Spiderchick

Att åka fel
För att återkoppla kring min nervositet kring det här med att inte hitta.
 
Jag är även alltid rädd att jag ska resa åt fel håll.
 
Igår satt jag på tåget från Oslo och läste texten som rullade på den elektroniska skylten. Det stod:
 
 
 
Välkommen ombord (tack tack)
 
 
 
 
På tåget till Halden. TILL HALDEN???
GULP! Vart ligger Halden? Kommer jag hamna fel nu? Kommer jag tvingas flytta in i en "hytte" uppe i bergen med dåligt vallade skidor och norska laxar som enda sällskap?? BRÖÖÖL!
 
 
 
 
OCH Göteborg (PJUUUUUH)
 
 
Jag hann bajja ner mig där under en hundradelssekund.
 
Är alltid nojig att jag ska hamna på fel tåg, på fel flyg, på fel buss eller vad det nu kan vara. Lite konstigt att jag nojar för det har aldrig någonsin hänt att jag har hamnat fel. Det närmsta jag kan komma är den gången jag somnade på en buss i London och vaknade vid ändhållplatsen cirka tre mil från min bostad. Mitt i natten. Som tur var skjutsade chauffören hem mig till dörren. Med bussen. Så himla snällt! Jag brukar tänka på den chauffören ibland. Han kan mycket väl ha räddat mig från att bli både våldtagen och mördad.
 
Har ni satt er på fel flyg/tåg/buss eller kört fel med annat färdmedel någon gång? Och typ hamnat på andra sidan jordklotet eller för all del på andra sidan kvarteret? Plis dela med er! Sådana där fadäser kittlar mig.
 
Jonna

Jag är också alltid liiivrädd att kliva på fel tåg när jag åker mellan borlänge-kalmar trots att jag har gjort den resan ca 100 ggr!! Och jag börjar alltid nojja och oroa mig flera dagar i förväg över allt som kan gå fel. Jag har aldrig klivit på fel tåg. Däremot har jag kört fel flera gånger när jag tagit bilen mellan samma destinationer som jag skrev om ovan, Örebro är speciellt knixigt att ta sig igenom ^^

Svar: När vi var i Danmark en gång körde vi mot Tyskland istället för Sverige när vi skulle hem. Hej hej omväg! ;-)
Moa DeBruin

Petrahelena

Fy! Var med om något fruktansvärt för några år sedan. Också i England. Dock på Heathrow. Jag skulle hälsa på min syster som bor i den sydvästra delen och skulle med national expressbussen mot exeter. Kommer ihåg att det var riktigt thight med tid från att planet landat till att bussen går. Jag står upp i planet redan innan det är tillåtet (nåja). Så fort de öppnar dörren i princip flyger(höhö) jag ut och tar mig till bagageutlämningen, alltså även igeom passkontrollen, på 7 min(!!!). (Måste vara ett rekord).
Får min väska och skyndar vidare till närmaste busshållsplats. Letar platsen min buss ska hå ifrån och hittar den inte?! Frågar lite knackligt några bussgubbar vart den ska gå ifrån och de kollar på mig, kollar på varandra och säger att jag har bokat bussen från en annan station. PANIK. Min buss ska gå om 20 min FRÅN ANDRA SIDAN HEATROW. En snäll busschaufför låter mig åka med hans buss dit. Rödljus, rödljus och rödljus.
Kommer tillslut fram och där står min buss. Tackar chauffören som tusan och sätter mig på rätt buss på rätt station och grinar som ett litet barn av lättnad.

Svar: PJUH! haha tur att du hann med :-) Kan ända hit känna hur svettig du var den gången ;-)
Moa DeBruin

Maria Berndtsson

Jag åkte buss en gång i Göteborg och trodde den skulle gå längre så missade att vi visst var på väg till bussgaraget. Fick gå därifrån

Svar: haha!
Moa DeBruin

Emma

Jag känner preciis likadant! Och jäklars vad irriterande det är att åka med gamla tåg där det inte alltid står vart de är på väg? :/

J

Ja! Jag har! Skulle åka och shoppa i grannstaden men tog fel tåg och åkte till andra grannstaden där största shoppingen var ett Konsum... Vi insåg det typ direkt man vad hjälpte det, tåg är tåg :D. Och jag nojar mig alltid också, haha.

Svar: haha vad roligt... :-)
Moa DeBruin

Jo

Hehe jodå sånt där är jag bra på. En gång åkte jag från Göteborg, skulle till Karlstad men skulle byta tåg i Öxnered. Det är i princip bara en rund asfaltsplätt med två spår på varje sida av plätten. Trots det lyckades jag gå av mitt tåg från Göteborg, gå ett HELT varv runt asfaltsplätten och gå på samma tåg som jag åkt med! Jag somnade och vaknade av plinget sa ändhållsplats (konduktören hade jag inte sett, kanske vågade hen inte väcka mig) gick av tåget och började leta efter min vän som skulle möta mig... Men va fan jag är ju i Göteborg?! Fattade ingenting på en bra stund innan jag förstod vad som hade hänt och då var det bara att asgarva ;)

Svar: hahahaha... gud vad roligt :-)
Moa DeBruin

hannaly // en salig blandning av inredning, recept och vardagliga ting

Jag är precis likadan, speciellt när jag reser själv! Har som tur är aldrig kommit fel, men bävar för den dagen det faktiskt händer..

Josefine

Var med om något liknande för några år sen.
Skulle ta nattbussen från oslo till Karlstad och sedan vidare
Med tåg men naturligtvis somnade jag i bussen, missar hållplatsen och vaknar av att busschaufförer börjat städa bussen.
I BUSSGARAGET I FEL STAD! Jätte snäll chaufför dock som körde mig till tågstationen i sin privatbil. Var dock sjukt jävla osäker på om jag skulle sätta mig i den där bilen.

Svar: Hu! tur att det gick väl :-)
Moa DeBruin

kaffehörnan

De är inte lätt med dessa resor

Elin

Jag har faktiskt en sån där historia som jag själv knappt ens tror på - jag råkade sätta mig på Eurostar från Paris till London av misstag. Skulle ta ett tåg till Belgien, eller om det var Nederländerna kanske, för att sedan ta mig vidare hemåt efter två veckors tågluffande. Men som sagt hamnade jag helt fel, hehe. Förstår än idag inte hur det gick till, det är ju något man bara inte ska kunna lyckas med?! Haha

Svar: haha då fick du dig ngr dagar i London då också får jag förmoda? :-)
Moa DeBruin

Angelica

Min mamma råkade ut för något som egentligen inte borde vara möjligt. Hon skulle åka hemifrån Göteborg till Trollhättan (vilket ligger norr om, om någon inte visste de) med buss. Hon går på, säger vart hon ska åka och betalar. Bara de att direkt från centralen så svänger bussen vänster och inte höger så mamma går ju fram och frågar varför bussen kör åt fel håll. DÅ ÄR DET BUSSEN TILL MALMÖ?!

På bussterminalen här så ropar dom inte ut ifall bussen byter avgångsplats så mamma stod helt rätt bara att 5min innan avgång så hade dom byt plats på vart bussen skulle gå (detta måste du läsa på den lilla skärmen ovanför utgången till bussen). Men känns ju ännu konstigare att föraren slår in Trollhättan och mamma betalar rätt pris och allt?

Svar: haha men vad sjukt? Fick hon åka ner till Malmö och vända stackarn? ;-)
Moa DeBruin

maria

Jag skulle till karlstad men hamna i dina hemmatrakter Skövde=P hehe

Svar: det kan väl inte ha varit helt fel???? ;-)
Moa DeBruin

Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Haha jag är också sådan, hatar att resa själv i rädslan av att komma fel eller försent :D

Julia K

Aldrig fel tåg/buss eller så, är alltid livrädd att hamna fel. Att tågpendla och busspendla är lite ångest för att hamna fel varje dag. Inte lika mycket rädsla längre dock!

Däremot har det hänt att jag halvsovit på bussen, två meter framför min hållplats insett "sjutton, jag ska AV här!", hoppat upp och fått ropa "ursäkta... kan du stanna här!"... lagom pinsamt när det händer för fjärde gången på två veckor, men ska man av bussen ska man!

Isabell

Haha, jag somnade på RERen i Paris en gång efter en utekväll och åkte fram och tillbaka på linjen i FYRA timmar. När jag väl vaknade satt jag mitt bland alla business men i deras kostymer, dreglandes och allt. Sjukt komiskt nu, men pinsamt när det hände haha.

Cia

Jag åkte tåg till Göteborg och fick då ett sms där de stod "välkommen till Norge!".

Eva

Vid två tillfällen har jag tänkt fel när jag bokat tåg från Luleå till Stockholm.... Har bett om en biljett samma dag som jag skulle vara på plats. När den söta konduktören kommit förbi min sovvagn har han vänligt, men bestämt, meddelat mig att denna bokning avser imorgon...... Nääää men så dunt! Då ska jag ju hem..... Iallafall det har ordnat sig i båda fallen och jag har fått sova.....Nu mera flyger jag, mycket enklare ...... Då behöver man inte tänka
/ kram
,

Anna Hansson

Jag är alltid rädd att jag ska vara på fel tåg, ända tills jag har fått visa biljetten! Och ja, har hamnat helt fel en gång. Jag och en kompis åkte tunnelbana åt fel håll, den sista som gick den kvällen/natten dessutom... Sen gick vi ut från stationen för att kolla var vi var, och dörrarna var låsta så det öppnades aldrig utifrån igen... Hittade en nattbuss till Centralstationen några timmar senare, och sov på en bänk där tills tunnelbanan började gå igen. Usch och fy vad jobbigt det var.

Isabelle

Tror att det var första gången jag skulle åka tåg själv och hälsa på syrran när hon flyttat till Göteborg. Jag skulle byta tåg i Hallsberg och hade bara några minuter på mig. Stressad för att ta fel tåg var jag och hörde ett gäng med pensionärer prata om att de skulle byta till Göteborgståget. perfekt, jag går efter dem, tänkte jag! Så gjorde jag och snabbt gick bytet och vi åkte vidare mot Göteborg. Det enda problemet var att jag inte skulle bytt till X2000 utan ett vanligt tåg.... Blev lite pinsamt när konduktören kom och kollade biljetten.... Men jag fick åka med ändå, konduktören tyckte väl synd om förvirrade, ensamma tonåringen från landet, ha ha!

Carina

Jag skulle åka till Stockholm från Göteborg en gång och var supernoggrann med att se till att jag faktiskt gick på tåget till Stockholm. Mitt tåg skulle gå 16.12 men när jag kommer fram till spåret står tiden 16.02 (jag har helt missat att de bytt tid) så jag tänker att det var tur att jag kom i tid så jag inte missade det. Väl på tåget var det smällfullt och till sist hittade jag min plats, fick jaga bort någon som satt där. Sedan kom konduktören och kollade min biljett, då hade jag gått på fel tåg mot Stockholm! Detta tar FEM TIMMAR istället för typ två och en halv mitt dyra tåg skulle ta. Jag pyyste av ilska alla fem timmar...

Lesthis gothworld

En gång när jag skulle åka buss hem var jag väldigt trött och läste inte på bussen så jag satte mig på heeelt fel. Dock märkte jag mitt misstag i tid när jag inte kände igen några på bussen (när man åker hem samma tid varje dag ser man ju samma ansikten jämt) så jag störtade ut ur bussen och klev på rätt. Puh, det var bra nära att bli en lång resa hem där kan jag säga xD

Så nu är jag alltid supernojig och läser busstexten 500 gånger innan jag kliver på ;)

Cecilia

Jag har en liknande historia, även den ifrån London. Jag och ett par kompisar hade vart ut och skulle då mitt i natten ta bussen hem. Jag och en kompis inser då att resten av vårt gäng hade försvunnit under kvällens gång så vi får väl helt enkelt ta bussen själva. Båda är otroligt trötta och råkar då somna för att vakna upp av att busschauffören väcker oss och säger att det är sista hållplatsen. Förvirrade som vi är hoppar vi av och inser att vi är helt åt helvete. Som tur är gick den bussen dygnet om så vi hoppar på samma buss tillbaka. Vi frågar då hur långt det är till dit vi ska, vi får svaret 50 minuter. Vi har alltså åkt 50 minuter för långt, har ingen aning om vart vi var men som tur var kom vi hem - 6 på morgonen. Vill gärna tillägga att jag skulle ta flyget på förmiddag för att besöka Sverige och var tvungen att åka inte alltför långt efter vi kommit till lägenheten. Var nog en trevlig syn på flyget när jag satt där, nästan fortfarande full. Good times.

Nomaden

Jag och två kompisar gick på fel tåg en gång. Vi var på en ministation med bara ett spår och ett tåg som gick förbi, i båda riktningarna. När det kom ett tåg strax innan vår avgång så tog vi för givet att det var rätt tåg. För hur troligt var det att tåget skulle gå med några minuters mellanrum i de två riktingarna? Jag satt och tittade på displayen konstant, men reagerade inte på att det stod Gävle... vi skulle till Örebro, dvs åt helt andra hållet. Vi upptäckte inte misstaget förrän vår vän, som vi varit på besök hos, ringde och frågade hur tågresan gick. "Vi lämnar precis Kopparberg" sa jag glatt och hon blir knäpptyst... vi fick gå av vid nästa station och vänta på nästa tåg tillbaka. Vårt gymnasiekort gällde inte för vi hade passerat länsgränsen, men konduktören lät oss åka med ändå, tack och lov.

Josefina

Jag måste alltid mycket noga titta vilken buss/tåg jag går på för annars så åker jag alltid fel! Vet inte hur många gånger jag liksom varit inne i min egen värld och när en buss kommer så går jag bara på den utan att kolla varefter jag typ vid ändhållplatsen upptäcker att jag hamnat på helt fel sida om stan. Så sjukt bra på att koppla bort omvärlden tydligen!

Robin

Åh din blogg räddade mitt nattskift på industrin, höll mig vaken och intresserad av att läsa läsa läsa. Gracias!!

Svar: kul :-)
Moa DeBruin

Linda

Haha, jodå två gånger har det blitt galet. Skulle åka tåg från Nürnberg till Furth där Ikea låg, och hoppade på tåget till Furth......i Tjeckien. Fel håll alltså. Höll på att hamna i annat land. Det skulle vart några prickar över u på ena namnet-tydligen 😄.
Och så har jag och maken hoppat av på fel station. Åkte tåg från München till wurzburg och skulle byta i augsburg. Vad vi inte visste var att det fanns två stationer i augsburg. Kan tala om att sent på kvällen hittade vi varkenbuss eller taxi utan vi fick springa genom stan, och hann precis in på perrongen när de skulle stänga dörrarna så vi fick vråla : stopp, vänta på oss! 😄 Konduktören tyckte nog att die schweden var ganska så dumm! 😎 Men fasen vad skönt att hinna. Hade blitt spännande annars.

Maria

För ett tag sedan flög jag från Stockholm till Malmö, alla har satt sig och piloten sätter igång med det klassiska snacket; "God kväll (..) hoppas att ni får en trevlig flygtur till Malmö". Två tjejer, 25-ish reser sig häftigt upp och utbrister i lätt panik "Malmö?? Men vi ska ju till GÖTEBORG!!". De hade alltså lyckats gå på fel plan! Efter att man boardat fick man gå planet via utomhus, alltså inte i en gång som var kopplad till planet och de som skulle till Göteborg boardade samtidigt, därav förväxlingen av planen. Som tur var hann de av innan de var för sent, men vi som hamnat rätt fick oss ett gott skratt och tjejerna sprang skamset ut till ljudet av applåder ;)

Svar: haha ;-)
Moa DeBruin

Elin, Falkenberg

För några år sedan skulle jag och min kompis åka hem till Falkenberg från Göteborg. Vi skulle med de sista tåget för kvällen och vi var i god tid. Tåget kom, men stannade inte utan körde bara rakt förbi oss.. snacka om att vi blev förvånade! Efter många om och men fick vi tag i en som arbetade på stationen som fixade en taxi till oss. Kommer inte ihåg hur många tusen resan gick lös på, men 10 mil i en taxi är inte billigt!! Tur var väl att SJ fick stå för hela kalaset eftersom att tåget inte hade stannat när vi stod på perrongen, haha.. Jobbigt då, men sjukt kul nu!! :-)

Sanna

En kompis till mig somnade på bussen till Kigali, Rwanda, och vaknade i Burundi istället :D Visserligen hade de väckt honom vid gränsen men han snubblade ur bara och skrev på och betalade utan att ens fatta att han ordnade ett visum för mycket.

Han tillbringade sedan ett dygn i Bujumbura innan han åkte tillbaka igen!

Svar: haha ;-)
Moa DeBruin

JOSEFIN - CHASING THE HOLLYWOOD DREAM

Åh ! Förstår. Jag är 16 och reste nyligen helt själv till Los Angeles, och mellanlandade i chicago! Man klarar sig, absolut , men var lite svettigt där ett tag ;)

Madeleine

Jag har inte åkt fel, men höll på att göra det en gång och bara det va scary;) Skulle ta subwayn från Manhattan New York för att åka till JFK flygplatsen (som jag gjort många gånger förr). Det va i rusningstarfik och jag skulle ta E tåget som går enda fram till flygplatsen, skönt liksom. Njaaaaaa jag satt där i godanro o väntade på att folk skulle droppa av mer o mer.. de ropade nått i högtalarn som man inte hörde. Folk började kola på mig då jag hade väskor mm. Tillslut sa en kille i kostym att jag måste hoppa av nästa om jag ska till flygplatsen, för de har ändrat linjen. Ok nemasproblemas tänkte jag...hehehe ja som sagt folk började råda mig att ta bort lapparna från väskan, hålla mig på avstånd, stäng väskan mm.. Jag skulle tydligen byta i nått getto med massor av "trevliga" typer. Folk va lite oroliga för mig då de tyckte jag såg lite väl blond o vit ut;) jag hade lite hjärtflimmer tills det nya tåget kom o jaa jag överlevde o kom med flyget till svedala!;)

Svar: Pjuh!
Moa DeBruin

meh.blo.gg

Hahs, tänk så här. Vad är det värsta som kan hända :P

Jenny - mammaliv i Nashville

Åh. Avskyr verkligen att åka någonstans själv då jag alltid hamnar fel.
Bl.a. När jag skulle resan ensam med August 2 månader (!!). Jag ska flyga från LaGaurdia (NYC) men åker till JFK!!??! Åh herregud vad stressigt det blev. Jag hade 5 minuter på mig då jag kom till JFK & Tack vare en security gubbe som såg pyttebebis i bärsjal samt tårarna i ögoneb på vilsen mamma, fick jag gå en bakväg hela vägen till gaten utan security eller något krångel. Underbara människa! Annars hade jag aldrig hunnit!

Svar: Åh vad fint :-)
Moa DeBruin

Linda

För 2 år sedan när jag fyllde 20 så den kvällen skulle jag ut och festa med mina kompisar. Min kompis som jag delade lägenhet med var i Norge så jag kom på en briljant idé, att åka till min pappa efteråt eftersom vi ändå skulle ha släktkalas där dagen efter. Jag är ifrån en stad som heter Kristianstad, och min far bor i Malmö. Jag hade precis köpt en iPhone 3gs som jag fotade allt med denna underbara onyktra kväll! Och när tåget mot Malmö avgick sent på natten så skrev jag till pappa att möta mig på Malmö C när tåget var inne, och han SKULLE VARA där då för min mobil skulle dö när som. Mobilen dog och jag satt på tåget, kände mig lite trött och somnade till.. Vaknade av att en hund skällde i vagnen, jag tittade ut och undrar vart f*n jag är?! Fortfarande full så går jag fram till damen med hunden och frågar, då svarar damen på danska?! Panik, panik, panik, jag hade hamnat i Köpenhamn, utan telefon, med sämsta nummerminnet, inga pengar heller för den delen. Så där stod jag i Danmark med en pappa på malmö c.. Dock löste det sig, tanten betalade resan tillbaka.. Men en sådan panik har jag aldrig haft..

Svar: haha men fy! skönt att det löste sig!
Moa DeBruin

Saga

Hände mig igår faktiskt! Skulle ta tunnelbana, och när det tidigare tåget kom så satte jag mig på det... Tyvärr var det fel och kom på det en station försent, precis där dessa linjer delar sig... Allt gick bra förutom att Ben& Jerry cookie dough jag hade i väskan blev mer soppa och kakbitar ;)

Linda Cathrine Liljemalm

Vilken snäll chaufför! Jag är också rädd för att hamna på fel buss m.m och kollar alltid en extra gång innan jag kan slappna av. Det har faktiskt hänt mig en gång, när vi skulle på utflykt med skolan när jag var ca 10 år. Jag och två kompisar hamnade lite efter de andra och kom inte med bussen som de åkte. Man kan ju undra vad lärarna tänkte med där?!? Så vi tog bara nästa buss och och tänkte att vi skulle hamna på samma ställe. Vilket vi inte gjorde, men som tur var ändå rätt nära där mina föräldrar bodde.

Ida

Jeeeepp, London. Somnade och vaknade på ändhållplatsen vid tvåtiden på natten. Som tur var skulle chauffören köra samma tur tillbaka 10 minuter senare. London, London...

Banana

Åh herre Gud! Som jag nojar över detta varje gång jag ska någonstans!! Det blev inte bättre av att läsa din och alla andras historier heller. Dock är det värsta som hänt att jag åkt några stationer fel på metron i Madrid. Köra bil däremot, då kan det bli helfel. Jag och några vänner road-trippade i norra Spanien och där är inte skyltningen sådär jättetydlig om man säger. Vi skulle hem mot Madrid igen och råkade dessvärre missa/ta fel avfart från motorvägen, vilket vi inte märkte förrän en timme senare när skyltarna började visa att vi visst var på väg mot Frankrike. Det fanns ingen möjlighet att vända så vi råkade köra in i Baskien och några arga män började vissla i visselpipor och vifta aggressivt åt oss. Vet fortfarande inte vad de ville eller vilka de var för vi bara gasade förbi. Vi kunde sedan vända vid ett kafé där vi också frågade efter hjälp hur vi skulle köra ut och tillbaka till motorvägen. Mannen vi frågade var sjukt otrevlig och pekade/viftade bara lite vagt på vår karta och fräste "ni är här". Jaha, men tack, det var ju hjälpsamt. Vi tog oss dock så småningom tillbaka till Madrid.

Ebba

Inte jag som gått fel, men när jag var i spanien påväg hem var det två holländare som gått på planet till sthlm :P dom såg inte nådigt stressade ut när de insåg det!

Jenny Nilsson

Har oxå den skräcken! Hatar att åka tåg åt håll jag inte brukar åka!
Förstå när konduktören kommer och ba "Men du är på tåget till *** utan stopp". Shit, pinsamt, vad gör man? jag skulle dö!
Har aldrig hänt mig, tack och lov! har bara somnat på nattbussen hem och missat min hållplats med 2 mil, men chauffören körde snällt hem mig igen :D

kristina

Nyinflyttad i Göteborg och trots förvirring så hoppar jag på rätt spårvagn med mina tunga matkassar. Efter ett tag märker jag att den svänger "fel" och inser att det är på väg helt åt fel håll. Tydligen så skulle den på reparation i vagnhallarna, men inte förstod ju jag att den inte skulle åka som vanligt först... Bara att hoppa av och börja googla fram vart jag är och hur jag tar mig hem därifrån ;)

Monica

Haha kul att läsa allas berättelser!
Det var nära ögat för mig i fredags. Skulle flyga från Arlanda till Trondheim, och istället för att gå rakt in till planet fick vi gå ombord på en buss. Bussen skulle köra oss ut till ett mindre plan som nog var för litet för att stå vid gaten. Väl framme börjar alla passagerare gå ombord detta lilla plan, och någon kille frågar flygvärdinnan på måfå ”till Trondheim, eller hur?” varpå hon får stora ögon och svarar att planet går till Tammerfors i Finland. Haha! Så alla får gå av planet igen, och där stod vi, mitt på Arlanda bland massor av plan och ingen aning om vart vi skulle ta vägen :p Tillslut kom bussen tillbaka och släppte oss vid rätt plan, så det löste sig tillslut.

Sofie

Hade varit på metalcamp i slovenien, en festival btw, vi var ett gäng på ca 50st som åkte abbonerad buss med företaget "festivalbussen" Allt var som det skulle på dit resan men när vi skulle hem så stannade vi mitt i natten i tyskland för bussen skulle tanka. En kille va vaken och fick för sig att gå ut o bajsa, vi hade fått stränga order om att informera en vän eller chauffören om vi gick ut vid nån rastplats. Han sa till chauffören...men glömde papper för ändamålet. Gick på bussen för att hämta, chauffören tror att han har uträttat sitt ärende och ser inte att mannen lämnar bussen igen, och mannen ovetandes om att ens chauffören sett honom.
På morgonen vaknar vi till, typ i Danmark och då upptäcker mannens vänner att han inte är med. Hela bussen grips av panik då vi förstår att mannen är kvar i tyskland, utan skor, pass, plånbok, mobil...ja allt låg kvar på bussen! Och vi kunde inte vända. Fick senare veta att han gått till in på macken och dom hade hjälpt honom till ambasaden på morgonen. Men ändå. Vilken jävla mardröm. Bakfulla som svin va vi alla med efter den veckan, vilket avslut o hamna i tyskland utan nåt mitt i natten. Tänker att folk inte kan tro han när han berättar! Men jag va med haha

Cecilia

Jag är oxå väldigt nojig och kollar flera gånger så att jag står vid rätt hållplats/plattform mm. När jag för några år sedan hade varit och hälsat på min sambo som då jobbade i England så var jag tvungen att byta flyg i Amsterdam, skapligt stor flygplats! Eftersom att jag som sagt är nojig av mig så gick jag i god tid till rätt gate för att vänta. Väl där så läser jag i min bok, efter ett tag så hör jag att de ropar ut boarding till min gate. Jag är då inne i min bok och tänker inte så mycket på vilket flight de boardar utan ställer mig bara i kön! Väl framme vid kontrollanten så scannar hon boarding passet och det nekas? Jag har då försökt att boarda flyget till Nice i Frankrike istället för flyget till Linköping!! Haha något pinsamt tyckte jag som fick gå och sätta mig med mon bok igen. Men sicken tur att de kollar biljetten något värre hade det ju varit att sitta på flyget och hälsas välkommen till flighten mot Nice ;)

Sanna

Fast alltså... "Haha ;)"? Min historia är ju sann!! Vi träffades i Uganda när han var tillbaka mot Tanzania igen, det var så vi träffades och lärde känna varandra. Hans bussfiasko blir han retad för än idag, hur kan man vara så trött att man missar att man söker visa on arrival till Burundi liksom.

Svar: Ja jag tror på dig alltså! Himla cool historia som fick mig att le. Bara jag som missbrukar alla typer av smileys
Moa DeBruin

Katta

Min historia är både småläskig och rolig.
Jag var bara barnet,skulle ta bussen till Veberöd för att där mötas upp av min pappa för att köpa skridskor till skolan.Bussen kör dock lite för fort och det enda min pappa ser är bakljusen när den kör iväg till Sjöbo.Jag blev smått förtvivlad och min pappa med.Han hoppar fort som fan in i bilen och gasar iväg men då var jag redan på väg tillbaka med ett snällt par som körde mig.Så pappa kommer till Sjöbo,ingen dotter men får förklarat för sig vad som hänt..Han gasar tillbaka till Veberöd där jag är på hans kontor och väntar.

Slutet gott,dock utan skridskor.

Louise

Jag är inte direkt rädd att åka fel. Däremot blir jag alltid helnojjig när vi ska flyga. Tex att vi inte ens ska komma fram till flygplatsen, krocka på vägen el liknande. Eller att Öresundsbron ska vara avstängd!! Åker ofta från Köpenhamn då fligtherna ofta är bättre där än från Sturup!! Ska på semester i september och har redan börjat nojja för bron!!

Fröken

Blir väl också tvungen att dela med mig av mina erfarenheter, efter att ha läst alla andras historier... Min familj båtluffade i Grekland för några somrar sedan. Vi hoppade av färjan, där flera inhemska greker stod med skyltar om boende. Vi valde ett boende som verkade ok och satte oss i dennes minibuss tillsammans med några svenska ungdomar som backpackade.

- Have you been on Paros before? frågade chauffören varpå min familj ryckte till.
- Paros? Aren't we on Naxos?!
- ?!!

Vi hade alltså gått av på fel ö... :)

Svar: Oops :-)
Moa DeBruin

maria

haha jag skulle sätta mig på min plats men så kom det en tjej och sa att det där är min plats och jaag bara nej det är min och visa biljetten hon sa att oj detta tåg går inte till karlstad. Så fick stå i restaurang vagnen i över en timma med gråten i halsen hehe! Inte åkt tåg efter det=P

Mia

Har aldrig satt mig på fel tåg/buss någon gång. Men nr jag var sjutton spenderade jag höstterminen i tvåan i London, det var andra dagen jag var där och jag skulle ta mig från kingston med buss 111 till mitt dåvarande hem. Too bad bara att jag inte visste vad hållplatsen hette (jag trodde jag skulle känna igen mig...)
Så istället för att komma hem hamnade jag på Heathrows flygplats utan någon koll om var bussen tillbaka gick ifrån. Där och då var jag så frustrerad att jag bara ville ta första flyg hem och aldrig titta tillbaka haha.
Men allt slutade lyckligt och med min roomies hjälp kom jag hem :)

Annie

Måååste ju bara dela med mig om ett litet missöde som kunde ha blivit ett väldigt stort! ;-)
Jag, min kille och två kompisar skulle bila hem från Italien och väl i Tyskland så trycker vi in PuttgarDen (där ifrån som vi skulle ta färjan) i gps:en och litar blint på den. Det var bara det att färjeterminalen tydligen låg i PuttgarTen (eller om det var tvärtom. Nåt åt det hållet var det iaf och det var typ bara en bokstav fel). Det här upptäckte vi när vi kom fram till en öde strand och inte fattar hur en stor båt ska kunna lägga till där. (haha). Som TUR var så var det inte megalångt till rätt ställe men vi hade missat vår båt, svenska kontoret hade stängt och det skulle dröja innan det fanns någon på plats som kunde prata engelska... Vi fick iaf komma med båten och allt var frid och fröjd. :-)

Karin - med pluttis i magen

Haha! Jag har åkt lokalbuss fel ett par gånger.. i Umeå... åt fel håll nångång och satte mig på fel buss en annan gång. Kändes jättedumt då men efteråt kan man skratta åt det. Värre om det var utomlands eller på ett tåg eller nåt :D

Frida

Haha min kompis skulle till en förfest som vi var på, hon var sen så hon åkte ensam. Det var typ 3-4 busshållplatser dit, men hon satte sig på bussen i motsatt riktning utan att inse det och fick åka ett helt varv runt, vilket tog så lång tid att när hon väl kom fram var alla på väg till bussen för att åka till nattklubben.

Det roligaste var ju att busschauffören fick hänga med i dramat. Hon hade berättat om att hon var på fel buss och att hon skulle på fest, och sen när vi (inklusive kompisen) åkte till nattklubben så var det ju samma busschaufför som bara hade varit och vänt bussen 1 hållplats och sedan kom tillbaka samma väg. Busschauffören skrattade bara sorgset och skakade på huvudet när min vän kom in för att fortsätta sin 2 timmars bussresa. Dock fick hon åka gratis ;)

Dainty

Detta hände för bara ngr timmar sedan, dt är Partille cup i stan just nu och jag skulle med min kompis åka till östra sjukhuset (enda Apoteket som har öppet länge f.ö) så vi tog 1an från centralen, ngr norska tjejer åkte också från centralen med samma vagn å när vi kom fram till östra sjukhuset så frågade dom en kille vart positivgatan låg varpå jag förklarar att dom åkt åt helt fel håll... Positivgatan när strax innan ändhållplatsen men PÅ ANDRA SIDAN STAN haha, dt tar ca 50-60 min att åka dit från östra... Dom skrattade å sa att detta var 2a eller 3e gången bara idag som dom åkt åt fel håll haha

Malin

Min moster, flygrädd sådan, bor i USA och skulle med ett flyg till new york för att sedan ta nästa vidare till Stockholm. När planet väl kommit upp i höjd hälsade piloten alla "välkomna till detta flyg till Dallas..." Osv. PANIKEN som utbröt haha! Piloten hade sedan skrattat gott i högtalarsystemet.
En konduktör gjorde samma mot mig en gång, men hellre fel tåg än fel flyg!!

Kikan

För en herrans massa år sedan när jag gick på gymnasiet lyckades jag med en helidiotisk grej. Jag hade haft körlektion och visste att mitt tåg hem gick en timnme efter att lektionen var slut. Jag hade tänkt att sitta kvar och plugga teori efteråt men när lektionen var slut slängde jag en blick på klockan och insåg att jag hade tänkt fel och att det i själva verket var fem minuter tills mitt tåg skulle gå. Så jag kutade ner til stationen, såg tget som stog inne och kastade mig på i sista sekunden. Puh...Jag träffade några vänner som jobbade med att sälja kaffe på tåget och pratade med dem om att det var tur att jag hade hunnit. Efter en stund tittar jag ut och utropar: men vilket håll går tåget åt?! Mot Göteborg säger min ene vän och tittar frågande på mig. Men jag ska ju till Munkedal!!!!! skriker jag. Tåget går åt feeeeeeeel håll!!!! Mina vänner håller på att krevera av skratt och jag får fullkomlig panik. Jag ringer hem till mamma och bölar om att jag har gått på fel tåg och inser då att jag inte bara har gått på fel tåg åt fel håll utan en timme före det tåg jag egentligen skulle ha tagit. Mamma höll på att skratta ihjäl sig hon också och jag kunde inte FÖRSTÅ varför alla tyckte att det var så himla kul. När konduktören kom panikberättade jag att jag var helt fel varpå han lugnt meddelade att jag kunde gå av i Stenungsund, följa med mina kaffesäljande vänner och hoppa på tåget åt andra hållet för att på så sätt komma på rätt tåg åt rätt håll i rätt tid. Så blev det och efter mycket panik och hjärtklappning satt jag tillslut på det tåg som jag skulle ha suttit på från första början. I dag inser jag ju att det hela inte var så farligt. Då var det värre när min kompis fastnade med ryggsäcken och blev hängande utanpå ett tåg på stationen i Rom sommaren därpå...Men det är en annan historia.

Linda ♥

du är ju för härlig <3

Kajsa

Jag är konstant rädd för det, men som tur är har det aldrig skett.

elin

Just det har inte hänt mig men en annan pinsam/rolig sak hände första gången jag skulle åka buss själv. Jag skulle bara åka buss till grannstaden och när jag väntade stod jag och upprepade vad jag skulle säga till chaffören. När bussen väl kom glömmer jag dock bort det och säger istället "till stockholm" (vilket ligger väldigt långt bort från min hemort). Chaffören bara tittade på mig och frågade sedan igen vart jag skulle. I panik sa jag då staden som bussen kom från, var på chaffören säger att jag nog har tagit fel buss. Nej sa jag och lyckades tillslut förmedla vart jag skulle. Hahaha det är ju förvånansvärt att jag har vågat åka buss efter det ;-)

Riccie - Mamma till Lykke 7 månader

Hahaha kan inte räkna antalet gånger jag varit för lat för att gå de 20 min hem från krogen och istället hoppat på nattbussen, för att sedan somna på den och vakna på slut station och fått gå hem därifrån ca 1 timma för att det ALLTID varit sista bussen! Haha tänk så mycket tid och sömn jag hade fått om jag bara hade gått från början!
Och det bästa av allt, att jag aldrig lärde mig!! Haha

Mim

Malin: Usch, jag hade fått råpanik, jag med!!! Jag flyger från LA till Göteborg varje år och jag är alltid nervös för att komma på fel flyg (har hänt förut nämligen.) Fasen vilken elak pilot, men vad lättad man hade blivit när han skrattade :)

stina

Det här är väl inte riktigt "fel" men ändå:
Jag och mina två yngre kusiner skulle åka från stockholm till gällivare (typ hundra mil norrut) med tåg. Jag som är sju år äldre än mina kusiner satt hellre i kupén och läste än att springa längst bak i tåget stup i kvarten "snälla stina bara en gång till!?" Efter en halvtimme eller så ringde min äldsta kusin och grät. "Stina vi är borta!!!" Kina småkusiner hade blivit bortkopplade! Jag pratade med någon som ringde stationen där de var och vårt tåg fick vänta p att de skulle komma i en taxi. Det vart helt horribelt!!

Svar: Haha men gud! Kan det det bli så? Tur att det löste sig! :-)
Moa DeBruin

matilda

jag har faktiskt satt mig på fel buss engång!! Jag skulle åka från Gällivare till Jokkmokk, och jag stod på rätt hållplats och vid rätt tid så kom bussen så jag klev på och skulle precis ge mina pengar så säger han att det är gratis (hann inte säga att jag skulle till Jokkmokk) så jag satte mig glatt i bussen. Dock så kom det på nå fyllon och började prata med mig och sa att: dig känner jag inte igen! då började jag tycka att det var konstigt, men bussen började rulla och for mot sjukhuset först som det alltid gör men sen körde den höger och INTE vänster så jag får panik och springer till busschaffören och frågar: är de inte bussen till Jokkmokk?? han bara skrattar och säger att det är bussen till hakkas, en liiiiiten liiten by 5 mil utanför Gällivare. Men som tur var kunde han släppa av mig på närmsta busshållsplats och till min lycka så bodde jag precis där så jag fick glatt vänta på nästa buss och skämmas lite =)

Svar: haha så kan det gå ;-)
Moa DeBruin

Louise

Jag sover alltid på bussen hem. Bor i norra London just nu. Jag jobbar skift på ett hotell och det spelar ingen roll om jag slutar jobbet kl 15, kl 17 eller kl 23, jag sover på bussen 90% av gångerna. Igår hade jag inte jobbat utan varit ute med några vänner. Några drinkar. Sov som en get. Nu till mina fantastiska skills: jag har, peppar peppar, bara missat min busshållplats en gång. Då åkte jag en busshållplats för långt och kunde fortfarande gå hem. Igår vaknade jag precis när vi skulle stanna vid min hållplats. Vaknade, gick av, gick hem. Supersmidigt.

Svar: Vilka skills!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress