Jag varken tigger eller smygreklamar

Efter mitt solreseinlägg fick jag den här kommentaren:
 
 
 
Ibland kan jag få sådana här kommentarer när jag skriver om produkter eller annat.
 
Jag vill klargöra:
 
1) Jag tigger aldrig efter saker. Jag är totalt ointresserad av att fiska gratisprylar.
 
2) Okej, skulle någon höra av sig och vilja ge mig en gratis solresa då skulle jag eventuellt överväga erbjudandet, vem skulle inte göra det? Men samtidigt, hur roligt är det att åka på semester med familjen och sedan känna krav på sig att fota, skriva, recensera, länka och allmänt leva upp till en researrangörs förväntningar om "bra reklam"? Det skulle ju bli en jobbresa, inte en familjesemester.
 
3) De gånger jag har bloggat om en specifik produkt, resemål eller dylikt har det aldrig hänt att ett företag sedan hört av sig och velat ge detta till mig. Ibland känns det som att det finns en övertro kring hur mycket gratissaker en medelstor bloggare som jag egentligen blir överöst med.
 
4) Jag är alltid tydlig med att märka ut sponsrade inlägg. Sponsrade inlägg och tävlingar är sådant som jag har tagit betalt för att skriva. Det är väl skitbra att jag faktiskt kan få en slant för all den tid jag lägger ner på min blogg! Om man som läsare ogillar reklaminlägg/tävlingar är det bara att skrolla förbi dessa.
 
5) Jag kan förstå att det råder en viss misstänksamhet kring det här med bloggare och reklam, jag kan själv bli misstänksam när jag läser en del bloggar. Men ni kan vara trygga med mig. Jag varken gratisfiskar eller smygreklamar.
 
Hepp hepp!
 

Kommentera gärna!
Alexundra Kakansson

Haha så typiskt att det var en anonym kommentar också..!

2012-11-25 ♥ 21:32:52 » URL: http://www.alexundrakakansson.blogg.se
2-barns-mamman

Bra spider! Men det trodde jag ju inte heller! :-)

2012-11-25 ♥ 21:47:46 » URL: http://askmolnochrosaludd.blogg
s p i n d e l t j e j e n (och livet som nybliven mamma)

Irriterande med människor som är anonyma och inte kan stå för det de skriver/säger! *grrr*
KRAM vännen!

2012-11-25 ♥ 21:51:37 » URL: http://www.spindeltjejen.se
twiggy

Din blogg är en av de få som jag inte ens tänker den tanken om! Så jag vart lite förvånad över att de finns dem som gör det... Men som man säger: Det finns folk till allt! Snyggt iallafall att du väljer att vara så tydlig och klar.

Svar: Tack! :-)
Moa DeBruin

2012-11-25 ♥ 22:19:08 » URL: http://imbehindthecamera.blogspot.no
Sabina

Jag är för naiv för att tro att någon skulle försöka tigga om en gratisresa. Jag ser bloggare som normala människor som längtar efter sol och betalar själva.

Svar: bra! :-)
Moa DeBruin

2012-11-25 ♥ 22:19:51 » URL: http://chahina.devote.se
Sofia

Oj, jag tolkade den kommentaren som ett skämt, typ hoppas att det är någon som har lust att ge dig en resa eftersom du är sugen på att åka. Men nu fick du iaf en chans att visa exakt vart du står när det gäller reklam och så, så det är ju bra :)
Intressant bara hur olika man kan tolka saker :)

Svar: Jag tolkar inte kommentaren som elak, där emot tolkar jag kommentaren som att det är ngn som är osäker kring hur jag jobbar. Jag kan ibland få dylika kommentarer från folk som verkar tro att jag kör med smygreklam eller att jag kan knäppa med fingrarna efter saker ;-) Och jag kan förstå att man är misstänksam för det förekommer mkt smygreklam i bloggvärlden. Jag kände att jag bara ville klargöra hur jag jobbar :-)
Moa DeBruin

2012-11-25 ♥ 22:46:48
AnnaWK

Jag tycker du brukar vara väldigt tydlig med när något är sponsrat, har aldrig tvivlat här hos dig.

Svar: bra! :-)
Moa DeBruin

2012-11-25 ♥ 23:58:37 » URL: http://annawk.blogg.se
Sofie

JAG ÄLSKAR DIG! Du är FÖR bra :>

2012-11-26 ♥ 02:28:39 » URL: http://soffy.blogg.se
Mim

Det är något som jag tänkt på ända sen jag började läsa din blogg (back back in the day), att du verkligen inte är en sån som kör med smygreklam och sponsrade inlägg utan att man väldigt tydligt ser att det är det. När det väl dyker upp då känns det ändå som att du skriver din åsikt och inte det företaget "begär" så att säga. Sen att som svensk skriva att man är sugen på solsemester när vintern är som tyngst känns väl inte som någon kan invända mot liksom...

Svar: kul att du känner så :-) tack för feedbackk!
Moa DeBruin

2012-11-26 ♥ 03:48:29 » URL: http://whatsuphoneybutt.wordpress.com/
Ida

Äh! Skit i det nu bruden, vi älskar ju dig!

Svar: haha ja alltså jag har inte tagit illa upp av kommentaren :-)
Moa DeBruin

2012-11-26 ♥ 04:45:15
Bibbis blandning

Du sköter din blogg så himla snyggt. Det är så klart och tydligt när du gör reklam och när det är "bara du" som t ex provsmakar godis. Fortsätt som du gör för det du gör är kanoners!
Keep it up girl!

Svar: fanx :-)
Moa DeBruin

2012-11-26 ♥ 09:36:50 » URL: http://bibbishantverk.wordpress.com
Marie E

Det är bara bra att du skriver ut när ett inlägg är sponsrat, för som jag har fattat det så ska all sorts reklam visa tydligt att det är just reklam och från vilken avsändare, så varför inte även reklamen på bloggar?

Svar: det stämmer, det är lag på att skriva ut om inlägg är sponsrade. Har man som bloggare fått betalt i pengar, kläder, rabatter eller vad som för att skriva ngt, då är det ett sponsrat inlägg :-)
Moa DeBruin

2012-11-26 ♥ 10:29:17
Sara S

Tycker du är jätteduktig på att meddela när det reklam eller inte. Jag har helt tröttnat på många bloggar som har sponsrade inlägg hela tiden, trist.

2012-11-26 ♥ 15:31:03
Veronica

Jag vet själv hur trött man kan vara efter sådana där tidiga mornar så samtidigt känner jag att - f-n, nog skulle den där spiderchick vara värd en resa!! :-)


Svar: hehe ;-)
Moa DeBruin

2012-11-26 ♥ 20:24:58
Linnea

Usch vad störande det är med människor som alltid tror sig veta allt om andra människor.

2012-12-01 ♥ 20:07:54

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback