Eran för samätning är över

MiniSpider har kommit till en punkt då han behöver lugn och ro för att amma.
 
Förut kunde jag amma honom under vilka ljudmässiga förhållanden som helst, men nu är han på tok för nyfiken och blir lätt distraherad om det är ljud runt omkring. Till exempel skulle jag käka en knäckemacka igår samtidigt som jag ammade Mini. Det gick inte INTE.
 
- Voffo voffo voffo... Vad göööööör du? undrade Mini samtidigt som han med förhäxad blick följde knäckemackans väg till min mun
 
Vi kan med anda ord inte ha några gemensam middagar längre jag och Mini. Tiden då samätning oss emellan var något som fungerade är så att säga över.
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Josefine

Eller hur!! Det som var så lätt förut, kunde amma var som helst. Förr kunde man ju typ ha godisskålen på sin lille skrutta och amma samtidigt. ;)

Svar: men preciiiiis ;-)
Moa DeBruin

2013-01-22 ♥ 10:55:04
Sabina

Betyder det inte bara att du har en liten som är nyfiken? Men förstår att det va mysigare och behändigare att äta tillsammans. :)

Svar: Haha jo han är supernyfiken! Och det är ju jättehärligt såklart! Jag minns att vi kom till denna punkt även med Lilleman, bebisen blir liksom större, är mer "med" och distraheras lättare av ljud och rörelse = behöver mer lugn och ro för amning. Känns helt naturligt :-) Det är nu den vanliga maten börjar ta mer plats i kostcirkeln :-)
Moa DeBruin

2013-01-22 ♥ 11:14:32 » URL: http://Myplayground.blogg.se
fitspoblogg

nyfiken :)

2013-01-22 ♥ 11:54:25 » URL: http://fitsporations.blogg.se
MiA

Hej är det nån skillnad i hur dina små vill äta bebismaten? Med min första vill jag minnas att det gick rätt lätt att gradvis öka smakisarna. Men den minsta nu som är 7 månader, kniper i stort sett igen munnen så man får "lura" i honom mat. Han ammas vid sidan om men vad ska man göra liksom :/

Svar: Jag vill minnas att båda mina var ganska segstartade. Mini kniper munnen åt det mesta han med :-) Det ger sig med tiden tror jag :-)
Moa DeBruin

2013-01-22 ♥ 12:03:16
Yohanna i Las Palmas

Åh så jag kommer ihåg det där. Det gick väl till 7-8 månader si så där. Men så kom sommarlovet och storebror var hemma från skolan. Lillasyster ville INTE amma. Hon ville se vad storebror gjorde.
Kunde gå en hel dag utan mat, bara små slurkar. Jätteirriterande. Till slut så sinade mjölken och hon var lika glad för det. Jag som planerat att amma i mer än ett år :(

Hälsningar
Yohanna

Svar: Ja men så upplever jag det också nu, bara slurk hit å slurk dit på dagen. Och sen låååångamning på kvällen.
Moa DeBruin

2013-01-22 ♥ 12:50:56 » URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se
Linn

Precis samma sak här med min lilla 6 månaders! Går bara att amma henne i vår säng med dörren stängd. Om storebror kommer in är det kört! Men även hennes egna små pruttar kan störa ibland ha ha. Tyvärr tog det ett tag innan jag förstod att hon inte fick i sig så mycket, hon började gå ner i vikt och min mjölk började sina! Så vi har haft några kämpiga veckor men nu går det bra igen! Hon har ätit vääldigt ofta på natten nu bara, lite jobbigt men allt för min skatt!

Svar: Skönt å höra att det vände och hoppas du får sova ut lite då och då :-)
Moa DeBruin

2013-01-22 ♥ 14:47:54
Lilli Nyfiken - Fotbollsfru, småbarnsmama med fotografdrömmar!

Med Lillan så läste jag massvis av böcker. Men det kunde jag inte med alls lika länge med Liten, tacka vet jag iphone! Jösses vad jag har spelat wordfeud! Och läst typ aftonbladet etc. Den är tyst! Och så förhindrar den att man somnar... Ställ in ljuset på lägsta bara och stäng av ljud. Fantastiskt med teknik... haha (trodde aldrig jag skulle erkänna det)

Med Lillan hade man ju inget storastyskon som stökade runt och lät som 1 ½ orkester heller...

Svar: iPhones oh yea! haha ja det är riktigt festligt att maratonamma när man kan läsa bloggar samtidigt ;-)
Moa DeBruin

2013-01-22 ♥ 16:50:40 » URL: http://curiousme.blogg.se/
s p i n d e l t j e j e n (och livet som nybliven mamma)

Jomen du kan mysa med oss och amma! :)
Med töserna kan du slänga fram tutten när du vill vettu ;)
Kramis!

2013-01-22 ♥ 20:38:11 » URL: http://www.spindeltjejen.se
Em - mamma på NZ

Minns det där så väl, hur rutinerna plötsligt förändras när deras nyfikenhet växer! Men sen får man väl tänka sej in i deras situation också, tänk dej att du halvligger i soffan med en kopp te och försöker slappna av efter en lååång dag och så ställer sej en jättemänniska över dej och börja käcka en knäckemacka rätt i örat på dej. Vem skulle inte bli distraherad?? ;)

Svar: haha men precis ;-)
Moa DeBruin

2013-01-22 ♥ 20:57:24 » URL: http://emsliv.wordpress.com
Ewonne

Hahaha, känner verkligen igen det där. Därför är lättnaden ENORM att storasyster just börjat på förskolan nu, annars hade väl den lilla ungstackarn varit hungrig jämt. Det är inte helt lätt att utfodra den ena när det andra MÅSTE sitta i knät prick samtidigt.

2013-01-22 ♥ 21:16:44 » URL: http://sakerunderhuden.se
Hanna

Samma sak har jag börjat märka av de senaste dagarna med min 6månaders! Och så tar man igen det man inte ätit på dagen med att vara som en igel på mamma hela natten...;)

2013-01-22 ♥ 23:06:20
Petra

Jag börjar redan få det problemet med min 3 månaders. Hon har verkligen ingen ro i kroppen. Man måste nästan sitta i ett tyst mörkt rum för att få henne att endast fokusera på booben ;) Sen att storasyster kommer in och vill hoppa i sängen gör det hela till en liten utmaning :P

2013-01-23 ♥ 22:05:21 » URL: http://evelinasmamma.wordpress.com/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback