Recept jordgubbstårta

Det är löjligt enkelt att svänga ihop en tårta. Det ska ni veta.
 
Spajdans jordgubbstårta med touch av daim:
 
• Köp (eller baka själv) (vanlig sockerkaka) en tårtbotten.
 
• Mosa jordgubbar och blanda ihop med vispad grädde och lite socker. Bre detta över ett av tårtlagren. Tänk på att bre tjocka lager så att tårtan inte blir torr.
 
• Vispa vaniljvisp och bre detta på det andra tårtlagret. Tjockt som sagt.
 
• Garnera tårtan med vispad grädde (vispa grädden ganska hårt så att den inte rinner utan håller sig kvar på tårtan), jordgubbar, non stop och hackad daim.
 
Njut av tårta och beröm!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ps. Vill ni också mycket hellre att det ska geta GRAnera snarare än GARnera?? Låter bättre.

Kommentera gärna!
Hundmorsan

Aaaah, nu måste jag ju åka och handla och baka tårta! Jag döööör så gott :)

2013-06-20 ♥ 14:25:23 » URL: http://hundmorsan.se
caroline

tips för att få grädden att hålla sig fast längre: vispa den långsamt. använd lägsta hastigheten på elvispen istället för högsta. är en såndär tråkig grej som tar lång tid men resultatet blir SÅ mycket bättre!

Svar: aha bra tips :-)
Moa DeBruin

2013-06-20 ♥ 14:59:48
Jennah

Det är något särskilt med tårtor, gillar färgerna på denna!

2013-06-20 ♥ 15:00:12 » URL: http://www.bokkatten.blogg.se
Cornelia

Jordgubbstårta är såå underskattat.. Tänkte göra något annorlunda nu på midsommar men blir nog en lite roligare traditionell jordgubbstårta istället :)

2013-06-20 ♥ 15:47:08 » URL: http://pralindrome.blogg.se
Josephine Foto

Så jävla gott!!

2013-06-20 ♥ 15:50:45 » URL: http://fotografjosephine.blogg.se
Milina

Ser riktigt gott ut! :)

2013-06-20 ♥ 16:13:09 » URL: http://nattstad.se/milina
Elin Hessel

Mums, ska prova det!

2013-06-20 ♥ 16:38:07 » URL: http://aylinn.blogg.se/
palandetistan.blogg.se

ÅH JISSES, vad gott!!

2013-06-20 ♥ 17:01:20 » URL: http://palandetistan.blogg.se/
Frida

Om man nu inte gillar mängder med grädde men ändå inte vill ha den torr för det är ett tips att ha på lite jordgubbssaft. Ett husmorstips som min mamma alltid brukade (brukar) göra: innan man öser på grädden så tar man någon matsked saft över tårtbottnen. Sedan fyllningen alltså och så gör man samma på nästa lager, sockerkakan suger åt sig all saft vilket gör den riktigt saftig (höhö) och god!

Svar: Smart! :-)
Moa DeBruin

2013-06-20 ♥ 18:06:48
Miranda

Tror till och med att jag säger granera ibland, ops!

2013-06-20 ♥ 18:37:18
Malin

Tårtan ser så sjukt trevlig ut, trots enkla medel! :)

2013-06-20 ♥ 18:57:02
Sunar

Även om tårtan inte är granerad så är ju dajmen åtminstone granulerad.

2013-06-21 ♥ 12:42:59
Sunar

Även om tårtan inte är granerad så är ju dajmen granulerad.

2013-06-21 ♥ 12:44:30
lea

Jag bakade faktiskt också tårta igår, men jag tog väldigt lite grädde (folk gnäller ju ändå alltid om huuuur mycket grädde det är?!) men nu börjar jag bli orolig att jag hade för lite och den kanske blir torr :((((

2013-06-21 ♥ 15:39:43 » URL: http://lelea.blogg.se
sanne

what?! Jag trodde nog att det hette GRAnera, hehe

2013-06-23 ♥ 18:17:35
Maria

Hahahaha.. Såg ut som kebabkött i mitten men dajm är ju betydligt godare!! ;))

2013-06-30 ♥ 22:50:34

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback