Spiderchick

Blogg - ett jobb eller en hobby?
Lady Dahmer skriver om det faktum att hennes skrivande inte ses som ett jobb. Jag känner igen mig! Jag har till och med haft svårt att själv se det jag gör som jobb.
 
- Äsch jag skriver ju bara det är inte på riktigt. Bara en hobby, har jag tänkt.
 
Men för något år sedan var jag inne på Skatteverkets hemsida och då trillade jag över defenitionen av en hobby.
 
 
 
 
Då förstod jag att det inte alls är någon hobbyverksamhet som jag pysslar med. Att blogga och skriva Moas Måsten är inte något som jag har gjort på min fritid, plus att det står för hela mina försörjning. Jag tjänar lika mycket på mitt skrivande som jag gjorde som inköpsassistent. Och självklart skattar jag.
 
Så rent tekniskt är bloggen mitt jobb, insåg jag. Det ska varken jag själv eller någon annan förringa. Sen ogillar jag att se det så rent praktiskt.
 
En blogg som blir ett måste tror jag nämligen blir en dålig blogg. I alla fall för min del och den typen av blogg jag skriver. Jag vill heller inte göra mig beroende av den utan tänker att det ska vara något som jag gör vid sidan av annat. För tillfället är jag ju föräldraledig parallellt (plus skriver för tidningen om än i mindre skala, plus är sidekick i radio). Innan Mini kom studerade jag på högskolan, frilansade samt tutade på för fullt med Skövde Nyheter. Innan dess jobbade jag som inköpsassistent.
 
När min föräldraledighet är slut får jag se vad jag ska pyssla med i övrigt. Jag får lägga ut lite krokar här och där och se vem som nappar.
Du Vet Malin

Det är väl fantastiskt ändå att din hobby blivit ett jobb? Är det inte det alla önskar, att just kunna ha sin hobby som jobb? Jag tror att vägen till framgång är just att ta sitt största intresse och göra det till ett jobb. :)

Svar: Ja det klart att det är roligt! Just blogg och internetvärlden är så nyckfull dock. Ena dagen är du inne och nästa ute, som en känd tysk modell brukar säga ;-) Därför känns det viktigt för mig att inte bygga hela min identitet och inkomst kring detta.
Moa DeBruin

lea

Tänk om man kunde sommarjobba med att blogga... Fasiken va gött det skulle vara!

Svar: haha ja det kanske skulle va nåt!
Moa DeBruin

Helén

Klart det är ett jobb! Sen är det ju en unik talang som gör att man kan leva på det. Alla kan blogga men inte alla gör det på ett sätt som ger en massa läsare/kan ta betalt för det. Det är ju alltså mer att jämföra med att vara idrottsproffs. Så man kan säga att det är du och Foppa. Eller annan valfri idrottsperson som du kan identifiera dig med. Även om han kanske omsatte ett par kronor mer. Oklart varför dock =)

Svar: bra jämförelse där ;-)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress