Pod nr 2 Like-sjukan

Nu har vi släppt en ny pod. Det här avsnittet handlar om "like-sjukan".
 
Hur långt är vi villiga att gå för att få likes på facebook och instagram? Kan bekräftandet inom sociala medier leda till ett beroende? Hur tänker vi när vi bloggar om våra barn? Slentriangillar vi för mycket? Arrangerar vi vår vardag? Vilka vänner rensar vi bort på fejjan och vilken bloggläkning fick Moa att snudd på svimma?
 
För att lyssna på podden - tryck på play här nere. Det fungerar både via datorn och via mobilen. Det går att lyssna via iTunes och där kan ni prenumerera på vår pod. Vi har även ställt in så att det ska gå att lyssna via androidtelefoner.
 
En podcast är ett radioprogram, det är alltså inte meningen att ni ska se några rörliga bilder.
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Malin

Så bra pod :) ser fram emot nästa.

Svar: Kul tack! :-)
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 10:25:23 » URL: http://malinsliv.wordpress.com
Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Bra! Jag har funderat mycket på de här med hur mycket tid jag lägger på min iphone, ett beroende typ. Förösker minsann att inte kika så ofta utan vara här och nu för barnen. De är nog en av de grejer jag kan ha dåligt samvete över när dagen är slut. Så nu har jag börjar dra ner på de lite långsamt för att inte få abstinens :P

Svar: Låter bra ;-) man får hitta en balans :-)
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 12:20:05 » URL: http://www.emmgus.blogg.se
Cajsa

Så härliga ni är att lyssna på:) förgyllde kaffestuden när dottern vilade:) ps. Jag har inte Facebook OCH det är många som tycker jag är konstig hihi;)

Svar: Härligt! Du är unik med andra ord ;-)
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 12:24:04 » URL: http://cajsen.blogg.se
Luucy

Kärlek till er podd :D

Svar: Taaaack :-)
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 12:43:29 » URL: http://laughinglouise.bloggplatsen.se
Sandra

Bra jobbat tjejer! Här är en tjej som följer bloggen lite sporadiskt sedan ett par veckor tillbaka. Tycker om dina trevliga inlägg! Själv jobbar jag på bokhandel, och bor i hus med min sambo och son på 5 år. Tänkte bara skicka lite konstruktiv kritik så att ni blir bäst!); Lägg gärna in några målande kommentarer från er vardag i pratet för mer variation. Våga vara lite personliga, och säga saker som ni inte planerat, det är de grejerna som kan bli de roligaste! Sedan tror jag att bara kommer att bli bättre och bättre ju längre ni håller på och ju mer ni lär känna varandra. Det blir ju lättare att hitta roliga tvistar med saker och ting då! :) Keep up the good work!

Svar: Yes! Tack för feedback! :-)
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 13:55:04
Linda

Det är så härligt att höra på er pod då man har lite tid över :)

Svar: kul :-)
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 16:43:31 » URL: http://hemmahoslin.blogg.se
Julia K

Härlig pod, ser fram emot att höra om graviditet! Den är precis lagom lång med, 30 min paus från verkligheten är perfekt :)

Svar: Gött! Ja det känns som en lagom längd :-)
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 17:01:14
Grimgoth

Du har lite Östgötska?
Kul pod.
Och ang. tatueringar så är jag en otatuerad hårdrockare, det måste väl vara ovanligt? :D

Svar: Ja DET känns ovanligt! hehe. Östgötska vet jag inte, men västgötska pratar jag :-)
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 17:18:18 » URL: http://grimgoth.blogg.se
Tess

Älskar era röster! första gången jag hör dom och dom är väldigt behagliga :)
och intressant ämne!
Min sambo håller på alldeles för mycket med sin mobil som han spelar på och kollar diverse sociala medier, blir så himla irriterad ibland! går inte att föra ett normalt samtal ibland utan att den plingar, blinkar och han bara MÅSTE kolla något!

Svar: tack :-) Här hemma bestämmer vi mobilförbud under vissa timmar på kvällen. Annars sitter man lätt där med näsan i instagram eller annat.
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 19:13:02
Kicki

Vad bra! :) har för tilfället vakna nätter (läs magsjukan från helvete) med 1åringen och nu har jag iallafall något att lyssna på när jag torkar spya och tvingas sova på soffan :)

Svar: Tack! hu, krya på stackars 1-åringen!
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 19:47:03
Louise

Ville bara säga att till skillnad från många storbloggare så visar ni verkligheten! Jag är 14 år, och avslutar alltid min dagliga "bloggrunda" med din och Egoinas blogg. Ni är så ärliga, trevliga, fina och fett inspirerande! När jag känner mig skoltrött så tänker jag att jag måste jobba för att bli lika bra som ni är!

Svar: åh vad snällt du skriver, vad glad blir :-) Pepp till dig å skolan, poff säger det sedan tar du studenten ;-) kram!
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 21:31:27
Emelie

Ny favorit podd! Suveräna är ni och jag älskar er röster. Vad heter Matildas blogg?

Svar: Tack! Matilda bloggar på http://forossoprofessionella.blogg.se/
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 21:32:15
Anna

Himla bra pod hörru! :D

Svar: tack! :-)
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 21:34:57
Anna

Hej!
Jag är en sån där ny läsare,gillar din blogg super mycket! Har nästan börjat gå in på den nördigt ofta bara för att se om du hunnit uppdatera den med ngt nytt skoj(fast förstår ju egentligen själv att de gärna kan få gå några timmar emellan så de hinner hända ngt också:P) Jag är gravid och ska snart få se min lilla,i juni:D så vart himla glad när ni sa i de här podavsnittet att ni ska ta upp graviditet nästa gång:) Jag hoppas nästa pod ändå följer ämnet,så ni hinner diskutera förlossningen innan de är dags för mej,är redan supernervös!:O Har bara fått det uppmålat som något vackert på en bädd av rosor hittills av barnmorskan(troligtvis sagt för att inte skrämma upp mej ytterligare) men vore kul att höra vad som egentligen händer,lämnas man mestadels av tiden ensam? Och får man ett jävlar annama att de här fixar jag?jag är livrädd att jag ska ge upp och bara ligga och spela död,alternativt hyperventilera tills jag svimmar:P aja,nog babblat från mej! :D

Svar: Tack snälla! :-) Grattis, spännande med bullen i magen! Innan juni har garanterat hunnit avhandla både grav å förlossning ;-)
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 22:10:39
curiouscat

Jaa! Så bra den var. Skulle vilja säga att jag gillade den men jag kan knappt använda det ordet för nu betyder det inte "tycka om" utan att man trycker på den där knappen.

Svar: hehe jag förstår vad du menar.
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 22:13:23 » URL: http://curiouscat.blogg.se
Mella

Bra pod som ska bli rolig att följa! Ser speciellt fram emot när ni ska prata om vänskap.
Spännande att höra din röst också, jag hade av någon anledning fått för mig att du skulle låta som en seriefigur. Men det gjorde du inte.

Svar: kul! nix jag har ganska mörk röst tvärt om vad många tror :-)
Moa DeBruin

2013-04-20 ♥ 23:38:03 » URL: http://mellas.se
Niles

Följde dig förut men hade ett litet uppehåll... Älskar dina podcast och var riktigt trevligt att lyssna då jag gick runt och stökade i lägenheten! Bloggen kom på något sätt mer "till liv" med era röster! - Underbart!

Svar: Tack snälla :-)
Moa DeBruin

2013-04-21 ♥ 16:11:24 » URL: http://balkongen.blogg.se
Riccie - Mamma till Lykke

Tack för senaste podden! Den har fått mig att kraftigt överväga att faktiskt stänga ner mitt FB konto för att bli mer "närvarande" i mitt liv med dottern. Tänk tanken men ni fick mig att inse vikten i vardagen! Tackar för de =)
Kram R

2013-04-21 ♥ 19:38:20 » URL: http://knoddensmamma.blogg.se
M

Halloj i stugan! Jätteskoj och intressant med era podcasts! Nu vet jag att ni nämnde att ni hade lite problem med ljudtekniker! Men jag tog tillfället i akt att göra mina bilresor en smula mer intressanta och lyssna på er där! Jingeln (stavning?) är bra men ligger mycket högre än när ni pratar! Jag satt och hoppa av rädsla när den drog igång! Ha ha!

Men bilresan var bra mycket trevligare med era röster som sällskap! :) ser fram emot nästa! :)

Svar: Vi ska tänka på det till nästa gång tack för feedback :-)
Moa DeBruin

2013-04-21 ♥ 21:36:10
Lisen

Mycket härlig pod! Ni höll mig fint sällskap på gårdagens bakispromenad :)

2013-04-22 ♥ 11:39:08
Moa

Fin podd! På tal om graviditet och förlossningar, spana in den här podden!

http://forlossningspodcasten.blogspot.se/


2013-04-22 ♥ 12:07:14
Michaéla

Grym pod! Detta avsnitt var precis vad jag behövde höra. Man behöver ju faktiskt inte 'lika' allt, samt lägga ut allt man gör på Instagram, vilket jag har varit rätt duktig på. Nu kommer jag nog vara helt tvärtemot istället :-)

2013-04-22 ♥ 15:14:16 » URL: http://michaelaarehn.blogg.se
Helen

Va kul o lyssna på er ;-D Jag körde podden i repris flera gånger om. haha

2013-04-23 ♥ 00:52:12
Jenny

SUPERBRA!!! Älskar att ni är så lugna och varma liksom, avbryter inte varandra, och dessutom är ni så himla kloka båda två!

Svar: a men tack :-)
Moa DeBruin

2013-04-24 ♥ 19:56:13

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback