Spiderchick i radio

Imorgon ska jag vara på plats i radiohuset i tidig otta.
 
Just nu är jag inte speciellt nervös men imorgon kommer jag antagligen att vara nervig som en liten gris. Men man kan ju inte göra annat än bort sig, som jag brukar säga. Hehe. Närå. Det kommer nog att gå bra. Camilla får naturligtvis rädda upp mig om jag drabbas av hjärnsläpp.
 
Vi ska bland annat ha schlagerpanel (schlagerkarusellen börjar ju nu på lördag), prata twitter och massa annat. Jag kommer att delta mellan klockan 07-09. Bor ni i Skaraborg rattar ni in P4 100,3.
 
Annars kan ni testa att trycka på den här:
 
 
Lyssna: Skaraborg
 
 
Om inte den fungerar kan ni lyssna här.
 
Vi hörs imorgon vid sju dåra. Pigga å alerta!

Ursprungsglasen utrotade

Det fanns en tid då dricksglasen i vårt hushåll såg ungefär likadana ut.
 
Dom dagarna är över.
 
 
 
 
 
Jag vet faktiskt inte vad som har hänt här?
 
De ursprungliga glasen har liksom utrotats och ersatts av glas som jag knappt vet var dom kommer ifrån?
 
Eller jo det stora ölglaset vet jag vart det kommer ifrån. Jag skickade ner min kille till pizzerian en sen kväll för att köpa en cola till mig, men burkcolan var slut så han kom hem med ett fullt glas istället. Svar ja, jag var antagligen gravid vid den tidpunkten = inte läge att komma hem tomhänt.
 
Borde kanske gå tillbaka med glaset någon dag.

Troschock

Jag fyller 30 år i år.
 
Det är med andra ord HÖG tid för mig att börja förfasas över mina ungdoms dagar. I veckan har jag slängt mig med fraser som "kära nån" och "hur tänkte jag här?".
 
Jag har nämligen gått igenom min troslåda och till min förskräckelse upptäckt några gamla stringtrosor som jag av oklar anledning har sparat sedan eh... tonåren (ja ni hör ju, hög tid att rensa).

Och liksom... Vad hände här?
 
 
 
 
Har jag använt detta så kallade "underplagg"? Ursäkt? Tvättrådslappen är nästan större än själva trosan. Nej vet ni vad. Tandtråds-stringtrosans dagar är sannerligen över.

Adjökens adjö!

Ni är så goa

Va goa ni är! Ibland känner jag mig nästan inte värd er. Vad har jag gjort för att förtjäna denna godhet som strömmar in?? TACK!
 
Visst är det lite töntigt att "lyfta" negativ kritik, men ibland är det gött att skriva av sig en smula. Som läsare kan det nog också vara lite spännande, om inte annat varierande, att se att bloggare inte bara får massa lovord och rosor kastade på sig hela dagarna.
 
Jag noterar att ni skulle vilja se mer av vårt hem samt avnjuta en videoblogg. Jag vet även att en del av er önskar inlägg om min forna ätstörning. Jag ska verkligen försöka att tillmötesgå er!
 
Nu ska jag och Minipalten iväg på mammaträff.
 
Hepp!
 
 
 
 
 
 

Hur ska en blogg vara?

Engla har bett om råd för att komma vidare i sitt bloggande (vissa av läsarna är inte nådiga, uj uj).
 
Bloggkommentatorerna tar upp ämnet och där åker även jag på en känga bland kommentarerna. Hehe.
 
 
 
 
 
För ett år sedan hade jag nog blivit ledsen i ögat av att läsa det här (varför gillar ni inte meeeeej brrrrrööööl), men nu tar jag inte åt mig så värst. Man kan inte ha en blogg som är älskad av alla. Jag gillar inte heller alla bloggar och jag tröttnar också på en del titt som tätt. Slutar läsa, börjar igen, slutar... Så varför skulle inte folk tröttna på mig? Klart att många av er har gjort! Det är okej (säg det inte till mig bara hehe).
 
Dessutom tycker jag att kritiken delvis är befogad. Jag tar inte så värst roliga bilder, till exempel. Jag var på G ett tag med den lånade systemkameran och fick mycket ros av er, men alltså... Det är svårt att hinna systemkamerafota i farten med två små barn hemma.
 
Det här med att dra "skämt". Det kanske blir en del "samma samma". Men det är inte så att jag loggar in här på bloggen och tänker att nu ska jag dra ett skämt. Nej, det här är ju min skrivstil. Det är så här jag skriver och lägger fram vår vardag och det är en vardag som inte är så värst spännande alls. Jag lever ett högst ordinärt liv i ett högst ordinärt hem. Jag är ganska trökig egentligen.
 
Sen skulle jag absolut kunna varva med mer djupa och personliga tankar. Det tar jag till mig! Förnärvarande är jag ju dock föräldraledig. Det vill säga jag vaknar på morgonen, lägger en fjärt och sen är det kväll igen. Där emellan hinner jag liksom inte tänka ut några smarta åsikter. Men jag jobbar på´t.
 
Det bästa med bloggvärlden är ändå att det finns något för alla! Själv läser jag Lady Dahmer som vågar sticka ut hakan, jag läser Engla som är mer av en vardagsblogg, jag läser min kära Gaymas för humor, jag läser Jennifer för mode, kloka Elaine för allmän inspo och jag läser Meekatt som VERKLIGEN vågar säga hur det är att vara förälder, hehe. Ja och sen läser jag massa fler bloggar! Som den nörd jag är.
 
Vad gillar ni för typ av bloggar?
 

En långdag som har varit mysig

Idag har det varit en sådan där långdag för mig och barnen. Ni vet när pappan i huset är borta mååååånga timmar. Sådana dagar brukar jag alltid försöka att boka upp oss med något. En lekdejt, utflykt eller besöka lediga mor/farföräldrar. Dagen blir ofta roligare så.
 
Imorse började jag sms:a potentiella lekdejtare. Ingen kunde. Absolut INGEN! Inte ens min mamma. Till slut var jag så desperat att jag nästan googlade numret till min gamla högstadielärare. Men liksom... Näe.
 
Istället bestämde jag mig för att göra något gott av dagen. Och jo tack, vi har haft det finfint! Vi har lekt, lagat mat, varit ute, fikat på stan, klätt ut oss osv osv osv.
 
Låt mig presentera MiniPolisen och Piraten:
 
 
 
 
 
Svar ja, han är tålig den där MiniPolisen.
 
Kudden med målarfärg är för övrigt inget rackartyg utan har en högst genomtänkt design. Singerad Lilleman.

Ti´tt så fint!

Min svärfar tutar på med renoveringen i vår lilla stuga.
 
Man kan säga att det pågår en blandning av Extreme Homemakeover och Arga Snickaren där ute. Just nu lägger han golv. Vi hade planer på att först behålla det gamla trägolvet som dolde sig under alla tusen lager brun plastmatta, men tyvärr var det i alldeles för dåligt skick. Istället får det bli ett nytt, lättskött golv.
 
Sväris ändrar även om i planlösningen av stugan, ska visa er bilder på det vid ett senare tillfälle.
 
 
 
Förebild på golvet. Takhöjden ökade med ca en halvmeter efter att vi rivit ut all plastmatta.
 
 
 
Efterbild på golvet. Som ni ser är fönstret och eluttaget borta.
 
 
 
Till våren ska vi anlita en sotare att rengöra spisen, så kan vi elda och mysa framför öppen brasa (här kan jag höra hur min mamma drar ett nervöst andetag).
 
 
 
 
Mörkt golv i köket. Svärfar har satt in nya bänkskivor och en ny spis.
 
 
 
 
Kommer bli så fint när det är klart!
 
 
 
Svar ja, i min hjärna pågår i detta nu planeringen av en hejdundrande invigningsfest.

Skägghäng

- Mini ska alltid dra i mitt skägg, tyckte Spiderpapa idag.
 
Well... Hur kan man inte bli lockad att greppa tag i massa yvig behåring när det fladdrar helt frestande framför näsan på en?? Ibland får jag nästan hindra mig själv ifrån att gå fram och hänga tag i Spiderpapas skägg. Det är ju så lurvigt och fräsigt och liksom... Där! Heeeej heeeej lockropar det.
 
Vill man inte ha massa människor hängande i ansiktet får man väl helt enkelt raka sig.
 
 
 
 
 
 

Iskräms-tajm

Det är hela 3 plusgrader ute idag så det klart att vi ska bunkra upp med glass!
 
 
 
 
 
Har precis svalkat mig med en nogger.

Skövde bajsbad

Obs! Känsliga läsare varnas.
 
I detta inlägg förekommer ordet "bajs" osunt många gånger.
 
07.00 Harvar upp med båda barnen. Mini läggs på en filt på vardagsrumsgolvet, naken.
 
07.01 Går in i köket för att koka kaffe.
 
07.02 Mammaaaaaaa ropar Lilleman. Det luktar illa!
 
07.03 Ja jaaa jag släppte eventuellt en diskret morgonfis förut men den kan väl inte lukta så him...
 
07.04 Mammaaaaa det luktar BAJS!
 
07.05 Varningsklockor börjar ringa i mitt inre. Går in i vardagsrummet och finner att Mini, under några obevakade blöjfria minuter, har lyckats leverera bajsbombernas bajsbomb! Det är som taget ur en scen ur valfri skräckfilm, fast med bajs istället för blod.
 
07.06 INGEN RÖR SIG! beordrar jag.
 
07.07 MiniSpider hör fel och tror att jag säger "alla rör sig" vart på han snabbt rullar några varv i sörjan.
 
07.08 Nu är även mattan full med bajs.
 
07.09 Eh okej... Mama will fix this. Don´t be afraid, everything is gonna be all right! säger jag föga övertygande till Lilleman.
 
07.10 Försöker reda upp i bajsbadet med en handduk och o-miljövänligt mycket hushållspapper.
 
07.15 In med bebis, mattor, filtar, handdukar, kläder och mig själv i duschen.
 
Japp.
 
Och så har ännu en morgon förlupit i det Spiderchickska palatset. Nej jag tog inga bildbevis.
 

Bron igen

Nu drar vi Bron ikväll igen!
 
Jag råkade visst se vääääl många avsnitt ensam igår, till min killes stora förtret. Jag kunde tyvärr inte hjälpa mig själv, det var SÅ spännande.
 
MEN! Det positiva är att nu är det bara ett avsnitt kvar sedan vet vi äntligen vem mördaren är!! Som vi har undrat. Som vi har väntat. På så vis kan man säga att jag gjorde min kille en tjänst genom att olovandes beta av alla mittenavsnitt under gårkvällen.
 
 
 
 

Sidekick i radio

Nu har jag och Mini varit på Radio Skaraborg och träffat en tjej som heter Camilla. På fredag har jag nämligen äran att få vara Camillas sidekick under morgonsändningen. Tjoho!
 
Idag pratade vi om hur programmet är uppbyggt, vad som kommer hända, vilka personer vi ska intervjua och så vidare.
 
- Om du vill får du läsa upp vädret, sa Camilla.
 
GULP!
 
Jag svarade att jag eventuellt kan tänka mig att delge vädret, om det blir ett lätt väder av typen "sol". Blir det ett väder med konstiga meterologtermer, då är jag helst tyst.
 
Skämt åsido (eller nej) (men ändå). Det ska bli superkul och väldans spännande!
 
 
 
 
 

Rolig vecka

Veckan som stundar är en roooolig vecka! Ni vet en sådan där vecka med spexiga dejter, fikabesök, middag med roliga människor och annat skojsigt. Borde inte alla veckor vara sådana? Jo det tycker jag.
 
Snart ska jag och Mini iväg på ett möte och sedan ska jag berätta för er vad jag ska göra på fredag *dun dun dun dun* *spänningsmusik* *cliffhanger* *etc*.

Förresten om ni undrar varför jag sitter med amrayllis i knät så är det för att dölja alla olyxiga (men ack så viktiga) papper som sitter uppsatta på vår kyl. Orkar inte harva in i iPhoto och beskära bilden.
 
 
 
 

Tema bröst

Visste ni att det finns massa temadagar under året? Det visste inte jag.
 
Till exempel:
 
 
 
 
 
Ursäkta men... Vad hände med amningsbröstens dag??
 
Eller Hängbröstens Dag? Småbröstens Dag? Storbröstens Dag? OlikaStoraBröst-bröstens dag? Elastiska Bröstens dag (här firar jag lite extra)? Internationella Fladdra fritt med tuttarna Dagen?
 
Det finns så mycket att fira! Men ingenstans på temalistan finns dessa dagar nämnda.
 
När jag tänker efter, varför inte bara införa Bröstdagen? Det är mitt förslag. Så kan vi festa till det allihopa, tillsammans. Yey!
 
 
Spiderchick föreslår en gemensam Bröstdag.
 

Bron/Broen

Vi har börjat titta på den dansk/svenska serien Bron. I första avsnittet hittas ett lik liggandes på Öresundsbron med överkroppen på svenska sidan gränsen och underkroppen på den danska. Ja ni hör ju.
 
Jisses vad spännande den ääääär!! Spiderpapa är inte hemma ikväll och jag funderar på om det är fängelse eller bara ringa böter på att dra ett avsnitt själv? Jag kan liksom inte hålla mig.
 
Det går en mördare lös där ute och jag måste få veta vem det är!
 
 
 
 
 
Enda nackdelen med Bron är att jag glömmer min svenska och går runt och pratar egensnickrad danska efter varje avsnitt.

Nytt till dörren

Som ni kanske minns monterade jag ner ringklockan från vår ytterdörr när MiniSpider var nyfödd.
 
Så här:
 
 
 
 
Nu är det där med sömn inte lika kritisk längre och jag skulle kunna tänka mig att åter låta våra gäster få använda sig av ringklockan. Men så sprang jag på den här dörrknackaren (dörrnock?) på loppis häromdagen:
 
 
 
 
Den såg ju rar ut! Nu funderar jag på att köpa och spika upp den på ytterdörren, som substitut till ringklocka.
 
Om jag tror att hyresvärden kommer slå bakut? Svar nej, det kan jag aldrig tänka mig. Visserligen får vi inte ens klistra upp egna "ej reklam" ovanför postinkastet, men en fastborrad liten försynt dörrknackare hit eller dit kan väl aldrig skada?
 

Amningscraving

När jag ammade Lilleman hade jag semlecraving. Jag käkade typ två semlor OM DAGEN! Allihopa rann ut genom brösten. Tacksamt nog.
 
Nu när jag ammar Mini känner jag ofta sug efter biskvier. Det är så GOTT! Jag är besatt av chokladkrämen. Ge mig några extra vitaminer på dropp bara och jag ser inga som helst problem med att leva hela mitt liv på den där krämen. Endast.
 
Förresten vet jag inte om det finns något som heter amningscraving? Oavsett spelar det ingen roll för har man tryckt ut en melon ur vavajnan alternativt blivit kejserligt uppsnittad, då har man tillåtelse att uppfinna precis vilka tillstånd man vill*.
 
 
 
* Enligt den Allmänna Okända Gravidlagstadgan.

Misselisse-guide och p-veva

Eftersom det vankades sovmorgon här hemma idag vaknade jag naturligtvis upp i ottan. Inget konstigt med det. Så fort min kropp vet att den får sova blir jag akut superpigg.
 
Oavsett är det skönt att ha en soft morgon och förmiddag.
 
Nu har MiniSpider precis avsmakat mosad banan och han låter hälsa att just banan borde få åtminstone två stjärnor i den där Misselisse-guiden (jag tror att han menar Michelinguiden). Det var med andra ord gott.
 
 
 
 
Själv har jag käkat turkisk yoghurt med skivad banan och honung - möööööms!
 
En timmas p-veva med min promenadkompanjon Elin har vi hunnit med också. Joråsåatte...
 
 

Romantisk lördag

Ikväll har vi bara bebisen här hemma. Lilleman är utlånad.
 
Jag och Spiderpapps passar på att ha dejtkväll med varandra. Vi har klätt upp oss i finkläder, lagat en trerättersmiddag, korkat upp en flarra rött och tänt massa ljus. Nu ska vi vara romantiska hela kv... STOPP! Förijössenamn. Jag skojar bara.
 
Hur mycket ork tror ni att vi har egentligen? Jag var uppe klockan halv sju imorse. Ute och harvade med barnvagnen i snön klockan 09.
 
Nej, här kör vi mysbyxor och hämtmat för hela slanten. Och gött har vi det!
 
Nu: Schlapp i soffan och kanske en tillfjäskad fotmassage på det.
 
 
 
 
 
 
Trevlig lördagskväll kära läsare!

Kopparna kaffe

Kaffe på morgonen är för mig ett måste! Den första koppen smakar ljuvligt. Sen går det utför.
 
Första koppen kaffe
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUnderbar!!! Jag kan knappt bärga mig medan bryggaren brygger. Kom igen dååååra säger jag otåligt och vill att maskinen ska pressa ut sina ljuvliga droppar ännu snabbare. Vissa morgnar får jag hindra impulsen att börja mjölka ut kaffet ur filtret för hand.
 
Andra koppen kaffe
Mmmmmmm lite påfyllning skadar aldrig. Det glider ju så gott ner i strupen, det koffeinska guldet.
 
Tredje koppen kaffe
Smakar det inte lite blaskigt?
 
Fjärde koppen kaffe
Kan verkligen kvitta.
 
 

Hjälplös i I-landet

Vet ni vad det värsta som finns är?
 
Det är att lägga sig till rätta i soffan framför tv:n med en bebis vid bröstet - och sedan inse att fjärrkontrollen ligger heeeelt utom räckhåll (okej det kanske inte är det värsta som finns men det ligger lätt på topp-tusen-listan av i-landsproblem, LÄTT säger jag).
 
Igår kväll hände just detta och Spiderpapa var inte hemma. Så där låg jag. Fjättrad i soffan vid min bebis med tv:n på suuuuuperlåg volym och ingen möjlighet att höja.
 
Ja eftersom jag inte ville störa Mini, som halvsov och tuttade gott, valde jag att stå ut och istället försöka läpp-läsa vad Johan Rheborg sa på tv:n. Då och då dök Jonas Gardell upp och mimade något han med. Det lilla jag kunde urskilja verkade bra.
 
 
 

Nattningsrutin för bebis

Några undrade över nattningsrutin för MiniSpider. Vi har ingen direkt. Än så länge.
 
Ibland får han vara med och läsa saga med Lilleman men då får vi hålla boken på behörigt avstånd eftersom Mini, a.k.a gripklon, ser allting som en potentiell smakportion.
 
- Snälla dår´a jag kan la få tugga lite på sidan tre? Bara ett litet smask? Pliiiisss... tigger han.
 
När vi släcker lampan förpassas Mini ut ur rummet, annars ligger han bara och viftar med armarna så att det riktigt viner i kalufserna på oss.
 
Under kvällen hänger Mini sedan med mamma och pappa i soffan en sväng. Kring 20, 21-snåret somnar han vanligen. Antingen vid sin moders tutte eller mellan oss med snuttefilten i ett fast grepp.
 
 
 
 
 
De gånger jag varit själv med barnen kvällstid har jag mutat ner Mini i bröstmjölksdvala samtidigt som jag har berättat saga för Lilleman.
 
I takt med att Mini blir äldre kommer han såklart att behöva andra nattningsrutiner.
 
Fortsättning följer.

Nattningsrutiner

Vår nattningsrutin för treåring ser ut som följer:
 
Efter tandbortsning lägger vi oss i Lillemans säng och läser en bok.
 
Sen släcker vi lampan och det är dags att berätta en liten saga fritt ur hjärnan. Är det Spiderpapa som berättar flödar roligheterna. Jag fattar faktiskt inte var han får allt ifrån? Ibland misstänker jag nästan att karln är berusad som han hittar på, men näe.
 
Är det jag som berättar är sagan eh... Sådär. Igår berättade jag om en smurf som malde mjöl. Jo jag vet. ZZZzzZZzzZZZZzzZZzz. Ett under att Lilleman inte somnade av ren ospänning.
 
Efter sagan ska det sjungas en liten nattavisa och innan visan är slut sover treåringen (oftast).
 
Hepp!
 
Det kanske låter som att det tar lång tid men det gör det inte, sagorna är korta. Vi turas om att natta och ibland kör vi hält´a hält´a (hälften var). Jag boken och Spiderpapa fri-sagan. Fungerar bra för oss. Den dagen det inte fungerar hittar vi på något annat.
 
Vad har ni för nattningsrutiner för era småkids? Läser ni eller har ni vällingmys eller sångstund eller snuttefiltsgos eller något helt annat?
 
 
 

Hackern och bortdomnade ben

Påminnn mig om att jag ska klä mig varmare nästa gång vi ska ut på promenad.
 
Lilleman, a.k.a hackern, ska prompt hacka med sin spade i varenda snödriva som vi möter. Det glädjer mig att han tycker snön är rolig, dock är det inte helt optimalt för en liten mamma att stå still och titta på hackandet iklädd fistunna totalt ovärmande stretchjeans.
 
Idag domnade mina ben bort helt. Jag kunde se att dom stack fram där nere, under jackan. Men jag kände inget. Som tur var hade inte signalen mellan hjärnan och muskulaturen frusit fast och jag kunde förmå min kropp att röra sig framåt, hemåt. Men varmare kläder i denna minuskyla är från och med nu ett måste.
 
Och hör sen!!
 
 
 
 
 
 

Två barndomsminnen

Igår var jag och pojkarna hos min mormor i Falköping.
 
Två barndomsminnen jag har hos min mormor:
 
1. Sekretären.
Den här är jag uppvuxen med, den känns som en familjemedlem ungefär. Som liten gömde jag en gång nyckeln till sekretären. När mormor frågade mig varför jag hade gömt den blev svaret "för att jag är arg på mamma". Eh... Så kan man också hantera konflikter, antar jag.
 
 
 
 
 
 
2. Myntasken
Oj vad vi lekte med dessa mynt! I vuxen ålder ser jag att asken inte är speciellt stor, men i mina barnaögon var den enorm! Som en stor skattkista eller Pippis kappsäck allra minst. Vi kunde underhålla oss med dessa mynt i evigheter. Leka sjörövare, affär, Pippi... Att min son nu fascinerat leker med den samma känns häftigt.
 
 

När svaret blir fel

Idag köpte jag en kaka på Espresso House.
 
- Trevlig fika! kvittrade tjejen bakom kassan.
- Tack det samma! svarade jag.
 
Eh... Vänta lite. Tack det samma?
 
Där blev det visst lite fel. Min ytterst snabba hjärna hade nämligen redan hunnit tänka att tjejen skulle säga "trevlig dag". Men så pillade hon helt otippat in ett "fika" istället. Vad tusan!
 
Vips blev det ju skitkonstigt att jag svarade "det samma". Ungefär som att tjejen skulle slå sig ner där bakom disken och sippa en kaffelatte i godan ro med utsikt över en växande kundkö.
 
 
 

Lillemans muffinsrecept

Jag bakade muffins häromdagen. Lilleman passade på att göra detsamma efter eget recept.
 
Lillemans muffinsrecept:
 
Fyll en bunke med vatten.
Pudra ner mjöl i bunken bakom ryggen på din mamma.
Rör om.
Tigg till dig en smula kakao.
Tillsätt en disktrasa.
Rör om.
 
Häll upp i formar.
Låt jäsa.
Jäsa ja.
Hur så?
 
Klart att servera!
 
 
 
 

Mer om lampor...

Jag köpte en lampa för halva reapriset förra veckan. Nöjd över mitt fynd spatserade jag hem bara för att inse att lampkraken inte får plats i något av våra fönster. Skärmen är för stor.

- Det gör inget, tänkte jag. Då kan den stå på skänken utanför badrummet.

Men på skänken finns det visst inte något eluttag i närheten. Typiskt! För att komma åt närmsta uttag skulle jag vara tvungen att dra både en förlängningssladd och extra list utmed tröskeln till Lillemans rum. Men vid just den tröskeln löper det redan så många olika sladdar och extra lister att Lilleman snart kommer behöva en stege för att kunna ta sig över.
 
Så nej.

Nu står lampan uppställd på en stol. I väntan på nästa snilleblixt.
 
 
 

Presentköp, toalettbesök, kickspark och Jungfru Maria

Idag gick jag och Lilleman ner på stan för att hitta en present till vår nyfödda kompis.
 
Tillåt mig punktera upp förloppet:

• Vi hittar en present i en affär.

• Innan vi betalar får Lilleman titta på sakerna på leksaksavdelningen för det har jag lovat honom.

• Lilleman pekar ut allt som han önskar sig inför julen 2013, något som snabbt visar sig vara samtliga leksaker på hela avdelningen. Inklusive bebisprylarna. Bra. Lätt att komma ihåg.

• Vi ställer oss i kö och väntar på vår tur.

• Och väntar. Och väntar. Och väntar. Och väntar.

• Till slut är det äntligen vår tur att betal... MAMMA JAG MÅSTE KISSA!!

• Alla som har barn vet att måste kiddet kissa, ja då är det kissa NU som gäller. Inte sen.

Okej listen to me, säger jag till tjejen bakom kassan. My kid must pee so det är NO time to ask me for clubkort or rabattchecks okej? Lets do this quick!

• Tjejen förstår det akuta i situationen och tar ultrasnabbt betalt för presenten.

• Vi rusar ut ur affären mot närmsta toalett...

• ... som naturligtvis kostar fem kronor.

• Ber en bön att jag har en femma i plånboken. Annars får jag kicksparka in dörren, det brukar inte vara speciellt svårt eller krångligt. På film.

• Jag har en femkrona!! Tack gode Gud. Eller Gud å Gud, det var säkert Jungfru Maria som såg till att pengen låg där. Hon sprang säkert på betaltoaletter med lille Jesus hela tiden.

Efter det köpte vi var sin hamburgare jag och Lilleman. Det var vi värda.

Sen gick vi hem.
 
The End.
 
 
Den potentiella kicksparkar´n.

Och så var det bara en kvar...

 
 
Ja ni vet ju att jag har haft en slags nedräkning gällande glödlamporna i vår kökslampa. En elektrisk typ av adventskalender kan man säga. Dom har ju slocknat en efter en, glödisarna.
 
Oklart dock exakt vad det är jag har nedräkning mot? Ett mörklagt kök antagligen. Nu är det blott en glödlampa kvar som lyser. Tappert sprider den lille kämpen sitt ljus över de Spiderchickska middagarna.
 
Svar ja, jag ska kanske eventuellt möjligen maybe perhaps kolla upp möjligheten att köpa nya glödlampor.
 
Kolla upp sa jag. Jag lovar inget.

Eran för samätning är över

MiniSpider har kommit till en punkt då han behöver lugn och ro för att amma.
 
Förut kunde jag amma honom under vilka ljudmässiga förhållanden som helst, men nu är han på tok för nyfiken och blir lätt distraherad om det är ljud runt omkring. Till exempel skulle jag käka en knäckemacka igår samtidigt som jag ammade Mini. Det gick inte INTE.
 
- Voffo voffo voffo... Vad göööööör du? undrade Mini samtidigt som han med förhäxad blick följde knäckemackans väg till min mun
 
Vi kan med anda ord inte ha några gemensam middagar längre jag och Mini. Tiden då samätning oss emellan var något som fungerade är så att säga över.
 
 
 
 

Framtidspaniken har mojnat

Hösten 2011 led jag av framtidspanik, något jag även bloggade en del om då.
 
Jag hade en ålderskris av typen "nämen oj är jag vuxen nu, borde jag vara på ett visst sätt?" blandat med att jag kände mig typ... Misslyckad. Det kändes som alla mina vänner och bekanta hade hittat "sin grej", utbildat sig och fått fast anställning med tillhörande hög lön. Själv hade jag just sagt upp mig från en fast anställning och gått ner i lön.
 
- Jag måste bli något och jag måste bli det NU! tänkte jag. Men vad vill jag? Eh... Ja vad vill jag? Vadvilljagvadvilljagvadvilljag...
 
Så här ett år senare känner jag mig lugnare. Jag har fortfarande ingen aning om vad jag vill bli "när jag blir stor". Men kanske måste jag inte veta exakt heller? Nu har jag en känsla i magen som säger att saker och ting kommer att falla på plats utmed vägens gång.
 
 
 

Topp tre mest enerverande leksaksljuden...

... i vårt hem.
 
På tredje plats: Gitarren
Typ av ljud: En speciell melodislinga.
Kommentar: Egentligen är gitarren i sig själv inte så enerverande att lyssna till, nej det jobbiga kommer efteråt för då går jag och gnolar på den där melodislingan i TRE VECKOR!! MINST!! Sätter sig som tuggummi på hjärnan.
 
 
 
 
 
På andra plats: Polisstationen
Typ av ljud: En burkig mansröst upprepar orden Ber om förstärkning, ber om förstärkning. Fordon kör i fel körriktning. Ber om förstärkning, BER OM FÖRSTÄRKNING!
Kommentar: Förstärkning hit och förstärkning dit. Det handlar om ett fordon som har kört lite fel, inte ett väpnat rån LÖS DET! vill jag säga till den där burkiga mesen som jag antar ska föreställa en polis.
 
 
 
 
 
På en hedrande förstaplats: "Nycklarna"
Typ av ljud: Beethovens Für Elise. Spelas i en extremt ljus tonart.
Kommentar: Den här leksaken är oerhört slug och tutar igång sin melodi när man minst anar det, allra helst på kvällen när ett eller flera barn just har somnat. Nej nu blev det visst lite väl tyst och lugnt, om jag skulle ta och sätta igång mig själv? tänker nycklarna och tjutspelar sedan Für Elise hundra gånger i rad med stöd av sina smått överjordiska batterier som aldrig tycks ha något stopp.
 
 

Knubbis

- Nämen vilken liten knubbis! utbrast en tant på stan imorse och nöp MiniSpider i kinden.
 
- Ja ja jag veeeet... svarade Mini. Jag är en kort och ganska tjock man i mina bäst år, jag älskar mat och jag älskar kvinnobröst. Gärna i kombination. HUR SÅ?
 
Maken till människa att springa fram och nypa i folk i kinderna på det där sättet! Men i slutänden tog han det som en komplimang, Mini.
 
 
 Älskade lille knubbis.

Recept Saffransscones

Har ni lite saffran drällande hemma efter jul tycker jag absolut att ni ska baka dessa scones.
 
Recept:
2 dl mjölk
1 g saffran
7 1/2 vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl socker
125 gram smör
1 ägg
 
Värm mjölk ihop med saffran tills det nästa kokar.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Tärna smöret och "nyp ihop" med mjölet och co.
Tillsätt ägget och saffransmjölken.
Rör ihop allt till en deg.
Forma små bullar (blir ungefär tio stycken)
Grädda 10 min 250 grader.
 
Avnjut gärna sconsen tillsammans med vispad grädde, hallonsylt och te. Tala till varandra på engelska med posh brittisk accent.
 
 
 
 

Tankini

Just det ja. Sen var det ju det här med badkläder. Till vår semester alltså.
 
Mina bröst är för tillfället två till tre storlekar större än normalt så min vanliga bikini passar av förklarliga skäl inte. Med lite vilja och en gnutta fantasi kan jag få plats ena bröstvårtan i kupan. Ungefär så.
 
Jag måste alltså införskaffa nya badkläder. Kollade runt på nätet förut och hittade den här "tankinin" från Ellos.
 
 
Bildkälla här.
 
 
Jag tyckte att den såg så himla chic ut. Någon som har en tankini? Är dom vettiga? Överväger på att köpa den och sedan komplimentera med den vanliga bikinin i samma serie. Vad tror ni?
 

Madrassmetoden

Idag fick pappan i vår familj sovmorgon.
 
Klockan 10.00 tyckte jag och Lilleman att det var dags att väcka honom och vi tillämpade då "madrassmetoden". Den går ut på att man placerar en madrass över det sovande objektet och sedan får valfri person använda madrassen som studsmatta.
 
- Vad taskigt, stackars Spiderpapa! säger ni nu.
 
Jo fast nu var som sagt klockan 10.00. Det vet väl alla att efter klockan 09.30 slutar allt vad hövlig/mjuk väckning heter och det är fullt tillåtet att ta till mer fysiska metoder av "practical joke" karaktär.
 
Faktum är att jag tror att det finns en lag som stödjer just madrassmetoden.
 
 
 
 

Svar på frågor del 2

Har du använt dig av någon sömnmetod på dina barn? 
Svar: Ja med Lilleman. Jag och Spiderpapa var desperata och led av sömnbrist. Alla med bebisar som har sovit riktigt kass vet vad jag menar, det är inte roligt. Dock hjälpte inga metoder. Det enda som hjälpte var att Lilleman blev äldre och "växte in" i sin sömn.
 
Vilken är din bästa bok?
Svar: Jag gillar allt med Marian Keys och Sophie Kinsella. Sen gillar jag historiska böcker och där är Påven Johanna minnesvärd. Älskar deckare och är just nu förtjust i den där Kepler.
 
Fick du några bristningar på magen när du var gravid?
Svar: Med Lilleman inga bristningar alls. Med Mini trodde jag att jag skulle slippa, men när magen pös ihop hade jag visst fått ett gäng tigerränder. Tror dock att dom kommer blekna bort rätt snabbt. 
 
Gillar du EGENTLIGEN Ammotracks musik, eller är du mest bara partisk och tycker att de är duktiga?
Svar: Haha... Jag tycker att Ammotrack är RIKTIGT bra. Jag fattar faktiskt inte varför dom inte har slagit igenom?!? Helt ärligt.
 
Vad tycker din kille om bloggen? Och kanske hela bloggvärlden?
Svar: Min kille läser inte min blogg eller några bloggar alls för den delen. Med det sagt är han stolt över mig och glad för min skull när det händer roliga saker kring bloggen. "Jag har blivit nominerad i Finest Awards" nämnde jag igår. "Jasså, vad rooooligt" utbrast min kille och lät genuint glad samtidigt som jag såg i hans ögon att han inte hade en aning om vad jag pratade om.
 
Har du några tips på hur man eventuellt skulle kunna förbereda sig på livet som tvåbarnsmamma?
Svar: Första gången jag skulle vara själv med båda barnen var jag livrädd för att inte räcka till. Men så tänkte jag att det absolut "värsta" som kan hända, det är att båda barnen bryter ihop och börjar illvråla samtidigt och hur farligt är det? Typ inte farligt alls, mer än att det ringer i öronen en stund. Jag vill även tipsa om bärsele till bebis, för min del oumbärligt den första tiden.
 
Använder du dig fortfarande av schampoo-metoden No poo och hur känns det?
Svar: Jag kör inte den metoden längre, tyvärr. Kanske börjar igen.
 
Hur önskar du att ditt liv ser ut om fem år?
Svar: Då hoppas jag att vi bor i hus! Gärna ett lagom rymligt radhus med en lättarbetad trädgård och stor altan. Vidare hoppas jag att min familj mår bra och att jag har ett roligt, kreativt jobb som jag inte tröttnar på i första taget. Tänk om jag fortfarande bloggar om fem år? Crazy tanke!
 
 
 

Brollbesök

Igår hade vi mina bröder över på fredagsmys.
 
Genast när dom anlände fick minstebror bege sig ut i snömodden för att rasta MiniSpider. Mellanbror fick leka med Lilleman och efter middagen natta den samma. Jag kan ju inte ha massa folk drällande här hemma utan att dom gör någon nytta.
 
Till middag blev det för övrigt skaldjurspasta med så mycket vitlök i att det hade kunnat återuppväcka de döda. Gott! En film hann vi med att se också.
 
Mycket trevlig fredag får jag lov att säga.
 
 
 
 
 

Passfoto fixat

Nu har vi varit på polisstationen och fixat pass till MiniSpider.
 
Vi fick bulla upp rejält för att lillefjunet skulle nå upp till kameran.
 
 
 
 
 
Haha... Jag tuppade av en smula av sötchock när jag såg mitt lille barn sitta där framför kameran med ett ömsom nyfiket ömsom rejält förvånat ansiktsuttryck (voffo voffo voffo gör di på detta viset?).
 
På själva fotot ser Mini sedan ut som att han har sålt bröstmjölken och tappat pengarna, men det spelar ingen roll. Huvudsaken är att vi kommer igenom tullarna.
 
Och svar ja, det är är min förtjänst att sockorna är miss-matchade.

SN-bloggen

Jag vill tipsa er bloggare som bor i Skara, Falköping, Tidaholm eller Skövde med omnejd att signa upp er på Skövde Nyheters portal.
 
Du bloggar alltså inte på portalen, där emot syns du där med din befintliga blogg = möjlighet till nya läsare. 
 
Nu finns även chansen att synas i själva papperstidningen då SN har startat en artikelserie som heter Månadens bloggare. Där presenteras och intervjuas olika bloggare som finns registrerade på portalen.
 
Du registrerar din blogg här.
 
 

Jag har fått orken tillbaka

Att harva runt med en barnvagn i snömodd är tungt som attan, men jag måste ändå säga att jag njuter av att äntligen kunna använda min kropp ordentligt! För första gången på över ett år känner jag att min kropp verkligen orkar jobba.
 
Under slutet av 2011 var jag ny-gravid med Mini och trött som ett as. I början av 2012 kom jag in i den så kallade "flåsfasen" och kunde knappt promenera hundra meter utan att flåsa halvt ihjäl mig. Vid minsta uppförsbacke frustade jag likt en pälsallergiker som just råkat svälja en näve hundhår (typ).
 
Kring graviditetsvecka 20 fick jag sammandragningar vid minsta rörelse och framåt sommaren kände jag mig bara allmänt megagravid och supertung. För att sedan kröna denna härligt icke mobila graviditet gjorde jag så ett kejsarsnitt. Efter det varken fick jag eller kunde jag röra mig särskilt mycket.
 
Men nu så.
 
Nu känns det äntligen som att jag har fått orken tillbaka i min kropp. Feels fab!
 
 
 
Under dagens morgonprommis.

Nominerad till årets personliga blogg

Jag blev väldigt överraskad idag när jag fick mail om att jag har blivit nominerad till Årets Personliga blogg i Finest Awards. Vad glad jag blir! Vilken fin nominering.
 
Jag har naturligtvis inga förhoppningar alls om att vinna min kategori eftersom jag står mot riktiga blogg-giganter. Kenza till exempel, hon har cirka 150.000 (!!) fler unika läsare än mig om dagen (nej jag slant inte med fingret på nollan). Men jätteroligt och ärofyllt att vara nominerad. Tack!
 
Ett av mina roligaste bloggminnen var för övrigt då jag vann Årets BloggMama. Jag och Jennifer hängde backstage på Berns tillsammans med Hannah Graaf, Leila Lindholm, Laila Bagge, Cecilia Blankens, Anine Bing, Alexandra Pascalido med flera. Svar ja, jag imponeras av kändisar. Jag hann inte plocka upp min haka från golvet på hela dagen.
 
 
 
 
 
 
 

Att smälta in i omgivningen

Igår hängde vi hos familjen Pyttianna. Vi lunchade, lekte, tjötade och hade det trevligt som vanligt.
 
- Var är Majsan? undrade jag (Majsan är familjens katt).
- Psssst... hörde jag någon väsa.
- Va?
- Psssst... Här borta är jag! Bakom soffan.
 
Jag vred aningens på huvudet och jo mycket riktigt, där satt hon bakom soffan. Majsan. Och kamoflerade sig mot den vita tapeten.
 
 
 
 

Minneskavalkad

I frågestunden var det någon som undrade vart min leopardziperall har tagit vägen?
 
Jag förstår att ni undrar. Ja menar ena stunden ser ni mig i sparkdräkten varje dag. Morgon som kväll. Veckodag som helg. I nytvättade tillstånd och i otvättade tillstånd. Sen pang bom ser ni inte sparkdräkten alls??
 
Det blir ju jättekonstigt för er. Som en typ av förlust. Avhugget. En sorts amputering. 
 
Jag kan glädja er med att jag fortfarande har min sparkis kvar. Men den här vintern har vi haft det så varmt i vår lägenhet att ziperallen helt enkelt har varit för svettig. Så enkelt är det. Kanske dyker den upp på mig igen? Vem vet.
 
Tills dess låter jag er minnas:
 
 
 
 

Anna Skipper?

 
 
- Men snälla nån, tänker ni. Vad nu denna enorma mängd nötter, rotfrukter och granatäpple? Är det här Anna Skippers blogg??
 
Nej nej. Min blogg har inte blivit hackad av Anna Skipper. Det är fortfarande jag! Spiderchick.
 
I veckan lagade vi en supergod rätt som jag tänkte tipsa om (inspo från Elle mat och vin).
 
• Skiva potatis, morötter, lök, och palsternacka. Salta, peppra, olja. Pressa ner vitlök. In i ugn 200 grader.
• Krydda kyckling och bryn i stekpanna.
• Låt sedan kycklingen samsas med rotfrukterna i ugnen, strö även över färsk timjan.
• Hacka nötter och torkad aprikos.
• När kycklingen och det andra är klart i ugnen, strösslar med nötter, aprikos samt kärnor från granatäpple.
• Servera med valfri kall sås.
 
Möms!
 
 
Det var eventuellt godare än vad det ser ut.
 

Min kväll

- Jag ska iväg och repa nu, påminde min kille mig efter att han hade nattat Lilleman ikväll.
 
- Nä men vad syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyynd, tyckte jag.
 
När Spiderpapa sedan hade gått hemmifrån...
 
 
...såg jag kvickt till att bebisen somnade sked tillsammans med sin hund.
 
 
 
Sen mysifierade jag vardagsrummet med massa tända ljus...
 
 
 
...samt serverade mig själv en naggande god minikladdkaka med grädde.
 
 
 
Efter det har jag inte lyft ett finger utan sitter nu med fötterna på soffbordet och inväntar att Mia på Grötö ska börja. Jag älskar Mia Skäringer! Hon är min gud. Jag såg henne på tågstationen i Göteborg för tre år sedan och jag ångrar än idag att jag inte gick fram och gav människan en stor kram. 

Spiderchick träningstipsar

Glöm dyra gym och märkliga träningsprylar från tv-shop.
 
Här kommer Spiderchicks absolut bästa träningstips!
 
Du behöver:
 
1 st barn ca 15 kilo
1 st bebis 8,5 kilo
1 st barnvagn
1 st ståbräda
Snömodd.
 
Montera ihop de fyra första träningsredskapen. Addera snömodden. Kööööör!
 
 
 
 
 
 
Jag kan känna träningsvärken komma smygande i detta nu.

Nya kärleksobjekt

Uppdaterad kärlekslista:
 
1. Lises katt Lars (2)
2. Spiderpapa (3)
3. Darin (1)
4. Pappa Rudolf från Sunes Jul (ny)
5. Anton Svensson från Katthult (4)
 
Siffran inom parentes anger tidigare plats på listan.
 
Som ni ser har Pappa Rudolf från Sunefilmerna kvalat in.
 
Ut från listan (som tyvärr bara har fem platser) har Joel Kinnaman åkt. Han har inte gjort sig förtjänt av en plats. Det senaste året har han liksom inte ens försökt att läska upp mig. Men sådant kan ju ändras.
 
 
 
Pappa Rudolf - en man att avguda.
 
 

You had me at the mjau

Katten Lars halkade som bekant ner ett snäpp på min kärlekslista den dagen Darin kvalade in med dunder och brak.
 
Men alltså... Igår levererade Lars dessa bilder på Instagram:
 
 
 
 
Man kan säga att jag dog söthetsdöden och sedan uppstod igen. Hur kan jag INTE låta Lars inneha förstaplatsen på listan?? Självklart är han åter nummer ett.
 
Bilderna är obarmhärtigt och utan lov snottade från Lises instagram som heter yetanotherlise. Lise och Lars är mycket följvärda! Följ följ!
 

Scones med saffran

Just när ni trodde att ni visste EXAKT vart ni hade mig, ja då ställer jag mig och bakar saffransscones! En sketen tisdag i mitten av januari. Totalt oförutsägbart.
 
Ho â allt bra crâzy den däringa Spiderchick!
 
 
 
 
 
 
Vi intog dessa små mumsbitar till eftermiddagsfikat idag, serverat med grädde och hallonsylt. Väldigt gott och vääääldigt mäktigt. Precis så som jag vill ha det! Spiderpapa orkade förvånande många bitar. Om jag hör något som "klickar till" i natt är det antagligen Spiderpapas artärer som har bommat igen på grund av scones overload.
 
Svar ja, ni kan få receptet.

Soffletande

Idag har vi varit runt och tittat på soffor. 
 
Till vår (mest min) stora lycka hittade vi en som var både snygg, lagom stor OCH hade ett bra pris! Men då visar det sig istället att den har 6-8 veckors leveranstid. Det var ju typiskt. På 6-8 veckor brukar jag nämligen hinna ändra mig vad gäller inredningen. Det vore ju lite snöpligt om jag nekar soffan inträde till hemmet när leveransen väl kommer för då har jag råkat läsa på någon blogg om en annan inredningsstil som jag vill ha.
 
Gah!
 
Jag litar inte ett dugg på mig själv. Det är det som är problemet.
 
 
 
Vem vet vad El Spajdros hinner hitta på under 6-8 veckor???

Svar på frågor del 1

1. Har sett dig många gånger och skulle bara vilja gå fram o säga hej typ men vågar inte riktigt.
Svar: Säg gärna hej nästa gång då blir jag glaaaad! 
 
2. Har du några komplex?
Svar: Oh ja! Men jag orkar inte ägna dom någon större tid eller energi. 
 
3. Om jag har förstått det rätt så var du och Spiderpappa inte tillsammans under den tiden då du bodde utomlands?
Svar: Det var slut mellan oss i ett halvår ungefär. Jag kom hem till Sverige på semester, träffade Spiderpapa på stan av en slump och efter det var vi åter oskiljaktliga. 

4. Får du ålderskriser ibland? Tack så mycket för en fantastisk blogg, du är den bästa!
Svar: Tack snälla Mella! Jag har ingen ålderskris. Jag känner att jag är på rätt plats vid rätt tid i livet. 
 
5. Jag och sambo har försökt få barn sen sommar -11, jag undrar om ni hade några besvär med att bli gravida?
 Svar: Försöker man bli gravid kan det säkert kännas som att aaaalla aaaandra har så lätt att få barn, men så är det inte. Av alla mina vänner som blivit gravida lätt, är det lika många som har haft en krokigare väg. Men alla har fått sin skatt till slut, på ett eller annat sätt. Jag hade inga besvär, min sneda livmoder till trots. All lycka till er!
 
6. Vill du har fler barn i framtiden?
 Svar: Kanske... Det blir en sladdis i så fall. 
 
7. Hur har första tiden som tvåbarnsmor varit? Den ärliga versionen alltså. 
Svar: Jag tycker att det har gått över förväntan, faktiskt. Sen är det svårt att hinna med allt. De dagar jag och Spiderpapa står här hemma i röran och det råder kaos, då kan vi bara skratta. Det är det HÄR som är de omtalade småbarnsåren, säger vi till varandra. This is the grej. Småbarnstiden är otroligt kontrastfylld. Ena dagen är det kvitter och fågelsång - nästa dag ligger den där kvittrande fågeln nedgrävd under ett berg av duplo, bajsblöjor och smutstvätt. Hehe.
 
 
 
Barnen ♥ För er kan jag gå på toaletten med öppen dörr för resten av livet.
 
 
 
8. Men snääääälla berätta hur du & spiderpapa träffades!! 
Svar: Vi träffades på ett uteställe i Skövde. Jag spanade in Papa och tänkte "honom ska jag ha!". Jag föll för hans glittrande, bruna ögon (Lilleman har ärvt sin pappas ögonfärg och Mini verkar göra det samma). Vi bytte nummer och den 11 september 2001 (DET datumet ja) var vi på dejt. Där och då visste jag att han var mannen i mitt liv. Jag behövde inte göra mig till ett dugg och han gjorde sig inte till för mig. Det var så lätt och så rätt. 
 
9. Undrar hur det är att ha två barn? Vill gärna ha ett barn till eftersom det är super-roligt att vara mamma. Men vill ha ordentligt med tid till båda.
Svar: Omedelbart när Mini kom till världen slog det dåliga samvetet till. Det dåliga samvetet över att inte räcka till. Nu är jag med bebisen tänk om Lilleman tar skada? Nu är jag med Lilleman, stackars bebisen osv osv. Men sedan insåg jag att det är ju det här som är att ha ett syskon, man delar sina föräldrar med någon annan. Ett syskon är ju bland det finaste man kan få. 
 
10. Finns det någon förlossningsberättelse med Lilleman?
Svar: Ja här kan ni läsa den. Här kan ni läsa om hela första månaden med Lilleman.
 

Fråga på!

Den senaste tiden har jag fått en del frågor. Via bloggen, via mail, via twitter och via instagram.
 
- Jag svarar sen när jag har mer tid, tänker jag men sen kommer jag naturligtvis inte ihåg av vem eller i vilket av alla forum frågan ställdes.
 
Jag suger. Jag vet. 
 
OOOOOM det är så att ni har något på hjärtat tänkte jag att ni kunde passa på att fråga i det här inlägget, så svarar jag under morgondagen.
 
 
Jag hittade ingen passande bild så det fick bli den här - min mammas ljuslykta. Hon köpte den för en mindre förmögenhet på ett ljusparty. Mamma har varit på typ FEM ljuspartyn den här vintern, en riktig trend i hennes bekantskapskrets. Hon har arrangerat ett party själv också, när jag tänker efter. Om ni vill veta mer om min mamma och hennes ljusparty-vinter går det bra att fråga i det här inlägget. Som sagt.

Delvis föräldraledig

Jag fick frågan om hur det går med min nedtrappning av jobb och diverse. Jag bröt ju ihop en smula där i mitten av december då det blev för mycket med blogg, krönikor, barn, vabb, hushåll, jul och hela tjottabaletten.
 
Jag kan meddela att det känns mycket bättre!
 
Den största förändringen är att jag har tagit delvis föräldraledigt från mitt tidningsuppdrag på Skövde Nyheter. Nu ska jag skriva Moas Måsten bara en gång i månaden en tid fram över. Det känns lite tråkigt, men mest känns det skönt.
 
Jag har inte behövt tänka på krönikor på flera veckor. Hjärnan har fått vila. Och med hjärnvila kommer inspirationen tillbaka, i alla fall för min del. I höstas kunde jag sitta samma dag som deadlinen var och försöka krysta ur mig någon text som låg klämd i sätesbjudning mellan hjärnbalkarna. Det ledde till inre stress och skrivkramp. Inte sunt.
 
Snart kommer tid åter och då kan jag köra igång som vanligt igen. Kanske utveckla min skrivroll för tidningen i nya riktningar. Vem vet.
 
 
 
Visar upp dagens mellanmål.
 
 
 
 
Iscenstätter en tugga.

Mooot MVC igen

Jag träffade min MVC-sköterska på stan häromdagen, ja alltså kvinnan som hade hand om mig när jag var gravid med Mini. Jag saknar henne lite. Hon var så varm och go och omhändertagande. Förstående. Mjuk till sitt sätt. Och så pratade vi bara om en sak när vi sågs - mig. Det var så trevligt på något vis. Gemytligt.
 
Jag funderar på att boka in några möten med henne igen. Ja menar, skengravid är jag ju titt som tätt. Dom måste väl ändå ta emot alla typer av gravida på MVC?
 
 
 
Tiden då Spajdan var gravid på riktigt.

Nattlig obehagskänsla

Hu!
 
I natt var en obehaglig natt.
 
Jag drömde att jag blev klärvoajant. Det vill säga att jag kunde se döda människor. Det är en av mina stora rädslor i livet, att jag ska bli klärvoajant. Jo jag vet, det låter skitfånigt men jag har alltså ingen som helst lust att plötsligt utveckla ett sjätte sinne och höra mig själv utbrista I can see dead people...
 
Jag överlåter gärna det jobbet till andra.
 
Men nu drömde jag alltså att jag kunde se andar och jag vaknade med en stor obehagskänsla i hela kroppen. Jag var tvungen att väcka Spiderpapa för att delge honom drömmen och sedan låg jag, som en extra säkerhetsåtgärd, vaken en lång stund för att jag inte skulle börja drömma samma sak igen.
 
 
 
Avtackar mig sjätte sinnen. Mvh // Mörkrädd

Grötätar´n

Idag har MiniSpider gått med på att äta gröt.
 
Han verkade till och med tycka att det var gott. Tjoho!
 
Men så var det ju pappa som matade också. Jag får inte mata. Då blir det fräs och spott och Mini förstår inte alls varför han ska tvingas äta den där smörjan när det sitter ett livs levande matpaket och osar mjölk rakt framför näsan på honom.
 
Sist jag försökte truga i Mini gröt hörde jag honom mumla något i stil med "svek" och "matmässigt förräderi". Men jag kan även ha inbillat mig.
 
 
 

Jag ger dig alperna och vad får jag tillbaka?

Av tre stycken cyklamenblommor har jag kvar EN. Och detta liv har jag hyst en vag förhoppning om att kunna rädda. Någonstans har jag läst att cyklamen växer och trivs i alperna. Kan detta stämma?
 
- You want the alps? I give you the alps! sa jag till blomman idag.
 
Sen öppnade jag fönstret på vid gavel och släppte in massa isiga minusgrader.
 
 
 
 
 
Men efter en dag i ett iscensatt alplandskap verkar inte ens det ha hjälpt.
 
Nu ska jag aldrig mer ta in några cyklamen i mitt hem. Aldrig! Denna art har kört hela mitt blom-självförtroende i bott och det kommer antagligen att ta flera år för mig att bygga upp det igen. ÅR säger jag!

Vagnsovaren

Mini har gått från att absolut inte vilja sova i sin vagn, till att i princip bara vilja sova i vagnen. Dagtid alltså.
 
Så nu är vi ute och går 2-3 gånger om dagen. Min kropp har fått en motionschock. Vilket i och för sig är positivt.
 
Fast snart kommer han väl på något annat, Mini. Jag vet inte hur det är med era bebisar men mina har varit ganska ombytliga små krabater. Just när jag har trott mig förstå mig på hela deras väsen, att jag kan dom utan och innan, ja då är det något som ändras i rutinerna.
 
Bebisar är hala rackare.
 
 
 

Glad och stark

Så här glad blir Mini när hans mamma utbrister HEEEEEEJ med pipig "mössen-i-askungen" röst:
 
 
 
 
 
Vidare går vi till det så kallade "kindgreppet" som Mini har lagt sig till med:
 
 
 
 
Kindgreppet går alltså ut på att bebis griper tag i sin mammas kind och sedan drar allt vad han har.
 
Bebisar må se mjuka och värnlösa ut, men jädrar vad di är starka! Det ska ni veta. Min hud blir bara mer uttänjd för var dag som går. Snart hänger delar av kinden och vilar på min axel. Skulle jag tro.

Mitt magiska finger

På fredagar brukar vi som bekant knö ner oss i storsängen hela familjen och myyyyyysa. Ibland har vi sällskap av tv:n som hänger i sovrummet. Igår hade tv:n dock ingen bild?
 
- Kan du kolla antennkabeln? bad min kille mig.
 
Jag gick in i vardagsrummet och tryckte till med fingret på kabeln.
 
- Nu är bilden bra! ropade min kille från sovrummet.
 
Jag släppte antennkabeln.
 
- Nej, nu är bilden sämre igen, ropade min kille.
 
Jag tryckte fingret mot antennkabeln.
 
- Nu är bilden bra!
 
Jag släppte antennkabeln.
 
- Nu är bilden dålig.
 
Jag tryckte fingret mot antennkabeln.
 
- Nu är bilden bra!
 
Och sååååå dääääär höööööll vi påååååå.
 
För all del. Någon gång ska väl vara första gången som jag tillbringar en hel fredagskväll sittande på huk med fingret mot en antennkabel.
 
 

Just nu

Just nu har vi:
 
 
 
 
Frågor på det?
 
Nej jag tänkte väl det.
 
Hoppas att ni har en finfin fredagskväll vad ni än tar er för. Vi hörs imorgon med nya tag!

Ammotrack - Hitman

Min kille och hans band Ammotrack har släppt en ny video till låten Hitman.
 
 
 
 
Sjukt bra låt! Sjukt duktiga killar!
 
Mvh // Opartisk

Fyndmeister

Eder fyndarinna, aka fyndmeister, har varit i farten igen.
 
Igår haffade jag en dunderfin och praktisk vinterjacka som var nedsatt till halva priset. Ha! Jag visste väl att det skulle löna sig rent ekonomiskt att genomlida halva vintern kall och frostskadad iklädd en fistunn parkas.
 
 
 
 
 
 
 
Nyss kom jag hem med ett fodrat regnställ, mysbyxor och t-shirt till Lilleman för den sammanlagda summan av 201 kronor. Lillemans förra fodrade regnställ använde vi sönder och samman (eller vi och vi, det var väl mest han som använde det). Är otroligt nöjd och sitter nu här i soffan och spinner som en rea-slug katt.
 
 
 
 

En trygg hamn till salu

Ja jisses.
 
Den här dagen har varit fin och trevlig och mysig på alla sätt. Men sen blev det visst kväll och barnen blev trötta och griniga och gnälliga och totalt TVÄRTEEEMOOOOT och mitt i alltihopa försöker en liten mamma vara den där "trygga hamnen" som hon har läst i någon föräldrabok att man ska vara.
 
Jag är en trygg hamn jag är en trygg hamn jag är en trygg hamn... Näe om man skulle ta och sälja sig själv på Blocket? "Trygg hamn till salu, utgångspris 0 kronor, fri frakt".

Mjehe.
 
Nu har trötta kids somnat. Den trygga hamnen ska lägga sig i soffan och unna sig något riktigt härligt på tv, gärna av typen Real Houswives of någonting.
 
Over and out.
 
 
 

På tal om pass...

Jag tittade just igenom mitt eget pass och inser att det står att jag är 161 centimeter lång. Eh... Ursäkta? Detta är felaktig information. Jag upprepar - DETTA ÄR FELAKTIG INFORMATION!!
 
Jag är ju 161,5 centimeter för bövelen. Om något så avrundar man väl ändå uppåt?
 
Rena rama turen att jag har kommit igenom tullarna med så pass felaktig information till hands.
 
 
 
 
 
Det är även tur att jag måste förnya passet i år. Då kan jag ange rätt information och samtidigt få någon slags längdmässig upprättelse.

Föräldragruppträff, typ

Idag har jag haft min föräldragrupp hemma på besök.
 
Ja alltså, eftersom jag inte har fått komma i kontakt med någon föräldragrupp via MVC (känner mig lite snuvad) så har jag satt ihop min egen bestående av mina vänner Anna och Caroline. Dom utgör en ypperlig grupp, det måste jag säga! Jag brukar insistera på att vi ska tala om vad vi heter, berätta om oss själva osv just för att det ska kännas som en äkta MVC-sammansatt föräldragrupp.
 
Idag hade Caroline med sig en överraskning i form av semlor! Passade perfekt då jag har haft ett sug efter detta ända sedan den sista prinskorven stillade sig i magen under juldagen.
 
 
 
Nej, givetvis är inte det här min semla. Det är Annas.
 
 
 
 
Jag hann nämligen inte ens tänka "kamera" innan min semla såg ut så här.
 
 
 
 
Mina amaryllisar har som tradition att blomma ut när jul och nyår är över.

Pass opp!

- Är det något särskilt vi behöver tänka på när det gäller Mini? funderade Spiderpapa igår angående vår resa till Teneriffa i februari.
 
- Näääääää det tror jag inte... sa jag.
 
Sedan slog det oss båda samtidigt.
 
- PASS!!
 
Ungen måste ju ha pass! Jisses, jag får harpuls bara vid tanken på att vi skulle ha glömt bort det och kommit till flygplatsen utan.
 
Lilleman har som väl är sitt pass säkrat. Vi gjorde ett till honom när han var 10 månader och det gäller tills han fyller fem år. FEM ÅR! Ingen kan längre se att det är Lilleman på fotot. Bara möjligen jag, den biologiska modern.
 
 
 
 
 
 

Fotpallsfynd

Jag har fyndat en fotpall! Eller vad det nu är för något.
 
- Vad ska vi ha den till? undrade Spiderpapa som känner till min impulsivitet när det kommer till inredning och på grund av detta har utvecklat en form av misstänksamhet när det kommer till mig och möbler.
 
- Den kan vi ha till massa olika saker! svarade jag och låtsades vara tvärsäker.
 
Regeln nr 1: Erkänn ALDRIG att du är osäker på något som kommer in i hemmet! I synnerhet inte när det gäller sådant som är bökigt att bära. Låtsas som att du är helt övertygad om att det kommer passa med övrig inredning.
 
Om du sedan ångrar dig efter en vecka, låt under inga omständigheter detta bli känt!! Se istället till att komma i kontakt med någon form av kurir som i smyg kan hjälpa dig att smuggla möbeln över gränserna, bort från hemmet.
 
Bara ett tips. Apropå ingenting.
 
 
Bortsmugglad eller ej? Tiden får utvisa.
 
 
 
Fyndade en ljusstake idag också. Second hand is the grej!

Granen är utslängd

Das Gran haben bin machen out from das hushållswollen (vi har plockat ut julgranen från hushållet, på tyska).
 
Jag har sopat upp den nätta lilla mängd barr som barrat ner på golvet. Jag har ingen exakt siffra på antal, men jag misstänker att om vi sparar allihopa till nästa jul kan vi antagligen bygga upp en helt ny gran = ekonomiskt.
 
 
 

En ny jurymedlem

Jag har aldrig tittat på Sveriges Mästerkock tidigare. Igår såg jag för första gången en liten snutt och insåg genast att jag vill sitta med i juryn!!
 
Seriöst, vilket GÖTT jobb. Provsmaka massa god mat hela dagarna = ja tack! Problemet är väl att jag antagligen inte skulle nöja mig med att bara ta EN tugga av maten.
 
- Va? Vad då bara PROVsmaka? Kära lille Mannerström vad tror du att vi lagar för mat i min familj? Boeuf Bourguignon och madeirasås? HAHA! Snälla nån, jag måste väl ändå få passa på att äta ordentligt medan det serveras något annat än köttbullar. Kan man förresten få in en efterrätt på det här?
 
 
 
 

Med bebis på magen

Igår kväll behövde jag verkligen jobba en sväng framför datorn. Reka några saker.
 
Problemet var bara att MiniSpider hade en "vägrar vika från min mammas sida, helst vill jag krypa tillbaka in i den hjärtformade livmoder jag en gång snittades ut ur" kväll.
 
Så fort Spiderpapa tog honom - illvrål.
 
Så fort jag tog tillbaka honom - knäpptyst.
 
Till slut fick jag jobba så här:
 
 
 
 
 
Mini = oerhört nöjd.
 

MiniSpider sex månader

Den 10 januari blir MiniSpider ett halvår gammal. Dags för en uppdaterad "lär känna" lista.
 
MiniSpider bjussar på info om sig själv:
 
Älskar: Att ligga ankeborg i soffan. Det vill säga byxlös. Att lufta rumpan är otroligt gött! Ni borde prova.

Favoritsysselsättning: Tjoa och tjimma i höga toner. IIIIIIIIIIIIII brukar jag tjuta väldigt ljust.
 
Drömmer om: En vänskap med mössen i Askungen. Vi kommunicerar i samma höga oktav.
 
 
Nya vänner?
 
 
Livets ottyg: Gröt. Say no more.

Årets upptäckt: Dagen då jag såg två köttklumpar vifta framför näsan på mig. Upp och ner for dom, fram och tillbaka. Jag grep tag i en av köttklumparna och stoppade i munnen. Det smakade utsökt! Mycket bättre än gröt. "Det är dina fötter" sa mamma. Mina fötter?? Typiskt! Just när jag hittat något som jag kunde tänka mig att äta, förutom bröstmjölk, ja då visar det sig sitta fast på den egna kroppen. Oddsen på det?!?
 
Gillar: Att gripa tag i långa hår. Hårt! Mamma säger att man inte får luggas, men hallå ursäkta mig! Lockelsen är liksom väldigt stor. Alla i min familj har långa manar! Dom springer runt här hemma som tre håriga frestelser omöjliga att motså.

Mest crazy upplevelse i livet: När min bror matade mig med chips. Jisses alltså, helt galet! Jag fick inte ha chipset i munnen så länge, men det lilla jag hann smaka... Asså jag säger bara CrAAAaZZzy! BAM! WHOOP WHOOP!
 
 
Jag och min pappa.

Mardröm och sug

Scenario: Jag vaknar under natten av att Lilleman drömmer oroligt.
 
- Jag vill haaaaaa... ylar han i sömnen.
- Vad vill han ha? tänker jag.
- Jag vill haaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ylar Lilleman vidare och börjar snyfta.
- Men gud vad vill han ha? undrar jag och börjar känna mig orolig. Vill han har mer kärlek? Omtanke? Respekt? En ny mamma? En annan familj? En bättre barndom? Ett roligare liv? VAD HAR JAG GJORT FÖR FEEEEL BRÖÖÖÖÖL!
- Jag vill ha tårta!
 
Jasså. Bara det.
 
För all del. Det kan vara nog så mardrömslikt när suget slår till.
 
 
 
Imorse. Tårtlös.
 

Tack för alla tips!

Tack för alla bra tips jag har fått här.
 
Igår investerade jag i ett amningslinne tack vare er. Yey!
 
Annars har det fortsatt fungerat fint att sova utan bh de senaste nätterna, inga större mjölkläckor har uppstått.
 
Några av er tipsar om sport-bh som ett skönare alternativ till ständig aminngs-bh. Min sport-bh är dock av den där snortighta varianten som plattar till bröna tre storlekar. Att fippla upp en tutte ur den och försöka amma en bebis skulle vara ungefär som att genomgå en mindre mammografi.
 
Hehe. Men det finns så klart olika typer av sport-bh.
 
Återigen tack för bra tips!
 
 
Tömmarna öpp!
 

Att så en plint

En vän har precis köpt en mobil med touchskärm. Det är inte lätt alla gånger.
 
 
 
 
 
*Googlar hur man sår en plint*
 
Haha, näerå.
 
Jag minns själv hur det var när jag skaffade min iPhone. Det var vidrigt att gå från en mobil med vanliga knappar till en mobil med touchfunktion. Jag grät de första dagarna. GRÄT!
 
- Jag kommer aaaaaldrig mer att kunna skicka ett ordentligt sms!! brölade jag och såg framför mig hur jag skulle tvingas gå sms-lös genom livet.
 
Jag låg hemma i fosterställning, naken och deprimerad, i en vecka innan jag beslutade mig för att resa mig upp och ta tag i mitt i-landsproblem. Numera sms:ar jag i sömnen.

Jag ska investera i ett kassaskåp

- Mamma det är snö i mitt rum! ropade Lilleman.
 
- Eh... Va? undrade jag och stack in huvudet i Lillemans rum.
 
Och där var dom. Frigolitbitarna!
 
 
 
 
 
Dessa bitar fanns med i en julklapp som jag fick på julafton. Genast efter att paketet hade öppnats gömde jag undan lådan just för att små barnfingrar INTE skulle kunna sprida frigoliten. Men tji fick jag.
 
Nu ska jag investera i ett kassaskåp.
 
Nästa gång vi får in frigolit eller annat lättspridligt material i vårt hem ska jag låsa in det i kassaskåpet. Bums! Med dubbla lås OCH en fälla i form av ett nät som fångar upp eventuella klåfingriga personer som kommer för nära.

- Ja eller så kan du åka med frigoliten till närmsta återvinningsstation, föreslår ni nu.

- Jo visst. ELLER så kan jag köpa ett kassaskåp med tillhörande fångstnät.

Jeez! Kom inte med så himla lätta lösningar hela tiden.

Heta bloggtips!

Jag kan villigt erkänna att jag länge trodde att feminism handlade om typ "lika lön". Och att det var allt.
 
Så ovetande jag var. Skäms lite... De senaste åren har jag förstått att feminism handlar om så oääääändligt mycket mer och detta har jag de facto lärt mig via de bloggar jag följer. Jag har även lärt mig massa om genus, normer, ideal, strukturer, förväntningar pga kön osv osv osv osv osv. Amen.
 
Jag vill tipsa er om följande grymma bloggar:
 
Kanske kommer du att tänka om och tänka nytt men framför kommer du att tänka till.
Läs gärna: "Hur kvinnor och män framställs i media". En kort inlägg som säger så mycket. Fundera på Lady D:s frågeställningar.
 
Clara slår huvudet på spiken när det gäller det mesta.
Läs gärna: Det här om Beschdeltestet. Fundera över de tre frågorna nästa gång du ser en film. Det är skrämmande många filmer som tyvärr inte klarar testet.
 
Hanna är inte bara rolig utan även klok och påläst när det gäller genus.
 
Matilda är en "feministisk mysgenus morsa" och hon skriver fantastiskt bra!
Läs gärna: Ombytta (köns)roller. Titta på bilderna. Kan inte annat än att hålla med.
 
Tack Hanna, Clara, Natashja och Matilda för att ni orkar och för att ni är så grymma!

Smakportioner

Med Lilleman började vi med smakportioner prick på fyramånadersdagen. Jag tror till och med att vi räknade ner på minuten tre, två ett... NU föddes han! Nu är han prick fyra månader, nu kan vi börja mata. Så ivriga var vi, jag och Spiderpapa. Men så var ju Lilleman första barnet och allt.
 
Med Mini har vi inte varit lika ivriga. Nu fyller han snart sex månader och vi har så smått börjat smyga in olika smaker och konsistenser i den annars så mjölkstinna kostcirkeln. För tillfället svarar Mini mest med en min som säger vad är det här och vad har jag gjort för att förtjäna denna smörja?
 
Men det ger sig. Det är ingen stress. Tids nog sitter han där och sprätter mat både och högt och lågt och jag funderar över huruvida det känns väldigt omodernt att tapetsera köksväggarna med plastfolie?!?
 
 
 
Med ett äpple i näven.

Huskikar´n aka kontrollanten

Kl 16:45 i eftermiddags var jag ute och gick. En bra tid för en promenad!
 
Då är det mörkt ute och man ser in i alla upplysta hem. Det finns ett område i stan där alla husen har sådana där stora, moderna fönster som går från golv till tak. Det är perfekt att gå där och sneglo. Man ser precis allting, minsta diskbänkssmula. Mjehehe...
 
När vi hade sommarstuga var mitt och mammas största intresse att promenera till den närliggande campingen och kolla in i alla husvagnar. Otroligt intressant att se hur folk har det!
 
Vi hade högflytande planer på att utge oss för att komma från "Husvagnskontrollanterna AB" och faktiskt kliva på hos folk.
 
- Husvagnskontrollanterna till er oönskade tjänst! Vänligen släpp in oss. Vi måste kontrollera massa viktiga kontroller här inne hos er. Va? Vad då finns inget som heter så? Ursäkta men vi är faktiskt en av de allra viktigaste myndighetsinstitu... insttution... instuj... Vi är viktiga! Öppna nu, de kontrolliga sakerna måste kontrolleras med en gång!
 
 
 
 

Kompishäng och vältajmad bebis

Nu har jag och Lilleman hängt en sväng med våra kompisar. Ensamma. Bara jag och han. Mys!
 
MiniSpider fick stanna hemma med pappa.
 
Han har inte bajsat på två dagar (MiniSpider alltså, Spiderpapa för jag inte protokoll på) men en sekund efter att vi gått hemifrån brakade det till ordentligt i blöjan och Mini hade bajsat sig själv upp till öronen. Det var tydligen bajs över allt. Bajs overload! Bajs bajs bajs och mer bajs.
 
Ha! Underbart.
 
Det kallar jag en väldresserad bebis.
 
Det är nästan så att jag känner för att slänga in en extra slant på Minis sparkonto. En liten bonus som tack för vältajmad bajsblöja.
 
 
 

När kommer dom?

Idag gjorde jag det fatala misstaget att vid 9-tiden berätta för treåringen att vi skulle få besök kl 12.
 
Big misstake.
 
HUGE!
 
- Mammmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaa! När kommer dom? När kommer dom? När kommer dom? När kommer dom? närkommerdomnärdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdom
närkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdom
närkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdom
närkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdom
närkommerdomnärkommerdom...
 
Två timmare senare...
 
...närkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdom
närkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdom
närkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdom
närkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdomnärkommerdom
närkommerdomnärkommerdom...
 
Update: NU plingade det på dörren. Pjuh.

BH-lös tös (kunde inte låta bli att rimma)

Hur gör ni andra som ammar, har ni också alltid alltid alltid på er BH med tillhörande amningsinlägg?
 
Jag älskar att slänga av mig bh:n och låta pattarna fladdra bäst de vill. Men när jag ammar går det inte att springa runt bh-lös hur som helst, för vips har jag en mjölkfläck större än Afrikas horn kring var tutte. Även nattetid måste jag sova med bh på mig. Det är rätt obekvämt i längden.
 
Häromnatten dristade jag mig dock till att, trots stora läckagerisker, sova utan bh. Jag crejvade verkligen att få göra det. I värsta fall fick jag väl vakna upp i en pöl av spilld mjölk.

Men se natten förlöpte fint! Det blev inga läckage alls. Mjölkproduktionen höll sig i schack. Det tackar jag för!
 
 
 
 
 
 
Den dag jag slutar amma Mini ska jag för övrigt bränna allt vad amnings-bh heter. På bål.
 
Det blir fest!

Rensa ut julen

Jultulpanerna slokar och julstjärnan i fönstret går inte längre att tända.
 
Granen som för några veckor sedan stod så grön och grann i stugan ser ut att ha varit delaktig i ett mindre raveparty. Den själv-välte även häromnatten. Jag har inga säkra bevis, men jag misstänker att den försökte rymma.
 
Jag tar allt detta som ett tecken på att julen är redo att rensas ut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gissa filmen

Scenario: Jag ska förklara en film som jag inte minns namnet på för min kille.
 
- Du vet den däääär filmen? (tänker att om jag bara säger "den där filmen" tillräckligt tydligt så ska min kille genast förstå vilken jag menar).
- Nej jag vet inte?
- Jo du veeeeeeet? Tänk!
- Nej.
- En känd nisse spelar huvudrollen.
- Va?
- Dom rånar en bank (här minskar antalet möjliga filmer från cirka 2 miljoner till cirka 1 miljon).
- ?
- Tror jag (antalet möjliga filmer uppe på 2 miljoner igen).
 
 
Rätt svar:
 
 
 
 
Hyfsat lätt att gissa sig till den filmen ändå, skulle jag säga.

Vad hände?

Vi har gått från det här:
 
 
 
 
 
 
Och det här:
 
 
 
 
 
Till det här:
 
 
 
Och det här:
 
 
 
 
Högtryckstvättar borde subventioneras den här tiden på året.

Frozen cheesecake med citron och vit choklad

Varför innehåller allt jag bakar vit choklad? Det kan man fråga sig. Spelar ingen roll vad jag svänger ihop så är den med på ett hörn. Men det är väl min lott i livet helt enkelt, att främja den vita chokladens överlevnad i samhället.
 
 
 
 
 
Recept:

200 gram philadelphiaost
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Rivet skal av en citron
Riven vit choklad

150 g digestivekex
50 g smält smör

Smula kexen. Tillsätt smält smör. Tryck ut i form med löstagbar kant.

Blanda ost, äggulor, socker, vaniljsocker och citronskal till en jämn smet.
Vispa grädden tills den är fast, rör ner i ostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, vänd ner i smeten.
Riv ner vit choklad efter behag (jag tog cirka 100 gram)
Häll smeten ovanpå kexsmulorna och ställ i frysen i några timmar tills kakan stelnat.

Extra gott att servera till hallon.

Cheesecake med fingeravtryck

Idag har vi varit bortbjudna till några kompisar. Jag tog med en fryst cheesecake med vit choklad och citron. Svar ja, ni kan få receptet. Coming up.
 
Och svar ja det är små nyfikna fingeravtryck som ni ser på toppen av kakan.
 
 
 
 
 
Jag funderade en kort stund på att pensla sådant där svart pulver (som polisen har) på kakan för att kolla exakt vem eller vilka personer fingeravtrycken tillhörde, men sedan kom jag på att jag själv mycket möjligen kunde höra till de skyldiga så jag avstod. Dumt att jobba mot sig själv.

Stugrenoveringen framskrider

Ni vet ju att vi renoverar vår stuga.
 
I höst har jag och Spiderpapa dock haft varken tid eller energi att lägga på någon renovering, så nu har min svärfar börjat rodda projektet helt själv. Otroligt lyxigt! Vi har gett sväris helt fria tyglar och tack för det! Han har superbra smak och är så himla duktig.
 
Faktum är att jag blir helt svettig när jag tänker på att JAG, den inredningsmässigt efterblivna spontanshopparen utan impulskontroll med noll framtidstänk och skenartad färgblindhet, skulle vara med och bestämma och rodda i renoveringen. Hu!
 
 
 
Den lilla köksdelen blir kaklad.
 
 
 
 
Panelen som innan var omålad har nu blivit ljusgrå.
 
 
 
Jorå här händer det grejer.
 

Giftermål

Jag blev lite svettig igår när det plötsligt regnade in kommentarer i from av grattis till bröllopet. En hel drös med sms har jag fått idag också.
 
Haha... Gulp.
 
- Eh alltså... Älskling det kan hända att jag eventuellt råkade skriva på bloggen att vi ska gifta oss... Kan EVENTUELLT hända sa jag. Vi ska väl gifta oss? Eller? Eh...
 
Näe, vi har ju vetat länge att vi vill gifta oss. Det kommer inte att bli något stort kyrkbröllop med efterföljande festmiddag. Där emot vill vi såklart att det ska bli något speciellt och vi vet på ett ungefär hur vi vill ha det. Men det håller vi oss för oss själva ett tag.
 
C to the L to the I to the F to the F to the H to the A to the N to the G to the E to the R - cliffhanger!
 
 
 
 

Kaffemaskinen och jag

Igår testade jag min nya kaffemaskin för första gången.
 
- Koooom igen, ut med kaffedropparna, peppade jag maskinen. You can do it oh yes you can! Gimme the kaffe. PUUUUSH!
 
Maskinen svarade med ett dovt burrande.
 
- Kom igen nu. Krysta! Kryyyyyysta. Bra där... Pass opp, nu kan jag se huvudet! Huvudet på en kaffedroppe alltså. Det är nära nu. Kämpa det sista, krysta allt vad du kan. KRYSSSSSTA...
 
... och DÄR förlöste maskinen ut en kopp kaffe åt mig.
 
Gött var´e.
 
 
 

A men va faaan...

Nu verkar det som att en astrevlig granne ska flytta, den andra i ordningen på kort tid.
 
Den här grannen tar sig alltid tid att hjälpa mig in med barnvagnen, pratar glatt, skojar med barnen och är en allmän trivselfaktor i trapphuset. Men nu ska hen alltså överge oss vad det verkar.
 
Måste alla trevliga människor flytta? Va?
 
Jag vet! Varför tar vi inte bara och RIVER HELA JÄKLA HUSET?!? VA??? SÅ BOR INGEN KVAR!! Så kan alla sova under var sin lyktstolpe istället och ingen hjälper någon med någons vagn, ingen har det trevligt och alla är ledsna och fryser med var sin begynnande urinvägsinfektion.
 
VA?? NÖJDA SÅ ELLER??
 
Brööööööl...
 
 
 
Darr på underläppen.
 

Hård nyårsafton

Jag vet inte exakt vad min cyklamen gjorde över nyår, men det verkar ha varit hårt och jag tror inte att hen kommer göra om det.
 
 
 
 

Årsplaner

1 januari idag och jag är oerhört ivrig att kicka igång det nya året! Helst vill jag att allt ska hända på en och samma gång.
 
Idag har vi planerat:
 
1. MiniSpajdans dop
Inbjudningskort är skrivna. Nu håller vi tummarna att Mini kommer i dopklänningen. Om inte får vi lägga ut den i midjan.
 
2. Spanienresan
Vi måste rota fram sommarkläder från källaren, köpa solkräm och badkläder. Min kille har inte shoppat nya badshorts på tio år (sanning). Han har idag fått klartecken och grönt ljus från övriga familjen att det är okej att köpa ett par nya.
 
3. Min födelsedag
När Spiderpapa fyllde 30 fick han en överraskningsfest av mig. Mig överraskar man dock inte hur som helst. Jag har idag, den första dagen på det nya året, i princip planerat färdigt hela kalaset.
 
4. Semesterveckorna i sommar
Lika bra att vara ute i tid.
 
5. Vårt kommande bröllop
2013 gifter vi oss, jag och min Spiderpapa.
 
Uppdatering: Haha OBS! Vi har ej förlovat oss. Än. Inget bröllop är bokat. Än. Men gifta oss det ska vi göra under året, på ett eller annat sätt. Efter tolv år och två barn är det liksom dags.
 
 
 
 

Chocken i att ens lilla bebis plötsligt fyller 30 år

Jag ringde till min mamma förut.
 
- Vi planerar min 30-årsdag, meddelade jag.
- Va? Fyller du 30? utbrast mamma.
- Ja.
- I år?
- Ja.
- Men det måste ju betyda att JAG är ännu äldre?
- Eventuellt ja.
 
*tystnad*
*chock*
*slut på vidare samtal*
 
 
 
En liten bebis på snart 30 år (i juni).

Välkommen 2013

Jag är inte speciellt förtjust i nyår. Jag skulle till och med kunna drifta mig till att säga att jag HATAR nyår.
 
Lite lustigt egentligen för jag har inte haft väldigt trevligt de senaste nyårsaftn... nyårsaftnnon... nyårsftnnfnarnanarna... Ni vet. Och igår var en alldeles perfekt kväll. Vi kunde inte ha haft det trevligare!
 
Men jag tror det är en känsla som hänger kvar sedan tidigare. Innan barnen kom. Då skulle nyår vara så himla lyckat och man skulle ha nya kläder, gå på stora fester, äta fantastisk mat och allt skulle vara så fiiiiiint. Gärna i klass med en mindre nobelfest.
 
Fast sen slutade det med att jag satt hos någon kompis kusins mosters hunds brylling och knaprade på en kall, rostad macka som någon döpt om till "förrätt". Och vid tolvslaget skulle alla ut och huttra i kylan och titta på någon dåre med pyromantendenser som köpt fyrverkerier för alldeles för mycket pengar och jag var alltid livrädd att få den där raketen i nyllet. Sen skulle det taffligt kramas med massa människor som jag inte ens kände.
 
Men liksom... Näe. Det där är överspelat.
 
Hoppas att ni hade en fin, kravfri och avslappnad nyårsafton igår! Det hade jag.
 
 
Ett glatt 2013 önskar jag Eder!