Trött och hängig

Idag har jag gått runt med dunkande huvudvärk.
 
Är less på att känna mig trött, hängig och influensa-aktig nästan varje vecka.
 
Jag pratade med mamma om det häromdagen och hon ville minnas att hon i min ålder också kunde ha feber en dag, ibland bara för en kväll, som sedan var borta nästkommande morgon. När mamma var i min ålder hade hon TRE barn och det får mig att misstänka att måendet kan bero på sömnbrist?
 
Även om jag och Spiderpapa delar tidiga morgnar och eventuella trassliga nätterna mellan oss, så är det klart att sömnen halkar efter aningens med en nollåring och en treåring i hushållet.
 
Eller så har jag helt enkelt fått i mig någon envis bassilusk som far runt i kroppen och vägrar låta sig fisas ut. Eller är det fortfarande min träning som chockar kroppen? Jag vet inte.
 
Får la gå till vårdcentralen om jag ska fortsätta trassla så här.
 
 
 
 
Kvällspromme utan barn.
 

Kommentera gärna!
Jenny

Jag tycker du ska gå till vårdcentralen och kolla sköldkörteln!

2013-04-29 ♥ 19:20:25
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vad jobbigt att du inte mår bra. Men du ska absolut inte träna om kroppen inte är helt bra. Efter träning är immunförsvaret alltid lite nedsänkt en stund och har du då bakterier/virus i kroppen så har ju "försvaret" sämre att ta hand om det och det kan bryta ut. Men ger det sig inte gå till VC och kolla upp det.

2013-04-29 ♥ 19:41:42 » URL: http://lottizdays.blogg.se
Malin

Håller helt med ovanstående talare - kolla sköldkörteln! Sen läste jag på en nätsida en massa mammor som skrev hur det mådde just som du beskriver när de slutat amma. Kändes som influensa med släng av frossa, trötthet, värk och elände. Hormoner som spökar antar jag.

Svar: jaha där ser man? kanske är det då för det började typ i samband med det...
Moa DeBruin

2013-04-29 ♥ 20:32:57
Malin

Hittade den här länken, men tror det jag läste var på reddit i "breastfeeding" - men verkar ju stämma med dina symtom. Visst är det mycket man inte verkar veta om amning?!

http://community.babycenter.com/post/a32732447/stopped_breastfeeding_and_feeling_ill

Svar: tack för länk!
Moa DeBruin

2013-04-29 ♥ 20:51:47
Fru Räv

Det är även pollentider nu. Då kan man må precis sådära. Man behöver inte vara allergisk mot pollen för att reagera. Det är mängderna som avgör i många fall.

2013-04-29 ♥ 21:14:11
Sazsa

Jag mår så där varje vår :( Först trodde jag det var någon sjuka men efter mycket efterforskning och kontroll kom jag och läkaren fram till att det var rejäl pollenallergi så med medicin så känner jag inte av något sådant :) Kanske kan vara värt att testa? ;)

2013-04-29 ♥ 23:21:33 » URL: http://littlemisspeaches.blogg.se
Jenny - mammaliv i Nashville

Usch vad jobbigt att känna sig så hängig! Särskilt när man har två små att rå om. Jag antar att samtliga som kommenterr kommer komma med tips om vad det kan vara, men då jag blir sådär trött & känner mig sjuk, så är det lågt järnvärde. Efter 3 dagar med Blutsaft så är jag pigg igen! :) enkelt att testa & se om det hjälper ! Hoppas du piggar på dig snart!

2013-04-30 ♥ 01:47:17 » URL: http://Jennybenny.se
Jenny - mammaliv i Nashville

Usch vad jobbigt att känna sig så hängig! Särskilt när man har två små att rå om. Jag antar att samtliga som kommenterr kommer komma med tips om vad det kan vara, men då jag blir sådär trött & känner mig sjuk, så är det lågt järnvärde. Efter 3 dagar med Blutsaft så är jag pigg igen! :) enkelt att testa & se om det hjälper ! Hoppas du piggar på dig snart!

2013-04-30 ♥ 01:48:43 » URL: http://Jennybenny.se
Hella

ÅH, jag mår precis likadant! Har mått såhär typ sen min lilla föddes för 9 månader sen. Ständigt tung i huvudet och tät i näsan. Vi har nog någon envis bacill som inte vill flytta kombinerat med dålig sömn. Du ska se att det går över så fort våren vill visa sig på riktigt. Tror det är det som behövers! ;)

2013-04-30 ♥ 06:21:55
nilla

Du får ta det lite lugnt med allt det där vinet du blivit sponsrad med;) De där vinlådorna kan ha en influensaaktig underton.
Nä, skämt åsido, krya på dig och tack för bra bloggande!

2013-04-30 ♥ 07:40:03 » URL: http://kamelaventyret.blogg.se
Hanna

Du är inte pollenallergiker? Precis sådär känner jag mig varje pollensäsong när jag inte äter medicin.

2013-04-30 ♥ 09:53:57
Caroline

Krya krya och hoppas du får en bra valborg! =)

2013-04-30 ♥ 10:04:11 » URL: http://mysticcc.blogg.se
Cassandra

sömnbrist sänker ju immunförsvaret så man bli extra känslig för virus och bakterier. att dessutom att ha barn hemma då med allt dom drar hem är ju inte så lätt, så inte så konstigt att man drar på sig en del.

som några andra skriver också, du har inte pollenallergi?

Hoppas det vänder snart :)

2013-04-30 ♥ 11:23:25 » URL: http://cassandra87.blogg.se
Karin

Är man trött och inte får sova, och så är det när man har småbarn, blir man ju mer mottaglig för infektioner.
Ett sköldkörtelprov är bra att ta, har man för låg produktion av sköldkörtelhormon blir man väldigt trött.
Man ska också tillåta sig att faktiskt vara trött. Inte tro att man behöver vara så himla duktig och pigg jämt.
Allergi kan också ge trötthetssymtom.

2013-04-30 ♥ 11:26:00 » URL: http://enhondjavulsvardag.blogg.se/
Madeleine

De snackar ju om att frysta bär kan smitta en med hepatit A och de första symtomen är en influensaliknande känsla. I så fall går sjukdomen över av sig själv efter ett tag men inte så kul och smitta barnen så kanske ska kolla upp det, ta ett blodprov?

2013-04-30 ♥ 11:42:43

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback