Nattningsrutin för bebis

Några undrade över nattningsrutin för MiniSpider. Vi har ingen direkt. Än så länge.
 
Ibland får han vara med och läsa saga med Lilleman men då får vi hålla boken på behörigt avstånd eftersom Mini, a.k.a gripklon, ser allting som en potentiell smakportion.
 
- Snälla dår´a jag kan la få tugga lite på sidan tre? Bara ett litet smask? Pliiiisss... tigger han.
 
När vi släcker lampan förpassas Mini ut ur rummet, annars ligger han bara och viftar med armarna så att det riktigt viner i kalufserna på oss.
 
Under kvällen hänger Mini sedan med mamma och pappa i soffan en sväng. Kring 20, 21-snåret somnar han vanligen. Antingen vid sin moders tutte eller mellan oss med snuttefilten i ett fast grepp.
 
 
 
 
 
De gånger jag varit själv med barnen kvällstid har jag mutat ner Mini i bröstmjölksdvala samtidigt som jag har berättat saga för Lilleman.
 
I takt med att Mini blir äldre kommer han såklart att behöva andra nattningsrutiner.
 
Fortsättning följer.

Kommentera gärna!
Jenny

Ja alla göra olika. :)
Själv har jag en 1 åring och en 3 åring, 1 åringen somnar i egen säng runt 18:30 medan 3 åringen får vara vaken en stund till och hon somnar sedan runt kl 19:30.
Sambon och jag nattar varsitt barn, funkar galant. :)

2013-01-25 ♥ 12:01:29 » URL: http://www.luciadesign.webshoponline.se
Karolin

Tack för inlägget! Skönt att det inte bara är vi som inte riktigt fått in en läggningsrutin än.. Lillen är 4 mÅnader gammal och somnar allt mellan 9-12 för natten än sÅ länge. Längtar till han vill sova runt 8 tiden på kvällen så man kan få lite egentid :) hur sover mini på natten sen? Bättre än lilleman? Älskar din blogg och den är verkligen oumbärlig under amningstillfällena under dagen ;€ kram till er!

Svar: Tack snälla :-) Ja miniplutten sover oändligt mycket bättre! Väldigt skönt :-)
Moa DeBruin

2013-01-25 ♥ 14:16:16
Lina

Skönt, vi har försökt med nån rutin för det är ganska tjatigt om det på vårt bvc men nu struntat helt i det för det funkar bättre för oss att inte försöka så mkt. Lillan är med oss tills hon somnar, är hon orolig går jag och hon in i sovrummet och släcker då brukar hon lugna sig=)

2013-01-25 ♥ 14:36:24
Ania

Tack Moa! I min "mammagrupp" idiotförklaras jag för att våran lilla Pärla inte somnar en minut innan 21.30. Jag har rutiner ( som jag fortfarande gör även om hon aldrig vill somna..) jag har läst, vaggat, lagt mig bredvid, lagt bebis själv, sjungt, gett gröt, ja alla tips som man kan tänkas få eller komma på.. Men. Hon vill inte. När hon väl somnat sover hon fint men att komma dit tar tid.
Nu släpptes tiotusen stenar från mitt bröst.
Varför denna stress då tänker du?! Jo men jag vill ju att lilla damen ska kunna somna med säg, sin pappa eller mormor så denna trasa kan få komma ut lite någon kväll.. Det går inte, än. När sov Lilleman borta eller med barnvakt första gången?

Svar: Hur gammal är din bebis? Lilleman var över året innan vi lämnade bort honom över natt för första gången. Innan dess hade jag förstås lämnat honom hemma med sin pappa över natt och det gjorde jag efter tio månader, det var då jag slutade amma.
Jag tycker inte det är ngn stress med rutiner för bebis, min erfarenhet är att det kommer ganska naturligt. Men jag förstår om du vill komma ifrån! Det är inte så att pappa eller mormor kan ta nattning? Eller blir det svårt? :-)
Moa DeBruin

2013-01-25 ♥ 17:18:31
Ania

Hon är bara dagarna yngre än Mini. Mormor har provat det slutade med superledsen bebis så jag kom hem igen:) Vi var nog inte redo. Just nu är bröst en väldigt bra grej att ha om man ska natta henne så det kommer nog naturligt det med, att andra ska kunna natta menar jag. :)

Jag bestämde mig igår efter att ha läst här: nu skiter jag i alla andra och deras superbraiga bebisar. Min växer och mår bra! Tack för att du delade med dig av vad min Föräldragrupp skulle sagt "slappa stil". Precis vad jag behövde läsa!

Svar: Skönt att du känner så nu och att jag kunde inspirera till en mer "slapp" stil hehe. Men jag vet känslan av att vilja komma hemifrån ibland, vara bara sig själv för en stund, inte mamma och mjölk-ko ;-) Innan du hinner blinka har du en treåring som slocknar kl 19 varje kväll ;-) kram!
Moa DeBruin

2013-01-26 ♥ 15:32:58
mej, mamma till enya 1år

undrar om mini kan somna själv? kan lilleman det? har dem alltid kunnat det isåfall? detta med sömnrutiner alltså... vi måste sitta hos vår 16månaders tills hon somnar, annars går det inte (dock en förbättring nu då hon somnar i sin egen säng iaf, förut kunde hon bara somna i famnen..!) tänker att man gjorde "fel" som inte försökte få in bra rutiner från första början(för det var ju verkligen det man tänkte på då..?), då hade vi sluppit detta nu (eller?). tänker absolut att det ska bli hårdare på denna punkt när bebis nummer två dyker upp i framtiden.. (men vem vet om det går att styra?)

Svar: Treåringen somnar när vi ligger bredvid, men han somnar snabbt så vi ser det inte som ett problem. Det kommer komma naturligt när vi kan säga godnatt och gå ut ur rummet innan han har somnat.
Mini kan somna själv, det är inget vi har gjort utan han bara gör de. Alla barn är olika och jag tror helt enkelt att vissa har lättare att komma till ro på egen hand än andra :-)
Moa DeBruin

2013-01-26 ♥ 19:47:09 » URL: http://hallongaffel.blogg.se
Julia

gud vad söt Mini är!!!

2013-01-29 ♥ 19:06:08 » URL: http://juliaroses.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback