Hur ska en blogg vara?

Engla har bett om råd för att komma vidare i sitt bloggande (vissa av läsarna är inte nådiga, uj uj).
 
Bloggkommentatorerna tar upp ämnet och där åker även jag på en känga bland kommentarerna. Hehe.
 
 
 
 
 
För ett år sedan hade jag nog blivit ledsen i ögat av att läsa det här (varför gillar ni inte meeeeej brrrrrööööl), men nu tar jag inte åt mig så värst. Man kan inte ha en blogg som är älskad av alla. Jag gillar inte heller alla bloggar och jag tröttnar också på en del titt som tätt. Slutar läsa, börjar igen, slutar... Så varför skulle inte folk tröttna på mig? Klart att många av er har gjort! Det är okej (säg det inte till mig bara hehe).
 
Dessutom tycker jag att kritiken delvis är befogad. Jag tar inte så värst roliga bilder, till exempel. Jag var på G ett tag med den lånade systemkameran och fick mycket ros av er, men alltså... Det är svårt att hinna systemkamerafota i farten med två små barn hemma.
 
Det här med att dra "skämt". Det kanske blir en del "samma samma". Men det är inte så att jag loggar in här på bloggen och tänker att nu ska jag dra ett skämt. Nej, det här är ju min skrivstil. Det är så här jag skriver och lägger fram vår vardag och det är en vardag som inte är så värst spännande alls. Jag lever ett högst ordinärt liv i ett högst ordinärt hem. Jag är ganska trökig egentligen.
 
Sen skulle jag absolut kunna varva med mer djupa och personliga tankar. Det tar jag till mig! Förnärvarande är jag ju dock föräldraledig. Det vill säga jag vaknar på morgonen, lägger en fjärt och sen är det kväll igen. Där emellan hinner jag liksom inte tänka ut några smarta åsikter. Men jag jobbar på´t.
 
Det bästa med bloggvärlden är ändå att det finns något för alla! Själv läser jag Lady Dahmer som vågar sticka ut hakan, jag läser Engla som är mer av en vardagsblogg, jag läser min kära Gaymas för humor, jag läser Jennifer för mode, kloka Elaine för allmän inspo och jag läser Meekatt som VERKLIGEN vågar säga hur det är att vara förälder, hehe. Ja och sen läser jag massa fler bloggar! Som den nörd jag är.
 
Vad gillar ni för typ av bloggar?
 

Kommentera gärna!
Ina den Fina

Jag väljer mina bloggar med omsorg, jag är verkligen utless på allt vad modeblogg rimmar på och folk som har en decimeter mellan låren och snutti-putt-larv med shabby chick charm (som jag vägrar lära mig stava till). Blogga på Moa, du platsar fortfarande på min toplista :D
Kram från Ystad

2013-01-30 ♥ 20:05:55 » URL: http://inadenfina.wordpress.com
Anne

Anledningen till att jag gillar din blogg är nog till stor del JUST för att du inte pratar så mycket åsikter, djupa tankar, politik och sådant.. DET är jag trött på om något! Folk som MÅSTE tycka HELA tiden, och inte bara kan vara, liksom. Det är så himla skönt med en lättsam blogg, man blir ALLTID glad av att gå in här!

Är det något som får oss att känna dig så är det väl just att du inte hela tiden måste hävda dig inför dina läsare.. Här är jag, se på mig, lyssna på mig, tycka som jag osv.. Du verkar 100 % nöjd med den du är och ditt liv. OCH DET ÄR BARA SÅ JÄVLA SKÖNT!

Svar: haha tack! Ja jag kan också tycka att det inte måste vara allas uppgift att tycka och tänka och ha åsikter osv. Många gör det så mkt bättre än mig.
Moa DeBruin

2013-01-30 ♥ 20:06:52
Fjun

Funny, jag tycker att din blogg har varit roligare än någonsin de senaste veckorna. Du är inspirerande!

2013-01-30 ♥ 20:09:19
Elisabet

Oj, att folk kommenterar negativt om din blogg förstår jag inte. Din blogg är tillsammans med HanaPee mina absoluta favoritbloggar!
Däremot kommentarerna om Englas blogg kan jag faktiskt hålla med om, även om jag tyckte många drog till lite väl mycket..

2013-01-30 ♥ 20:21:00
Sara

Jag gillar din, för den är så vardaglig... Och det är så skönt att läsa en blogg som inte anstränger sig för att vara mer än vad den är... och som gör det vardagliga till något roligt även om vardagen bara består av en fjärt. Din blogg är den jag läst mest, längst och den enda jag någonsin läst innan jag loggat in på facebook.

2013-01-30 ♥ 20:22:27
Matilda

Jag gillar din blogg precis som den är. Och vet du, jag tycker inte att du ska bry dig alls om vad som skrivs!

Svar: Nej jag bryr mig inte jag VAR BARA TVUNGEN ATT SKRIVA ETT HELT INLÄGG OM DET TYYYDLIGEN hehe. Närå, det är som sagt okej att inte gilla alla och det bästa är ju att man kan hitta bloggar som passar en perfekt ;-) tack snälla du! krams
Moa DeBruin

2013-01-30 ♥ 20:25:26
Ida

Jag förstår inte kritiken, är lite lätt beroende av att läsa din blogg! Å som jag skrattar.

2013-01-30 ♥ 20:28:37
Josefine

Älskar verkligen din skrivstil!
Är till och med smått avundsjuk på den!
keep it up!!

2013-01-30 ♥ 20:30:46
Therese

Jag gör som du, läser många olika bloggar så får man en del ytliga inlägg, en del djupare och lite humor mm. Precis som du skrev så är det omöjligt att göra alla nöjda men jag kikar in här varje dag och ofta måste jag läsa nåt inlägg för min man som jag tycker är så kul. Jag diggar din humor och så älskar jag ju minis knubbiga lår och tjocka kinder haha! Keep up the good work!

2013-01-30 ♥ 20:31:13 » URL: http://www.atlas.blogg.se
Frida

Vilka tönts! Men här är en sak jag skulle vilja se i bloggen: Hur det ser ut hemma hos dig!! Jag menar hallå där, ställ dig i ett hörn i vardagsrummet och ta några bilder! Är sjukt nyfiken för det verkar verkligen fint!:) Jag älskar din blogg, den har legat högst upp på min läslista i typ två år. Puss på dig!

Svar: kan absolut bjussa på lite hembilder :-) puss på dig med!
Moa DeBruin

2013-01-30 ♥ 20:38:57
Caroline

Jag älskar också din blogg just för att du inte fläker ut alla åsikter du har om allting. Vill jag ha det läser jag lady dahmer... :)
Det jag gillar/älskar med din blogg och som gör att jag läst den i så många år (vet inte hur många men sedan göteborg typ tror jag) är att du är helt vanlig och man kan känna igen sig.
Lite käckare vardagsbekymmer ;)

2013-01-30 ♥ 20:41:38
Malin

Håller fullkomligt med ovanstående! Det är ju din fantastiska förmåga att se det pruttlustiga i allt som gör mig så lycklig!!! Sluta inte vara som du är, skriv av lust och inte hur ngn torrboll förväntar sig! Som nybliven mamma är du min stora inspiration, glädjekälla och jag blir ALLTID uppmuntrad av att logga in här (3-4 ggr om dan!). Det är så befriande att se hur du har ett livsbejakande, lättsamt perspektiv på sånt som jag vet inte alltid är enkelt eller lätt! Men livet blir så mycket roligare om man kan skratta åt 'et!

2013-01-30 ♥ 20:45:22
ronniL

Jag vill bara flika in med en liten "high five" till dig, eftrsom du förgyller mina dagar med din humor och ditt skivande. Sluta aldrig blogga för sören!

2013-01-30 ♥ 20:45:34 » URL: http://ronniL.blogg.se
Angelica

Jag ÄLSKAR din blogg pga sättet du skriver, skrattar varje dag åt dina inlägg, hade väl aldrig trott att jag skulle gilla inlägg om barnbajs men du skriver ju bara så himla underhållande!. Läser bara två bloggar varav din är favoriten!

2013-01-30 ♥ 20:49:46
Kitty

Jag tycker om bloggar som det finns en personlighet bakom! Någon som vågar bjuda på sig själv. Både med ord och med bilder. Tycker inte om "temabloggar" typ när folk syltar in på bara en sak ex foto, mode, inredning, träning jäda jäda... Osv!! Du har personligheten som gör att man får en känsla av att man känner dig. Vilket iofs kan bli jobbigt, tänk om jag skulle träffa dig på stan och bara börja mala på som om vi var värsta bffs?! :S det hade kunnat sluta i vilken katastrof som helst! Så fortsätt som du gör och kika gärna in på min blogg och säg vad du tycker om den! *bff kompis kram* ;P

2013-01-30 ♥ 20:49:48 » URL: http://Drummla.blogg.se
Matilda

Din blogg är den första jag läser på morgonen och det har den varit läänge, och det är en av de få bloggar jag aldrig tröttnar på!

2013-01-30 ♥ 20:52:38 » URL: http://luckyfutures.blogg.se
Johanna

Snygging där, jag gillar dina "tråkiga" bilder och ditt sätt att skriva. Fann din blogg när du väntade lilleman och jag var gravid med min första och vågar nog säga att jag läst den VARJE dag sedan dess. Du är ärligt talat den enda bloggaren jag aldrig tröttnat på! Tack för att du är du och för att du bjuder mig på skrattfest så gott som varje dag. Kram!

2013-01-30 ♥ 20:52:58
sandra

Jag följer två bloggar. Din och Hanapee's. Dels för att ni både verkar vara genuina och genomgoa men också på grund av igenkänning.

Älskar din stil och tycker inte alls du är opersonlig. Så här har du ett troget fan, Moa! :)

2013-01-30 ♥ 20:53:43 » URL: http://blekfisen.blogspot.se
alice

Om det känns bättre så ligger din blogg på första platsen på "mest besökta sidor" i min dator! Och jag är en sextonårig tjej som annars mest bara läser lite poetiskta, filosofiska bloggar med proffsiga bilder. Det borde ju säga något om hur fantastisk din blogg är, den passar alla liksom! Varje gång jag är i Göteborg och ser att det går ett tåg mot skövde (vilket innebär varje dag eftersom jag pendlar till och från gbg varje dag och det alltid går ett tåg till skövde när det går dit jag bor, hehe) så tänker jag att du kanske ska hoppa på det och håller alltid utkik efter dig ;)

2013-01-30 ♥ 20:56:24 » URL: http://www.alice.devote.e
Lise

Jag har varit inne på måååånga bloggar men inte fastnat för någon MEN sen dök din upp och jag älskar ditt sätt att skriva, sköna kommentarer och jag känner igen mig sååå väl i den - superkul! Fortsätt så!!!

2013-01-30 ♥ 20:56:43 » URL: http://Lisefise.blogg.se
Emma

Jag ÄÄÄÄÄLSKAR Din blogg! Ger mig på gott humör dom dagar då inget annat gör det!

2013-01-30 ♥ 20:57:13
Therese/zill

Alltså. Jag har ju fastnat här dels för att du är så vardaglig (och får min vardag att kännas ganska OK), och för att jag tycker om att följa dig & din familj.

Förutom dig läser jag LD, Egoina, Gaymasen och Apan satt i granen (bl.a).... plus alla mina vänners bloggar som är allt från drömmar, livsförändringar, träning, familjeliv & livet som nygift etc.

2013-01-30 ♥ 20:58:19 » URL: http://zill.bloggplatsen.se
Ida

Spider! Jag är här för att stanna! Fastnade för 5 år sedan och är sen dess fast! Jag älskar din blogg och ditt skrivsätt! Just keep on bloging! ;D you simply the best!

2013-01-30 ♥ 21:02:01
Anna - Konståkningstokig pojkbandsnörd

Håller med Anne. Är så otroligt skönt att klicka sig in på din blogg och slippa en massa åsikter om allt hela tiden! =)

2013-01-30 ♥ 21:04:27 » URL: http://annamopp.spotlife.se
Anneli

Jag har läst din blogg länge (ca 2 år). Jag har definitivt inte tröttnat. Blir alltid lika glad av att gå in här!
Du är så fantastiskt bra!

2013-01-30 ♥ 21:04:48
Mamma Brötis

Måste bara säga att jag är imponerad av din förmåga att skriva underhållande om diverse "ickehändelser". Fortsätt så!:-)

2013-01-30 ♥ 21:05:01 » URL: http://www.brotisen.blogspot.com
Jeanette - En mammas vardag

Jag gillar bloggar som är lite mer personliga, behöver inte vara för privat...men där man får en inblick i bloggarens liv i både bild och text.
Har intresse för foto, inredning och mode och bloggar själv om det, så gärna bloggare som jag kan jämföra mig med gillas:) Ett nyfunnet intresse är träning, så sånt gillas också nu att läsa.

2013-01-30 ♥ 21:07:16 » URL: http://jiaslife.blogg.se/
Veronica

Asså, jag tycker inte att en blogg måste vara utlämnande för attge nåt! Tycker vi får ta del av vissa delar av ditt liv, humoristiska glimtar. Kan nästan bli för mycket när folk beskriver minsta detalj om outfits och vad som åts till middag.
Heja dig!

2013-01-30 ♥ 21:07:34 » URL: http://www.cajsawarg.blogg.se
Fråga Ugglan | Klok som en coffeetablebok

Jag läser galet många bloggar och de flesta är ganska olika varann. Olika ämnen, olika ton, olika stil och så vidare. Men de måste ha en personlig ton på något sätt (även om det är 'åsiktsbloggar' till exempel) - det är viktigare än att de 'berättar' så himla mycket om den som skriver. Där tycker jag att du verkligen har lyckats!

2013-01-30 ♥ 21:07:51 » URL: http://fragaugglan.se
Paola

Jag gillar din blogg mest av alla jag läser dagligen. Du skriver med glimten i ögat och vare sig förskönar familjelivet eller "gör ner det". Du känns som en mysig, "vanlig" jordnärra människa som man gärna skulle vilja "vara familj med".

2013-01-30 ♥ 21:11:30
Sanna

Måste kommentera detta inlägg kände jag. Hittade faktiskt hit först i somras (genom Egoinas blogg som länkat dig). Egoina var på min top 5 lista tidigare, men jag har bytt ut hennes blogg mot din ;) Egentligen brukar jag inte fastna för "nya" bloggar så lätt, men din blogg är något extra. Jag fastnade nog mycket för att våra liv ser så lika ut! Har en dotter på 3 år och en son som är lika gammal som minispider så jag relaterar till allt du skriver om (vardagsmässigt). Jag brukar sitta och skratta högt i soffan åt dina inlägg just för att jag känner så mycket igen det du skriver. Din blogg förgyller min dag!! Så fortsätt i samma stil! Jag älskar din blogg!

2013-01-30 ♥ 21:14:29
Emma

Din blogg är så himla underbar! Dagens höjdpunkt är att få klicka in sig här och götta sig i dina härligt inlägg. Fortsätt med din grej för den gör du grymt bra! :)

2013-01-30 ♥ 21:17:45
envig

Jag tycker att din blogg är mysig.
Det enda jag stör mig på är att aldrig få se dina barn ordentligt, men samtidigt förstår jag absolut varför du väljer att göra så.
Skriv på bara, du gör det bra!

2013-01-30 ♥ 21:19:30 » URL: http://envig.blogg.se
Carolina

Din blogg är den jag kollar fört på "bloggrundan" och den ger mig en sådan där härlig, positiv känsla! Så tack!

2013-01-30 ♥ 21:23:16
Liina

Jag älskar din blogg! Just som Anne här uppe förklarade tycker jag det är skönt att det inte är trist politiksnack och råallvarligt samhällsprat. Tycker det känns roligt att du skriver som du vill och inte känner dig tvingad att vara mer privat.

Dessutom är du så oerhört duktig på att skriva! Jag har bloggat i fem år. In real life kan jag vara ganska rolig. Ibland. Om man eller kvinna har dålig humor. Men när jag ska skriva ner tankar blir det, som nu, låånga inlägg och oftast glömmer jag bort den punchline som jag så fiffigt kommit på en stund tidigare. Du skriver oftast korta inlägg, ändå slår du alltid huvudet på spiken (..är det så det heter?) och lyckas få mig att skratta och fnittra vid bara minnet av dina ord. Senast igår satt jag när citerade ditt inlägg för min sambo. Så välskrivna inlägg får jag leta länge för att hitta.

Förutom din blogg är jag mucho förtjust i SaraLovisa.webblogg.se och har nyligen även fått upp ögonen för härliga Apan satt i granen :-)

Ha det bra!

2013-01-30 ♥ 21:26:09
ellinore

Jag är inte mycket för bloggar men jag ÄLSKAR din blogg och skrivstil! Jag blir alltid på bra humör när jag kikar in här! Kram

2013-01-30 ♥ 21:39:20
Josephine Karlsson

Jag håller med många av föregående talare. Det är ju därför vi gillar dig i all din enkelhet, för just din enkelhet. Inte så mycket skitnödighet och behov av att visa dina ståndpunkter i ALLT. var som du är! Du är grym!

2013-01-30 ♥ 21:40:21 » URL: http://fotografjosephine.blogg.se
Matilda

Moa, din blogg är den absolut bästa. Jag garvar varje gång. Du har sån humor! Du piggar alltid upp än, med dina inlägg. De jag tycker om är att du inte är så himla personlig. Men jag tycker samtidigt att du är precis lagom. Ändra dig inte bara för att dom där Stureplans * skrev om att dom tröttnat på din blogg. Ta inte åt dig! Du är bäst!
Ha de gott :) Kram!

2013-01-30 ♥ 21:41:51 » URL: http://zigne.nu
Madame hoffa-En roligare mammablogg

Förstår precis vad du menar.
Jag har ju också en blogg som jag försöker hålla lite "humoristisk" (med stänk av allvar) men det är inte alltid lätt att vara rolig på command liksom. Då blir det lätt same old same old.

Jag gillar din blogg i alla fall :)

2013-01-30 ♥ 21:44:09 » URL: http://madamehoffa.se
Emma Elfstrand - hästblogg

Jag läser mest hästbloggar eftersom det är mitt intresse :) Men mina absoluta favoribloggar alla kategorier är din, gaymasen och linda hallberg! Tycker inte att de allra största bloggarna är så jäkla roliga längre ;)

2013-01-30 ♥ 21:49:57 » URL: http://elfstrands.se
Madeleine

men OJ?!?! det är ju just därför jag älskar att kika in på din blogg! Keep up the good work :)

2013-01-30 ♥ 21:51:40
Emilia

Här har du en trogen bloggläsare som inte alls tycker att du drar samma skämt hela tiden! Anledningen till att jag följt din blogg ett bra tag nu är att jag tycker om ditt kreativa skrivande och att du bjuder så mycket på dig själv! Tycker att ditt liv är spännande och häftigt, vill också vara en cool tvåbarnsmorsa :)

2013-01-30 ♥ 21:52:24
Jenny

Alla är vi olika :)
Själv tycker jag att du skriver fantastiskt roligt, har läst din blogg i flera år och har verkligen inte tröttnat! Förutom din blogg läser jag dagligen även Gaymasen, Hanapee och Egoina.

2013-01-30 ♥ 21:53:49
Jenny

Har precis börjat läsa din blogg, tycker den är toppen och lagom personlig.

2013-01-30 ♥ 21:54:50 » URL: http://Abitofjenny.blogg.se
AnnaWK

Det jag gillar mest i din blogg är dina listor (listoman skulle kunna vara mitt andranamn). Sen att jag själv är småbarnsmorsa nu för tiden är ju bara ett plus (har passat massa ungar innan så jag har känt igen mig i många inlägg innan min egen avkomma kom till världen).
Nåt jag saknar nu för tiden är dina videobloggar :)

2013-01-30 ♥ 21:55:07 » URL: http://annawk.blogg.se
Sara

Jag gillar fotobloggar! (om personen tar bra foton vill säga). Sedan gillar jag "allvarliga" bloggar som handlar om politik etc. Men jag gillar din för att du får mig att skratta! Varje dag läser jag din blogg och jag skrattar, jag tycker även att din blogg är superskön för att den inte är så "äckligt" personligt som många bloggare kan vara :)

2013-01-30 ♥ 21:56:47
Juliaa pyssligheter

Oj, så har jag aldrig tänkt om din blogg. Jag gillar den just pga dom där sakerna. Att det inte är så himla tillrättalagt och "uttänkt", inga stela, perfekta bilder osv. Jag roas verkligen av dina inlägg och för mig är det verkligen njutning och underhållning att gå in här. Min favoritblogg, alla gånger! :) Och den blogg jag och mina kompisar ofta citerar och säger "men läste du (...) hos Spider? Hahaha", typ. ;)

Men jag läser också bloggar i olika "syften". Engla för att det var den första blogg jag läste 2005 (men, jag håller med kommentarerna om att det blivit väldigt enformig och seg), Lady D för inlägg som får en att tänka till, Matplatsen för recepten och "vardagslyxen", House of Philia för inredningsinspiration trots att jag stör ihjäl mig på hennes sätt att skriva- gillar bara bilderna, Gaymasen för att han är rolig och också kommer från Dalarna, Ebba von Sydow för att hon verkar så himla himla trevlig och skriver på ett mysigt sätt, osv osv. Så ja, det finns verkligen en himla massa anledningar till bloggläsande. :)

2013-01-30 ♥ 21:57:03 » URL: http://juliaspyssligheter.se
KataM

Jag tycker faktiskt bäst om bloggar om alldeles vanliga människors alldeles vanliga liv. Som din. När någon dessutom skriver så bra som du, så är det en fröjd att läsa. Jag läser alltid din blogg med ett leende på läpparna. Du har självdistans och det är minsann inte alla förunnat. :-)

Att skriva om sina åsikter när det är något som ligger en varmt om hjärtat kan vara bra. Men på det stora hela taget tycker (!) jag att det tycks för mycket på många bloggar. Det blir jobbigt i längden med alla åsiktsmaskiner.

Jag hoppas att du fortsätter blogga länge än - och att du fortsätter vara dig själv!


2013-01-30 ♥ 22:04:04 » URL: http://katarina12.bloggproffs.se/
Sosso

Jag har lätt att börja läsa bloggar, men det är sällan jag fastnar utan det blir lätt tråkigt och få sticker ut på ett sätt som får mig att fastna för just dem. Men din blogg tycker jag verkligen om! Jag älskar ditt humoristiska skrivsätt och känner ingen trötthet på att det är "samma skämt" eller något liknande. Man kan alltid få sig ett leende eller ett skratt och din blogg strålar positivitet, just för sådana saker. Du sprider glädje!
Och sen ska man ju inte blogga bara för andras skull, man ska blogga för att det är roligt och det går inte att passa allas smak. Man får köra på sitt spår och de som tycker om det kommer stanna.
You go girl!

2013-01-30 ♥ 22:15:44 » URL: http://sosselito.blogg.se
Åsa-STHLMTUROCHRETUR

Oj, men i stort sett ALLA bloggar upprepar sig ju. Det är ju därför man kommer tillbaka, för att man gillar just det. Du är ASBRA!

2013-01-30 ♥ 22:18:47 » URL: http://finest.se/sthlmturochretur
Therese

Jag ÄLSKAR din blogg. Varje gång jag ser att du har uppdaterat blir jag glad, du skrivet på ett sätt som gör att det känns som att jag känner dig, trotts din sparsamhet av detaljer kring ditt privatliv. Bara kööööör Moa! :D

2013-01-30 ♥ 22:19:06
Emma

Du är ju störtskön! Fortsätt som du gör :D

2013-01-30 ♥ 22:37:43 » URL: http://emcast.devote.se
johanna

I like you. I like you a lot!
Du inspirerar mig och min blogg.
Precis pärla det ;)

2013-01-30 ♥ 22:38:09 » URL: http://minbebis.com/blogg/missjoi
Moa

Lustigt, bläddrade för nån dag sen tillbaka i ditt arkiv och tycker att det bara blivit bättre och bättre! Liksom personligare och en mer utpräglad stil. Fortsätt så :D

2013-01-30 ♥ 22:41:02
Mella

Skönt att du kan ta sådana kommentarer med ro ändå. Själv blev jag asförbannad när jag såg det och ville typ spela in en gråtvideo där jag vrålar "leave Spiderchick alone!" Nejmen, jag tycker väldigt mycket om dig och blir lite provocerad av folk som inte gör det. Du är ju bäst!

2013-01-30 ♥ 22:47:51 » URL: http://mellas.se
åsa

din blogg är den enda jag läser, och har absolut inga planer på att sluta - tycker precis som många andra att du är roligare än någonsin!! :)

2013-01-30 ♥ 22:55:32
Emma

När jag läser din blogg känner jag att livet är bra gött ändå! Som läsare får jag ta del av en lättsam vardag med humor och små vardagsbekymmer. Du är en av de bloggarna som utmärker dig men ändå framstår som mänsklig. Jag vill inte läsa om en konstlad vardag, bisarra nyheter eller om det senaste modet. Fortsätt på ditt spår för din blogg är grym! <3

2013-01-30 ♥ 22:56:52
Becca

Min absoluta favoritblogg är din! Jag älskar den och sparar den alltid tillsist :) att man ofta får sig ett gott skratt är det bästa!

2013-01-30 ♥ 23:08:29 » URL: http://Beccaaakesson.blogg.se
Erica

Kära Sipderchick! Jag är en tjej på 20 år, bor i Oslo och mitt liv är raka motsatsen till ditt. Jag har läst din blogg i fem år och kan inte beskriva den som annat än en "feel-good"-blogg. Du är som en film med Hugh Grant. Din vardag kanske inte är lika späckad som Blondinbellas (men vems är det egentlgen?) men jag tycker ändå du kan få vardagliga "tråkiga" incidenter att bli roliga! Du har humorn på rätt ställe och jag gillar alltid dina finurliga inlägg!

Ta inte åt dig av kritik. För vi är massor som går in på din blogg 10 gånger per dag för att se om du skrivit något nytt!

Kramar!

2013-01-30 ♥ 23:08:38
Satu/ My Baby Dolls

Jag har precis börjat läsa din blogg, tycker den är bra!:)
Kika gärna in hos mig om min blogg är något du skulle gilla;)

www.mybabydolls.blogg.se

2013-01-30 ♥ 23:13:10 » URL: http://mybabydolls.blogg.se
Yvonne

Fortsätt i samma anda! Jag bara älskar`t. ;)

2013-01-30 ♥ 23:26:40
Lillsyrran

Jag gillar lättsamma underhållande bloggar. En av mina favoriter är Fredrik Backmans, den är superrolig! Men sen är det så klart kul med lite variation också, så några seriösare bloggar följer jag också.

2013-01-30 ♥ 23:27:33 » URL: http://hoslillsyrran.blogg.se
Emilie

Din!!Du får mig liksom att skratta för mig själv här bakom skärmen... hahah känner igen dedär vaknar lägger en fjärt o sen är de kväll! Ne men alltså jag har en 2 åring och en 3 månaders och jag verkligen undrar hur sjutton du får tid till att blogga. SKIT SAMMA huvudsaken är att du gör de så jag kan få lite rolig lästning den ynka "egentid" jag har.

2013-01-30 ♥ 23:34:08
Emilia i Oslo

Hej spajdan! Har läst din blogg ett ganska bra tag nu och måste säga att det är din stil som gör hela din blogg! Älskar att känna igen min vardag med en twist av humor! Min pojkvän brukar skratta till inläggen! Du får inte ta åt dig av något negativt! Keep up the good work tjajen! Du är beroendeframkallande ;)

Du är bäst! Kramar Emilia

2013-01-30 ♥ 23:36:05
Josefin

Jag kan bara säga att jag läser din blogg varje dag. Tycker det är skönt att läsa om något annat, än plastikopererade, shopping galna, svagt alkoholiserade Stockholms tjejers bloggar. Med din blogg får man vardagsliv blandat med humor. Det är det jag gillar, du ger en rolig synvinkel på vardagssysslor. Du är bäst!

2013-01-30 ♥ 23:40:49 » URL: http://jelversson.devote.se
Malou

Alla är olika men jag gillar bloggen som den är, min favoritblogg iaf:) sen är det alltid upp o ner med det där med bloggar, men du har ju en hög lägsta nivå, är det inte hur bra som helst?

2013-01-30 ♥ 23:41:57
Ida

Jag har blivit bättre på att rensa i blogglistan och läser bara bloggar som jag får ut något av, sådana jag mår bra av! Sådana där elak-bloggar orkar jag inte med (tycker bara synd om stackarna som tror att de måste vara elaka mot folk för att få människor att tycka om dem). Just nu är jag också föräldraledig, och ny i föräldravärlden, så det blir väl en hel del mammabloggar. :)

2013-01-30 ♥ 23:42:54
Bella

Jättekul att du är veckans blogg, men är det typ inte andra eller tredje gången för dig nu? Läser ju redan din blogg och använder veckans blogg för att hitta nya bloggar, känns som att dom bara kör samma bloggar på repeat :(

2013-01-31 ♥ 00:05:05 » URL: http://bellzors.se
Elin

Jag är en äkta bloggnörd och följer väl en sisådär hundra bloggar om allt från mode till mat. Men jag har fyra bloggar jag sliter lite extra på; vardagsbloggar med humor. Det är du, juennifer.com, egoina.se och fredrik.cafe.se! Sug åt dig som en liten tvättsvamp. Du är grym.

2013-01-31 ♥ 00:05:21 » URL: http://piggelinen.blogg.se
Ebba

Din blogg är det roligaste jag vet ibland. Ville bara skriva att du kan göra mig så glad!

2013-01-31 ♥ 00:19:50
Emma

Jag läser många funkisbloggar, främst om hörsel. Skriver själv om sonens taskiga hörsel och behöver verkligen lite humor inblandat i mixen, därav din fina blogg. Tillsammans med lite vardagsrealism från Mellanbarnet och Onekligen, och lite "gender awareness" från Lady Dahmer och Den där Jenny bildas en kanonblogglista!

2013-01-31 ♥ 07:00:55 » URL: http://horselresan.blogspot.se
Bibbis blandning

Jag älskar din blogg. Jag kikar in varje morgon för att få dagen att starta på ett bra sätt. Ibland ler man igenkännande och ibland fnittrar man högt åt dina inlägg. Din blogg är en riktig må-bra-blogg och det ska du inte ändra på. Fortsätt vara precis så som du är.
Jag är trött på alla feminist-/mode- och matbloggar så din blogg är härlig. Den ingår liksom i "bekvämlighetszonen" och man känner sig hemma.
Keep it up girl!

2013-01-31 ♥ 07:05:32 » URL: http://bibbishantverk.wordpress.com
Digger Dahmer

Min uppfattning är att Dahmer är fantastisk.

2013-01-31 ♥ 08:12:00 » URL: http://www.vikur.no/sv/jobb-som-elektriker-i-norge/
♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Jag som tycker att du hela tiden hittar på nytt och ser nya roliga saker i vardagen!

Men jag läser inte många bloggar... hinner liksom inte! Läser din, mina vänners (LD, Matstugan, mfl) och BK.

2013-01-31 ♥ 08:35:29 » URL: http://bambi.blogg.se
Sanna

Snälla, fina Moa, du behöver verkligen INTE försvara dig och din blogg, vi är många som älskar din blogg och kollar in här dagligen för att vi gillar dig! Tycker verkligen inte att du drar samma skämt om och om igen, så försök strunta i de dumma kommentarerna nu! Kram!

2013-01-31 ♥ 08:44:18
Linda K

Haha men om du rent objektivt ser på saken: ALLA bloggare skriver bara om samma sak jämt. Kenza skriver ju t.ex. bara om sina modelljobb, kläder, fester och resor. Foki skriver bara om sina kläder, resor och vardagliga liv. Varför ställer de då ribban så högt när det gäller att du ska variera dig? Egentligen borde man ju ha en väl diversifierad bloggskara man följer om man vill undvika risken för att tröttna på att läsa om en viss grej.

Personlingen älskar jag din blogg. Den får mig att le och skratta och dö av gullighet regelbundet. Det räcker för mig. Hade jag velat läsa någons politiska åsikter hade jag kompletterat med en sådan blogg.

2013-01-31 ♥ 08:45:50
Julia

Din blogg är bra precis som den är! Du ska inte förändra den något? Det är ju innehållet i bloggen som gör den unik till skillnad från alla tråkiga samma gamla modebloggar... Det går ju bra för din blogg, bry dig inte om några gamla surfittor! Kritik kommer alla att få, så fortsätt i samma spår och bry dig inte om dom!

Kolla gärna in och gör min dag, du kommer inte ångra dig!! ---> http://juliaalbertine.blogg.se

KRAM!

2013-01-31 ♥ 09:23:50 » URL: http://juliaalbertine.blogg.se
JHH

Din blogg är den enda (!) som jag inte följer via bloglovin utan som jag själv klickar in mig på. Kikar in flera gånger varje dag. Jag tycker du har en grym blogg!! Och så är det bara ;)

2013-01-31 ♥ 09:30:03 » URL: http://jhh.blogg.se/
Anna

Struntprat! (haha, lät som en gammal tant) Jag kommer aldrig tröttna på din blogg, tycker du varierar mycket ändå, heja Spiderchick! :)

2013-01-31 ♥ 09:32:01
Maria

Jaadu, om jag visste svaret på den frågan så hade jag haft fler läsare på min blogg än bara mamma, pappa och syrran, haha. Men men, vad göra, gilla läget eller stänga ner. Men jag gillar ju att blogga. Din blogg blir man ju besatt av, så rolig är du, sluta aldrig!!

2013-01-31 ♥ 09:57:46 » URL: http://www.marai.blogg.se
Louise

Okej, jag minns att jag någon gång way back brukade kika in på Englas blogg bara för att snabbt klicka ut mig igen, och efter att ha gått in och kikat igen nu för första gången på ÅR så kan jag bara konstatera att Din och hennes blogg är totaaaaaalt olika.

Jag gillar din blogg.

2013-01-31 ♥ 10:38:38 » URL: http://kfmnpahlchf.blogg.se/
Fannie

Jag är alltid ett snäpp gladare efter att ha stängt ner fliken med din blogg..
Skönt att läsa om en glad medmänniska, som tycks leva ett fullt normalt liv och ändå är nöjd.

Att läsa om någon som är överdrivet seriös, superambitiös och bara skryter om pengar och lyx känns väldigt långt borta från min verklighet, och ger mig ibland känslan om att jag är lat..
Tack! :D

2013-01-31 ♥ 10:41:30
Hanna Of Sweden

ähhh! man bloggar väl först och främst för sin egen skull...? iaf jag. sen får resten haka på och gilla´t om dom vill. ^^

2013-01-31 ♥ 10:51:24 » URL: http://hannaofsweden.se/
Linna

men håhå det är för att din blogg är som den är som jag älskar den. för du är precis så som man faktiskt ÄR! Modebloggar i alla ära men de läser jag inte för jag känner inte igen mig i dom. Jag har visserligen inga barn men känner ändå mer igen mig i ditt mysiga liv än nån modebloggare som visar sjutton kort på vad hon har på sig... kläder har vi väl alla varje dag ;)

nej fortsätta som du är och klart du kan piffa till med nåt extra personligt om DU vill men det är inte nåt måste. Jag har två bloggar jag läser varje dag och det är din och egoina för att ni just är som jag!

puss o kram på dig!!

2013-01-31 ♥ 11:09:46 » URL: http://www.fairydiary.blogg.se
Martina

Älskar din blogg - det är som en go vän man kollar in hos lite då o då och ser hur det är. Skulle nog snarare sluta om du började skriva om vilket parti man bör rösta på, vilken ny het trend som florerar, hur man är produktiv 24 h om dygnet osv. Inget ont om sådana bloggar, bara det att det är skönt med en vanlig människas vardag.

2013-01-31 ♥ 11:45:00
Anki

Jag har precis hittat hit, och följer slaviskt. Just för att det är min typ av enkla humor. Och för jag vet hur man fungerar (eller inte) med två småbarn! Heja dig!

2013-01-31 ♥ 11:54:19 » URL: http://frokenlovisa.blogspot.com
Anonym

Håller helt med Anne!
Jag gillar din blogg såhär. Jag orkar inte bloggar med åsikter och politik.

2013-01-31 ♥ 11:57:43
Nathalie

Öhm om jag får inflika här så tycker jag att du har en av de mysigaste och roligaste bloggarna någonsin och jag läser ganska många. Jag tycker det är bra att du inte lägger ut en massa ansikts-bilder på dina barn, skriver om allt för mycket "privatprivat", det märks att du har insikt om vad som är vettigt att göra. Varför lägga ut hela sitt liv på internet? Naa så keep up the good work! Jag och mååånga andra trivs här och är inte av åsikten att man är skyldig att visa mer än vad man har lust till. Tack för en bra blogg!

2013-01-31 ♥ 13:24:10
Louise

Din blogg o Malin Wollin o Kittys blogg är de enda större /kända bloggarna jag läser! Gillar din blogg för att allt inte ska vara så perfekt, som när ni hade romantisk middag häromdagen ;) det är kul för att man känner igen sig! Hämtmat o slappa i soffan, det är ju en helt perfekt kväll i "småbarnsföräldrars ögonmått mätt"

Lika det där med stringtrosorna nu, skulle aldrig falla mig in att ta på mig sådana nuförtiden men även jag hade såna på gymnasiet ;) fyller 30 i år.

2013-01-31 ♥ 13:41:04
Petra Gashi

Första gången jag kikade in här trodde jag aldrig jag skulle fastna. Var ju så lite skrivet.
Men nu tittar jag nästan jämt in här. Älskar ditt lustiga sätt att skriva på!

2013-01-31 ♥ 14:10:53 » URL: http://petragashi.blogg.se/
Elin Ågren

Gillar din blogg of course... =)

2013-01-31 ♥ 15:29:45 » URL: http://veelin.blogg.se
Cecilia

Jag läser din blogg just för att du skriver med så mycket humor. När jag först hittade din blogg så började jag gapskratta och efter det så besöker jag sidan dagligen! Fortsätt så du gör ett jättebra jobb!:)

2013-01-31 ♥ 16:59:08
Madeleine

Hör upp nu, Spajdershick. Jag törs påstå att jag finner dina "gamla" skämt ytterst roande och känner mig faktiskt alltid lite gladare när jag läst din blogg, så inte ska du känna dig ledsam.

2013-01-31 ♥ 17:01:43 » URL: http://falseadvertising.blogg.se/
Maria

Det är ju det som är bäst. När den som skriver/bloggar är som han eller hon är. Då blir det bra.

2013-01-31 ♥ 17:17:43 » URL: http://dammsamlare.blogg.se
Anna

Måste ju givetvis instämma - din blogg är underbar och gör mig utan undantag på bra humör! Vad annat kan man önska sig? Har tjuvat recept och högläst ur din blogg ett antal gånger ;)

2013-01-31 ♥ 17:18:47
Marie

Jag älskar dina recensioner, gärna fler! :D

2013-01-31 ♥ 20:03:09 » URL: http://majsanx.blogg.se
Pascale

Hej rara! Jag vill säga att din blogg är bra precis som den är. Lättsam, väldigt rolig och BRA! Läser varje dag och kommer fortsätta med det. Kram!

2013-01-31 ♥ 20:08:26 » URL: http://pascale.blogg.se
Malin

Din blogg är bäst! Min man och jag skrattar så gott åt dina inlägg, du ska fortsätta vara precis lika underbart "galen" (på ett bra sätt) som du är! ÄLSKAR din blogg!

2013-01-31 ♥ 20:32:11
Camilla ♥ BF Maj

Läser ju din blogg för att du skriver så sjukt roliga texter!
Är man nere nån dag så kikar man in här och genast så får man en toppen dag :D Helt underbara inlägg!
Det är till och med så att sambon vill vara med och läsa och han är inte ett dugg intresserade utav bloggar haha :)

Tycker du ska va precis som du är :D

2013-01-31 ♥ 21:06:59 » URL: http://mirabilibus.blogg.se
Annika

Jag gillar din blogg, blir inspirerad av den, brukar tom "sno" skrivarstilen och tex skriva saker i punkter osv... keep it up / från en som vet hur det är med två småbarn...

2013-01-31 ♥ 22:03:50 » URL: http://www.elfstrand.blogg.se
Elin

Tycker du rockar fett! Älskar dina inlägg, blir så glad över att läsa dem, ett leende på läpparna dyker alltid upp :)Så keep going som du gjort, det duger gott för mig i alla fall! Har själv 3 barn barn mellan åldrarna 3 1/2 år till 7 månader, så vet liksom vad det innebär att ha små barn. Och att du ens har fantasin över att klämma ur dig lite inlägg, det är bara ett underverk det ;)
Kram

2013-02-01 ♥ 10:16:01
Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa (preggo) morsa

Det är ju tur att ingen tvingar dom att läsa ;)
I löööv jår blögg i alla fall. Du skulle få ett inlägg som handlar om färg som torkar att låta roligt så det så :)
kram

2013-02-01 ♥ 12:03:12 » URL: http://kristinsandgren.blogg.se
Knatti

Äh, du är ju jätterolig. Den som lägger tid på att fota varenda smula de lägger på tallriken och varenda sak de gör är verkligen inte ofta så roliga och inspirerande som de kanske tror. Jag är imponerad av hur mycket finurligt du faktiskt hinner med att blogga om, du är ju för tusan tvåbarnsmamma. Har läst din blogg i flera år och kommer fortsätta att göra det.

Svar: tack snälla :-)
Moa DeBruin

2013-02-04 ♥ 13:09:14 » URL: http://intblyg.blogg.se
Annso

Även om många redan sagt det så behöver du höra igen - din blogg är sjukt bra!!! Att vi råkar ha två barn i samma ålder gör kanske mig lite partisk? Min tjej kom 13/7 på kss o jag bara älskar igenkänningsfaktorn! Tex så vill min tös oxå bli fastopererad, att handla har varit det värsta vardagsmomentet för att det är ett sånt "måste" - tills nu! Att du här två godingar o ändå hinner med att ha en sån hög kvalité på bloggen - wow! Jag "hinner" knappt läsa den ;-) Kom ihåg att du har många läsare som är dåliga på att kommentera!

Svar: tack snälla du för feedback :-) kram!
Moa DeBruin

2013-02-05 ♥ 10:31:59
Erika

Jag har precis upptäckt din blogg och håller på att titta runt i de olika kategorierna. På en vecka har du kommit in på min topp-5-lista över bloggar. :) Jag gillar att du skriver om er vardag och att du gör det med glimten i ögat. Om jag får önska vill jag gärna läsa ett inlägg om hur du tycker att det är att vara tvåbarnsmamma, jämfört med att ha ett barn (och är det stor skillnad på dina pojkar?). Vår lillkille har haft svårt att sova mer än 1-2 timmar i taget sen han föddes men nu när han är ett börjar det bli lite bättre. Vi vill gärna ha ett till barn men det känns som det är omöjligt förrän om ett par år. Hur får man egentligen ihop tillvaron med flera småbarn och allt? :)

Svar: hej, välkommen hit :-) Jag kan absolut fnula på ett sådant inlägg. Jag svarade även lite på det i senaste frågestunden som du kan hitta under "Spider svarar" :-)
Moa DeBruin

2013-02-05 ♥ 21:09:15
Victoria

Först & främst gillar jag bloggar med fina fotografier. Men sen finns det ett & annat guldkorn där bilderna inte har så stor betydelse utan texten. Du är en utav dem som får mig att tokle ibland.

Svar: tack snälla :-)
Moa DeBruin

2013-02-11 ♥ 14:46:51 » URL: http://impalaa.blogg.se
Maria Lilja

Jag är en ny läsare på din blogg och har nästan sträckläst alla dina inlägg från dagens datum till detta och jag tycker inte alls att din blogg är tråkig och att skämten är samma hela tiden. Jag tycker att den blogg är fantastisk och jag skrattar högt för mig själv flera gånger och ropar på min man för att läsa upp ett inlägg (särskilt det när ni skulle montera ihop en säng).

Svar: tack snälla :-) kul att du hittat hit :-)
Moa DeBruin

2014-08-07 ♥ 20:24:18 » URL: http://mlilja.webblogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback