Framtidspaniken har mojnat

Hösten 2011 led jag av framtidspanik, något jag även bloggade en del om då.
 
Jag hade en ålderskris av typen "nämen oj är jag vuxen nu, borde jag vara på ett visst sätt?" blandat med att jag kände mig typ... Misslyckad. Det kändes som alla mina vänner och bekanta hade hittat "sin grej", utbildat sig och fått fast anställning med tillhörande hög lön. Själv hade jag just sagt upp mig från en fast anställning och gått ner i lön.
 
- Jag måste bli något och jag måste bli det NU! tänkte jag. Men vad vill jag? Eh... Ja vad vill jag? Vadvilljagvadvilljagvadvilljag...
 
Så här ett år senare känner jag mig lugnare. Jag har fortfarande ingen aning om vad jag vill bli "när jag blir stor". Men kanske måste jag inte veta exakt heller? Nu har jag en känsla i magen som säger att saker och ting kommer att falla på plats utmed vägens gång.
 
 
 

Kommentera gärna!
Mikaela

Åh så känner jag med. När folk frågar vad jag vill jobba med så får de alltid till svar; jaaaa duuu, nått med barn? Djur? Eller ja, jag har ju även haft industrimaskinist som tanke.

Ja det är fanken inte lätt. Men jag tror också att det kommer ordna upp sig tillslut:)

2013-01-21 ♥ 19:48:53 » URL: http://storymea.blogg.se
Anna

Tycker det känns skönt att det är mer okej nu att liksom inte behöva bestämma sig exakt vad man ska göra i resten av sitt liv när man är 18. För övrigt såg jag filmen "kärlek i Detroit" igår. En väldigt fin film om lite såna tankar. Alltså, filmtips!!
Kram!

2013-01-21 ♥ 20:01:02 » URL: http://kvinnan.blogspot.se
Rebecca (utan lilla J)

Youtuba/Spotifya/Googla upp Baz Luhrmanns Everybodys free (to wear sunscreen), alternativt Rickard Wolffs Solkräm. Gör det! GÖR det! Den är mitt livsmotto.

2013-01-21 ♥ 20:03:35
Linnea

Åh! Känner igen allt det. Plus att folk tycker jag är för ung för att ens tänka sådär. Jag flyttade hemifrån när jag var 19, bodde långt bort i 2,5 år och flyttade tillbaka till Västergötland för ett år sen och köpte lägenhet.

Nu har mina vänner flyttat härifrån, har jobb som tar upp all tid och jag är den enda singeln jag vet.. Jag jobbar på bank och jag vet inte om jag får vara kvar till våren. Söker jobb i Stockholm för att chansen kanske är större där och jag har fler vänner där.

Ändå känns det idiotiskt att lämna "hemma" en gång till. Men samtidigt vet jag inte vad jag ska göra här? Eller om jag inte får jobb i Sthlm? Å jag tror inte jag orkar plugga på högskola som alla andra verkar orka.. Känns om alla vet vad de vill inom olika plan och jag kan knappt bestämma mig för mellanmjölk eller lättmjölk..

Förlåt för världen längsta klagokommentar! Du är bäst, glad att det känns bättre för dig nu!

2013-01-21 ♥ 20:08:05 » URL: http://stegdagboken.blogg.se
Maria sjömansfru och mamma

Lider lite av framtidspanik just nu jag. Har ju skaffat mig en utbildning och har ett bra jobb men familjen får prioriteras och då kan jag inte jobba kvar så nu måste jag hitta något annat och den där goa känslan av att det kommer falla på plats finns inte för tillfället men det kanske kommer

2013-01-21 ♥ 20:12:36 » URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/
Pyzen

Ja tänk den som visste vad man skulle bli när man blir stor. Har visserligen passerat 30 nu, och skall vara föräldraledig ett tag. Så nu har jag lite tid på mig att tänka ut vad jag ska göra.

2013-01-21 ♥ 20:13:53 » URL: http://givemeanotherone.wordpress.com
Mikaela

Visst är det märkligt... att ena dagen fyller i sjutton år och nästa är vi snart trettio. Vart tog tiden vägen?

2013-01-21 ♥ 20:30:55 » URL: http://hemmapavarangataistan.blogg.se
2-barns-mamman

Så skönt att du känner dig lugnare! Och jag tror som du, det faller på plats!

2013-01-21 ♥ 20:46:38 » URL: http://askmolnochrosaludd.blogg.se
elli

Haha åh precis så känner jag! Jag måste plugga och få fast anställning nu...panik!! Räcker det inte att man blir två barns mamma snart, nähe.. jaja det kommer bättre tider alltså? Får hoppas på det ;)

2013-01-21 ♥ 20:58:36
Emma

Det var precis vad jag behövde höra - det ordnar sig :) Är själv mammaledig med två små pojkar nu och vet inte alls vad jag ska göra sen... när jag blir stor :)

2013-01-21 ♥ 21:03:10 » URL: http://emmamede.wordpress.com
johanna

Åh hej vad jag känner igen mig. När jag fyllde 30 var jag tuff. Jag skrattade 30-årskrisen i ansiktet. In your face sa jag och röjde vidare. Nu fyller jag snart 36 och har 2 barn och letar hus. 40-årskrisen sitter i ryggsäcken och vill vara med och fika dagligen. Varför vette sjutton. Känns nästan som om jag snart är 50. Askonstigt.

2013-01-21 ♥ 21:03:37 » URL: http://minbebis.com/blogg/missjoi
Sara

Här är man efter 3,5 års studier utbildad förskollärare. Har nu jobbat i ett år och helt ärligt vet jag ändå inte vad jag vill bli när jag blir stor hehe.. Men vore inte livet tråkigt då?.. Jag menar det är ju då man har begränsat sig.

2013-01-21 ♥ 21:06:30
Veronica

Apropå att ni hade frysen full med bröstmjölk:
(saxat från Facebook)

Fredrik Elghag
Någon som vill sälja modersmjölk för 500 kr litern?
I våras fick min far beskedet att han har prostatacancer. Det var väntat. Både min farfar och gammelfarfar hade det. Några månader senare fick han däremot även beskedet lungcancer. 25% nedsatt lungkapacitet och cancer i båda lungorna. Till saken hör att han inte har rökt en enda cigarett i hela sitt liv!
Efter några månader med cellgifter visade resultaten att cancern hade ökat igen. En ny sorts gift sattes in, det resulterade i att hans imunförsvar försvann i princip helt. Just nu ligger han isolerad på sjukhuset och får inte träffa någon annan än min mor.
Min far, vars namn är Tommy, ska fylla 63 om ca 1 månad. Han är kanske den mest levnadsglada person jag känner. Så länge jag kan minnas har han alltid längtat efter att få gå i pension och verkligen börja njuta av livet. Ut och resa, spela massa golf. Sedan ca 1 år tillbaka är han pensionär och han njuter verkligen av det! Han har just börjat få smak på det ljuva livet. Om ca 2 månader ska han även bli farfar. Men som sagt var, just nu ligger han isolerad på sjukhuset.
Forskning visar att modersmjölk ska ha en positiv inverkan mot cancer. Tydligen finns det proteiner som är "giftiga" mot resistenta bakterier. Hur långsökt och dumt det än känns att lägga ut en annons för att köpa bröstmjölk så spelar det ingen roll om det nu är så att det finns en liten chans till att det hade kunnat hjälpa min far att bli bättre. Därför ber jag nu alla att ta annonsen på allvar. Dela den gärna. Om det finns någon där ute som har en ovanligt hög produktion av modersmjölk så ber jag er att ta kontakt! Om inte för pengarna så i alla fall för att försöka hjälpa en älskad far. Kontakta oss på vår mors mail, anita.elghag@telia.com. Ni kan även läsa mer om forskningen som kallas Hamlet om ni googlar runt lite.

2013-01-21 ♥ 21:10:05 » URL: http://mackaroon.blogg.se
Lovisa

usch, brukar också känna så ibland, riktigt jobbigt! skönt att det är bättre nu :) kram!

2013-01-21 ♥ 21:20:42 » URL: http://wangs.blogg.se
Mia

Jag tycker du har hittat din grej. Att skriva. Skriva blogg, skriva krönikor - det blir man kanske inte megarik på, vad vet jag, men jag och många andra fastnar. Skriv en bok! Jag skulle absolut lägga lite pengar på den :)

2013-01-21 ♥ 21:24:57 » URL: http://miauhlin.blogg.se
Jenna

Just så känner jag, har jag känt senaste åren. Alla verkar ha hittat det de vill göra. Och här sitter jag och försöker allt vad jag kan för att komma någonstans. Lyckas jag? Det gör jag säkert, men inte genom mina ögon. Fast jag har det väldigt bra ändå. Trots den lilla krisen.

Tack för grymt bra blogg :)

2013-01-21 ♥ 21:44:49 » URL: http://magnesjo.blogg.se
Malou

Tack för detta! Behövde det!

2013-01-21 ♥ 21:48:50
Em - mamma på NZ

Du är inte ensam! Så skönt att läsa det här inlägget och veta att det är fler i samma ålder som känner likadant. Jag har också lugnat ner mej lite på sistone, slutat att noja så mycket över framtiden (även om jag såklart tänker på den och planerar och drömmer, det måste man ju!) och bestämt mej för att ta ett steg i taget... Och som du säger, jag tror också att allt faller på plats till sist :) Och det är aldrig för sent att ändra sej, man utvecklas ju hela livet!

2013-01-21 ♥ 22:08:44 » URL: http://emsliv.wordpress.com
Emma

Min far kom inte på vad han ville bli "när han blev stor" förens han sprang på det av en slump när han var 40, så du har många år på dig! ;)

Svar: låter bra ;-)
Moa DeBruin

2013-01-21 ♥ 22:26:31
Sofia

Oj vad jag känner igen det där! Min sambo är också musiker precis som din, antar att du kan hålla med om att det blir extra påtagligt då? Han har ju en dröm, något han brinner för och ägnar flera dagar i veckan åt. Själv sitter jag och funderar på vad jag ska bli, vad jag tycker om att göra osv. Går visserligen en högskoleutbildning, men det enda jag vet är att jag inte vill jobba med det när jag är klar. Haha, misstänker att vi har en del gemensamt :)

2013-01-21 ♥ 22:34:33
Julgrisen

Spajdan, du ar redan nagot :) En mamma och en bra forebild. Iallafall for mig :) Men jag forstar vad du menar, jag vantar ocksa pa att komma pa vad jag ska bli "nar jag blir stor". Synd man inte kunde forsorja sig pa att ata nutella mackor och lata sig. Da hade jag varit rik som ett troll :)

2013-01-21 ♥ 22:48:39 » URL: http://julgrisen.blogg.se
Camilla ♥ BF Maj

Som jag känner igen mig i det du skriver!
Jag har inte heller någon aning om framtiden.... Och speciellt inte vad jag vill bli när jag blir "stor"....

2013-01-22 ♥ 00:06:06 » URL: http://mirabilibus.blogg.se
Ina

Äsch jag har gett upp panik känslan över att jag inte vet att vad jag vill bli. Jag har nu när jag är 34 bestämt mig för att testa på att satsa på min hobby och ja det får bära eller brista. Tror att det är bättre att ha ett lågavlönat jobb som man brinner för än att sitta och hiva in pengar på ett arbete man inte direkt trivs med. Så låt inte någon vuxenpanik få dig att tvivla på att det kommer bli kanon i slut ändan :))

2013-01-22 ♥ 08:44:37 » URL: http://www.inasskapar.blogg.se
Johanna

Hej! underbart att du har känslan att saker och ting kommer falla på plats. Att stressa och känna oro över saker får en att må dåligt, att kunna släppa allt som pressar en är lättare sagt än gjort. När jag kom till den vändpunkten i mitt liv kändes som jag fick livet tillbaka.
Måste bara skriva vad snygg du är i håret, slingorna du har är riktigt passar dig perfekt!!!

2013-01-22 ♥ 09:00:26
Caroline

Ja tänk om man visste vad man skulle bli när man blir stor !?
26½ år gammal vet jag inte alls. Trivs sådär på mitt nuvarande jobb men trivs med mina arbetsuppgifter.

Men jag tror det ger sig. Lycka till Spider!

2013-01-22 ♥ 09:17:02 » URL: http://elice.devote.se
jännu

så känner jag också... men vem säger att man behöver växa upp egentligen??

2013-01-22 ♥ 09:21:21 » URL: http://jennners.blogspot.com
Therese

Det är jättejobbigt med såna tankar och otroligt skönt när man kan släppa det lite och ta det som det kommer. Allting ordnar sig och saker faller på plats. Jag tänker ibland också att jag måste bli nåt stort men jag är ju rätt nöjd som det är också speciellt när man har småbarn. Jag vill hinna njuta av småbarnslivet och inte stressa i väg i tankarna. Herre gud jag har inte tänkt trilla av pinnen ung, jag hinner ;)
Finaste bilden!!!! kram

2013-01-22 ♥ 09:53:06 » URL: http://www.atlas.blogg.se
Kakan | MurmelDjuret

Fy fan vad jag håller med dig!!!
Jag är precis likadan! Och jag är en sån där som känner i typ 2 veckor att jag har hittat min grej! Som jag älskar att göra! Sen tappar jag lusten. Det blir tråkigt. Då vill jag göra något nytt.. det är ju så jävla viktigt det här med att jobba och blaj blaj... synd att man behöver pengarna bara... =/

2013-01-22 ♥ 09:58:10 » URL: http://minaallajag.wordpress.com
maria

Skönt att läsa dessa rader. Känner stundtals samma förvirring och stress, men hey..allt löser sig och vi lever bara en gång!

2013-01-22 ♥ 10:07:55 » URL: http://mariasplace.blogg.se
Josephine Karlsson

Man blir nog mer trygg i sig själv efter två barn, på alla plan. Den där känslan av att allt ordnar sig till slut blir mer påtaglig.

2013-01-22 ♥ 13:20:18 » URL: http://fotografjosephine.blogg.se
Paola

Åh, Spider, skönt att det lugnat ner sig, för det är säkert jättemånga som tycker att DU har lyckats och har ALLT. Och våga inte "komma på att du vill något annat" för jag är beroende av din blogg. Röstar förresten på dig en gång om dagen på http://finest.se/finestawards/
Kram!

Svar: haha tack snälla Paola ;-) kram!
Moa DeBruin

2013-01-22 ♥ 13:26:57
Kajsa

Så skönt att höra att jag inte är den enda som inte vet exakt vad jag vill göra eller vad jag vill bli.

2013-01-22 ♥ 14:50:06 » URL: http://kobranhuggertill.blogspot.com/
Linnea

Känner verkligen igen mig! Jag går sista året på gymnasiet och vet inte alls vart jag ska ta vägen när det här sista halvåret av skola är slut. Men jag tror inte att man måste ha någon plan. Min mamma tröstar alltid med att hon är 50 år och fortfarande inte vet vad hon "vill bli när hon blir stor" men att det har gått bra ändå :)
Kramar på dig!

2013-01-22 ♥ 16:55:09 » URL: http://vingaravis.blogg.se
Emma

Så känner jag nu... Men för min del handlar det också om det enooormt kontrollbehov.Kontrollerat kaos alltså ;-)

2013-01-23 ♥ 12:48:53 » URL: http://minodin.com

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback