En trygg hamn till salu

Ja jisses.
 
Den här dagen har varit fin och trevlig och mysig på alla sätt. Men sen blev det visst kväll och barnen blev trötta och griniga och gnälliga och totalt TVÄRTEEEMOOOOT och mitt i alltihopa försöker en liten mamma vara den där "trygga hamnen" som hon har läst i någon föräldrabok att man ska vara.
 
Jag är en trygg hamn jag är en trygg hamn jag är en trygg hamn... Näe om man skulle ta och sälja sig själv på Blocket? "Trygg hamn till salu, utgångspris 0 kronor, fri frakt".

Mjehe.
 
Nu har trötta kids somnat. Den trygga hamnen ska lägga sig i soffan och unna sig något riktigt härligt på tv, gärna av typen Real Houswives of någonting.
 
Over and out.
 
 
 

Kommentera gärna!
Ida

Åh önskar jag läst detta innan jag nattade mina två små (3mån och 2 år). Någon trygg hamn är jag inte när jag sköter nattningen själv, snarare ett skepp påväg att sjunka eller ett trafikkaos i sthlm en snöig decemberdag. Unnar mig också något bra på TV och hoppas att barnen sover gott en stund :) älskar förövrigt din blogg, du får mig alltid på bra humör!

Svar: haha ja så är det. Vi gör så gott vi kan!! :-) tack för snälla ord!
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 20:00:40
Emilie

Trygg hamn= bowlbys anknytningsteori. Typ att barn gör utflykter från dig men kommer alltid tillbaka för att tanka kärlek, närhet o trygghet. Då du är dess trygga hamn/bas.

Svar: haha ja självklart förstår jag vad en "trygg hamn" betyder och ja det klart att jag är mina barns hamn dit de alltid alltid alltid kan komma och tanka vad de vill tanka :-) dock visste jag inte vad teorin hette.
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 20:34:49
Anna

Ibland måste ju även den tryggaste av hamnar drabbas av lite oväder. Vissa kvällar är jag allt annat än en trygg hamn när barnen trilskas. Tvärtom är jag en sjukt oproffessionell mamma som både fräser och (ja tyvärr) svär åt mina barn (främst den lilla som jag hoppas inte förstår). Inget att vara stolt över men ibland ligger man och skvalpar på gränsen till nervsammanbrott. bara att försöka på nytt imorgon...

Svar: Så är det, imrgn en ny dag! :-) kram till dig!
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 20:44:46 » URL: http://annajson.blogspot.com
Emilie

Åhhh förlåt! jag menade inte så. Bara att har vänt o vridit på den teorin just nu, då jag pluggar o min reaktion på trygg hamn bara blev ett tentasvar:-)

Svar: haha okej jag förstår, trodde du trodde att jag inte visste vad det var :-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 21:00:51
Idha

Äsch, hamn o hamn. Man kan väl vara en boj istället som förvisso har barnen i fäste men man guppar runt lite när det stormar. :-)

Svar: Haha mycket bra liknelse!! :-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 21:14:59 » URL: http://tellfamily.blogspot.com
Jenny

Just nu har vi en 2,5-åring hemma och jag tänker ofta (precis som förra gången vi hade en 2,5-åring) att "det måste vara jobbigare att VARA 2,5 år än att vara MAMMA till en 2,5-åring. Sen blir man ett monster ändå ibland. Tydligen.

Svar: ja det är inte lätt att vara liten med massa känslor som bubblar i kroppen som man inte vet hur man ska hantera :-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 22:37:48
Lovisa

22 år och tycker fortfarande att mamma är den tryggaste hamn som finns, kryper gärna upp i hennes knä när jag är hemmahemma!
Så det kanske du kan se fram emot, att de tycker du är en trygg hamn om ett tag ;)

Svar: haha ja men så är det ju! Min mamma är ju också min trygga hamn, fortfarande :-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 23:53:19 » URL: http://lovisan.webblogg.se
peachbeast

Tror inte att det är så farligt traumatiskt för barn att se sin mamma bli arg då och då. Man måste inte alltid vara så där superpedagogisk. Ibland orkar man helt enkelt inte och då är det bättre att vara ärlig med det än att klistra på ett låtsasleende, anser jag. Kämpa på!

Svar: håller helt med! :-)
Moa DeBruin

2013-01-11 ♥ 07:55:24
Kakan | MurmelDjuret

Ja det är lite konstigt det där, i alla fall för min egen del.. De där sämstaste programmen blir helt plötsligt de som är bäst när man inte känner sig på topp. Fast det är inte så konstigt egentligen.. Klart man mår lite bättre av att klaga och irritera sig lite på någon annan så är man helt plötsligt inte så dålig själv liksom!!! :D Hahaha
Fast de där fruarna ÄR ju riktigt roliga!!!!

2013-01-11 ♥ 09:25:08 » URL: http://minaallajag.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback