - mamma på NZ

Du är så underbart klok!! Först funderade jag också varför du tagit bort inlägget (som jag tyckte var skitbra och skrivet helt i Spajder-anda) men nu förstår jag helt och fullt hur du tänker. Så himla rätt! Stor kram till dej och tack för en härlig blogg

Lise

Så himla bra! Den här bloggen får mig att må bra, det är viktigt för mig att den får dig att må bra också. Annars är det ju inte roligt. Du är inte skyldig mig (eller någon annan) något, gör det som känns rätt för dig så blir det rätt för mig och vilken annan vettig läsare som helst.

sofia

W O R D ♥

Iza

Aj löv jo!! Fi fan va bra du e! Fortsätt förgylla våra vardagar, pliiiis :-)

Mari-Anna

Jag älskar din humor och är alltid lite gladare när jag varit inne på din blogg. Sluta inte blogga, vi är en massa som uppskattar din blogg så mycket!

Pauline

Bra.

Då har jag bestämmer att jag kommer tycka om din blogg i år med för det har JAG bestämt.

Och för att din blogg är mer än läsvärd.

Anna

Hej Moa,

jag följer många bloggar och har gjort det länge men det här är första gången jag känner att jag måste kommentera. Jag har följt din blogg ett tag nu och det jag föll för var absolut ditt roliga sätt att uttrycka dig på och hur du kan få minsta vardagssak att låta som ett helt äventyr. Har inga barn själv men det är roligt att läsa om Spajderfamiljens bravader! Jag gillar att du itne är en mainstream bloggare och att du har en personlig touch på det! Skriv vad du vill, ta bort vad du vill, lägg upp bilder på vad du vill och bara fortsätt som du har gjort!!

Malin

Amen!!!!

Isabel

Verkligen helt rätt! Synd att du ska behöva förklara dig såhär, men ibland behövs kanske det... Stå på dig, du ska aldrig behöva må dåligt för din blogg! Älskar den, för övrigt.Har själv nyligen startat en blogg med inriktning hälsa, mat ovh livsstil. Spana gärna in den om du har lust! :)Kramar Isabel!

elin

Dessa människor finns ju överallt, framförallt i arbetslivet tycker jag mig stöta på dem.

MEN på nätet har de ju chans att verka anonymt, och de är väl inte så dumma att de skulle strunta i att ta den chansen ?!

Den här bloggen läser jag av en anledning, att den är bra på alla sätt och vis!

Dont let the bastards get you down!!

SaraMy

Vad lustigt, jag och min sambo hade en diskussion om det här alldeles igårkväll. Jag vet inte om jag håller med om att en blogg ska vara en diktatur, det är ju ett medium där man (inte så mycket i ditt fall - men många andra) ofta framhäver sina åsikter och för fram diverse argument för /emot saker, då tycker jag att man måste tillåta (och uppmuntra!) till diskussion, ta till sig och lyssna på varandras argument. (annars blir det ju någon sorts 'my way or the high-way, och vad är syftet då egentligen med att göra ett diskussionsinlägg?) Dock är det ju stor skillnad på att föra en mogen diskussion och att sätta sig i sandlådan och kasta skit på varandra. För det förtjänar ingen - speciellt inte DU!Jag har läst din blogg i flera år nu, och jag tycker lika mycket om den då som nu. Och jag Tycker att de förhållandevis få inlägg du gör om känsligare ämnen är jättebra! Just det faktum att du aldrig gör dig rolig på någon annans bekostnad eller är syrlig mot de som inte tycker som du tycker jag bara visar på hur fantastiskt fin du är. Här vill man läsa, här vill man (vågar man!) kommentera för känslan i bloggen är att alla är värda!Så, kram!

Jennie

Heja dig!! Gillar din blogg precis för att du skriver som du gör.

Janina

gött! =)

Juliet & Pumipojken

Hélt rätt, väl rutet! :)

Birgit

Hoppas du får ett bra bloggår nu 2012!! Med goa kommentarer o tycker man inte som du kan man ju tala om det på olika sätt eller helt enkelt sluta läsa din blogg... fast det sistnämnda tänker inte jag göra! Kör hårt, tjejen :)

Birgit

Hoppas du får ett bra bloggår nu 2012!! Med goa kommentarer o tycker man inte som du kan man ju tala om det på olika sätt eller helt enkelt sluta läsa din blogg... fast det sistnämnda tänker inte jag göra! Kör hårt, tjejen :)

Nina

Du är fin Spiderchick! Har följt dig sedan 2009 och du är alltid ärlig, väldigt naturlig och en underbar humor!

E

Emma - mamma till två

Förra kommentaren blev visst tom. Ber om ursäkt för det!!Bra skriver tycker jag!!! Stå på dig!

Som du skriver så är det helt och hållet din blogg! :)

Linna

så rätt sötis!!! :) ♥

Cicci

Så himla bra skrivet!

Håll kvar de tänket! :)

Jag tycker du har precis perfekt humor och jag skulle vilja påstå att jag förstår dina inlägg precis som du menar dem!

Har fått för mig att jag är en riktigt människokännare som kan läsa mellan rader på bloggar.. haha.. -typ sanning.. ;)

Hur som helst!! Ha en superbra dag och fortsätt vara Du!!

KRam

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress