Öppna tårkanaler

På tal om att vara känslig...
 
Jag blir bara mer och mer gråtmild med åren.
 
Jag minns att jag var på bio med mamma i min tonår. En av huvudrollerna i filmen dog. Mamma hulkade och grät och jag fattade ingenting? Eller jo jag förstod att det var sorgligt, men det var ju inte direkt någon vi kände som hade dött.
 
Femton år och två barn senare kan jag medela att att mina tårkanaler är konstant öppna, redo skvätta ner allt som kommer i dess väg.
 
 
 
Brö brö brö brö BRÖÖÖÖÖÖÖL!

Kommentera gärna!
Smulfrun

Jag har fått lära mig någonstans att tonåringar och vuxna använder olika delar för att känna sympati och medkänsla, kanske är det därför gråten är mer närvarande nu än då? :)

Svar: Aha ja så kan det kanske vara :-)
Moa DeBruin

2013-04-28 ♥ 14:02:22 » URL: http://Www.smulfrun.blogg.se
Karin - med pluttis i magen

Haha! :D ja det kommer nog med åren! Jag har haft miljoners hysteriska gråtattacker nu när jag är gravid, hade du det också när du hade dina pluttar i magen??! :)

Svar: Ja! :-)
Moa DeBruin

2013-04-28 ♥ 14:04:59 » URL: http://tjofftjoff.blogg.se
Kattis

Jag är liiiiite orolig för hur jag ska överleva om jag följer samma mönster som du och typ alla andra. För jag är sådär blödig och gråtig nu. Jag är 23 och barnlös. Har varit sån här sen jag var 13 iallafall. Då kunde man kanske skylla på tonårshormoner men nu...? Vad ska jag nu skylla på när jag förtvivlat snyftar när jag ser två gamla människor hålla hand eller så. Jag vet inte om jag ska hoppas på att utvecklas åt andra hållet heller för jag vill ju knappast bli stenansiktet när jag får barn :P

2013-04-28 ♥ 14:21:10
vplina

jaa gud ja. jag är 23 år. gråter till film, musik och böcker. ibland kan jag gråta så hjärtskärande att folk blir helt oroliga, hahah då snyter jag mig och säger att det var lite sorgligt ( eller romantiskt) i boken... hehehehe men jag tror nog att det är bra att man är nära till sina känslor, bara man inte blir värsta drama bruden och gråter för att få sin vilja fram. love your blog btw!

Svar: ja det är faktiskt härligt att låta känslorna komma fram :-) Tack!
Moa DeBruin

2013-04-28 ♥ 16:00:29
Lina, brev från Amerika

På tal om tårkanaler. Visste du att det finns forskning som visar på att kvinnors och mäns tårkanaler är olikt uppbyggda? Så att kvinnor har lättare för att gråta än män. Känns jäkligt orättvist tycker jag även om det känns lite bättre att få en vetenskaplig förklaring över varför jag kan börja gråta över en kattmatsreklam men inte min man....

Svar: haha jasså är det så? visste jag inte
Moa DeBruin

2013-04-28 ♥ 16:30:19 » URL: http://brevfranamerika.blogspot.com/
Mej, mamma till enya 1,5

Tror mycket kommer med barnen. Innan dottern hade jag väl förvisso lät att bli berörd av saker, men aldrig så att man var i närheten att på allvar gråta (herregud liksom) - men nu blir det på riktigt blött i ögonen, o det hur lätt som helst! Märkte en tydlig skillnad i och med att jag blev mamma! Är idag 24

Svar: jag märker också tydlig skillnad efter att barnen kom :-)
Moa DeBruin

2013-04-28 ♥ 17:08:01 » URL: http://hallongaffel.blogg.se
Frk M .

Jag grinar allt för lätt och för allt. Sorgliga filmer, vackra tal ja you name it!

Inte alltid så lägligt.

2013-04-28 ♥ 19:38:10 » URL: http://padetrettio.blogg.se/
Therese

Jag har alltid varit lättrörd men efter barn och x antal år senare finns det alltid en anledning att gråta en skvätt verkar det som... Räcker ju för fasen med att barnen leker fint tillsammans haha!

Svar: sant :-)
Moa DeBruin

2013-04-28 ♥ 20:47:43 » URL: http://www.atlas.blogg.se
Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

Det där känner jag igen! Undrar om det har med att göra att man fått barn?

När Titanic gick på bio så satt jag och min halvsyster och verkligen försökte tvinga fram tårar mot slutet, men ehh, inget hände. Nu räcker det med att se ett skadad djur och tårarna sprutar ;D

2013-04-29 ♥ 08:16:35 » URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/mamabeatrice/
Mli

Vettesjutton alltså. Jag är 23, snart 24, och inga barn... och jag gråter till ALLT. Inte bara snyftar heller utan... ja... mer. Helt enkelt. Haha :)

Svar: härligt, släpp ut´et bara :-)
Moa DeBruin

2013-04-29 ♥ 09:09:49
Louise

alltså jag hoppas det inte blir värre för mig heller... jag minns att jag grät när jag såg Lilo och Stitch första gången. Då var jag 13 år. Nu är jag 24 och gråter fortfarande till typ ja, allting.

2013-04-30 ♥ 21:21:13

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback