Bästa lussebullarna

Jag har åstadkommit mitt livs bästa Lussebullsbakning. Det ska gudarna veta!
 
 
 
 
 
Hemligheten är att INTE smälta smöret och INTE värma upp mjölken. Allt ska vara kallt. Du ska heller inte använda kessella. Russin samt saffran skall blötläggas innan använding. Dessa knep bildar en bullig fullträff.
 
Från Icas tidning Buffé:
 
 
 

Jag råkar veta att det finns en person där ute som aldrig har bakat Lussebullar. Det låter knasigt men så är det. Jag vill på intet sätt peka ut någon specifikt, men vi skulle kunna kalla den här personen för Matilda och låtsas att hon har en blogg. OBS! Fiktiv person alltså. Vi kan vidare låtsas att hon även sänder en podcast. OBS! Här avsäger jag mig allt ansvar för den låtsasfakta som råkar ha ett sammanträffande med verkligheten. I vilket fall. Till Matil... Eller jag menar till den här PERSONEN vill jag bara säga att det är inte svårt att baka Lussebullar. Det är enkelt. Och SÅ gott. Testa!
 
Mvh // Ödmjukt lussebullsproffs som aldrig skulle lämna ut en vän

Kommentera gärna!
Josse julgris

Har bakat efter det receptet tva ganger nu och det ar kanon. Och da har jag anvant mjolkfritt smor och mjolk och aven glutenfritt mjol. Mycket specialar grejer. Men i princip forsta ganger jag bakat lussebullar som dem blivit I princip perfekta. Det ar sa latt att dem blir torra eller for kompakta att man skulle kunna sla ner nagon med dem :p Andra gangen tog jag en extra pase saffran for jag alskar nar det smakar riktigt mycket :)

Svar: Möms!
Moa DeBruin

2013-12-01 ♥ 20:54:18 » URL: http://julgrisen.blogg.se
Maria Frost

Åh! Såg det där receptet i Icakuriren sist, och skulle så stort riva ut, spara och testbaka! För det lät ju sååå gott. Vad händer? Jo, min man, tog och SLÄNGDE tidningen?!? Skilde mig nästan en sekund där. Tur du finns :D

(receptet finns säkert på ica.se, men orka?) ;)

Svar: Haha ja det var tur att jag finns 😉👍
Moa DeBruin

2013-12-01 ♥ 21:32:11
s p i n d e l t j e j e n

Brukar baka ihop med mamma och vi kör med Kesella och det funkar jättebra - mastiga och mumsiga :P

Svar: Jo jag har alltid bakat med kesella, men det går alltså alldeles utmärkt även utan 😊👍
Moa DeBruin

2013-12-01 ♥ 22:22:47 » URL: http://www.spindeltjejen.se
Anders

Ser fantastiskt gott ut :)

2013-12-01 ♥ 22:53:57 » URL: http://www.hotellludvika.com/
Emma

Men det där såg ju inte nådigt gott ut!!! :D
Men vad knasigt att man inte ska värma mjölken haha, har jag aldrig hört talas om! :D Annars brukar det ju vara så noga med att det måste vara fingervarmt för jästens skull liksom! Men det här får jag testa :D

2013-12-01 ♥ 23:56:35 » URL: http://emmaaamariaaa.blogg.se
Klara-Sofia

Gott :-)

2013-12-02 ♥ 04:54:08 » URL: http://knaper.blogg.se
Angelica

Bakade efter det receptet i helgen. Så goda de blev!
Var tvungen att testbaka först och dagen efter blev det en omgång till. Så nu har jag lussebullar så det räcker till dopet av tösen på lördag :)

2013-12-02 ♥ 08:13:02 » URL: http://fifflas.bloggplatsen.se
Gia - Bokfrossa

Använde också det här receptet igår, mums så bra det blev :)

2013-12-02 ♥ 08:47:35 » URL: http://bokfrossa.wordpress.com
Anne

Hade du inte kunnat nämna detta några timmar tidigare?! :P Jag bakade lussebullar igår på eftermiddagen och blev bara såå besviken, de är torra och porösa på samma gång, och smakar inte ens särskilt gott. :´( Får nog skylla på ett dåligt recept (som jag själv hittade på)..

Svar: Hittade på själv? Haha.... Ge det en chans till. 😊
Moa DeBruin

2013-12-02 ♥ 10:20:46
Elin @ bygganaglar.se

Vi ska baka i helgen. Ska bli kul. Det är en konst att baka med nagelförlängning.... neb det ska nog gå bra....

Svar: Haha hoppas det funkar! Annars får en ev tappad nagel bli som mandeln i gröten 😉
Moa DeBruin

2013-12-02 ♥ 10:34:52 » URL: http://www.bygganaglar.se
Fia

Jag tillhör också en av dem som ALDRIG har bakat lussekatter. Men i år så! Ska följa ditt/ICAs recept så hoppas på ett lyckat bak. :)

Svar: Lycka till 😊👍
Moa DeBruin

2013-12-02 ♥ 11:27:33
Amanda

Jag testade också det receptet. Fantastiskt! Det var nästan som att äta små saffransmoln. Mums

2013-12-02 ♥ 12:16:40
Linda

jag har aldrig bakat det heller och jag är 31 år gammal. kommer nog bara baka om det kommer barn i mitt liv och just nu ser jag ingen stork i det närmsta ;D

2013-12-02 ♥ 13:51:06 » URL: http://www.fairydiary.blogg.se
Världens bästa Maria

Bakade lussebullar efter det receptet i lördags och de blev jättegoda. Lite kladdig deg men efter ett tag fick jag till trixet med lussekatterna. 1,5-åringen hjälpte till och gjorde en jättefin lusse...korv?

2013-12-02 ♥ 14:51:14 » URL: http://mariajohanssons.blogg.se
Karin

Tack för tipset, ska nog prova detta när jag bakar nästa gång! Jag brukar baka med kesella men tycker faktiskt inte det blir så himla bra.

Ett tips från mig, som jag snappat upp från nån konditor, är att pensla bullarna med ägg direkt efter gräddning istället för före. Enklare att få på ägget då, man riskerar inte att knöla till bullen som när man penslar på degen, och så slipper man att ägg rinner ner på plåten och blir bränt.

Svar: Smart!
Moa DeBruin

2013-12-02 ♥ 14:54:26
Tess

Jag använder både Kesella och Ägg i min deg ^^
och jag mortlar saffranen med socker och dubblar alltid mängden saffran!
och brukar även ha mer socker i (har man mandelmassa fyllning eller russin i degen så behövs inte det, men annars tycker jag dom behöver mer sötma!)

blir supergoda! :D
har just nu ca. 35st megastora i frysen ^^

men tack för tipset om att blötlägga russinen! då blir ju alla saftiga och godare istället för att vissa blir torra stela grejer som pluppar ut

Svar: Tack för tips själv! Mums!
Moa DeBruin

2013-12-02 ♥ 14:55:21
Lizz

Den där receptet måste jag pröva. Jag gjorde dock lussebullar igår, men tills nästa gång ska jag blötlägga russinen :)

2013-12-02 ♥ 17:57:03 » URL: http://sparapengarna.se/
Lina

Åh vad bra att du la upp det här receptet! Jag hittar inte mitt superrecept från förra årets succebakning och därför blev årets första batch inte riktigt så lyckad som jag hoppades på. Nu vet jag vad jag ska göra till helgen! Ska bli super!

2013-12-02 ♥ 21:20:34 » URL: http://linaekholm.blogspot.se
Fotograf Annie

Jag bakade det där receptet idag, det blev verkligen supergott :D

2013-12-02 ♥ 22:10:34 » URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Sanna

Testa detta idag, riktigt goda men gu så krångligt recept! Tog ju jättelång tid ju. (Obs, fick ju vänta jäääättelänge på att få äta bullar)
Men ja, riktigt goda!

Svar: Jag tycket tvärt om, att dessa bullar var enklare. Slippa värna mjölk å smör å så 😊
Moa DeBruin

2013-12-02 ♥ 23:59:34
Kaffehörnan

Vad mumsiga bullar

2013-12-03 ♥ 00:56:26 » URL: http://www.kaffehornan.se
Rebecca (utan lilla J)

Jag som är en gottegris i kvadrat, har aldrig heller tänkt tanken på lussebullar... Med ett butiksarbete blir det aldrig nån tid över i december, och lussebullar i februari känns inte kul.

Behöver du julklappsinspiration, kika gärna in på RFotomosaik på Facebook, ditt erbjudande står kvar vettu! : )

God Jul!
Rebecca

2013-12-03 ♥ 07:14:32
Therese

Jag bakade lussebullar för första gången för några veckor sedan. Det blev saffransbullar med vitchoklad i sann spiderchick-anda.
Dock föredrar jag vanliga med myyycket russin, så detta recept måste jag testa i helgen.

2013-12-03 ♥ 12:58:23
Helena

Receptet var kanon! Jag har bakat många lussekatter i mina dar men detta var nog de bästa. Helt värt att min 14 år gamla matberedare dog under arbetet.

Svar: haha gjorde den? Kollapsade den under all degnings-press? hehe hoppas du får en ny i julklapp! :-)
Moa DeBruin

2013-12-03 ♥ 16:29:42
Emelie

Perfekt att det inte behövs värmas upp, för jag har ingen termometer när jag bakar hos min kille. Tack för recepttipset!! :)

Svar: jag vet, det är superpraktiskt att slippa detta moment :-)
Moa DeBruin

2013-12-03 ♥ 18:32:55
Minimi

Haha där föll jag också, blev att slänga ihop en deg idag nu när dottern är hemma och hostig. Velat prova receptet sen jag fick tidningen, nu var det allt dags ;) hoppas de blir lika goda som dina ser ut ;)

2013-12-04 ♥ 13:21:43
eva

Ser gott ut!

2013-12-05 ♥ 17:27:10 » URL: http://evast.blogg.no/
Elin

Testade detta recept idag och kan inget annat än att tacka, bocka och niga. Skitgott!!! Och nu har ju även proffsen sagt att du är helt rätt ute. Proffsen: Kvarg ger inte saftiga lussebullar | Nyheter | Aftonbladet
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17981063.ab

Svar: Jag vet jag såg det! 😊👍
Moa DeBruin

2013-12-08 ♥ 18:59:33
Tant Boris

Jag har dessa i ugnen nu, ska bli kul att se hur det smakar. Men menar du att faktiskt lyckats forma något av den kletiga "degen" utan att ha MASSOR av mjöl vid utbakningen? Fattar inte hur det skulle kunna funka, följde ändå receptet exakt.

Svar: Jag tog lite mjöl på handen bara vid varje lussekattsrullning, så gick det finfint :-)
Moa DeBruin

2013-12-08 ♥ 19:54:50
Tant Boris

Det funkade inte för mig, alls. Konstigt. Men men, tog i lite mer mjöl och efter provsmakning kan jag bekräfta att de blev jäkligt goda ändå :-) Fluffigaste någonsin!

Svar: gött :-) håller med dom blev redigt fluffiga!:-)
Moa DeBruin

2013-12-08 ♥ 20:53:06
Emma

Bakade dessa och hade med till jobbet, de blev MYCKET populära! Kalljäste mina över natten och det gick alldeles utmärkt :).

Svar: gött :-)
Moa DeBruin

2013-12-08 ♥ 21:13:41
Emelie

Oj oj oj, kan säga att jag var skeptisk till detta när jag stod där med smöret i bunken tillsammans med mjölken och jästen? Hur fasen skulle jag kunna få smöret i inte-klumpar??
Men när mjölet kom i så blev det mycket bättre! Blev riktigt förvånad när de var klara, de var hur fluffiga som helst! Och då jag gillar russin så tog jag 6-8 russin och blandade ut i de små bullarna innan jag "rullade" dem. Betyget på jobbet idag blev: Godkänt!

Svar: Härligt :-)
Moa DeBruin

2013-12-09 ♥ 12:29:00
A

Detta har räddat lussekatternas framtid i vårat hem! Sicken lycka, de är så lätta när de är färdigbakade. Ljuvligt goda dessutom, inte alls sådär mastiga att man knappt vågar röra en av rädsla att behöva äta upp HELA för ingen vill dela ^^ TACK :D
Har nu frysen full för eh några dagar framåt ;)

2013-12-11 ♥ 00:32:15
Anne o Alex

Googlade "världens bästa lussebullar" och din blogg dök upp! Haha. Nu kör vi på det här receptet och blir det inte gott får du höra det på nyårsafton sen! :]

Svar: haha trevligt :) Hoppas det smakar!
Moa DeBruin

2014-12-14 ♥ 18:35:59

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback