Smakportioner

Med Lilleman började vi med smakportioner prick på fyramånadersdagen. Jag tror till och med att vi räknade ner på minuten tre, två ett... NU föddes han! Nu är han prick fyra månader, nu kan vi börja mata. Så ivriga var vi, jag och Spiderpapa. Men så var ju Lilleman första barnet och allt.
 
Med Mini har vi inte varit lika ivriga. Nu fyller han snart sex månader och vi har så smått börjat smyga in olika smaker och konsistenser i den annars så mjölkstinna kostcirkeln. För tillfället svarar Mini mest med en min som säger vad är det här och vad har jag gjort för att förtjäna denna smörja?
 
Men det ger sig. Det är ingen stress. Tids nog sitter han där och sprätter mat både och högt och lågt och jag funderar över huruvida det känns väldigt omodernt att tapetsera köksväggarna med plastfolie?!?
 
 
 
Med ett äpple i näven.

Kommentera gärna!
Fatima

Jag har bara varit tvåbarnsmamma sen 1 januari. Men jag känner mig så mycket coolare denna gång. Som du skriver, det ger sig, ingen stress. Ett önskemål på blogginlägg från min sida: Spidermammans guide, från ett barn till två.

Svar: ja det kan jag fnula på, tack för idétips :-)
Moa DeBruin

2013-01-07 ♥ 11:01:54 » URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
H

Funderar på en sak. Spiderkid ser ut att lira i samma liga som min dotter som är fyra månader, dvs väldigt välmående bebisar. På BVC slår de ihop sina händer och utropar "och bara på bröstmjölk!?". De brukar ju ha fördubbla sin födelsevikt till 5-6 mån, det gjorde min dotter vid 3 mån... Nu börjar jag dock misstänka att bröstmjölken inte räcker till att dra runt hennes modiga sju kilo, då hon börjat äta varannan timme på natten (Zzzzzzzz) Är spiderkid lika tillfreds som alltid, tänkte jag?

Svar: Ja det är han faktiskt än så länge.
Där emot har jag många kompisar vars bebisar vid en punkt börjat bli mer missnöjda och inte lika till freds med amningen. Det har senare visat sig att mjölken inte riktigt räckt till.

Men så måste ju inte vara fallet för er! Det kan ju även vara utvecklingssprång som gör att din lilla plötsligt vill käka massa igen?

Hm... Ingen aning. Dom kan orsaka en del huvudbry, de små hehe. Har du konsulterat med BVC tro? Det är segt att amma hela nätterna, jag vet :-/
Moa DeBruin

2013-01-07 ♥ 12:05:28
Nea

vilket bra förslag från Fatima. Väntar själv nummer två i början av februari och börjar lite smått undra hur det ska gå!

Svar: Grattis till bebben! Kommer gå braaaaa! Kaos vissa dagar, mindre kaos andra ;-)
Moa DeBruin

2013-01-07 ♥ 12:08:25
H

Tack för svar!:) Ska till BVC i morgon så får vi se vad den allsmäktiga "vetenskapen" säger, amen.:)
Mjo, hade för mig att du också kört amningsrace på nätterna, därför jag var tvungen att fråga:)Ja, segt är förnamnet. Speciellt när man har ett större kid att ta hand om också på dagarna.
Fridens liljor:)

Svar: Ja ska vi snacka amningsrace så har jag kört det många gånger ;-) I förmiddags ville Mini ligga och tutta huuuuur läääänge som helst tills jag sa åt honom att nu får du sluta för nu måste vi gå vidare med livet ;-) Lycka till!
Moa DeBruin

2013-01-07 ♥ 13:08:59
Catrine

Åh, igenkänningsfaktor! Min andra bebis fyller ett år om en månad. (Vart TAR tiden vägen? Några idéer?) Hans storasyster gav vi första smakisen dagen INNAN hon fyllde fyra månader, så ivriga var vi. Lillebror kände jag bara så här med: Sluta amma? Varför då? Det är ju så praktiskt! Nu måste man packa ner mat om man ska nånstans! Och kladdet, det eviga torkandet, eller snarare desinciferandet, av köket. Flera gånger om dagen.
Nu är han inte riktigt lika "bra" på riktig mat som syrran sin, och jag ammar fortfarande pyttelite (på nätterna). Men som sagt, det ger sig. Imorgon börjar jag jobba. Och jag får helt enkelt kombinera det med nattamning tills han lessnat på det. Tur att han är snäll och kryper fram och tar för sig själv och somnar om när han är klar, så det är inget jättejobb längre :)

För övrigt, på tal om glupska bebisar och nattamning varannan timme: Mjölken anpassar sig ju efter bebisen. Behöver bebis mer mat så vill hen amma oftare för att producera mer mjölk. Det kanske är det? Då borde det ju gå över inom kort när brösten börjat producera det som bebis vill ha :)

Svar: smart tanke ang amningen :-)
Moa DeBruin

2013-01-07 ♥ 22:47:14
fanny

alltså jag är au pair för en liten flicka på 6 månader, hon har precis börjat med lite "mat" vilket endast är någon slags bebis gröt (havregryn eller ris) som är i pulverform och blandas ut med mjölkersättning. Jag är ivrig att låta henne testa lite andra saker som frukt, ärtor, potatis osv när vi äter det. Men föräldrarna verkar tycka att det är gröt som gäller. Så vad säger du om det, kan dom smaka frukt och annat? Jag menar hon ska ju ändå inte äta gröt hela sitt liv..

Svar: oj det där är ju svårt att svara på för andra, men på livsmedelsverkets hemsida har dom en bra guide vad man kan börja med när. Brukligt är väl att bebis kan få smaka på alla möjliga smaker :-)
Moa DeBruin

2013-01-08 ♥ 00:00:59 » URL: http://fannymattila.blogg.se
Fråga Ugglan | Klok som en coffeetablebok

Åh, känner igen mig så! Det var det enda som stressade mig med nummer ett. Maten. Och det stressar mig fortfarande. Att han inte äter tillräckligt, inte äter rätt saker. Nummer två, not so much. Han fick smaka ensked äppelmos och blev som ett russin i ansiktet, så äckligt var det. Men det ger sig. Ingen brådska alls. Skönt.

2013-01-08 ♥ 01:19:51 » URL: http://fragaugglan.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback