Spiderchick

Aldrig mer okopplad
När Lilleman var bebis använde vi aldrig det där "säkerhetsbältet" som kommer med bebismatstolarna. Lilleman satt liksom så stilla och fint ändå, där i stolen.
 
Med den erfarenheten i ryggen brydde vi oss till en början inte om att heller koppla fast Mini. Varför skulle vi göra det? Bebisar är ändå inte intresserade av att ta sig ur sina stolar. Trodde vi. Ja. Fram till den dag då jag plötsligt fann Mini utföra någon sorts livsfarlig breakdance på köksbordet istället för att sitta i sin stol. GULP (nej jag vet, det är sådant som man inte berättar för BVC).
 
Numera ser vi alltid till att i samband med måltid koppla fast alla bebisar som kopplas kan. Och det ordentligt!
 
 
 
 
POOS

han tog väl helt enkelt tillfället i akt för att få träna på sina moves? ;)

Svar: en hel scen (aka köksbordet) framför sig liksom ;-)
Moa DeBruin

Mija

Moa, när kommer Matildas och din nästa podcast upp? Älskar att lyssna på er! :)

Svar: Vi har haft teknikproblem. Eller ja, min mac dator har pajjat :-( Så vi har inget inspelningsprogram. Men vi hoppas kunna lösa detta, dock efter semestern, Härligt att podden uppskattas :-)
Moa DeBruin

K

Det gäller nog alla, man blir lätt "efterklok" när nåt väl har hänt, även om det oftast slutar bra :O :D

Anonym

Skönt att höra att alla kan göra fel! Hemma satt det inget grind för trappen och en dag satt Pyret i trappen! Tur som va hände inget!

Svar: pjuh! trappor är Minis specialitet, han tjuter av lycka när han ser en ;-)
Moa DeBruin

KataM

Det är märkligt det där, hur olika syskon kan vara.

Cissi

Här dunsa systerdottern ner i golvet hon... Det gör ont att växa upp, speciellt om man ska klättra på allt.. Och tar sig ur kopplet! Bara ett snyggt blåmärke som tur var.

Svar: uj sicken utbrytare! Imponerande på sitt sätt :-)
Moa DeBruin

Shopaholic - Livet som nybliven mamma till tre!

Vår yngsta var likadan så nu har vi Babybjörns matstol istället, där sitter han f a s t ! :)

Svar: haha :-)
Moa DeBruin

Matilda

Hahaha alltså, i början läste jag nog ganska slarvigt och trodde du menade att ni aldrig hade säkerhetsbälte på Lilleman i BILEN när han var bebis och tänkte "eh.. hur i helvete tänkte de här?!" och väntade på att ett skämt skulle komma. Men tillslut förstod jag ju att ni menade i stolen. PJUH, nu kunde jag dra en lättnads suck. (Sele i barnstolar brukar överlag vara ganska onödigt i de flesta fall faktiskt, bra att ni vågade skippa det trots förstagångsföräldrar)

Svar: hahaha...
Moa DeBruin

Josephine Foto

Precis så var det för oss. Vår store spände vi aldrig någonsin fast i vagnen, han satt där han satt. Och därför hade vi aldrig en tanke på att bälta den lille i vagnen. Dumt. Han tog sig ur och gjorde faceplant, turligt nog på stranden i sand.

Mickis

Underbart! Vår son var likadan, så jag hade alltid med mig ett spännband i skötväskan till de gånger när det inte fanns koppel... Ett antal blickar som har uttryckt typ: Är kvinnan knäpp?! Men det kan jag leva med :-) Spännbandet funkar precis lika bra i kundvagnar, som av någon outgrundlig anledning aldrig har koppel. Det är ju tongångar ner till det hårda golvet :-)

Therese

Haha, när min dotter Signe var 6 månader fick vi köpa till en hel extra sele och sätta fast. Men som den utbrytar drottning som hon är dog det ca 2 timmar innan hon förstod hur man kunde ta sig ur den. Två andra selar senare satt hon faktiskt relativt still. Är nu gravid med andra och när jag läste det här fick jag liiiite hopp om att den ena inte behöver vara den andra lik. Håller alla tummar för en stillsam bebis nu. :P

Svar: hehe du kanske får en Lilleman som andrebebis ;-)
Moa DeBruin

Hanna

Vänta bara tills han tar sig ur trots knäppning i matstolen. Och vagnen. Och bilstolen... Vi kör numera med sele+spännband i vagn och bil, hujedamej dessa andrabarn!

Världens bästa Maria

A är en fena på att ta sig ur det där bältet så det är ingen idé att spänna fast henne med det. Istället gäller det att vara blixtsnabb när hon ätit färdigt för då ställer hon sig helt sonika upp i stolen.

Annars klättrar hon på allt som går att klättra på, upp på stolar, bord, soffors ryggstöd osv. Och idag ramlade hon ner från sina farföräldrars yttertrappa och skrapade näsan. Inte första skrapsåren och inte sista heller. Man går omkring med hjärtat i halsgropen mest hela tiden här! :-)

Malin

här var det likadant, stod och diskade och när jag vänder mig åt sidan står min son upp i stolen med händerna på ryggstödet och tittar på mig när jag diskar. =)

Daintys

Dottern brukade knäppa fast sig själv när hon var liten :P

Jeppe

Alltså, DAGENS UNGDOM!!!
Man måste vara beredd på allt! ;)
DET ska jag vara i augusti - 12 splajsans nöyja 1-åringar...då ska det knäppas bälten!...
Hej!

/Jeppe

G.O.S

så var det också för oss, killarna har aldrig vart några klätterapor när dom satt i matstolen men nu med lilltjejen så dog jag nästan när jag såg att hon stod upp helt och hållet.. så bälte har hon nu ;) också

Moa

Hej, jag har en fråga, det står oftast fel vilket datum och tid dina inlägg postas. Detta står tillexempel fredag 12/7 14.20 fattar inget?!

Svar: vad läser du bloggen genom? För går jag in på bloggen ser jag rätt datum och tid, jag har inte sett ngt annat. Knepigt
Moa DeBruin

birgitmaria

Ha ha ha... jag ser bara skillnaden mellan mina två. Nr. 1 - lugn som en filbunke... Nr.2 klättrade ur allt som gick att klättra ur, inkl. spjälsängen...
Trots att de är "stora" tjejer nu, så är det iaf mer tempo på den mindre. Härligt att de kan bli så olika, fast mitt i allihop, ändå så lika :-)
//Birgit

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress