Spiderchick

Bobben och jag
Vad förvånad jag blev att vi är så många som säger BOB!!
 
HA!
 
Det är minsann inte bara i Skövdebornas munnar som det bobbas. Bra att veta. Då kanske jag inte behöver göra min son tvåspråkig? Han kommer göra sig förstådd ändå, även utanför kommungränsen.
 
Men!
 
Bob i all ära. Jag tror nog ändå att jag måste börja säga "rattkälke".
 
 
 
 
HUR sött?? ÄLSKAR!!
 
Vi ska nog åka rattkälke en sväng i eftermiddag, när jag tänker efter.
Ida

Om han har planer på att bosätta sig på Gotland eller i Småland så skulle jag rekommendera "snowracer" ;) Bob? Det är ju sån man åker efter båt med? ;) / förvirrade gotlänning/smålänning.

Svar: Va? åker man efter en båt med en bob? Haha... Där ser man. Jag tänker egentligen på sådana där som man tävlar med i OS, där väl en gren som heter så "bob"? ;-)
Moa DeBruin

Lovisa

Jag är från Kiruna och vi har alltid sagt rattkälke eller styrkälke, det mest logiska någonsin!

Svar: mycket logiskt!
Moa DeBruin

Anonym

Jag kommer från Luleå och kallar det oxå BOB. Min sambo kommer från Pajala där vi numera bor och här heter det som ovan skrivit - RATTKÄLKE ! Det korrekta namnet på boben är väl dock Snowracer då det står så på dem :)

Svar: jo precis så står det på dom :-) kärt barn har många namn antar jag ;-)
Moa DeBruin

mimedus

så vitt jag vet kallar finlandssvenskarna (dit jag hör) det också för rattkälka/rattkälke :) Har aldrig hört nåt om Bob, förutom bobcat :D

Ida

Jag är också från Kiruna och det heter rattkälke! :)

Bob är väl sån där som dom åker under vinterOS? :P eller en frippa?

Julia

Rattkälke it is!!
Är också från tornedalen, så det kanske har nåt med det att göra, vägrar börja kalla det bob ;)

Malin

Jag tror inte "Bobben" är något som har länstillhörighet utan att det mer handlar om vad ens generation sa/säger/är uppväxta med. Jag säger Bob, men min kusin som är 5 år säger Snow Racer (eller ja, mer snåvräjser). Rätt bra ändå med lite mer internationellt gångbart ord :-) Tänk om vi skulle börja prata om "Bob" när vi talade med någon av annan nationalitet, då skulle de kanske fråga vem den där Bob var som vi pratade om, och att vi skulle åka med honom nedför backen.

Svar: hehe... Jo fast jag har vänner (ej från Skövde) där en är 5 år yngre och en 5 år äldre och ingen av dom hört talas om Bob. Så lite är det nog vart man kommer ifrån. Både ock kanske :-)
Moa DeBruin

fridasfunderingar.blogg.se

Hmmm... Jag är också norrfrån, dock inte lika långt uppe som Pajala. I Pite(å) såger vi Bob. Alltid gjort, kommer alltid att göra!

Catta

Jag är uppvuxen i Norrbotten och har aldrig hört annat än att det heter BOB. :)

aeriel

IDA! Är från Småland och vi sa indeed "snowracer".

Hanna

Jag kommer ju från Skövde (fast bor nu i Göteborg) så BOB hänger alltså i stenhårt. Men nu vettitusan. Rattkälke var ju ganska oemotståndligt ;)

Svar: visst är det!! ;-)
Moa DeBruin

Frida

Också en finlandssvensk här från södra Finland. Har alltid sagt rattkälke eller ännu oftare förkortningen rattis. Exempelmeningar: Har du en rattis? Tar du med rattisen?

Svar: haha underbart!
Moa DeBruin

Linnea

Jag är en ung (18 år) tjej från Västmanland som också sagt BOB i hela mitt liv och de allra flesta av mina kompisar också. Så det så! BOBen lever än :)

Emma

Jag säger också rattkälke! Å andra sidan så är jag från Kiruna och har föräldrar från Tornedalen, som så många andra också skrivit!

Nathalié - Tävlingar i bloggen! BF 27/3

Har också alltid sagt bob, men är uppväxt häromkring också ^^.

Maja

Jag är från Sundsvall och jag har alltid sagt "snowracer". Tror inte jag har träffat någon som har sagt bob faktiskt. :)

Sofia

Samma här, är från Kiruna och kallar den också rattkälke :)

Rosie

Jag är född och uppvuxen i Västerås och där har vi alltid sagt BOB, jag har undersökt saken. :) Min sambo som är från Sundsvall säger däremot snow racer, ibland även rattkälke. Konstigt vad ordet BOB verkar poppa upp här och var bara! Jag tyckte det var vedertaget på 80-90-talet när jag åkte bob. :)

Ha en bra dag!

Starlight

Hmm, funderar på om jag är hemligt adopterad från Norrland eftersom jag alltid har sagt rattkälke när jag var liten, och jag är uppvuxen i djupa smålandsskogarna! :-)

Lina

Idag när jag hämtade min dotter på dagis satt de andra barnen och läste en bok, nämligen Mamma Mu åker bob! Fast barnen frågade direkt om Bob var kråkan ;)

Svar: haha!
Moa DeBruin

Martina

Snowracer ju :) Faaast gärna uttalat snoorejser :D

Hanna

Jag är född på 70-talet och är från Skellefteå. Kallar denna för BOB och har alltid gjort det. Blev själv förvånad då jag köpte en sk "Snowracer" till min dotter för några år sedan och "Rattkälke" är första gången jag någonsin hört. Kär sak har många namn :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress