Gravidpodden

Nu har vi spelat in en ny podcast. Tjoho!
 
Den här gången snackar vi graviditet. Hur kändes det dagen då teststickan visade plus? När berättade vi för omgivningen? Hur tacklade vi alla tusentals hormoner som for runt i kroppen? Varför grinade en höggravid Matilda framför spegeln och exakt hur mycket såg Moa ut som en preggo Victoria Beckham?
 
Det och mycket mer tar vi upp i dagens pod.
 
Som vanligt kan ni lyssna på programmet genom att trycka på play på spelaren här nedan. Eller så kan ni lyssna (och även prenumera) via iTunes, sökordet är "moa&matildas podcast". Ni kan även lyssna via androidtelefoner.
 
Väl mött!
 
 
 

Kommentera gärna!
Tredje

Matilda hörs jättedåligt

Svar: Vi är medvetna om det och ska förbättra till nästa pod!
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 13:40:08
Jaana - Gravid ♥

Ni är så bra! Och perfekt tema för mig som ska föda min första om 2 månader :D

Svar: kul! grattis till bullen :-)
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 14:07:12 » URL: http://jaanas.vimedbarn.se
Sandra

Första gången jag lyssnar och oj så härliga ni är :)

Svar: tack :-)
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 14:42:15
Petra Gashi

Men det var då ett väldigt tjat om hur jobbigt det är med kommentarer under graviditeten. Jag förstår inte. Ingen kommenterar ju eller säger nåt om min mage! Jag önskar tvärtom lite uppmärksamhet tack! haha

Svar: Haha skönt för dig! :-)
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 14:45:19 » URL: http://petragashi.blogg.se/
Caroline

Superbra podd!!!! Jag känner igen mig så mycket i att det är så jobbigt när folk helt plötsligt tror att dom har rätten att kommentera min kropp bara för att jag är gravid!!
Det känns som om vissa vill tävla om vem som gick upp minst i vikt, som om det skulle ligga någon prestige i det.
Jag har alltid tyckt att gravida kvinnor är så vackra och det är så fint. Men jag själv har aldrig någonsin känt mig så ful och tråkig.
Så jag trivs inte alls speciellt mycket med att vara gravid, men det får man inte riktigt säga högt..

Svar: nej det känns lite tabu att säga det, för man ska vara så tacksam över sitt heliga tillstånd... Vilket man naturligtvis ÄR. Men jag gick knappast runt och kände mig överjordiskt vacker ;-) Tur att det hela leder till ngt fint! :-)
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 14:47:13 » URL: http://carcor.blogg.se
Ino

Vilket kul avsnitt! Är gravid i v.12 och känner igen mig i mycket av det ni beskrev från början av graviditeten. Här är ingen dans på rosor än så länge, samtidigt som man är jättelycklig. Men snälla skräm inte upp mig för mycket i förlossningsavsnittet... ;)

Svar: nej det vi lovar :-)
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 16:00:15
Tess

verkligen jätte härlig pod! :D
ser framemot nästa!
Kram!

Svar: kul, tack :-)
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 16:19:10
C

Jag har aldrig lyssnat på en enda pod innan jag lyssnade på er första när den kom ut. Idag drog jag av de andra två här på raken och jag ville bara säga att jag gillar't! Din blogg är min favvoblogg, jag sparar alltid den till sist för jag vill avsluta min bloggläsning på topp liksom :)

Svar: tack snälla :-)
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 16:43:32
Lina, brev från Amerika

haha! Blåställ och foppatofflor. Hur kul som helst att lyssna på :D
/Lina

Svar: Kul att du tycker det :-)
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 19:42:21 » URL: http://brevfranamerika.blogspot.com/
Sara

Första gången jag vågar mig på en lyssning, och WOW! Vad proffsiga och otroligt roliga/intressanta/vältaliga ni är. :D Längtar till nästa. Well done, ladies!

Svar: tack vad snällt :-)
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 22:23:05
Linnéa

Men jävlar i min gata vad roligt det ska bli med nästa pod. I love förlossningsberättelser! Och mina två små ungar har bara gjort mig mer intresserad. Jag känner igen i stort sett allt och tror bestämt att jag kan känna att jag nog...trots sömnlösa nätter med liten och trotsande större, och foglossning från helvetet, eventuellt någon gång långt framöver kan tänka mig en sladdis. Det är ju så häftigt och fantastiskt och överjävligt och speciellt men tänk en till liten plutt. Och att få uppleva allt på nytt helt annorlunda igen.
Spännande!

2013-04-30 ♥ 23:11:57 » URL: http://limama.blogg.se
Linnéa

Och kärleken! Jag glömde det viktigaste. En älskad liten unge till att älska mest i hela världen! Guuu så underbart. Men jag har en till sak i åtanke...kan det vara så att jag på något vis tycker att 3 barn är liksom en komplett barnaskara bara för att jag själv har två syskon? Mäter man utifrån sina egna erfarenheter? Okej att ni kanske inte är kan det rätta svaret men jag funderar bara...

Svar: så kanske det är :-) Jag har också två syskon och har alltid tänkt att tre barn är grejen. Just nu kan jag dock INTE se det hända. Vill gärna ha tillbaka min sömn först innan ngr fler barn står på listan ;-)
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 23:16:46 » URL: http://limama.blogg.se
Linnea

hur gör man när man lyssnar i androidtelefon då? :)

Svar: finns det ngn "affär" i den telefonen? I så fall ska det tydligen gå att söka efter vår pod där moa&matildas podcast :-)
Moa DeBruin

2013-04-30 ♥ 23:48:14 » URL: http://ericssonlinnea.blogg.se
Julia

Riktigt kul att lyssna på! Längtar tills jag blir gravid och kan få känna hur det känns. Är så nyfiken på hur det kommer kännas för mig! :)

2013-05-01 ♥ 00:59:30 » URL: http://juliaaberglunds.blogg.se
Emily

Jag vill höra meeer! :))

Svar: Yey :-)
Moa DeBruin

2013-05-01 ♥ 11:36:14 » URL: http://www.emilysresa.se
Johanna

Jättebra pod, intressant även fast jag själv aldrig varit gravid. Bra att ni tog upp ämnet om hur folk kommenterar hur ens kropp ser ut och förändrats under en  graviditet, kan verkligen förstå hur jobbigt det kan vara.

Dock så händer detta ju även när man inte är gravid och folk tror att man är gravid. Det har hänt mig flera gånger att folk har kommenterat på klantiga sätt hur jag är gravid och klappat mig på magen fast jag inte alls varit gravid. Folk har verkligen inget vett, när jag gifte mig förra sommaren så la vi ut bilder från vigseln på Facebook och istället för att skriva grattis eller liknade så kommenterade folk och frågade om jag var gravid. Även om man är van med att folk beter sig såhär så blir jag himla less och irriterad. Oavsett ifall man är gravid eller inte så har folk inte rätt att kommentera ens kropp på ett sådant sätt.

Ser framemot er nästa pod :)

Svar: Hu! Näe folk har inget vett :-( kul att du ser fram emot nästa :-) kram!
Moa DeBruin

2013-05-01 ♥ 13:22:30 » URL: http://blikvar.blogg.se
maria

för det första: underbart att höra skarabôrgska! för det andra: vad härliga ni är!
har aldrig varit gravid själv men hoppas väl bli det inom inte allt för många år, och jag tycker det är så härligt att ni och andra har blivit så öppna med baksidorna av det hela. jag har t.ex. länge haft väldigt svårt att bara se på film hur okända folk känner på gravidas magar, och sagt i flera år att när det gäller mig ska jag minsann blockera magen med en stor "keep your hands off"-skylt. det är vad jag är mest rädd för innan spermierna ens har släppts lösa ;-) kanske svänger hormonerna åt andra hållet när det väl gäller mig till slut, vi får se...
stort tack för en härlig blogg och underhållande pod! väntar redan på nästa! :-)

Svar: tack snälla :-)
Moa DeBruin

2013-05-01 ♥ 16:06:53
Lovisa

Åh bara älskart! :D

2013-05-01 ♥ 18:47:34 » URL: http://mangsyssleriet.blogg.se
Anna

Ohlala, snyggt att avsluta med en cliff hanger! Längtar tills nästa podde!!!

2013-05-01 ♥ 21:50:34
Cajsa

Underbart att lyssna på er. Det är en succé. Jag va gigantiskt när jag va gravid! Så jag känner igen mig. Men jag gillade det:) rejäl kula liksom hihi! Tack för att ni förgyllde kaffepausen när bebisen sov:)

Svar: tack själv :-)
Moa DeBruin

2013-05-02 ♥ 12:55:02 » URL: http://cajsen.blogg.se
Kajsa

Ni passar ju urbra i det här formatet!

2013-05-02 ♥ 15:39:08 » URL: http://kobranhuggertill.blogspot.se/
Jeanette

Jättemysig!

2013-05-02 ♥ 18:16:57
Sara

Åh vilken härlig lyssning! Jag tyckte det var mysigt med dialekten, och bara att lyssna på två tjejer prata svenska kändes som att sitta och prata med två kompisar, tack för väldigt bra lunchsällskap :) Riktigt intressant ämne också, ser fram emot nästa om förlossningar.

Svar: Tack vad roligt :-)
Moa DeBruin

2013-05-04 ♥ 12:51:54 » URL: http://tvasprakigt.blogg.se
Elin

Jag hör Matilda väldigt bra. Den som kommenterar ovan kanske själv har fel på sina hörselgångar.

En väldigt trevlig och bra podd! Ni verkar roliga, trevliga, gemytliga och underbara människor och mycket mer. Fortsätt så :) :)

Svar: kul tack :-)
Moa DeBruin

2013-05-07 ♥ 13:53:51
Carro

Tack för en urmysig pod!
Jag blev lite nyfiken av denna då Mathilda berättade att hon och hennes kille pluggade när deras första kom. Hur får man ihop det ekonomiskt när ett barn anländer? Jag och min kille planerar nämligen för en liten men är lite tveksamma då han pluggar och jag går på ett längre vik. Samtidigt känner vi att hur länge vågar man vänta.. Kanske något att prata om i kommande poddar?

Svar: Absolut! Bra tips :-)
Moa DeBruin

2013-05-09 ♥ 10:24:03
Tony

Hejsan!
Gillar eran pod mycket.
Jag och min tjejkompis ska starta en pod nästa vecka.
Jag har en Macbook Notebook.
Undrar om ni har podcast studio eller hur spelar ni in?
Vi är super tacksamma för svar från er.
maila gärna svar till
marbodal21@hotmail.com
Vore snällt om ni kunde ge oss tips på hur man startar en pod!
mvh Tony och Oliwia!

Svar: Hej! Vi spelar in i Garageband, ett program som jag har på min mac. I övrigt har vi bara ett ljudkort och en pick kopplat dit. När inspelningen är klar laddar vi upp det på libsyn.com och vi det överför vi till itunes. Lycka till :-)
Moa DeBruin

2013-05-09 ♥ 19:17:32
Tony

Tack för svaret.
GarageBand ska vi också köra med.
Men är linsyn krångligt eller? Kostar de nått?
Hur lägger man upp på iTunes ?
Maila gärna mig på
marbodal21@hotmail.com
Har några snabb frågor till. Tacksam för din hjälp!!!

Svar: libsyn.com kan vara lite krångligt i början innan man satt sig in i det, vi gick igenom och testade sidan nästan en hel dag, men till slut lär man sig. Det kostar ca 100 kr/mån att ha ett konto på libsyn. Maila gärna dina frågor till spiderchick.blogg@gmail.com så svara jag :-)
Moa DeBruin

2013-05-10 ♥ 11:12:20
Josefin

Hittade nyligen till era underbara bloggar och ännu mera underbara poddar! Har ganska så nyligen fått en liten bebis och om dagarna lyssnar vi på er podd. Min bebis verkar inte kunna sova utan att höra er prata haha och jag har fått något slags poddberoende, vi är alltså lite beroende båda två :) För att komma till problemet har vi nu lyssnat genom nästan alla poddar, förutom den jag längtat mest efter, nämligen den här! Gravidpodden! När jag trycker på play spelas er nyaste podd upp. Det verkar ha blivit något teknisktknas. Mvh Josefin & bebis Hilde :)

Svar: Åh nej vad typiskt! Jag kan kolla publiceringsverktyget å se om det är ngt där... Annars, har du iPhone eller androidmobil? I så fall kan du ladda ner apparna podcaster resp. Podkicker och lyssna på alla avsnitt där 😊
Moa DeBruin

2014-06-19 ♥ 23:38:40
Josefin

Det ska jag prova! :)

2014-06-22 ♥ 20:25:26

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback