Moas Måsten

Nu ligger senaste Moas Måsten uppe på webben. Den här veckan har jag skrivit om min skenartade mask i magen, höstpyssel, ärvda kläder med mera.
 
 
 
Läs allt här.

Kommentera gärna!
Lina

härlig läsning! När jag var 11 år hörde jag att man kunde ha mask i magen. Detta tyckte jag lät så fasligt äckligt så jag var livrädd för o ha denna åkomma. Så jag gick o sa till min mamma att jag hade mask i magen och hon gick till apoteket (?) och införskaffade botmedel. Hela familjen fick behandlas och alla sängkläder tvättas haha. Någon mask i magen hade jag aldrig men nu tyckte jag att jag gjort alla i familjen en tjänst genom att garantera att det Verkligen inte fanns någon mask tsss.

2012-10-30 ♥ 09:14:12
POOS

Jag såg en Beck film om en tjej som var död och som det börjat komma så kallade likmaskar på.
Då fick jag panik och skrek till mamma att jag också hade mask i magen.
Kan tillägga att jag var åtta år så du inte tror att det var nyss.. ;)

2012-10-30 ♥ 09:47:20 » URL: http://www.POOS.blogg.se
M

http://www.1177.se/Barnavdelningen/tandindex.aspx dom har jättebra filmer för barnen inför tandläkarbesöket, iaf gick det perfekt när min grabb sen skulle dit, vet inte om det var tack vara filmerna, men kanske :) Efteråt råkade han få med sig 3 grejer ur "presentlådan" oops ;) Vi har den elektriska tandborsten för barn hemma och den är superbra, om man vill investera i det :)

2012-10-30 ♥ 10:54:21
M

http://www.1177.se/Barnavdelningen/tandindex.aspx dom har jättebra filmer för barnen inför tandläkarbesöket, iaf gick det perfekt när min grabb sen skulle dit, vet inte om det var tack vara filmerna, men kanske :) Efteråt råkade han få med sig 3 grejer ur "presentlådan" oops ;) Vi har den elektriska tandborsten för barn hemma och den är superbra, om man vill investera i det :)

Svar: tack för tips :-)
Moa DeBruin

2012-10-30 ♥ 10:54:52
Ina den Fina

Alltid lika läsvärt! Och jag minns när min katt fick mask för sörta gången och jag trodde att det var ett riskorn somlåg i pälsen -uuuurk- en mask...men jag överlevde och katten med ;) Kram från Ystad

2012-10-30 ♥ 10:58:19 » URL: http://inadenfina.wordpress.com
HELLS BITCHES

hahahahaha, underbart.

2012-10-30 ♥ 11:17:27 » URL: http://HELLSBITCHES.DEVOTE.SE
Mella

Men gud, stackars dig! Jag är sjukt rädd för att få mask i magen. Det är väl inte speciellt vanligt att människor får det, men ändå. Äckligt med djur som lever inne i ens kropp!
Så fort det kliar det minsta lilla i rumpan så tror jag det är maskar. Men sedan inser jag att ett tecken på mask brukar vara att man blir jättehungrig och äter massor men ändå blir väldigt smal. Och så är det inte för mig i alla fall. En positiv sak med att vara lite mjuk om magen = man har inte mask!

2012-10-30 ♥ 12:52:45 » URL: http://mellas.se
Sanna

Mella: du tänker nog på binnikemask, det är inte särskilt vanligt. Springmask däremot blir man inte hungrig och går ner i vikt av. Det är ganska vanligt, vi har några fall varje termin på förskolan där jag jobbar. Det är ganska smittsamt men går lätt att behandla med receptfri medicin från apoteket. Vanligast dock hos barn i förskoleåldern/lågstadiet så umgås du inte med några barn så behöver du inte vara orolig :)

2012-10-30 ♥ 15:58:20
Lina

Men gud vilken jobbig tant! Och du som var så himla diskret :) Jag var med om något liknande när jag, per telefon, skulle förklara för en kompis att jag inte kunde träna för att "det var den tiden i månaden". Grejen var bara den att det blåste jättemycket så hon hörde inte vad jag sa och jag var tvungen att repetera min mening fem gånger och skrika högre och högre för att hon skulle höra mig. Tillslut hörde hon mig i alla fall, precis som alla andra som stod runt omkring mig...

2012-10-30 ♥ 20:42:36 » URL: http://brevfranamerika.blogspot.com/
Nomaden

Åh jag ÄLSKADE böckerna om Emma!

2012-11-01 ♥ 08:27:43 » URL: http://nomadenes.blogspot.com

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback