Pass opp!

- Är det något särskilt vi behöver tänka på när det gäller Mini? funderade Spiderpapa igår angående vår resa till Teneriffa i februari.
 
- Näääääää det tror jag inte... sa jag.
 
Sedan slog det oss båda samtidigt.
 
- PASS!!
 
Ungen måste ju ha pass! Jisses, jag får harpuls bara vid tanken på att vi skulle ha glömt bort det och kommit till flygplatsen utan.
 
Lilleman har som väl är sitt pass säkrat. Vi gjorde ett till honom när han var 10 månader och det gäller tills han fyller fem år. FEM ÅR! Ingen kan längre se att det är Lilleman på fotot. Bara möjligen jag, den biologiska modern.
 
 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Sofia

Hej! VI var nyss på Lanzaroooote i november. Ett tips är en potatisskalre och sax. Vad ska man med det till tänker du? Joru för att skala frukt slippa tänka på skölja av med vatten. Sax? Snabbt och smidigt finfördelar du födan till ditt barn(eller ert). Två vagnar det är bara bäst, även om Lilleman är stor märkte vi att vi att vår tjej (09) blev väldigt mer trött. Sedan är det väldigt bekvämt. Och du ta inte med barnburkar. Vi mötte en familj som ville ha svenska barnmatsburkar...då stode det på burken att maten gjorts i Sapnien för ******. Ha en skön resa

Svar: tack för tips :-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 10:32:35 » URL: http://blogg.loppi.se/livochfred
s p i n d e l t j e j e n (och livet som nybliven mamma)

Måste också gå och fixa det snart :) Till mig också - annars får jag problem när jag ska åka in i Thailand. Kanske får stå och vänta på flygplatsen i Bangkok en månad tills familjen kommer tillbaka från trippen annars ;)

2013-01-10 ♥ 10:36:02 » URL: http://www.spindeltjejen.se
Nea

Vi gjorde ett pass till vår lille när han var fem månader. När vi skulle åka året efter rekommenderade passmyndigheten (eller vad det nu kallas) att vi skulle göra ett nytt pass till honom för säkerhets skull. Ni kanske ska fråga vad de tycker gällande er lillemans pass.... Ha det gott. Nea

2013-01-10 ♥ 11:20:38
Sofie

Vi åker också till Teneriffa i feb :)
Hur gör ni med vagn? Vi har en 10 mån och en 3 1/2 åring..
Ska bli gött att komma iväg från rusket...
Ha en go dag...

Svar: Vi har inte rett ut vagnfrågan ännu riktigt... Hur gör ni?
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 11:21:30 » URL: http://joakimochsofie.blogspot.com
Världens bästa Maria

Vi ska flyga inrikes i Norge i maj och jag misstänker att A behöver pass så det är väl bara att masa sig iväg till Polisen och fixa. Men fördelen är ju att man slipper att göra om det på ett bra tag. Misstänker att det inte blir helt enkelt att fota henne :-D

2013-01-10 ♥ 11:30:49 » URL: http://mariajohanssons.blogg.se
Maja

Grejen är att pass gäller i fem år, förutsatt att man är sig lik å inte ändrar namn. Å det kan bli bökigt att resa på ett pass där man är 10 månader om man inte är sig jättelik. Samma gäller om man tex väger 120 när man gör pass å sen går ner 60 kg å kanske ser ut som en annan person. Detta vet jag då jag jobbat på polisen med att ta emot ansökningar om pass förut. Säger inte att det inte går, utan det är en bedömningsfråga å när föräldrar undrade upplyste vi alltid om att man ska vara sig lik. Självklart kan man ha ändrat hårfärg osv för det är själva ansiktet man tittar på. Så, en bedömningsfråga där kontrollanten på flygplatsen bedömer. Bara så ni vet:) Hoppas ni får en härlig semester. Är lite avis, vill oxå åka.
Kram!

Svar: Haha ja vi får kolla upp detta! :-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 11:58:38
J

Haha, jag vill inte vara sådan, men om ingen ser att det är han så är det bäst att göra nytt pass. Vår dotters pass från när hon var 1 mån fick bytas ut när hon var 2 på rek från passcentralen. Bara hoppas att vår niomånaders kan åka på sitt pass från när han var 1 mån, annars är vi rökta ;).

2013-01-10 ♥ 12:06:46 » URL: http://www.familypacking.wordpress.com
Fatima

När vår dotter fick sitt pass som 6 månader så fick vi rådet av polisen att göra ett nytt ifall vi skulle resa igen när hon var äldre även om inte det hunnit gå 5 år. Värt att kolla upp!

Svar: Vi kolla upp detta för säkerhets skull, det skulle verkligen kunna vara vilket barn som helst haha... ;-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 12:28:24 » URL: http://fatimaslillablogg.blogspot.com
Sophie

Puh! Tack för påminnelsen! Vi funderar på att åka utomlands med vår bebis i maj och hade inte tänkt tanken att man måste fixa pass till henne. Vilken tur att jag läser din blogg! :-)

2013-01-10 ♥ 12:43:36 » URL: http://www.luneas.bloggplatsen.se
Tove

När jag gjorde pass till min dotter som då va 5månader så frågade jag just om giltighetstiden för småbarn och då sa hon att de rent tekniskt är giltigt i 5år, men när de gäller små barn så kan man oftast inte använda de så länge eftersom att man måste kunna känna igen barnet. Dvs så gäller inte småbarns pass i 5år i praktiken. De var vad dom sa till oss, så de kan ju kanske vara bra att dubbelkolla iallafall. :)

Svar: Det står ju i passet när det går ut, men vi kan ju dubbelkolla när vi ändå gör ett för Mini, bra tips :-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 12:45:55
Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa (preggo) morsa

Vi var obehagligt nära att glömma det till Vide när vi reste i mars. Tur att det gick fort att få det höhö.

2013-01-10 ♥ 12:58:14 » URL: http://kristinsandgren.blogg.se
Yohanna i Las Palmas

Glöm FÖR BÖVELEN inte bort passet, eller kolla datumen på de gamla.
Det gjorde vi när vi åkte hem nu sist.
Eller jag HADE kollat ALLA pass en si så där hundraelva gånger innan. Men det hjälpte inte. Natten innan avfärd uppdagades det ändå att Guldklimpens pass var utgånget för LÄNGE sedan.
Jag tror att jag fick en smärre hjärtattack då.

Vill inte minnas.

Hälsningar
Yohanna

2013-01-10 ♥ 13:16:33 » URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se
Annica

Jag bodde på Teneriffa med min man i ca 3½ år! Nice!
Vad gäller passen så har dom andra skrivit. Vi hade samma pass till vår äldste i fem år fast att han tog det när han var 2½ månad. Dom kollar ju knappt passen när man reser inom EU, fast klart inte värt att riskera om man får en surgubbe/surkärring som kollar!

Svar: haha nej det vore ju snopet. Najs att bo nere i värmen :-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 13:59:33 » URL: http://busarna.blogspot.se
Maria

Tänkte bara tala om att mina två söner har fått åka med pass där de är typ 4 månader på bilden fram tills de fyllde fem. De har fått många kommentarer om att de har vuxigt sedan bilden togs men det har inte varit några problem. (Jag hade ingen aning om att det kunde vara problem.)

Svar: hm okej där ser man, olika bud :-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 14:08:00
Lina

Inget tips för mini men för resten av familjen. Packa med en tratt! Så slipper ni köpa småflaskor med vatten hela tiden och istället köpa stoooooora mkt billigare flaskor som ni sedan häller över i små :)

Svar: haha smart :-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 14:53:52 » URL: http://linasjostrom.wordpress.com
Amanda

Puh, vilken tur att jag läser din blogg! Hade inte en tanke på detta till vår lilla och vi ska åka ganska snart.. Tack för alla roliga inlägg du gör, min sambo kallar mig för spiderchick beroende. Fattar inte alls vad han menar med det, jag tittar bara in här några (läs många) gånger om dagen;)

Svar: tack snälla :-) Trevlig resa!
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 14:55:55
Sabina

Vad konstigt att så små barn kan ha passen så länge. Tur att ni kom på passen :)

2013-01-10 ♥ 18:41:05 » URL: http://chahina.se
Stina

Ett plus är ju iallafall att ni har koll på var passen är :-) Här flyttade vi för ett år sedan och efter det är passen spårlöst borta...

Svar: haha! ja det ät helt klart ett plus ;-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 19:27:31 » URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/blandbarnochgarn/
Ulrica

Vi tog ett pass till sonen när han var 5 månader. Sötaste passet någonsin! :-)

Svar: måste man ju spara så dom får se sen! :-)
Moa DeBruin

2013-01-10 ♥ 20:44:37
Pernilla Chis

Så knäppt att de håller så länge på små barn. Vår lilla tjej var bara 3 månader när vi gjorde hennes pass.

2013-01-10 ♥ 22:40:17 » URL: http://enfrusdagaribrasilien.blogg.se/
Linnea

åh, kunde ni inte åka till gran canaria istället?! där bor ju jag :) men teneriffa är väldigt fint också, har jag hört. skönt att komma bort, hur eller hur!

2013-01-11 ♥ 21:38:50 » URL: http://ericssonlinnea.blogg.se
Lise

Haha nä glömma pass får ju inte hända MEN det hände oss, vi tänkte inte alls på att fixa pass till våran lillkille då. Fort som satan åkte jag och sonen för att åka göra ett tillfälligt pass (pappan stannade kvar med väskorna) nä det gick inte, måste ha pappans underskrift, han tar bussen m alla väskor och äntligen är passet klart! Men då skulle incheckningen stänga så dom ringer och håller den öppen till oss ( lagom pinsamt) Hej Hej här kommer världens bästa föräldrar!!!!

Svar: haha men skönt att ni kom iväg :-)
Moa DeBruin

2013-01-13 ♥ 21:27:59 » URL: http://Lisefise.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback